Το αεροδρόμιο της Βηρυτού έπληξε το Ισραήλ

27 οι νεκροί στο Λίβανο

Εκτός ελέγχου μοιάζει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ να βομβαρδίζει το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού, το οποίο έκλεισε. Στις επιδρομές των Ισραηλινών στο νότιο Λίβανο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 27 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 10 παιδιά. «Το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται ως κεντρικός κόμβος για τη μεταφορά όπλων και εφοδίων στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ» αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, με την οποία επιβεβαιώνεται η επιδρομή. Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε πως το Ισραήλ με την επίθεση στο αεροδρόμιο της Βηρυτού επέβαλε έναν αεροπορικό αποκλεισμό στο Λίβανο. «Αυτό, έγινε, στο μέσο της τουριστικής περιόδου, για να καταλάβει η λιβανική κυβέρνηση το τίμημα που θα πληρώσει για την άρνησή της να αφοπλίσει τη Χεζμπολάχ» επισημαίνεται. Τα ισραηλινά μαχητικά έπληξαν με τουλάχιστον έξι ρουκέτες δύο διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης του διεθνούς αεροδρομίου της Βηρυτού και ένα παρακείμενο δρόμο αναγκάζοντας τις Αρχές του αεροδρομίου να εκτρέψουν τις πτήσεις σε άλλα αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής, ανέφεραν πηγές την λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Τα αεροσκάφη που είχαν προορισμό το Λίβανο αλλάζουν πορεία και κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας, ανακοίνωσαν Kύπριοι αξιωματούχοι. Επλήγη ακόμη ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ, Αλ-Μανάρ, σε προάστιο της Βηρυτού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα. Πάντως, ο σταθμός εξακολουθεί να εκπέμπει. Αντίποινα της Χεζμπολάχ Σε αντίποινα, αντάρτες της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν δέκα ρουκέτες Κατιούσα εναντίον του οικισμού Ναχαράγια στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία Ισραηλινή και να τραυματιστούν άλλα τρία άτομα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Έχοντας καταστήσει τη λιβανική κυβέρνηση υπεύθυνη για την απαγωγή δύο Ισραηλινών στρατιωτών από τη Χεζμπολάχ, το Ισραήλ πραγματοποίησε επιθέσεις κατά κύματα εναντίον του Λιβάνου καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη. Τουλάχιστον 27 Λιβανέζοι άμαχοι, μεταξύ των οποίων δέκα παιδιά σκοτώθηκαν και περίπου 20 τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των επιδρομών της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σε περιοχές του νοτίου Λιβάνου σύμφωνα με ένα πρώτο απολογισμό της αστυνομίας και νοσοκομείων.

από ερασιτέχνης φιλόλογος 13/07/2006 10:55 πμ.


Ελπίζω να μην θεωρηθεί σχολαστική η παρατήρηση, αλλά, χάριν μεγαλύτερης σαφήνειας, ίσως θα ήταν καλό να αλλάξει ο τίτλος και να γίνει "Το Ισραήλ έπληξε το αεροδρόμιο της Βηρυτού". Η συνήθης σειρά των όρων της πρότασης είναι "υποκείμενο-ρήμα-αντικείμενο". Έτσι πως είναι και τα δύο ουδέτερα, η αντιστροφή αυτής της σειράς δίνει την εντύπωση ότι το αεροδρόμιο της Βηρυτού είναι αυτό που έπληξε το Ισραήλ και όχι το αντίστροφο.

από *_* 13/07/2006 11:01 πμ.


steira anaparagogh opou h hezbollah vaftizetai "tromokrates" mhpws einai apo thn metronews h isws apo thn presbeia?

από .net 13/07/2006 12:46 μμ.


Και ο αποπάνω έχει δίκιο. Να προσέχουμε πως βάζουμε τις ειδήσεις.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License