ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Δολοφονία κομμουνιστή πανεπιστημιακού

Η προσπάθεια εξόντωσης του λαϊκού κινήματος στην Κολομβία, με το αντιδραστικό καθεστώς του Αλβαρο Ουρίμπε που στηρίζει και στηρίζεται στις εγκληματικές ακροδεξιές οργανώσεις, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Την περασμένη Παρασκευή, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην επαρχιακή πόλη Σοάτσα, ο Εντγκαρ Φαχάρντο Μαρουλάντα, καθηγητής πανεπιστημίου και μέλος του Κολομβιάνικου ΚΚ και του Εναλλακτικού Δημοκρατικού Πόλου (της εκλογικής συμμαχίας όπου συμμετέχουν το Κολομβιάνικο ΚΚ και άλλες δυνάμεις της αριστεράς).

Το περιστατικό συνέβη όταν τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, άγνωστοι με ριπές τον γάζωσαν αστραπιαία και μετά από μια ώρα από τη μεταφορά του στο νοσοκομείο εξέπνευσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι επίσης δολοφόνησαν και έναν νέο που κατά κακή του τύχη περνούσε από το σημείο και είδε τη δολοφονία. Το Κολομβιάνικο ΚΚ καταγγέλλοντας τη νέα δολοφονία - πρέπει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία 10 χρόνια πάνω από 5.000 μέλη και στελέχη του Κόμματος και αγωνιστές των κινημάτων έχουν δολοφονηθεί - έθεσε υπεύθυνη την κυβέρνηση Ουρίμπε, που με την πολιτική της ενισχύει τα «τάγματα θανάτου», τους πληρωμένους δολοφόνους της αντίδρασης που έχουν βάλει στο στόχαστρο αγωνιστές. Σημειώνει επίσης ότι «ότι η περίπτωση του Εντγκαρ Φαχάρντο δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση, αλλά το άμεσο αποτέλεσμα ενός κλίματος διώξεων για πολιτικά φρονήματα, διώξεις που προωθεί ο Ουρίμπε ενάντια στην αριστερά». Στη συνέχεια, το Κολομβιάνικο ΚΚ καλεί τον κολομβιανό λαό να καταδικάσει αυτά τα εγκλήματα και την παραβίαση των βασικών ανθρώπινων ελευθεριών και δικαιωμάτων, που πραγματοποιούνται στο όνομα της απάτης της λεγόμενης «δημοκρατικής ασφάλειας». Να απαιτήσει την τιμωρία των δολοφόνων και να εντείνει και βαθύνει τη διαδικασία εμβάθυνσης της ενωμένης δράσης για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση στην κρατική βία.

από **** 08/09/2006 9:03 μμ.


Δεν πανε να γινουν χριστιανοι και αυτοι στο κκ κολομβιας.Τους τρωνε και αυτοι καθονται ε?Τι κοσμος?

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License