Καταστολή στην Οαχάκα με 3 νεκρούς και 11 τραυματίες

3 νεκροί, 11 τραυματίες και 2 εξαφανισμένοι είναι ο απολογισμός της χθεσινής (27/10) επίθεσης των παραστρατιωτικών ομάδων στην πολιτεία της Οαχάκα

Την Παρασκευή 27 Οκτώβρη, ομάδες πριίστας επιτέθηκαν με βαρύ οπλισμό στα οδοφράγματα της Οαχάκα, το Radio Planton αναφέρει επίσης πυροβολισμούς στα οδοφράγματα της Σάντα Λουσία όπου σκοτώθηκε ο Brad Will από το Indymedia NYC. Σε όλη την πόλη αναφέρονται επιθέσεις και πυροβολισμοί παραστρατιωτικών.

Το απόγευμα αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά πυροβολούσαν στα οδοφράγματα του Σαν Μπαρτόλο Κογιοτεπέκ όπου εκεί έχασε τη ζωή του ένας ακόμη δάσκαλος.

Για σήμερα 28/10 είχε καλεστεί γενική απεργία και αποκλεισμός των εμπορικών κέντρων και των εθνικών οδών απαιτώντας την παραίτηση του Ουλίσες Ρουίς, μιας και σήμερα έληγε η προθεσμία των 72 ωρών που είχε ορίσει η ΑΡΡΟ.

Στην Πόλη του Μεξικού μέλη ΑΡΡΟ και των δασκάλων έκαναν διαδήλωση και έστησαν οδοφράγματα έξω τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η απεργία πείνας.

Η Επιτροπή για την Έκτη Διακήρυξη του EZLN καλεί όλους τους ακόλουθους της Άλλης Καμπάνιας να διαδηλώσουν σε ένδειξη αλληλεγγύης στο λαό της Οαχάκα με όλους τους τρόπους, σε όλες τις πόλεις απαιτώντας την άμεση παραίτηση του δολοφόνου Ουλίσες Ρουίς, την τιμωρία του ίδιου και των πληρωμένων δολοφόνων του.

Περισσότερα στα ισπανικά: Ιndymedia Οaxaca | Νarconews.com | Centro de Medios Libres

Στα αγγλικά: Indymedia NYCl | Narconews.com | Ιndymedia.org

Δείτε επίσης το Αρχείο του Indymedia Αθήνας και παλιότερο κεντρικό


Σύμφωνα με την μεξικάνικη εφημερίδα El Universal οι τύποι με τα κόκκινα πουκάμισα είναι μέλη παραστρατιωτικής ομάδας που πυροβολούν ενάντια σε μέλη της ΑΡΡΟ και δημοσιογράφους

Ο Bradley Will Roland, μέλος του Indymedia New York πυροβολήθηκε στο στήθος και πέθανε πριν φτάσει στο νοσοκομείο

Ο Bradley δύο μέρες πριν, στα οδοφράγματα της Oaxaca (φωτογραφία από το Narconews)

Μέλη της ΑΡΡΟ μεταφέρουν σύντροφό τους που τραυματίστηκε σε κάποιο από τα οδοφράγματα στην Οαχάκα. (Φωτο από το AFP)

Πολίτες της Οαχάκα τρέχουν να προφυλαχτούν από τους πυροβολισμούς (Φώτο εφημερίδα La Reforma)

από imc 28/10/2006 4:45 μμ.


post image
.

Εικόνες:

από Tar 29/10/2006 1:01 μμ.


post image
...

Εικόνες:

από ραδιενέργεια 01/11/2006 1:36 πμ.


Emilio Alonso Fabian, δάσκαλος. ( http://news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/061029/photos_wl_afp/ad5566ac6c1f1dd44f3c2bfea1a8bc21 ) Esteban Zurita Lopez, σκοτώθηκε στα οδοφράγματα, απο πυροβολισμό. ( http://news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/061028/ids_photos_wl/r2844193427.jpg )

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License