Καταδίκη αστυνομικού για επικίνδυνη σωματική βλάβη
Σε φυλάκιση 12 μηνών καταδικάστηκε από το A' Tριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών ο αστυνομικός Ι. Ανδράσκελας για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ αφορά επίθεση ομάδας νεαρών, στην οποία συμμετείχε ο αστυνομικός, σε βάρος μελών του ΣΕΚ που διακινούσαν στην πλατεία Κυψέλης τον Ιούνιο του 2003, την εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη» και καλούσαν σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

Συγκατηγορούμενος του κ. Ανδράσκελα ήταν και ο Π. Ρουμελιώτης για τον οποίον η υπόθεση διαχωρίστηκε καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή ένστασή του σύμφωνα με την οποία όταν έγινε το περιστατικό ήταν 17,5 χρόνων και επομένως αρμόδιο να τον δικάσει είναι το δικαστήριο ανηλίκων.

Ο Π. Ρουμελιώτης εκτίει στην φυλακή ποινή κάθειρξης 21 χρόνων για ανθρωποκτόνο επίθεση με μαχαίρι σε βάρος νεαρού άντρα στο Μοναστηράκι το 2005.

Σε βάρος του αστυνομικού έχει επιβληθεί από την υπηρεσία του, πειθαρχική ποινή για «απρεπή συμπεριφορά» που αφορούσε συμπαράστασή του σε δίκη ηγετικών στελεχών της οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

 

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_6_20/12/2006_176723

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License