Ανακοίνωση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ για τους συλληφθέντες της 6ης Μάη

Να αποφυλακιστούν τώρα οι Ταράσιος Ζαντορόσνι, Γεράσιμος Κυριακόπουλος και Κώνσταντίνος Κατσαδούρας

Η συνεχιζόμενη προφυλάκιση των Ταράσιου Ζαντορόσνι, Γεράσιμου Κυριακόπουλου και Κωνσταντίνου Κατσαδούρα παραβιάζει όχι μόνο τη νομοθεσία που διέπει την προσωρινή κράτηση, αλλά και το ίδιο το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Οι τρεις νέοι συνελήφθησαν μετά τη διαδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στις 6 Μάη και με ανεπαρκή ή και ανύπαρκτα στοιχεία συσχετίστηκαν με τα επεισόδια που έγιναν εκείνη την ημέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον μεν πρώτο θεωρήθηκαν τεκμήρια ενοχής ένας αναπτήρας και ένα μπλουζάκι, ενώ για τους άλλους δύο… άλλαξε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ο τόπος σύλληψης για να είναι πιο κοντά στις περιοχές όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια.

Η άμεση αποφυλάκιση των τριών επιτάσσεται τόσο από το νόμο όσο και από το ίδιο το δίκαιο. Το γεγονός δε ότι οι Ζαροντόσνι και Κυριακόπουλος έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ήδη εξαιρετικά επιβαρημένη υγεία τους, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για κωλυσιεργία.

Οι Ταράσιος Ζαντορόσνι, Γεράσιμος Κυριακόπουλος και Κωνσταντίνος Κατσαδούρας πρέπει να αποφυλακιστούν, και πρέπει να αποφυλακιστούν τώρα.

 

Αθήνα 21/12/2006

 

 

Το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ

από /\ 21/12/2006 7:34 μμ.


Άλλωστε ο Ταράσιου λέει στην κατάθεση του ότι συμμετείχε στην πορεία του Ευρωπαϊκού Φόρουμ. Και οι άλλοι πιάστικαν σε άσχετα σημεία.

από MALOX 22/12/2006 8:42 μμ.


  Αχ αυτοι οι ΣΥΝτροφοι φορουμιτες. Δε φτανει που ειναι κρυφο-μαυρη αναρχια προσπαθουν να καπελωσουν το κινημα αλληλεγγυης τωρα...!!!

 

Ενταξει, περα απο την πλακα. Οπως και να χει το θεμα ( με τα οσα ειχαν πει τοτε) καλως εβγαλε την ανακοινωση το φορουμ αν και καθυστερησε πολυ. Σημαντικο ειναι οτι το εκανε σε μια δυσκολη περιοδο γι αυτους μιας και επιδιωκεται 'λακτισμα' (οπως θα λεγε κι ο Μπαλασκας) του ΣΥΝ απο τη Βουλη


Δε θα σταθώ σε μικροπολιτικά παιχνίδια, όταν κάθε μέρα που περνάει διακυβεύεται η ζωή δύο συντρόφων. Ας σταθεί αλληλέγγυος, όποιος νομίζει ότι πρέπει, άσχετα με τις βλακώδεις ανακοινώσεις που είχε βγάλει τότε. Το πρόβλημα είναι, μην γίνουν κινήσεις αλληλεγγύης από διάφορους εργολάβους αλληλεγγύης, αφού πάθουν κάτι ακόμα πιο σοβαρό τα παιδιά. τότε θα είναι για φτύσιμο. Το ότι η ανακοίνωση στέκεται στο γεγονός ότι τα παιδιά δεν είχαν ανάμειξη με τα γεγονότα (που έτσι είναι) ενώ παράλληλα καταδικάζει τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, απλά αντικατοπτρίζει την νομιμοφροσύνη των συγκεκριμένων. Αλλά αυτό το ξέραμε και δεν έχει και πολύ σημασία.

(δε νομίζω να ξεχάσαμε την μόνη πορεία αλληλεγγύης που έκαναν κάτι αριστεροί, ΕΑΑΚ, ΜΛ, κτλ, που έγινε αφού αποφυλακίστηκαν οι 7 της Θεσσαλονίκης. Ας ελπίσουμε να μη γίνει πάλι κάτι τέτοιο ή κάτι ακόμα χειρότερο...)

από FRACTAL 24/12/2006 1:13 μμ.


Το κρίμα στο λαιμό σας πολιτικοι ρεφορμιστές, από την μια βγαίνεται και μιλάτε  για τυφλή βία  και ζητάται από το κράτος αμεση αντίδραση (για το πανυγιρακι σας,  6ο εκφ). Αλήθεια η τυφλή βια ενσαρκώνεται σε ότι πιο αδύναμο κοινωνικα μπορει να υπάρξει (μετανάστης-άνεργος-ασθενή) ; 
Είχατε το θράσος να ζητάται ''τη κεφαλή αυτών επί πίνακι'' από τον Πολύδωρα, και τώρα να ζητάτε την απελευθερωσή τους.
 Εμετική συμπεριφορά μου 'ρχεται να ξεράσω.

από FANIAp.n.d 28/12/2006 3:23 πμ.


  ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ....

ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙ !!

 

ΜΠΟΥΚΑΛΙ, ΜΠΟΥΚΑΛΙ

ΣΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !!

 

Μ Π Α Σ Τ Α Ρ Δ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License