Συνοπτική ιστορία του AIDS

sorry που δεν βάζω και το άρθρο αλλά εδώ και μια ώρα παιδεύομαι: κολλάει μόλις πατήσω δημοσιευση και αναγκάζομαι να βγω

 

http://www.hivwave.gr/pages/maniotis1.html

από αντιγιατρός 21/12/2006 11:13 μμ.


επιτέλους ! γιατί τώρα θέλουν να φτιάξουν και εμβόλιο οι κωλογιατροί, να μας 'γλυτώσουν' από την αρρώστια που οι ίδιοι έφτιαξαν !

Και όχι μόνο αυτό για να σώσουν τα εκατομμύρια των φορέων, βασανίζουν μέχρι και ζώα !

Το ανθρώπινο είδος πρέπει να το καταλάβει : όχι άλλα εμβόλια, όχι άλλα φάρμακα, καθήστε και φάτε τα σκατά της ιατρικής που σας οδήγησε εδώ που σας οδήγησε.

από ((i))mc 22/12/2006 10:36 πμ.


Συνοπτική ιστορία του AIDS

από τον Dr. Andrew Maniotis

Φέτος, το 2006, κλείνουμε 22 χρόνια από τη συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρουσιάστηκε ο HIV, "μια παραλλαγή ενός ήδη γνωστού ιού του καρκίνου», ως η πιθανή αιτία του AIDS, από τον Dr. Robert Gallo και την υπουργό Υγείας των ΗΠΑ Margaret Heckler.

Αρα, κλείνουμε 22 χρόνια και από τη μέρα που ο καθηγητής Gallo έσπευσε να κατοχυρώσει με πατέντα την πρώτη συλλογή στοιχείων για τεστ ¨HIV” και ακολούθως να εισπράξει καταδίκη από μέρους της Επιτροπής Dingell και του Τμήματος Επιστημονικής Ακεραιότητας στο NIH (Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας) για επιστημονικό εκτραχηλισμό επειδή προσπάθησε να υποκλέψει από τον Luc Montagnier τον  ιό που αποκάλεσε μετά "HIV virus¨, αλλά είχε απομονώσει ο τελευταίος στο εργαστήριό του [1]."

Επίσης, κλείνουμε 22 χρόνια από τότε που μεταγγίστηκε ο ιός «HIV» από ασθενείς με AIDS σε αποικίες πιθήκων. Αυτοί οι πίθηκοι δεν έχουν παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας ακόμα και παραμένουν αναπαυτικά καθισμένοι σε καταλύματα ειδικής διαμονής, που έχουν κοστίσει 27 εκατομμύρια δολάρια. [2].

Στο ξεκίνημα της εξέτασης για HIV, ήταν αποδεκτό από όλους ότι "το 68% με 89% στο σύνολο των επαναληπτικά ευερέθιστων τεστ ELISA (για αντισώματα του HIV) παρουσιάζει λανθασμένα θετικό αποτέλεσμα στα δείγματα σπέρματος [3], και πριν από 14 χρόνια γνωστοποιήθηκε ότι «αλληλουχίες HIV» εντοπίζονται σε ανθρώπους, πιθήκους και μαϊμούδες σε φυσιολογικά επίπεδα [4].

Την ίδια χρονιά, γνωστοποιήθηκε ότι το εμβόλιο για την ηπατίτιδα Β μπορεί να προκαλέσει λάθος θετικά αποτελέσματα στο τεστ για "HIV" [5].

Είναι περίπου 14 χρόνια από τότε που η Ομάδα Απόστρατων Διερευνητικής Συνεργασίας (The Veterans Affairs Cooperative Study Group) ανέφερε ότι «το AZT είχε δυσανάλογα επιβλαβείς συνέπειες για τους Μαύρους και τους Ισπανόφωνους, ενώ δεν είχε παρουσιάσει καμία πρόοδο στην ανακοπή της αύξουσας ανοσοποιητικής ανεπάρκειας στους Καυκασιανούς» [6].

Και είναι πάλι 14 χρόνια από τότε που γνωστοποιήθηκε ότι τα μισά παιδιά από όσα διαγνώστηκαν με τη γέννησή τους θετικά στον HIV, έχασαν «την οροθετικότητά τους μέσα στους επόμενους 18 μήνες» [7].

Είναι κάπου 12 χρόνια από τότε που, με δημοσίευμά της, η μεγάλης κλίμακας επιστημονική μελέτη Concorde παρουσίασε ότι: «Τα αποτελέσματα της Concorde δεν ευνοούν την πρωτοβουλία χορήγησης του zidovudine (AZT) σε ασυμπτωματικούς ενήλικες που βρέθηκαν μολυσμένοι με ΗΙV. Τα ίδια αποτελέσματα θέτουν υπό αμφισβήτηση την άκριτη αξιολόγηση του αριθμού των Τ4 στο αίμα ως υποκατάστατο μιας εμπεριστατωμένης εξέτασης των  συνεπειών από μια μακροχρόνια χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων» [8].

Είναι 11 χρόνια από τότε που γνωστοποιήθηκε ότι το εμβόλιο της γρίπης εμφανίζει λάθος θετικό αποτέλεσμα στα τεστ για "HIV" [9].

Είναι κάπου 10 χρόνια από τότε που επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά ότι: περίπου το 67% από τα παιδιά που βρίσκονται αμέσως τη γέννησή τους θετικά στο τεστ του HIV, χάνουν «την οροθετικότητά τους μέσα σε διάστημα 18 μηνών [10].

Είναι κάπου 9 χρόνια από τότε που διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε μετάδοση του ιού σε 175 «μεικτά» ζευγάρια (όπου ο ένας σύντροφος είχε βρεθεί θετικός στο τεστ, και ο άλλος αρνητικός) από ένα σύνολο 282 ζευγαριών, στη διάρκεια μελέτης 10 ετών [11].

Είναι κάπου 7 χρόνια από τότε που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιφυλλίδα The Journal, AIDS, ότι τα παιδιά από μητέρες που είχαν υποβληθεί σε θεραπευτική αγωγή με AZT «είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν ραγδαία ανάπτυξη της μόλυνσης με τον HIV-1 απ’ ό,τι τα παιδιά από μητέρες χωρίς θεραπευτική αγωγή, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης της ασθένειας και εξασθένησης του ανοσοποιητικού συστήματος είναι πολύ πιο γοργός, αλλά και ο κίνδυνος θανάτου αυξημένος, στη διάρκεια των τριών πρώτων χρόνων ζωής» [12].

Είναι πάλι κάπου 7 χρόνια από τότε που γνωστοποιήθηκε ότι κατσίκες και αγελάδες μπορεί να προκύψουν  «οροθετικές» στο τεστ του ΗΙV [13]. Και είναι 4 χρόνια αφότου οι ανακοινώσεις στην επιστημονική επιφυλλίδα The Journal of Virology επεσήμαναν την επικίνδυνη τοξικότητα του φαρμάκου saquinovir (Invirase ή Fortovase) και των άλλων αναστολέων πρωτεάσης [14], ενώ έχουν περάσει κάπου 2 χρόνια από την ανακοίνωση στην New England Journal of Medicine ότι τα συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες μπορούν να προλάβουν την ανάπτυξη του AIDS σε περίπτωση έλλειψης της ενδεδειγμένης Υψηλής Δραστικότητας Αντιρετροϊκής Αγωγής ( HAART, Highly Active Anti-Retroviral Therapy) [15].

Είναι κάπου 2 χρόνια από τότε που ανακοινώθηκε η αποτυχία του προγράμματος AIDSVAX, μια προσπάθεια 120 εκατομμυρίων δολαρίων για προληπτικό εμβολιασμό κατά του ¨HIV¨ [16], και 2 χρόνια από τότε που ο Ερυθρός Σταυρός γνωστοποίησε ότι έκανε πολλαπλές εξετάσεις χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους ανίχνευσης του ιού, σε χαμηλής επικινδυνότητας ομάδες όπως είναι οι δωρητές αίματος (ή οι νεοσύλλεκτοι στον στρατό), και είχε ενδεικτική απόδοση 12 θετικά αποτελέσματα στην εξέταση PCR , ή 2 θετικά αποτελέσματα στην εξέταση ELISA, σε σύνολο 37.000.000 δειγμάτων, αφήνοντας το περιθώριο 10 στα 12 αποτελέσματα να είναι λάθος, ανάλογα με το ποια εξέταση θεωρείται πιο αξιόπιστη [17].

Είναι πάνω από ένας χρόνος  από τότε που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσον αφορά την έρευνα για το AIDS, καθηγητής Edmond Tremont, αναδιατύπωσε μια αναφορά ασφαλείας σχετικά με τα πορίσματα φαρμακευτικής έρευνας που είχε χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, για να αλλοιώσει τα συμπεράσματά της και να απαλείψει τις αρνητικές αναφορές. Στη συνέχεια, διέταξε την επανάληψη της έρευνας με βάση τις υποδείξεις του επιτελείου του, ώστε να προχωρήσει στις γυναίκες της Αφρικής η επιχείρηση διανομής του φαρμάκου Nevirapine, κόστους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, από φαρμακοβιομήχανο φίλο του George W. Bush. Και αυτό, παρότι στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε απορριφθεί η διανομή του ίδιου φαρμάκου ως υπέρ το δέον τοξικού [18]. Είναι μόλις ένας χρόνος αφότου το Ινστιτούτο Φαρμακολογίας (Institute of Medicine) συγκάλυψε και θεώρησε αμελητέα αυτή την εγκληματική δράση του Tremont, ενώ ο Johnathan Fishbein, που υπέβαλε ένσταση, απομακρύνθηκε αμέσως από τη θέση του επίσημου επιτηρητή στις δοκιμές του Nevirapine. Οι δοκιμές άλλωστε τελούσαν υπό την εποπτεία του Tremont [19].

Το καλοκαίρι που πέρασε, στη Διεθνή Συνδιάσκεψη του AIDS στο Τορόντο, ο Barre-Sinoussi (ένας από τους πρώτους στην ομάδα του Luc Montagnier, απ΄όπου ο dr. Gallo είχε ληστεύσει τον ιό LAV, για να τον μετονομάσει στη συνέχεια “HIV”), «έσπασε τη σιωπή του» και είπε:

«Δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια χρησιμότητα των θεραπευτικών αγωγών, αφού 15 δοκιμές φαρμάκων μέχρι σήμερα δεν έχουν αποφέρει καθοριστικά δείγματα βελτιωμένης εικόνας».

Τον μήνα αυτό ανακοινώθηκε ότι «το ιικό φορτίο μπορεί να δώσει εικόνα για τη μελλοντική εξέλιξη της ασθένειας μόνο στο 4% ή στο 6% των οροθετικών ατόμων που εξετάζονται, υποσκάπτοντας ξανά την αξιοπιστία της κυρίαρχης επιστήμης του AIDS και της θεραπευτικής στρατηγικής» [20, 21].

Το εκπληκτικότερο, όμως, από όσα αξιοπερίεργα πέτυχα στον δρόμο μου, αφότου άρχισα να παρακολουθώ την υπόθεση AIDS στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, ήταν ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε τελευταία [22] από το CNN, στο οποίο η επικεφαλής ανταποκρίτρια του Κόσμου Christiane Amanpour είχε μαγνητοσκοπηθεί  να περιδιαβαίνει τα χωριά στην Κένυα και να σχολιάζει ότι τα παιδιά εκεί, εξαθλιωμένα και ορφανά, δεν είχαν αρκετό νερό ούτε στο αραιωμένο κουρκούτι τους για να μπορέσουν να καταπιούν το χάπι θανατηφόρας τοξικότητας  nevirapine (Viramune) και το αποτυχημένο στην περίπτωση θεραπείας του καρκίνου AZT.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ η Amanpour είχε για τους τηλεθεατές και μια συνέντευξη με τον Stephen Lewis, ο οποίος κλήθηκε ως απεσταλμένος της Γενικής Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα του HIV/AIDS στην Αφρική να παρουσιάσει τις προοπτικές που διακρίνει εκεί. Ο ίδιος ήταν από τον Ιούνιο του 2001 και Επίτροπος του Οργανισμού WHO (World Health Organisation) ως επικεφαλής της ομάδας που θα διερευνούσε τις κοινωνικές συνιστώσες στο θέμα της υγείας στην Αφρική, αλλά και  Πρεσβύτερος Σύμβουλος στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Mailman στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, και Διευθυντής του Ιδρύματος Stephen Lewis, και αποδέκτης ποικίλων βραβείων και 22 τιμητικών διακρίσεων, μεταξύ των οποίων Εταίρος του Τάγματος του Καναδά, «Καναδός της Χρονιάς» το 2003 στο περιοδικό Maclean’s, και ένας από τους 100 πιο επιφανείς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στο περιοδικό Time τον Απρίλιο του 2005.

Αφού στάθηκα στα εντυπωσιακά διαπιστευτήρια του Lewis, παρατήρησα ότι στην ομιλία που έδωσε στη Διεθνή Συνδιάσκεψη για το AIDS αυτό το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του κλεισίματος των εργασιών, είχε παρουσιάσει ολόκληρη σειρά θεμάτων που αφορούσαν το AIDS ανά τον κόσμο και ειδικά στην Αφρική. Ενα ολόκληρο κεφάλαιο της ομιλίας του ήταν αφιερωμένο στη δυσφήμηση του υπουργού Υγείας στη Νότιο Αφρική, επειδή προέτασσε τη σπουδαιότητα των τροφίμων για την επίτευξη της θρέψης και της υγείας.

Το έκτο σπουδαιότερο ζήτημα της υπόθεσης, ήταν για τον Lewis:

"Υπ’ αριθμόν 6: Εχει γίνει αποδεκτό σήμερα, και δεν ντρεπόμαστε να το πούμε, ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θεραπευτική αγωγή χρειάζονται ενισχυμένα συμπληρώματα διατροφής για να υποστηρίξουν και να αντέξουν την όποια θεραπεία. Παρόλα αυτά, έχουμε μια αυξανόμενη οχλοβοή από την οργάνωση People Living with AIDS επειδή δεν διαθέτουν τη στοιχειώδη διατροφή,  με τελικό αποτέλεσμα την έσχατη δυσχέρεια για τον κόσμο εκεί. Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Διατροφής (World Food Programme) παρουσίασε μια μελέτη στην ίδια Συνδιάσκεψη και υπολόγισε το κόστος της διατροφικής ενίσχυσης σε 66 σεντς την ημέρα για μια ολόκληρη οικογένεια.

Ποιά αφροσύνη εμποδίζει να διατεθούν στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Διατροφής τα απαραίτητα χρήματα;»

Με άλλα λόγια, όμως,  «η αυξανόμενη οχλοβοή» από τον κόσμο που ζει με AIDS, όπως την περίγραψε με τόσο συγκινητική συμπόνια ο κ. Lewis, είναι άλλος τρόπος για να πουν  "πεθαίνουμε για λίγο φαγητό και νερό¨. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν με τέτοιες συνθήκες να εξασφαλίσουν ικανή ποσότητα πρωτεϊνών, σε φυτικές ή σε ζωικές τροφές, για να συντηρήσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Τόσο στο ντοκιμαντέρ της Amanpour, όσο και στην υπεροπτική ομιλία του Lewis ενώπιον των συνέδρων στην Διεθνή Συνδιάσκεψη του AIDS, όπου ο ίδιος θεώρησε έκτο σε σπουδαιότητα τον παράγοντα της διατροφής (πολύ πιο κάτω από άλλα σημαντικότερα μέτρα, όπως είναι η περιτομή και τα μικροβιοκτόνα για να αλείφουν οι Αφρικανοί τα γεννητικά τους όργανα), με εντυπωσίασε κυρίως η ασύλληπτη παραδοξότητα του πράγματος: Πώς δηλαδή προτείνεται τώρα από την καθεστηκυία τάξη του AIDS να δοθούν σε όλα αυτά τα παιδιά φάρμακα που καταστέλλουν ακόμη περισσότερο την ανοσοποιητική τους επάρκεια και είναι εξόχως τοξικά, την ώρα που δεν διαθέτουν ούτε το φαγητό και νερό που χρειάζεται για να καταπίνουν τα χάπια;. Εβαλαν στην περίπτωσή τους το κάρο μπροστά από το άλογο, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Οταν εξετάζουμε ποιοτικές αναλύσεις σε ασθενείς που παρουσιάζουν AIDS με βάση τον αριθμό των λεμφοκυττάρων τους ανά χιλιοστόλιτρο, το αποτέλεσμα δεν θα σημάνει ότι έχουν κάποια από τις ασθένειες που θεωρούνται χαρακτηριστικές του AIDS, όταν μάλιστα  έχουν υποβληθεί σε χρόνια ατροφία. Είναι δεδομένο ότι αυτά τα άτομα θα βρεθούν με ενδείξεις στα επίπεδα του AIDS και πιο κάτω ακόμα, όπως μπορεί να παρουσιάζουν έως και 90% μείωση του φυσιολογικού αριθμού των κυττάρων Τ4, και αυτό θα μπορούσε να αντιστραφεί με διατροφική ενίσχυση και επαναφορά σε κανονικές συνθήκες διαβίωσης [23, 24].

Μήπως σκέφτεστε ότι τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την δημιουργία εμβολίων ενάντια στο ΑIDS (περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια στην κάθε δοκιμή επί 15 αποτυχημένες δοκιμές ως τώρα), ή για τη δημιουργία ειδικών καταλυμάτων όπου στεγάζονται οι μολυσμένοι με AIDS και πάντα υγιείς πίθηκοι για πάνω από 20 χρόνια, ή τα δισεκατομμύρια δολάρια που έχει κοστίσει το καθένα από τα νέα φάρμακα του AIDS, θα μπορούσαν να έχουν ριχτεί στην Κένυα και σε άλλα μέρη (σαν τις πολύ δικές μας πόλεις) εξασφαλίζοντας καθαρό νερό και τροφές πιο πλούσιες σε πρωτεϊνες για τα παιδιά – τουλάχιστον όσο χρειάζεται για να καταπίνουν τα χάπια και να καταφέρνουν να διαιωνίζουν του φαρμακευτικούς πειραματισμούς και τη δηλητηρίασή τους;

Επειτα, αν είχαν λίγη τροφή, θα έβρισκαν και την ενέργεια που χρειάζεται για να κάθονται και να ακούν τα κηρύγματα για αποχή από το σεξ, χρήση προφυλακτικών, μικροβιοκτόνα και ό,τι άλλο προκύπτει από τη λανθασμένη ιδέα ότι: «το AIDS μεταδίδεται και προκαλείται από έναν ιό», ενώ στην πραγματικότητα γι’ αυτούς έχει προέλθει ως αποτέλεσμα επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας που προέκυψε από μια ποικιλία ελέγξιμων παραγόντων, όπως η έλλειψη φαγητού, νερού και στοιχειώδους ιατρικής περίθαλψης;

References:

1. John Crewdson: Gallo Case, Truth Termed A Casualty Report: Science Subverted in AIDS Dispute; Chicago Tribune (CT) - SUNDAY, January 1, 1992.

2. The New York Times, January 7, 2003 \"For Retired Chimps, a Life of Leisure,\" by Sheryl Gay Stolberg.

3. Schiff I, Correia B, Ravnikar VA, Schur PH. HTLV-III antibody testing in sperm donors.N Engl J Med. Jun 20;312(25):1638, 1985.

4. Horwitz MS, Boyce-Jacino MT, Faras AJ. Novel human endogenous sequences related to human immunodeficiency virus type 1. J Virol. Apr; 66 (4):2170-9, 1992.

5. Lee, D, Eby W, Molinaro, G.. HIV false positivity after Hepatitis B vaccination. Lancet 339: 1060, 1992.

6. JD Hamilton et. al. and the Veterans Affairs Cooperative Study Group. A controlled trial of early versus late treatment with zidovudine in symptomatic human immunodifficiency virus infection.\" New England Journal of Medicine, 326: 437-434, 1992.

7. Parekh BS, Shaffer N, Coughlin R, et al. Dynamics of maternal IgG antibody decay and HIV-specific antibody synthesis in infants born to seropositive mothers. The NYC Perinatal HIV Transmission Study Group. AIDS Res Hum Retroviruses 9:907-12, 1993.

8. Seligmann et al., Concorde: MRC/ANRS randomised double-blind controlled trial of immediate and deferred zidovudine in symptom-free HIV infection. Concorde Coordinating Committee. Lancet, Apr 9;343(8902):871-81, 1994.

9. Simonsen L, Buffington J, Shapiro CN, et al. Multiple false reactions in viral antibody screening assays after influenza vaccination. Am J Epidemiol 141:1089-1096,1995.

10. Chantry CJ, Cooper ER, Pelton SI, Zorilla C, Hillyer GV, Diaz C. Seroreversion in human immunodeficiency virus-exposed but uninfected infants. Pediatr Infect Dis J 14:382-7, 1995.

11. Padian, et al. Heterosexual Transmission of HIV in Northern California: Results from a Ten-Year Study.” American Journal of Epidemiology. August, 1997.

12. de Martino et al., Rapid disease progression in HIV-1 perinatally infected children born to mothers receiving zidovudine monotherapy during pregnancy. AIDS. 13 (8):927-933, May 28, 1999.The Italian Register for HIV Infection in Children. AIDS, 13:927-933, 1999.

13. Willman et al., Heterophile Antibodies to Bovine and Caprine Proteins Causing False-Positive Human Immunodeficiency Virus Type 1 and Other. Enzyme-Linked Immunosorbent Assay Results. Clinical and Diagnostic Laboratory Immunology, p. 615-616, Vol. 6, No. 4, July 1999.

14. Estaquier et al., Effects of Antiretroviral Drugs on Human Immunodeficiency Virus Type 1-Induced CD4+ T-Cell Death Journal of Virology, June, p. 5966-5973, Vol. 76, No. 12, 2002.

15. Wafaie W. Fawzi, et al. A Randomized Trial of Multivitamin Supplements and HIV Disease Progression and Mortality, Volume 351:23-32, July 1, Number 1, 2004.

16. Gallo and Others. A sound Rationale needed for Phase III HIV vaccine trials Science, Vol 303 16 January, 2004.

17. Stramer et al. “Detection of HIV-1 and HCV Infections among Antibody-Negative Blood Donors by Nucleic Acid–Amplification Testing. New England Journal of Medicine, Volume 351:760-768, August 19, Number 8, 2004.

18. \"AIDS Research Chief Rewrote Safety Report.\" By John Solomon, Dec 2004. Associated Press Writer. www.ahrp.org/infomail/04/12/15b.php

19. John Solomon. \"Institute of Medicine Panel Betrays Mission: Covers-Up Wrongdoing, Hides Conflicts of Interest: Aftermath of the Tremont affair. April 8, 2005.

20. Rodriquez B, Sethi AK, Cheruvu VK, et al. Predictive value of plasma HIV RNA level on rate of CD4 T-cell decline in untreated HIV infection. JAMA 296(12):1498-506, 2006.

21. Cohen J. Study says HIV blood levels don\'t predict immune decline. Science 313(5795):1868, 2006.

22. Christiane Amanpour. World fails to save Africa\'s AIDS orphans Wednesday, July 19, 2006. www.cnn.com/2006/WORLD/africa/07/17/amanpour.africa.btsc/index.html

23. Parent et al. In vitro lymphocyte-differentiating effects of thymulin (Zn-FTS) on lymphocyte subpopulation of severely malnourished children. Am. J. Clin. Nutr. 60(2):274-8, 1994

24. Chevalier et al. Immune recovery of malnourished children takes longer than nutritional recovery: implications for treatment and discharge. J. Trop Pediatr 44(5):304-7, 1998.Andrew Maniotis, PhD.
Program Director in the Cell and Developmental Biology of Cancer,
Department of Pathology,
University of Illinois at Chicago,
Chicago, IL 60612


 

από FSLN 22/12/2006 10:54 πμ.


Το 1. είναι εντελώς προβοκατόρικο. Ο Γκάλο θεώρησε αρχικά ότι υπεύθυνος για την ασθένεια ήταν ο ιός HLV που προκαλεί λευχαιμία και σε αυτόν αναφέρεται με τον όρο "γνωστός καρκινογενετικός ιός". Όμως η διαμάχη δεν αφορούσε το "γνωστό καρκινογενετικό ιό", αλλά τον HIV, τον οποίο απομόνωσαν σχεδόν παράλληλα. Αν ο Γκάλο είχε λάθος, ο Μοντανιέρ ήταν σωστός και σε αυτόν αναφέρονται σήμερα όσοι ασχολούνται με τον HIV. Δεν είναι όλοι οι πίθηκοι δεκτικοί στη μόλυνση με HIV. Μπορεί όντως να υπάρχουν πίθηκοι που ζουν είκοσι χρόνια μετά την έκθεση, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Πρέπει να πει τι είδους πίθηκοι εκτέθηκαν σε ποιό στέλεχος του ιού, γιατί υπάρχουν άλλοι πίθηκοι που πεθαίνουν ακόμη πιο γρήγορα από τους ανθρώπους. Αν υποστηρίζει ότι, ας πούμε, οι πράσινοι πίθηκοι μολύνονται με HIV-1 και ζουν, τότε λέει ψέμματα. Λέει ότι στη Ν. Αφρική οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν από τον HIV, αλλά από την πείνα και τη "μη σωστή ανάπτυξη του ανοσοποιητικού". Και οι ερωτήσεις έρχονται αμέσως: Γιατί δεν παρουσιάστηκε AIDS σε άλλες ομάδες πληθυσμών ακόμη πιο εκτεθειμένων σε ακραία λιμοκτονία; Γιατί δεν εμφανίστηκε AIDS στο Άουσβιτς, τη Μπιάφρα ή την Αιθιοπία του '70; Γιατί ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς όπως οι νεφροπαθείς ή όσοι υφίστανται χημειοθεραπείες δεν πεθαίνουν από AIDS; Γιατί οι ασθενείς από AIDS είναι πιο ευαίσθητοι σε συγκεκριμένα μικρόβια; Ο αρθρογράφος μας μιλάει επιλεκτικά και με θράσος για την έκθεση Κονκόρντ, την οποία πιθανώς δεν έχει διαβάσει. Γιατί αν την είχε διαβάσει πιθανότατα θα έβλεπε ότι ΔΕΝ αρνείται ότι ο μολυσματικός παράγοντας είναι ο HIV, ούτε πως το ΑΖΤ δημιουργεί την αρρώστια. Απλά εφιστούσε την προσοχή στην τρωτότητα των αρχικών τεστ και την τοξικότητα του ΑΖΤ. Ακόμη και το εδάφιο που παραπέμπεται δεν λέει τίποτε εναντίον του HIV ή και του ΑΖΤ. Λέει ότι δεν είναι σωστό να βασίζεται κανείς για διάγνωση μόνο στο μικρό αριθμό Τ4 (που προσβάλλονται από τον HIV) και πως πρέπει να γίνει μακροχρόνια έρευνα για τις συνέπειες του ΑΖΤ. Μετά από αυτή και άλλες παρόμοιες έρευνες το ΑΖΤ χορηγείται σε μικρότερες δόσεις και σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, ενώ μέχρι τότε δινόταν σχεδόν πάντα μόνο του. Και η έκθεση ουδέποτε αμφισβήτησε το ότι είναι όντως δραστικό αντιρετροϊκό φάρμακο. Λέει ότι αντενδείκνυται η χρήση ενός τόσο ισχυρού φαρμάκου σε οροθετικούς "ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ". Σε αυτή την περίπτωση ο αρθρογράφος δείχνει καθαρά τις προθέσεις του. Χρησιμοποιώντας επιλεκτικά μέρη παραγράφων διαστρεβλώνει εντελώς την έκθεση. Παρακάτω μας λέει πως (11 χρόνια...) τα πρώτα τεστ ήταν συχνά λανθασμένα και πως διάφοροι εμβιολιασμοί τα ενεργοποιούσαν, που είναι σωστό. Όμως λίγο μετά (9 χρόνια...) μας λέει πως σε 290 μικτά ζευγάρια τα 175 δεν εμφάνισαν επιμόλυνση του συντρόφου και αυτό το φέρνει σαν παράδειγμα για το ότι δεν ευθύνεται ο HIV! Δηλαδή το ότι επιμολύνθηκαν τα 115 υπόλοιπα ζευγάρια τι λέει; Υποτίθεται ότι είναι γιατρός. Δεν γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παθογόνων παρουσιάζει την ίδια ή παρόμοια συμπεριφορά; Ακόμη και στην πανούκλα και τη χολέρα υπάρχουν μεγάλα ποσοστά εκτεθειμένων που δεν νοσούν, μια που το ανοσοποιητικό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ευτυχώς για τους ανθρώπους, ο HIV είναι ευπαθής και δεν μεταδίδεται εύκολα. Όμως αυτό είναι γενετικό χαρακτηριστικό του και όχι λάθος της έρευνας. Παρακάτω μας λέει πως στη Ν. Αφρική ο κόσμος δεν πεθαίνει από το AIDS, αλλά από τη στέρηση και τις κακουχίες. Δηλαδή επί Μπόθα και απαρτχάιντ οι φτωχοί μαύροι έτρωγαν ή ζούσαν καλύτερα; Γιατί δεν υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα; Και γιατί δεν εμφανίστηκε AIDS στο Άουσβιτς, τη Μπιάφρα ή την Αιθιοπία κατά την πείνα του '70; Τέλος, σε τι οφείλεται η ασθένεια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη; Σε τοξικούς παράγοντες που καταστρέφουν το ανοσοποιητικό; Αυτό είναι γνωστό ότι όντως συμβαίνει. Ποιοί παράγοντες ενοχοποιούνται όμως και σε ποιές ποσότητες; Όταν προσπαθείς να καταρρίψεις μια θεωρία, οφείλεις να δείξεις και το εναλλακτικό σενάριο. Ποιοί λοιπόν είναι οι παράγοντες και πως επιδρούν ειδικά στα Τ4; Εγώ μπορεί να πω ότι φταίνε τα ξωτικά για την ασθένεια. Δεν οφείλω να δείξω με ποιό τρόπο δρουν; Παρακάτω λέει ότι μόνο στο 4 ή 6% μπορεί να βρεθεί συσχέτιση μεταξύ των επιπέδων του ιού στο αίμα και της έναρξης του AIDS. Σωστά. Αυτό είναι ένα από τα αινίγματα του ιού. Αυτό που δεν λέει όμως είναι ότι η έρευνα στην οποία παραπέμπει δέχεται ότι ευθύνεται ο ιός και το μόνο που ψάχνει να βρει είναι το γιατί άνθρωποι με σχετικά ψηλές συγκεντρώσεις ιικού φορτίου νοσούν και άλλοι με χαμηλότερα επίπεδα όχι. Παρόλα αυτά, ούτε και αυτή είναι μοναδική περίπτωση. Συχνά στους ρετροιούς δεν είναι αναγκαίο να έχει πλημμυρίσει το αίμα με σωματίδια. Σε κάποιες καρκινογενετικές περιπτώσεις οι ιοί παίζουν απλώς το ρόλο του χρονοδιακόπτη για να αρχίσει μια καταστρεπτική διαδικασία. Όμως στο τέλος ο "δρ" γίνεται και επικίνδυνος. Γιατί τι διάολο του φταίει το προφυλακτικό; Για τα αφροδίσια που είναι ακόμη ενδημικά σε κάποια μέρη του κόσμου έχει ακούσει ποτέ; Για την αντισύλληψη; Και ποιός υπεύθυνος της ΠΟΥ μίλησε για περιορισμό του σεξ; Για προφύλαξη μιλούν και όχι για αποχή... Όλα σαλάτα. Το πιο ενοχλητικό για μένα είναι η "προοδευτική" άποψη πως άμα είχαμε "χρήμα" όλα θα μπορούσαν να διορθωθούν. Κοίταξε Candiru, οι άνθρωποι δεν ελέγχουν τον πλανήτη. Τα μικρόβια τον ελέγχουν. Αυτά έφτιαξαν την ατμόσφαιρα που αναπνέουμε, μεταβολίζουν τις τροφές που τρώμε, ζυμώνουν τα ποτά που πίνουμε, συγκέντρωσαν τα μεταλλεύματα που εξορρύσουμε, έγιναν το πετρέλαιο που καίμε και ακόμη σχημάτισαν τις πέτρες πάνω στις οποίες πατάμε. Κατά τον 20ο αιώνα οι άνθρωποι ήρθαν σε επαφή με τους εξής άγνωστους θανατηφόρους ιούς: Μάρμπουργκ, Λάσσα, Έμπολα, Ματσούπο, Ζουνίν, Ονυόνγκ κ.α. Πέραν του ότι σκοτώνουν ανθρώπους όλοι αυτοί έχουν ένα κοινό σημείο. Βρίσκονται ή ξεκινούν πάντα μέσα ή γύρω από τροπικά δάση, τα οποία οι άνθρωποι κατακαίουν και υλοτομούν μαζικά. Σε αυτή τη διαδικασία έρχονται σε επαφή με άγνωστες και επικίνδυνες μορφές ζωής που ζούσαν για αιώνες απομονωμένες, με αποτελέσματα άγνωστα στην προοπτική τους. Το ίδιο ακριβώς συνέβη με τους HIV. Με δεδομένη την πρωτοφανή δυνατότητα του ιού για μεταλλάξεις, δεν αποκλείεται καθόλου να εμφανιστεί μια αερομεταφερόμενη μορφή του, οπότε χέσε τα λεφτά, την έρευνα, τις εναλλακτικές θεραπείες και τις αμπελοφιλοσοφίες όλων μας εδώ μέσα. Δεν είναι όλα στο χέρι μας όπως διδάσκουν πολλές πολιτικές θεωρίες. Και κάτι τελευταίο για να μην κουράζω: Ο ιός του AIDS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΟΣ. Κανείς στα δεκαετία του 70 δεν γνώριζε πως να δημιουργήσει ένα τέτοιο πράγμα και κανείς δεν το γνωρίζει ακόμη. Τεχνητοί ιοί έχουν κατασκευαστεί μόλις πρόσφατα και είναι πολύ πρωτογονοι και άκομψοι σε σχέση με τους φυσικούς. Όσο για τη γενετική τροποποίηση μικροβίων προκειμένου να γίνουν βιολογικά όπλα, κατά τη δεκαετία του '90 έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για την ανάπτυξη τόσο του ρώσικου όσο και του αμερικάνικου προγράμματος βιολογικών όπλων. Μεταξύ των λεπτομερειών ήταν και το ότι οι σχεδιαστές αυτών των όπλων προτιμούσαν αποκλειστικά γνωστούς, θανατηφόρους και, κυρίως, σταθερούς ιούς. Η γενετική τροποποίηση του HIV με τη ραγδαία ικανότητα μεταλλάξεων σχεδόν αποκλείεται γιατί για να σχεδιαστεί ένα όπλο πρέπει να μπορεί να δοκιμαστεί εντατικά με επιβεβαιωμένα και επαληθεύσιμα αποτελέσματα. Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι ο HIV διαθέτει μόλις 10 γονίδια, πράγμα που τον κάνει πολύ δύσκολο στόχο στις γενετικές μετατροπές. Τρίτον, και παρά τα όσα λένε οι διάφοροι αρνητές, οποιοσδήποτε προσπαθήσει να τροποποιήσει γενετικά τον ιό αυτό μάλλον θα είναι και το πρώτο του θύμα. Όποιος το αμφισβητεί και αυτό δεν έχει παρά να κάνει το απόλυτο τεστ. Μια μικρή ένεση με ένα διάλυμμα ιού στις φλέβες του θα αποδείξει μια για πάντα αν έχει δίκιο ή όχι. Υ.Γ. ΣΟ η καινούρια φόρμα σε πετάει έξω όταν πας να δημοσιεύσεις σχετικά μεγάλο κείμενο.

από FSLN 22/12/2006 10:54 πμ.


τι έχει γίνει και βγήκε κώλος το κειμενάκι; Και παραγράφους είχε κι απόλα.

bug

από mathousalix απο ((i))mc 22/12/2006 11:38 πμ.


Βρήκες ένα bug! To οποίο διορθώθηκε. Για μεγάλα κείμενα καλύτερη είναι η παλιά φόρμα ή να το χωρίζετε σε μικρότερα της μιας σελίδας πχ και να το ανεβάζετε τμηματικά με την καινούργια.

από *** 22/12/2006 12:05 μμ.


από ()() 22/12/2006 12:08 μμ.


 Όποιος το αμφισβητεί και αυτό δεν έχει παρά να κάνει το απόλυτο τεστ. Μια μικρή ένεση με ένα διάλυμμα ιού στις φλέβες του θα αποδείξει μια για πάντα αν έχει δίκιο ή όχι. 

o duesberg  8elise na to kanei alla eprepe na tou dwsoun adeia   toso o ergodoths tou (kapoio nosokomeio @ usa) oso kai diaforoi grafeiokratikoi mhxanismoi, thn opoia kai den tou thn edwsan...

tespa...

από candiru 22/12/2006 3:55 μμ.


  η νέα φόρμα πάλι δεν δέχεται μεγάλα κείμενα

lol

από 222 22/12/2006 3:59 μμ.


  gelies dikeologies tou duesberg, tha mporuse na to ixe kanei an to ithele

από candiru 22/12/2006 4:04 μμ.


<<Το 1. είναι εντελώς προβοκατόρικο. Ο Γκάλο θεώρησε αρχικά ότι υπεύθυνος για την ασθένεια ήταν ο ιός HLV που προκαλεί λευχαιμία και σε αυτόν αναφέρεται με τον όρο "γνωστός καρκινογενετικός ιός". Όμως η διαμάχη δεν αφορούσε το "γνωστό καρκινογενετικό ιό", αλλά τον HIV, τον οποίο απομόνωσαν σχεδόν παράλληλα. Αν ο Γκάλο είχε λάθος, ο Μοντανιέρ ήταν σωστός και σε αυτόν αναφέρονται σήμερα όσοι ασχολούνται με τον HIV.>> δεν κατάλαβα πού διαφωνεις με το κείμενο του Μανιώτη <<Δεν είναι όλοι οι πίθηκοι δεκτικοί στη μόλυνση με HIV. Μπορεί όντως να υπάρχουν πίθηκοι που ζουν είκοσι χρόνια μετά την έκθεση, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Πρέπει να πει τι είδους πίθηκοι εκτέθηκαν σε ποιό στέλεχος του ιού, γιατί υπάρχουν άλλοι πίθηκοι που πεθαίνουν ακόμη πιο γρήγορα από τους ανθρώπους. Αν υποστηρίζει ότι, ας πούμε, οι πράσινοι πίθηκοι μολύνονται με HIV-1 και ζουν, τότε λέει ψέμματα. >> Από όσο ξέρω, και είναι και επιχείρημα ενάντια στα πειράματα σε ζώα, δεν έχει καταστεί δυνατό να νοσήσουν πίθηκοι που μάλιστα είναι πιο κοντα σε εμάς από άποψη ταξινόμησης. Αναφέρεται σε συγκεκριμένη πρίπτωση ο συγγραφέας και δεν μπορείς να του καταλογίσεις ψεύδος με υποθέσεις δικιές σου <<Λέει ότι στη Ν. Αφρική οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν από τον HIV, αλλά από την πείνα και τη "μη σωστή ανάπτυξη του ανοσοποιητικού". Και οι ερωτήσεις έρχονται αμέσως: Γιατί δεν παρουσιάστηκε AIDS σε άλλες ομάδες πληθυσμών ακόμη πιο εκτεθειμένων σε ακραία λιμοκτονία; Γιατί δεν εμφανίστηκε AIDS στο Άουσβιτς, τη Μπιάφρα ή την Αιθιοπία του '70; Γιατί ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς όπως οι νεφροπαθείς ή όσοι υφίστανται χημειοθεραπείες δεν πεθαίνουν από AIDS; Γιατί οι ασθενείς από AIDS είναι πιο ευαίσθητοι σε συγκεκριμένα μικρόβια; >> Μα τι πιο απλό και οφθαλμοφανές: χρόνια ανοσοκαταστολή και λιμοκτονία που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, οι πεινασμένες και σκελετωμένες μάνες χωρίς γάλα λες να γεννήσαν υγιή παιδιά; Φυσικό είναι να αναπτυχθεί μια νέα αρρώστια μετά από εκφυλισμό κάμποσων γενιών σε συνδυασμό με την εξαθλίωση των συνθηκών ζωής τους. <<Ο αρθρογράφος μας μιλάει επιλεκτικά και με θράσος για την έκθεση Κονκόρντ, την οποία πιθανώς δεν έχει διαβάσει. Γιατί αν την είχε διαβάσει πιθανότατα θα έβλεπε ότι ΔΕΝ αρνείται ότι ο μολυσματικός παράγοντας είναι ο HIV, ούτε πως το ΑΖΤ δημιουργεί την αρρώστια. Απλά εφιστούσε την προσοχή στην τρωτότητα των αρχικών τεστ και την τοξικότητα του ΑΖΤ. Ακόμη και το εδάφιο που παραπέμπεται δεν λέει τίποτε εναντίον του HIV ή και του ΑΖΤ. Λέει ότι δεν είναι σωστό να βασίζεται κανείς για διάγνωση μόνο στο μικρό αριθμό Τ4 (που προσβάλλονται από τον HIV) και πως πρέπει να γίνει μακροχρόνια έρευνα για τις συνέπειες του ΑΖΤ. Μετά από αυτή και άλλες παρόμοιες έρευνες το ΑΖΤ χορηγείται σε μικρότερες δόσεις και σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, ενώ μέχρι τότε δινόταν σχεδόν πάντα μόνο του. Και η έκθεση ουδέποτε αμφισβήτησε το ότι είναι όντως δραστικό αντιρετροϊκό φάρμακο. Λέει ότι αντενδείκνυται η χρήση ενός τόσο ισχυρού φαρμάκου σε οροθετικούς "ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ". Σε αυτή την περίπτωση ο αρθρογράφος δείχνει καθαρά τις προθέσεις του. Χρησιμοποιώντας επιλεκτικά μέρη παραγράφων διαστρεβλώνει εντελώς την έκθεση.>> Πάλι εδώ δεν καταλαβαίνω τι διαστρέβλωσε και πού διαφωνείς με τον συγγραφέα <<Παρακάτω μας λέει πως (11 χρόνια...) τα πρώτα τεστ ήταν συχνά λανθασμένα και πως διάφοροι εμβιολιασμοί τα ενεργοποιούσαν, που είναι σωστό. Όμως λίγο μετά (9 χρόνια...) μας λέει πως σε 290 μικτά ζευγάρια τα 175 δεν εμφάνισαν επιμόλυνση του συντρόφου και αυτό το φέρνει σαν παράδειγμα για το ότι δεν ευθύνεται ο HIV! Δηλαδή το ότι επιμολύνθηκαν τα 115 υπόλοιπα ζευγάρια τι λέει; Υποτίθεται ότι είναι γιατρός. Δεν γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παθογόνων παρουσιάζει την ίδια ή παρόμοια συμπεριφορά; Ακόμη και στην πανούκλα και τη χολέρα υπάρχουν μεγάλα ποσοστά εκτεθειμένων που δεν νοσούν, μια που το ανοσοποιητικό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ευτυχώς για τους ανθρώπους, ο HIV είναι ευπαθής και δεν μεταδίδεται εύκολα. Όμως αυτό είναι γενετικό χαρακτηριστικό του και όχι λάθος της έρευνας. >> Ναι, μόνο που τα ποσοστά είναι πάνω από 50%, οπότε θα έπρεπε να ελεγχθούν και άλλοι παράγοντες που τους εχω ξαναθέσει (terrain, κλπ), αν αντιμετωπίσουμε αυτά τα γεγονότα του aids με τον παραδοσιακό τρόπο της μόλυνσης από συνήθη παθογόνα. Μια τέτοια προσέγγιση όμως ίσως να απάλλασε σε μεγάλο βαθμό τον ιό από όλη αυτή την δαιμονολογία. Αλλά για πολλά άλλα (πχ οροθετικά παιδιά χάσαν την οροθετικότητά τους μετά από χρόνια) δεν είπες κουβέντα. <<Παρακάτω μας λέει πως στη Ν. Αφρική ο κόσμος δεν πεθαίνει από το AIDS, αλλά από τη στέρηση και τις κακουχίες. Δηλαδή επί Μπόθα και απαρτχάιντ οι φτωχοί μαύροι έτρωγαν ή ζούσαν καλύτερα; Γιατί δεν υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα; Και γιατί δεν εμφανίστηκε AIDS στο Άουσβιτς, τη Μπιάφρα ή την Αιθιοπία κατά την πείνα του '70; Τέλος, σε τι οφείλεται η ασθένεια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη; Σε τοξικούς παράγοντες που καταστρέφουν το ανοσοποιητικό; Αυτό είναι γνωστό ότι όντως συμβαίνει. Ποιοί παράγοντες ενοχοποιούνται όμως και έτποιές ποσότητες; Όταν προσπαθείς να καταρρίψεις μια θεωρία, οφείλεις να δείξεις και το εναλλακτικό σενάριο. Ποιοί λοιπόν είναι οι παράγοντες και πως επιδρούν ειδικά στα Τ4; Εγώ μπορεί να πω ότι φταίνε τα ξωτικά για την ασθένεια. Δεν οφείλω να δείξω με ποιό τρόπο δρουν; >> Απάντησα για την Αφρική, για τον υπόλοιπο χορτάτο κόσμο η έκταση της ασθένειας είναι πολύ μικρότερη, όμως η μεταβίβαση πάλι από γενιά σε γενιά επιπτώσεων της μόλυνσης θα μπορούσε να εξηγήσει και αυτά τα φαινόμενα. Ασχετα με το ποιοι είναι οι λόγοι της εξάπλωσης του aids στη δύση, δεν είναι ισχυρό επιχείρημα αυτό που γράφεις μια και τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα και δεν είναι εύκολο να σκιαγραφηθούν. Για να καταρρίψεις μια θεωρία αρκεί να δείξεις τα πήλινα πόδια της, σιγά σιγά μετά θα διατυπώσεις μια επαρκέστερη, αν και ποτέ απόλυτα θεμελιωμένη. <<Παρακάτω λέει ότι μόνο στο 4 ή 6% μπορεί να βρεθεί συσχέτιση μεταξύ των επιπέδων του ιού στο αίμα και της έναρξης του AIDS. Σωστά. Αυτό είναι ένα από τα αινίγματα του ιού. Αυτό που δεν λέει όμως είναι ότι η έρευνα στην οποία παραπέμπει δέχεται ότι ευθύνεται ο ιός και το μόνο που ψάχνει να βρει είναι το γιατί άνθρωποι με σχετικά ψηλές συγκεντρώσεις ιικού φορτίου νοσούν και άλλοι με χαμηλότερα επίπεδα όχι. Παρόλα αυτά, ούτε και αυτή είναι μοναδική περίπτωση. Συχνά στους ρετροιούς δεν είναι αναγκαίο να έχει πλημμυρίσει το αίμα με σωματίδια. Σε κάποιες καρκινογενετικές περιπτώσεις οι ιοί παίζουν απλώς το ρόλο του χρονοδιακόπτη για να αρχίσει μια καταστρεπτική διαδικασία. >> εδώ κάνεις απλώς υποθέσεις που θα μπορούσαν να απαντηθούν από τον συγγραφέα. Οσο για τον ρόλο του χρονοδιακόπτη, μάλλον ένας τέτοιος ρόλος απαλλάσει τον ιό από την ΑΙΤΙΑ της αρρώστειας και τον υποβιβάζει σε έναν απλό συνεισφέροντα παράγοντα άλλων αιτιών. <<Όμως στο τέλος ο "δρ" γίνεται και επικίνδυνος. Γιατί τι διάολο του φταίει το προφυλακτικό; Για τα αφροδίσια που είναι ακόμη ενδημικά σε κάποια μέρη του κόσμου έχει ακούσει ποτέ; Για την αντισύλληψη; Και ποιός υπεύθυνος της ΠΟΥ μίλησε για περιορισμό του σεξ; Για προφύλαξη μιλούν και όχι για αποχή... Όλα σαλάτα. >> μιλάει σαν σχήμα λόγου και όχι κυριολεκτικά! Εννοεί ότι δεν δίνεται η απαραιτητη βαρύτητα στα κατ΄αυτόν πραγματικά αίτια τςη αρρώστειας. <<Το πιο ενοχλητικό για μένα είναι η "προοδευτική" άποψη πως άμα είχαμε "χρήμα" όλα θα μπορούσαν να διορθωθούν. Κοίταξε Candiru, οι άνθρωποι δεν ελέγχουν τον πλανήτη. Τα μικρόβια τον ελέγχουν. Αυτά έφτιαξαν την ατμόσφαιρα που αναπνέουμε, μεταβολίζουν τις τροφές που τρώμε, ζυμώνουν τα ποτά που πίνουμε, συγκέντρωσαν τα μεταλλεύματα που εξορρύσουμε, έγιναν το πετρέλαιο που καίμε και ακόμη σχημάτισαν τις πέτρες πάνω στις οποίες πατάμε. Κατά τον 20ο αιώνα οι άνθρωποι ήρθαν σε επαφή με τους εξής άγνωστους θανατηφόρους ιούς: Μάρμπουργκ, Λάσσα, Έμπολα, Ματσούπο, Ζουνίν, Ονυόνγκ κ.α. Πέραν του ότι σκοτώνουν ανθρώπους όλοι αυτοί έχουν ένα κοινό σημείο. Βρίσκονται ή ξεκινούν πάντα μέσα ή γύρω από τροπικά δάση, τα οποία οι άνθρωποι κατακαίουν και υλοτομούν μαζικά. Σε αυτή τη διαδικασία έρχονται σε επαφή με άγνωστες και επικίνδυνες μορφές ζωής που ζούσαν για αιώνες απομονωμένες, με αποτελέσματα άγνωστα στην προοπτική τους. Το ίδιο ακριβώς συνέβη με τους HIV. Με δεδομένη την πρωτοφανή δυνατότητα του ιού για μεταλλάξεις, δεν αποκλείεται καθόλου να εμφανιστεί μια αερομεταφερόμενη μορφή του, οπότε χέσε τα λεφτά, την έρευνα, τις εναλλακτικές θεραπείες και τις αμπελοφιλοσοφίες όλων μας εδώ μέσα. Δεν είναι όλα στο χέρι μας όπως διδάσκουν πολλές πολιτικές θεωρίες.>> πάλι εδώ μιλάς υποθετικά για την προέλευση των ιών και των φοβερών αρρωστιών που μαστίζουν την αφρική. Όμως δάση αποψιλόνονται και στον αμαζόνιο όπου δεν έχουμε τέτοιες εξάρσεις άγνωστων ιών. Αδύνατο επιχείρημα βέβαια, αλλά ίσης αξίας με κάποια παρόμοια δικά σου παραπάνω. Γενικά άφησες αναπάντητα πολλά κρίσιμα σημεία του άρθρου το οποίο υποστηρίζεται σε κάθε παράγραφο και με επαρκείς αναφορές.

κάτω από τέτοιο θεμελιωμένο καθεστώς τρόμου λόγω οικονομικών συμφερόντων δεν γίνεται σοβαρή επιστημονική έρευνα. Εννοείται πως και ο ίδιος ο ντούσμπεργκ σίγυρα έχει μια στάλα αμφιβολίας ια τις απόψεις του. Ομως αυτήν την στάλα δεν την έχουν όλοι όσοι πλασσάρουν την κυρίαρχη άποψη για την αρρώστεια.

εγω προσωπικα αρχησα να ψαχνω τα στοιχεια και των 2 πλευρων αλλα ακομα δεν εχω βγαλει καποιο συμπερασμα..δυσκολο να διασταυρωσεις ολα αυτα τα στοιχεια...ομως ειτε κανει AIDS o HIV ειτε οχι ,νομιζω οτι ολη αυτη η ιστορια εχει χρησιμοποιηθη και χρησιμοποιειτε σαν μεσο τρομοκρατησης για την σεξουαλικοτητα..Σε ενα βιβλιο ιατρικης με guidelines σαν μεσω αποφυγεις της μολυνσης με HIV ανεφερε την αποχη απο το σεξ και αυτο δεν ειναι σπανιο.Δειτε απλα ολες τις διαφημισεις που στοχευουν στο να ενημερωσουν το κοινο με τους κυνδινους απο το aids.Συνηθως δεν αναφερουν καθολου επιστημονικα στοιχεια αλλα απευθυνονται συναισθηματικα στον αποδεκτη πολλες φορες πραγματικα τρομοκρατοντας.Πχ η διαφημηση που επαιζε το καλοκαιρι στις τηλεορασεις για οποιον τη θυματε δεν ανεφερε ουτε μισο επιστιμονικο στοιχειο και βρισκω πολυ πιθανον να δημιουργουσε φοβιες γυρω απο το σεξ, ειδικα σε καποιο παιδι που ακομα δεν εχει μια ξεκαθαρει εικονα στο μυαλο του του τι ειναι το σεξ. Για παραδειγμα ανεφερε οτι πηγαινοντας με καποιον χωρις προφυλακτικο ειναι σαν να πηγαινεις με ολους τους προηγουμενους συντροφους του! και εδειχνε μια ασπρομαυρη εικονα με πολλα ατομα πλαι πλαι με την ολη σκηνοθεσια να μεταφερει πολυ αρνητικα συναισθηματα γυρω απο το σεξ.Μπορουσε πχ να ελεγε οτι αν πας χωρις προφυλακτικο (αν τελικα ισχυει αυτο χεχε)  εχεις τοσο τις % κυνδινο να μολυνθεις απο καποιον προηγουμενο  ερωτικο συντροφο του συντροφου σου.Ετσι οπως το εδειχνε ηταν σαν να σου λεγε  αν πας χωρις προφυλακτικο  κανεις κατι τοσο αηδιαστικο οσο το να κανεις σεξ με ενα σορο ανθρωπους που δεν ξερεις(μαλιστα του ιδιου φυλου με εσενα).

από αντι-αρνητης HIV 29/01/2010 8:10 μμ.


Απο την ιστοσελίδα, το λεξικό του σκεπτικιστή το εξαιρετικό κείμενο με τίτλο "Άρνηση του HIV/AIDS". Αναπτύσσεται το ιστορικό της αντιπαράθεσης, τα επιχειρήματα και των δυο πλευρών, λίνκς σε μελέτες και έρευνες που κορνιτοποιούν τους ισχυρισμούς των αρνητών του HIV

Eπίσης,

λίνκς που έχουν αναδείξει το ζήτημα αλλά και αντιπαραθέσεις, στις φόρμες σχολίων, ανάμεσα σε Παπαγιανίδου και μπλόγγερς:

Η Μαρία.
http://arkoudos.com/blog/?p=876

αρνητές του AIDS (revisited)
http://blog.dontkissthefrog.net/2009/07 ... ent-123174

Η συνωμοσία για το AIDS σκοτώνει περισσότερους απ’ όσο το ίδιο
http://blog.teleologikos.eu/?p=3212

υιοθετώντας μειλίχιο προφίλ
http://blog.dontkissthefrog.net/2006/06/01/hiv-denial/


ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ HIV/AIDS ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
http://grsamsa.blogspot.com/2009/10/hiv ... 5501726182

AIDS και HIV. ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
http://theseis.blogspot.com/2006/06/aids-hiv.html

Μυθοπλασίες γύρω από το AIDS
http://e-roosters.blogspot.com/2006/12/aids.html

Ο ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗΣ
http://bearpridehiv.blogspot.com/2009/1 ... st_20.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License