Νέα απο τη σημερινή Δίκη?

από το πρωί δεν έχει γραφτεί τίποτα τι γίνετε?

 .

από συντρόφισσα 27/12/2006 3:03 μμ.


..έμαθα ότι υπήρξαν διακοπές της δίκης επί διακοπών, ενστάσεις επί ενστάσεων και πάει λέγοντας...κατά τις 13:30 (με επιφύλαξη το μεταφέρω) ήταν περί τα 25-30 άτομα συγκεντρωμένα απ' έξω. Φωνάζονταν συνθήματα.Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.  τέλος, όσον αφορά τον κόσμο μες στην αίθουσα, απ' όσο κατάλαβα, η κατάσταση είχε όπως και τις προηγούμ.μέρες.

 

από συντρόφισσα 27/12/2006 3:08 μμ.


  η δίκη συνεχίζεται . σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι τέλειωσε για σήμερα. απλώς αύριο σίγουρα καταθέτουν μάρτ.υπεράσπισης.όσοι μπορούν αύριο-μεθαύριο ας κατέβουν στη δίκη, είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν πρόκειται -πράγμα πολύ πιθανό- να βγει η απόφαση την παρασκευή.

από ? 27/12/2006 3:10 μμ.


  ?

από συντρόφισσα 27/12/2006 3:23 μμ.


  στο κτίριο 13 των δικ/ρίων της Ευελπίδων, αίθουσα 9

Πολλοί μπάτσοι, πολύ κρύο, πολλές διακοπές της διαδικασίας και λίγος κόσμος σήμερα στην Ευελπίδων όπου συνεχίζεται η δίκη των 3 συντρόφων. Οι μπάτσοι για άλλη μια φορά δεν άφηναν τον κόσμο να μπει στην αίθουσα, έχοντας φροντίσει αυτή να έχει λίγες θέσεις που οι μισές είναι πιασμένες από τσαμπουκαλήδες μπάτσους με πολιτικά (αυτή την φορά τις καρέκλες τις είχαν πάει κάπου αλλού κι όχι στις τουαλέτες). Μετά τις 12 συγκεντρωθηκαν απ' έξω λίγες δεκάδες άτομα που φώναξαν συνθήματα.

 Μέσα στην αίθουσα η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση ενός μπάτσου που συμμετείχε στην (παράνομη) έρευνα στο σπίτι του Καλαϊτζίδη.
Οι δικηγόροι κατέθεσαν ένσταση για το γεγονός ότι καταθέτει ως μάρτυρας κάποιος που συμμετείχε στην ανακριτική διαδικασία, ο μπάτσος είπε ότι καθόταν έξω από το σπίτι ως βοηθός/ αστυνομικός συνοδός της ειδικής μονάδας που πραγματοποιήσε την έρευνα στην (τότε παρουσιαζόμενη ως) 'γιάφκα των αντιεξουσιαστών', το δικαστήριο μετά από σύσκεψη κλασιικά απέρριψε κι αυτή την ένσταση.

Ο μπάτσος κατέθεσε ότι βρέθηκαν τα εξής 'συντριπτικά στοιχεία' στην 'υπόγεια γιάφκα' που παράλληλα διέμεινε ο Καλαϊτζίδης: Βιντεοκασσέτες, CD, μια βαριοπούλα, ένα γουόκυ τόκυ, ενα σιδηροπρίονο, ένα γουόκυ τόκυ, ένα κράνος των ΜΑΤ και 4 πιστόλια. Παράδέχθηκε ότι ήταν χώρος κατοικίας κι όχι 'χώρος αποθήκευσης' κι ότι αν πες στον Κοτσόβολο μπορείς ν' αγοράσεις γουόκυ-τοκυ (χωρίς να θεωρηθείς τρομοκράτης). Μετά ήρθε η σειρά να καταθέσουν οι μπάτσοι που συνέλαβαν τον Καλαϊτζίδη και τον Καρασαρινή, οι οποίοί έλειπαν.

Η εισαγγελέας πρότεινε την βίαιη προσαγωγή τους (+πρόστιμο) στο δικαστήριο και να διακοπεί η δίκη μέχρι να προσέλθουν, οι δικηγόροι πρότειναν να καταθέσουν σήμερα οι υπάρχοντες μάρτυρες γιατί οι συμμετέχοντες στην διαδικασία ταλαιπωρούνται άδικα γιορτινές μέρες από τις συνεχείς διακοπές.

Μετά από άλλη μια διακοπή λοιπόν, το δικαστήριο αποφάσισε να προσαχθούν οι μπάτσοι και να καταθέσουν σήμερα οι υπάρχοντες μάρτυρες υπεράπισης. Πρώτη κατέθεσε η μάνα του Καλαϊτζίδη, ότι το 95% αυτών που ειπώθηκαν ότι βρήκαν (στο σπίτι) είναι ψέμματα (πέρα από τα όπλα, για τα οποία δήλωσε ότι στην Κρήτη τα έχουν για breakfast) κι ότι τους τελευταίους 17 μήνες νοιώθει ότι ζει μια παράνοια, λες κι είναι πρωταγωνίστρια σε καμιά ταινία τρομοκρατίας. Για τον γιο της δήλωσε ότι δούλευε περιστασιακά, διέμενε κανονικά στο υπόγειο του διαμερίσματος που διέμενε κι αυτή, 'ηταν φιλότιμος σε σημείο να τον εκμεταλλεύονται', ενώ τις σφαίρες που βρέθηκαν στην θυρίδα τις χαρακτήρισε μεγάλη ανοησία'. Ήξερε οτι συμμετέχει σε εκδηλώσεις (πορείες, συζητήσεις και συνελεύσεις στο Πολυτεχνείο), γεγονός που προκάλεσε την απορία της εισαγγελέας 'αφού δεν είναι φοιτητής γιατί πήγαινε στα αμφιθέτρα'...

Έπειτα κατέθεσε ο Αλμπάνης από το Δίκτυο, ο οποίος δήλωσε ότι γνωρίζει τον Καλαϊτζίδη πάνω από 6 χρόνια, ως πρόσωπο που συμμετέχει σε δημόσιες διαδικασίες, όπως το αντιρατσιστικό κίνημα. Δήλωσε επίσης ότι συνεργάστηκε μαζί του σε συλλογικές διαδικασίες και σε 'ad hoc' πρωτοβουλίες κι επιττροπές για διάφορα θέματα, γνωρίζοντας ότι προερχόταν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, έναν χώρο με πραπλήσιους στόχους με τον αριστερό (σοσιαλισμός με ελευθερία). Τέλος κατέθεσαν κί ένας συνάδελφος του Καρασαρινή και μια φίλη του Ασπιώτη.
Ο πρώτος δήλωσε ότι τον γνώρισε ως συνάδελφο στην ACS, με τον οποίον το συνέδεαν φιλικές σχέσεις και συνδικαλιστική δράση μέσω της επιτροπής των εργαζομένων. Τον χαρακτήρισε 'παιδί του 8ωρου' που δεν τον δέχτηκαν ξανά στην δουλειά μετά την αποφυλάκιση, λόγω του στίγματος από την συγκεκριμένη υπόθεση.

Για τις δεδηλωμένες πολιτικές απόψεις και δράση του Ασπιώτη ενάντια στην κοινωνική αδικία, κατέθεσε κι η φίλη του. Η δίκη τέλειωσε κατα τις 3 και συνεχίζεται αυριο στις 9:30, με τον πρόεδρο να ενημερώνει στο τέλος τους δικηγόρους ότι είναι στην διάθεση τους και τα 'πειστήρια', τα οποία δεν τα έχουν δει μέχρις στιγμής.

από τη σημερινή «Ελευθεροτυπία» 28/12/2006 1:45 μμ.Κανείς δεν αναγνωρίζει τους «3»

Η αδυναμία απόδειξης ενοχής για τους τρεις κατηγορούμενους στη δίκη για την κλοπή ασπίδων των ΜΑΤ, που συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, οδήγησε χθες στην απόφαση του δικαστηρίου να διατάξει τη βίαια προσαγωγή αστυνομικών, οι οποίοι δεν προσήλθαν να καταθέσουν ως μάρτυρες. Αλλωστε κανένας από τους αστυνομικούς που εξετάστηκαν μέχρι τώρα στη δίκη δεν αναγνώρισε -όπως και στο στάδιο της ανάκρισης- στο πρόσωπο των κατηγορουμένων τους δράστες της εναντίον τους επίθεσης που είχε γίνει τον Μάιο του 2005.

Η ακροαματική διαδικασία πάντως συνεχίστηκε και χθες κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, καθώς το κτίριο 13 των δικαστηρίων, σε αίθουσα του οποίου διεξάγεται η δίκη, «ασφυκτιά» μέσα σε έναν αστυνομικό κλοιό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο έλεγχος όσων ήθελαν να περάσουν την είσοδο του κτιρίου ήταν εξονυχιστικός και αφορούσε ακόμα και υπαλλήλους του Πρωτοδικείου (!).

Μέσα σε αυτό το έντονα αστυνομικό κλίμα, εξετάστηκαν στο δικαστήριο πρόσωπα από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των κατηγορουμένων (μάρτυρες κατηγορητηρίου), οι οποίοι αναφέρθηκαν στην κοινωνική και πολιτική δράση που είχαν αναπτύξει οι Γ. Καλαϊτζίδης, Π. Καρασαρίνης και Π. Ασπιώτης.

Η Βασιλική Βουλγαράκη, μητέρα του Γ. Καλαϊτζίδη αναφέρθηκε «στην παράνοια που ζούμε εδώ και 17 μήνες. Είπαν ότι το σπίτι μου είναι γιάφκα και δεν βρήκαν τίποτα. Πήγαν στο εξοχικό μας. Ιδια εικόνα και εκεί. Εχουμε γίνει ρεζίλι. Ολα όσα ζήσαμε ούτε σε ταινία τρομοκρατίας δεν τα έχουμε δει».

Εισαγγελέας: «Συμμετείχε σε συγκεντρώσεις;»

Μάρτυρας: «Ναι, σε συγκεντρώσεις που γίνονται στο Πολυτεχνείο και συμμετέχουν καθηγητές και άλλες προσωπικότητες στις οποίες μπορεί να συμμετέχει ο καθένας».

Εισαγγελέας: «Για τις σφαίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα τράπεζας που υπήρχε στο ονομά του τι λέτε;»

Μάρτυρας: «Ηταν ανοησία του. Αλλά δεν έκανε ποτέ τίποτα κακό».

Ο Ι. Αλμπάνης μίλησε για ένα άτομο με δημόσια πολιτική δράση: «Εχω συνεργαστεί με τον Καλαϊτζίδη στο πλαίσιο αντιρατσιστικών εκδηλώσεων και προώθησης των δικαιωμάτων των μεταναστών. Πρόκειται για ένα άτομο με ανοιχτή και δημόσια πολιτική δράση που ποτέ δεν κρύφτηκε».

Εισαγγελέας: «Σε σχέση με τις ασπίδες, ποιους ήθελε να βοηθήσει;» (Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι συνελήφθη τη στιγμή που πέταγε στα σκουπίδια σπασμένες ασπίδες των ΜΑΤ).

Μάρτυρας: «Στο πλαίσιο της ιδεολογίας του ήθελε να βοηθήσει κάποιους τρίτους. Διακατείχετο από διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, ήταν ικανός ακόμη και στη φυλακή να μπει, αλλά ποτέ δεν θα έβλαπτε άλλους».

Εισαγγελέας: «Με το να πετάξει τις ασπίδες δεν έβλαψε την Αστυνομία;»

Μάρτυρας: «Η ανυπακοή στους θεσμούς δεν συνεπάγεται πρόθεση να προκαλέσει κακό σε φυσικά πρόσωπα».


ΠΑΝ.ΣΤ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/12/2006
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License