ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ "3"

ρεπορταζ της "Ε" απο την δική των Καλαϊτζίδη, Ασπιώτη, Καρασαρίνη

 
Κανείς δεν αναγνωρίζει τους «3»

Η αδυναμία απόδειξης ενοχής για τους τρεις κατηγορούμενους στη δίκη για την κλοπή ασπίδων των ΜΑΤ, που συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, οδήγησε χθες στην απόφαση του δικαστηρίου να διατάξει τη βίαια προσαγωγή αστυνομικών, οι οποίοι δεν προσήλθαν να καταθέσουν ως μάρτυρες. Αλλωστε κανένας από τους αστυνομικούς που εξετάστηκαν μέχρι τώρα στη δίκη δεν αναγνώρισε -όπως και στο στάδιο της ανάκρισης- στο πρόσωπο των κατηγορουμένων τους δράστες της εναντίον τους επίθεσης που είχε γίνει τον Μάιο του 2005.

Η ακροαματική διαδικασία πάντως συνεχίστηκε και χθες κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, καθώς το κτίριο 13 των δικαστηρίων, σε αίθουσα του οποίου διεξάγεται η δίκη, «ασφυκτιά» μέσα σε έναν αστυνομικό κλοιό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο έλεγχος όσων ήθελαν να περάσουν την είσοδο του κτιρίου ήταν εξονυχιστικός και αφορούσε ακόμα και υπαλλήλους του Πρωτοδικείου (!).

Μέσα σε αυτό το έντονα αστυνομικό κλίμα, εξετάστηκαν στο δικαστήριο πρόσωπα από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των κατηγορουμένων (μάρτυρες κατηγορητηρίου), οι οποίοι αναφέρθηκαν στην κοινωνική και πολιτική δράση που είχαν αναπτύξει οι Γ. Καλαϊτζίδης, Π. Καρασαρίνης και Π. Ασπιώτης.

Η Βασιλική Βουλγαράκη, μητέρα του Γ. Καλαϊτζίδη αναφέρθηκε «στην παράνοια που ζούμε εδώ και 17 μήνες. Είπαν ότι το σπίτι μου είναι γιάφκα και δεν βρήκαν τίποτα. Πήγαν στο εξοχικό μας. Ιδια εικόνα και εκεί. Εχουμε γίνει ρεζίλι. Ολα όσα ζήσαμε ούτε σε ταινία τρομοκρατίας δεν τα έχουμε δει».

Εισαγγελέας: «Συμμετείχε σε συγκεντρώσεις;»

Μάρτυρας: «Ναι, σε συγκεντρώσεις που γίνονται στο Πολυτεχνείο και συμμετέχουν καθηγητές και άλλες προσωπικότητες στις οποίες μπορεί να συμμετέχει ο καθένας».

Εισαγγελέας: «Για τις σφαίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα τράπεζας που υπήρχε στο ονομά του τι λέτε;»

Μάρτυρας: «Ηταν ανοησία του. Αλλά δεν έκανε ποτέ τίποτα κακό».

Ο Ι. Αλμπάνης μίλησε για ένα άτομο με δημόσια πολιτική δράση: «Εχω συνεργαστεί με τον Καλαϊτζίδη στο πλαίσιο αντιρατσιστικών εκδηλώσεων και προώθησης των δικαιωμάτων των μεταναστών. Πρόκειται για ένα άτομο με ανοιχτή και δημόσια πολιτική δράση που ποτέ δεν κρύφτηκε».

Εισαγγελέας: «Σε σχέση με τις ασπίδες, ποιους ήθελε να βοηθήσει;» (Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι συνελήφθη τη στιγμή που πέταγε στα σκουπίδια σπασμένες ασπίδες των ΜΑΤ).

Μάρτυρας: «Στο πλαίσιο της ιδεολογίας του ήθελε να βοηθήσει κάποιους τρίτους. Διακατείχετο από διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, ήταν ικανός ακόμη και στη φυλακή να μπει, αλλά ποτέ δεν θα έβλαπτε άλλους».

Εισαγγελέας: «Με το να πετάξει τις ασπίδες δεν έβλαψε την Αστυνομία;»

Μάρτυρας: «Η ανυπακοή στους θεσμούς δεν συνεπάγεται πρόθεση να προκαλέσει κακό σε φυσικά πρόσωπα».


ΠΑΝ.ΣΤ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/12/2006

από ... 28/12/2006 2:23 μμ.


στην ειδησεογραφία της χτεσινής ημέρας!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License