Μέσα σε αυτό το έντονα αστυνομικό κλίμα, εξετάστηκαν στο δικαστήριο πρόσωπα από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των κατηγορουμένων (μάρτυρες κατηγορητηρίου), οι οποίοι αναφέρθηκαν στην κοινωνική και πολιτική δράση που είχαν αναπτύξει οι Γ. Καλαϊτζίδης, Π. Καρασαρίνης και Π. Ασπιώτης.
Η Βασιλική Βουλγαράκη, μητέρα του Γ. Καλαϊτζίδη αναφέρθηκε «στην παράνοια που ζούμε εδώ και 17 μήνες. Είπαν ότι το σπίτι μου είναι γιάφκα και δεν βρήκαν τίποτα. Πήγαν στο εξοχικό μας. Ιδια εικόνα και εκεί. Εχουμε γίνει ρεζίλι. Ολα όσα ζήσαμε ούτε σε ταινία τρομοκρατίας δεν τα έχουμε δει».
Εισαγγελέας: «Συμμετείχε σε συγκεντρώσεις;»
Μάρτυρας: «Ναι, σε συγκεντρώσεις που γίνονται στο Πολυτεχνείο και συμμετέχουν καθηγητές και άλλες προσωπικότητες στις οποίες μπορεί να συμμετέχει ο καθένας».
Εισαγγελέας: «Για τις σφαίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα τράπεζας που υπήρχε στο ονομά του τι λέτε;»
Μάρτυρας: «Ηταν ανοησία του. Αλλά δεν έκανε ποτέ τίποτα κακό».
Ο Ι. Αλμπάνης μίλησε για ένα άτομο με δημόσια πολιτική δράση: «Εχω συνεργαστεί με τον Καλαϊτζίδη στο πλαίσιο αντιρατσιστικών εκδηλώσεων και προώθησης των δικαιωμάτων των μεταναστών. Πρόκειται για ένα άτομο με ανοιχτή και δημόσια πολιτική δράση που ποτέ δεν κρύφτηκε».
Εισαγγελέας: «Σε σχέση με τις ασπίδες, ποιους ήθελε να βοηθήσει;» (Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι συνελήφθη τη στιγμή που πέταγε στα σκουπίδια σπασμένες ασπίδες των ΜΑΤ).
Μάρτυρας: «Στο πλαίσιο της ιδεολογίας του ήθελε να βοηθήσει κάποιους τρίτους. Διακατείχετο από διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, ήταν ικανός ακόμη και στη φυλακή να μπει, αλλά ποτέ δεν θα έβλαπτε άλλους».
Εισαγγελέας: «Με το να πετάξει τις ασπίδες δεν έβλαψε την Αστυνομία;»
Μάρτυρας: «Η ανυπακοή στους θεσμούς δεν συνεπάγεται πρόθεση να προκαλέσει κακό σε φυσικά πρόσωπα».
Το 'βαλα κι εγώ...
από ... 28/12/2006 2:23 μμ.