Εκλεψαν τον... Χριστό από τη φάτνη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το ομοίωμα του νεογέννητου Ιησού Χριστού από τη φάτνη της πλατείας Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης έκλεψαν άγνωστοι χθες τα ξημερώματα, ζητώντας την αποφυλάκιση τριών ατόμων, προφυλακισμένων για επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Αθήνα. Μια πλαστική κούκλα, ομοίωμα βρέφους, τοποθέτησαν άμεσα στη θέση του κλεμμένου ομοιώματος υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την ευθύνη για την παραπάνω πράξη ανέλαβε η οργάνωση «Φράξια 'Μητέρες της πλατείας Αριστοτέλους'». Σε προκήρυξή τους, γραμμένη σε CD, αναφέρουν ότι απήγαγαν τον νεογέννητο Ιησού Χριστό από τη φάτνη μπροστά στο «άγρυπνο» βλέμμα του σεκιουριτά. Και ότι:

«Εδώ και λίγο καιρό σ' αυτό που η κοινωνία και το κράτος ονομάζει σωφρονιστικό ίδρυμα -κοινώς φυλακή- μεταξύ πολλών βρίσκονται και τρεις άνθρωποι προφυλακισμένοι με την κατηγορία της συμμετοχής σε 'βίαιες' ενέργειες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα τον Μάιο του 2006. Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες. Δύο απ' αυτούς, ο Ταράσιο Ζαντορόζνι και ο Γεράσιμος Κυριακόπουλος, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από 29 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Αυτό που ζητάμε είναι η άμεση αποφυλάκιση και των τριών πριν από το νέο έτος, γιατί μετά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Μπορεί και η δευτέρα παρουσία», αναφέρεται σ' ένα απόσπασμα της προκήρυξης. Στο τρίτο υστερόγραφό τους οι συντάκτες γράφουν: «Ο Χριστός, θα πείτε, τι έφταιγε; Ε, είναι ο μόνος που μπορεί, στην τελική, να μας συγχωρήσει και όσο αργείτε να ικανοποιήσετε το αίτημά μας, τόσο πιστεύουμε πως θα προτιμήσει να μείνει για πάντα στο πλευρό μας».

από COMMEDIA DIVINA 29/12/2006 3:40 μμ.


 Γούρι...Γούρι

από ΤΡΑΛΑΛΑΛΑΣ 29/12/2006 5:24 μμ.


  ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ...ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ Κ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΣΑ.

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ...

ΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ TV ΠΑΛΙ Η ΛΟΥΚΑ...?

.

από . 29/12/2006 9:02 μμ.


δεν συμφωνώ με την κίνηση.

Σε περιπτώσεις αλληλεγγύης σε κρατούμενους συντρόφους προέχει η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Εκει αποσκοπεί κάθε κίνηση που κάνουμε. Και η συγκεκριμένη κίνηση δεν νομίζω ότι θα έχει αυτό το αποτέλεσμα, αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Χωρίς διάθεση να προσβάλλω τα παλικάρια που το έκαναν

από ΑΝ Κ Δ ΣΥΜΦΩΝΩ Μ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ 29/12/2006 9:37 μμ.


  ΛΟΓΟΥΣ

από '[' 30/12/2006 12:33 πμ.


Εγω παλι πιστεύω ακράδαντα ότι αυτοί που πιθανώς προσβλήθηκαν με την κίνηση αυτή, δεν υπήρχε περίπτωση να ευαισθητοποιηθούν με κανένα μέσο για τους κρατούμενους.

Οι υπόλοιποι πάλι μάλλον γλαφυρή και σατιρική θα τη βρήκαν και είθισται όταν συμβαίνει κάτι με αυτό τον τρόπο να το σκέφτεσαι λίγο περισσότερο από οταν γίνεται με τους καθιερωμένους ¨αγωνιστικούς¨ τρόπους.
Δηλαδή λέω πως περισσότερο αντίκτυπο κ σκέψη θα προκάλεσε, από ότι μια πορεία 100 ατόμων με βαθύτερα κίνητρα και πιο πολιτικοποιημένες θέσεις. Το να ¨κερδίζουν¨ τελικα επικοινωνιακά, δυο τρια άτομα τα 100 δεν είναι μικρό πράμα (μιας και επικοινωνιακό ήταν το συμβάν τελικα).

Αν και πολυ απλή, την ενέργεια τη θεωρώ παραδόξως ευφυή.
Αν καθίσετε και βάλετε κάτω τις παραμέτρους και πως τις επηρέασε το συμβάν χωρίς να στεναχωρηθεί κανείς, προκειται πραγματικά για μια κίνηση η οποία προέκυψε να είναι πανέξυπνη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License