"Eμείς οι τουρκόσποροι..."

"To σχόλιο αυτό δημοσιεύτηκε στην e-σελίδα του J95, μ’ αφορμή μια συζήτηση για το “επίμαχο” βιβλίο Ιστορίας... Το αλιεύσαμε στην μπλογκο-θάλασσα και το φιλοξενούμε…… χωρίς παρέμβαση!"

  ”Τζάμπα φωνάζουμε!

Η Μικρασιατική Καταστροφή μας μάζεψε όλους ξανά στο σπίτι. Είχαμε ξεκινήσει -εμείς οι άθλιοι αλήτες- να φεύγουμε από τον 12ο αιώνα π.χ. Αλλα κυρίως φύγαμε από τα Βαλκάνια μεταξύ 7ου και 5ου αιώνα. Αλλά και αργότερα κατά τους αλεξανδρινούς και ελληνιστικούς χρόνους.

Ε! με το Βυζάντιο όλη η Ανατολή ήταν ελληνόφωνη. Ανατολικότερα φυσικά υπήρχαν αρμενόφωνοι, γεωργιανόφωνοι και κατα πάσα πιθανότητα και οι Κούρδοι. Μετά, ήρθαν κάποιοι σχιστομάτηδες τουρκομάνοι από την Κεντρική Ασία, έγιναν και μουσουλμάνοι και μας έμαθαν τι πάει να πει κάστανο. Δεν άφησαν πέτρα σε πέτρα μέχρι να φτιάξουν τα σουλτανάτα τους. Έχει κάτι απίστευτες περιγραφές η Άννα Κομνηνή, αλλά ποιός τη γαμεί!!!

Κατέστρεψαν τις πόλεις της Ανατολής. Τις έκαναν όλες σαν την Έφεσο, που σήμερα τη δείχνουν στους τουρίστες ως διαμάντι της αρχαίας Τουρκίας.

  (Βιβλιοθήκη Κέλσου. Έφεσος)

Οι πιο έξυπνοι από μας -και ήταν πολλοί οι αφιλότιμοι- έγιναν και αυτοί μουσουλμάνοι, γλύτωσαν τις περιουσίες τους και το χαράτσι και μας ξέσκισαν στη συνέχεια και αυτοί. Εμείς παραμείναμε -οι μαλάκες- γκιαούρηδες!

Έτσι, σιγά-σιγά, οι σχιστομάτηδες έγιναν στρογγυλομάτηδες.

Εμείς όμως, παρόλα αυτά, παραμείναμε η απόλυτη παγκόσμια σταθερά (μαζί με τους Βαλκάνιους “ομοεθνείς” μας φυσικά). Δέκα εκατομμύρια είμασταν το 10ο αιώνα, τόσοι είμασταν και τον 20ο. Ενώ αυτοί ήρθαν περί τους 350.000 και σήμερα έγιναν 70 εκατομ. Τι να πεί κανείς. Ανισόρροποι!

  (από παιδικό παιχνίδι στρατηγικής)

Κατά το 18ο αιώνα άρχισαν να μας έρχονται και άλλοι Βαλκάνιοι στη Μικρά Ασία: αλβανόφωνοι, ελληνόφωνοι, βλαχόφωνοι και ότι άλλο βαλκανικό λουλούδι υπήρχε.

Τελικά να μην τα πολυλογώ, νάναι καλά οι νεότουρκοι (φασίστες, αλλά δεν πειράζει) που αποφάσισαν ότι κακώς ζούμε στις περιοχές αυτές από τον 12ο αιώνα. Άσε που μπορεί να είμασταν και παλιότεροι. Κάτι τέτοια λένε διάφοροι, σαν τον Κόλιν Ρένφριου κ.ά., ότι τάχα εμείς οι Έλληνες δεν κατεβήκαμε στα Βαλκάνια κάπου από τις στέπες της Ουγγαρίας αφού είχαμε ξεκινήσει προ αμνημονεύτων χρόνων από τα Ουράλια, αλλά ήρθαμε από τον Καύκασο και τη Μικρά Ασία. Άστους να λένε!

Νάναι καλά οι τούρκοι στρατιωτικοί που μας σκέφτηκαν και αποφάσισαν να μας στείλουν όλους στην πατρίδα από την ξενητειά. Δεν είναι όλοι οι στρατιωτικοί κακοί. Υπάρχουν και καλοί, οι νεότουρκοι, ο Κεμάλ, ο Βιντέλα στις μέρες μας…

Μπορεί από τα 2 εκατομ. που είμασταν πριν το ‘14 να φτάσαμε στα Βαλκάνια περί το 1.2 εκατ. αλλά δεν πειράζει!”

 Βρήκαμε και πάλι τα αδέλφια μας, που μας άνοιξαν τις αγκαλιές τους και μας ζέσταναν. Μας έδωσαν από το ψωμί τους, έμαθαν και την ιστορία μας και τη διδάσκουν -να φανταστείς- ακόμα και στα παιδιά τους! Έστησαν μνημεία για τους νεκρούς μας και έκαναν τον πόνο μας και δικό τους πόνο.

Τι φιλόξενος λαός! Τι τυχεροί και ‘μεις που είμαστε ομοεθνείς τους!

Χαλάλι οι άνθρωποί μας που χάθηκαν. Χαλάλι και οι περιουσίες μας, με τις οποίες το ελληνικό κράτος -η γλυκειά “μητέρα-πατρίδα”- πλήρωσε τις πολεμικές αποζημιώσεις στους νικητές.

Εντάξει, λίγο την Ανταλλάξιμη Περιουσία μας έκλεψαν, λίγο μας πέταξαν στο υπόγειο ως τουρκόσπορους και αούτηδες. Αλλά δεν πειράζει. Έθνος μας είναι, αίμα μας! Το δικό μας DNA έχουν. Λίγο δυσκολευτήκαμε στην αρχή να συνενοηθούμε: Οι μισοί από μας μιλούσαν τούρκικα και αυτοί μιλούσαν κάτι από αλβανικά, από παρεφθαρμένα λατινικά, κάτι περίεργα ελληνικά. Αλλά εντάξει… τελικά συνενοηθήκαμε!

Και πήραν τόση φόρα, ώστε ακόμα και σήμερα, 84 χρόνια μετά, ενώ τα δικά μας δάκρυα στέρεψαν (μόνο κάτι ξεχασμένοι Μικρασιάτες πρόσφυγες έρχονται μέχρι σήμερα. Αυτοί είχαν παγιδευτεί στη άλλη γλυκειά μάνα, τη Σοβιετική Ένωση και ο Πατερούλης τους έστειλε να σπέρνουν βαμβάκι στις στέπες της Κεντρικής Ασίας -από ‘κει που μας ήρθαν οι καλοί μας οι Τούρκοι, πριν φυσικά γίνουν στρογγυλομάτηδες) οι πιο καλοί μας Ελλαδίτες θέλουν σώνει και καλά να διδάξουν την ιστορία μας -να μην ξεχαστεί λένε έτσι για να μάθει η ανθρωπότητα τι σημαίνει βία του ισχυρού και της εξουσίας κατά των αδύνατων και των μειονοτήτων. Εμείς προσπαθούμε να τους κρατήσουμε στο μέτρο, αυτοί όμως τίποτα… ξεσάλωσαν. Επιμένουν και επιμένουν.

Νάναι καλά οι Τούρκοι φασίστες που μας έστειλαν σε τούτο τον ευλογημένο τόπο μ’ αυτόν τον υπέροχο λαό!!!

——————————

υ.γ. τα πληθυσμιακά στοιχεία από τον Σπ. Βρυώνη, ΜΙΕΤ.

——————————————————————-

http://pontosandaristera.wordpress.com/ 

από σχιστομάτης 08/01/2007 11:38 πμ.


  Κείμενα που βασίζονται στη βιολογική διάκριση των πληθυσμών σε "σχιστομάτηδες" και τρισχιλιετείς έλληνες που είναι "η απόλυτη παγκόσμια σταθερά" (!!!) δεν έχουν θέση εδωπέρα.

από κάτι σαν ισπίρτ 08/01/2007 12:02 μμ.


  Μην μπερδεύετε το σαρκασμό και την ειρωνία με τις φοβίες  σας...

από m-p 08/01/2007 12:30 μμ.


Νομίζω ότι το συγκεκριμένο κυρίως την Hellas εξευτελίζει, καθώς και το μύθο της μητέρας-πατρίδας. Η συντάκτης μάλλον θα θέλει να καταγγείλει -και το πετυχαίνει- το ρατσισμό που συνάντησαν οι πρόσφυγες του '22.

 


Αυτό που καταγγέλλει το κείμενο δεν είναι "ο μύθος της μητέρας πατρίδας". Το μύθο αυτό τον συμμερίζεται 100%. Είναι η ίδια η "υπαρκτή" Ελλάδα στο βαθμό που δε στάθηκε άξια του μύθου αυτού. Αυτό που πειράζει το συντάκτη δεν είναι οι ρατσιστικές διακρίσεις γενικά, εναντίον οποιουδήποτε, αλλά το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος αντιμετώπισε ειδικά τους Ποντίους ως κατώτερους ενώ θα έπρεπε να τους αντιμετωπίσει ως ίσους επειδή είναι τρισχιλιετείς Έλληνες. Δεν αμφισβητεί δηλαδή επί της αρχής την ιεραρχία των πληθυσμών (οι Έλληνες ανώτεροι και οι άλλοι κατώτεροι). Απλώς διεκδικεί την ένταξη της δικής του γκρούπας στην ανώτερη κατηγορία.

από στρογγυλομάτης 09/01/2007 10:22 πμ.


 

Αγαπητέ σχιστομάτη.

Διάβασα και ξαναδιάβασα το άρθρο με σκοπό να διακρίνω βιολογικές διακρίσεις πληθυσμών, παγκόσμιες ελληνικές σταθερές κλπ.(απόψεις που δεν ξέρω αν μπορούν να δημοσιεύονται εδώ πάντως είναι απαράδεκτες).

 Επίσης η αναφορά σου στον μύθο της μητέρας πατρίδας, και στο ότι το άρθρο δεν καταφέρεται ενάντια στον ρατσισμό γενικά αλλά μόνο σε αυτόν του ελληνικού κράτους ενάντια στους πρόσφυγες της ανατολής είναι και αυτή μια εικασία. Εγώ δεν διέκρινα κάτι τέτοιο.

Αντίθετα διέκρινα την σταθερή άρνηση (αδυναμία ? ) τοποθέτησης και ενασχόλησης κάποιων με ένα ζήτημα ( αυτό είναι αποδεκτό), αλλά και το ρίξιμο στην πυρά όσων ασχολούνται με αυτό.

 

Απορία ψάλτου βήξ..

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License