Υμνητές της ζαρντινιέρας

Απο τα σημερινα ΝΕΑ

Πρόκληση αστυνομικών που διαψεύδουν το βίντεο του ξυλοδαρμού του φοιτητή  

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ δίνουν συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, στο έντυπο «Αστυνομικό Βήμα», αφού όχι μόνο στηρίζουν την εκδοχή της... ζαρντινιέρας στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή τον περασμένο Νοέμβριο - ήταν η απαρχή της βεντέτας μεταξύ των αστυνομικών και του αντιεξουσιαστικού χώρου -, αλλά επιπλέον υποστηρίζουν ότι υπαίτιος του ξυλοδαρμού ήταν ο ίδιος ο φοιτητής που «δεν δεχόταν τη σύλληψη και αντιδρούσε βιαίως για να την αποφύγει».

Στο άρθρο που υπογράφει ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Ηλίας Βασιλάκης, για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή υποστηρίζεται ότι «όταν ο πολίτης σέβεται τους νόμους και τις αρχές, παρόμοιες συλλήψεις δεν συμβαίνουν». Ο συνδικαλιστής φθάνει να αναρωτιέται αν «ο αστυνομικός του πεζοδρομίου οφείλει να συμπεριφέρεται ως κυρία των τιμών ή ως λουλουδού;» και υποστηρίζει ότι στα γεγονότα του Πολυτεχνείου που στιγματίστηκαν από τον ξυλοδαρμό, «η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους για τη σπουδαία προσφορά έργου».


Με άλλα κείμενα του συνδικαλιστικού εντύπου των αστυνομικών εξαπολύονται επιθέσεις στα μέσα ενημέρωσης για την κριτική που άσκησαν, αφού «δεν έγινε απολύτως τίποτα», ενώ κατακρίνονται και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στα γεγονότα.

Μάλιστα ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης ασκεί κριτική και εις βάρος των συναδέλφων του συνδικαλιστών που ζήτησαν συγγνώμη για τον ξυλοδαρμό, και καταλήγει: «Μπορεί κάποιοι να έχουν λόγους να κραυγάζουν, αλλά εμάς δεν πρέπει να μας επηρεάζουν ούτε στο ελάχιστο. Είμαστε το πιο ευαίσθητο και υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας και έτσι πρέπει να παραμείνουμε».

Το θέμα έφερε στη Βουλή με ερώτησή της προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης η βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου. Όπως αναφέρει, στο συνδικαλιστικό έντυπο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, «φιλοξενούνται μία σειρά από απαράδεκτα δημοσιεύματα που καταδεικνύουν ότι εξακολουθούν να παραμένουν αμετανόητοι αστυνομικοί που υιοθετούν τη θεωρία της "ιπτάμενης ζαρντινιέρας"».

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License