Παπαληγούρας για επίσπευση της δίκης δύο απεργών πείνας

http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/05/1298201.htm

«Οσον αφορά στην επιτάχυνση της δικαστικής διαδικασίας, εξήντλησα κάθε αρμοδιότητά μου, ζητώντας από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραγγείλει την περάτωση της διαδικασίας ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ' απόλυτη προτεραιότητα», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του Συνασπισμού Θανάση Λεβέντη για τους δύο απεργούς πείνας, Γ. Κυριακόπουλο και τον ουκρανικής καταγωγής Π. Ζαρντόζνι, οι οποίοι συνελήφθησαν το Μάιο του 2006 κατά την πορεία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ.

«Μετά και την παραπάνω παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την 1η-2-2007 συνήλθε το Δικαστικό Συμβούλιο. Επειδή, όμως, ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων δεν παρέστη στην συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, ορίσθηκε νέα συνεδρίαση πέντε ημέρες αργότερα, δηλαδή αύριο. Ετσι, εφόσον η διαδικασία εξελιχθεί κανονικά, άμεσα θα εκδοθεί το βούλευμα για την ουσία της υπόθεσης και την άρση ή μη της προσωρινής κράτησης. Εάν το βούλευμα είναι παραπεμπτικό -και εφόσον, βέβαια, οι κατηγορούμενοι δεν ασκήσουν ένδικα μέσα- η υπόθεση θα εκδικασθεί, κατά την εκτίμηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως μου γνώρισε, εντός του Μαρτίου, ή το πολύ εντός του Απριλίου», πρόσθεσε ο κ. Παπαληγούρας.  

-

από Χ 06/02/2007 11:29 πμ.


  «Επειδή, όμως, ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων δεν παρέστη στην συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, ορίσθηκε νέα συνεδρίαση πέντε ημέρες αργότερα, δηλαδή αύριο.» Δεν μπορώ να καταλάβω πως απαιτούν από εξαντλημένους από την ασιτία ανθρώπους να παρίστανται και στις καταραμένες συνεδριάσεις τους. Οι παλιάνθρωποι οι δικαστικοί πνίγουν την δικαιοσύνη σε έναν ωκεανό νομοϋποκρισίας!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License