ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 6ης ΜΑΗ

ψήφισμα συλλόγου επιστήμης υπολογιστών π.κ.

Ψηφισμα Συλλόγου Φοιτητών Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 6ης ΜΑΗ

Ταράσιο Ζαντορόζνι – απεργία πείνας από 29 Νοέμβρη
Γεράσιμος Κυριακόπουλος – απεργία πείνας από 15 Δεκέμβρη

Η συνεχιζόμενη προφυλάκιση στις φυλακές Κορυδαλλού, για περισσότερο από 8,5 μήνες, των Ταράσιου Ζαντορόζνι, Γεράσιμου Κυριακόπουλου και Κωνσταντίνου Κατσαδούρα για τα επεισόδια στην αντιπολεμική πορεία που διενεργήθηκε στα πλαίσια του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στις 6 Μάη αποτελεί ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Οι τρεις διαδηλωτές δηλώνουν αθώοι και σίγουρα δεν είναι ύποπτοι φυγής ενώ τα «στοιχεία» τα οποία οδήγησαν τις αστυνομικές αρχές στην πολύμηνη προφυλάκισή τους είναι ανεπαρκή.

Το κράτος κάνοντας επίδειξη αυταρχισμού αρνείται να τους αποφυλακίσει ακόμα και μετά τις εξαντλητικές απεργίες πείνας των δύο εκ των προφυλακισμένων βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα τη και τη ζωή τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι σήμερα η επιδιώκεται η φυσική εξόντωση των τριών προφυλακισμένων. Ακόμα και οι θεράποντες ιατροί των απεργών πείνας κάνουν έκκληση για την αποφυλάκισή τους.

ΖΗΤΑΜΕ από όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς και τις συλλογικότητες να εκδώσουν ψηφίσματα αλληλεγγύης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση και χωρίς όρους αποφυλάκισή των τριών διαδηλωτών.

Συμετοχή του συλλόγου στην πορεία στο παρκο Θεοτοκοπουλου(προσυγκέντρωση) Παρασκευη 2/02/2007 στις 18:00.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License