Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας

Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Ζαντορόζνι Ταράσιο και Κυριακόπουλο Γεράσιμο. Άμεση απελευθέρωση στους τρεις συλληφθέντες στην πορεία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ της 6ης Μαΐου, σε όλους τους κοινωνικούς αγωνιστές, απο το Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας – Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

            Στην πορεία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ της 6ης Μάη, και ενώ χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας, οι φύλακες της αστικής νομιμότητας, της τάξης και της ηθικής των καταπιεστών, δέχονται επιθέσεις από μερίδα διαδηλωτών και συλλαμβάνουν 17 άτομα, εκ των οποίων οι τρεις κρατούνται μέχρι σήμερα 9 μήνες μετά, χωρίς να έχει οριστεί δικάσιμος και με απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, που έρχονται γι ακόμα μια φορά να επιβεβαιώσουν τη βαρβαρότητα του εγκλεισμού, τη βαρβαρότητα της κατ’ επίφαση δημοκρατικής κοινωνίας του καπιταλισμού. Μοναδικοί αυτόπτες μάρτυρες – κατήγοροι τα καλά εκπαιδευμένα παιδιά του Πολύδωρα, τα οποία μην έχοντας συνεννοηθεί καλά πέφτουν σε αντιφάσεις για τον τόπο σύλληψης των κρατουμένων, οι οποίοι σημειωτέων συνελήφθησαν σε τόπο μακράν των συγκρούσεων και δεν υπάρχουν στοιχεία κατηγορίας, εκτός από τις μυθοπλασίες των αστυνομικών.

Διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους να παραμείνουν ελεύθεροι, όπως η ίδια η αστική νομοθεσία εξάλλου ορίζει, και αντιμετωπίζοντας τις παρανομίες των ίδιων των εκφραστών των νόμων και του επίσημου κρατικού μηχανισμού  σύμφωνα και πάλι με το ισχύον νομοθετικό, δύο εξ’ αυτών  οι Ζαντορόζνι Ταράσιο και  Κυριακόπουλος Γεράσιμος προχώρησαν σε απεργία πείνας, κατά τη διάρκεια της οποίας το κράτος έδειξε και συνεχίζει να δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο, αφού καταπατούνται και πάλι στοιχειώδη δικαιώματα των κρατούμενων απεργών πείνας, όπως φαίνεται και στις ανακοινώσεις των ιατρών που τους παρακολουθούν.

Για ακόμα μια φορά το κράτος παρανομεί και σκοτώνει. Όσοι έχουν την εξουσία να αποφασίσουν για την εξέλιξη της υπόθεσης πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους ότι η αλληλεγγύη μας δε μένει στα ψηφίσματα και στα χαρτιά, ότι αν δεν κινητοποιηθούν αμέσως για να οριστεί δικάσιμος και αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις κρατούμενοι Ζαντορόζνι Ταράσιο, Κυριακόπουλος Γεράσιμος και Κώστας Κατσαδούρας θα βρουν μπροστά τους ακόμα πιο μαχητικά όλους μας γιατί όλοι ξέρουμε καλά ότι η τρομοκρατία σπάει στους δρόμους.

            Άμεση απελευθέρωση των κοινωνικών – πολιτικών κρατουμένων Ζαντορόζνι Ταράσιο, Κυριακόπουλου Γεράσιμου και Κώστα Κατσαδούρα. Δεν είναι μόνοι τους !!!

Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας – Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License