Προς "αναρχικούς" - "ακροαριστερούς" : Περί Βίας Ο Λόγος

Καθαρά και ξάστερα μερικά πράγματα, και απορώ πώς δε τα βλέπουν χιλιάδες δημοκράτες άνθρωποι...

Επειδή το ζήτημα με διάφορους αυτόκλητους μικροαστούς που υμνούν συνεχώς τη βία ενάντια στους μπάτσους του αστικού κράτους ως ύψιστο δείγμα και κριτήριο επαναστατικής τοποθέτησης στον ταξικό αγώνα, να πω δυο κουβέντες όπως τις νιώθω και ας ανοίξει έπειτα αξιοπρεπής διάλογος (δηλώνω εκ των προτέρων ότι σε ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ προκλήσεις ΔΕ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ):

Η βία ενάντια στους μηχανισμούς καταστολής του αστικού κράτους δεν αποτελεί καθόλου θέσφατο-ταμπού για τους επαναστάτες. Αντίθετα, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και πρέπει να ασκείται σε συγκεκριμένες στιγμές όξυνσης της ταξικής σύγκρουσης μεταξύ λαού-ιμπεριαλισμού/εργασίας-κεφαλαίου.

Για οποιονδήποτε όμως επαναστάτη αντιιμπεριαλιστή-αντικαπιταλιστή θέλει να τοποθετείται από την πλευρά του προλεταριάτου, η συγκεκριμένη βία πρέπει να έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και προϋποθέσεις:

Πρέπει κατ'αρχήν η πλατιά μάζα της εργατιάς-αγροτιάς, αλλά και των άλλων μικροαστών της φτωχολογιάς, άσχετα από πολιτικοϊδεολογική τοποθέτηση ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙ και να συμπαρίσταται ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ-ΨΥΧΙΚΑ στους συγκρουόμενους. Να είναι διατεθειμένη π.χ. να τους κρύψει-προστατέψει-υπερασπιστεί απέναντι στον αστικό κρατικό αυταρχισμό και όσο το δυνατό σε μεγαλύτερη έκταση να είναι διατεθειμένη να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ στη σύγκρουση, αν χρειαστεί!

Θα πρέπει πάντοτε να έχει δικαιολογία ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΑΙΟ χτύπημα του αστικού κράτους ενάντια σε κοινωνική ομάδα ή αξιοπιστους-πραγματικούς εκπροσώπους της έστω, και ποτέ να μην είναι μονοσήμαντα ψευτοεπιθετική, με την έννοια να δίνει την εντύπωση σε πλατιές μάζες του λαού ότι η βία του αστικοκρατικού μηχανισμού είναι ΑΜΥΝΤΙΚΗ.

Για να δούμε, σε ποιες περιόδους υπήρξε κυρίως βίαιη αντιπαράθεση του ταξικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος με αστικό στρατό-αστυνομία;

Κύρια στις δεκαετίας '30 και '50 (η δεκαετία του '40 ήταν δεκαετία ένοπλου αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, εδώ μιλάω για "ειρηνικές" περιόδους ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας).

Τι είχαμε τότε; Κάθε αξιόπιστη ιστορική πηγή μας λέει πως ΠΑΝΤΑ, και μολονότι οι διαδηλωτές διαδήλωναν ΕΝΟΠΛΑ πολλές φορές, το πρώτο χτύπημα ήταν του αστικού κράτους.

ΠΟΤΕ ΟΙ ΜΑΖΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ (που δουλεύανε με ροζιασμένα χέρια 12 ώρες τη μέρα και ήτανε, πιστεύω να συμφωνούμε, πολύ πιο προωθημένοι ταξικά-πολιτικά από ανεπάγγελτους μικροαστούς φοιτητές  ΔΑΡΑΣ - ΠΚΣ - ΕΑΑΚ - "Α/Α") δεν έδωσαν αφορμή στο α.κ. να τους χτυπήσει ένοπλα. Άλλο αν π.χ. έκαναν επιδρομή ενάντια σε κάποια αποθήκη - κτίριο μεγαλοτσιφλικά - μεγαλοκαπιταλιστή και επεναίβαιναν οι κανίβαλοι του αστισμού. Εδώ μιλάω για ΑΣΚΟΠΕΣ επιθεσεις στους μπάτσους τύπου ηλιθιοτήτων-συγκρούσεων της ΕΑΑΚ και των μπουκαλάκηδων-σπασοτζαμάδων.

Στη δεκαετία του '50 οι μεγάλες διαδηλώσεις του 54-56 με αίτημα την αντιιμπεριαλιστική ένωση ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ  (καμία σχέση με σημερινές αντίστοιχες Καρατζαφέριες ανοησίες) είχαν και πάλι θύματα Κομμουνιστές, που πρόταξαν τα στήθια τους, την ίδια στιγμή που ήταν παράνομοι και ακαθοδήγητοι.

Και πάλι η αστυνομία είχε την πρωτοβουλία του χτυπήματος, άσχετα αν μετά καιγόταν η Αθήνα.

Μη μου πει κανείς το επιχείρημα ότι έτσι χάνουμε την πρωτοβουλία: αυτά είναι αστεία. Εκείνες τις εποχές ο κόσμος ήταν υπέρ-έτοιμος για σύγκρουση και πάλι δεν την ξεκίναγε μόνος του.

Βέβαια όταν άρχιζε η σύγκρουση αυτή, όπως το 36 στη Θεσσαλονίκη, ο στρατός διαλυότανε αμέσως μπροστά στην πύρινη οργή των εργατοαγροτών.

Με λίγα λόγια, γιατί πλατιάζω:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ δεν έχει το δικαίωμα να σπάει τζαμαρίες και να καίει, χωρίς να έχει την πλατιά συναίνεση της πλατιάς μάζας του λαού ή έστω των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση, αν μιλάμε βέβαια για πραγματικά μαζική και αυθεντικά λαϊκή κινητοποίηση, και όχι περιθωριακό μάζωμα.

Όποιος θέλει να τα σπάει με τις πλάτες άλλων, ας οργανώνει πορείες τη δικιά του μέρα και ώρα και ας το κάνει ή ας δεχτεί να τον δίνουν ωραιότατα οι δημοκράτες κινηματίες στους μπάτσους σα τελευταία διέξοδο δημοκρατικής άμυνας του κινήματος.

Και, τέλος, για το επιχείρημα ότι αν δε γίνουν επεισόδια, θα περάσουν οι νόμοι, δυσκολεύομαι να καταλάβω σε τι πιέζουν την κυβέρνηση οι σπασμένες τζαμαρίες και τα καμένα αμάξια.

ΜΟΝΑΧΑ στην ενίσχυση της καταστολής την ωθούν, μπροστά στην οργή των συντηρητικών μικροαστών, με βάση και τις δημοσκοπήσεις.

Ας είμαστε επιτέλους λίγο σοβαροί...

Υ.Γ. Τα παραπάνω ισχύουν ακόμα πιο πολύ σε μια εποχή που η μάζα εργατιάς (ντόπιων και μεταναστών) αλλά και οι κοντινοί της κοινωνικά ταξικοί σύμμαχοι δε συμμετέχουν στην πολιτική-ταξική πάλη συνειδητά και το επίπεδο του κινήματος είναι ακόμα εμβρυακό...


   

από παρατηρητής 08/02/2007 6:31 μμ.


  Απίστευτα καυστικό και περιεκτικό σχόλιο. Εύγε, μπας και ανοίξουν κάποιοι οφθαλμούς και ώτα... Και να προσθέσω. Με τις σπασμένες τζαμαρίες και τους μπάτσους ξεχάσαμε και το πρόβλημα, την παιδεία. Ούτε μιλιά ούτε λαλιά για την παιδεία. Και φυσικά δεν εννοώ ότι δεν γίνονται διαδηλώσεις. Τι να τις κάνω όμως τις διαδηλώσεις όταν το φοιτητικό κίνημα εν προκειμένω, δεν έχει δώσει την δικιά του πρόταση. Μπορεί να λέμε ότι χρειάζεται φαντασία και προτοτυπία για σωστές και αποτελεσματικές διαδηλώσεις και αγώνες, αλλά τί να πούμε και για την έλλειψη φαντασίας και προτάσεων για το μέλλον της παιδείας. Για να υπάρξουν βέβαια τέτοιες ιδέες πρέπει πρώτα να υπάρξουν ανάλογες συζητήσεις. Πούντες όμως? Στις γενικές συνελεύσεις των εκάστοτε σχολών? Ας γελάσω, εκεί η κοκορομαχία και η συνθηματολογία βασιλεύουν, από ουσιαστικές ιδέες για την παιδεία, μηδέν. Ας μην αναλωνόμαστε άλλο με τις μολοτωφ και τους μπάτσους, άλλα έχουν προτεραιότητα...

από dset 08/02/2007 7:37 μμ.


το κείμενο άθλιο. Καταρχίν ζητάς να μην ακούσεις μπινελίκια ενώ εσύ ο ίδιος έχεις ρίξει το επιπέδο βρίζοντας τους πάντες σχεδόν εκτός απο εσένα. Δεύτερον αναπαράγεις την άθλια προβοκατόρικη ασφαλίτικη προπάγανδα των ΜΜΕ που μιλάει για  σπαζοτζαμάκιδες και δεν ξέρω και εγώ τι και  για την καλή αστυνομία που αμύνεται. Τρίτον μας λες ότι τα χτυπήματα γίνοντε χωρίς να έχει προηγιθεί ξεκάθαρο χτύπημα απο το αστικό κράτος; Δηλάδη ξεκάθαρο χτύπημα για εσένα είναι να βγούνα τα τανκς στον δρόμο;
Ξεχνάς τον Καλτέζα, τις κάμερες, την παράνομη προφυλάκιση 3 συντρόφων εκ των οποίων οι 2 κόντεψαν να πεθάνουν απο την απεργία πείνας, ξεχνάς τις κάμερες που μας έχουν κάνει μπιγκ μπραδερ, ξεχνάς την επίθεση στην δήθεν δημόσια και δωρεάν παιδία, ξεχνάς τους καθημερινούς ξυλοδαρμούς στα ασυνομικά τμήματα, ξεχνάς τους βιασμούς απο μπάτσους μέσα στα τμήματα, ξεχνάς τους καμμένους φυλακισμένους στον κορυδαλό, ξεχνάς τις συλλήψεις ατόμων γιατί έκανα αφισσόκολιση, ξεχνάς, ξεχνάς ξεχνάς.... Όλα αυτά δεν είναι ξεκάθαρη επίθεση του αστικού κράτους;;;; Δηλαδή τι είναι για εσένα ξεκαθαρη επίθεση να βγάλουνε τα όπλα σε μια πορεία και να σκοτώσουνε έναν; Και για ποιές σπασμένες βιτρίνες μιλάς;;; Για αυτές των τραπεζών στις οποίες ο κόσμος χρωστάει σπίτια; Σ' αυτές τις τράπεζες που έχουν τόκο λίγο περισσότερα απο τους τοκογλύφους τις αγοράς;;; Για ποια αυτοκίνητα μιλας;;; Για τα υπουργικά;;;; Αυτών που διαχειρίζοντε όλη αυτή την καθημερινή βία εναντίον μας;;;; Δε ντρέπεσε λέω εγώ.... εχείς το θράσσος και αυτοαποκαλίσε μαοικός.

ΕΣΕΙΣ ΜΗΛΑΤΕ ΓΙΑ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΖΩΕΣ!

  με τα δοξαπατρί σπασίματα,καψίματα και χαλάσματα γενικώς...η σημερινή κοινωνία (αποδεδειγμένο πολλακίς)καλώς ή κακώς ΔΕΝ αφυπνίζεται!

Απλά,όσα πιτσιρίκια πάνε κοντά στους παλιότερους "γνωστούς-άγνωστους",δε πάνε επειδή "είδον το φως το αληθινόν τι εστί κράτος και εξουσία"αλλά επειδή ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ξεκαύλωμα και χαβαλέ υψηλότατου ρίσκου(σπάστα και τρέχα!)να'χουν κάτι να θυμούνται -άμα΄χουν αρθριτικά και άλλα προβλήματα υγείας στα 40/φεύγα τους- όταν καταλαγιάσει η..."υπέρμετρη επαναστατικότητα άνευ ουσίας" μέσα τους...

Κάμποσοι από αυτούς που συμμετέχουν στο δοξαπατρί σπασίματα, το καταλαβαίνουν κατά βάθος το αδιέξοδο των ενεργειών τους,αλλά...παριστάνουν τα κορόϊδα και επιμένουν: δίχως "δράση", αδρεναλίνη στο κόκκινο και διέξοδο στην υπερκινητικότητα των σωμάτων μας -τι άλλο να κάνουμε ρε μάγκες λεβέντες; Εμείς δημιουργικοί ενάλλαξ δεν είμεθα! Και κατά τ'άλλα:ΜΟΚΟ! Οι ...νεαρότεροι και άσχετοι, δεν είναι ανάγκη να τα ξέρουν όλα εκ των προτέρων. Ας μας μιμηθούν τώρα. Ας "κινηθούν" κάμποσο. Ας συμμετάσχουν στο "καυτό μας χαβαλέ". Αν ποτέ ξεστραβωθούν και καταλάβουν τη μ*****α τους όλον τον καιρό αυτό και τη σκαπουλάρουν με ελαφρά πηδηματάκια από τον "χώρο" -δε τρέχει τίποτα: άλλοι νέοι υπερκινητικοί πιστιρικάδες (που θέλουν πολύ μια δική τους επανάσταση στη ζωή τους!)θα τους αντικαταστήσουν και θα μας μιμηθούν! Δουλειά να'χουν οι ΜΑΤάδες τα άτιμα γουρούνια!!!!!!!

 

από Μαθητής 08/02/2007 8:42 μμ.


dset και εσύ ξεχνάς κάτι:
Πρέπει κατ'αρχήν η πλατιά μάζα της εργατιάς-αγροτιάς, αλλά και των άλλων μικροαστών της φτωχολογιάς, άσχετα από πολιτικοϊδεολογική τοποθέτηση ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙ και να συμπαρίσταται ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ-ΨΥΧΙΚΑ στους συγκρουόμενους. Να είναι διατεθειμένη π.χ. να τους κρύψει-προστατέψει-υπερασπιστεί απέναντι στον αστικό κρατικό αυταρχισμό και όσο το δυνατό σε μεγαλύτερη έκταση να είναι διατεθειμένη να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ στη σύγκρουση, αν χρειαστεί!

Αν ακούσεις έξω, ο αα χώρος δεν καταφέρνει να "ανοιχτεί" στο λαό, στους εργάτες κτλ.. Όλοι λένε πως είναι κάτι κωλόπαιδα που σπάνε... Εννοείται πως δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη, μην σπεύσεις να με κατηγορήσεις για αυτό...
Όπότε ποιός είναι ο σκοπός;;; Πως θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε το σύστημα;;

16χρονος μαθητής που προσπαθεί να διαμορφώσει γνώμη

από Φοιτητάριος 08/02/2007 8:47 μμ.


ΚΑΙ ΕΣΎ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 60 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

"ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ δεν έχει το δικαίωμα να σπάει τζαμαρίες και να καίει, χωρίς να έχει την πλατιά συναίνεση της πλατιάς μάζας του λαού ή έστω των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση, αν μιλάμε βέβαια για πραγματικά μαζική και αυθεντικά λαϊκή κινητοποίηση, και όχι περιθωριακό μάζωμα". 

ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ! δικαιούνται οι άνθρωποι που κινητοποιούνται να μην εχουν τη ρητή αποδοχή της τηλεοπτικής " " " κοινής " " " γνώμης ;  Χωρίς μάλιστα να τους βγάζουν κάποιοι τύποι του δικού σου φυράματος, περιθωριακούς ;

Δεν συμμερίζομαι την λογική των μπάχαλων, διότι πιστεύω στην αυτόνομη πολιτική συγκρότηση των κινημάτων. Και προτιμώ την συλλογική και συνειδητοποιημένη ανάληψη της ευθύνης για οτιδήποτε γίνει. Αν όμως αυτοί δημιουργούν μερικές φορές -άθελα τους- κάποια προβλήματα (μερικές φορές, λύνουν κιόλας προβλήματα), εσύ αρνείσαι τα κινήματα εξολοκλήρου. Να μην σχολιάσω λοιπόν ποιος πραγματικά αξίζει να αποκληθεί καραγκιόζης.

ένα μόνο σου λέω, με τις λογικές που βάζεις,

ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ

 

...

από Μαθητής 08/02/2007 8:55 μμ.


 Φοιτητάριε,
μια ερώτηση. Τι κάνεις εσύ για να αλλάξεις αυτή την κοινή γνώμη;;;
Εκτός αν πιστεύεις ότι χτυπώντας τους μπάτσους με άλλα 10-100 άτομα, θα πετύχεις το στόχο σου...

16χρονος μαθήτης που προσπαθεί ΑΚΟΜΑ να διαμορφώσει γνώμη

από Φοιτητάριος 08/02/2007 9:14 μμ.


Οτι μπορώ στη σχολή, στο σχολείο, στις καταλήψεις και όπου αλλού έχω βρεθεί κάνω.

Και αναγκάζομαι τώρα να το κάνω και δω μέσα, γιατί και εδώ μας τη βγαίνει η """κοινή""" γνώμη. 

(Απλά ο τύπος της αρχικής δημοσίευσης είναι μάλλον από αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν, ότι τα κινήματα της νεολαίας, των φοιτητών, των μαθητών, των γυναικών, των ροκάδων, των μαύρων, των ομοφυλόφυλων, των οικολόγων ήταν όλα περιθωριακά και αξιοκαταφρόνητα, επειδή δεν πολυκολάγανε με τα "εργατοαγροτικά" (....)-αντιιμπεριαλιστικά του πρότυπα....)

Αν  είμουνα στη θέση σου πάντως, θα κοίταζα να γίνει κατάληψη στο σχολείο μου. Οχι από τίποτα κομματοσκυλάκια του δεκαπενταμελούς, αλλά από κόσμο αβέρτα...

από * 08/02/2007 9:20 μμ.


 

Συντηρητικέ Μαοϊκέ (Επανάληψη;)

Χωρίς συνείδηση της συνενοχής σου γίνεσαι σύμμαχος της εξουσίας.

 

Διαβάζω Ιστορία σημαίνει εναλλάσσω τις πηγές μου, τις αξιολογώ και κρίνω με βάση την κοινή λογική. Προσπαθώ να εφαρμόσω τα συμπεράσματά μου στο παρών.

Παρατήρησε αν θες:

Ποτέ, στην διάρκεια της ιστορίας δεν ήταν νόμιμη η σύγκρουση με την εξουσία καθόσον αυτή συνέβαινε, παρά, κάποτε, δικαιωνόταν εκ των υστέρων.

Πάντοτε τα έθνη (τι ρευστή λέξη της εποχή του μεταμοντέρνου και της παγκοσμιοποίησης) πίστευαν ότι ζούσαν τη δημοκρατία μέχρι που η επανάσταση ξεκουκούλωνε τις δικτατορίες. Τα μίντια πάντοτε συγκάλυπταν τον κρατικό αυταρχισμό. Η πραγματική πληροφόρηση των πολιτών ερχόταν μόνο αν εμπλέκονταν ενεργά.

Πρόσεξες ότι:

Ποτέ δεν έχει ακουστεί όλη η αλήθεια για το κίνημα;

Έχεις περάσει καθόλου από τα πανεπιστήμια να ζήσεις από κοντά τις ζυμώσεις που συντελούνται;

Οι μοριακές επαναστάσεις που ονειρεύονταν οι πρωτομάστορες της Μπολόνιας του ’70 (Νέγκρι, Γκουαταρί, άλλοι) γίνονται πραγματικότητα. Δεν μιλάω φυσικά για τις ξύλινης γλώσσας συνελεύσεις, αλλά για τους προαύλιους χώρους, τις εκδηλώσεις, τις συζητήσεις στα περιθώρια των κομματικών αγκιτατόρων, που λίγο περνάει το βραχυπρόθεσμο, ανακλαστικό, πρόγραμμά τους. Οι φοιτητές έχουν την μοναδική ευκαιρία, μετά από δεκαετίες σιωπής, να συνδιαλαγούν, να αυτό-οργανωθούν, να ανταλλάξουν σχέδια για το μέλλον, να μιλήσουν δηλαδή πολιτικά. Χωρίς τους αριστερούς ειδήμονες ο διάλογος είναι σαν να ξεκινάει από την αρχή. Είναι σχεδόν δεδομένο ότι αυτό έχει και θετικά και αρνητικά. Αγνότητα, φαντασία, χειραφέτηση στην πολιτική έκφραση και δράση είναι λίγα από τα θετικά που έχω ζήσει και βιαστικά παραθέτω. Αναγνωρίζοντας την δύναμη της γνώσης της ιστορίας και της ιδεολογίας φυσικά διαβλέπω πιθανότητες επανάληψης λαθών του παρελθόντος καθώς και ήδη στημένες παγίδες για τους πολλούς ανεξάρτητους. Επείσης με άγνοια του γεγονότος ότι πολλοί από τους διαλόγους που ακούγονται έχουν γίνει επανειλημμένα στο παρελθόν γίνονται μεγάλοι κύκλοι συζητήσεων για να ανακαλυφθεί εκ νέου η αμερική (τρόπος του λέγειν, σύντροφοι).

Η λέξη κοινωνιολογία σου λέει κάτι;

Ένας τιμητής της θεωρίας το λιγότερο που θα είχε να κάνει θα ήταν να αναγνωρίσει ένα κοινωνικό φαινόμενο και μάλιστα δυναμικό. Παρ’ ότι στρατηγικά διαφωνώ με πυρόκαυλα χτυπήματα, αδυνατώ να συμπεράνω ότι ένας σημαντικός αριθμός νέων έχει απλώς τρελαθεί. Είναι πολύ εύκολη απάντηση για να είναι αληθινή. Υπάρχουν σαφή, παρ’ ότι ανεξερεύνητα, κοινωνικά πλαίσια που οδηγούν τη θερμόαιμη νεότητα σε αυτόκλητα επεισόδια.   

Αν και προφανώς έχεις περάσει από τη νεότητα της αμφισβήτησης καταλήγοντας σε μία ιδεολογία, την οποία σήμερα κρίνω ως τουλάχιστον δυσεφάρμοστη, έχεις τόσο απομακρυνθεί από εκείνη την εποχή; Θυμάσαι τότε που ήσουν ο πιο ευαίσθητος δέκτης, ταυτόχρονα, της κοινωνικής σκληρότητας και της πλήρους απουσίας του κόσμου που σου υποσχέθηκαν; Που έβλεπες κάτι περίεργο σ’ αυτόν τον κόσμο, που δεν μπορούσες να το μοιραστείς με κανέναν ενήλικα γιατί ήταν πολύ ριζοσπαστικό; Αν τα χρόνια πέρασαν δε φταις εσύ, συμβαίνει. Σαν σκεπτόμενος άνθρωπος που δεν ικανοποιείται από εύκολες απαντήσεις, όμως, οφείλεις να αφουγκράζεσαι τους καιρούς για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα ήθελες να είναι.

Κινδυνεύεις να μείνεις εντελώς εκτός κειμένου.

Η βία του νεοφιλελεύθερου κράτους έχει κλιμακωθεί, όσο διαβάζαμε το κόκκινο βιβλιαράκι, σε δυσθεώρητα ύψη. Ο φίλος παραπάνω σε ρωτάει αν θεωρείς βία μερικά πολύ πραγματικά, πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα. Έχει παραλείψει να αναφέρει την άδικη κατανομή πλούτου, την κοροϊδία της πολιτικής και χρηματοοικονομικής εξουσίας, τις παρακολουθήσεις, τους εκφοβισμούς. Η καταστολή έχει εμφυτεύσει το φόβο βαθιά στην ψυχή του κάθε ανθρώπου, και δεν χρειάζεται πλέον αφορμές για να εκδηλωθεί (Τα χθεσινά δακρυγόνα στην θεσσαλονίκη το απέδειξαν)  Η εξουσία έχει μεταλλαχθεί πέρα από τα καλύτερά σου όνειρα. Αν οι μαοϊκοί έπαιρναν αύριο την εξουσία θα είχαν κάνει ντηλ με την γιούνιον κάρλαϊλ. Άνοιξε τα μάτια σου. Θέλεις;

Οι άνθρωποι φοβούνται και δεν θα χειραφετηθούν ποτέ απέναντι στο άδικο που τους πνίγει, αν δεν ζήσουν την ιστορία εν τη γεννέση της. Ποια είναι η "ειρηνική" περίοδος ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας; Ο α/α χώρος ποινικοποιείται κάθε μέρα και περισσότερο. Οι μοριακές διεκδικήσεις είναι ανεξάρτητες και σε ένα μεγάλο βαθμό α/α. Είναι πιθανό να έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος κάτω από τα ρουθούνια των αστών, των εργατών και των αγροτών που ροχαλίζουν με το κοντρόλ στο χέρι, σ’ έναν ευτυχισμένο ατομισμό.

Το θέμα είναι λίγο πιο σοβαρό από ότι τίθεται γενικά.

Η τοποθέτηση μου είναι φυσικά αυθόρμητη και ατελής.

 

Δε θέλω απάντηση, η συζήτηση είναι δημόσια.

Σκέψου έξω από τα κανάλια.

Ποιος σου λέει ότι δε ζούμε την Δικτατορία της νέας εποχής; 

από ΒΑΣΙΛΗΣ 08/02/2007 9:21 μμ.


  η Οαχάκα δεν δίδαξε....κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ,στην ιστορία δεν μετράνε οι αγνές προθέσεις από τις οποίες (πιθανώς) υποκεινούνται οι πράττοντες, αλλά από τα αντικειμενικά παραγόμενα πολιτικά αποτελέσματα ...

Εδώ και θετικά κοινωνικά αποτελέσματα να έχει ένα κίνημα (πχ μια νίκη στα επιμέρους ή μια έντονη ριζοσπαστικοποίηση συνειδήσεων σε κοινωνικούς χώρους) η δύναμη των ΜΜΕ είναι τόση, που πολύ γρήγορα το κλίμα μπορεί να αναστραφεί ή το κοινωνικό ενδιαφέρον να  διοχετευτεί σε ακίνδυνες ατραπούς.

 Οι παιδικές ασθένειες συνεχίζονται και τα κινήματα οδηγούνται σε αναίτιες παρακμές ή και ήττες, ενώ ο μαχόμενος κόσμος απογοητευμένος σπίτια του...

και ο νοών νοείτω

από Μαθητής 08/02/2007 9:27 μμ.


Φίλε φοιτητάριε, προσωπικά, συμφωνώ με τον απο πάνω πως το ξύλο δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός... Όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες (έχεις κόσμο από πισω) ή θα υπάρχει αποτέλεσμα από αυτο βέβαια και πρέπει πέφτει... Όχι όμως όπως πριν λίγες μέρες στο Καστρι που όπως φανηκε δεν είχε κανένα νόημα...

Όσο για το τελευταίο, βέβαια και συζητάμε και προσπαθούμε να αλλάξουμε την κοινή γνώμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας...

16χρονος μαθητής

από @/@ 08/02/2007 9:42 μμ.


 μην λέμε και ότι μας κατεβαίνει στο μυαλό μας. Είδαμε και τα φοβερά κόμματα με τα κινήματα τους. Είδαμε πόσο εφαρμόζουν τις πλατιές μαζικές συγκρουσεις τους, με το να μας αφορίζουν σα χώρο και να μας δίνουν στους μπάτσους.. ( για να τα θυμηθούμε λίγο καλύτερα ). Χάρηκα και σήμερα που είδα την αλλυλεγγύη τους, καθώς έτρεχα για να γλιτώσω από το ντου των γουρουνιών και βρέθηκα φάτσα φόρα με άλλους συντρόφους να βλέπουμε τι ; l0l μια αλυσίδα απο καθυστερημένα - κνίτες.

Χαίρομαι που κλείνετε και την μόνη είσοδο - έξοδο που είναι ανοιχτή, χαίρομαι που αποφασίζετε να αλλάζετε διαδρομές στην πορεία και να αφήνεται το μπλόκ μας ( 300 - 400 άτομα ) στεγνά ολομόναχο να φάει το καυλί. Κάντε εσείς ταξική πάλη χωρίς βία και άμα τα καταφέρετε θα σας φιλήσω τον τριχωτό κώλο σας! Κάντε εσείς ανατροπή χωρίς να πετάξετε πετραδάκι στα καθίκια - Robocop, πετραδάκι στα όργανα της ανήθικης εξουσίας. Δεν είμαι υπέρ του να γίνεται κάθε φορά μπάχαλο, αλλά δεν θα μας βγάλετε και ημερολόγιο με τις "σωστές" ημερομηνίες.

Το να είμαστε απόλυτοι και να λέμε ότι μέσα στα όποια μπάχαλα δεν υπάρχουν εντάξει αναρχικοι / αντιεξουσιαστές είναι μεγάλη κουβέντα και δεν έχει δικαίωμα να την πει κανείς, ειδικά κάποιος που μένει απ'έξω από τη φάση. Κουραφέξαλα λένε πολλοί και αρλούμπες. Πες κάτι σωστό, ,ε τα σαθρά εππιχειρήματα σου δεν πείθεις κανέναν.

Μου λέτε δηλαδή δεν είναι λύση η κουκούλα... Προτιμώ να κρύβομαι κάτω από μια κουκούλα και να χτυπάω αυτό που με χαλάει σαν άτομο, παρά να κρύβομαι μαζί με άλλα γελάδια πίσω από κομματικές φιλοδοξίες και προσωπικά (πλασαρισμένα ως κοινό καλό) συμφέροντα.
Άμα δεν βάλλεις στο χεράκι σου ενα χαλικάκι και να το ρίξεις στον δυνάστη προφανώς επιννοείς μια άλλη "πλατιά" σύγκρουση, που μόνο σύγκρουση δεν λέγεται. Συμφωνώ όταν συγκρούεσαι σίγουρα δεν έχεισ στο μυαλό σου την αναρχικλη κοινωνία, έχεις το πρώτο βήμα σκέψης όμως, την καταρριψη της εξουσίας. Δεν μπορείτε λοιπόν να μας λέτε πότε και που θα ενεργήσουμε όταν οι ίδιοι μας δώσατε και δίνετε στεγνά στους μπάτσους. Δηλαδή το επόμενο βήμα ποιό είναι; Να στραφούμε και εναντίον σας, γιατί το επιδιώκετε όπως φαίνεται, με τις αλυσίδες σας.

Λοιπόν μην λέμε ότι μας αρέσει. Ναι συμφωνώ και το έχω συζητήσει και με συντρόφους. Δεν φταίνε τα μπάχαλα που ο κόσμος δεν ξυπνά, φταίει ότι συνήθισε πολύ στο υπάρχον σύστημα για να ξεσηκωθεί από την λούφα του καναπέ. Προτάθηκε να γίνουμε πιο προσυνείς στο ευρύτερο σύνολο, να τους μιλήσουμε, να τους δείξουμε ότι δεν είμαστε τα ρεμάλια που απλά τα σπάνε, πως σκεφτόμαστε και δρουμε για την υλοποίηση της ιδανικής μας κατάστασης. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝΙΔΕΑ ΑΛΑΝΙΑ ! Μοιράστηκαν φυλλάδια επανειλημμένα με θέματα που οχι μόνο δεν αφορούν αποκλειστικά τον χώρο μας, αλλά θέματα κοινωνικού περιεχομένου, ανθρωπιάς στην προσπάθεια επαγρύπνισης. Τι έγινε; Άλλαξε κάτι ή αρχίδια; Αρχίδια. Γιαυτό το λέω, στον δρόμο που διαλέξαμε θα πορευθούμε μόνοι μας, θα είμαστε όντως αναρχικοί αυτόνομοι και δεν θα πλανιόμαστε σε ονειρώξεις μαζικού λαικού προσεταιρισμού.

Ενας φιλήσυχος αναρχικός αυτόνομος που παίρνει μέρος σε ορισμένα μπάχαλα γιατί το θεωρεί πρέπων. Ευχαριστώ και ελπίζω στο πρόσφατο κλίμα λογοκρισίας που επικρατεί εδώ μέσα να μην σβηστεί.

"3 Γουρουνάκια πήρανε φωτιά .. "

από Φοιτητάριος 08/02/2007 9:43 μμ.


  Φυσικά και το ξύλο δεν είναι αυτοσκοπός. Σκοπός είναι να σπάσει ο κοινωνικός και οικονομικός ολοκληρωτισμός που αναπτύσσεται γύρω μας. Σκοπός είναι τα κοινωνικά κινήματα να προχωρούν, να πετυχαίνουν έστω και επιμέρους νίκες να διαμορφώνουν συνειδήσεις. Με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει αυτό συζητάμε. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να αντισταθμίσουμε την τηλεοπτική βαρβαρότητα ; Ας μας πει και ο βασίλης που δικαίως προβληματίζεται.

από @/@ 08/02/2007 9:44 μμ.


 μόλις τώρα πόσταρα. που πήγε;

από τ@ύρος ανήμερος 08/02/2007 9:50 μμ.


Τι θές να κάνουμε ρε φίλε; Αφού στην εποχή μας δεν υπάρχουν ούτε Ντουρρούτηδες ούτε ταξικά συνδικάτα τύπου CNT. Ο εργάτης κοιτάζει πως να ξεπληρώσει τα δάνεια και δε σηκώνει κεφάλι. Είδε και το Στάλιν, είδε και το Μάο και δεν του κάνει κέφι να επαναστατήσει για το ώφελος κανενός τέτοιου. Σπάμε ότι βρούμε φωνάζωντας "ξύπνα μαλάκα η ζωή έχει πλάκα". Κι αντί να ξυπνήσει ο μαλάκας, βάζει χέρι σε μας που τον ενοχλούμε. Χτίσε εσύ ένα ταξικό σωματείο, φτιάξε συνειδήσεις κατα πως προστάζει η επαναστατική σου κατεύθυνση, κάνε την σωστή και γόνιμη σύγκρουση κι εμείς θα είμαστε μαζί σου νάσαι βέβαιος.

από Μαθητής 08/02/2007 10:02 μμ.


Φίλε φοιτητάριε,
ηταν όμως πχ η προχθεσινη συγκρουση με τα ματ νίκη;
Πόσο αυτή διαμορφωσε συνειδήσεις; Μήπως έδωσε πάτημα στα ΜΜΕ να κράξουν το κίνημα ξανά; Μήπως έτσι απομακρύναμε τον εργάτη, τον αγρότη, και δεν τον φέραμε πιο κοντά;

16χρονος μαθητής

  Tον τελευταίο καιρό με την μαζικοποίηση του συγκρουσιακού κομματιού του αναρχικού χώρου και την επανεμφάνιση της ένοπλης επαναστατικής αριστεράς, βλέπουμε και μια αναζωπύρωση κλασικών ρεφορμιστικών μοτίβων για τις "μάζες που δεν είναι ώριμες για βίαιες πραχτικές". Η καραμέλα αυτή συχνά χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα από την καθεστωτική αριστερά για προφανείς λόγους. Η πρωτοτυπία της σημερινής συγκυρίας βρίσκεται στο ότι την εν λόγω καραμέλα μασάνε και κάποια κομμάτια του... αναρχικού χώρου και του αριστερισμού.

Στο σημείο αυτό πρέπει να έχει κανείς στο μυαλό του ότι όπως το όνειρο του έλληνα μικροαστού είναι να "χτίσει ένα σπιτάκι", έτσι και το όνειρο του έλληνα αριστεριστή είναι να χτίσει το δικό του "επαναστατικό" ΚΚΕ. Και όπως είναι γνωστό όταν "χτίζεις σπίτι" δεν έχεις καιρό για "σαχλαμάρες". Από αυτή την ιδιαίτερα αριστερίστικη λοίμωξη ελάχιστα κομμάτια της εξω-κοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν γλυτώσει (π.χ. Δίκτυο).

Στον αναρχικό χώρο τώρα μια ανάλογη προσπάθεια γίνεται από κάποιους άλλοτε με πιο σοβαρό τρόπο (Α.Κ.) και άλλοτε με πιο αστείο (Ο.Α.Ε.)

Όλοι λοιπόν αυτοί (με μικροδιαφορές) αναβάλουν την "βία" για κάποιο μέλλον όπου θα έχουν πρώτα "μαζικοποιηθεί" ώστε οι πρακτικές τους να είναι κατανοητές από τις "πλατειές μάζες"

Η αιτιολόγηση είναι ότι την Επανάσταση την κάνει "ο λαός" και όχι οι "πρωτοπορείες". Επιχείρημα που βρίσκεται σε άμεση αρμονία με τα ιδεώδη της κοινοβουλευτικής αστικής δημοκρατίας και που τους αποκαλύπτει σαν φιλελεύθερους δημοκράτες που παριστάνουν τους "επαναστάτες".

Είναι βέβαια περιττό να πούμε ότι ο μύθος περί λαού (ποιού λαού;) είναι εντελώς ανιστόρητος και αποτελεί δικαιολογία της πολιτικής τους απραξίας. Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Η Κουβανέζικη επανάσταση ξεκίνησε με τους... 82 ενόπλους του Granma

Ο IRA στο τέλος της ιρλανδικής επανάστασης (και αφού είχε ήδη αναγκάσει την Μ.Βρεττανία σε συμβιβασμό) είχε 3.500 ενόπλους

και βέβαια να θυμίσουμε τα εκλογικά ποσοστά των μπολσεβίκων, τους 90.000 που ξεκίνησαν την Μεγάλη Πορεία κλπ κλπ

 

ε?

από Μαθητής 08/02/2007 10:27 μμ.


Τοτε αφου η κουβανέζικη επανάσταση αρχισε με τους 82 ενόπλους του Granma, εδω θα έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού...
Αντίθετα, οι 82 και κάτι αναρχικοί, εμένα μου φαίνεται πως μάλλον διώχνουν τον κόσμο και μας φέρνουν πιο μακρυά απο την επανάσταση, παρά την προετοιμάζουν...
Εσύ λες ότι το ΚΚΕ και λοιποί μιλούν για να "μέλλον που όπου θα έχουν πρώτα "μαζικοποιηθεί" ώστε οι πρακτικές τους να είναι κατανοητές από τις "πλατειές μάζες" "
Εσύ θεωρείς ότι ασκώντας βία εκεί που δεν χρειάζεται (δεν είμαι κατά της βίας) φέρνεις αυτό το μέλλον πιο κοντά;
Τότε;

16χρονος μαθητής που ψιλό-μπερδέυτικε

από Hayy@m 08/02/2007 10:35 μμ.


  κατ' αρχάς δεν μιλάω για το ΚΚΕ. Δεν ασχολούμαι καν με την καθεστωτική αριστερά η οποία έχει τους δικούς της ρυθμούς και τους δικούς της σκοπούς. Και φυσικά δεν λέω αν η βία "μαζεύει" ή "διώχνει" κόσμο. Η λέξη "κόσμος" δεν σημαίνει τίποτε.

Το να νομίζεις ότι το Δίκτυο (αντίθετα μάλιστα  από την ΑΚ) δεν έχει προσβληθεί από τη "λοίμωξη", τη "μιζέρια του αριστερισμού και το μύθο της πλειοψηφίας" κλπ κλπ, δείχνει πως είτε είσαι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, γεμάτος αυταπάτες, είτε απλούστατα έχεις σχέσεις μαζί τους και από ιδιοτέλεια παραποιείς συνειδητά την πραγματικότητα.

από Hayy@m 08/02/2007 11:11 μμ.


  απλά το Δίκτυο κάνει τουλάχιστον μιά πρακτική δουλεία σε σχέση με υπεράσπιση δικαιωμάτων κλπ. αντίθετα από τα ΚΚ των 10 ατόμων. Από εκεί και πέρα δεν έχω κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια και έτσι δεν υπάρχει λόγος να "παίρνεις φωτιά" τόσο εύκολα.

από Τζ@κ το τηλεπαθητικό καγκουρώ 08/02/2007 11:20 μμ.


  επειδή του έβρισες την ΑΚ και όχι για το Δίκτυο

 

από συμφωνώ κι επαυξάνω 08/02/2007 11:20 μμ.


 
 
 
 

"Tον τελευταίο καιρό"

το Δίκτυο είναι πανευτυχές

"με την μαζικοποίηση του συγκρουσιακού κομματιού του αναρχικού χώρου

και την επανεμφάνιση της ένοπλης επαναστατικής αριστεράς",

και αγωνίζεται σταθερά ενάντια σε

"μια αναζωπύρωση κλασικών ρεφορμιστικών μοτίβων

για τις "μάζες που δεν είναι ώριμες για βίαιες πραχτικές"!!!

Μουαχαχαχαχαχαχαχαχα! Τι πίνεις, πρέπει ναναι κάτι καλό!

 

 

από αυτόνομος μαοϊκός αντιιμπεριαλιστής 08/02/2007 11:24 μμ.


Κ ατ'αρχήν, θεωρώ εντελώς χαζή τη λογική ότι επειδή άνοιξα το post πρέπει να απαντάω στα σχόλια των σχολίων...Έχει δίκιο ο κατά τ'άλλα διαφωνών φίλος παραπάνω που λέει ότι ο διάλογος είναι δημόσιος...

Αλλά από την άλλη το θεωρώ στοιχείο σεβασμού ότι κάποιοι άνθρωποι εδέησαν να εκφράσουν άποψη για ένα πόνημα μου, οπότε θα δώσω κάποιες απαντήσεις, και μάλιστα προσωποποιημένα:

Προς dset

Κοίτα, εγώ είμαι υλιστής. Σε Θεό δεν πίστευα ποτέ. Η βιτρίνα σπάει και το αυτοκίνητο καίγεται άσχετα με το αν το λένε οι μπάτσοι ή η θεία μου! Άρα το ό,τι αναπαράγω την προπαγάνδα περί σπασιμάτων κλπ. είναι ακατανόητο! Μου είναι αδιάφορο τι λένε οι μπάτσοι, εγώ περιγράφω και σχολιάζω ένα πραγματικό γεγονός!

Τα περί "αμυντικής αστυνομίας" τα δημιουργείς στη συνείδηση του κόσμου εσύ και οι φίλοι σου στην ηγεσία της ΕΑΑΚ. Ας μην πέφτουν με σχηματισμό και παλούκια πάνω σε ακούνητα ΜΑΤ και να διαμαρτύρονται μετά για κρατικό αυταρχισμό! ΔΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! Κι όταν σκάει μύτη ο πραγματικός κρατικός αυταρχισμός, τότε οι μάζες τον θεωρούν σε μεγάλο βαθμό και "προστασία" τους! Αυτή είναι η υπηρεσία του μικροαστικού τραμπούκικου ψευτοριζοσπαστισμού στο κίνημα...

Για το Μιχάλη τον Καλτεζά (άσχετο λίγο) ελπίζω να πήρες την έκδοση της Αναρχικής Αρχειοθήκης "Αυτές οι Νύχτες είναι του Μιχάλη" για τα 20 χρόνια από τη δολοφονία του...

Φίλε, πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό που θεωρείς εσύ επίθεση του κράτους για τους περισσότερους είναι μια φυσιολογικότατη ενέργεια του προστάτη τους - κράτους τους που δήθεν τους προστατεύει...

π.χ. Τα 3 παιδιά που πιάσανε για την 6η Μάη...Οι μεγαλύτεροι εγκληματίες απέναντί τους ήταν εκείνοι που έδωσαν άλλοθι στους μπάτσους να τους μαγκώσουν με τα ηλίθια και ασφαλίτικα (αποδεδειγμένα!) καθοδηγούμενα επεισόδια εκείνης της μέρας...Για την πλειοψηφία του κόσμου, που δεν ήξερε π.χ. ότι ο ένας εκ των τριών συνελήφθη σε (!!!) καφετέρια(!!!@@@&^*), ήταν απλά 3 που σπάγανε. Γι'αυτό κοντέψαν να πεθάνουνε τζάμπα τα παιδιά, που δείξανε μεγάλη καρδιά και μεγάλα @@!

Για όλα τα άλλα που μου απαριθμείς: Ρε φίλε κάνε τα γνωστά παντού, βάλε λεφτά, μείνε απένταρος, φτιάξε εφημερίδα, διάδοσε τα, πείσε, κάνε δράσεις και ΜΕΤΑ γάμα τους τους κολόμπατσους! Αλλά εσύ δε τα μπορείς αυτά, δεν έχεις υπομονή, σε περιμένει και το φαγητό της  μαμάς σπίτι, είμαστε και νέοι, μέχρι να πείσω, πώς θα ξεκαβλώσω; Παραδέξου καλύτερα πως αυτά που τραβάνε οι ΕΡΓΑΤΕΣ μετανάστες (το ταξικό πάλι δε το βλέπεις!) στα τμήματα είναι απλά η συναισθηματική σου αφορμή για ξεκάβλωμα, έστω κι αν είσαι καλοπροαίρετος!

Προς φοιτητάριος

Αυτά με την τηλεοπτική κοινή γνώμη μου θυμίζουν Συνασπισμό - ΣΥΡΙΖΑ, αντιγκλόμπαλ κλπ. βαρετά αστικά μεταμοντέρνα επιχειρήματα που διδάσκονται κατά κόρον στο ψευτοδημόσιο-ψευτοδωρεάν Πανεπιστήμιο του αστικού κράτους που υπερασπίζονται οι αντικρατιστές των ΕΑΑΚ - Α/Α από τον κακό ιδιώτη κεφαλαιοκράτη (κι εγώ το υπερασπίζομαι, αλλά με άλλη γραμμή...)

Α, κοίτα, αν δε σου αρέσουν τα εργαταγροτικά μου αντιιμπεριαλιστικά πρότυπα, πες μου που άλλαξε ριζικά έστω για κάποια χρόνια η κοινωνία από τα κινήματα των gay κλπ. Τουλάχιστο οι εργατοαγρότες έκαναν επαναστάσεις και επαναστατικούς πολέμους τον αιώνα που μας πέρασε που θέλουμε ώρες να τους μετρήσουμε σε όλη τη γη...Φυσικά δεν απαξιώνω κανένα κίνημα, όσο διαταξικό και να ναι. Απλά , όπως θα ΄λεγε και ο Πρόεδρος Μάο, κάθε τι από ένα χωρίζεται νομοτελεικά στα δυο: έτσι κι αυτά τα κινήματα. Το ένα τους μέρος είναι αυτό που τείνει προς τη συγχώνευση με το ευρύτερο αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο και το άλλο εκείνο που υπηρετεί τον αστισμό, την ενσωμάτωση με τους Θαπατέρο και τους Πρόντι, ηθελημένα ή αθέλητα...

Προς *

Πρέπει να 'σαι καλό παλικάρι. Εννοώ καλόψυχο, να θες πραγματικά να δεις μια κοινωνική αλλαγή όσο ζεις. Ε, αυτή σου η διάθεση σε τυφλώνει και βλέπεις το φοιτητή που πριν ξεκινήσει το πρωί για τη σχολή τον χαρτζιλικώνει η μαμά του, ικανό να κάνει επανάσταση, και μάλιστα Μοριακή, απ'αυτες που ονειρεύονται οι πρώην αριστεριστής και ρεβιζιονιστής αντίστοιχα Νέγκρι και Γκουατταρί (μάλλον Μωριακή, που λέει και ένας καλός μου φίλος, που είναι σταλινικός και τρωγόμαστε όλη την ώρα)...
Προς Θεού, δεν έχω τίποτα μαζί του και τον προτιμώ από τον αδιάφορο ψηφοφόρο της ΠΑΣΠ-ΝΔΦΚ...Απλά μη φαντάζεσαι ότι το φοιτητικό κίνημα, ειδικά αυτό του σήμερα, χωρίς να το υποτιμάω, έχει την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ πιθανότητα να φέρει κοινωνικές αλλαγές, και μάλιστα ριζικού χαρακτήρα, ή να τις προκαλέσει...

Οι κοινωνικές αλλαγές, αδερφέ μου, θέλουν για πρωταγωνιστές ανθρώπους της σκληρής δουλειάς που δεν έχουν τίποτα να χάσουν παρά τη σκληρή πολύωρη δουλειά που δε τους εξασφαλίζει ούτε το ψωμί της μέρας...

Κοίτα τα 2/3 της ανθρωπότητας (Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική). Εκεί θα βρεις, αν είσαι πραγματικά αντικαπιταλιστής, τους νέους σου ήρωες και όχι στα προαύλια των σχολών, ανάμεσα σε Νεολαίους του ΣΥΝ-μελλοντικούς Πασόκους κλπ.

Προς @/@
Καλά, φίλε: μείνε εσύ στην εμβρυακή αντίληψη ότι κέρδισες σε αξιοπρέπεια και αντιστάθηκες στην εξουσία επειδή έριξες χαλίκια στους πιθηκοειδείς των ΜΑΤ - το 'χω κάνει και γω, χαλάρωσε...Πόσο χρονώ είσαι, 2;;; Άμα είσαι παραπάνω έχεις πρόβλημα!

Προς τ@αύρος ανήμερος

Το ζήτημα που βάζεις είναι το πιο ενδιαφέρον απ'όλα Ταύρε (ελπίζω όχι του μαλάκα του Μάνου!!) Το ό,τι ο Έλληνας εργάτης δεν ξυπνάει (πόσο μάλλον ο Έλληνας μικρός και μικρομεσαίος αγρότης, ο υπάλληλος, ο μικροϊδιοκτήτης) έχει να κάνει σε πολλά με τη θέση της Ελλάδας στον ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΙΣΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι αποικιακά εξαρτημένη. Αυτό κάνει την εργατική της τάξη να απολαμβάνει σε ένα βαθμό τα προνόμια από τη συνολική εκμετάλλευση της τριτοκοσμικής εργατιάς-αγροτιάς (κύρια της κινέζικης, που καταπιέζεται από το νεοφασιστικό καθεστώς του Πεκίνου) και άρα να συντηρητικοποιείται. Αυτό το πρόβλημά της όμως δε θα λυθεί με την εκτόξευση υάλινων φιαλιδίων περιεχόντων εύφλεκτον βενζίνην...

Το πώς θα λυθεί, εάν και όταν λυθεί, είναι μια άλλη ιστορία, που αφορά ένα άλλο post, ίσως και μια άλλη ιστορική περίοδο...
Για τη δικτατορία της νέας εποχής, συμφωνώ, μόνο που δεν είναι νέα...Είναι ο ίδιος σάπιος ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός σε πιο σάπια έκδοση.

Υ.Γ. Θα με ενδιέφερε η γνώμη του RED ALERT πάνω σε όλα αυτά...

από @ναρχικός 08/02/2007 11:37 μμ.


  ο Red Alert θα συμφωνούσε απόλυτα μαζί σου

από περαστικός μικροαστός 09/02/2007 12:21 πμ.


Οι κοινωνικές αλλαγές, αδερφέ μου, θέλουν για πρωταγωνιστές ανθρώπους της σκληρής δουλειάς που δεν έχουν τίποτα να χάσουν παρά τη σκληρή πολύωρη δουλειά που δε τους εξασφαλίζει ούτε το ψωμί της μέρας...


Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι αποικιακά εξαρτημένη. Αυτό κάνει την εργατική της τάξη να απολαμβάνει σε ένα βαθμό τα προνόμια από τη συνολική εκμετάλλευση της τριτοκοσμικής εργατιάς-αγροτιάς  και άρα να συντηρητικοποιείται. Αυτό το πρόβλημά της όμως δε θα λυθεί με την εκτόξευση υάλινων φιαλιδίων περιεχόντων εύφλεκτον βενζίνην...

οχι απλώς να συντηρικοποιήται, αλλά και να ελπίζει προσθέτω για μια θέση στον ήλιο....

Υπομονή, οι επλίδες και οι ψευδαισθήσεις (συμπεριλαμβανομένου και των δικών μου) κάποτε τελειώνουν..., απλά μέχρι τότε αναίτιες και ξεκάρφοτες εκτοξεύσεις εύλεκτων υάλινων  φιαλιδίων θα με κάνουν να στέκω απαθής..

Μου προσάπτω τη κατηγορία του ατομισμού & οπορτουνισμού με αντικειμενικούς όρους, αλλά από την άλλη έχω την συνειδησή μου καθαρή, ..Αυτό συμβαίνει επειδή δε μπορώ να κάνω κάτι προς τη κατεύθυνση της άρσης των όποιων ελπίδων των συμπολιτών μου ('έστω εκείνης της κρίσιμης μαζας-όχι πλειοψηφείας απαραίτητα-που μπορεί να οδοηγήσει σε εξελίξεις) και αλληλοκοροϊδευόμαστε ότι όλα καλά...

Δηλαδή κάνω ότι και η πολιτική/οί με ήτα και "οι" στον ελλαδικό χώρο....παιχνίδι με τις καυτές πατάτες να γίνεται σήμερα .. το αύριο αργεί να ξημερώσει,.., εχω/έχουμε τους πολιτικούς και τη πολιτική που μας/μου αξίζουν δηλαδή..

Από την άλλη η ευκρίνεια και η ειλικρίνια της μηδενιστικής κατά βάθος "πολιτικής" θέσης μου θέλω να πιστεύω πως δυνιτικά θα είναι πολύ πιο χρήσιμη για αρκετά άτομα που σκέφτονται σαν εμένα, από αψυχολόγητες ενέργειες που ίσως αφήνουν υποψίες ακυρώσης μερικών μορφών συγκρουσιακού αγώνα....Στη πραγματικότητα δεν κάνουν κανένα κακό σε κανένα αγώνα, ίσα, ίσα, διευκολύνουν στη πιό γρήγορη εκτροπή του συστήματος στη φυσική του κατάληξη, αυτή του ολοκληρωτισμού δηλαδή,....Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και αν αντί τις  υάλινες φυάλες με βενζίνη τις γέμιζαν με νιτρογλυκερίνη και ανατίναζαν δυό τρία οικοδομικά τετράγωνα, δεν υπάρχει κάτι, που πρέπει να προβληματίζει....Εκτός και αν (σύμφωνα με το μικροαστικό σκεπτικό μου) μερικοί έχουν ακόμα ελπίδες...., επειδή ένας άλλος καπιταλισμός είναι εφικτός και άλλα τέτοια χαριτομένα...

Υ.Γ: Μη δίνετε σημασία  .. Ευχαριστώ

από ΤΝΤ 09/02/2007 1:26 πμ.


 μόνο που όταν θα έπεφταν οι φιάλες της νιτρογλυκερίνης κάποιοι θα αποκαλύπτονταν σαν αυτό που πραγματικά είναι. Φαφλατάδες καραγκιόζηδες και ακροαριστερά δεκανίκια του συστήματος δηλαδή. Αλλά η μέρα αυτή αργεί προς το παρόν και έτσι έχουν ακόμα άποψη οι νεκροζώντανοι.

από πουωρε μάγκα μου 09/02/2007 1:39 πμ.


κι ανατίναζε όχι δυο αλλά 102 οικοδομικά τετράγωνα, ππωωπω φάση, τότε να δεις επιτάχυνση της φυσικής πορείας του συστήματος, πωρε μάγκα μου. Αλλά τότε θα σκάγανε μούρη και τα ακροαριστερά δεκανίκια, σύφιλη δηλαδή αλλά αργεί κιόλας αυτή η ώρα. Φσσσσσσσσσ πωρε μάγκα μου.

από neutron 09/02/2007 2:05 πμ.


  τότε θα γλύτωνε η γη από τους ηλίθιους και θα άνοιγε ο δρόμος να εξελιχθεί κάποιο συμπαθέστερο είδος. Οι κατσαρίδες ας πούμε

από Φοιτητάριος 09/02/2007 5:32 πμ.


  .....αφού έτσι το θέλεις, τράβα στους "εργατοαγρότες" σου και άσε τη νεολαία ήσυχη.

(πάρε και τους κνίτες μαζί σου......εσείς θα τα πάτε μια χαρά)

με λίγα λόγια : ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ

από Φοιτητάριος 09/02/2007 6:02 πμ.


  .......αλλά παρ,όλα αυτά τα ανάγεις όλα (τα κινήματα), στον "εργατο-αγροτίστικο" δογματισμό σου. Θες να μας πείσεις πως ντε και καλά τα κριτήρια σου είναι τα μόνα έγκυρα. Λοιπόν, όλα τα κινήματα έχουν την αυτονομία τους και δεν ανάγονται πουθενά. Μόνο αλληλοεπηρρεάζονται, όταν υπάρχει η καλή διάθεση εκατέρωθεν. Το ξέρω ότι η οικονομικίστικη ιδεολογία σου δε συμφωνεί με αυτό, τι να κάνω όμως, να πω, περάστε και φορέστε μας τα κριτήρια σας, καπέλο ;

Οσο για τις ριζικές κοινωνικές αλλαγές που λες, αυτό είναι ζήτημα ερμηνείας της ιστορίας. Δυστυχώς τις μόνες πραγματικά ριζικές κοινωνικές αλλαγές, τα τελευταία 200 χρόνια, τις καταφέρανε οι αστοί, με την επιβολή του δικού τους μοντέλου. Στην κίνα και στη σοβιετία, φτιάξανε καπιταλισμό χωρίς αστούς, με τους γραφειοκράτες στην θέση τους, τελικά όμως δεν περπάτησε ούτε και αυτό (και ας μην ήταν ριζική κοινωνική αλλαγή, ούτως ή άλλως). Το εργατικό κίνημα, παλαιότερα, και τα "νέα κινήματα" των 60ς και δώθε, πέτυχαν σημαντικές νίκες, επέφεραν κάποιες σημαντικές αλλαγές, όχι όμως ριζικές. Φαντάζομαι, οτι δεν συμφωνείς ούτε σε λέξη από τα παραπάνω, για αυτό σου είπα εξαρχής με κεφαλαία γράμματα...............

από *()* 09/02/2007 12:15 μμ.


na fantastw oti meta to 50 hr8e to telos ths istorias?  

από @μαν 09/02/2007 9:21 μμ.


 

Που γράφεις πως:

"Κάντε εσείς ταξική πάλη χωρίς βία και άμα τα καταφέρετε θα σας φιλήσω τον τριχωτό κώλο σας! Κάντε εσείς ανατροπή χωρίς να πετάξετε πετραδάκι στα καθίκια - Robocop, πετραδάκι στα όργανα της ανήθικης εξουσίας. Δεν είμαι υπέρ του να γίνεται κάθε φορά μπάχαλο, αλλά δεν θα μας βγάλετε και ημερολόγιο με τις "σωστές" ημερομηνίες."

Αμε!!!ΒΕΒΑΙΩΣ θα τα καταφέρναμε να ανατρέψουμε το κατεστημένο χωρίς βία! Αρκεί να κάνετε στη μπάντα όλοι εσείς! Διότι, οπότε πετυχαίνουμε με ένα σμπάρο 2 τρυγώνια φάση ενάντια στην Εξουσία, έρχονται τα ...καθεστωτικά ΜΜΕ και ψάχνουν λαβράκι/αφορμή με και καλά "σούπερ-ντούπερ και γουαού" σκηνές που να αναπροσανατολιζουν τη κοινή γνώμη! Και που βρίσκουν λέτε;? ΣΕ ΣΑΣ: τους καλύτερους πελάτες των ΜΜΕ κύριους "μπαχάλους",που τους ταϊζετε τόνους σκηνές απόλυτης βιας έτοιμες-ψημένες προς κατανάλωση για τα μάτια των αποβλακωμένων θεατών...

Δυστυχώς!

από @νομικός 09/02/2007 11:09 μμ.


Το θέμα της αντιβίας είναι ατελείωτο και μπορούμε να μιλάμε για ώρες για τον απλό λόγο ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Θα σου πει ο ένας τι έγινε το 30 και πέτυχε, θα σου πει ο άλλος για το 1995 κτλ.

Εγώ δύο κανόνες βάζω στο θέμα της αντιβίας. Θεωρώ ότι η αντιβία είναι θεμιτή όταν είναι αξιοπρεπής και ξεσκεπάζει το προσωπείο της εξουσίας. Και είναι επίσης θεμιτή όταν γίνεται με κάποιες προοπτικές για τον τελικό στόχο (επανάσταση, πέρασμα σε μια άλλη κοινωνία).

Το λάθος των αριστερών είναι ότι προσθέτουν και έναν τρίτο κανόνα. Πόση απήχηση θα έχουν τέτοιες πράξεις αντιβίας. Η κοινωνία βλέπει τις πράξεις αυτές μέσα από το πρίσμα των κραταιών ΜΜΕ. Ακόμη και αν είναι αξιοπρεπείς και επαναστατικές θα φτάσουν διαστρεβλωμένες. Σε ένα ούτως ή άλλως "ευαρεστημένο" κοινό. Δε συμφωνώ λοιπόν με αυτό το τρίτο κριτήριο.


---

από @νομικός 09/02/2007 11:14 μμ.


Τ ουλάχιστον, όπως έχει γράψει και συντροφος λίγες μέρες πριν, όταν ο αναρχικός χώρος αποφασίζει να συγκρουστεί στην απόφαση συμμετέχει ένας όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων. Όταν το αποφασίζουν οι αριστεροί πόσοι συμμετέχουν; Δύο το πολύ

Κάντε και καμία αυτοκριτική. Αλλά μάλλον η πρακτική στη λήψη αποφάσεων είναι προϊόν της ιδεολογίας σας, που σίγουρα απέχει αρκετά από τη δική μας.

από adf 10/02/2007 12:38 πμ.


Πολλοί εδώ μεσά μιλάτε αφού πρώτα έχετε δει πολλοί τηλεόραση. Έχεις συγκεκριμένα πραδείγματα να μου πεις όπου ο κόσμος θεωρεί τους αναρχικούς κολόπαδα κτλ κτλ;;; Μήπως αυτό δεν είναι κάτι που έχεις ακούσει απο τον κόσμο αλλά απο τα μμε και απο διάφορους που λένε πως ο κόσμος λέει πως οι αναρχικοί είναι κωλοπαίδια;;; Γιατί εγώ έχω συγκεκριμένα παραδείγματα να σου πω για ανθρώπους που λένε ότι οι αναρχικοί είναι μια χαρά άτομα. Μερικά απο αυτά είναι οι εργάτριες της σεξ φορμ που την κατάληψη την στηρίξανε κυρίος (αν όχι μόνο) αναρχικοί, οι δημότες στους Αγίους που οι αναρχικοί είναι αυτοί που τρέχουν για τα δέντρα που τους ξεριζώνουν και οι κάτοικοι εξαρχίων που έλεγαν ότι "ας φύγει οι αστυνομία απο εδώ και εμείς τα βρίσκουμε με τους αναρχικούς" (πράγμα που φυσικά ποτέ δεν βγήκε στην τηλεόραση). Μάνι μάνι σου ανέφερα γύρω στα 1000 αν όχι παραπάνω άτομα που έχουν καλή άποψη για τους αναρχικούς (και αν το τελευταίο παράδειγμα δεν σου κάνει κράτα τα άλλα 2). Και με συγκεκριμένα παραδείγματα. Εσύ μπορείς να μου αναφέρεις συγκεκριμένα παραδείγματα απο κόσμο που έχει γνωρίσει τους αναρχικούς (και όχι μέσα απο τα κανάλια) και έχει πει ότι είναι αλήτες έτσι και αλλιώς;;;; Γιατί απο τα κανάλια και οι φοιτητές αλήτες έιναι, και οι μαθητές που είχαν τα σχολεία κλειστά μαζί και οι δάσκαλοι που είχαν απεργίες αλήτες είναι (δες τις """""αγανακρισμένα μαμάδες""""" που λέγανε για τα παιδιά τους ότι δεν έχουν που να τα αφήσουν) και πάει λέγοντας.
Τώρα όσων αφορά για το ότι όταν κάποιοι πάνε να αλλάξουν τον κόσμο χωρίς βία (εδώ γελάμε!!!!!Ένα, Ένα όχι πολλά, ιστορικά παραδείγματα ή έστω παραμύθι που να λέει κάτι τέτοιο έχεις να αναφέρεις;) εμείς με τις βίαιε συγκρούσεις τους το χαλάμε έχω να ρωτησώ το εξής:
Είστε τόσο κοιμησμένοι που πραγματικά το πιστεύετε αυτό; Τα μμε και εμείς να μην υπήρχαμε θα έδειχνε τους αγανακτισμένους φοιτητές που δεν μπορούν να μπούν να κάνουν μάθημα, τους αγανακτισμένους φοιτητές "αυτόπτες μάρτυρερ" βιασμών και ληστειών, τους "αλήτες" φοιτητές που χτίζουν τις πόρτες των ερευνιτικών, και των πρητάνεων ή ακόμα καλύτερα τους "σατανιστές" φοιτητές που βάφουν τις εκκλησίες  και πάει λέγοντας. Πάντος και χωρίς βία κάτι "άσχημο" θα βρήσκανε να  δείξουνε ή θα θάβανε την πορεία όπως κάνανε σε όλες τις τελεύταίες που δεν έγινε τίποτα.

Υ.Γ: Δεν ανοίκω σε κάποια ομάδα (προς αποφυγείν παρεξηγήσεων με τα 2 παραδείγματα που ανέφερα)
Υ.Γ2: Μερικοί σταματήστε για ένα μήνα να βλέπετε τηλεόραση. Θα σας κάνει πολύ μα πολύ καλό. Προσωπικά την έχω κόψει.
Υ.Γ3: Για να μην λέω ψέματα βλέπω ακόμα μια κομωδία (...5) δεν λέω όνομα μην κάνουμε και διαφήμηση :-)
Υ.Γ4: Πολιτικά επιχειρήματα που περιέχουν μέσα την λέξη ορθογραφία καλό θα ήταν να λείπουνε!

<<Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι αποικιακά εξαρτημένη. Αυτό κάνει την εργατική της τάξη να απολαμβάνει σε ένα βαθμό τα προνόμια από τη συνολική εκμετάλλευση της τριτοκοσμικής εργατιάς-αγροτιάς>> 

Ουτε η Ελλαδα ειναι Ιμπεριαλιστικη χωρα.....αλλα και θεωρω "ερασιτεχνισμους" αυτα τα κοινοτυπα με την Α εργατικη ταξη που απολαμβανει προνομια απο την εκμεταλλευση της Β.

Η εργατικη ταξη ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ, ειναι εκμεταλλευομενη. Ο βαθμος εκμεταλλευσης σαφως και διαφοροποιειται, αλλα η μικροτερη εκμεταλλευση δεν την μετατρεπει αυτοματα σε "προνομιουχα"! Αλλωστε, η εκμεταλλευση ειναι "ανισομετρη" ακομα και στο εσωτερικο της ταξης σε μια χωρα, αναλογα με το επαγγελμα, τον βαθμο ειδικευσης κλπ κλπ. Ας μην επαναφερουμε ομως την λογικη των κυβερνοντων που ανακαλυπτουν "προνομιουχους" (που δεν δικαιουνται δια να ομιλουν)  μεταξυ των εργαζομενων ...αναπαραγωντας την σε "πλανητικη κλιμακα"!!

Αλλα μιας και δεν ειναι ΚΥΡΙΟ ΖΗΤΗΜΑ στην κουβέντα που κανετε, οποτε δεν εχει νοημα να κολλησουμε σε αυτο.... Στο πνευμα των τοποθετησεων σου...συμφωνω!

από mitsotakis 13/02/2007 5:27 μμ.


me ta fyta tis TV edw mesa
les kai oi Tragkaounakides tha edeixnan pote
kalous foitites, kalous agrotes, kalous daskalous...
mono oi DAPites einai oi kaloi

egxrwmi TV aspromauri zwi

pros RED ALERT:
h elliniki ergatiki taksi einai pronomiouxa
se sxesi me tous metanastes
h ekmettaleusi olwn twn ergazomenwn einai etsi ki alliws dedomeni
p.x. oi metanastes me ptyxia ti douleies kanoun?
oi ellines me ptyxio? apantise monos sou  Την στιγμη που υπάρχει εκμεταλλευση...απλα διαφορετικης εντάσεως....η λεξη "προνομιουχος" απλα συσκοτιζει την πραγματικοτητα.

Με την ιδια λογικη...και ενας κρατουμενος στις φυλακες του Αφγανισταν ειναι "προνομιουχος" σε σχεση με ενα κρατομενο στο Γκουαντανάμο!!

από Τζ@κ το τηλεπαθητικό καγκουρώ 13/02/2007 8:37 μμ.


 Ουτε η Ελλαδα ειναι Ιμπεριαλιστικη χωρα.....αλλα και θεωρω "ερασιτεχνισμους" αυτα τα κοινοτυπα με την Α εργατικη ταξη που απολαμβανει προνομια απο την εκμεταλλευση της Β.

Το παραπάνω απόσπασμα θα μου επιτρέψετε να το καταχωρήσω στο Χρυσούν Βιβλίον των μαλακιών. Όποιος έχει την οποιαδήποτε σχέση με την αριστερά γνωρίζει ότι ανάμεσα στους "κοινότυπους ερασιτέχνες" τιμητική θέση κατέχουν ο Ένγκελς και ο Λένιν. Δείτε τις απόψεις τους για την εργατική τάξη της Αγγλίας.

Τελικά εκεί στο κώμα μόνο το βιβλίο του Ζντάνωφ διαβάζουν;

 

από αυτόνομος μαοϊκός αντιιμπεριαλιστής 01/04/2007 1:36 πμ.


 Και ο Φρειδερίκος λάθος;

Τέλος πάντων, δε το λέω επιθετικά, αλλά η αντίληψή σου είναι τροτσκιστική-σοσιαλδημοκρατική για το θέμα του διχασμού της παγκόσμιας εργατιάς σε φτηνή και ακριβή εργατική δύναμη !

από κομ 01/04/2007 8:08 μμ.


 Ο αντιμπεριαλιστής έχει δίκιο για αυτούς που μπορούν να τραβήξουν την επανάσταση μέχρι το τέλος. Αλλά μέχρι εκεί.
Θα συμφωνήσω δηλαδή ότι είναι τελείως εξωπραγματικό να πιστεύουμε ότι οι σημερινοί φοιτητάριοι του γεωργίου, της πάνια, του ιποντ και του τσουκαλά, μπορούν  να  αλλάξουν το κοινωνικό σύστημα. Μικροαλλαγές  και μικρές νίκες μπορούν να επιφέρουν , δομικές συστημικές αλλαγές όμως όχι. Γιατί μόνο ένας κνίτης δεν μπορεί να δει ότι η σημερίνή μικροαστική τάξη είναι ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΑ, ναι ρεντ αλέρτ, ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΑ σε σχέση με τα αίσχη που λαμβάνουν χώρα στο φασίστικο καθεστώς της κίνας, της ινδίας κτλ κτλ.
Και εδώ φυσικά  κάποιοι θα θέσουν το ερώτημα "Τι κάνουμε? περιμένουμε να καταντήσουμε κίνα για να δούμε συστημική αλλαγή και μέχρι τότε καταδικάζουμε όλα τα φαινόμενα βίας σαν δεκανίκη του συστήματος?"
Και εδώ βρίσκεται η σύγχηση του μαοικού φίλου μας που πάει χέρι χέρι με τον κνίτη μας, και που σύγχηση ένας φίλος παραπάνω ακούμπησε αλλά δεν εστίασε.
Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι η φυσική κατάληξη αυτών που βιώνουμε σήμερα σε λίγα χρόνια θα είναι ο ΠΛΗΡΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ με ότι και αν αυτό σημαίνει.
Επομένως εφόσων η αντικρατική βία, ΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΣΠΑΣΜΕΝΗΣ ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ επιταχύνει την παραπάνω διαδικασία ας μου απαντήσει καποιος από τους παραπάνω γιατί πρέπει να είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές?

Υ.Γ και μιλώ για πολιτική αντιβία όχι για γηπεδική απολιτικ για να μην παρεξηγιόμαστε...

από άλλος αντιιμπεριαλιστής 02/04/2007 3:13 πμ.


Μέσα στο μυαλό μου είσαι μαοϊκέ αντιιμπεριαλιστή! Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτησή σου για όλα εκείνα τα "παλληκαράκια" που υιοθετόντας και καλά "συγκρουσιακές" μορφές πάλης το μόνο που καταφέρνουν είναι να δίνουν άλλοθι στον κάθε Τράγκα και κακαουνάκη να βγαίνουν στα δελτία των 8:30 και να μιλάνε για φοιτητικό κίνημα δίχως αιτήματα και στην ουσία να σπιλώνουν τον αγώνα τόσων χρόνων για πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία. Το ζήτημα είναι ένα: ό,τι η ιστορία πάει μπροστά μόνο μέσα από την ταξική πάλη. Όλα τα υπολοιπα που ακούγονται για συγκρουσιακές μορφές κλπ εμένα μου φαίνονται μαλακίες. Κι αυτό γιατί το φοιτητικό κίνημα αλλά και γενικότερα το κίνημα είναι αυτό που από μόνο του είναι σε θέση να κρίνει πότε θα συγκρούεται και όχι 5 με 10 άτομα από ΕΑΑΚ-ΓΕΝΟΒΑ-ΔΙΚΤΥΟ και δεν ξέρω και 'γω ποια άλλη αριστερίστικη-οπορτουνίστικη-μικροαστική/αναρχική- συμβιβασμένη γκρούπα που εναγωνίως λαχταρά να φάει τώρα δακρυγόνα για να εξαργυρώσει αργότερα τη "πάλη" της στο ΠΑΣΟΚ ή στο αδερφάκι του το ΣΥΝ. Και πέρα από αυτό εμένα στη τελική με υποψιάζει που οι υπερεπαναστάτες αυτοί ως δια μαγείας ανακάλυψαν τώρα την κρατική καταστολή.. Όταν το ΠΑΣΟΚ δηλαδή ήταν κυβέρνηση τους συνταξιούχους και τους ναυτεργάτες τους πέταγαν λουλούδια και όχι δακρυγόνα...;! Πόσο ΠΑΣΟΚ μπορεί να είστε τελικά..; Και σ' ότι έχει να κάνει και με το κλίμα που παίζει εδώ μέσα, φαινεται ξεκάθαρα ποιος εξυπηρετεί το σύστημα και φοβάται την ταξική πάλη, αφού οι περισσότεροι κάνετε σαν να μην ξέρετε τι σημαίνει η λέξη.. Αυτόνομε μαοϊκέ αντιιμπεριαλιστή keep going!

από ατημέλητος 02/04/2007 4:01 πμ.


 Ρε μαοϊκοί, ακόμα και το ΚΚΕ , ΤΟ κώμα σκέτο εννοώ, έχει πιο έντιμη στάση απο σας.
Οι μόνες θέσεις που υποστηρίζετε με πάθος είναι το να μη γίνονται μπάχαλα και το πως οι συνθήκες δεν είναι ώριμες.
Μπορώ να δεχτώ την κριτική. Απλά όταν το μόνο που βγαίνει απ'τα μαοϊκά φυντάνια στην Ελλάδα είναι αντι-μπαχαλισμός, κάτι δεν στέκει.
Δεν θέλω να υπερασπιστώ τα μπάχαλα.( Προσωπικά τα γουστάρω και πιστεύω πως όχι μόνο πρέπει να μην εκλείψει η συμβολική αυτή βία σα μέσο διεκδίκησης κοινωνικών αιτημάτων, αλλά πως πρέπει να διευρυνθεί η χρήση της.)
Εκείνο που θέλω να πω, να ρωτήσω βασικά, είναι:
Αφού είστε απόντες από παντού τι σας νοιάζουν τα μπάχαλα; Αυτό είναι το πρόβλημά σας κι όχι πως κάτι χοληστερίνες και πιέσεις σας έχουν αφήσει μισούς, δηλαδή 3 άτομα, έναν στο μ-λ, έναν στο Μ-Λ και ,ίσως, έναν -κρυφό, κανείς δεν τον έχει δει- στην ΟΑΚΚΕ;;;;;

από 1984 02/04/2007 3:04 μμ.


  Ο αυτόνομος μαοϊκός ιμπεριαλιστής έχει δίκιο σε κάποια σημεία. Ο μαρξισμός και η αναρχία είναι υλιστικές ιδεολογίες και δεν αναφέρομαι στον ουτοπικό σοσιαλισμό. Ανούσια μπάχαλα συμβαίνουν,όταν δεν έχουν στόχο. Δεν αναπαράγει καμιά ιδεολογία,αφού συμβαίνουν,τα βλέπουμε και τα ζούμε.

Τώρα : Είμαι υπέρ των "μπαχάλων" ξεκάθαρα. Το οτι γίνονται και άσκοπες ηλιθιότητες, το έχω ζήσει και το βλέπω. Θέλω να επισημάνω στο μαοϊκό σύντροφο οτι η επιθετική μορφή πάλης δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μόνο αμυντική. Στόχος της είναι η συμβολική εκδήλωση και η ανατροπή. Δεν χρειάζεται όλος ο κόσμος και όλη η εργατιά να είναι εξαρχής υπέρ των επεισοδίων. Μπορεί να παρασυρθεί από τα δεδομένα, όπως έγινε με τον αγώνα των κατοίκων του Στρυμονικού κάποια χρόνια πριν. Παραπάνω, ένας σύντροφος ανέφερε ιστορικά παραδείγματα μεμονωμένων εξεργετικών προσπαθειών, που κατέληγαν ενίοτε να είναι μαζικές. Προσθέτω και ένα παράδειγμα από τον ελλαδικό χώρο. Το στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί το 1909, ξεκίνησε από επαγγελματικά παράπονα αξιωματικών και κατέληξε να συσπειρώσει τον αστικό κόσμο και να γενικεύσει τα αιτήματα για την οικονομική κατάντια.

Τα ΜΜΕ συνιστούν ιδεολογικό μηχανισμό του -καπιταλιστικού- Κράτους(Αλτουσσέρ). Είτε γίνουν μπάχαλα είτε όχι θα προπαγανδίσουν τη γραμμή τους. Δεν είναι το ζήτημα οτι τους δίνουν λαβή τα επεισόδια.Αν δε γίνουν επεισόδια, ούτε καν που θα προβληθούν τα φοιτητικά αιτήματα. Συμφωνώ με παλιότερες δημοσιεύσεις του αυτόνομου μαοϊκού αντιιμπεριαλιστή οτι με κάποιες ενέργειες θίγονται οι μικροαστοί νυκοκοιραίοι, αλλά ο στόχος θα έπρεπε να είναι η ανατροπή του δημοσιογραφικού κατεστημένου και η ελευθεριακή επικοινωνία και ενημέρωση. Το θέμα δεν είναι να ερμηνεύσουμε με διαφορετικούς τρόπους τον κόσμο,αλλά να τον αλλάξουμε, είχε απαντήσει ο Μαρξ στο Φόυερμπαχ.

Τέλος, συμφωνώ με τον Ερίκο Μαλατέστα, ο οποίος λέει οτι η εξουσία, αν δεν έχει φτάσει στο ιστορικό στάδιο της λήξης της, πρέπει να παρενοχλείται.

Φιλικά, 1984

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License