Πανεκπαιδευτική πορεία 15 Φεβρουαρίου 2007 (Οι γνωστοί δολοφόνοι ΜΑΤτοκύλισαν την πορεία)

Οι μπάτσοι ΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ την πανεκπαιδευτική πορεία.

post image

Οι μπάτσοι  ΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ  την πανεκπαιδευτική πορεία.

 
Ψέκασαν με ιδιαίτερα επικίνδυνα χημικά (άλικου χρώματος αέρια) πιθανότατα αμμωνία  που προκαλούν ασφυξία και διακοπή αναπνοής ενώ με απίστευτη βαρβαρότητα χτύπησαν απρόκλητα φοιτητές που έπεφταν κάτω από την επίδραση των χημικών.

Τρεις τουλάχιστον φοιτητές δέχτηκαν χτυπήματα στο κεφάλι από τα ΥΜΕΤ που κρατούσαν τα γκλοπς ανάποδα ενώ ένας ακόμη φοιτητής υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο επειδή τον ψέκασαν από κοντά με το νέο χημικό.

 Για μια ακόμη φορά οι ένστολοι πραίτορες του Πολύ(ψ)ωρα επιδόθηκαν σε μια απίστευτη προβοκάτσια. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πορεία άρχισαν τις προκλήσεις, τις ύβρεις και το στενό μαρκάρισμα των φοιτητικών συλλόγων.

Έβριζαν χυδαία και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ηλεκτρίσουν την ατμόσφαιρα να προκαλέσουν ένταση και επεισόδια.

 Κάμερες και φωτογραφικές μηχανές κατέγραψαν περιστατικά όπου αστυνομικοί (χακί ΜΑΤ) των ΥΑΤ επιδόθηκαν σε απίστευτες απειλές και χυδαιολογίες  τόσο προς τους φοιτητές όσο και σε δημοσιογράφους φωτορεπόρτερ που βρέθηκαν στο πεδίο βολής τους.

 Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις από χακί ματαδες -γνωστοί στις αστυνομικές υπηρεσίες τους  ως θερμοκέφαλοι- οι οποίοι παρακούοντας τις όποιες εντολές των διμοιριτών τους πραγματοποιούσαν μεμονωμένες απόπειρες επιθέσεων  με σπρωξιές και απειλές  στοχοποιόντας με εξόφθαλμο τρόπο δημοσιογράφους φωτορεπόρτερ και κάμεραμαν.

Ορισμένοι μάλιστα ήταν τόσο εριστικοί που χρειάσθηκε η παρέμβαση των συνάδελφων τους οι οποίοι τους έλεγαν να ηρεμίσουν και τους συγκρατούσαν κρατώντας τους ακόμη και από τα μανίκια.

Ένας συγκεκριμένος μάλιστα-γνωστός και από άλλες πορείες- προκάλεσε επεισόδιο με ομάδα δημοσιογράφων και άρχισε να τους απειλεί λέγοντας ότι θα τους γαμήσει και ότι θα τους βρει και θα τους σκοτώσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρθηκε έντονα στους δημοσιογραφικούς κύκλους (δημοσιογράφους εφημερίδων και φωτορεπόρτερ) αφού υπήρξαν απειλές εκ του προσωπικού και ήδη το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει (φωτογραφίες βίντεο μαρτυρίες) θα χρησιμοποιηθεί όπως υποστήριξαν για κάθε νόμιμη χρήση.

Για αυτά τα περιστατικά επίσης έχει ενημερωθεί και η ΕΣΗΕΑ και αναμένεται να υπάρξει καταδικαστική ανακοίνωση για τη προκλητική στάση της αστυνομίας. (*)

 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που καταγράφηκαν στις κάμερες έχουν πρωτοστατήσει και σε παλιότερα επεισόδια με ανελέητους ξυλοδαρμούς πολιτών (σε βάρος τους μάλιστα έχουν γίνει και ΕΔΕ αλλά παρόλα αυτά εξακολουθούν να παραμένουν στις διμοιρίες των ΜΑΤ)

 Οι διμοιρίες που ήταν παραταγμένες σε όλα τα κάθετα στενά επί της Πατησίων και της Σταδίου έδειχναν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους και προκαλούσαν όχι μόνο φραστικά αλλά και με την στενή παρακολούθηση της πορείας.

Στην οδό Αμερικής μάλιστα οι Ματάδες επιχείρησαν δυο φορές να πλησιάσουν κοντά στην πορεία κρατώντας τις χειροβομβίδες και τα δακρυγόνα στα χέρια και με το δάκτυλο στην περόνη.

Όταν η πορεία έφτασε στη βουλή και οι διοργανωτές ζήτησαν να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ ώστε να προχωρήσουν στην συμβολική περικύκλωση της βουλής , όπου είχαν προγραμματίσει ξεκίνησε η μανιασμένη επίθεση εναντίον τους.

 Κυριολεκτικά η  επίθεση που δέχτηκαν οι ήταν μανιασμένη, τους ψέκασαν με νέα χημικά (αμμωνία) που ειχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν άμεσα και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο που συμμετείχε στην πορεία και μάλιστα τα συμπτώματα ασφυξίας ήταν έντονα στον κόσμο ακόμη και σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου έγιναν οι ψεκασμοί.

Ομάδα ένστολων χακι και μπλε, ενώ η πορεία απομακρύνονταν με έντονα τα συμπτώματα ασφυξίας , εμβόλισαν τους φοιτητές που ειχαν μείνει πίσω και άρχισαν να τους χτυπούν με κλοτσιές ενώ παράλληλα τους ψέκαζαν συνέχεια.

Οι ένστολοι δολοφόνοι  συνέχισαν και απροκάλυπτα επιτέθηκαν και χτύπησαν  φοιτητές φοιτήτριες και πανεπιστημιακούς που βρίσκονταν επί της Πανεπιστημίου και ζητούσαν την απομάκρυνση της αστυνομίας.

Η προβοκάτσια τους όμως δεν σταμάτησε εκεί.

Με ανακοίνωση από την ΓΑΔΑ κάλεσαν τους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες να πάνε πίσω από τις κλούβες για να τους δείξουν τα αντικείμενα που δέχθηκαν από τους διαδηλωτές.

Τα οποία ήταν:  ένα μπουκάλι πορτοκαλάδα, δυο πλαστικά μπουκάλια νερού, μια σημαία και δυο τρία …πετραδάκια (κυριολεκτικά) Αυτά ήταν τα λάφυρα που περιέφεραν στις κάμερες λέγοντας ότι αυτά μας πέταξαν και ήθελαν να μας σκοτώσουν.

Η όλη αστυνομική προσπάθεια παραπληροφόρησης με τα περιφερόμενα λάφυρα, δήθεν επικίνδυνα αντικείμενα,  χλευάστηκαν ακόμη και από δημοσιογράφους μεγάλων αστικών μέσων ενημέρωσης.

Και ενώ οι ένστολοι του κκ Πολύ(ψ)ωρα περιέφεραν το κουτάκι της πορτοκαλάδας ουρλιάζοντας «Το βλέπετε...είναι γεμάτη θα μας σκότωναν».

Την ίδια στιγμή αιμόφυρτοι φοιτητές μεταφερόντουσαν από συναδέλφους τους για τις πρώτες βοήθειες ενώ δεκάδες ήταν εκεινοι/ες που έπεφταν στο δρόμο μη μπορώντας να αναπνεύσουν.

 Ο κύριος όγκος της πορείας παρά τα λυσσαλέα χτυπήματα που δέχθηκε από τους ένστολους δολοφόνους, παρέμεινε μπροστά από τη Βουλή πραγματοποιώντας … εξ αποστάσεων… τον συμβολικό αποκλεισμό της.

 Λίγο αργότερα η πορεία με κεντρικό πανό της ΑΣΟΕΕ άρχισε να κινείται επί της πανεπιστήμιου προς τα προπύλαια έχοντας δεξιά και αριστερά διμοιρίες των ΜΑΤ που εξακολούθησαν να βρίζουν και να απειλούν τους φοιτητές.

 Το σύνθημα «Αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες» δονούσε όλη την πανεπιστημίου και έβγαινε μέσα από τις  καρδιές των φοιτητών.

 

Υ.Γ  (*) Μετά το τέλος της πορείας ΜΑταδες στην οδό Ζωοδόχου Πηγής επιτέθηκαν και χτύπησαν με γροθιές σ. φοιτητή των Τ.Ε.Ι φωτογραφίας που βάδιζε στο πεζοδρόμιο προκαλώντας του ρήξη στο τύμπανο.
Η διμιρια ηταν παραταγμένη στο δρόμο και ενας από τους Ματαδες του επιτεθηκε, τον χτύπησε στο κεφάλιστο πρόσωπο και στο αυτί, με αποτέλεσμα μέχρι τώρα να μην ακούει. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (οι γιατροί έκαναν λόγο για ρήξη τυμπάνου) του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες του έδωσαν να ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή και όπως του είπαν χρειάζεται  ιατρική παρακολούθηση.


κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

Εικόνες:


Αυτα τα καθάρματα χτύπησαν τους φοιτητές

Εικόνες:


αφου πρωτα του ψεκασαν και τους έπνιξαν στα χημικά  

Εικόνες:

από ... 15/02/2007 11:02 μμ.


...

Εικόνες:

...

από ... 15/02/2007 11:05 μμ.Εικόνες:

από Δημοσιογράφος 15/02/2007 11:24 μμ.


Σε αυτόν τον κύριο αναφέρονται στη παραπάνω δημοσίευση.


Επιβεβαιώνουμε τα στοιχεία που αναφέρουν οι κ-α στη δημοσιευση τους.(και ο ιδιος ο ρεπόπρτερ αλλά και οι υπολοιποι συνεδελφοι που ειμαστε εκει)


 
Στην δεύτερη φωτογραφία κουνούσε επιδεικτικά το γκλοπ με τη γνωστή κίνηση λέγοντας  «εσένα θα σε γαμήσω,  θα στο βάλω στον κώλο,  θα σε σκοτώσω» και διάφορα άλλα ανάλογα απειλητικά»

 
Αυτές οι φωτογραφίες θα πάνε στην ΕΣΗΕΑ και στον  εισαγγελέα μαζί με τα ανάλογα βίντεο που τράβηξαν άλλοι συνάδελφοι και φοιτητές.


Δεν φοβόμαστε τις απειλές.

Το όπλο μας είναι η αλήθεια.

Η δύναμη μας η συντροφικότητα.

  

Εικόνες:

από k-a 16/02/2007 12:09 πμ.


...απο τα προπυλαια ... εως το πολυτεχνείο...

Εικόνες:

...

από κ-α 16/02/2007 12:15 πμ.


...

Εικόνες:

από κ-α 16/02/2007 12:17 πμ.


...

Εικόνες:

από κ-α 16/02/2007 12:27 πμ.


... ... ...

Εικόνες:

από . 16/02/2007 12:28 πμ.


Ότι σκατά βρούνε τα βάζουν σε ένα μπουκάλι και ψεκάζουν τον κόσμο. Δεν ξέρω αν το παλικάρι παραπάνω αναφέρεται στην περίπτωση μου αλλά έφαγα αυτό το νέο χημικό στη μούρη από απόσταση λιγότερο του 1 μέτρου. Τα συμπτώματα είναι αυτά που λέει και ο φίλος. Απίστευτη δύσπνοια, μικροεγκαύματα και εξανθήματα κτλ. Έχει χρώμα κόκκινο και είναι πολύ χειρότερο – επικίνδυνο από το κλασικό δακρυγόνο. Έλεος πια δεν μπορεί να παρέμβει κάποιος αρμόδιος (πχ εισαγγελέας) που κάθε τρεις και λίγο και χωρίς λόγω γεμίζουν την Αθήνα με ότι καρκινογόνο μαλακία ανακαλύψουν; Και φυσικά τα πειραματόζωα οι εκάστοτε διαδηλωτές…              

 

από κ-α 16/02/2007 12:29 πμ.


.

Εικόνες:

από σε έχω καμάρι μου 16/02/2007 12:49 πμ.


όχι οτι βγαίνει άκρη αλλά μερικοί βγάζουν μάτι

Εικόνες:

από καμάρι μου είσαι τρέλα 16/02/2007 12:51 πμ.


 

Εικόνες:

από κπνχ 16/02/2007 1 πμ.


 μμμ. οχι αρκετή ευκρήνεια.. ο συγκεκριμένος τύπος παρ'όλο  που τον βρίζαν οι διαδηλωτές, δέν το κούναγε απο εκεί, και τσέκαρε τον κόσμο...
άμα  δεν είναι ασφαλήτης τοτε ίσως έκανα λάθος απο πολύ το ψέκασμα ..

Εικόνες:

από Tar 16/02/2007 1:25 πμ.


 

Εικόνες:


 

Εικόνες:

από Tar 16/02/2007 1:30 πμ.


 

Εικόνες:

από Tar 16/02/2007 1:31 πμ.


 

Εικόνες:

από Tar 16/02/2007 3:23 πμ.


 

Εικόνες:Τα δημοσιεύματα της Αυγής και της Ελευθεροτυπίας για τα όσα εκτυλίχθηκαν σχετικά  με την στάση της αστυνομίας και τις προβοκάτσιες τους.

 Οι τελευταίες ανακοινώσεις της αστυνομίας που στοχοποιούν πρόσωπα και  οργανώσεις, συνδικαλιστές πανεπιστημιακούς και φοιτητές αλλά και οι  απειλές που εκτόξευσαν οι πραίτορες προς συγκεκριμένους φοιτητές δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ και στο τέλος ο σοβαρός τραυματισμός του φοιτητής των ΤΕΙ φωτογραφίας από ΜΑΤ  μετά το τέλος της πορείας από θρασύδειλους ένστολους και μη ένστολους δεν μπορούν να χαθούν στα ψιλά των τίτλων στις ειδήσεις.

Πολύ περισσότερο όταν οι απειλές… γίνονται πράξεις,  με γροθιές στο κεφάλι σε συγκεκριμένο φοιτητή (φωτογράφο). 

 Και είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να ξεμπροστιάσουμε τους ένστολους πρωταγωνιστές των απειλών και των τραμπουκισμών οι οποίοι είναι γνωστοί όχι μονο στους φοιτητές και στο δημοσιογραφικό χώρο αλλά ακόμη και στην ίδια τους την υπηρεσία τους … ως θερμοκέφαλοι –σικ-   (έχει γίνει ΕΔΕ για αυτούς για παλαιότερες υποθέσεις ξυλοδαρμών πολιτών) 

Ίσως λοιπόν μετά από τα συγκεκριμένα περιστατικά θα έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση τόσο από την ΕΣΗΕΑ –αν υπάρχει ακόμη αξιοπρέπεια- όσο και από τα… αρμόδια εισαγγελικά όργανα αν επίσεισε υπάρχει σε κάποιους αξιοπρέπεια για το λειτούργημα που … περίτρανα… διατυμπανίζουν … ότι κάνουν.

 (*) Σημείωση: Πρόκειται αναμφισβήτητα αναδημοσίευση αλλά παρακαλούμε τη ΣΟ να παραμείνει εδώ κάτω από τα άλλα στοιχεία (κείμενα φωτό) για καθαρά χρηστικούς λόγους για οσουςε/ες θέλουν να χρησιμοποιούσουν τα στοιχεία για κάθε νόμιμη χρήση. 

 Παράκληση: Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό ας παραμείνουν μόνο οι παραπομπές στα δημοσιεύματα των δυο εφημερίδων.

 Αυγή
http://193.218.80.70/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=448825&-w=&-V=hpress_int&-P

 Ελευθεροτυπία
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=16.02.2007,id=71182508

από ... 16/02/2007 11:08 μμ.


Το δημοσίευμα της Αυγής…

15/02/2007

ΜΑΤωσαν τη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή

 Με ξύλο και εκτεταμένη χρήση χημικών "απάντησαν" οι αστυνομικοί των ΜΑΤ στους φοιτητές, που δεν λένε να "επιστρέψουν σπίτια τους" και συνεχίζουν ακάθεκτοι τις κινητοποιήσεις τους.

Η αστυνομία αποφάσισε κατά το χθεσινό συλλαλητήριο να μετατρέψει σε πειραματόζωα τους φοιτητές, καθώς τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών -καταγγελίες αναφέρουν πως χρησιμοποίησαν μέχρι αμμωνία- μετά τη συμβολική προσπάθεια των διαδηλωτών να σπάσουν τον αστυνομικό κλοίο έξω από τη Βουλή, την ώρα που συνεζητείτο στην ολομέλεια το άρθρο 16. Επιπλέον, οι αστυνομικοί χτύπησαν και τραυμάτισαν αρκετούς φοιτητές, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Πιο σοβαρά ήταν ένας φοιτητής με τραύμα στο κεφάλι από γκλομπ, καθώς και ένας ακόμη που έφερε έγκαυμα στο πρόσωπο από εξ επαφής χρήση της γνωστής "φυσούνας".
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε γύρω στις 16.30 μ.μ. από το Πολυτεχνείο και κατευθύνθηκε μέσω της Πατησίων και της Σταδίου προς το Σύνταγμα. Καθόλη τη διάρκεια οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα, όπως "καταλήψεις μαζικές σε σχολεία και σχολές", "τα βρίσκουν-δεν τα βρίσκουν στο κτήριο της Βουλής, η μόνη αντιπολίτευση είμαστε εμείς", "τέρμα τα παζάρια των γραφειοκρατών, ο αγώνας στα χέρια των φοιτητών" κ.ά. Οταν η πορεία έφθασε στην πλ. Συντάγματος, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν μέσω της Όθωνος στην Αμαλίας και εν συνεχεία έξω από τη Βουλή, όπου είχαν παραταχθεί αστυνομικοί των ΜΑΤ και κλούβες. Οι φοιτητές επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν μια συμβολική κίνηση πολιτικής ανυπακοής απωθώντας τον κλοίο των αστυνομικών, οι οποίοι "έπνιξαν" την πορεία στα δακρύγονα, ενώ χρησιμοποίησαν και μία ακόμη χημική ουσία, που είχε εμφάνως διαφορετικά συμπτώματα και σύμφωνα με τις καταγγελίες των φοιτητών επρόκειτο για "αμμωνία"! Την ίδια στιγμή τα ΜΑΤ χτύπησαν και τραυμάτισαν αρκετούς φοιτητές, εκ των οποίων 6 μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Η αγριότητα των αστυνομικών δεν περίσσευε ακόμη και όταν οπισθοχώρησαν οι φοιτητές, αφού ορισμένοι άνδρες των ΜΑΤ συνέχισαν να κτυπούν τους διαδηλωτές που βρίσκονταν στο μέσο της κεφαλής.

Απειλητικοί και προς τους δημοσιογράφος

Είναι επιτακτικό να σημειώσουμε πως οι αστυνομικοί των ΜΑΤ σε όλη τη διάρκεια της πορείας ήταν προκλητικοί, με χυδαίες εκφράσεις και χειρονομίες προς τους φοιτητές, με αποκορύφωμα συγκεκριμένο άνδρα των ΜΑΤ (υπάρχει σχετική φωτογραφία), ο οποίος απειλούσε ακόμη και δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, επί της οδού Όθωνος, αλλά και κατά την αποχώρηση των φοιτητών στην Πανεπιστημίου. Μάλιστα, κάποια στιγμή έβγαλε ένα μπλοκάκι και γελώντας ειρωνικά κρατούσε... σημειώσεις, κοιτώντας και κλείνοντας το μάτι στους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, που κάλυπταν την κινητοποίηση. Σύμφωνα με καταγγελίες, ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε ξυλοδαρμούς πολιτών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ο χαρτοκόπτης έγινε... φαλτσέτα

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου δεν περιλαμβάνει ούτε μία λέξη για τους τραυματισμούς των φοιτητών, αντιθέτως εμφανίζει ως "φαλτσέτα" έναν... κίτρινο χαρτοκόπτη -η τηλεοπτική εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας- που βρέθηκε, κατά την αστυνομία, στο σημείο της σύγκρουσης με τους φοιτητές. Ακόμη, τη μικρή φωτιά σε σακούλες σκουπιδιών στη Σταδίου δίπλα σε τράπεζα τη "μεταλλάσσει" σε επιχείρηση εμπρησμού σε ΑΤΜ, ενώ η μοναδική αληθής ενέργεια είναι η προσπάθεια από αγνώστους να βάλουν φωτιά σε ΑΤΜ τράπεζας στην Όθωνος, η οποία κατεσβέστη γρήγορα. Επίσης, συνδέει συκοφαντικά με την πορεία την επίθεση αγνώστων σε βιβλιοπωλείο επί της Σόλωνος, που πραγματοποιήθηκε αφού είχε λήξει το συλλαλητήριο.
Μ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 http://193.218.80.70/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=448815&-w=&-V=hpress_int&-P

 
Γροθιά σε φοιτητή επειδή είχε φωτογραφική μηχανή

Άγρια επίθεση από αστυνομικό των ΜΑΤ στα Εξάρχεια μετά τη λήξη της πορείας δέχτηκε ένας φοιτητής στα ΤΕΙ Φωτογραφίας (το όνομά του είναι στη διάθεση της εφημερίδας), με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή βλάβη η ακοή του και να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό. Όπως μας περιέγραψε ο Κ.Λ. αμέσως μετά την εξαγωγή του από το νοσοσκομείο, "περίπου στις 6.45 μ.μ. περπατούσα στη Ζωοδόχου Πηγής, κατευθυνόμενος στη δουλειά μου. Στο απέναντι πεζοδρόμιο κινείτο μια διμοιρία των ΜΑΤ, εκ των οποίων ένας αστυνομικός χωρίς να μου πει το παραμικρό κινήθηκε επιθετικά προς το μέρος μου και με χτύπησε με γροθιά, ενώ απώθησε με την ασπίδα του τον φίλο που ήταν μαζί μου"! Ο ίδιος εξηγεί την επίθεση αυτή από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ματατζής "με αναγνώρισε προφανώς από τις φοιτητικές πορείες στις οποίες συμμετέχω ενεργά τραβώντας φωτογραφίες. Τη στιγμή μάλιστα της επίθεσης κρατούσα στον ώμο τη φωτογραφική μου μηχανή, την οποία πρέπει να παρατήρησε ο αστυνομικός των ΜΑΤ". Οι γιατροί στον Ευαγγελισμό διέγνωσαν πως έχει υποστεί βλάβη στο τύμπανό του (αιμοτύμπανο) και του χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή. Κύριε υπουργέ Δημ. Τάξης, μήπως "υπερκτιμούμε πάλι τις δυνάμεις μας" και συκοφαντούμε τα ακούνητα στρατιωτάκια σας δημοσιοποιώντας τα κρούσματα της αστυνομικής βίας;

Μ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://193.218.80.70/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=448825&-w=&-V=hpress_int&-P


Το δημοσίευμα της ελευθεροτυπίας.

 Κλοτσιές, κλομπιές και χημικά

 Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ

 ...Βάφτισαν τις κλοτσιές και τις κλομπιές «σωματική απώθηση» και την εκτεταμένη χρήση των χημικών, που έκαψαν το πρόσωπο ενός φοιτητή και τα σωθικά όλων των διαδηλωτών, «περιορισμένη χρήση δακρυγόνων».

 Η ΕΛ.ΑΣ. εντυπωσίασε και χθες με την ανακοίνωσή της. Κατάφερε να μετατρέψει μια ειρηνική διαδήλωση σε πορεία πολέμου, επειδή κάποιοι έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια (!) και αποπειράθηκαν να πυρπολήσουν μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ).

Και έκανε αίσθηση διότι ενώ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής θυμήθηκε να επισημάνει πως ο αστυνομικός κλοιός δέχτηκε πέντε πέτρες, πλαστικά μπουκάλια νερό, ένα αναψυκτικό και έναν χαρτοκόπτη -τον οποίο ονόμασαν φαλτσέτα- ξέχασε να αναφέρει τι συνέβη όταν οι φοιτητές προσπάθησαν να σπάσουν συμβολικά τον αστυνομικό κλοιό, έξω από τη Βουλή, στα λουλουδάδικα.

Λεπτομέρεια; Εξι από τους φοιτητές, που βρίσκονταν πίσω από την κεφαλή της πορείας, συνέχισαν να δέχονται τα χτυπήματα των ΜΑΤ ακόμη και μετά την οπισθοχώρησή τους. Αποτέλεσμα; Να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Πιο σοβαρά τραυματισμένοι ένας νεαρός που χτυπήθηκε με κλομπ στο κεφάλι και ένας άλλος που έπαθε έγκαυμα στο πρόσωπο από εξ επαφής «ψέκασμα» με φυσούνα. Η πορεία «πνίγηκε» από τα χημικά και τα διαφορετικά συμπτώματα έκαναν τους φοιτητές να καταγγέλλουν πως αυτό που εισέπνευσαν και τους «έκαψε» πρόσωπο και πνεύμονες «δεν ήταν το συνηθισμένο, αλλά αμμωνία!».

Φυσικά από το χθεσινό συλλαλητήριο δεν έλειψε η γνωστή τακτική ορισμένων ανδρών των ΜΑΤ, που προκαλούσαν βρίζοντας χυδαία φοιτητές και διαδηλωτές. Από όλους ξεχώρισε «γνωστός-άγνωστος» από παλαιότερη δράση του «ΜΑΤατζής», ο οποίος απείλησε ευθέως δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, που έκαναν τη δουλειά τους, χαμογελώντας τους ειρωνικά, κλείνοντάς τους το μάτι όλο... νόημα και σημειώνοντας τα χαρακτηριστικά (;) τους στο σημειωματάριό του.

* Τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικό των ΜΑΤ μετά το τέλος της χθεσινής πορείας κατήγγειλε στην «Ε» φοιτητής των ΤΕΙ. Αστυνομικός των ΜΑΤ, σύμφωνα με την καταγγελία, του επιτέθηκε απρόκλητα ενώ περπατούσε με φίλο του στην οδό Ζωοδόχου Πηγής και τον χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρότατο τραύμα στο αυτί και ότι έχει απολέσει προσωρινά την ακοή του. Τα στοιχεία του φοιτητή είναι στη διάθεση της εφημερίδας.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=16.02.2007,id=71182508

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License