ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γκρόζνη.

ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γκρόζνη.

Στις 5 Φεβρουαρίου, μπροστά από το κυβερνητικό κτίριο στο Γκρόζνη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία πίραν μέρος περισσότεροι από 100 κάτοικοι της δημοκρατίας, κυρίως γυναίκες. Οι συγκεντρωμένοι απαιτούσαν να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες, οι βιοπραγίες και τα πλιάτσικα από την πλευρά των ρώσων στρατιωτών. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν στα χέρια φωτογραφίες και πλακάτ με ονόματα των εξαφανισμένων συγγενών τους . Οι αρχές δεν εμπόδισαν την συγκέντρωση, όμως κανένας εκπρόσωπος των αρχών δεν βγήκε προς τους συγκεντρωμένους. Σύμφωνα με στοιχεία το έτος που πέρασε, στις τέσσερις από τις 17 περιφέρειες της Τετσενίας πραγματοποιήθηκαν περίπου 600 δολοφονίες (ανάμεσά τους 35 στρατιωτικοί, οι υπόλοιποι είναι άμαχοι). Πηγή: www.polit.ru

από ΘΕΣΕ ΣΤΟΧΟ 10/02/2003 9:42 μμ.


ΦΙΛΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΕΥΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΥΠΟΠΤΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΒΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΕΣΥ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΡΩΣΙΑΣ (ΥΠΑΡΚΤΟ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΤΕΥΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ). ΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΤΟΧΟ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΥΡΩ ΑΠ' ΑΥΤΟΝ. ΠΩΣ 8Α ΠΕΣΕΙ Ο ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΚΑΙΡΑ ΜΕ "ΔΗΘΕΝ" ΓΑΛΛΙΚΟΥΣ 'Η ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥΣ ? (ΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΜΕΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΝΙΣΧΥΡΟΥΣ ΔΕ) ΚΑΘΕ ΠΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ. ΚΑΤΣΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΟΠΩΣ Η ΑΜΕΡΙΚΗ, ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟ-ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΓΛΟ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΙ ΕΓΩ 8Α ΣΤΡΕΦΟΜΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.

από Γιώργος 10/02/2003 11:45 μμ.


Οι Ρώσσοι έχουν κάνει άπίστευτα εγκλήματα στην Τσετσενία. Έμπαιναν στις πόλεις και στα χωριά με το "σκεπτικό" ότι "κανείς δεν είναι άμαχος"!... Φοβερά στοιχεία υπάρχουν και στο τελευταίο τεύχος της Διαδρομής, αλλά φαντάζομαι κανείς δεν έχει ξεχάσει τη σφαγή πριν από ένα χρόνο στο θέατρο. Οι Τσετσένοι έχουνε κάθε δικαίωμα να ζήσουνε ανεξάρτητοι. Πως μπορείς να παλεύεις ενάντια στην αμερικάνικη τρομοκρατία και να μην μισείς το ίδιο έντονα και τη ρώσσικη τρομοκρατία αυτού του παρανοικού, του Πούτιν?

από RED ALERT 11/02/2003 10:51 πμ.


....μισώ έντονα και την τρομοκρατία του Πούτιν (και τον Τσετσένων όπου εκδηλώνεται), αλλά ξέρω να βάζω προτεραιότητες. Πειράζει??

από Zim@n 11/02/2003 2:48 μμ.


Δεν είχα την πρόθεση να αποπροσανατολίσω τους αναγνώστες του ίντυ, απλά θεώρησα ενδιαφέρουσα την είδηση. Μπορείς να διαβάσεις και την αμέσως προηγούμενη είδηση που δημοσίευσα. Από την άλλη, να μην ξεχνιόμαστε κιόλας. Όλες οι ανακοινώσεις που καλούν σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια στην Ρωσία στις 15 Φεβ. μιλάν και για Τσετσενία και για Ιράκ. Όσο για το άρθρο στην «διαδρομή ελευθερίας» δεν το θεωρώ και τόσο αξιόπιστο. Οι σύντροφοι της εκδοτικής ομάδας θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί. Έψαξα στο σάιτ της ομάδας στην οποία, υποτίθεται , ανήκει ο αρθρογράφος και δεν βρήκα τίποτα.

από avoka ai 11/02/2003 11:50 μμ.


Κάθε ανθρώπινη ζωή έχει αξία και δεν μπορεί κανείς να της δώσει προτεραιότητα έναντι κάποιας άλλης. Όλοι στις 15 Φλεβάρη θα διαμαρτυρηθούμε για τον πόλεμο στο Ιράκ, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε την Παλαιστίνη και την Τσετσενία, και κάθε χώρα ή λαό, που στο όνομα της "ειρήνης", της "δημοκρατίας" και της "ελευθερίας", ή με οποιαδήποτε άλλη ετικέτα χαρακτηρίζουν την αιματοχυσία, αυτή την στιγμή παλεύει για το δικαίωμα να μιας πραγματικής ελευθερίας. Ποιός έχει το δικαίωμα να ορίσει ποιος έχει προτεραιότητα; Αυτός που έχασε τον πατέρα ή την αδερφή του ή εμείς που καθόμαστε και γράφουμε δυο λέξεις πριν βγούμε για καφέ ή πάμε για ύπνο;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License