ΠΕΝΤΕ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Σε πέντε νέες απολύσεις ενοικιαζόμενων υπαλλήλων προχώρησε η Εθνική Τράπεζα εν αναμονή δικαστικής απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών για καθορισμό του πραγματικού τους εργοδότη.

             Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στις 20 Φεβρουαρίου 2007 προχώρησε σε 5 νέες απολύσεις επινοικιαζόμενων υπαλλήλων. Ο τρόπος που έγινε ήταν για άλλη μια φορά πρωτότυπος.  Έβαλε την εταιρεία που επινοικιάζει τους υπαλλήλους να στείλει επιστολές στα σπίτια τους και να τους ενημερώσει με καθυστέρηση, ότι έπρεπε να έχουν ήδη παρουσιαστεί στα γραφεία της εταιρείας για να αναλάβουν μετά από 8 και 10 χρόνια εργασίας στην Εθνική Τράπεζα, νέα  καθήκοντα, με ουσιαστικό σκοπό να τους εξωθήσει σε παραίτηση.

            Αφού απέλυσε τον πρόεδρο και την αναπληρώτρια γραμματέα, σειρά είχε η αντιπρόεδρος και η ταμίας του Δ.Σ. του σωματείου, μια έγκυος και μια γυναίκα σε άδεια λοχείας. Είναι ολοφάνερος ο σκοπός της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει στη διάλυση του σωματείου των επινοικιαζόμενων υπαλλήλων, εν αναμονή της δικαστικής απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών για τον καθορισμού του πραγματικού τους εργοδότη.

            Οι εύκολες απολύσεις και οι εύκολες προσλήψεις που προτείνει η Kομισιόν στην έκθεση που δημοσίευσε χθες σχετικά με την απασχόληση, την κοινωνική προστασία και την ένταξη των ανέργων στον ενεργό πληθυσμό είναι μια πραγματικότητα για την Εθνική Τράπεζα εδώ και 10 χρόνια. Η ιδέα της «ευελιξίας» των εργαζομένων (δηλ. το πέρασμα από τη μια εργασία στην άλλη) και η επίφαση της ασφάλειάς τους, ότι δηλαδή αυτή η κινητικότητά τους θα καλύπτεται από συστήματα ασφάλισης ταμείων ανεργίας και συντάξεων είναι μια πραγματικότητα.

            Επειδή εμείς τη βιώνουμε…

 

κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλα τα σωματεία, πως σύντομα η «ευελιξία» θα χτυπήσει και το δικό σας εργασιακό κλάδο και ζητούμε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων σας.

 

 

 

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2007

Δ.Σ. ΠΑ.Σ.Υ.Π.Ε.Τ.


 

Το σοκολατένιο σπίτι του Χάνσελ και της Γκρέτελ και άλλα παραμύθια της Εθνικής Τράπεζας.

 

            Μια φορά κι  ένα καιρό υπήρχαν 700 επινοικιαζόμενοι υπάλληλοι στην Εθνική Τράπεζα. Όταν το Φεβρουάριο του 2003 έληξε η σύμβαση της Εθνικής Τράπεζας με τη θυγατρική της Dataplan απολύθηκαν 400 επινοικιαζόμενοι.  Επειδή η κακιά μητριά Εθνική έπρεπε να βρει ένα καλό πατέρα για τα παιδιά που απομένανε, διότι είχε ανάγκη τη φτηνή εργασία τους, τα πήγε στο δάσος και τα άφησε σε ένα σοκολατένιο σπίτι,  όπου ζούσε μια κακιά μάγισσα, μια άλλη εταιρεία, η Δέλτα Singular, η οποία αργότερα εξαγοράστηκε από τη First Data. Στην αρχή όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Τα παιδιά έτρωγαν τα γλυκά που τους έδινε η κακιά μάγισσα για να τα παχύνει και να τα φάει και  τα παιδιά ανυποψίαστα έτρωγαν ό,τι τους έδιναν.

            Το σπίτι ήταν λαχταριστό, αλλά γρήγορα έγινε φυλακή. Κάποια στιγμή η Γκρέτελ συνειδητοποιεί την αλήθεια. Στις 2 Φεβρουαρίου 2007  η κακιά μητριά  Εθνική Τράπεζα αρχίζει να απολύει. Αρχικά έφυγαν 16 επινοικιαζόμενοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και η αν. γραμματέας του σωματείου και  στις 20 Φεβρουαρίου 2007 άλλοι 5, μεταξύ των οποίων άλλα δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου των επινοικιαζόμενων και συγκεκριμένα η αντιπρόεδρος και η ταμίας, μία έγκυος γυναίκα και μία γυναίκα με άδεια λοχείας.

            Η Γκρέτελ με τη βοήθεια των ζώων του δάσους θα ρίξει την κακιά μάγισσα στη φωτιά κάνοντας αγωγή στη Εθνική Τράπεζα, ζητώντας τα αυτονόητα.

Ίσα δικαιώματα στη δουλειά για όλους.

Και το παραμύθι συνεχίζεται……

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License