Γιορτή Δρόμου Καταλήψεων της Αθήνας

Απ τη Γιορτή Δρόμου Καταλήψεων και Φοιτητών του Κινήματος από Αθήνα

post image

  Όπως το' χαν προγραμματίσει αρκετές Δραστήριες Καταλήψεις από Σχολές της Αθήνας και Φοιτητές -ες από ΑΕΙ & ΤΕΙ της Πόλης , πραγματοποίησαν το απόγευμα & βράδυ της Τετάρτης Κατάληψη- επάνοικειοποίηση Δημόσιου Χώρου στην καρδιά της πρωτεύουσσας.

Στο Μοναστηράκι, στη συμβολή Ερμού και Αθηνάς, αποκλείστηκε από Κόσμο, σε μεγάλη έκτυαση το κεντρικό σταυροδρόμι. Στην πολύωρη γιορτή Δρόμου, ήταν διαστήματα που η συμμετοχή παιδιών έφτανε τα 350 , με θετική , συνήθως, ανταπόκριση από τους περαστικούς και όσους βρίσκονταν στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Μουσικές, δρώμενα, προβολές σε προσόψεις σπιτιών , κείμενα, αφίσσες, αντιπληροφόρηση για το Εκπαιδευτικό και τα Κοινωνικά Κινήματα ήταν ορισμένες από τις ενέργειες.

Κάποια , σοβαρή, ενόχληση από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. -τουλάχιστο εγώ , που έφτασα αργά- δεν πληροφορήθηκα ή δεν είδα καμιά σοβαρή παρουσία ενστόλων , έστω, στην πάνω πλευρά. Όμως αυτό μην το πάρετε τοις μετρητόίς , μέχρις ότου να το επιβεβαιώσουν οι Καταλήψεις & τα παιδιά που συμμετείχαν στη Γιορτή.

Η Γιορτή κράτησε μέχρι τις 10 παρά, όταν στο σταυροδρόμι ο Κόσμος είχε "περιοριστεί" σε διάσπαρτους 150 , περίπου. 

 

Sorry για την πολύ τηλεγραφική περιγραφή, ελπίζω ότι θα υπάρξουν και πιο ουσιώδεις παραθέσεις άλλων!..

Εικόνες:

από Θ. 22/02/2007 5:55 πμ.


post image

  Ένας ορυμαγδός από μπριζόλες και σουβλάκια -προσφορά παιδιών μιας από τις Καταλήψεις- τελικά δεν καταναλώθηκε στο σταυροδρόμι, αλλά λίγο πιο πάνω, στο  πεζοδρομοσταυροδρόμι Ερμού & Καλαμιώτου, έξω απτην Καπνικαρέα , όπου και ψήθηκαν σε ψησταριά και θράκα -προσφορά των παιδιών της , ακριβώς δίπλα Κατάληψης του Ε.Μ.Μ.Ε.

Έφυγε & πολύ κρασί - προσφορά κράνους που μάζεψε σημαντικό αριθμό ευρών , διέβρων και εικοσαρακίων.

Οι μπριζολοσούβλακοι ήσαντε άπειροι , ειδικά άν τους έβλεπες ωμούς σε κάτι ταψάρες , αλλά έφευγαν με την ταχύτητα του φωτός -εφ' όσον ήταν και η ώρα της ανάπαφσης και του πάρτυ των Πολεμιστών.

(προσωπικά έφαγα μόλις το 1/10 σουβλακίου-προσφορά της Μ. και πεϊνιρλί- προσφορά της Σ.).

Επίσης κάποια στιγμή πλάκωσε , από δίπλα , στην Περικλέους ένα πυροσβεστικό που είδε καπνό κι έφτασε , μας επισκέφτηκε μια , πραγματικά γλυκειά πυρομπατσίνα που επιθεώρησε τα κούτσουρα και τα άψητα , τότε,  σουβλάκια καληνύχτησε κλπ , ενώ κατά διαστήματα περνούσαν πλην των τουριστώνε και των διαφόρωνε που περιδιαβαίνουνε τη Ερμού βράδυ, και κάτι ζευγάρια νταγλαράδες με τσαντάκια που κοίταζαν , κάτι λέγανε μεταξύτωνε , ξανακοιτούσανε , ματαλέγανε, πηγαίνανε προς τις γωνίες, αλλά μπορεί απλά να ζηλεύανε τα σουβλάκια κι εγώ κακώς να σκέφτουμαι πονηρά.

 

Χικ!..

Τέλος, έχουμε και Πορεία το πρωί!

 

Εικόνες:

από Κοπενχάγεν 22/02/2007 10:46 πμ.


post image
 

Εικόνες:

2

από Κοπενχάγεν 22/02/2007 10:51 πμ.


post image
 

Εικόνες:

3

από Κοπενχάγεν 22/02/2007 10:56 πμ.


post image
 

Εικόνες:

5

από Κοπενχάγεν 22/02/2007 11:03 πμ.


post image
 

Εικόνες:

από Κοπενχάγεν 22/02/2007 11:16 πμ.


post image
όλες οι κινήσεις μας καταγεγραμμένες, η συγκεκριμένη κάμερα είναι γωνία ερμού και αθηνάς, για την "ρύθμηση κυκλοφορίας"  γύρησε να μας βλέπει καλύτερα...

Εικόνες:

4

από Κοπενχάγεν 22/02/2007 11:27 πμ.


post image
 αυτές για  τώρα....

Εικόνες:

από Αυτόνομος καταληψίας 23/02/2007 12:18 πμ.


post image
 

Εικόνες:

από Αυτόνομος καταληψίας 23/02/2007 12:22 πμ.


post image
...


Εικόνες:

από Αυτόνομος καταληψίας 23/02/2007 8:19 πμ.


post image
...

Εικόνες:

από Αυτόνομος καταληψίας 23/02/2007 8:22 πμ.


post image
 

Εικόνες:

από Αυτόνομος καταληψίας 23/02/2007 8:44 πμ.


post image
Οι συμμετέχοντες φτάσαμε στην πλατεία στο Μοναστηράκι κάπου στις 5-5.30. Στήσαμε τραπεζάκια με κειμενάκια καθώς και μικροφονική (το μόνο κακό είναι ότι την σπάσαμε στους Ινδιάνους που παίζαν μουσική και οι οποίοι αναγκαστήκαν να φύγουν)...Ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται. Μοιράστηκαν κείμενα σε ΜΕΤΡΟ ΗΣΑΠ και στους δρόμους.
Από μπάτσους ήρθαν με το που φτάσαμε 2 κολάδικα και ένας ζητάς οι οποίοι παρέμειναν μέχρι το τέλος χωρίς να ενοχλήσουν ιδιαίτερα.
Ο κόσμος γενικά είχε θετική ανταπόκριση και φαινόταν ότι γούσταρε το όλο σκηνικό.
Γύρω στις 6.30 αν θυμάμαι καλά, κλείσαμε την γωνία Ερμού και Αθηνάς και παράλληλα άρχισαν να παίζουν 2 βιντεοπροβολές σε προσόψεις κτιρίων. Η μία έπαιξε ένα 30λεπτο βίντεο από την πορεία την 8/6 ενώ η άλλη για τον Μάη του '68 (αν θυμάμαι καλά).
Γενικώς, εγώ ένιωσα ότι ζωντάνεψε λίγο πραγματικά η πόλη. Γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους αλλά και το ευρηματικό που έβαλα από πάνω στην άσφαλτο (αυτή η θέση ανήκει σε ένα δέντρο).
Παράλληλα πολλές πινακίδες δρόμων αντικαταστάθηκαν με πινακίδες Οδού Κατάληψης και Οδού Γενικής Απεργίας.
Γενικά ήταν πολύ ωραίο σκηνικό.
Άντε, πάντα τέτοια...
Εικόνες:


post image
ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ


Εικόνες:

...

από Αυτόνομος καταληψίας 23/02/2007 8:51 πμ.


post image
 

Εικόνες:

από Αυτόνομος καταληψίας 23/02/2007 8:57 πμ.


post image
 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License