34 χρόνια από την κατάληψη της Νομικής του ΄73 η ΧΟΥΝΤΑ χτύπησε την Πανεκπαιδευτικη πορεία

Μετά από 34 χρόνια από την κατάληψη της Νομικής του ΄73 η ΧΟΥΝΤΑ χτύπησε την Πανεκπαιδευτική πορεία στις 22 Φεβρουαρίου 2007

post image

Πανεκπαιδευτική πορεία στις 22 Φεβρουαρίου 2007

 

Με εξόφθαλμες προκλήσεις, επιθετικότητα, βροχή από χημικά και  λυσσασμένο ξύλο οι πραίτορες του Πολύ(ψ)ωρα  χτύπησαν για μια ακόμη φορά την φοιτητική πορεία και προσπάθησαν να ανακόψουν το φοιτητικό ποτάμι που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και ξεχύνεται όλο και πιο δυνατό στους δρόμους.

 Σαν σήμερα πριν από 34 χρόνια,  ξεκίνησε η κατάληψη της Νομικής
Σήμερα 34 χρονια μετά … ένα φοιτητικό ποτάμι …30.000 ανθρώπων χτυπήθηκε άλλη μια φορά από τα ειδικά σώματα ασφαλείας και του φασιστικού παρακράτους.
Σημερα 34 χρονια μετά τη χούντα το δημοκρατικό κράτος χρησιμοποίησε ακόμη και μοναδες των ΕΚΑΜ για να αντιμετωπίσει τους φοιτητές.

Την στιγμή που φοιτητές υπεράσπιζαν το πανεπιστημιακό άσυλο τα ΜΑΤ έριχναν βροχή τα καπνογόνα και τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα στο πολυτεχνείο.

Την ίδια στιγμή Ειδικές Κατασταλτικές Αντιτρομοκρατικές Μονάδες ήταν στημένες και ανέμεναν μέσα σε ειδικά Βαν στην πλατεία Κάνιγγος … με τα βλέμματα τους στο Πολυτεχνείο.

 Η ωραία μέρα από το πρωί φάνηκε…

 Η Πανεπιστημίου από τα προπύλαια μεχρι την ομόνοια και την Κλαυθμώνος ήταν γεμάτη από το φοιτητικό ποτάμι που ξεχύθηκε λαμπερό δυναμικό και δυνατό προς τη Βουλή…

Και το σύνθημα που λεγόταν στόμα με στόμα ήταν αληθινό και έβγαινε από τις…καρδιές των φοιτητών.

«Σήμερα θα μπούμε στη Βουλή» … και ο νόμος πλαίσιο θα σβηστεί

Είχε πάρα πολύ κόσμο, απάντηση χαστούκι προς όλους οσοι διατυμπανίζουν ότι το φοιτητικό κίνημα ξεφουσκώνει και τελειώνει. Ο κόσμος που βρέθηκε σήμερα στο δρόμο εδωσε μια γροθια στο στομάχι σε αυτούς που διατυμπάνιζαν ότι είναι… η τελευταία πορεία.

Αντιθέτα. Ήταν μια καινούργια γιορτή.

Ένα νέο ποτάμι που μόλις άρχισε να κοιλά.

Μάλιστα  στην ουρά της πορείας υπήρχε ένα υπέροχο πανό … με τους ανυπότακτους Γαλάτες… που δεν άφηνε κανέναν περιθώριο… υπακοής.

 Και ενώ ο κόσμος μαζευόταν στα Προπύλαια από την πλευρά της Ομόνοιας άρχισε να φτάνει ένα μεγάλο μπλοκ από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο.

Με το σύνθημα «Φυσάει κόντρα …» τα δυο κομμάτια ενώθηκαν στο ύψος της Σανταρόζα.

Οι φοιτητές οι εκπαιδευτικοί(έχουν αρχίσει και φυλλορροούν μετά από πολιτικοπροσωπικές πιέσεις που δέχονται) ήταν εκεί  και πλημμύρισαν τους δρόμους παθιασμένα και τους χάλασαν τα σχέδια…

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομία (παρα)πληροφορούσε τα αστικά ΜΜΕ κάνοντας αναφορά για 6.000 που συμμετέχουν στην πορεία! Μέσα στο σχέδιο και αυτό.

Εμείς να σημειώσουμε ότι : Στο συλλαλητήριο, συμμετείχαν φοιτητές από όλη την Ελλάδα. σχολές που βρίσκονται υπό κατάληψη από την Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, την Πάτρα, το Βόλο τα Ιωάννινα, την Κοζάνη, την Κρήτη. Επίσης συμμετείχαν πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί (μειωμένη συμμετοχή) και λίγοι σχετικά με τη δύναμη τους, μαθητές.

Δυο στιγμιότυπα απείρου κάλους.
(Χαρακτηριστικές λογικές και αντιλήψεις περί «καπελώματος» μόνο γελοιοποίηση μπορούν να επιφέρουν. Υπερφαλαγγίζονται μόνο με εσωτερικές δυναμικές συμμαχίες που φέρνουν  θετικά αποτελέσματα.)

 1) Αναφερόμαστε στο περιστατικό  που εκτυλίχθηκε μπροστά, στην κεφαλή της πορείας λίγο πριν ξεκινήσει.

 Μπροστά κεντρικό πανό από τις Καταλήψεις του ΕΜΠ.  Πιο πίσω ένα μαυροκοκκκινο κομμάτι ανεμίζει λεύτερα τις σημαίες του.

Εμβόλιμα πάει να μπει ένα κομμάτι της «τιμιμένης» Πανσπουδαστικής,   μπουλούκι με διπλωμένο το πανό του  ΣΑΜΦΕ. Εργατοπατέρες και μη συνωστίζονται ενώ κάποιοι εξακολουθούν να κρατούν το πανό και να προσπαθούν να πάρουν θέση μπροστά.

Το πανό με τα «παλικάρια» της Κνε δεν πέρασε τελικά (ετσιθελικά)  μπροστά, χάρη στις άμεσες και αποφασιστικές κινήσεις των φοιτητών. Ήταν τόσο εξόφθαλμο το «καπέλωμα» που επιχειρήθηκε από τους Κνιτες που κανείς δεν ήθελε να τους αφήσει να περάσουν μπροστά.

Τόσο από τις καταλήψεις του  πολυτεχνείου, όσο και από αντιεξουσιαστές, αναρχικούς εακιτες κλπ  άλλων σχολών, σχηματίσθηκε μια απροσπέλαστη αλυσίδα που άφησε στην άκρη τους … φοιτητοπατερες.

Παίχτηκαν βέβαια τα διάφορα λογοτεχνικά  κομπλιμέντα, ακούστηκαν έξυπνα και πρωτότυπα συνθηματακια για την ΚΝΕ  «αλήτες λέρες φοιτητοπατέρες», «αλήτες κνιτες φοιτητοπατερες»  και μετά από τις χαλαρές απωθήσεις και μια βροχή μουτζες το εμβόλιμο πανό εκτοπίσθηκε στην άκρη και έξω από την πορεία.

Πιο πίσω ακουγόταν το σύνθημα  σαν να ανέμιζε …περίτρανα … στην όλη κατάσταση…  «ρε πόσο μαλάκες είσαστε…»

 2)Αναφερόμαστε στο περιστατικό της αποκαθήλωσης του Ζέρβα.

 Στην  Σταδίου και επί της Κοραή.  Καταβαίνει αστραπιαία το άγαλμα του Ζέρβα. Χειροκροτήματα. Και η πορεία συνεχίζει. Όμως και κει δεν έλειψαν οι «ειδικοί» που δεν τους άρεσε η πτώση του αγάλματος του Ζέρβα. (!)

Κάποιοι από τους πρώτους στις μπροστινές και πλάγιες αλυσίδες του μπλοκ αρχιζου  να δυστροπούν γιατί έπεσε η προτομή και επιδίδονται σε εκπαιδευτικά μαθήματα επαναστατική πρακτικής προς τους … ξεθεμελιωτές του Ζέρβα, απωθώντας τους ελαφρός…

«κάποιος μάλιστα ρώτησε τους αγανακτισμενους… φίλους της προτομής του Ζέρβα,  φωνάζοντας τους « Τι έγινε ρε παιδιά γιατί τόσο ζήλος, τι σας νοιάζει ρε εσάς ο Ζέρβας; και κυνηγάτε τον κόσμο»  αλλά απάντηση δεν πήρε.

 Τελικά η πορεία ξεκινά … και ξεχύνεται στο δρόμο.
Οι ένστολοι φονιάδες με τα χακί και τα μπλε πορεύτηκαν από την πρώτη  στιγμή που ξεκίνησε η πορεία με προκλητικότητα και με εξόφθαλμο τρόπο ηλέκτριζαν την ατμόσφαιρα βρίζοντας και απειλώντας.

Στέκονταν πολύ κοντά στην πορεία σε όλα τα κάθετα στενάκια, προσπαθούσαν να πλησιάσουν από τα πλάγια- είναι χαρακτηριστικό ότι στην πλατεία Κολοκοτρώνη –φοιτητές του έδιωξαν κυριολεκτικά μακριά από την πορεία και τα μπατσοπουλα άρχισαν να τρέχουν σαν κοτόπουλα το ένα πίσω από το άλλο.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις προς την πλατεία Κλαυθμώνος μπάτσοι βρήκαν ευκαιρία και χτύπησαν πιτσιρικάδες που τους τραβούσαν φωτογραφίες.

 Τα Ματ φορούσαν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό μαύρες κουκούλες και όλοι μάσκες, ενώ παρά πολλοί μπάτσοι φορούσαν κάτω από τα κράνη τους μαύρα γυαλιά ηλίου. Γνωστοί ένστολοι  τραμπούκοι, κάλυψαν τα μάτια τους με γυαλιά για να μην … φαίνονται.

Οι «ζιου ζιτοσυ» πραγματοποίησαν ξεσέλωσαν μετά το τέλος των διαδηλώσεων,στα περιφερειακά στενά μαζεύοντας κόσμο που βάδιζε και τον έκριναν… ύποπτο.

 Έξω από τη Βουλή οι πραίτορες χτύπησαν με λύσσα και απίστευτη  επιθετικότητα τους φοιτητές, έριξαν πάρα πολλά χημικά και νέου τύπου δακρυγόνα και ξυλοκόπησαν ανηλεώς διαδηλωτές.

Χτύπησαν με κλοτσιές στο κεφάλι και το πρόσωπο τον νεαρό ο οποίος είχε πέσει κάτω και  που τελικά συνελήφθη. Έπεσαν πανό τον έσυραν πίσω και τον χτυπούσαν μανιασμένα. 

Προσπαθούσαν να κάνουν κυκλωτική κίνηση, για να αποκόψουν κομμάτι της πορείας.

Και πάλι σήμερα οι μπάτσοι πήραν θέσεις περιμετρικά της βουλής, στα πλάγια της Μεγάλης Βρετανιας και στο πλαϊνό τμήμα της πανεπιστημίου στην κάθοδο.

Η κινήσεις αυτές δείχνουν ότι θέλουν να έχουν ασφυκτικό κλοιό στην πορεία και να μπορούν να τον κλείνουν εύκολα.

Το σπάσιμο της πορείας στη Βουλή δημιούργησε όλες τις προϋπόθεσης για κυκλωτική κίνηση.

Ο κόσμος όμως ήταν πάρα πολύς δεν θα ήταν εύκολο να συνεχίσουν τα παιχνίδια τους τα ΜΑΤ.

Όταν οι επιθέσεις με καταιγισμό δακρυγόνων από τη Βουλή συνεχίστηκαν προς το πολυτεχνείο οι «ένδοξε αστυνομικέ δυνάμεις» έδρασαν σε απόλυτη αρμονία με στενούς συνεργάτες τους δημιουργώντας έναν αστυνομικό κλοιό που έκλεινε από την Κάνιγγος μέχρι το πολυτεχνείο.

 ΜΑΤ- ΑΣΦΑΛΗΤΕΣ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ …Έδρασαν μαζί.

 Μαζί με τις διμοιρίες των ΜΑΤ  εκτός από τους ασφαλίτες (κουκουλωμένους με τζοκει και  κράνη) υπήρχαν και  χρυσαυγιτες ως αγανακτισμένοι πολίτες που πετούσαν πέτρες έβριζαν, απειλούσαν και προκαλούσαν.

Ανάμεσα τους εκτός από τηλεοπτικά κανάλια υπήρχαν και ασφαλίτες με επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές που τραβούσαν φωτογραφίες (Καπνικαρέας) κατά τη διάρκεια τρων συμπλοκών

(Οι χρυσαυγιτες και οι ασφαλίτες δήθεν φωτορεπόρτερ βρίσκονταν στα σνενα κάθετα της  Τζώρτζ και σε όποια σημεία σταματούσαν τις επιθέσεις τους τα ΜΑΤ)

Επίσης στην Κάνιγγος ήταν σταθμευμένο  και φορτηγάκι των ΕΚΑΜ το οποίο άδειο αποχώρησε στις 8 από την Καννιγκος με κατεύθυνση της Ακαδημίας.

Οι επιβάτες τους δεν ήταν ούτε οι ειδικοί κύριοι των συλλήψεων, ούτε οι άλλοι ειδικοί κύριοι φρουροί.
Φορούσαν μαύρα ρούχα με κουκούλες και ανήκουν στα ΕΚΑΜ.

Είναι οι ίδιοι που τώρα φρουρούν στο δωμάτιο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου τον Φοιτητή από το Φυσικό Ιωαννίνων που ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη

 Στις κάθετους οδούς στη Στουρναρη (Τζώρτζ κλπ ) εκτοξεύτηκαν δεκάδες χημικά, και νέου τύπου όπως επίσης και αμμωνία πάλι. (υπήρξαν περιστατικά που τους κόπηκε η ανάσα σαν ξυράφι στο πνευμόνια)  Τα περισσότερα όπως και οι βομβίδες κρότου λάμψης  εκτοξεύονταν με στοχευση… προς τα κεφάλια των φοιτητών.

Πετούσαν για ένα διλεπτό συνέχεια δακρυγόνα και χειροβομβίδες όχι μόνο προς την πύλη της Στουρναρη αλλά κατεύθυναν μέσα στο προαύλιο του πολυτεχνείου.

Ακόμη και όταν μια φοιτήτρια βγήκε στην πύλη και άρχισε να κάνει έκκληση στους αστυνομικούς να σταματήσουν να ρίχνουν μέσα στο Πολυτεχνείο δακρυγόνα, εκείνοι συνέχισαν ακάθεκτοι.  Όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά αντίθετα εξαπέλυσαν έναν καταιγισμό από επτά με εννέα  δακρυγόνα που εκτόξευσαν απανωτά με στόχο τη φοιτήτρια και το άσυλο.

 Επίσης έκαναν επιδρομές προσπαθώντας να εγκλωβίσουν κόσμο στην πύλη.

Και όλα αυτά με τρελή χρήση χημικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές φορές από το πυκνό σύννεφο που έβγαζαν οι φυσούνες και τα νέα μακρόστενα καπνογονα-χημικά, η ατμόσφαιρα μετατρεπόταν σε άσπρο σύννεφο.

 Αργά το απόγευμα αποφασίστηκε να γίνει πορεία προς τη ΓΑΔΑ σε ένδειξη αλληλεγγύης σε οσους/ες  βρέθηκαν στα χέρια της αστυνομίας.

Η πορεία χτυπήθηκε άγρια από την αστυνομία που είχε βάλει φραγμό στην Αλεξάνδρας πολύ πριν τη ΓΑΔΑ. Διασπάστηκε σε δυο κομμάτια τα οποία χτυπήθηκαν και αυτά.
Καταδιώχθηκαν προς την Ιπποκράτους δέχθηκαν επίθεση στο 5ο αστυνομικό τμήμα, με καταιγισμό χημικών κλοτσιές γκλοπιές κλπ καταδιωθηκαν και ξυλοκοπήθηκαν άνθρωποι μέσα στα στενά.

Η νύχτα χούντας στην Αθήνα 24 χρόνια μετά επανήλθε για άλλη μια φορά. Αστυνομικοί όλων των ειδών χίμηξαν στα Εξάρχεια. Κύκλωσαν καταστήματα, εγκλώβισαν και κράτησαν ομήρους εκατοντάδες θαμώνες και περαστικούς.

Στα γύρω στενά της περιοχής οι μπατσοι και τα τσιράκια τους χτυπούσαν όποιους/ες  έκριναν ύποπτους/ες , πιτσιρίκια κλωτσήθηκαν και χαστουκίστηκαν, εξυβρίστηκαν χυδαία και σπρώχτηκαν από τα ένστολα καθάρματα επειδή τραβούσαν φωτογραφίες.

Για τη νύχτα χούντας που απλώθηκε στην Αθήνα, τα αστικά μμε δεν ανέφεραν τίποτα. Μιλούσαν για ηρεμία στο κέντρο της Αθήνας μετά από  τα επεισόδια που έγιναν στο τέλος της πορείας, ενώ μίλησαν επίσης και για τους τρεις υποτίθεται τραυματισμένους αστυνομικούς.

Υ.Γ Ο φοιτητής του Φυσικού τμήματος Ιωαννίνων ξυλοκοπήθηκε ανηλεώς τόσο εκείνη την στιγμή της σύλληψης του, (τον χτύπησαν και τον ψέκασαν εξ επαφής)  όσο και κατά τη διάρκεια που τον έσερναν (τον κλότσαγαν στο κεφάλι και στο πρόσωπο) αλλά και μετά που του έχωναν γροθιές και κλοτσιές μέχρι να τον πάνε πίσω στις κλούβες.

Εκτός βέβαια από τις φωτό και τα βίντεο που τραβήχτηκαν. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που μπορούν να καταθέσουν για τον ξυλοδαρμό

Έχει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα εκτός των άλλων και μέχρι στιγμή νοσηλεύεται φρουρούμενους στο γενικό Κρατικό Νοσοκομείο από τα ΕΚΑΜ, ενώ ΜΑΤ βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο.Αναμένεται να μεταφερθεί τις επόμενες ώρες στο Σωτηρία.

 
κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

 

Εικόνες:

από patriotis70 23/02/2007 1:05 πμ.


post image
 

Η Συγκεκριμένη Φώτο. Είναι  από την TV

Τα πρόσωπο ήταν ακάλυπτο(το φίλτρο μπήκε από μένα) αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι κανάλι..

Εικόνες:


post image
Ένα από τα αυτοκίνητα της ΕΚΑΜ φεύγει από την πλατεία Κάνιγγος αργά το βράδυ … άδειο.

Εικόνες:

...

από k-a 23/02/2007 1:19 πμ.


post image
...

Εικόνες:

από @ 23/02/2007 1:22 πμ.


ήταν πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αλεξάνδρας. Πέρασα μετά την στροφή της πορείας προς τα πίσω.
Ηταν 2-3 εκαμίτες γύρω από το αυτοκίνητο.

post image

Η αντισταση και η ανυπακοή είναι μεσα μας…

Εικόνες:

από κ-α 23/02/2007 2:07 πμ.


post image
...

Εικόνες:

από κ-α 23/02/2007 2:10 πμ.


post image
.........

Εικόνες:

.

από κ-α 23/02/2007 2:14 πμ.


post image
.

Εικόνες:

..

από κ-α 23/02/2007 2:16 πμ.


post image
..

Εικόνες:

από κ-α 23/02/2007 2:18 πμ.


post image
...
...
...

Εικόνες:

από κ-α 23/02/2007 2:34 πμ.


Επειδή το καλοπροαίρετο σχόλιο σχετικά με μια φωτό κρύφτηκε, επαναπροσδιορίζουμε το σχόλιο.

Την φωτο του συλληφθέντα (δεύτερη στη σειρά της δημοσίευσης) καποιοι/ες  βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να την τραβήξουν.
Τη δανειστήκαμε.

Είναι δημοσιευμένη μαζί με άλλες εδώ:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=660268

από to onoma mou 23/02/2007 11:18 πμ.


filoi synagwnistes

se polles fwto to "distortion" einai gia ton peo. Me liges gnwseis psifiakis epe3ergasias eikonas (den milame gia photoshop) borei na afairethei

mhn dinoume kosmo...

geiaaaaa

από σίγουρος 23/02/2007 12:04 μμ.


Δεν υπάρχει τρόπος ανάκλησης στην απόκρυψη προσώπων αν δεν υπαρχει η πρωτότυπη φωτό και αν δεν έχει κρατηθεί στο προγραμμα που γινεται η επεξεργασία.

Εφόσον η φοτο σώζεται εκ νέου δεν μπορεί να επέμβει κανείς και να επαναφέρει το πρόσωπο. Εχουν αλλαξει τα πιξελ

Το λένε όλοι όσοι εργάζονται επαγγελματικά με το φοτοσοπ, οι φοτορεπορτερ,  

Σε ποιες φωτογραφίες η απόκρυψη των προσώπων είναι για το πεο όπως λες.

Γιατί θες απλά να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Αν έχεις προσέξει θα διαπιστώσεις εύκολα ότι γίνεται απόκρυψη ακόμη και στα παπουτσια η σε αλλα εμφανη σημαδια σε τσάντες μπλούζες παντελόνια  ενώ μαρκάρονται και περιοχές που ηδη δεν φαινόντουσαν για περισσότερη προστασία.

Κλπ

Αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη φωτό να μας πεις όχι έτσι γενικά.

από to onoma mou 23/02/2007 4:43 μμ.


den 8elw na 8i3w kanenan pros 8eou
apla na voithisw

Den eixa ton xrono na to elen3w stis en logw photo, apla eipa oti genika kalo einai na ginetai ligo kalitero distortion gia na maste sigouroi. Den lew pws den exei ginei swsta stis photo.

h 26 p.x mou prokalei anisixia

pantws pera apo thn rgb pliroforia mia photo borei na exei kai hsb pliroforia
An peira3eis thn hsb (px mhdenizontas to b - brightness, mavrizontas as poume me airbrush kati) tote den allazei to plhroforiako periexomeno ths eikonas.Yparxei, an pros8eseis brightness 8a to deis. Kammia fora apo la8os borei na ginei auto

Den mou katse kala to mavro airbrushing...


Για την φωτο 26 και την ανησιχια σου.

 

Η συγκεκριμένη φωτο είναι ψηλό φλού και υπερφωτισμενη και ουσιαστικά δεν έδειχνε πρόσωπα παρά μόνο ελάχιστα σημεία. Αλλά παρόλα αυτά τα πρόσωπα μαρκαρίστηκαν ένα ένα ακομη και μερικά κεφάλια που φαίνονταν μόνο κεφάλια.

 

Η ανησυχία καλύτερο θα ηταν να έρχεται από φωτό πρακτορείων που μπαίνουν ακάλυπτες. (όχι ολες. Οι φωτορεπόρτερ έχουν προνοήσει και έχουν κάνει ένα ελαφρύ μασκαρισμα, που  φαίνεται σε μεγάλη ψηφιακή ανάλυση.

Αυτό για κάποιες φωτό από πρακτορεία που φαίνεται ότι είναι πρόσωπο αλλά στην ουσία είναι με πιξελ.

 

Όπως μια φωτό απο απέ (δεν την εχω προχειρη τώρα).

 

Εδειχνε εναν νεραρο κα;θιστο στο πεζοδρομιο στη Στουρναρη και ηταν κυκλωμένος από Ματαδες οι οποιοι τον ειχαν εγκοβισει  (μπουφαν και πραγματα κατω)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License