MAT οι κρανοφόροι

Χρήστος Μπρετάκος -ΜΑΤ οι κρανοφόροι

Από τον πρόλογο του Βασίλη Ραφαηλίδη:
...  Ο Μπρατάκος είναι ένας τέτοιος αυτοκαθαιρεμένος πρώην " άρχων του πεζοδρομίου" που κάποτε κατάλαβε την απάτη και "ανένηψε".Για να μας δώσει τούτη την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα μαρτυρία της περιπέτειάς του. Την οποία κάπου-κάπου επιχειρεί να τη λογοτεχνικοποιήσει. Όμως η αξία αυτού του βιβλίου δεν βρίσκεται στις όποιες λογοτεχνικές προθέσεις. Βρίσκεται στην σπανιότητα μιας εξαιρετικά χρήσιμης μαρτυρίας.
Βασίλης Ραφαηλίδης

Αρχεία:

4

από r 03/03/2007 12:15 πμ.


Μπράβο ρε φίλε!

44

από r 03/03/2007 12:24 πμ.


διαβάζω την αρχή... άπαιχτες οι διηγήσεις του ματατζή...  :-)

από τα έντυπα 03/03/2007 12:31 πμ.


βιβλία πως μπορούμε να τα κάνουμε e books?τα σκανάρουμε και δημιουργούμε pdf?

από 03/03/2007 12:57 πμ.


σελίδα 84, η πρώτη μολότοφ   --- μερικές περιγραφές είναι αρκετά σκληρές

από @ 03/03/2007 2:10 πμ.


Ένας καλός τρόπος για δημιουργία e-book είναι :
1. Nα σκανάρεις μία μία τις σελίδες του βιβλίου . Σαν άριστη ανάλυση θεωρούνται τα 300 ppi που μπορείς να επιλέξεις πριν ξεκινήσει η σάρωση. Οι σελίδες που θα σαρωθούν καλό είναι να μην αποθηκεύονται σε jpeg κ gif μορφή (καθώς αυτού του τύπου αρχεία πετυχαίνουν  μεγάλη συμπίεση και άρα απώλεια πληροφορίας) αλλά σε tif.(αυτά περί ποιότητας βέβαια είναι λίγο σχολαστικά και σχετικά κάποιες φορές , ειδικά αν δεν έχουμε απαιτήσεις για τέλεια εμφάνιση...)
2.  Να επεξεργαστείς στη συνέχεια τις σελίδες για βελτίωση της εικόνας των σελίδων , μέσω ενός προγράμματος επεξ/σιας (π.χ. photoshop που είναι αρκετά διαδεδομένο και πολύ καλό ). Η βελτίωση των εικόνων-σελίδων μπορεί να γίνει κυρίως μέσω της αυξομείωσης των levels (επιπέδων των χρωμάτων) πετυχαίνοντας πιο έντονα χρώματα αν έχουμε βιβλίο με έγχρωμες εικόνες αλλά και για πιο έντονη εμφάνιση των χαρακτήρων στα κείμενα... (και αυτό είναι ίσως λίγο σχολαστικό...)
3. Αφού όλες οι σελίδες είναι έτοιμες , κάνουμε το στήσιμο του pdf αρχείου σε ένα προγραμμά επεξ/σιας εικόνας ( όπως π.χ. το Coreldraw , το Adobe CS , κ.α. ) ή γενικά σε κάποιο πρόγραμμα που παρέχει δυνατότητα δημιουργίας pdf αρχείου. Εκεί , ορίζουμε το μέγεθος των σελίδων , τη στοίχιση , τη σειρά , κλπ... Αφού τελειώσουμε με αυτά , στη συνέχεια επιλέγοντας την ανάλογη εντολή του προγρ/τος , δημιουργείται το pdf αρχείο (στο Corel π.χ. υπάρχει εντολή "publish to pdf" όπου μπορεί να οριστεί το μέγεθος της ποιότητας των εικόνων , πράγμα που επηρεάζει άμεσα και το μέγεθος του pdf αρχείου-σημαντικό για να μην φτιάξουμε μεγάλο αρχείο που θα κατεβαίνει πιο αργά)...

Αυτά τα γράφω εντελώς εμπειρικά , όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει - διορθώσει κάποια πραγματάκια από δική του εμπειρία - γνώση.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο...

...

από unknown 03/03/2007 10:12 πμ.


...και μέσω κάποιου προγράμματος πχ finereader μπορείς να κάνεις το κείμενο που περιέχει η σελίδα απο jpg σε κείμενο που δέχεται επεξεργασία... οκ θέλει λίγη δουλειά αλλά αξίζει να είναι εντελώς σε ηλεκτρονική μορφή το βιβλίο και όχι απλός scan-αρισμένες οι σελίδες. Το παραπάνω βιβλίο δεν μπόρεσα να το μετατρέψω καθώς περιέχει πολυτονικό σύστημα και δεν αναγνωρίζονται τα σύμβολα.

από f 03/03/2007 1:01 μμ.


  αν μοιραστουμε τη δουλεια  - με ευκολονοητες οδηγιες - φανταστειτε τι θα διαβαζουμε, αλλα και δινουμε σε αλλους. ανοιχτο σχολειο με επιλογες αναγνωσματων!

από χάχας απλούς 06/03/2007 9:33 πμ.


ματατζής σε ματατζή:

"χτες το βράδυ χτύπησε συναγερμός.εκείνη την ώρα εγώ στον ύπνο μου μονομαχούσα με έναν αναρχικό και πετάχτηκα απάνω με το όπλο στο χέρι. πως και δεν πυροβόλησα κανά συνάδελφο;"

ο υπαστυνόμος προς το ματατζή (σελ. 96):

"Μπράβο, γιατί εσένα ψηλέ που μιλάς πολύ, δε σε βλέπω να στέκεσαι καλά στα ΜΑΤ. Θα πας σε κανένα περιστέρι να φυλάς το φεστιβάλ των κνιτών!"

από Κοκός 06/03/2007 10:24 πμ.


  Το περιστατικό στο τέλος με το Μπάτσο που πυροβόλησε στον κόσμο είναι αληθινό; Σε ποια φάση αναφέρεται; Αν και θυμάμαι τη δολοφονία Κουμή -Κανελλοπούλου δεν θυμάμαι κάτι για πυροβολισμούς στο ψαχνό...

από κάποιος 06/03/2007 10:35 πμ.


Οι πρώτες επιθέσεις έγιναν σε κτίρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης στη Σταδίου. Στη συνέχεια, κι ενώ η πορεία της ΕΦΕΕ, πειθαρχώντας στην κυβερνητική εντολή, όταν έφθασε στην πλ. Συντάγματος συνέχισε στην οδό Πανεπιστημίου, τα μπλοκ των αριστεριστών και των αναρχικών, περίπου 20.000 άνθρωποι, έστριψαν και προχώρησαν στη Βασ. Σοφίας όπου ήταν παραταγμένες μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις με θωρακισμένα τροχοφόρα (αύρες). Οι συγκρούσεις που ξεκίνησαν με την επίθεση της αστυνομίας ήταν σκληρές και εξαπλώθηκαν στην πλ. Συντάγματος, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, την Πατησίων και τους παρακείμενους δρόμους. Δυο διαδηλωτές, ο Ιάκωβος Κουμής και η Σταματίνα Κανελοπούλου, που έπεσαν στα χέρια των ΜΑΤ ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίζονται. Oι εξεγερμένοι διαδηλωτές στήνουν οδοφράγματα για να αντισταθούν στις αύρες και τα ΜΑΤ, και χτυπούν τράπεζες, εμπορικά καταστήματα και δημόσια κτίρια. Αρκετοί καταφεύγουν μέσα στο πολυτεχνείο και το καταλαμβάνουν. Ασφαλίτες από τους γύρω δρόμους πυροβολούν αδιακρίτως μέσα στο πολυτεχνείο, τραυματίζοντας σοβαρά με σφαίρες δυο ακόμα διαδηλωτές. http://www.geocities.com/a_deltio/gr/delpol_p.htm

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License