post image

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...

Εικόνες:

από ungdomshuset blir 11/03/2007 10:13 πμ.


   ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ  ΔΡΟΜΟ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ  ΤΟΥ  UNGDOMSHUSET  BLIR

από @ 11/03/2007 2:28 μμ.


  Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται... Το ίδιο και η καταστολή...

4.000 διαδήλωσαν την πέμπτη 8 Μάρτη. Στην κεφαλή βρίσκονταν φεμινίστριες, λόγω της ημέρας.

1000 άτομα περίπου πραγματοποίησαν street πάρτυ στο "έδαφος 69" το βράδυ της Παρασκευής, όπου μέχρι πριν λίγες μέρες έστεκε το κτίριο του Ungdomshuset. Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από την αστυνομία με το πρόσχημα ότι εμπόδιζαν την κυκλοφορία, με αποτέλεσμα μικροσυμπλοκές και συλλήψεις.

Χτες Σάββατο, 6 με 7000 διαδηλωσαν στην Κοπεγχάγη!

Απο σήμερα η αστυνομία σύμφωνα με έκτακτο νόμο που θα ισχύει μέχρι τις 19 Μάρτη πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους (σωματικό έλεγχο στο δρόμο)σε όποιον θεωρείται "ύποπτος" γύρω και μέσα στο κατειλημμένο χωριό της Κριστιάνια, αλλά και στη βόρεια περιοχή της Κοπεγχάγης, όπου βρισκόταν το κτίριο του Ungdomshuset. 

Δανέζικα ματ βρίσκονται αυτή τη στιγμή ακριβώς έξω από το infocafe-στέκι του Ungdomshuset στην Κριστιάνια...

Περίπου 200 άτομα εξακολουθούν να κρατούνται

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

 

 

 

από Souidos 11/03/2007 3:28 μμ.


post image
d en itan kai i megaluteri poreia tou kosmou alla eixe toulaxiston palmo!

Εικόνες:


post image

  Ο υπέροχος χώρος της Christiania είναι κατάφυτος, με ποτάμια, με μικρά μονοπάτια, γεφυρούλες και υπέροχα σπίτια χτισμένα με οικολογική ευαισθησία. Η περιοχή αυτή πριν κατοικηθεί από τους 1000 σημερινούς κατοίκους της, χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικός χώρος.

Η Christiania είναι ένα υπόδειγμα κοινότητας.

Οι κάτοικοι δεν έχουν αυτοκίνητα, οι μετακινήσεις γίνονται με βάρκες, με ποδήλατα ή με τα πόδια. Πολλοί από αυτούς καλλιεργούν μόνοι τους τα τρόφιμα τους. Το σχολείο είναι χτισμένο στην οχθη του ποταμού. Πρόκειται για έναν ονειρικό τόπο ακόμη και για τους ίδιους τους Δανούς, πόσο μάλλον για εμάς τους Αθηναίους που ζούμε στην τσιμεντούπολη.

Ο τόπος διεκδικείται από την εκκλησία που ξαφνικά, μετά από δεκαετίες, θυμήθηκε ότι της ανήκει. Δίπλα της έχει ως σύμμαχο την δεξιά κυβέρνηση της Δανίας, η οποία ψήφισε πριν δύο χρόνια περίπου ένα σχέδιο καταστροφής της Christiania. Το σχέδιο είχε τρεις φάσεις και οι δύο εξ'αυτών έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Οι κατασκευαστικές εταιρίες έχουν βάλει στο μάτι τον παράδεισο της Christiania. Τόσο οι κάτοικοι, όσο και η κοινότητα ως οργανισμός που κατοικεί την Christiania, έχουν κατηγορηθεί ότι υποθάλπτουν τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών. Η αλήθεια είναι ότι οι κάτοικοι καλιεργούν για προσωπική τους χρήση ινδική κάνναβη και είναι εντελώς αρνητικοί στο φαινόμενο του εμπορίου, που άνθισε κατά τα τελευταία χρόνια από στοιχεία εκτός της κοινότητας.

Η κοινότητα της Christiania είναι ως σήμερα και για τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια αυτοδιαχειριζόμενη, αν και είναι στο κέντρο της Κοπεγχάγης, κοντά στην περιοχή Christiasavn, είναι διοικητικά ανεξάρτητη. Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της ομορφιάς της έχει προσελκύσει το τουριστικό ενδιαφέρον, γεγονός που ενώ απειλεί τον αυθεντικό χαρακτήρα της, αποδίδει κέρδη στην Κοπεγχάγη.

Η απώλεια της Christiania θα είναι μία ακόμη νίκη του αδυσώπητου καπιταλισμού, του οποίου η μοναδική απειλή αυτή τη στιγμή, είναι η ύπαρξη των κοινοτήτων...

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License