Σχετικά με τη φωτογραφία του μπάτσου των ΜΑΤ στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Η φωτογραφία από το http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=671996 ζιπαρισμένη σε μεγαλύτερη ανάλυση και λίγες περισσότερες πληροφορίες για το ακριβώς συνέβη εκείνη τη μέρα

post image

 

Σχετικά με τη φωτογραφία του μπάτσου των ΜΑΤ στα δικαστήρια της Ευελπίδων

 

Καθότι οι 2 φωτογραφίες του μπάτσου των ΜΑΤ τη στιγμή που επιτίθεται με το γκλομπ ανάποδα ζητήθηκαν από συντρόφους/ισσες στη μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση και μέγεθος τις ανεβάζω εδώ σε zip αρχείο.

Εικόνες:

Αρχεία:


 

Περίπου στις 2:30 όσοι βρισκόμαστε στην πάνω πλευρά των δικαστηρίων κοντά στο κτίριο 10 όπου πέρναγαν από εισαγγελέα οι 9 συλληφθέντες με κακουργήματα ακούσαμε φωνές και συνθήματα από τους συγκεντρωμένους έξω από το κτίριο 7 όπου βρίσκονταν οι αλληλέγγυοι στους 49 με πλημμελήματα.

 

Όσοι κινηθήκαμε προς τα κάτω αντικρίσαμε μια διμοιρία χακίδες να τρέχει πανικόβλητη, να τους πέφτουν κράνη και ασπίδες, τον μπάτσο με τη φυσούνα πάνω στο τρέξιμο να ανοίγει κατά λάθος την κάνουλα και να ψεκάζει τους συναδέλφους τους που μάζευαν τον εξοπλισμό που τους είχε πέσει και άλλα τραγελαφικά.

 

Όταν αυτή η διμοιρία «ανασυγκροτήθηκε» προσπάθησε να κόψει τη δίοδο προς το κτίριο 10 χωρίς να τα καταφέρουν αφού βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε κλοιό ανάμεσα σε 2 μεγάλες ομάδες ατόμων οπότε και οπισθοχώρησαν με πλάτη στον τοίχο με αποτέλεσμα να ενωθούν οι πάνω με τους κάτω αλληλέγγυους ξεσπώντας σε δυνατά αντι-μπατσικά συνθήματα.

 

 

Η ατμόσφαιρα έξω από το 10 ήταν ήδη ηλεκτρισμένη αφού ήδη είχαν ψεκάσει με χημικά κάποιους γονείς που είχαν προσπαθήσει να μπουν στο κτίριο προκειμένου να δουν τα παιδιά τους. Για αρκετή ώρα φωνάζονταν συνθήματα μέχρι τη στιγμή που κάποιος δικηγόρος απλά προσπάθησε να μπει στο κτίριο και η μπλε διμοιρία που είχε αποκλείσει την είσοδο τον απώθησε με τις ασπίδες πετώντας τον στα σκαλιά του κτιρίου.

 

Γονείς και αλληλέγγυοι εξαγριώθηκαν με αποτέλεσμα να κινηθεί επιθετικά προς το σημείο για ενίσχυση η ίδια διμοιρία που είχε βρεθεί προηγουμένως εγκλωβισμένη η οποία άρχισε να χτυπάει κόσμο δεξιά και αριστερά. Καθώς έτρεχαν από την πλαϊνή  δίοδο που οδηγεί στα σκαλιά του κτιρίου παρέσυραν και ποδοπάτησαν ένα παιδί που προσπαθούσε να φύγει από μπροστά τους.

 

Βλέποντας ότι είχαν πέσει 2-3 πάνω του πίσω από το τοιχάκι και τον κλώτσαγαν με μανία, προσπαθήσαμε να τον τραβήξουμε έξω με αποτέλεσμα οι ίδιοι να μας επιτεθούν με γκλομπιές. Σε εκείνο το σημείο καθώς ρίχνω το σώμα μου προς τα πίσω για να αποφύγω το χτύπημα βγήκε η φωτογραφία. Το γκλομπ πέρασε πολύ κοντά στο κεφάλι αλλά ήταν τέτοια η δύναμη που προσπάθησε να χτυπήσει που παραλίγο να πέσει μόνος του κάτω από το τοιχάκι.

 

Το παιδί που κλώτσαγαν κατάφεραν να το τραβήξουν έξω 2 συντρόφισσες οι οποίες στην προσπάθεια τους δέχτηκαν αρκετές γκλομπιές στην πλάτη.

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

από αναρχικός 19/03/2007 7:31 πμ.


post image
 

Εικόνες:

...

από Tar 19/03/2007 7:41 πμ.


post image
 

Εικόνες:

από άλλος 19/03/2007 1:24 μμ.


 Σε σχέση με την παραπάνω περιγραφή πρέπει να διευκρινιστεί ότι το ψέκασμα γονέων κ.α. αλληλέγγυων έγινε μετά το μπαστάκωμα της συγκεκριμένης διμοιρίας μπροστά από το κτίριο 7 (αντικατέστησαν τους μπλε). Ο "ταλαντούχος" με το ύφος σερίφη φαίνεται έχει κάποιο φετίχ με τη φυσούνα, γιατί πριν είχε ρίξει και δυο "ψιλές" φυσουνιές σε όσους βρίσκονταν μπροστά του από την άλλη μεριά του τοιχακίου. Ο δεύτερος δε φυσούνας που βρισκόταν μπροστά στην κεντρική είσοδο του κτιρίου είχε ύφος εντελώς παιγμένο, σε στάση ρίψης (πόδι μπροστά κλπ) έτοιμος να ψεκάσει τους πάντες και τα πάντα.

Η ασπίδα που φαίνεται στην τελευταία φωτό είναι των μπλε, και τους έπεσε μαζί με ένα κράνος όταν προσπάθησαν για πρώτη φορά οι γονείς να μπουν στο κτίριο. Το κράνος "επιστράφηκε" ιπτάμενο στους πράσινους στα επεισόδια που ακολούθησαν, ενώ η ασπίδα ποδοπατήθηκε από τον κόσμο. Μετά από λίγη ώρα οργανώθηκε ειδική αποστολή από δυο μπλε με κράνη & αξιωματικό προς ανεύρεση και διάσωση της ασπίδας, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία κάτω από χειροκροτήματα κ ειρωνικές επευφημίες.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License