νέα από δικαστήρια

ανοίγω αυτό το post για να υπάρξει ενημέρωση από ευελπίδων. Έχει νόημα να ρθει κόσμος τώρα?


από K 26/03/2007 12:03 μμ.


  Είναι όλο το πινάκιο πιασμένο με τα παιδιά. Άρα έχει νόημα

από από Θεσ/νίκη 26/03/2007 1:05 μμ.


ισχύει η πληροφορία ότι αποσύρθηκε η κατηγορία για σύσταση και συμμορία? Κάτι τέτοιο άκουσα το πρωί...

από aposyrthike 26/03/2007 1:09 μμ.


a posyrthike ayth h kathgoria

από noname 26/03/2007 2:23 μμ.


  Yparxei Kosmos? An posos? Kamia alli ekseliksi apo tin diki? Yparxei noima na katevei kosmos tora?

από περαστικός 26/03/2007 3:18 μμ.


θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 9 το πρωί.
Δύο μπάτσους πρόλαβα εγώ. Αν θέλει κάποιος που παρακολούθησε από την αρχή τη διαδικασία, ας ενημερώσει.
Γενικώς: αντιφάσεις στους μάρτυρες, έχουν διαλέξει έναν που είναι εργαζόμενος για να του φορτώσουν ότι μπορέσουν

από τη δίκη 26/03/2007 4:32 μμ.


Ο ένας από τους 49 πέρασε, ακούστηκαν δύο μάρτυρες (ένας ΜΑΤατζής και αυτός που τον συνέλαβε). Αν δεν κάνω λάθος ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Ειπώθηκε ότι για δικούς του προσωπικούς λόγους ήταν στο μπλόκ των φοιτητών και μετά οι μπάτσοι έπεσαν σε τρελές αντιφάσεις και ασάφειες. Καθόλου συνεκτικές οι μαρτυρίες μεταξύ τους.. Η δίκη διεκόπη λόγω ώρας και συνεχίζεται την Τετάρτη στις 9..

από LA 26/03/2007 5:52 μμ.


Συνεχίστηκε σήμερα για δεύτερη μέρα η δίκη των 49 συλληφθέντων από την πανεκπαιδευτική πορεία της 8ης Μάρτη, οι οποίοι όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό Πλημελήμματος. Η δίκη πραγματοποιείται σε μια μικρή προκάτ αίθουσα, η οποία από νωρίς ήταν γεμάτη, με τους κατηγορουμένους, πολλούς ένστολους αστυνομικούς και ασφαλίτες, ενώ σταδιακά οι αλληλέγγυοι που παρακολουθούσαν τη δίκη αυξήθηκαν.

 

Από τις 9 το πρωί σήμερα ξεκίνησε να καταθέτει ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας, ένας αστυνομικός των ΜΑΤ που ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης πέτρα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και στη συνέχεια συμμετείχε στη σύλληψη του ενός από τους συλληφθέντες (του ιδιωτ. υπαλλήλου) που (όπως είπε) πέταξε την πέτρα. Στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις από τους συνήγορους για λεπτομέρειες σχετικά με τη σύλληψη και υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις και ανακρίβειες, που προκάλεσαν την αντίδραση του ακροατηρίου. Για παράδειγμα, δικηγόρος συλληφθέντων φοιτητών του ζήτησε να υποδείξει σε δορυφορική φωτογραφία το σημείο όπου έγινε η σύλληψη. Ο ΜΑΤατζής έδειξα διάφορα σημεία μετά από αρκετή πίεση υπέδειξε κάποια σημεία κάπως αβέβαια, για να του δείξει τελικά ο δικηγόρος φωτογραφία με τις συλλήψεις των 49 σε διαφορετικό σημείο της Λεωφόρου Αμαλίας. Άλλη ερώτηση αφορούσε στη χρήση των ασπίδων των ΜΑΤ, καθώς ο ΜΑΤατζής θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει την ασπίδα για να προστατευτεί από τις πέτρες, ενώ όπως ο ίδιος είπε την κρατούσε στο πλάι, χωρίς λόγο.

 Οι ερωτήσεις προφανέστατα κατάφεραν να μειώσουν την αξιοπιστία και των προηγούμενων ισχυρισμών του σχετικά με τη σύλληψη.

 

Ο δεύτερος μάρτυρας κατηγορίας ξεκίνησε να καταθέτει μετά τη 1, και στη συνέχεια δέχτηκε τις ερωτήσεις της προέδρου και της Εισαγγελέως, η οποίες ήταν επίσης αρκετά εξονυχιστικές. Ο δεύτερος, αστυνομικός των ΜΑΤ και αυτός, μέλος της ομάδας συλλήψεων, είπε ότι παρακολούθησε τον συγκεκριμένο συλληφθέντα να πετάει πέτρα στον συνάδελφό του, και στη συνέχεια προέβη στη σύλληψη του διαδηλωτή. Όμως η επίθεση με πέτρες που δέχτηκαν ήταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο της σύλληψης τελικά, κάτι που προκάλεσε την απορία των δικαστών. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι η σύλληψη του συγκεκριμένου διαδηλωτή τον απασχόλησε για 20 λεπτά, οπότε δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τι κάνανε οι υπόλοιποι συνάδελφοί του της ομάδας σύλληψης.  Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε γίνει χρήση δακρυγόνων πριν από τη σύλληψη, παρότι παραδέχτηκε ότι φορούσε μάσκα(!).

 

Τελικά, επειδή η δίκη διακόπηκε στις 2μιση, και θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 9 το πρωί (παρά τις αντιδράσεις γονιών και λοιπών παρευρισκομένων) γιατί όπως είπε η Πρόεδρος, μια δικαστίνα ήταν άρρωστη.

 

Please, αν εντοπίζετε κάποιο λάθος διορθώστε.

 

από ... 26/03/2007 6:26 μμ.


για σύσταση συμμορίας δεν έπεσε...
Η εισαγγελέας πρότεινε να μην δικαστούν για αυτό αλλά απόφαση δεν πάρθηκε...
Τουλάχιστον έτσι κατάλαβα και άκουσα όσο ήμουν μέσα...από απο τους 49 26/03/2007 9:35 μμ.


Πολύ σωστά τα λέει ο LA.

Για την κατηγορία της συμμορίας κατάλαβα ότι εκπίπτει, εκτός αν κάνω λάθος!

Ίσως η επίσημη ανακοίνωση να βγει με την τελική συνολική απόφαση? Αν κάποιος εδώ είναι νομικός ας μας πει, πάντως η πρόεδρος ρώτησε τους συνήγορους αν εχουν κάποιο πρόβλημα με την πρόταση κ όλοι είπαν όχι, οπότε απ ότι κατάλαβα δεν γίνεται πλέον λόγος για την "συμμορία".

Ο 2ος αστυνομικός που είπε ότι ήταν ομάδα σύλληψης(αυτοί είναι οι ζίου ζίτσου έτσι;) εθεάθη από εμένα μέσα στη ΓΑΔΑ 1 ώρα μετά την προσαγωγή μας με πλήρη εξάρτηση φυσουνιέρη μόνο χωρίς τη φυσούνα. Τον θυμάμαι τέλεια γιατί πέρασε απ' τον διάδρομο που μας είχαν αφήσει στην αρχή με το κράνος κρεμασμένο στο πλάι, στο μπούτι του, και, περνώντας δίπλα από ένα παιδί, "κατα λάθος" αλλα επιδεικτικά, το χτύπησε με μικρή κίνηση του σώματός του με το κράνος στο κεφάλι. Στη συνέχεια πάτησε μία τσάντα που βρισκόταν μπροστά του με δύναμη, δεν γύρισε να κοιταξει τι χτύπησε με το κράνος και να δει τι έγινε, και έφυγε με ράμπο βηματισμό. Το παιδί δεν τραυματίστηκε, και βέβαια δεν υπήρχαν και περιθώρια αντίδρασης(και τι να κάνεις μπροστά στον Ραμπο 1 ώρα μετά τη σύλληψη σου μες τη ΓΑΔΑ?). Όμως ο τύπος αυτός ήρθε στο δικαστήριο και είπε ότι ήταν ομάδα σύλληψης, και ακολουθώντας ντιρεκτίβες προφανώς είπε ότι εμείς οι 48 θα μπορούσαμε να είμαστε και τυχαίοι, και συγκέντρωσε και αυτός την προσοχή του στον ιδιωτικό υπάλληλο.

Γενικά η διαδικασία είναι σχεδόν διασκεδαστική με την έννοια ότι γελάει όλο το δικαστήριο με τα εξώφθαλμα ψέμματα, και ακόμα και το προεδρίο έχει πάρει πρέφα τη γίνεται και φαίνεται από τις ερωτήσεις και τις αντιδράσεις του. Ο δεύτερος μάρτυρας δεν έχει εξεταστεί ακόμα από τους συνηγόρους, και εκτός αν πέσει τρελλή συννενόηση απ' έξω(βασικά δεν ξέρω αν σώζεται, μάλλον όχι), οι συνήγοροι εκμεταλλευόμενοι τις βλακείες που έχει πει, θα τον ξετινάξουν. Παγιδεύτηκε ο τύπος μόνος του από ερωτήσεις της προέδρου, που δεν θέλει να μας υπερασπιστεί αλλά να βρει τι συμβαίνει, πόσο μάλλον μετά.

Νομίζω ομως ότι θα χρειαστεί όση βοήθεια χωράει για το παιδί που οι μπάτσοι θέλουν να πληρώσει τα σπασμένα, γιατί φαίνεται να τα φορτώνουν όλα σ' αυτόν. Ευτυχώς μας έχουν προσθέσει (από σκοπιμότητα ή από στεγνή βλακεία) σε όλους το πλημμέλημα που βάρενε μόνο το παιδί στην αρχή, και τελικά αυτό φαίνεται να τον  βοηθάει(αφού μπορεί να τον πάρει η μπάλα μαζί μας). Ευτυχώς επίσης που δεν έχουν καταφέρει καθόλου πειστικά να τον ενοχοποιήσουν με τις αοριστίες και τις αντιφάσεις τους, κυρίως έχουν εκθέσει τους εαυτούς τους, και αυτό είναι φοβερά θετικό για την περαιτέρω εξέλιξη. Εγώ πάντως δεν είμαι διατεθιμένος να αθωωθώ και να ενοχοποιηθεί ο άλλος, και νομίζω κανείς από τους άλλους 47. Τώρα τι μπορούμε να κάνουμε δεν ξέρω, θα το δούμε στην πορεία της δίκης.

Τελικά πάντως πολύ καλή η αρχή της διαδικασίας νομίζω.

Α!
Ο 1ος ΜΑΤας είναι γενηθείς το '85. Οι συνήγοροι (περίοπου 25) και το προεδρίο του έκαναν ερωτήσεις για 5 περίπου ώρες συνολικά. Σχεδόν τον λυπήθηκα (είπαμε, σχεδόν) , γιατί σε κάποια φάση το μόνο που έλεγε ήταν φράσεις από το ποιηματάκι που του έμαθαν:

"Εγώ δεν ξέρω τίποτα, εγώ δεν είδα τίποτα, ρωτήστε τους άλλους.Εγώ δεν πρόσεξα τις συνέπειες τον δακρυγόνων, δεν πρόσεξα αν είχε πέσει κόσμος κάτω ή αν υπηρχε δυσφορία, δεν γνωρίζω τι προκαλούν τα δακρυγόνα ακριβώς. Εγώ αναλώθηκα στη σύλληψη του ιδ. υπαλλήλου, και δεν είδα και δεν άκουσα ΤΙΠΟΤΑ άλλο γύρω μου για όση ώρα ήμουν εκεί."

από απο τους 49 26/03/2007 10:14 μμ.


Σ υγγνώμη διόρθωση,στο απο πάνω σχόλιο, η εξέταση του πρώτου μάρτυρα διήρκησε 4 περίπου ώρες συνολικά και απο λάθος πάτησα το 5!

από Thomakos 28/03/2007 11:35 πμ.


 Parakalo opoios mporei na enimerosei gia tis simerines ekselikseis sti diki twn sillifthentwn
efxaristo

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License