Νέα από Κατάληψη ΕΜΜΕ -Κάλεσμα για Πορεία Αλληλεγγύης στους διωκόμενους της 8/3 στις 30/3

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ - Κάλεσμα για Πορεία Αλληλεγγύης στον Βασίλη Στεργίου και στους διωκόμενους της 8ης Μάρτη την Παρασκευή 30 Μάρτη

  ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΜΜΕ. ΠΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ Β.ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΜΑΡΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/3 ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ.  

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΜΕ(26/ 03/ 2007)

 

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου και ενώ πραγματοποιούταν πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο έχρηζε ποσοτικά και ποιοτικά μεγάλης δυναμικής, ψηφίστηκε στη Βουλή ο «νόμος-πλαίσιο».Η πορείακινήθηκε προς τη Bουλή, με αξιοσημείωτο παλμό και όγκο που άγγιζε κατά προσέγγιση τις 35.000 διαδηλωτών. Στη συμβολή Πανεπιστημίου και Βασ. Σοφίας μερίδα φοιτητών επιλέγει να συγκρουστεί με τις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, τα οποία απαντούν με ρίψη δακρυγόνων. Με αφετηρία το σημείο αυτό, η σύγκρουση γενικεύεται. Οι δυνάμεις καταστολής προσπαθούν να απωθήσουν τους φοιτητές με χρήση δακρυγόνων, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις. Αποτέλεσμα, η πορεία σπάει στα δύο και μέρος της καταδιώκεται προς τα Προπύλαια. Η προσπάθεια να επανενωθεί με το υπόλοιπο μέρος της πορείας το οποίο παρέμενε στη Βουλή, αρχικά παρακωλύεται από παρατεταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά επιτυγχάνεται αργότερα. Ωστόσο στη Βουλή παρά την «προσπάθεια» των δυνάμεων καταστολής η ένταση δεν αποκλιμακώνεται. Διμοιρίες κυκλώνουν το σύνολο των διαδηλωτών και προβαίνουν σε ασύστολη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης μέσα στο σώμα της πορείας. Επίσης χρησιμοποιούν αφειδώς τα γκλομπ τους και προχωρούν σε περισσότερες συλλήψεις. Η πορεία διαλύεται με πανικόβλητους τους διαδηλωτές να τρέχουν (πολλοί από τους οποίους «συνοδεύονται» μέχρι την Ομόνοια από τα ΜΑΤ). Μέρος της πορείας ανασυντάσσεται και κατευθύνεται στα Προπύλαια. Ακολουθεί αυθόρμητη κατάληψη της πρυτανείας με αφορμή τα γεγονότα και σκοπό την αξιοποίηση του χώρου ως κέντρου αντιπληροφόρησης, συντονισμού δράσεων και συζητήσεων. Αίτημα των καταληψιών η άμεση απελευθέρωση των 61 ατόμων που οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Από τη μεριά της η «άμεμπτη» ελληνική δικαιοσύνη επισύρει κακουργήματα σε 9 εκ των συλληφθέντων και πλημμελήματα στους λοιπούς νομιμοποιώντας έτσι την πολιτική επιλογή να καταστέλλονται άγρια οι πορείες.

Στην παρούσα φάση, η όξυνση της καταστολής δεν είναι καθόλου ξεκομμένη από τις δικές μας επιλογές. Τη στιγμή που η κυβέρνηση, παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις, καταθέτει και ψηφίζει το νέο νόμο-πλαίσιο, το φοιτητικό κίνημα επιλέγει να οξύνει τον αγώνα με συνέχιση των καταλήψεων, μαζικές πορείες, εξωστρεφείς δράσεις μπλοκαρίσματος της ομαλότητας και της τάξης και κινήσεις αντιπληροφόρησης. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κορύφωση που ζήσαμε τον Μάη-Ιούνη συνεχίζουμε να εκφράζουμε δυναμικά την αντίθεση μας με διαδηλώσεις, καταλήψεις διαρκείας και πολύμορφες δράσεις που ξεπηδούν από αυτές και με βάση αυτό εφαρμόζεται ως πολιτική απόφαση το δόγμα της μηδενικής ανοχής με την ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών καταστολής του κινήματος. Σε πρώτο επίπεδο ρίχνουν στην αρένα τους πραίτορες που αρχικά με την έντονη και προκλητική παρουσία τους σε συλλαλητήρια, δράσεις και κινήσεις αλληλεγγύης (που αποτελούν και από την πλευρά μας πρόκληση και ποιοτικό άλμα του αγώνα) και κατ’ επέκταση με επιθέσεις με δακρυγόνα, ξυλοδαρμούς, ανθρωποκυνηγητά, πυροβολισμούς και συλλήψεις επιδιώκουν να μας τρομοκρατήσουν. Σε δεύτερο επίπεδο, αναλαμβάνουν ρόλο (καταστολής!) τα ΜΜΕ, τα οποία απονοηματοδοτούν το φοιτητικό κίνημα διαστρεβλώνοντας και πουλώντας την εικόνα του, ώστε αυτή να εξυπηρετεί την πολιτική των κέντρων εξουσίας στα οποία ανήκουν σκοπεύοντας στην κατασκευή συνειδήσεων και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Τέλος, μετά από μήνες απαξίωσης των Γενικών Συνελεύσεων και κάθε συλλογικής πολιτικής διαδικασίας των φοιτητών η κυβέρνηση επιστρατεύει ως απεργοσπαστικό μηχανισμό την πολιτική της νεολαία μέσα στα πανεπιστήμια προκειμένου να χτυπήσει τις καταλήψεις με «θεμιτά ή αθέμιτα» μέσα. Όσο κι αν προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν να καταστείλουν τον αγώνα μας εμείς συνεχίζουμε με περαιτέρω όξυνση του σε όλα τα πεδία μέχρι να καταργηθεί ο νέος νόμος πλαίσιο.

Μέχρι τώρα δημιουργώντας αναβρασμό στο χώρο της παιδείας και μεταφέροντας και στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταφέραμε να τη σύρουμε σε μια ανιαρή στάση δήθεν αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να από«συρθεί» από τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Έτσι, μπλοκάραμε την αναθεώρηση του άρθρου 16 η οποία ανοίγει το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, την υποβάθμιση της ήδη απαξιωμένης δημόσιας εκπαίδευσης και τη “νομιμοποίηση” των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στα δημόσια πανεπιστήμια (χορηγίες, έρευνα κτλ). Το πλαίσιο της γενικότερης αναδιαρθρωτικής πολιτικής στην εκπαίδευση συμπληρώνουν ο νόμος– πλαίσιο που η κυβέρνηση σπεύδει ν’ αναστήσει μετά την ολική αντίσταση του φοιτητικού κινήματος τον Μάη-Ιούνη, καθώς και τα ψηφισμένα νομοσχέδια που αφορούν στηναξιολόγηση και στα ΙΔΒΕ-ΔΟΑΤΑΠ. Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος πλαίσιο, αναφέρει, «Το ακαδημαϊκό άσυλο αναγνωρίζεται έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και για την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία όλων ανεξαιρέτως των μελών των ΑΕΙ». Έτσι, ουσιαστικά απονοηματοδοτείται η έννοια του κοινωνικού ασύλου και εμποδίζεται η ανάπτυξη φοιτητικών και ευρύτερα κοινωνικών αντιστάσεων καθώς τα μέσα που μετέρχονται οι αγωνιζόμενοι (καταλήψεις, απεργίες) ποινικοποιούνται, ενώ συγχρόνως το κράτος αναλαμβάνει ρόλο «προστάτη» του πανεπιστημιακού χώρου και κυρίως της παραγωγικής διαδικασίας. Επιπλέον με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου (περιορισμός του σε χώρους εκπαιδευτικήςδιαδικασίας και έρευνας άρση του κατόπιν απόφασης του Πρυτανικού Συμβουλίου με πλειοψηφία και όχι με ομοφωνία)γίνεται έρμαιο στα χέρια αντιδραστικών Πρυτάνεων και ουσιαστικά εκτοπίζονται οι φοιτητές απότην διαδικασία της όποια σχετικής απόφασης. Επιπλέον, ο νόμος πλαίσιο θέτει όριο σπουδών (2ν), ανταποδοτικά κριτήρια για φοιτητές από χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα (εκβιάζοντας τους να εργάζονται μέσα στα πανεπιστήμια ενώ ταυτόχρονα πρέπει να περνούν όλα τα μαθήματα), εισάγει managers στις σχολές οι οποίοι θα διαχειρίζονται τα κονδύλια για τα 4ετή ερευνητικά προγράμματα (μέσω των οποίων θα εκβιάζεται η κάθε σχολή να προσαρμόσει την γνώση και την έρευνα στις ανάγκες της αγοράς). Όλα τα παραπάνω αποσκοπούν στην εντατικοποίηση των σπουδών και της ζωής του φοιτητή, στη μετακύληση του κόστους αναπαραγωγής της γνώσης στον ίδιο ως άτομο αλλά και στην πειθάρχηση του φοιτητικού σώματος και των αγώνων του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον εκβιασμό απώλειας εξαμήνου σε περίπτωση κατάληψης. Πρόκειται για ρυθμίσεις που στο σύνολό τους θα εντείνουν τον ταξικό χαρακτήρα της ‘’δημόσιας παιδείας’’ ο οποίος ήδη καθορίζεται σημαντικά από τους εξεταστικούς φραγμούς στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (πανελλαδικές εξετάσεις, βάση του 10). Θεωρούμε απαραίτητη την απεμπλοκή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από τους εξεταστικούς φραγμούς και την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στη ανώτατη εκπαίδευση.

Μέσω της προωθούμενηςεκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης επιχειρείταιη δημιουργία του νέου μοντέλου του εργαζομένου που οφείλει να είναι κινητικός, ευέλικτος και χωρίς συλλογικά δικαιώματα άρα εξατομικευμένος και ευάλωτος στις ορέξειςτου κεφαλαίου ,για το οποίοεργαζόμαστε και ως απλοί φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών μας αναπαράγοντας τους εαυτούς μας ως εργατικό δυναμικό. Το γεγονός αυτό καθιστά τις παροχές της δωρεάν σίτισης - στέγασης –μεταφορών αδιαπραγμάτευτες ωςελάχιστο αντάλλαγμα για τη γνώση την οποία αναπαράγουμε και στην οποία στηρίζεται η λειτουργία του κοινωνικού εργοστασίου.

Ο οδοστρωτήρας της εργασιακής και εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης οξύνει την εργασιακή ανασφάλεια που υπάρχει ήδη και βιώνουμε εμείς, οι φοιτητές των ΕΜΜΕ, που αναγκαζόμαστε (με την συναίνεση βέβαια της ΕΣΗΕΑ) να δουλεύουμε άμισθοι κάτω από την πρόφαση της πρακτικής άσκησης – μαθητείας. Όλοι ξέρουμε ότι στην πραγματικότητα μιλάμε για απλήρωτη εργασία, με άλλα λόγια απροκάλυπτη εκμετάλλευση.Το γενικευμένο καθεστώς της επισφαλούς-ελαστικής εργασίας κυριαρχεί πλέον μέσα στα πανεπιστήμια όπου οι φοιτητές δουλεύουν και κάνουν έρευνες σε εργαστήρια απλήρωτοι αλλά και έξω από τις σχολές όπου, υπό τον εκβιασμό της ανεργίας, κυρίως νέοι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν κακοπληρωμένα 3ωρα και 4ωρα σε καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή μαύρης εργασίας. Βέβαια, τα προβλήματα της σχολής των ΕΜΜΕ δεν περιορίζονται στην πρακτική άσκηση. Επεκτείνονται στην προσπάθεια αναπροσαρμογής των σπουδών στην κατεύθυνση της εξειδίκευσης και στην έλλειψη ενιαίου κτιρίου που να καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του τμήματος, έλλειψη που καθιστά ανέφικτη την συγκρότηση και ανάπτυξη πραγματικήςφοιτητικής κοινότητας.

Επίσης, η διαγραφή μεταπτυχιακών φοιτητών από τη Γενική Συνέλευση Τμήματος λίγους μήνες πριν, άνοιξε διάπλατα την πόρτα για την εφαρμογή του νόμου πλαισίου και της ρύθμισης για όρια στο χρόνο φοίτησης. Και βέβαια μπροστά σε αυτήν την αυθαιρεσία στεκόμαστε δίπλα και στον αγώνα του Συλλόγου Μεταπτυχιακών ο οποίος μπήκε και αυτός δυναμικά στο χορό των κινητοποιήσεων. Θεωρούμε τη στάση τους αυτή άκρως υπονομευτική έστω και για τη δημιουργία του κοινού μετώπου αγώνα (που οι ίδιοι ευαγγελίζονταν τον Μάη και τον Ιούνη) και για αυτό απαιτούμε αφενός την άμεση σύγκληση του Ενιαίου συλλόγου μελών ΔΕΠ και αφετέρου να αποσαφηνίσουν τη θέση τους απέναντι στις «μεταρρυθμίσεις» και στον αγώνα μας.

Η ψήφιση του νόμου αποτελεί πλέον γεγονός και πολλοί θα σπεύσουν να καταδικάσουν τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις ως μάταιες. Οι δυναμικές όμως, που έχουν αναδειχθεί από το φοιτητικό κόσμο (και όχι μόνο) καθιστούν σαφέςπως τώρα έχει έρθει η ώρα της κλιμάκωσης, Συνεχίζουμε δίνοντας την απάντηση μας στο δρόμο, ανοίγοντας τις καταλήψεις και σε άλλα κοινωνικά κομμάτια και δρώντας πολύμορφα σε καθημερινό επίπεδο (με δράσεις, αντιπληροφόρηση κλπ). Τίποτα δε διαφέρει πέρα από την αλλαγή των όρων. Απαιτούμε πλέον την κατάργηση του νέου νόμου-πλαισίου και προχωράμε στην κατεύθυνση της μη εφαρμογής του στην πράξη.

Είναι καιρός να αντιληφθούν πολλοί ότι οι φοιτητές δεν είμαστε συντεχνία και δε δεχόμαστε κανενός είδους στειρότητα στο κίνημα. Δεν παζαρεύουμε το «ν+2» με το «2ν». Απαιτούμε πολλά παραπάνω απ’ όσα (δεν) μας προσφέρουν. Ωστόσο, οι φοιτητές είμαστε ένα μέρος –δεν είμαστε οι μόνοι, ούτε είμαστε μόνοι- από το σύνολο όσων αντιστέκονται στην αναδιαρθρωτική πολιτική που εκπορεύεται τα τελευταία χρόνια από τα διάφορα κέντρα εξουσίας και η οποία επιδιώκει να ισοπεδώσει τις ζωές μας μέσα από αλλαγές στους τομείς της εκπαίδευσης και της εργασίας. Άλλωστε, το μεθοδευμένο χτύπημα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (βλ. αξιολόγηση – ΙΔΒΕ – ΔΟΑΤΑΠ, νόμος πλαίσιο, αναθεώρηση άρθρου 16) σχετίζεται άμεσα με τους όρους με τους οποίους θέλουν να μας εισάγουν στην παραγωγή και επομένως το φοιτητικό κίνημα σε καμία περίπτωση δεν αναλώνεται σε ένα ζήτημα αμιγώς φοιτητικό. Έτσι, η συνέχιση των κινητοποιήσεων όχι μόνο θα στοχεύσει στην παρακώλυση της εφαρμογής του νόμου πλαισίου στα πανεπιστήμια, αλλά επίσης θα αποτελέσει πεδίο αναφοράς για επόμενους αγώνες.

 

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!

 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.

 

Απαιτούμε:

 

-Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16.

-Να μην εφαρμοστούν- να σταματήσουμε τα ψηφισμένα Νομοσχέδια για αξιολόγηση- ΙΔΒΕ- ΔΟΑΤΑΠ.

-Να καταργηθεί ο νόμος πλαίσιο.

-Κάτω τα χέρια από το άσυλο.

-Ούτε μια ώρα απλήρωτοι! Όχι στην άμισθη-επισφαλή εργασία

-Δωρεάν σπουδές, σίτιση, στέγαση, μεταφορές.

-Κατάργηση των εξεταστικών φραγμών. Ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

-Καμία διαγραφή φοιτητών. Άρση της αντιδραστικής απόφασης της Γ.Σ. Τμήματος και της συγκεκριμένης αντιδραστικής ρύθμισης.

-Ενιαίο κτίριο που να καλύπτει όλες τις λειτουργικές και διοικητικές ανάγκες του τμήματος στο κέντρο της Αθήνας.

-Καμία αναπροσαρμογή του προγράμματος σπουδών!

- Καμία δίωξη αγωνιστών από πανεκπαιδευτικές πορείες. Αθώωση των συλληφθέντων της

πορείας της 8ης Μαρτίου. Άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του συναγωνιστή Β. Στεργίου.

 

Προχωράμε σε:

-Κατάληψη διαρκείας, με νέα Γενική Συνέλευση Φοιτητών τη Δευτέρα 16/4/2007 και ώρα 15.00 (Καλαμιώτου Α’) σε κατειλημμένη σχολή.

-Συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων την Δευτέρα 26 Μαρτίου ( 9.00 ) όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση των 49 συλληφθέντων της πορείας της 8ης Μάρτη που διώκονται με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

-Συμμετοχή στο παναθηναϊκό -πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28/3/2007 (ώρα 12.00 Προπύλαια). Προσυγκέντρωση στις 11.00 στην Καπνικαρέα.

- Πορεία αλληλεγγύης στον προφυλακισμένο συναγωνιστή Β.Στεργίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30/ 3 στις 16.00 (συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο της Πατησίων) με κατεύθυνση την Βουλή.

-Ενιαίο συντονισμό με φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Συντονισμός και με άλλα κοινωνικά αντιστεκόμενα κομμάτια (άνεργοι, εργαζόμενοι, μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές κοκ).

-Καταλήψεις ραδιοφωνικών σταθμών, μπλοκαρίσματα δρόμων και παρεμβάσεις αντιπληροφόρησης σε συντονισμό με άλλους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους.

-Καθημερινή ανοιχτή συνέλευση κατάληψης. Η συνέλευση κατάληψης να έχει όλη την ευθύνη της κατάληψης και των εκδηλώσεων. Να μην έχει μόνο το ρόλο της εφαρμογής της απόφασης αλλά μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες να είναι χώρος πραγματικής πολιτικής ζύμωσης και αντιπαράθεσης. Να γίνει προσπάθεια για κινηματική και πολιτική ενοποίηση όλων των συνιστωσών του κινήματος ( ανέργων, εργαζομένων, μαθητών, καθηγητών, δασκάλων, φοιτητών κοκ). Αποτέλεσμα αυτού μπορεί να είναι η κοινή δράση, ο περαιτέρω σχεδιασμός, ακόμα και μία πρόταση σε επόμενη Γ. Σ. Σε καμία περίπτωση δεν θα αντιτίθεται στην απόφαση της Γ.Σ του Συλλόγου.

-Συμμετοχή του συλλόγου στο ενιαίο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και καταλήψεων φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, στη βάση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης χωρίς εκλεγμένο αντιπρόσωπο, με σκοπό το συντονισμό δράσης.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


  Ο Σύλλογος των Μεταπτυχιακών το καθυστέρησε λίγο αλλά ΞΑΝΑμπήκε στην Κατάληψη της Σχολής - ενώ ποτέ , φυσικά , δεν έπαψε νά’ναι κομμάτι του Κινήματος!

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ!

Η πρόσφατη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΕΜΜΕ (Παρασκευή 23 Μάρτη 2007)


Έντεκα μήνες τώρα, το μέτωπο της εκπαίδευσης παραμένει , το ΚΡΑΤΑΜΕ ανοικτό• ανοικτή πληγή για την κυβέρνηση της ΝΔ & τη συμπολίτευση του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν κεντρικές επιλογές του Συστήματος στην εκπαίδευση να βρίσκουν απέναντί τους τείχος , να γελοιοποιούνται , όπως και το σύνολο της αντιδραστικής συνταγματικής αναθεώρησης , επί του παρόντος , απέναντι στο ,έως πριν λίγες εβδομάδες «αστείο κοινοβουλευτικό ποσόν» , 180!


Είναι και ο δεύτερος γύρος των φοιτητικών καταλήψεων που εισέβαλε αποφασιστικά στο προσκήνιο ,όρισε πάλι την εκπαίδευση ως πρώτιστο θέμα συζήτησης στην κοινωνία. Δημιούργησε ρωγμές στην Κυρίαρχη Πολιτική, υπέταξε στη δυναμική του ορισμένες από τις εξελίξεις της στο «αναθεωρητικό» πεδίο. Άνοιξε ταυτόχρονα ουσιαστικές ρωγμές στη μασίφ ατζέντα των Μ.Μ.«Ε.» και της επίσημης πολιτικής: Την διαπερνά , μαζί με άλλα Κοινωνικά Κινήματα και καθιστά εκ νέου Επίκαιρα προτάγματα Ελευθερίας, Δημοκρατίας , Αμφισβήτησης.
Απέναντί μας, Κυβέρνηση και Υπουργείο ..Αξιωματικής Συμπολίτευσης συγκροτούν τις αντεπιθέσεις τους:

 


• Το, φαινομενικά ,«καραγκιοζηλίκι» στη βουλή , με , ανίσχυρη, μονοκομματική ψήφιση του «αναθεωρείν» το «16» δεν είναι τυπικό ..καραμανλικό πείσμα! Αποτελεί την σοβαρότατη καθεστωτική κατοχύρωση της βούλησης ώστε το υπάρχον σύνταγμα, στα εκπαιδευτικά, στα εργασιακά, στα δικαιϊκά, στα θεσμικά, παντού... να καταθέσει οριστικά την αγωγή διαζυγίου του από τον τυπικό του έστω, υμέναιο με τις Δημόσιες Ελευθερίες προκειμένου να εγκαταστήσει ως αυτοκράτειρα την ελευθερία της Αγοράς.

 


• Στην τελετουργία του ομαδικού βιασμού των Ελευθεριών , προκαθορίζει ότι στο άμεσο ή το σχετικά απώτερο μέλλον θα είναι δράστης & το ΠΑΣΟΚ. Η κυρίως εκτεθειμένη Ηγεσία μα και ταυτόχρονα η βασικότερη συνιστώσα του αναθεωρητικού πολιτικού ρεζιλιού, υπόσχεται ότι θα επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος. Καθώς μάλιστα δεν παραδέχεται το στρίμωγμά της από το Κίνημα, επικαλείται μια άλλη αλήθεια: Αντί για ρόλο κομπάρσου , θέλει να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει στο αναθεωρητικό θρίλερ.

 


• Ενώ ο Παπανδρέου καλύπτει τον διώκτη του Ασύλου Πάγκαλο, η Γιαννάκου έφερε με βαστάζους τα ΜΑΤ το νόμο- πλαίσιο. Η πολιτική χυδαιότητα της κοπτοραπτικής στο παλιό της κατασκεύασμα, προβλέπει τον «κοινωνικό αυτοματισμό» αποδοχής κάθε μαύρης τρύπας στην εκπαίδευση ,την καταστολή του «ν + κάτι» , τους Πανεπιστημιακούς Χώρους έρμαια των «αξιολογήσεων» των «συμβολαίων» των επιχειρήσεων, της καθηγητικής αυθαιρεσίας, του Σπουδαστικού της Ασφάλειας και των ΜΑΤ , με κάθε μέρα Κινητοποιήσεων να αφαιρείται από το «πλαίσιο» της ημερομηνία λήξης των Φοιτητών στην «Τριτοβάθμια».

 


• Στο μεταξύ οι Κατασταλτικές δυνάμεις έχουν ήδη αναθεωρήσει το Σύνταγμα: Κατάργησαν το σύνολο σχεδόν των , ισχνών , κατοχυρώσεων ατομικών & συλλογικών Δικαιωμάτων και Ελευθεριών , παρακολουθούν και ποινικοποιούν προληπτικά , με βάση το πολιτικό φρόνημα Πρόσωπα και Χώρους , Κινήματα, Φοιτητές, Πανεπιστημιακούς , Πολίτες. Η πρόσφατη αποκρουστική ανακοίνωση του Αττικάρχη Γκόλφη , η στοχοποίηση Ιδεών , Συλλογικοτήτων και Προσώπων είναι τόσο «καινούρια» όσο η Χωροφυλακή και τόσο αναβαθμισμένη όσο τα δηλητηριώδη αέρια , τα γκλοπς ,τα βασανιστήρια οι κουκούλες των ΜΑΤάδων και οι ζαρντινιέρες. Ακριβώς αυτά που οργίασαν στην τεράστια Διαδήλωση της 8/3 επαναφέροντας μέρες χούντας. Αυτά που έφεραν λεία στο Κράτος άλλους 61 Αγωνιστές ,ενώ η λεγόμενη «Δικαιοσύνη» προφυλάκισε τον Αγωνιστή Βασίλη Στεργίου.

 


Εμείς , απέναντι σε αυτή την αντίδραση , που με γλώσσα την οποία θα ζήλευαν στη φάρμα των ζώων του Όργουελ , ονομάζεται «μεταρρυθμίσεις» , «φυγή προς τα εμπρός» και ανάλογες γελοιότητες , επαναλαμβάνουμε ότι παραμένουμε οργανικό κομμάτι του πανεκπαιδευτικού (και όχι μόνο) κινήματος αμφισβήτησης.

   

Ότι , ακριβώς τώρα είναι που το Κίνημα όχι μόνο δεν πρέπει να «πάει σπίτι του» , αλλά: έχουμε όλοι οφειλή να το Γιγαντώσουμε περισσότερο, πολλαπλασιάζοντας όλες τις Εστίες του: Στις Σχολές , στους Δρόμους, σε συνεχώς περισσότερες συναντήσεις με τον Κόσμο της Εργασίας , της Ανεργίας, τα Κοινωνικά Κινήματα. Διαδηλώνουμε σε κάθε επίπεδο την εναντίωσή μας , στο σύνολο της συνταγματικής αναθεώρησης και με όλες τις συνιστώσες του Κινήματος θα καταργήσουμε το «νόμο» Γιαννάκου.

 

Αντιστεκόμαστε στην υποχρηματοδότηση, τη θέσπιση διδάκτρων, την αυθαιρεσία, τις διαγραφές συναδέλφων μας, την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το απλήρωτο επιστημονικό έργο και τις «ακαδημαϊκές» αγγαροδουλειές, τα παραμάγαζα της Αγοράς και παλαιών ή νέων «ακαδημαϊκών τζακιών» και κυριαρχιών στα Πανεπιστήμια, την υποταγή της γνώσης στις ορέξεις και τις κατευθύνσεις των επιχειρήσεων , των Πρεσβειών (σημερινών και αυριανών χορηγών…).

 


Επί πρόσθετα , καταδικάζουμε κάθε συνεργασία Κομματικών κομματιών των διαδηλώσεων με την Αστυνομία- κάτι το οποίο ήδη έκανε δημόσια ευτυχή τον αρχιΜατά «συνδικαλιστή» Καραδήμα και άλλους ομοίους του.

 


Για εμάς η Επιλογή είναι συνεχής Αγώνας:

 


Για ένα ελεύθερο πανεπιστήμιο σε μια ελεύθερη κοινωνία, με ανοιχτή πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν προπτυχιακές & μεταπτυχιακές σπουδές, σε Πανεπιστήμιο δημοκρατικά ελεγχόμενο από την κοινωνία, ώστε να παραμένει προσηλωμένο στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και όχι τις βλέψεις της Αγοράς. Σπουδές που θα προσφέρουν αληθινή εμβάθυνση στην έρευνα, δυνατότητες καθολικής παροχής υποτροφιών , δωρεάν εκτεταμένης βιβλιογραφίας (και στα Π.Μ.Σ.) και όλων των απαραίτητων εφοδίων για την απάλειψη των ταξικών φραγμών.

 


Για πραγματικό Άσυλο! Το Άσυλο δεν είναι «ακαδημαϊκή» διατριβή & νομική κατασκευή. Είναι Κατάκτηση & Ανθρωποχώρος Ελευθεριών - απαραίτητος όσο ποτέ , σε εποχή συνεχών περιστολών , αυτονόητων παλαιότερα, δικαιωμάτων. Ούτε σκέψη κατάργησής ή περιστολής του.

 


Για να μην περάσει ούτε κεραία των σχεδιασμών του νόμου Γιαννάκου: Κανένα χρονικό όριο σπουδών, καμία διαγραφή, καμία «αξιολόγηση» κανένα «συμβόλαιο» των Πανεπιστημίων με το Υπουργείο -ενιαία Τριτοβάθμια Εκπαίδευση , χωρίς διαχωρισμούς σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

 


Για την εξάλειψη των «δοκιμαστικών σωλήνων» των αναδιαρθρώσεων , που εγκαταστάθηκαν στα Μεταπτυχιακά πολύ πριν το «νόμο-πλαίσιο». Για οριστικό τέλος της αυθαιρεσίας και των μηχανισμών πειθάρχησης (π.χ. εσωτερικών κανονισμών), που η επιβολή τους στο Π.Μ.Σ. Ε.Μ.Μ.Ε. , αυτή τη στιγμή διώκει τέσσερις συμφοιτητές μας και έχει διαγράψει άγνωστο αριθμό άλλων , παλαιότερα. Απαιτούμε την άρση των τεσσάρων διαγραφών , όπως και όλων των προηγούμενων, και την ανάκληση του ορίου σπουδών που ορίζει ο «Κανονισμός Λειτουργίας» του ΠΜΣ μας. Ανάκληση και του ίδιου του «κανονισμού» συνολικά.

 


Για τερματισμό της Ομηρίας και την Αθώωση όλων των Συλληφθέντων των Κινητοποιήσεων. Άμεση και οριστική Απελευθέρωση των Κρατουμένων Αγωνιστών Βασίλη Στεργίου & Τίτο Μπρέχτρεντ.

 


Αποφασίζουμε:

 


Τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης ( 28/03 ) μέρας κυβερνητικής ψήφισης στη βουλή της αναθεώρησης του «16» , με συγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια, μαζί με τον Σύλλογο Προπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματός μας.

 


Τη συμμετοχή του Συλλόγου στο ενιαίο Πανελλαδικό Συντονιστικό Καταλήψεων και Γενικών Συνελεύσεων (μετά τη λήξη της πορείας), χωρίς διαχωρισμούς ανάμεσα σε Συλλόγους ΑΕΙ-ΤΕΙ-Μεταπτυχιακών.

 

Κάθετη διαφωνία , επίσης, σε κάθε μεταλλαγή ,αυτής της Κατάκτησης του Κινήματος από Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση των Συνελεύσεων και των Καταλήψεων σε γήπεδο επιβολής «σκορ» στο ΜΑΧ.

 Κάθετη διαφωνία , επίσης με τακτικές Δυνάμεων που εισήλθαν μόλις το φθινόπωρο στους Αγώνες και τους αντιλαμβάνονται ως κομματικό τους λάφυρο και τελευταία τους λυμαίνονται σε ...δικό τους «Συντονιστικό»..

 


Την ενεργή συμμετοχή μας στην κατάληψη του Τμήματος, μαζί με το Σύλλογο Προπτυχιακών Φοιτητών, και την συμμετοχή μας στην Ανοιχτή Συνέλευση Κατάληψης ΕΜΜΕ. Συμφωνούμε με την πρότασή τους , όπως και άλλων Γ.Σ. Φοιτ. Συλλόγων προς το Συντονιστικό για Αγωνιστικό Τριήμερο με επίκεντρο τις κατειλημμένες Σχολές του Αθηναϊκού Κέντρου την ερχόμενη εβδομάδα και Πανελλαδικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 31/03.

 


Επιδιώκουμε να έρθουμε σε επαφή με άλλους Συλλόγους Μεταπτυχιακών και Προπτυχιακών για την συνεχή και άμεση αλληλοενημέρωση και δράση για κοινά προβλήματα. Σε αυτή τη βάση παίρνουμε την πρωτοβουλία νέων προσκλήσεων προς Συλλόγους ή και «μεμονωμένους» Μεταπτυχιακούς για επόμενες συναντήσεις.

 


Νέα τοποθέτηση (και) των ειδικότερων ζητημάτων των Μεταπτυχιακών στο Συντονιστικό, για συνολικότερη ανάληψη Δράσεων σχετικά με τις διαγραφές, τους εσωτερικούς κανονισμούς πειθάρχησης και τα δίδακτρα- όπου υφίστανται.

 


Κινητοποίηση στην επόμενη Γ.Σ. του Τμήματος , στη βάση των αποφάσεων του Συλλόγου «να παρθούν πίσω όλες οι διαγραφές των Μεταπτυχιακών-καμία διαγραφή κανένα όριο σπουδών στο Π.Μ.Σ.».
Συμφωνούμε και συμμετέχουμε στις δράσεις που έχει ήδη αποφασίσει και δρομολογεί η Γ.Σ. του Συλλόγου Προπτυχιακών του Ε.Μ.Μ.Ε.

 


Τη διεξαγωγή νέας Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας την Τρίτη 17 Απρίλη , στις 6:00 στην Καλαμιώτου.Επειδή...

το Κίνημα , από το Μάη το είχε πει:
«δεν έμαθαν να μας σέβονται , θα μάθουν να μας φοβούνται» - και το κάνει πράξη, στην κυρίαρχη Πολιτική, στην Κοινωνία, στη Σχολή..Το τάξαμε να νικήσουμε !..
Οι νόμοι καταργούνται στους δρόμους.
Συνεχίζουμε με Καταλήψεις , Δράσεις , Κίνημα, Διαδηλώσεις, μέχρι την κατάργηση αυτού του νόμου.


Γ. Συνέλευση Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Υποψ. Διδακτόρων Τμήματος Ε.Μ.Μ.Ε. Παν. Αθήνας
  Πρόσθετο και βασικό σημείο των αποφάσεων της Γ.Σ. Μεταπτυχιακών και Υποψ. Διδακτόρων Ε.Μ.Μ.Ε. Παν. Αθήνας είναι και αυτό που αναφέρεται στις ενσωματωμένες στα μηχανογραφικά των Πανελλαδικών και ενταγμένες στην Γ΄βάθμια εκπαίδευση  παραγωγικές σχολές των μπάτσων , του στρατού -εν. Δυνάμεων και από φέτος των δεσποτοπαπάδων.

Αποτελεί μέρος και συνέχεια του παραπάνω παλισίου, που συζητήθηκε και έγινε ομόφωνα δεκτό , στην πολυ ουσιαστική Γ.Σ. της Παρασκευής.

 

·······················································


«..Ως , εύλογη, απόρροια της αδιαπραγμάτευτης Αρχής του Κινήματος και του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψ. Διδακτόρων Ε.Μ.Μ.Ε. Παν. Αθήνας , για αποκλειστικά Δημόσια , Δωρεάν , Ελεύθερη και Κοινωνικά- Δημοκρατικά Ελεγχόμενη Γ’ βάθμια Εκπαίδευση, κάνουμε σαφή και την ακόλουθη θέση- απαίτηση:


• Αφαίρεση από τα Μηχανογραφικά των Πανελλαδικών και άρση της ισοτίμησης με Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. των προπλασμάτων των «μη κρατικών» , αλλά και των ήδη υπαρχόντων σκληρά κρατικών «Τριτοβάθμιων ιδρυμάτων». Έξω από τη Δημόσια - Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ό,τι δεν έχει Δημόσιο και ούτε καν στοιχειωδώς ελεύθερο χαρακτήρα.

 

Αναγνώριση , επιτέλους, ότι η θέση τέτοιων «ιδρυμάτων» είναι στο χάρτη των ανελεύθερων , παραγωγικών σχολών των μηχανισμών καταστολής και των ιδεολογικών μηχανισμών καταστολής:

 

 

 Των Σχολών της αστυνομίας , του στρατού κλπ. , αλλά και των από φέτος εισηγμένων στην πανελλαδική εισαγωγική διαδικασία Ανωτατοποιημένων εκκλησιαστικών σχολών του Χριστόδουλου.

 

Κανένα ρουσφέτι της Γιαννάκου και του Καραμανλή στη δεσποτεία του Χριστόδουλου , καμία Δημόσια Εκπαιδευτική , αλλά και ούτε διαγωνιστική διαδικασία στην υπηρεσία των καραβανάδων , των μπάτσων και των δεσποτάδων.

 

Κανένα κουκούλωμα , με κανένα μανδύα «Δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και «Ακαδημαϊσμού» , κανενός «σχολείου» ενστόλων , κάθετων εξουσιών , καψονιών , ιεραρχημένων «παλιών» και «νέων» σπουδαστών, ανελεύθερων εσωτερικών οικοτρόφων με ολοκληρωτικά ελεγχόμενες ζωές.

 


• Καμιά δομή κανενός Μηχανισμού, στρατού, αστυνομίας, δεσποτάδων σε καμία από τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

 

• Κανένα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο από την εκκλησία , τη ΓΣΕΕ , τους Δήμους , τα επιμελητήρια, τις αποκαλούμενες «μη κυβερνητικές οργανώσεις» , τους «δωρητές» , τους εμπόρους...

 


• Καμία «ακαδημαϊκή» ασυλία & ομπρέλα σε καμιά «εκπαιδευτική» διαδικασία του χρήματος , της εξουσίας και των στολών.Γ. Συνέλευση Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Υποψ. Διδακτόρων Ε.Μ.Μ.Ε. Παν. Αθήνας

23/03/07
»

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License