ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΣΕ ΕΣΗΕΑ

Όχι στην τρομοκρατία των δημοσιογράφων

 

Αθήνα, 12 Απριλίου 2007

 

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Απολύθηκα από την «Καθημερινή», όπως ήδη γνωρίζετε από επιστολή του εκπροσώπου μας στην εφημερίδα, το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, 5 Απριλίου 2007. Οι λόγοι της απόλυσής μου είναι καθαρά πολιτικοί.

Το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας, 2 Απριλίου, μου ζητήθηκε από τη διεύθυνση της εφημερίδας να υποβάλω παραίτηση λόγω ανυπόγραφου σχολίου της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Πριν», της οποίας είμαι διευθυντής, αναφερόμενου στη διασπορά ανθρώπων των Αμερικανών στα ΜΜΕ. Μου δηλώθηκε πως η ιδιοκτησία και η διεύθυνση της «Καθημερινής» θεώρησαν ότι το σχόλιο τους αφορά, αν και πουθενά σε αυτό δεν αναφερόταν το όνομα της «Καθημερινής», όπως άλλωστε δεν αναφερόταν κανένα όνομα εντύπου, καναλιού ή προσώπου. Επρόκειτο περί σχολίου καταγγελίας πολιτικού φαινομένου.

Γνωστοποίησα προφορικά και εγγράφως στην ιδιοκτησία και τη διεύθυνση της «Καθημερινής» τα εξής:

Πρώτον, εφόσον αυτοί δεν επιθυμούν τη συνέχιση της συνεργασίας μας, εγώ δεν έχω καμιά απολύτως πρόθεση να επιδιώξω τη συνέχισή της.

Δεύτερον, αρνούμαι κατηγορηματικά να υποβάλλω παραίτηση στη βάση της πολιτικής αιτιολογίας που μου ζητήθηκε, καθώς κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε αποδοχή και νομιμοποίηση εκ μέρους μου μιας διαδικασίας την οποία θεωρώ πολιτικά απαράδεκτη.

Τρίτον, επειδή η ζητηθείσα παραίτηση ισοδυναμεί με απόλυση, πρέπει να με απολύσουν ευθέως, αναλαμβάνοντας και τις όποιες πολιτικές συνέπειες αυτής της επιλογής. 

Τέταρτον, δεν έχω καμιά πρόθεση διεκδίκησης επαναπρόσληψης από τη στιγμή που διέρρηξαν τις σχέσεις μας.

Περί αυτών των θέσεων μου ενημέρωσα τον πρόεδρο και όσα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μπόρεσα το πρωί της Μ. Τρίτης. Σε επικοινωνία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον από τη Μ. Δευτέρα διευθυντή της «Καθημερινής», Αλέξη Παπαχελά, όπως γνωρίζετε, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Μ. Τρίτης, αυτός δήλωσε ότι δεν έχει γίνει καμία απόλυση, πράγμα τυπικά αληθές, αφού η απόλυσή μου είχε ημερομηνία της επόμενης ημέρας, 4 Απριλίου, και εμένα μου κοινοποιήθηκε τη μεθεπόμενη, 5 Απριλίου.

Η απόφασή μου να μη διεκδικήσω επαναπρόσληψη στην «Καθημερινή» είναι ειλημμένη. Πέρα όμως από την προσωπική μου στάση, έχω την άποψη ότι υφίσταται σοβαρό πολιτικό ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος στην περίπτωσή μου. Νομίζω ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πρέπει να καταδικάσει τον πολιτικό χαρακτήρα της απόλυσής μου και να λάβει όλα τα κατά την κρίση του αναγκαία μέτρα που θα αποτελέσουν φραγμό στην επέκταση απολύσεων συντακτών για πολιτικούς λόγους. Αυτό, κατά την άποψή μου, έχει τεράστια σημασία για τον δημοσιογραφικό κλάδο και πάνω απ’ όλα για την ελευθεροτυπία και τη δυνατότητα έκφρασης και προβολής όλων των απόψεων. Σε αντίθετη περίπτωση, αν αφεθεί να περάσει ένα κλίμα πολιτικής τρομοκράτησης των δημοσιογράφων, η χειραγώγηση της ενημέρωσης θα προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις.

Ευελπιστώ στην ηθική αλληλεγγύη σας.

 

Με αξιοπρέπεια,

Γιώργος Δελαστίκ

από *&*&*& 12/04/2007 9:59 μμ.


 Απο ποτε η απολυση του Δελαστικ εχει πολιτικο χαρακτηρα?Δεν δουλευε στην ιδια εφημεριδα που γραφει ο Ανδριανοπουλος,ο Μανος και τα λοιπα καπιταλοτσιρακια και οι οποιοι μετα μανιας υποστηριζουν τις απολυσεις οταν δεν αρεσει η φατσα του εργαζομενου στο αφεντικο?Δεν τον ειδα να λεει πουθενα καμμια κουβεντα για τις 22 επιχειρησεις που κλεινουν καθημερινα στη χωρα και το ψωμακι -οχι σαν το παντεσπανι του Δελαστικ-που χανουν οι εργατες...
Και σιγα την ελευθερη,πληρη και αντικειμενικη ενημερωση που μας δινουν οι δημοσιογραφοι τυπου Δελαστικ και οι οποιοι απολυομενοι απο τις εφημεριδες-σφουγγαροπανα της εξουσιας μοιρολογουν και καλα κοπτομενοι για την μη χειραγωγηση της ενημερωσης μας.
Αφηστε την πλακα κει κατω,το πνευμα των Βλαχου παραμενει ολοζωντανο:στηριξη του αστικοφασιστικου κρατους με ολες του τις εκφανσεις και παραλλαγες.
Για να τελειωνουμε:την αποζημιωση και σπιτι ολοι οι  Δελαστικ.Στο χωριο μου λενε "Τα κουτσουρα δεν γινονται δεματι"...

από 22:31 12/04/2007 10:32 μμ.


Μπορείς να ενώσεις και εσύ τη φωνή σου με τον Παπαχελά, τον Αλαφούζο και το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ - τους μόνους που δεν θέλουν ή δεν τολμούν να χαρακτηρίσουν πολιτική την απόλυση. Για την ιστορία ρίξε και μια ματιά στη δειλή ανακοίνωση που έβγαλαν πριν από λίγο... http://www.esiea.gr/gr/index.html

από σφ. 13/04/2007 12:43 πμ.


  όταν μαζευτήκατε όλα τα κυρίαρχα στελεχη του ΝΑΡ,στην Καθημερινή (αλήθεια,πως;),όταν καταντήσατε λόγω στελεχών και ιδεολογικότατων επιμονών,

να διαλύσετε (στην ουσία) Συσπειρώσεις

να κάνετε το δικό σας βρίζοντας τους άλλοι (ο κ. Μάρκου συνέχεια άπό αρχές 1990-1995-ως σήμερα,βρίζει και συκοφαντεί τους αναρχικούς0

να είστε συνεργαζόμενοι με το αστικό σύστημα αντιπαροχών προκειμένου να είστε στην επιφάνεια

άντε κ. αντιαμερικάνε και "αντι"συμφεροντολόγε Δελαστίκ

να στήσεις με τα συνστελέχη και συνιεραρχικά στελέχια

αντίσταση

"η Συμφωνία της Βάρκιζας έσπασε.έχουμε πόλεμο"

έγραψε κάποιο αναρχικό ή οτιδήποτε σύνθημα στα Προπύλαια

 

άντε κλάψου να ξαναπάρεις καμιά παχυλή θέση να λες τις παπαριές σου που έγινες και θέμα στα ίντυ

μαζί σου και ο μέγας αντικαπιταλιστής Π.Παπακωνσταντίνου

και ο κ .Μάρκου (π.χ. 1995 και 2006-2007)

σταλινικότεροι του σταλινέως

 

αλλά βλέπεις,επειδή έχετε δημόσια γραφίδα στα κυρίαρχα ΜΜΕ,να συκοφαντείτε αγώνες μπορείτε

Τίποτε άλλο,δεν το μπορείτε

υγ: χτες μίλαγες στου Σαββίδη την εκπομπή της ΕΤ3, μέγα αντικαπιταλιστή δημοσιογράφε

στον πατριώτη Σαββίδη,της πολιτιστικής ΕΤ3, για να κάνεις αντίσταση (να βρεις καλά αμειβόμενη δουλειά=σωστά, αν έχεις ανάγκες...)

 

έγιναν οι δημοσιοκάφροι του ΝΑΡ, θέμα στο ίντυ, αυτοί που έχουν δώσει στεγνά με τις αποψάρες τους, κινήματα και κινήματα, οι 3 κι ο κούκος της κρατικοπαλιταλιστικής ιεραρχίας για κόσμο που βρίσκεται εκτός τους

δεν σε λυπάμαι ρε,να σε λυπηθούν άλλοι και να σε κάνουν ιεροπροφήτη,μεγαναλυτή

όποιο έχει επανάληψη άρθρα του ΠΡΙΝ και των ΠΡΙΝ (καλά,ο μεγάλος πολιτικός αναλυτής Διονύσης Ελευθεράτος, στο ΣπορΦΜ του ΣυΝπατριώτη Χελάκη, και καλά παλιοροκάς, και μια ζωή χαμαιλέοντες αρκεί να'στε στην επιφάνεια),ας τα θέσει προς γνώση και μνήμη

μια ζωή οι ίδιοι και ίδιοι και ούτε καν σιχαθήκατε τον εαυτό σας

από ζουγκλάνθρωπος 13/04/2007 1:54 πμ.


  Αναρρωτιέμαι διαβάζοντας τις παραπάνω 'σκεψεις', τι "χώρος" ειναι αυτός, που δίνει ασυλο στο μισος του ανθρώπου απεναντι στον άνθρωπο που υφίσταται τιν αδικία της απόλυσης. Για να φτιάξουμε νεα αουσβιτς, γκουλαγκ, ή γκουανταναμο, δεν μας χρειαζεται γι'αυτο η κοινωνία, τα καταφέρνει μια χαρά η οικονομία της ζούγλας. Ετσι, ζουγκλάνθρωποι, οταν ειμαστε μερος της ζούγκλας δεν εχει σημασία τι χρωματάκι της βάζουμε της σημαίας μας. Ο εξανθρωπισμός ειναι αναγκαία (αν και όχι ικανή)προυπόθεση της αλληλεγγύης.

από -@- 13/04/2007 3:42 πμ.


Σύμφωνα με  το μουτζαχεντίν δογματικά και ιδεολογικά σφουγγαρόπανο από πάνω, καλά να πάθει ο Δελαστίκ: Αφού "έβριζαν" κάποιοι από το ΝΑΡ τους αναρχικούς, πολύ καλά να πάθει ο "σ." Δελαστίκ. Ακούς εκεί πήγε και στην εκπομπή τπυ Παντελή Σαββίδη να μιλήσει στην ΕΤ3 ο άθλιος! Ξανά καλά να πάθει. Αφού δεν γράφει ύμνους για εμάς, αλλά κάθερται και ασχολείται με τα διεθνή του καπιταλισμού μπας και ανοίξει κανένα μυαλό κανενός αναγνώστη, ε καλά να πάθει.

Καθαρά πράματα. Εμείς δεν κάνουμε εκπτώσεις όταν πρόκειται για τους εχθρούς μας. Και ο Δελαστίκ είναι εχθρός αφού είναι κοντά στο ΝΑΡ και διευθύνει το ΠΡΙΝ που "βρίζει" τους αναρχικούς. Καλά να πάθει. Άσε που (όπως λεέι ο σφ.) ο Δελαστί έχει (κατα)δώσει τα κινήματα (?!?!?!?!) Καλά να πάθει. Δημοσιοκάφρος δεν είναι? συνάδελφος του Χελάκη δεν είναι, που ο Χελάκης είναι ΣΥΝ και λαμόγιο και επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται τους νέους δημοσιογράφους? Αρα φταίει ο Δελαστί, δεν τύθεται θέμα.

Ε, καλά να πάθει!

Τι λογική είναι αυτή όμως, είναι πολλή δύσκολο να γίνει κατανοητή.

Το γνωστό ρητό του Πάστορα Νόιλερ που όταν έπιαναν τους ρομ κανείς δεν φώναζε, όταν έπιαναν τους έβραίους κανέις δεν φώναζε κτλ κτλ.

από @ 13/04/2007 3:52 πμ.


Αυτό όμως που καθιστά τη φράση του ανεπίκαιρη όσον αφορά τον Δελαστίκ είναι ότι οι εβραίοι, οι τσιγγάνοι κλπ δε ζητούσαν από το κράτος την καταδίκη και φυλάκιση πολιτικών χώρων όπως ο αναξιοπρεπέστατος κος. Δελαστίκ να τον χαίρεται ο κος. Πολύδωρας του.

Καμία αλληλεγγύη στα τσιράκια του αστικοδημοκρατικού κράτους.

από κάστορ(ας) 13/04/2007 5:53 πμ.


ο Δελαστίκ είναι ένας από τους σοβαρότερους έλληνες δημοσιογράφους. Προφανώς για να είναι κανείς δημοσιογράφος θα είναι αναγκαστικά στον "αστικό" τύπο και όχι στον "προλεταριακό" που δεν έχει ένα έντυπο της προκοπής και δεν έχει την κατάλληλη εμβέλεια για να βγάλει ένα σοβαρό μέσο ενημέρωσης.

Το θέμα είναι, θέλουμε δημοσιογράφους, διανοούμενους κλπ στην Αριστερά; Αν ναι, τότε σίγουρα θέλουμε και τον Δελαστίκ. Αν όχι, τότε ας ξεκινήσουμε από αυτούς που το παίζουν παράγοντες και όχι από αυτούς που τηρούν λόγω της θέσης τους μια πιο μετρημένη στάση. Ο Δελαστίκ είναι γέννημα μιας εποχής που η Αριστερά μπορούσε να δημιουργεί άλλου τύπου διανοητές, που κατα τη γνώμη μου μας χρειάζονται. Και μας χρειάζονται -ας μου επιτραπεί- όπως έγραφεο ο Δελαστίκ στην Καθημερινή, και όχι όπως γράφει στο "Πριν".

Η δίωξη είναι καθαρά πολιτική και η αλληλεγγύη μας αυτονόητη. Αυτά που λέγονται πιο πάνω είναι μαλακίες. Σε οποιοδήποτε αστικο έντυπο θα έγραφε ο Ανδριανόπουλος, οπότε μάλλον θα ήταν πιο έντιμο να πούμε ότι δεν θέλουμε δημοσιογράφους εν γένει. Όπως δεν θέλουμε και όποιον δεν είναι επαναστάτης ή "επαναστάτης", αλλά θέλουμε μόνον όσους είναι "Εξεγερμένοι". Η προφανής αυτή λογική καταλήγει στην απομονωση που υφίστανται σήμερα οι α/α και η οποία είναι ηθελημμένη και αναπόδραστη. Αυτό όμως δεν υποχρεώνει κανέναν άλλον να τους ακολουθήσει.

Επέτρεψε μου να μη δείξω αληλεγγύη σε κάποιον που καλεί δημοσίως μέσα από τη θέση του ως δημοσιογράφος σε συλλήψεις όσων διαφωνεί πολιτικά μαζί τους γιατί μπορεί το δικαίωμα στη δουλειά να είναι σημαντικό αλλά πίστεψε μου το ζήτημα της ατομικής ελευθερίας είναι πολύ πιο σημαντικό, δεν μπορεί καν να συγκριθεί, είναι αναγκαιότητα ζωής.

Ο ίδιος δουλειά μάλλον θα ξαναβρεί, όσοι όμως βρεθούν πίσω από τα κάγκελα φυλακισμένοι κάτι στο οποίο ο ίδιος συνηγορεί και καλεί το κράτος και την εκτελεστική εξουσία στερούνται των πάντων πλην της ίδιας της ζωής.

από FSLN 13/04/2007 8:29 πμ.


δεν λέει τίποτα; Έγραψε κάτι πασιφανές σχετικά με ένα κολπάκι των αμερικανών και τούδωσαν την άγουσα. Δεν είναι πολιτικό ζήτημα; Ακόμη κι αν ήταν δεξιός δημοσιογράφος, το ότι τον απόλυσαν για πολιτικούς λόγους δεν λέει κάτι;
 
Προσωπικά ο τύπος μου είναι εντελώς αντιπαθής και δεν πιστεύω ότι χρειάζεται καμιά αλληλεγγύη. Άλλο όμως αυτό και άλλο να ευλογάει κανείς απολύσεις για πολιτικούς λόγους. Για μένα είναι δείγμα του τι συμβαίνει εδώ τα τελευταία χρόνια στον Τύπο.

Οι αμερικανοί έχουν πάρει στα σοβαρά τον ελληνικό αντιαμερικανισμό (σε όλες του τις εκφάνσεις) και βλέπουν σαν αντίδοτο την ύπαρξη ενός "φιλικού" και ελέγξιμου Τύπου. Όποιος λέει μαλακίες δεν θα αντιμετωπίζεται πλέον σαν δημοκρατικό άλλοθι ή γραφικός, αλλά θα βγαίνει απ' το παιχνίδι.

από αντιπαθητικός 13/04/2007 9:18 πμ.


 "Προσωπικά ο τύπος μου είναι εντελώς αντιπαθής και δεν πιστεύω ότι χρειάζεται καμιά αλληλεγγύη."

Δεν καταλαβαίνω ρε FSLN.
Αλληλεγγύη (πολιτική αλληλεγγύη) χρειάζονται μόνο όσοι συμπαθείς; Συγνώμη αλλα αν εσύ λες αυτά, τότε είναι πολύ φυσικό να ακούγονται οι καφρίλες που ακούγονται πιο πάνω. Έχετε καταλάβει τι σημαίνει σαν κίνηση αυτό που έγινε; Έχετε καταλάβει πόσο ωμή είναι η παρέμβαση της πρεσβείας που μερικοί την θεωρούν "ουδέτερο παρατηρητή" γιατί αλλιώς είναι......"συνωμοσιολόγοι";

Μάλιστα επειδή πολλοί μιλάνε για "μιζέριες" και "μικρότητες", να μια πραγματική μιζέρια και μικρότητα με όλη τη σημασία της λέξης. Ειλικρινά ελπίζω να είναι βαλτοί κάποιοι που έγραψαν πιο πάνω.
Το κακό όμως είναι ότι μάλλον δεν είναι...

από χαρά στα μυαλά σας 13/04/2007 11:07 πμ.


Με τη λογική κάποιων εδώ μέσα (που ευτυχώς μόνο στο ίντυ φαίνονται πολλοί) θα πάμε όλοι μαζί παρέα στον πάτο.

Καμία αλληλεγγύη λοιπόν σε όποιον δουλεύει σε αστικά ΜΜΕ. Καμία αλληλεγγύη σε όποιον έχει καταφερθεί εναντίον ενός πολιτικού χώρου (είτε κομμουνιστή που επιτέθηκε σε αναρχικούς είτε αναρχικού σε κομμουνιστές, είτε κεντρώου σε αριστερούς κλπ). Καμία αλληλεγγύη σε όποιον είναι στην ίδια οργάνωση με κάποιον που δουλεύει κάπου όπου ανήκει σε κάποιον ΣΥΝασπισμένο ή ξεπουλημένο ή δεν ξέρω κι εγώ τι...

Ρε δεν πάτε καλά! Μήπως σας βάζει ο Παπαχελάς να γράφετε τέτοιες αρλούμπες;

Κι επίσης πότε ο Δελαστίκ ζήτησε συλλήψεις;; Βρείτε μου ένα άρθρο που να ζητάει συλλήψεις αντιεξουσιαστών κι εγώ θα το βουλώσω ως προς αυτό. ¨Ομως αν δεν βρείτε βγείτε και πείτε "λέμε μπαρούφες". Άντε ντε!

Εδώ ο άνθρωπος κατήγγειλε δημόσια κάτι ΠΟΛΙΤΙΚΟΤΑΤΟ που αφορούσε και τον χώρο όπου δουλεύει! Αν δεν είναι αυτό μαγκιά τότε τι είναι;; Κι όπως βλέπετε υπέστη τις συνέπειες χωρίς να κλαίγεται. Την επιστολή τη διαβάσατε ρε ζωντόβολα; Κλαίγετε πουθενά σε κανέναν ή ζητάει να δράσει η ΕΣΗΕΑ για να μην έχουν κι άλλοι δημοσιογράφοι την τύχη του;;

Αλληλεγγύη και ξανά αλληλεγγύη!

Έξω οι κανίβαλοι! 

από Πολύ ωραίο στυλ (Βεβαίως. Βεβαίως) 13/04/2007 1:20 μμ.


Μου φαίνεται ότι μερικά κοπρόσκυλα εδώ μέσα δεν ξέρουν ποιον έχουμε απέναντι και που βρίσκεται.

Τα λόγια (τα μεγάλα και τα εύκολα) φεύγουν σε ρυθμούς ευκοίλιας και οι μεγάλοι επαναστάτες γίνονται υπερασπιστές της εργοδοσίας (και μάλιστα όχι όποιας κι όποιας εργοδοσίας) με ένα ταρατατζούμ.

Οι ίδιοι άνθρωποι που μιλάνε για "αντι-ΜΜΕ" και είναι έτοιμοι να σφ.αλιαρίσουν κάθε περαστικό καμεραμάν που βγάζει μεροκάματο ή να αναθεματίσουν κάθε περαστικό από το καφενείο τους που γράφει τα φαρμακεία σε μια εφημερίδα, βγαίνουν τώρα λάβροι να υπερασπιστούν τους εργοδότες αυτών των ανθρώπων, αυτούς που μας ταΐζουν κουτόχορτο και που ουσιαστικά κυβερνάνε την αποικία ανεβοκατεβάζοντας κυβερνήσεις και αναλαμβάνοντας δημόσια έργα.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Δελαστίκ και ο κάθε Δελαστίκ. Ούτε βέβαια οι πολιτικές του απόψεις, στο βαθμό που δεν είναι φασίστας. Το θέμα είναι ότι άρχισαν οι εκκαθαρίσεις για πολιτικούς λόγους στα media. Και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αρχίσουμε να γουστάρουμε το Ναρίτη μόνο και μόνο επειδή απολύθηκε. Οι αναλύσεις του θα μου φαίνονται πάντα επίπεδες, πιο εθνικιστικές από τα γούστα μου και συντηρητικές στην ουσία τους. Και δεν πιστεύω, όπως κάποιοι παραπάνω ότι η (όποια) αριστερά πρέπει να έχει διανοούμενους σαν το Δελαστίκ. Όμως εδώ δε ζητείται η γνώμη αλλά η αλληλεγγύη μας. Η αλληλεγγύη μας σε μια απόλυση που έγινε για πολιτικούς λόγους.

Αν καταλάβατε καλά, ο άνθρωπος διώχθηκε γιατί μέσα στο έντυπο του πολιτικού του χώρου υπήρχε ένα κείμενο το οποίο δε γούσταρε στα αφεντικά του. Όποιος στηρίζει μια τέτοια κατάσταση ( η οποία εύκολα μπορεί να επεκταθεί και εκτός ΜΜΕ ) και βρίζει τον απολυθέντα και όχι τους απολύοντες έχει ήδη διαλέξει στρατόπεδο. Και φαντάζομαι ότι όλοι όσοι έχουνε παραπάνω εύκολα τα λόγια και τις βρισιές είναι άγριοι συνδικαλιστές στο χώρο δουλειάς τους και δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί τα αφεντικά...

Γνώμη

Ο Δελάστικ έφυγε για
α) Πολιτικούς Λόγους
β) Επίδειξη δύναμης από τον wanna be manager Παπαχελά (της Πρεσβείας)

Χρειάζεται φιλικά προσκείμενος τύπος για τους Αμερικανούς και στα εν Ελλάδι Δημοσιογραφικά και Επιχειρηματικά Τσιράκια
μιας και τα σχέδια για την Νεα Μέση Ανατολή θα είναι μακράς πνοής. Ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα στο "Εθνος" και τα "Νέα" σύμφωνα με τα οποία ζητήθηκαν
και περισσότεροι Έλληνες πολίτες για στρατιώτες στο Αφγανιστάν(με 900 ευρώ παρακαλώ-ενιακοσια ευρώ ολογράφως-) και δημόσιοι υπάλληλοι(Δικαστικοί - Γεωπόνοι και άλλοι)
Μια "καλή" και "φιλική ως προς τους Αμερικάνους ειδησεογραφία χρείαζεται και για τα Λαμόγια της Ελληνικής Αστικής Τάξης που πάνε να πάρουν το "κατιτί" τους από το πτώμα του Ιράκ και ίσως μελλοντικά από το Ιράν.

Όσο για την επίδειξη δύναμης στρέφεται και εσωτερικά προς τους Δημοσιογράφους. Αν απολύουν με το έτσι θελισμό του Alexis Papahelas- έναν έμπειρο και
πολιτικοποιημένο δημοσιογράφο οι λιγότερο έμπειροι και πολιτικοποιημένοι θα υποταχτούν πλήρως. Αυτό σημαίνει λιγότερα επαγγελματικά δικαιώματα για τους Δημοσιογράφους

Η μαζί με τον Alex ή εναντίον του Alex(και της Πρεσβείας)

Άσπρος Λύκος  

 

 

από FSLN 13/04/2007 2:47 μμ.


Έγραψα ότι είναι απαράδεκτη κάθε απόλυση και ειδικότερα όταν γίνεται για πολιτικούς λόγους. Δεν είπα να μη συμπαρασταθεί κανείς στο δελαστίκ γιατί δεν τον γουστάρω. Ακριβώς το αντίθετο. ΠΑΡΟΛΟ που είναι ο δελαστίκ στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει το κόλπο αυτό των πολιτικών διώξεων να σταματήσει εδώ. Το "δεν χρειάζεται αλληλεγγύη" ίσως ξενίζει και ίσως είναι και λάθος να λέγεται έτσι ξεκάρφωτα. Όμως δεν απολύθηκε μόνο ο δελαστίκ από το σκαι για πολιτικούς λόγους. Για το ίδιο πράγμα απολύθηκε και η μπουγάτσου πάλι από το σκαι, γι αυτό το λόγο έχει ουσιαστικά παραγκωνιστεί η σωτήρχου από την "Ε" κλπ κλπ. Οπότε έχουμε να κάνουμε με ένα κύμα διώξεων στη λογική που ανέφερα στο άλλο ποστ και όχι με τον καημένο το δελαστίκ. Καρφί δεν μου καίγεται για τον συγκεκριμένο ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, καθότι έτυχε να τον γνωρίσω παλιότερα και έχω πολύ άσχημη προσωπική άποψη για το άτομο. Επειδή όμως είναι πολιτικό το θέμα "Συμπαράσταση ακόμη και στο δελαστίκ".

Τυχαίνει ακόμη να γνωρίζω πως ο Αλέξις παρακολουθεί συχνά το ίντυ και πιθανότατα και αυτό το θρεντ. Αν το δεις αυτό, άξιος ο μισθός σου υπάλληλάκο. Να χαίρεσαι και τον επίσης προερχόμενο από την αριστερά νεαρό αρχισυντάκτη σου που δήλωνε μεγαλόφωνα πως "καλός δημοσιογράφος είναι ο καλός κλέφτης".

Αηδία.

Το χοντραίνει πολύ ο σφ. και αποδεικνύει ότι οι αναρχικοί από αλληλεγγύη ξέρουνε μέχρι το «ούγκα-μπούγκα». Άλλος ο Δελαστίκ κι άλλοι οι .. ανελαστίκ!
Ναι, ο Δελαστίκ έκανε μαλακίες στο «Πριν» με πρώτη και χειρότερη το πρωτοσέλιδο για τους «Εβραίους δολοφόνους», δλδ, το στρατό του Ισραήλ!
Όμως, ο Δελαστίκ δεν απολύθηκε γι' αυτό αλλά επειδή δεν κόλλαγε του Alexis. Αλλά πότε έχει νιώσει την καυτή ανάσα του Alexis ο αναλληλέγυος σύντροφας, για να διαμαρτυρηθεί και τώρα; Ίσα-ίσα, που «βλέπει» ότι ο Δελαστίκ έδωσε και κινήματα. Μην λέμε ότι θέμε!

από Ένας - Εργαζόμενος 13/04/2007 3:53 μμ.


Για να μην επεκταθεί το θέμα σε αυτά που κατά καιρόυς είχε γράψει ο Δελαστικ και ας συγκεντρωθούμε στο "επίμαχο" άρθρο στο "Πριν"

Κατάθεσα την γνώμη μου και την αιτιολόγησα. Απο κει και πέρα θα περίμενα περισσότερα στοιχεία από τον Δελάστικ.Όχι οτι δεν ισχύει η πολιτική σκοπιμότητα αυτών που λέει(και με βρίσκει σύμφωνο μαζί του) όσο οτι απλά γενικολογεί (άκουσα μου είπαν). Τουλάχιστον έβγαζε  "φωτογραφείες" "συνεργαζόμενων"  Αμερικανοτσολίαδων ή ας έλεγε κάτι ποιο συγκεκριμένα για τις off-shore του Τύπου.

Πρωτεύοντα θεωρώ τα "πολιτικά" στοιχεία της απόλυσης. Και σε θέματα Εξ.Πολιτικής και σε θέματα Εργατικού Δικαίου. Και στα δύο "παρεμβαίνει" ο Alexis(της Πρεσβείας)

Τό φαντάζομαι ότι διαβάζει Indymedia, Και ο Byron διαβάζει Indymedia!! Και ο Παπαγιάννης του Extra 3!!

 


  Επι τέλους ειναι καιροσ να κλεισουμε με το ελληνικο σταρ συστεμ και με όλους αυτους που το πουλαν μαγαλοι και ....σωτήρες του κακόμοιρου του λαου με ....τα λεφτα μισα εδώ και μισά μαυρα στην Ελβετία.

Για τα nick

Ενας Εργαζόμενος(παλιά) = Άσπρος Λύκος(τώρα) 

Προς τον από πάνω ...

.Οκ  μαντρόσκυλε. Το έφαγα το κοκκορέτσι

από αντι-δεξιός 13/04/2007 5:06 μμ.


Ο Παπαχελ-man δεν είναι μαλάκας, χαφιές είναι. 

Ξέρει γιατί απόλυσε τον Δελαστίκ. Όταν η Κ διαβάζεται από τους πιο σοβαρούς δεξιούς πολίτες τα σοβαρά άρθρα τους επηρεάζουν. Οι Αμερικάνοι ξέρουν ότι στην Ελλάδα έχουν να κάνουν όχι μόνο με αριστερο αντιαμερικανισμό άλλα και με δεξιό αντιαμερικανισμό σε αντίθεση με τις δεκαετίες 50, 60 και 70. Τα ποσοστά του 95% αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα έχουν μέσα και το 30 με 40% που είναι δεξιοί. Για πιο λόγο λοιπόν μια σοβαρή δεξια εφημερίδα να δίνει αντιαμερικάνικα επιχειρήματα στον δεξιό και κεντροδεξιο αναγνώστη της;

Ο Παπαχελ-man ήξερε τι έκανε, αφορμή έψαχναν αυτός και η Πρεσβεία να καθαρίσουν το τοπίο στην Καθημερινή που είναι η σοβαρότερη δεξιά εφημερίδα.  Η Πρεσβεία θα προσπαθήσει να επεκταθει η "κάθαρση" παντού στα ΜΜΕ.

Οσο αφορά τους συντρόφους αναρχικούς που γράφουν εδώ, εαν θυμούνται, ο Παπαχελ-man έχει κάνει την σοβαρότερη προσπάθεια χαρτογράφησης τους σε αμερικανικο ασφαλίτικο στύλ (εφαρμοσμένη κοινωνιολογία):

Κοινωνικοταξική προέλευση, γεωγραφική κατανομή, ομάδες και ηγέτες, ψυχολογικό προφιλ, αριθμητικά δεδομένα, ιδεολογικές συγγένειες, διεθνείς επαφές και σχέσεις, πιθανότητες στελέχωσης εγχωρίων τρομοκρατικών ομάδων κ.ο.κ

Για ξαναδέστε το το θέμα λίγο πιο σοβαρά χωρίς τα "ουγκα ουγκα"....           

από Πολύ ωραίο στυλ (Βεβαίως. Βεβαίως) 13/04/2007 5:06 μμ.


ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ....ΣΤΑΡΣ ΚΛΑΣΤΕ ΜΑΣ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ

μήπως σχολάσανε το Χατζηνικολάου και δε το κατάλαβα

από ανεργος 3:54μμ, Παρασκευή 13 Απριλίου 2007

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ

εσύ δεν ενδιαφέρεσαι; εγώ πάντως ενδιαφέρομαι. Αν δεν ξέρεις κόσμο που να ενδιαφέρεται ρώτα και θα βρεις

   

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 20000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.


εντάξει ρε παιδιά, τα είπαμε. μαλάκας ο Δελαστίκ αλλά μεγαλοδημοσιογράφος; 20.000 το μήνα; Σιγά ρε μεγάλε.

  Επι τέλους ειναι καιροσ να κλεισουμε με το ελληνικο σταρ συστεμ και με όλους αυτους που το πουλαν μαγαλοι και ....σωτήρες του κακόμοιρου του λαου με ....τα λεφτα μισα εδώ και μισά μαυρα στην Ελβετία.


Ξέρεις κάτι και μας το κρύβεις; Έχει λεφτά στην ελβετία ο σ. Δελαστίκ; Ή μπερδεύτηκες και τσακώνεσαι με τα ρούχα σου για κάτι άλλο; Μήπως τον μπέρδεψες με τον Τράγκα;

από Άσπρος Λύκος 13/04/2007 6:55 μμ.


Πολύ διαφωτιστική και επί της ουσίας η ανάλυση σου.Ο Papa-Hellas παρουσίασε στους "Φακέλους" του με πολύ "αγαθό" τρόπο τους Αμερικανούς. Στην Ελλάδα υπάρχει ένας έντονος αντι-Αμερικανισμός που δεν συμφέρει και τη ντόπια Αστική Τάξη.

Πως θα πείσουν π.χ. τον μέσο Έλληνα οτι καλά κάνουν που  θα στείλουν Επιπρόσθετα Ελληνικά Στρατεύματα στο Αφγανιστάν για να κάνουν αλλαγή βάρδιας με τα Αγγλικά και Αμερικανικά; Η Ιταλία του Κεντρο με λίγο Αριστερά Πρόντι στέλνει και άλλα στρατεύματα να μην το κάνουν και τα δικά μαςΛαμόγια μπας και πάρουν κάτι;

Το Ελληνικό Κράτος μπαίνει σιγά αλλά σταθερά στην δύνη του Πολέμου της Νέας Μέσης Ανατολής.  

Υ.Γ.(Mεταξύ σοβαρού και αστείου)

Έχω μία πρόταση. Να στείλουν τα δικά τους "γαλάζια παιδιά" σαν τον Ταξίαρχο Αγάπιο τους Πραίτορες του Πολύδωρα κατά Καμπούλ μεριά για να υπερασπιστούν τον Πολιτισμό .. του Μέγα Αλέξανδρου.  Αυτά δεν μας λένε τόσο καιρό οι Ψωμιάδης Παπαθέμελής και λοιποί;  Γιατί δειλιάζουν ;                                                                                                                                             Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Να τους στείλουμε στο Αφγανιστάν για να μας δείξουν το ..μεγαλείο της Ελληνικής Φυλής!!Kαι να μην φοβούνται μην τους "φάνε". Οι Μουσουλμάνοι δεν τρώνε χοιρινό κρέας!! Χε χε!!

 

από κοκορέτσης 13/04/2007 7:23 μμ.


Διότι άμα ανταποκριθούν σ' αυτό που τους λες εσύ «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» και πάνε, Ρόδο μπορεί να μην δουν, αλλά πήδημα θα φάνε αρκετό από τους ταλιμπαναίους.
Στα σοβαρά τώρα: όσο κι αν διαφωνώ με το Δελαστίκ, ε, δεν θα τον αφήσουμε βορρά στα νύχια του ΠαπαχΕΛΑΣ.
Κι επειδή κάποιος είπε για τη Μπουγάτσου, μην βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Η Μπουγάτσου, τόσο από το ΣΚΑΪ, όσο κι από την «Καθημερινή» έπαιξε πιστά το παιχνίδι των εργοδοτών της, «βγάζοντας» διάφορα «άπλυτα» για Κόκκαλη και Ψυχάρη. Επειδή ήταν ατεκμηρίωτα, η «Κ» πλήρωσε χοντρές αποζημιώσεις στους θιγόμενους. Αλλά στο μεταξύ η Μπουγάτσου είχε «καεί» και την πέταξαν σαν στυμμένη λεμονόκουπα...

 Το carrier path του Επαγγελματία Πατριώτη θέλει θυσίες ..κοκορέτση. Θα γλυτώσουμε μια και καλή από Πραιτωριανούς - Ψωμιάδηδες - Παπαθεμελήδες Αγάπιους - "Γαλάζια Παιδιά" και διάφορους άλλους. 

Να μην πούμε ότι ο κύριος Παρασκευαίδης(Μπέμπα Μπλάνς;;) μαζί με την Ανίερη Σύνοδο θα πάνε πατεις με πατως αν μάθουν οτι οι Ταλιμπάν θα τους ..αλλάξουν τον αδοξαστο κοινώς ...τον πάτο

Επιπρόσθετα προτείνω να στείλουμε τον Βύρωνα Polis-dora μαζι με τον Τηλέμαχο Χυτήρη στην Χεράτ του Αφγανιστάν την παλιά πόλη των Πέρσων ποιητών και των συγγραφεών μπας και τους έρθει έμπνευση και γλυτώσουμε και από δαύτους

Χεχε

 

από Ασπρος Λύκος 13/04/2007 8:47 μμ.


Με αφορμη τα της Αριστέας Μπουγάτσου

Δεν ξέρω πολά για την συγκεκριμένη υπόθεση. Παρατηρώ ότι γενικώς ισχύει το εξής. Η πονηριά του ένα(Εκδότη) να στέλνει άλλον(δημοσιογράφο) να βγάλει το φίδι απτη τρύπα. Σε περίπωση νίκης εμφανίζεται ως νική του.ένα. Σε ήττα τα ρίχνει στον ΄..άλλο. Σε συνδιαλλαγή τα βρίσκει με το..φίδι

Η Καθημερινή δεν είχε κερδίσει μία τελευταία μια δίκη  στην οποία την είχε παραπέμψει ο Κόκκαλης για συκοφαντία;;

 

από apo mesa 13/04/2007 11:47 μμ.


Yparxei kai leitourgei organomena stin Ellada sto xwro tou Tupou, sugkekrimeni omada pou analambanei posta kai i moni entoli pou dinei einai...

Grafte oti 8elete, alla koubenta gia touw Amerikanous kai gia to Israil...

Yparxoyn arketoi sunadelfoi pou exoun bre8ei mprosta se auti tin emtoli...

Ta apotelesmata 8a ta doume sti sunexeia....

Profanws uparxei sxedio allwsis twn MME apo AlexisCIA....

Apla o Delastik to egrapse kai amesws efage porta...

An meinoume sto ti diafwnies mporei na exoume me ton Delastik xanoume to dasos...

Opws legame palia sti dekaetia tou ebdominta sta amfi8eatra parmeno bebaia apo ton Mai...

OTAN SOY EDEIXNA TO FEGARI ESY KOITAZES TO DAXTYLO....

 

από αφεντικος 14/04/2007 11:12 πμ.


 Σύντροφοι δεν απολύει μονο η Καθημερινη του Παπαχελα. Απολύει και ο ΣΥΝ! Ωραία συνεχίζει το Κοκκινο! Συγχαρητήρια!

από Nikos 14/04/2007 3:26 μμ.


 Ksekinontas symfwnw oti h apolysh kai katepektasi epagelmatiki sykofadisi tou delastik einai politiki diwxh alla sygnwmi re paidi einai dynaton o diefthidis tou ΠΡΙΝ na doulevei ston Alafouzo eleos dld lyste pia tis adifaseis sas kati tetoies stigmes skeftomai oti kala kanei to KKE kai perixarakwnetai.Fadazomai posa post tha grafodousan edw an o Mpogiopoulos douleve sthn Eleftherotypia alla gia to delastik toumpeki wraio politiko kritirio paidia evge.........

...

από /? 16/04/2007 3:49 μμ.


  ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ @ΡΙΣΤΕΡΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΜΕΤΟΠΟ?ΤΙ ΕΝΝΟΩ...ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΗ?ΠΧ ΚΚΕ Η ΣΥΝ?ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡ.?ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?ΙΣΩΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ?ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΟΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΑΡΦΩΤΟ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License