ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Στις 16-04-2007 μια ομάδα ατόμων από τη Σχολή Θετικών Επιστημών αποφασίσαμε να καταλάβουμε τον αίθριο χώρο του δευτέρου ορόφου του κτιρίου της σχολής με σκοπό τη δημιουργία ενός αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού.

post image

Στις 16-04-2007 μια ομάδα ατόμων από τη Σχολή Θετικών Επιστημών αποφασίσαμε να καταλάβουμε τον αίθριο χώρο του δεύτερου ορόφου του κτιρίου της σχολής με σκοπό τη δημιουργία ενός αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού.

Οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν στην κατάληψη αυτή είναι η έλλειψη ενός κοινωνικού χώρου μέσα στη σχολή,ενός χώρου ελεύθρης έκφρασης και δημιουργίας που να ικανοποιεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.

Δε ζητήσαμε την παραχώρηση κάποιου χώρου από οποιαδήποτε μορφή ή όργανο πανεπιστημιακής εξουσίας, γιατί είδαμε πως και στο παρελθόν ήταν εχθρική σε κάθε ανεξάρτητη προσπάθεια στα πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα είδαμε και τη διάθεση της “εξουσίας” της Σ.Θ.Ε. όσο και για ότι αφορά το συγκεκριμένο χώρο, που εδώ και καιρό παραμένει παρατημένος, όσο και για τη γενική κατάσταση της σχολής σε θέματα χώρου και καθημερινότητας

Επιπλέον στη διάρκεια των πρόσφατων φοιτητικών κινητοποιήσεων, αλλά και νωρίτερα, διαπιστώσαμε την ανάγκη ύπαρξης και άρθρωσης ριζοσπαστικού λόγου και πράξεων, ανεξάρτητων από μικροπολιτικά συμφέροντα.

Αναγνωρίζοντας κάθε πράξη ως αμιγώς πολιτική, γνωστοποιούμε τα χαρακτηριστικά αυτού του χώρου.

  • Αντιιεραρχικός

Θεωρούμε πως οποιαδήποτε προσπάθεια χειραγώγησης δε μας βρίσκει απλά αντίθετους αλλά μας εξοργίζει.

  • Αντιθεσμικός

Μέσα στην αστική “δημοκρατία” καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με μηχανισμούς που δε θέλουν τίποτε άλλο πέρα από τη διαρκή ύπνωση των μυαλών, των σωμάτων και των ψυχών μας. Απέναντι σε τέτοιους μηχανισμούς δε μπορεί παρά να υπάρχει μια διαρκή ρήξη μέχρι την ολική ανατροπή τους.

  • Αυτοοργανωμένος

Ενάντια σε κάθε λογική αδράνειας και ανάθεσης ευθυνών, διαχείρισης και πράξεων, σε ειδικούς, αυτοοργανώνουμε και αυτοδιαχειριζόμαστε τις επιθυμίες, τις ανάγκες αλλά και γενικότερα τις ζωές μας.Οι αποφάσεις παίρνονται απο εμάς για εμάς μέσω της γενικης συνέλευσης του στεκιού.

Το στέκι είναι ανοιχτό σε όλους, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης, εφόσον σέβονται αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ανοιχτή συνέλευση κάθε Πέμπτη στις 12:00

ΑΣ ΑΥΤΟΡΑΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Σχολής Θετικών Επιστημών

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License