Συγκέντρωση - πορεία στην Πτολεμαίδα για τη δολοφονία του Β. Καραλευθέρη

Αντιγραφή από http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=690685#690939 Η αφίσα κάλεσμα στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=690269 Σήμερα το πρωί είχε κανονιστεί συγκέντρωση στα δικαστήρια της Κοζάνης http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=8451

Η πορεία ξεκίνησε με μια εκατοστή άτομα, κράτησε πολύ ώρα και ο κόσμος ίσως και να διπλασιάστηκε προς το τέλος. Οι μπάτσοι άφαντοι. Ήταν μαζεμένοι όλοι στο τμήμα και πάλι εξωτερικά ήταν λίγοι. Μαζεύτηκαν και αρκετοί περίεργοι ντόπιοι να πάρουν μάτι μπας και πέσει ξύλο. Πετάχτηκαν λίγες μπογιές και αναπτήρες στο τμήμα. Επίσης στη διαδρομή γέμισαν με σπρέι όλες οι τράπεζες, βάφτηκαν οι κάμερες στις τράπεζες, τα ΑTΜ, αρκετά συνθήματα κλπ, ενώ έγιναν και στενσιλς με ένα λογοπαίγνιο για τα ΟΠΚΕ (ομάδα πυρπόλησης κρατουμένων ΕΛΑΣ) και ένα ακόμα που δε θυμάμαι. Αρκετοί σύντροφοι/ισσες από Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και άλλες πόλεις. Φωνάχτηκαν αρκετά συνθήματα μεταξύ των οποίων :

 

Ο εισαγγελέας κάνει πως δε ξέρει, Οι μπάτσοι κάψαν τον Καραλευθέρη

 

Όταν οι μπάτσοι κάψουν τα παιδία σας, τότε ίσως να βγείτε απ τα κλουβιά σας

 

Οι θάνατοι στα τμήματα δεν είναι αυτοκτονίες, είναι κρατικές δολοφονίες

 

SS SS μπάτσοι εμπρηστές

 

To κράτος σκοτώνει κι ο κόσμος το βουλώνει

 

Oλες οι άξιες αυτής της κοινωνίας βρίσκονται στις κάνες της αστυνομίας

 

Κλούβες κλουβιά και κλούβια ιδανικά

 

Μπάτσοι SS πυρπολητές

 

αλλά και...

 

M’ εργατικά ατυχήματα και σφαίρες στο ψαχνό τον πόλεμο το ζούμε κάθε μέρα εδώ

 

Αν δεν αντισταθούμε σ’ όλες τις γειτονιές θα γίνουνε οι πόλεις μοντέρνες φυλακές

 

Για πάντα τιμή στον Χρήστο Τσουτσουβή

 

(στο τμήμα)

Κάτω απ τα καπέλα σας έχετε σκατά, τι να καταλάβετε από λευτεριά

 

(στους μπάτσους)

Λύσσα και συνείδηση και άρνηση δια βίου, λευτεριά στον σύντροφο Στεργίου

 

και

 

Καμένο το κωλάδικο δεν κάνει ιου ιου, λευτεριά στον σύντροφο Στεργίου

 

(στο άκουσμα σειρήνας περιπολικού)

Ενάντια στο κράτος και κάθε του τσιράκι, λευτεριά στον Γιάννη Δημητράκη

 

Λευτεριά σ’ όσους είναι στα κελιά

 

Ούτε φασισμός, ούτε δημοκρατία, κάτω ο κρατισμός, ζήτω η αναρχία

 

Η εθνική ενότητα κοροΐδα δεν μας πιάνει, σκατά στον τάφο του Μπακογιάννη

 

Τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες, αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες

 

Το δίκιο μας εμπρός να βγάλουμε στους δρόμους, μπουρλότο και φωτιά σε κράτος κι αστυνόμους

και φυσικά οι ll time classic παραλλαγές του μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι-ζαρντινιέρες... 

από ΚΟΖΑΝΗ 17/04/2007 6:17 μμ. 

ΔΙΚΗ ΜΠΑΤΣΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗ

 Η δίκη ξεκίνησε περίπου 10:30 και ακόμη συνεχίζεται. Υπάρχουν  πολλοί μάρτυρες (κυρίως μπάτσοι). Οι δικαστές όπως αναμέναμε κουκουλώνουν την υπόθεση.
Έξω υπάρχει σταθερά μια 20άρα συντρόφων με πανό, κείμενα και συνθήματα.
Η πόλη, τα δικαστήρια και τα 2 αστυνομικά τμήματα είναι  γεμάτα  μπάτσους.
Χθες , αργά το βράδυ είχαμε 2 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες αφέθησαν  μετά απο λίγα λεπτά. Νεότερα σε λίγο

από ΡΕΠΟΡΤΕΡ 17/04/2007 8:38 μμ.


Σ Ε 18 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ 3ΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΡΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ. ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΑΘΩΩΣΗ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ 2-1 ΨΗΦΟΥΣ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ

από @ σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα 17/04/2007 9:45 μμ.


post image
 

ΗΑΠΟΦΑΣΗ

(για την δολοφονία του Βασίλη Καραλευθερη στο Α.Τ. Πτολεμαΐδας το καλοκαίρι του 2005)

Σήμερα δικαζόταν ο ένας εκ των 7 εμπλεκόμενων μπάτσων ο οποίος είναι και ο μοναδικός κατηγορούμενος για την υπόθεση. Η δίκη ξεκίνησε 10:30 το πρωί και τελείωσε στις 6:30 το απόγευμα.

Η απόφαση...18 μήνες με αναστολή.


Η ΠΟΡΕΙΑ

(δεύτερα 16 απρίλη Πτολεμαΐδα)

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 100 άτομα. Ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας και αφού πέρασε από αρκετές γειτονίες της πόλης κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί, ύστερα από παραμονή 15 λεπτών και κατά την αναχώρηση, πετάχτηκαν χρώματα στους τοίχους του τμήματος. Η πορεία ήταν δυναμική, φωνάζονταν συνέχεια συνθήματα, μοιράστηκαν 1500 κείμενα, γράφτηκαν συνθήματα σε τράπεζες και στενσιλ σε τοίχους.


Μερικά από τα συνθήματα της πορείας ήταν:

-ο εισαγγελέας κάνει πως δεν ξέρει οι μπάτσοι κάψαν τον Καραλευθέρη

-οι θάνατοι στα τμήματα δεν είναι αυτοκτονίες είναι κρατικές δολοφονίες

-s.s. s.s. μπάτσοι εμπρηστές

-προσοχή, προσοχή αναπτήρες με στολή


Επίσης αρκετά ήταν τα συνθήματα για τους κρατούμενους συντρόφους

συνέλευση αναρχικών – αντιεξουσιαστών / τριών σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Εικόνες:

...

από ... 17/04/2007 9:48 μμ.


post image
 

Εικόνες:

από ... 17/04/2007 9:54 μμ.


post image
 

Εικόνες:

από ..αα 17/04/2007 9:59 μμ.


post image
 

Εικόνες:

από δδ 17/04/2007 10:02 μμ.


post image
 

Εικόνες:

από φ 17/04/2007 10:04 μμ.


post image
 

Εικόνες:

από σα 17/04/2007 10:08 μμ.


post image
 

Εικόνες:

από αναρχικοι–αντ/στες σε Κοζάνη και Πτολεμ 18/04/2007 9:41 πμ.


 ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ

Στις 26/06/2005 προσήχθησαν στη Πτολεμαϊδα δυο άτομα για κατοχή μικροποσότητας χασίς και οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Πτολεμαϊδας. Εκεί ο οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκίνητου μέσα στο οποίο βρέθηκαν τα 10,5 γραμμάρια χασίς αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο Βασίλης Καραλευθέρης ο οποίος επέβαινε στο όχημα ως συνοδηγός και στη κατοχή του οποίου δεν βρέθηκε τίποτα, οδηγήθηκε στα κρατητήρια όπου βρήκε το θάνατο. Ο θάνατος του προήλθε από φωτιά που ισχυρίζονται ότι έβαλε ο ίδιος για να διαμαρτυρηθεί για την κράτηση του Ο Β. Καραλευθέρης βρέθηκε στο κελί του απανθρακωμένος φορώντας χειροπέδες, τριανταπέντε μόλις λεπτά μετά την σύλληψη του. Η αντιφατικότητα του αρχικού απαλλακτικού εισαγγελικού πορίσματος δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες θανάτου του κρατουμένου.

Γιατί φορούσε χειροπέδες, αφού ήταν κλειδωμένος μέσα στο κελί;

Πως βρέθηκε ο αναπτήρας στα χέρια του εφόσον υποβλήθηκε σε δυο σωματικούς ελέγχους;

Πώς κατάφερε όντας πισθάγκωνα δεμένος με χειροπέδες να ανάψει τον αναπτήρα;

Γιατί οι ευαίσθητοι ανθρωποφύλακες άργησαν να αντιληφθούν το συμβάν, ενώ το πόρισμα αναφέρει ότι υπήρχαν κάμερες παρακολούθησης στο κελί;

Γιατί, ενώ κινήθηκαν αστραπιαία, βάση του πορίσματος, βρήκαν τον Βασίλη απανθρακωμένο; Απανθρακώθηκε αστραπιαία;

Ύστερα από προσφυγή των συγγενών του Βασίλη κατά της αρχικής απαλλακτικής εισαγγελικής απόφασης ορίζεται δικάσιμος για τις 30 Γενάρη 2007 με μοναδικό κατηγορούμενο τον υπεύθυνο βάρδιας κρατουμένων του τμήματος Πτολεμαïδας. Κατά τη διάρκεια της δίκης, και πιο συγκεκριμένα στην αρχή της, οι δικηγόροι της οικογένειας ζήτησαν την αυτοεξαίρεση του εισαγγελέα της έδρας, μιας και ήταν ο ίδιος(!) που είχε συντάξει το αρχικό απαλλακτικό πόρισμα. Ο εισαγγελέας αρνήθηκε. Τελικά η δίκη διακόπηκε λόγω ωραρίου και αναβλήθηκε για την Τρίτη 17 Απρίλη.

Το ζήτημα όμως δεν είναι να διωχθούν ποινικά οι δολοφόνοι. Μια ματιά στο παρελθόν αρκεί για να φανεί ότι το κράτος με τον δικαστικό του μηχανισμό προστατεύει τους ένστολους και μη φρουρούς του, βαφτίζοντας τα βασανιστήρια, τους ξυλοδαρμούς και τις δολοφονίες, σε ατυχή συμβάντα, πτώσεις σε ζαρντινιέρες, τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις, αυτοκτονίες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Είναι μια ακόμη δολοφονία που προστίθεται στο μακρύ κατάλογο των κρατικών δολοφονιών, είναι ένα ακόμα αγκάθι στις καρδιές μας που αυξάνει το πάθος και την θέληση μας για την ανατροπή αυτού του βίαιου συστήματος. Γιατί ο αγώνας ενάντια στο κράτος και τα αφεντικά είναι αγώνας ενάντια στη βία και την καταπίεση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ: 6:00 μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ κεντ. πλατεία Πτολεμαϊδας

ΤΡΙΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ: 8:30 π.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα δικαστήρια Κοζάνης

συνέλευση αναρχικών – αντιεξουσιαστών/τριών σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδααπό ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ 18/04/2007 9:56 πμ.


  18 Απρίλιος 2007

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Διαδήλωση αντιεξουσιαστών για τον θάνατο του Β. Καραλευθέρη στο κρατητήριοΣε ισχυρό αστυνομικό κλοιό τέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (16/4) το κτίριο της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμαΐδας προκειμένου να προληφθούν πιθανά επεισόδια που φοβόταν η διεύθυνση, λόγω της διαδήλωσης που πραγματοποίησαν για ένα δίωρο τουλάχιστον δεκάδες μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων, με αφορμή την συνέχιση της δίκης για την υπόθεση του θανάτου του 36χρονου Βασίλη Καραλευθέρη στα κρατητήρια του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας τον Ιούνιο του 2005.

Τα μέλη των αντιεξουσιαστικών ομάδων σε μια μεγάλη για τα δεδομένα του χώρου διαδήλωση, συζητήθηκε ότι ήρθαν «ενισχύσεις» κι από αντιεξουσιαστικές ομάδες γειτονικών πόλεων, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας σε ολόκληρη σχεδόν την πόλη -έφτασαν μέχρι το Υδραγωγείο-, ενώ στη συνέχεια στάθηκαν για αρκετή ώρα έξω από το κτίριο της Αστυνομίας φωνάζοντας συνθήματα εναντίων των αστυνομικών και πέταξαν προκηρύξεις και μπογιές, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν επεισόδια με τους αστυνομικούς. Λίγη ώρα νωρίτερα είχαν γράψει συνθήματα έξω από υποκαταστήματα τραπεζών της πόλης και γέμισαν σχεδόν το κέντρο της πόλης με συνθήματα που στρέφονταν ενάντια στο κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, την αστυνομική βία και την εξουσία.
«Ελλάς Ελλήνων αστυνομικών, ρουφιάνων δολοφόνων εμπρηστών» ήταν το κυρίαρχο σύνθημα που φώναξαν, ενώ στο πανώ της συγκέντρωσης είχαν γραμμένο το σύνθημα «Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί απανθρακώνουν τη ζωή».

Στην προκήρυξη που μοίρασαν στους διερχόμενους πολίτες αναφέρονταν στον αποτρόπαιο θάνατο του Β. Καραλευθέρη στα κρατητήρια της Ασφάλειας και έθεταν ερωτήματα αναφορικά με το γιατί φορούσε χειροπέδες αφού ήταν κλειδωμένος στο κρατητήριο, γιατί βρέθηκε ο αναπτήρας στα χέρια του εφόσον υποβλήθηκε σε δύο σωματικούς ελέγχους, πως κατάφερε πισθάγγονα δεμένος με χειροπέδες να ανάψει τον αναπτήρα. Επίσης ρωτούσαν γιατί οι ευαίσθητοι ανθρωποφύλακες άργησαν να αντιληφθούν το συμβάν ενώ στο πόρισμα αναφέρεται ότι υπήρχαν κάμερες παρακολούθησης στο κελί, καθώς και γιατί ενώ υποτίθεται ότι κινήθηκαν αστραπιαία βρήκαν τον κρατούμενο απανθρακωμένο.

Υπήρχε ακόμη αναφορά για το κράτος και τον δικαστικό του μηχανισμό που προστατεύει τους ένστολους και μη φρουρούς του, καθώς τα περισσότερα συμβάντα αστυνομικής βίας αποδίδονται «σε ατυχή συμβάντα, πτώσεις σε ζαρντινιέρες, τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις, αυτοκτονίες», ενώ για τον θάνατο του Καραλευθέρη αναφέρονταν ότι «δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά μια ακόμη δολοφονία που προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των κρατικών δολοφονιών».

Ρ.Β.


e-ptolemeos.gr

από apachy 18/04/2007 7:13 μμ.


post image
 

Εικόνες:


19 Απρίλιος 2007

Επέβαλλε το τριµελές πληµµελειοδικείο Κοζάνης

18 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ

Ο άτυχος 36χρονος είχε βρεθεί απανθρακωµένος στο κρατητήριο της Ασφάλειας Πτολεµαϊδας, υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο

Με φυλάκιση δεκαοχτώ μηνών και τριετή αναστολή, καταδίκασε το τριμελές πλημμελειοδικείο Κοζάνης τον αστυφύλακα Π.Τ., τον οποίο έκρινε ένοχο για την ανθρωποκτονία από αμέλεια ενός κρατούμενου, ο οποίος κάηκε ζωντανός μέσα στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πτολεμαϊδας, τη νύχτα της 26ης Ιουνίου 2005. Η δίκη πραγματοποιήθηκε προχτές, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών βρισκόταν έξω από το δικαστικό μέγαρο, όπου ανάρτησαν πανό, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Ο Βασίλης Καραλευτέρης μαζί με ένα ακόμη άτομο είχε συλληφθεί στην Πτολεμαϊδα, λίγο πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα στις 26 Ιουνίου 2005 για κατοχή μικροποσότητας χασίς. Οδηγήθηκε στην υποδιεύθυνση Πτολεμαϊδας, εγκλείστηκε στο κρατητήριο και βρέθηκε απανθρακωμένος και δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες, μέσα σε περίπου μισή ώρα από τη σύλληψή του. Το δικαστήριο έπειτα από ακροαματική διαδικασία εννιά ωρών, ανακοίνωσε την ετυμηγορία του στις 7 το βράδυ, με τη διευκρίνιση ότι το ένα από τα τρία μέλη του δικαστηρίου ζήτησε την αθώωση του κατηγορουμένου. Η πρόεδρος του δικαστηρίου Παναγιώτα Μαυράκη ανακοινώνοντας την απόφαση, υπογράμμισε ότι «το δικαστήριο κατά πλειοψηφία θεωρεί ένοχο τον αστυφύλακα για την ανθρωποκτονία από ασυνείδητη αμέλεια». Την αθώωση του κατηγορουμένου είχε ζητήσει νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας Γιάννης Κούτρας. Μετά την τελεσίδικη απόφαση για ενοχή του αστυφύλακα, ο εισαγγελέας πρότεινε την ελάχιστη ποινή των 5 μηνών φυλάκισης. Να σημειωθεί ότι από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ο πλημμελής σωματικός έλεγχος του αστυφύλακα στον συλληφθέντα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να περάσει στο κρατητήριο έναν αναπτήρα, με τον οποίο φέρεται να έβαλε φωτιά στα στρώματα που υπήρχαν εκεί.

Τα στρώματα ήταν εύφλεκτα και το κρατητήριο λαμπάδιασε αμέσως, ενώ ο κρατούμενος που ήταν δεμένος πισθάγκωνα δεν μπόρεσε να αντιδράσει και απανθρακώθηκε. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν μόλις αντιλήφθηκαν το συμβάν, επίσης δεν μπόρεσαν να σώσουν το θύμα, καθώς η φωτιά μαίνονταν και οι καπνοί έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Δεν κατάφεραν επίσης να ανοίξουν το κλειδωμένο κελί, επειδή όπως υποστήριξαν οι αστυνομικοί μάρτυρες υπεράσπισης, είχε διασταλεί το λουκέτο από την υπερθέρμανση και δεν άνοιγε. Τελικά, ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική, η οποία έσβησε τη φωτιά και άνοιξε το κελί, αλλά για τον άτυχο κρατούμενο ήταν ήδη αργά.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν αποδέχεται την κατηγορία, καθώς όπως υποστήριξε «έπραξα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την ασφάλεια του κρατουμένου στις συγκεκριμένες συνθήκες». Δήλωσε ότι ο συλληφθείς βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση και ήταν επικίνδυνος γι’ αυτό δεν του αφήρεσε τις χειροπέδες πριν από τον εγκλεισμό στο κελί, ενώ παραδέχτηκε ότι ο σωματικός έλεγχος που διενήργησε έναν «ήταν πρόχειρος», επειδή εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε άλλος αστυνομικός και στο τμήμα ήταν μόνος του.

Εκ μέρους της πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος Σωκράτης Προβατάς, αναφέρθηκε στον εισαγγελέα της έδρας για τον οποίο είπε ότι «έπρεπε να είχε αυτοεξαιρεθεί», αφού ως γνωστόν είναι ο ίδιος που είχε θέσει την υπόθεση στο αρχείο και δεν θα έφτανε στο ακροατήριο, αν δεν υπήρχε νέα απόφαση του αντιεισαγγελέα εφετών Δυτικής Μακεδονίας για άσκηση ποινικής δίωξης. «Διαφαίνεται η εικόνα ότι συμμετέχουμε σε μία μη δίκαιη δίκη, αφού δεν αυτοεξαιρέθηκε ο εισαγγελέας», υπογράμμισε ο Σ. Προβατάς.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Δημήτρης Μπάτζιος επισήμανε ότι ο πελάτης του είναι αθώος, καθώς στις συγκεκριμένες δύσκολες συνθήκες εκείνης της βραδιάς, «έκανε ότι ήταν δυνατόν, υποκαθιστώντας τον διοικητή, τον υποδιοικητή, τον αξιωματικό υπηρεσίας και τον δεσμοφύλακα, αφού δεν υπήρχε κανείς στην ασφάλεια και ήταν ολομόναχος», ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αιτιατή σχέση μεταξύ πλημμελούς ελέγχου και του θανάτου του 36χρονου. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση.
Τέλος να σημειωθεί ότι το δικαστήριο επιδίκασε τη χρηματική αποζημίωση των 40 ευρώ σε καθέναν από τους δύο γονείς του θύματος, γεγονός που ανοίγει το δρόμο στην άτυχη οικογένεια να ασκήσει αγωγές και να διεκδικήσει χρηματική αποζημίωση.

Μετά το δικαστήριο έγιναν δηλώσεις από παράγοντες της δίκης και συγγενείς του θύματος.
Η αδελφή του θύματος Ελένη Καραλευτέρη, δήλωσε ότι «η απόφαση ικανοποιεί μερικώς την οικογένεια», αλλά πρόσθεσε ότι «στο εδώλιο θα έπρεπε να βρίσκονται και οι άλλοι αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση το μοιραίο βράδυ». Ο ξάδερφος του θύματος Παντελής Καραλευτέρης καυτηρίασε τη στάση του εισαγγελέα, επειδή όπως είπε «μετατράπηκε σε συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου», ενώ κατήγγειλε ότι «η Κοζάνη αστυνομοκρατείται, λες και έχουμε εδώ τη 17 Ν».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

   

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License