Τα αιτήματα των Εξεργερμένων Κρατούμενων του Μαλανδρίνου

.

post image

Θα μπορούσε κάποιος/α να το περάσει από κάποιο osr πρόγραμμα, γιατί δεν έχω; ευχαριστώ

Εικόνες:

ocr

από gerontas 24/04/2007 11:21 μμ.


ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ EΞEΓEΡΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΤΟΥ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ


1.    Πλήρης κατάργηση των πειθαρχικών ποινών με την δυνατότητα που δίνει ο νόμος 2776 μονομερώς,

2.    Να μειωθεί στα 12 χρόνια το όριο εκτιθείσας ποινής για άνευ όρων απόλυση σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης,

3.    Να μειωθεί η διάταξη περί έκτισης 3/5 της ποινής σε 3/7 για όλα τα αδικήματα ακόμα και για όσα αφορούν την ισχύουσα νομοθεσία περί ναρκωτικών την οποία θεωρούμε απαράδεκτη και εξοντωτική.

4.   Υποχρεωτική εφαρμογή των ευεργημάτων της άδειας, αναστολής και γενικότερα όσων μέτρων βοηθούν την ομαλή επανένταξη του κρατούμενου στην κοινωνία. Απαιτούμε την κατάργηση της υπάρχουσας διαδικασίας εξέτασης του Κρατούμενου για το αν πληροί τις προϋποθέσεις (όχι τις τυπικές) αλλά αυτές που το 3μελές συμβούλιο της φυλακής θεωρεί κατά την κρίση ίου ότι πρέπει να έχει ώστε να του χορηγηθεί το αντίστοιχο, κατά περίπτωση, ευεργέτημα.

5.    Υποχρεωτικό δικαίωμα στην εργασία για όλους τους κρατούμενους. Για τις ελαφριές εργασίες να καθιερωθούν τα 31 μεροκάματα και για τις βαριές/τεχνικές εργασίες τα 45 μεροκάματα σε όλων των τύπων τα σωφρονιστικά καταστήματα.

6.    Να μειωθεί το όριο προφυλάκισης με ανώτατο δείκτη τους 12 μήνες. Να τερματιστούν άμεσα οι αβίαστες προφυλακίσεις ώστε να επέλθει και αποσυμφόρηση των φυλακών η οποία θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές.

7.    Όσοι αλλοδαποί επιθυμούν να εκτίσουν την ποινή στην χώρα τους το αίτημα τους να γίνεται δεκτό σε όλες τις περιπτώσεις έτσι ώστε η διμερής συμφωνία του 1995 να πάρει σάρκα και οστά.

8.    Να επανεξεταστούν οι νέες φυλακές τύπου Μαλανδρίνου και ως προς τα δομικά χαρακτηριστικά τους (μάξιμουμ 5 ακτίνες σε μια νέα φυλακή δυνατότητας. 500 κρατουμένων) καθώς η υπάρχουσα δομή τους διευκολύνει την ηθικό-πνευματο-σωματική εξόντωση του κρατούμενου με την εισαγόμενη μέθοδο της απομόνωσης. Αυτό να ισχύσει και για τους πολιτικούς κρατούμενους, που η μέχρι τώρα απομονωτική μεθοδολογία της κρατικής βίας αναμφίβολα τους οδηγεί σε πνευματικό τέλμα.

9.     Αυτονόητο αίτημα είναι λόγω της υποχρεωτικής μείωσης της ισόβιας κάθειρξης σε 12 έτη λόγω της-μοιραίας εφαρμογής των ευρωπαϊκών διατάξεων να εναρμονιστεί και η ποινή κάθειρξης σε 25 έτη στις άνωθεν ρυθμίσεις ώστε να εκτίουν 10 χρόνια (μικτά) από τα 15 που ισχύει.

10. Να εφαρμοστεί επιτέλους το ανενεργό ευεργέτημα του σωφρονιστικού κώδικα για την τμηματική έκτιση ποινής, εναλλακτικές μορφές έκτισης ποινής και ημι-ελεύθερης διαβίωσης.

11.  Να οριστεί ΕΔΕ με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης για βασανιστικές καθημερινές καταστολές κρατουμένων με οποιονδήποτε τρόπο που χρησιμοποιείται από όλους γενικότερα τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους προϊστάμενους τους. Αυτό θα οδηγήσει τους σωφρονιστικούς που θέλουν να: υπηρετήσουν συνειδητά τα ανθρωπιστικά ιδεώδη να μην διαπραγματεύονται την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης υπόστασης. Είμαστε βέβαιοι πως τούτη η ΕΔΕ θα τους οδηγήσει σε φοβερές αποκαλύψεις υποχρεωτικής και άδικης ψυχοσωματικής βίας από την πλειονότητα απλών σωφρονιστικών υπαλλήλων και των προϊστάμενων τους.

12.   Απαιτούμε να γνωστοποιηθούν εγγράφως τα αποτελέσματα της ΕΔΕ και ν* απομακρυνθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί που αβίαστα και απλόχερα κακοποίησαν και βασάνισαν κρατούμενους από το 1999 έως σήμερα. Ελπίζουμε να μην προσδοκάτε ενυπόγραφες καταγγελίες και μηνύσεις κρατουμένων για να πράξετε τα δέοντα διότι αυτό όχι μόνο αντιβαίνει τις αρχές της πλειονότητας των κρατουμένων στο Μαλανδρίνο  αλλά  ούτε   και είμαστε  διατεθειμένοι να   βοηθήσουμε  στο   ελάχιστο   το  Υπουργείο Δικαιοσύνης στη διαλεύκανση της κατάστασης στο γνωστό κολαστήριο-βασανιστήριο Γενικό Κατάστημα Α' Τύπου Μαλανδρίνου.

Κλείνοντας απαιτούμε την άμεση απάντηση εγγράφως σε όλα τα αιτήματα μας και την ενυπόγραφη του Υπουργού Δικαιοσύνης ή του αντίστοιχου γενικού γραμματέα σε ότι αφορά στον καταμερισμό ευθυνών για εξέγερση-στάση και φθορά δημόσιας περιουσίας. Να μην τολμήσετε να συντάξετε κατηγορητήρια για τις παρακάτω ενέργειες για όλους ανεξαιρέτως τους κρατουμένους του Γενικού Καταστήματος ίου Α' Τύπου Μαλιινδρίνου. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License