Για το "καθάρισμα" της Πλατείας Εξαρχείων και τις "ελευθεριακές" αντιδράσεις

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται με άξονα ποιες ακριβώς αντιλήψεις προβοκάρεται η ΘΕΤΙΚΗ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ πλευρά του αναρχισμού και της αυτονομίας...

Έχει γεμίσει το Athens IMC με σχόλια διάφορων πικραμένων δήθεν αντιεξουσιαστών, στην ουσία δε φασιστών και περιθωριακών, που προσπαθούν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι.

Δεν γνωρίζω και δεν με νοιάζει να μάθω αν όντως πραγματοποιήθηκε πριν συνέλευση στο Πολυτεχνείο, αν η απόφαση πάρθηκε με άλλο τρόπο, αν αυτοί που την έβαλαν σε εφαρμογή ήταν 10 ή 100.

Αυτό που ξέρω είναι ότι το κυνήγι των πρεζεμπόρων και η στοιχειώδης βοήθεια στους ντόπιους κατοίκους και στα παιδιά τους να μπορούν να νοιώθουν ασφαλείς και να ζουν σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ είναι από τις πιο ευγενικές και όμορφες-ταξικές-επαναστατικές ενέργειες που έχουν γίνει από τον αναρχοαυτόνομο χώρο την τελευταία 25ετία.  Μια πράξη που ομόρφυνε - αποχαρακτήρισε τον αναρχικό χώρο από μεγάλο μέρος της λάσπης που δέχεται και τον ανύψωσε αναμφίβολα στα μάτια των εργαζομένων της περιοχής και της προοδευτικής και δημοκρατικής νεολαίας.


Ήρθε όμως η ώρα να καθαρίσει - τελειώσει ο χώρος με άτομα που θεωρούν αυταρχικότητα να θεωρείται ασυμβίβαστη η πρέζα με την επανάσταση και την αναρχία, που θεωρούν αυταρχικότητα - "σταλινισμό" την άσκηση βίας σε λούμπεν  στοιχεία, που αύριο θα γίνουν τα ζόμπι που για ένα 20ευρο, για μια δόση "άσπρης" που θα τους δίνει η αστική αστυνομία-Κράτος θα μας σφάζουν σα τα σκυλιά...

'Η ΤΑΞΙΚΗ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ 'Η ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΟΣ ΛΟΥΜΠΕΝ ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΜΟΣ

Μέση λύση δεν υπάρχει...

από εγωπαθής 13/05/2007 2:36 μμ.


Δεν μπορούσες να το βάλεις σε ένα απ΄ αυτά; Για πόσο θα διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια; Μία με την Εξάρχεια, μία με το πλάκωμα συνασπιμένων-εαακιτών, έχετε καταντήσει το ίντυ μπουρδέλο πια! Έλεος δεν είμαστε αναλφάβητοι, ξέρουμε να διαβάζουμε και δεν χρειάζεται πια τόση επανάληψη!!!

Ε

από αυτόνομος αντιμαοϊκός αρνητής στρατευσης 13/05/2007 2:40 μμ.


  άμα έχουμε την ΟΑΚΚΕ μαζί μας δεν έχουμε να ανησυχούμε και να αναρωτιώμαστε για τίποτα!

Οι φίλοι των μαγαζατόρων της πλατείας δεν πρέπει να κάνουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις μόνο στην πλατεία αλλά και στην αναρχία!

από αυτόνομος μαοϊκός αντιιμπεριαλιστής 13/05/2007 3:05 μμ.


Μαοϊκός στο φτωχό μυαλό σου ίσον ΟΑΚΚΕ;

Νταξ, σε 5 πράγματα συμφωνώ μαζί τους, αλλά κόψε τη συκοφαντία...

από ένας άλλος μαοικός 13/05/2007 4:12 μμ.


  Εντάξει, εντάξει Α.Μ.Α ξέρουμε ότι δεν είσαι ΟΑΚΚΕ αλλά δεν σε είπανε και καμπούρη και έσπευσες να δηλώσεις ότι ο χαρακτηρισμός ΟΑΚΚΕ αποτελεί συκοφαντία.  Λες και σε ειπανε κνίτη ή συνασπισμάκια.

από αυτόνομος μαοϊκός αντιιμπεριαλιστής 13/05/2007 4:21 μμ.


Άλλωστε, παρά τις όποιες διαφωνίες, εκτιμώ τους συναγωνιστές της ΟΑΚΚΕ.

Απλά έτσι όπως χρησιμοποιήθηκε το ΟΑΚΚΕ εδώ, ήθελε να ξεστρατίσει τη συζήτηση για να αρχίσουν οι γνωστοί σοσιαλφασίστες τα "οι τρελλοί με τη Ρωσία κλπ." και να ξεμπερδεύουν με το θέμα, που είναι ουσιαστικότατο.

Συγγνώμη (αν είσαι μέλος της ΟΑΚΚΕ) και φυσικά δεν είπα ότι  είναι μομφή να σε πουν ΟΑΚΚΕίτη!

 καλό δεν είναι!

Τώρα αν το καλό των αναρχικών και των Εξαρχείων το ξέρουν καλύτερα οι αυτόνομοι μαοϊκοί, δεν ξέρω, θα σας γελάσω...


ΟΑΚΚΕ ξεοακκε, μαοϊσμός και αυτονομία είναι εκ διαμέτρου αντίθετα και η συνύπαρξη τους αδύνατη. Σα να λέμε τραγέλαφος! Σύνελθε...

/

από / 13/05/2007 5:10 μμ.


 αν και αυτονομία και μαοισμός  ειναι τω όντι εκ διαμέτρου αντιθετες κα αντιτιθέμενες πολιτικές τοποθετήσεις, στα πρώτα χρόνια της μεταπολιτεύσεως σημαντικό μέρος των αγωνιστών (πίστευε πως) συνδυάζεται η παράδοση της ιταλικής αυτονομίας με το κόκκινο βιβλιαράκι...

από Η σωστή αντιμετώπιση του θέματος 13/05/2007 5:22 μμ.


Μακριά από μας κι όπου θέλουν ας πάνε...

από στη δουλεια σου 13/05/2007 6:37 μμ.


  και στο στεκι σου. Γραψε και που αραζεις να 'πθουν να σου κανουν παρεα

από ούτε το τσιφλίκι σου 13/05/2007 6:45 μμ.


Και στα σπίτια μας δεν χώρανε χρήστες αλλά ούτε χωροφύλακες

από γιατι 13/05/2007 6:50 μμ.


  εισαι εσυ ο χωροφυλακας κι αν το παιζεις οτι δεν εισαι να σε δω οταν χρειαστει να το αποδειξεις κιολας. Η μηπως δεν εισαι?

από μην αφήσουμε ρουθούνι 13/05/2007 6:50 μμ.


  εσυ παρ' τους σπιτι σου
στη δουλεια σου

  και στο στεκι σου. Γραψε και που αραζεις να 'πθουν να σου κανουν παρεα

 

Δεν εχει σημασία ποιους κάθε φορά, ΕΚΕΙΝΟΥΣ, τους ΑΛΛΟΥΣ, μακριά από μας, όλοι τους...


  σφαζεται κοσμος και η ευθυνοφοβια γινεται επιχειρημα αντιρατσιστι.κο

από άσε 13/05/2007 6:59 μμ.


 χωροφύλακα δεν χωράει ο χρήστης γιατί απλά δεν "πίνουμε". Κι ουτε ξέρω οι χρήστες να μπαινουν στα σπίτια του ενός και του αλλου με το ζόρι. Κι αν ερθει στο δικό σου με το ζόρι διώξτον. Οι πλατείες δεν είναι τσιφλίκι σου.

Κι αν σας ενοχλούσαν οι χρήστες γενικώς τότε γιατί δεν μπήκατε στα μαγαζιά να βγάλετε τον κόσμο έξω να φύγουν κι αυτοί κι εσεις μαζί; Ή μήπως μόνο μέσα στην πλατεία πίνουν και γύρω γύρω όχι;


  πρεπει να παει. Κανε του προσκληση λοιπον.

από θυμοσοφος 13/05/2007 7:04 μμ.


  'μακρια απο μας κι ας πανε οπου θελουν'. Εμ για δεν πανε στο Κολωνακι?  Εμ?

Τελος παντων χρηστες δε διωχτηκαν.


σκετοι τσιφλικάδες είναι. Οι χρήστες μέσα από την πλατεία έφυγαν, και δεν θα ξανάρθουν όσο ισχύουν τα περίπολα, αλλά οι χρήστες γύρω γύρω μείνανε κι έρχονται κι άλλοι... Όσο για το Κολωνάκι, τρομερό επιχείρημα που εναλαμβάνεται συνέχεια από τους φίλους των μαγαζατόρων...  "Εδώ είναι Εξάρχεια (το τσιφλίκι μας) κι οποιου δεν του αρέσει να πάει στο Κολωνάκι"!

από zaira 13/05/2007 7:28 μμ.


  Περιπολα,εκκαθαριστικες επιχειρησεις.χρηστες φυγανε,χρηστες μεινανε, ψιλες πεσανε,.....Θεε μου πως φτασαμ ως εδω στα συνορα του εξ απο δω?Kι οταν ηρθε κι η σειρα μου και πηρανε και μενα κανεις δεν ηταν εκει για να μ ακουσει... ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΒΡΕ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ? ΡΕ ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ...

από κουκουρουκου 13/05/2007 7:47 μμ.


  κουκουρουκου ιδεολογια, μεταμοντερισμοι, anything goes, καποιος να διοριζει καποιους αλλους, εκλογες, πλειοψηφιες, οι απο πανω, ο προεδρος της δημοκρατιας, θα φτιαξουμε τον παραδεισο επι γης, 'φιλε μηπως εχεις ενα ευρω', το Αιγαιο ανηκει στα ψαρια του και η πλατεια στα παγκακια της, ολοι κανανε παντου λαθος, ουτε συμβουλια, ουτε συνελευσεις, ολα ειναι εξουσια ετσι κι αλλιως, κι εγω απλα καθομαι εδω και περιμενω τη δοση μου να ξεχασω. Ειναι δικαιωμα μου.

από @@@@ 13/05/2007 8:06 μμ.


paidia,stin epomenh poreia na xwrisoume se filoprezakhdes kai antiprezakhdes kai na plakwthoume gia na doume poios exei dikio.ok?

από NBG 14/05/2007 2:31 πμ.


Σήμερα ήμουν για ένα χαρτί στο κωλάδικο της Κυψέλης και άκουσα δυο λήτες μεγάλης ηλικίας να συζητάνε το θέμα της πλατείας και ο ένας είπε στον άλλο "να δεις που θα φύγουν όλοι μαλάκα και θα μας βάλουν να στεκόμαστε εμείς στο περίπτερο".

από :! 14/05/2007 4:16 μμ.


Ξέρω ότι έχει γίνει και στο παρελθόν, αλλά επιτέλους έγινε άλλη μια αρχή. Να φύγει η πρέζα από τα Εξάρχεια. Είναι ο δούρειος ίππος των μπάτσων. Το βρώμικο παιχνίδι πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Και αυτοί που κλαίγονται, ας μας πουν επιτέλους τι προτείνουν. Δε μπορεί μια ζωή να κριτικάρουμε εκ του ασφαλούς. Να ακούσουμε τις φωτισμένες ιδέες τους για το πως να αντιμετωπίσουμε το θέμα.

από άλλος 14/05/2007 5:28 μμ.


  φίλε ερωτών από πάνω: απο οτι καταλαβαίνω το πέσιμο δεν εγινε με βάση τι πίνει ο καθένας αλλά με βάση τι κάνει όταν χρειάζεται να πιεί, με τον τρόπο που νταραβερίζεται και αφού έχει πιεί. Επίσης όπως κατάλαβα το πέσιμο δεν έγινε σε χρήστες αλλά σε βαποράκια (που συνήθως βεβαια είναι και αυτά χρήστες όπως είπε και κάποιος άλλος - δεν ισχύει όμως το αντίστροφο). Άρα ο στόχος της δράσης δεν αφορούσε το χημικό μέρος του πράγματος (πρέζα, κόκα, χασίς, αλκοολ κλπ) αλλά τις συμπεριφορές (τσαμπουκάδες,μαχερώματα κλπ).

  διωχνουμε αυτόν που έχει αυτή τη συμπεριφορά.

Οχι οσους πινουν τα ιδια ναρκωτικά με αυτον ή εχουν τις ιδιες σεξουαλικες προτιμησεις με αυτόν ή είναι απο την ιδια χώρα με αυτόν κλπ.

Εκτός κι αν θελεις φίλε 'άλλε' να συζητήσουμε αν τη "Βία" στην πλατεία την εκπροσωπουν τα πρεζάκια.

Εγώ δεν γουστάρω ουτε την πρέζα ουτε κανενα ναρκωτικό.

Δεν διαλεγω για συντροφο καποιον που πίνει.

Αλλα η πλατεία ειναι ΚΑΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ!!!

από μηπως 15/05/2007 3:03 πμ.


  οι τοξικομανεις ανελαβαν να διωξουν και απομονωσουν αυτον που εκανε το μαχαιρωμα? Εαν ναι, που το ξερουμε οι υπολοιποι?

από Πιερ 16/05/2007 12:47 πμ.


Εχω να κανω μια προταση στους αντιπρεζακηδες
Γιατι δεν κανετε κανα ντου στην Ομονοια?
Αφου δεν μπορουν οι μπατσοι να την καθαρισουν ας την καθαρισει ο αντιεξουσιαστικός χώρος

από να καθαρισουν την Ομονοια 16/05/2007 12:54 πμ.


 καπου πρεπει να ειναι και οι πρεζακηδες. Τι να τους κανουν? Να τους τουφεκισουν?Τους αφηνουν στο κεντρο που δε μενει πια κανεις για να'ναι και κεντρο και περιθωριο. Αν τους στειλουν σε γειτονια ολο και καποιος απο τους κατοικους θα δημιουργησει προβλημα. Η λυση Ομονοια και Εξαρχεια συμφερε.

από Πιερ 16/05/2007 1:19 πμ.


αλλα προσφερει και το κεντρο το «ξεκαρφωμα» με την πολυκοσμια
Αλλα πραγματικοι εμποροι δεν νομίζω να κατεβαινουν κέντρο για να πλουτίσουν..

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License