Νέες συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στην Κοπεγχάγη

Νέες συγκρούσεις διαδηλωτών

post image

  Αστυνομικοί και διαδηλωτές συγκρούσθηκαν εκ νέου τη Δευτέρα, έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στην περιοχή Κριστιανία της Κοπεγχάγης, μια πρώην στρατιωτική βάση που είχε μετατραπεί σε ελευθεριακή κοινότητα εδώ και δεκαετίες, με αφορμή την απόφαση κατεδάφισης ενός παλαιού κτιρίου.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 50 συλλήψεις, ενώ η κρατική τηλεόραση της Δανίας μετέδωσε ότι τρεις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν.

Διαδηλωτές ανήγειραν οδοφράγματα στα οποία έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα πυκνοί καπνοί να καλύψουν την περιοχή.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν με αφορμή την κατεδάφιση ενός εγκαταλελειμμένου ξύλινου κτιρίου στην περιοχή της ελευθεριακής κοινότητας, η οποία αντιμετωπιζόταν από τις αρχές σχεδόν ως ημιαυτόνομη από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Το κτίριο είχε καταστραφεί εν μέρει από πυρκαγιά το 2002, όμως ορισμένοι κάτοικοι της Κριστιανία είχαν ζητήσει δικαστική εντολή για να εμποδιστεί η κατεδάφισή του.

Τους τελευταίους μήνες στην Κοπεγχάγη σημειώθηκαν και άλλες παρόμοιες διαδηλώσεις. Τον Μάρτιο, αστυνομικοί συγκρούσθηκαν βίαια με διαδηλωτές με αφορμή την κατεδάφιση ενός κτιρίου όπου στεγαζόταν ένα ανεξάρτητο κέντρο νέων και είχαν γίνει τουλάχιστον 26 συλλήψεις.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License