Για άλλη μια φορά συγκρούσεις και οδοφράγματα μετά απο μεγάλη συναυλία στη Κριστιανια το βράδυ της Παρασκευής 18/6. Με το τέλος της συναυλίας κατά τις τρεις αρκετός κοσμος συγεντρώνεται για reclaim the streets σε μια πλατεία κοντά στη Κριστιάνια οπου κατευθείαν περικυκλώνεται από απείρους μπάτσους . Ο κόσμος παραμένει για μια όρα στο σημείο έχοντας αποκλείσει το δρόμο για μια ώρα περίπου. Σιγά σιγά αρκετά άτομα αποχωρούν και παρακάμπτουν τον αστυνομικό κλιό με κατεύθυνση τη είσοδο της Κριστιάνια…. Εκεί στήνονται μεγάλα οδοφράγματα και ξεκινά επίθεση στις δυνάμεις των μπατσων παρά τη διαφωνία μερικών κατοικων της Κριστιανια. Δυστυχώς οι αστυνομία χαλάει εύκολα τα οδοφράγματα εφόσον ελάχιστοι μένουν για να τα υπερασπίσουν και εισβάλει μέσα στους χώρους της Κριστιανια… Εφόσον έχουν περάσει τις κεντρικές εισόδους πολλοί μπάτσοι δέχονται ποιο οργανωμένες επιθέσεις και αποχωρούν προσωρινά. Υστέρα ξανα –εισβάλουν με περισσότερες δυνάμεις από όλες τις εισόδους και μερικές φορές περικυκλώνουν κόσμο χωρίς ώμος να χτυπήσουν κανένα. Την ίδια στιγμή στους γύρω δρόμους υπάρχουν άτομα που στήνουν οδοφράγματα κόβοντας τη κυκλοφορία στους γύρω δρόμους της περιοχής . Τα γεγονότα αυτά δείχνουν το κλίμα που επικρατεί από τη κατεδάφιση του oungdomshuset πριν δυόμισι μήνες αλλά και την καταστροφή κτηρίου της κριστιάνια πριν λίγες μέρες … Είναι σίγουρο ότι η κατασταλτική λογική του Δανέζικου κράτους τώρα στρέφεται εναντίον της Κριστιάνια οπου προφανώς έχει άλλες φιλοδοξίες για τη περιοχή…. Παρ όλο που η Κριστιάνια δεν έχει επιλέξει σαν προτεραιότητα την επαναστατική δράση ( προσωπικά πιστέυω) δεν παύει να είναι ένας χώρος με συγγενική λογική στις ελευθεριακές αντιλήψεις. Η κατάσταση στη Κοπεγχάγη παραμένει τεταμένη και ο περισσότερος κόσμος δε σκέφτεται να παει σπίτι του αλλα να αντισταθεί παρά την οργανωμένη καταστολή και τις φυλακίσεις . Είναι δεδομένο ότι οι εξελίξεις αυτές χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής εφόσον αποτελούν συγκεκριμένο σχέδιο καταστολής και όχι συγκυριακές καταστάσεις .

Η αλληλεγκύη είναι το όπλο μας.

Λευτεριά στους φυλακισμένους της κατάληψης oyngdomshuset.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License