Ανακοίνωση για την ιστοσελίδα της "Ανίερης Συμμαχίας"

Ανακοίνωση για την ιστοσελίδα της "Ανίερης Συμμαχίας" που πυρπόλησε το Εκκλησάκι της Θεολ. σχολής:

Ανακοίνωση για την ιστοσελίδα της "Ανίερης Συμμαχίας" που πυρπόλησε το Εκκλησάκι της Θεολ. σχολής:
 

 
Αυτοί που έκαψαν το Εκκλησάκι της Θεολογικής σχολής, ήταν πιθανότατα παγανιστές! Στα εισαγωγικά κείμενα ονομάζουν τον Αρχιεπ. Χριστόδουλο και τους Ιερείς  "ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΡΑΒΒΙΝΟΥΣ"!!! αυτό, ΜΟΝΟ παγανιστής θα το έλεγε. Ενας πραγματικός αναρχικός δεν χρησιμοποιεί μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τους Εβραίους, γιατί είναι διεθνιστής! Το ίδιο συμβαίνει και στο site. Υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί σε Εβραίους. Οποιος έχει διαβάσει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ , θα ξέρει πως όντως ένας πραγματικός αναρχικός μπορεί μεν  να κάψει μία Εκκλησία, αλλα πιστεύει πως όλοι οι λαοί είναι ίσοι. Μισεί κάθε τι ρατσιστικό! Αυτό το προκάλυμα, δεν είναι ξένο για τους παγανιστές, οι οποίοι κατα καιρούς χρησιμοποιούν ψεύτικες ταυτότητες (π.χ. αθεϊστών) για να επιτεθούν στον Χριστιανισμό...Μαλλον βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο "Θρησκευτικό Πόλεμο" για τον οποίο την νύφη θα πληρώσουν ανθρωποι που δεν φταίνε.
 
Προσεξτε το κείμενο απο την ιστοσελίδα: 
Οι ακροδεξιοί Ναζωραίοι κατακτητές φιλοδοξούν και επιτυγχάνουν, να ελέγχουν τις ζωές των Ελλήνων από τη γέννηση μέχρι τον θάνατο, μέσα από τα 7 μαγικά τους μυστήρια: Θεία Ευχαριστία, Ιεροσύνη, Μετάνοια, Ευχέλαιο, Βάπτισμα και το πιο σατανικό, τον λεγόμενο ΓΑΜΟ.
Αν αυτό δεν είναι παγανιστικη ορολογία τοτε τι είναι;;; διακρίνει μεταξύ "Ναζωραίων" και "Ελλήνων", αυτές οι διαφόρες , είναι 100% παγανιστική, και όχι αναρχική, ορολογία. Επίσης το ότι μιλάει για "Ναζωραίους Κατακτητές" παραπέμπει στην 100% παγανιστική Θεωρία πως οι Χριστιανοί κατέκτησαν και κατέχουν...την Ελλάδα!!! Αυτά , δεν τα λένε πραγμάτικοί αναρχικοί. Οι πραγματικοί αναρχικοί θα ασκούσαν άλλου είδους κριτική , σε κάθε Θρησκεία.
 

Υ.Γ.
Το πιθανότερο, μετά την ανακοίνωση αυτη, είναι πως θα δούμε η σελίδα να καταδικαζει και τον παγανισμό, αλλα θα είναι αργα, για να μας πείσουν. Δυστυχώς , κατα τα φαινόμενα, οπισθοδρομήσαμε στα χρόνια που οι παγανιστές εκτελούσαν Χριστιανούς! Η "ανόητη συμμαχία" θα παραμείνει στον παγανιστικό βαρβαρισμό της, χρεώνοντας σε άσχετους τα εγκλήματα της, για τα οποία δεν έχει καν τα κότσια να αναλάβει ευθύνες. Αλλα πάντα έτσι ήταν οι παγανιστές: δειλοί και βίαιοι, όπως όλοι οι Θρησκευτικά φανατισμένοι, όπως και οι αντίπαλοί τους τον μεσαίωνα.
 

από Bakunina 26/05/2007 12:54 πμ.


Ο ι άνθρωποι δεν είναι αναρχικοί. Ή παγανιστές είναι, που προσπαθούν να προσηλυτίσουν κόσμο στο μαγαζάκι τους χρησιμοποιώντας αναρχικές ορολογίες και μουσική, ή πρώην αναρχικοί και νυν δεν ξέρω τι που έχουν μπλέξει τα μπούτια τους.
Ο αναρχισμός δεν έχει ανάγκη τέτοια άτομα. Ας έκαιγαν καμμιά τράπεζα άμα ήταν μάγκες. Εκεί όμως έχει σεκιούριτυ, δεν είναι για κότες... 

Οι αναρχικοί δεν καίνε εκκλησίες...τις κάνουν νοσοκομεία, σχολεία ελευθεριακά, κέντρα νέων, ελευθεριακά αθήναια...και γενικά κάθετι πέρα από καταστροφή...και δεν μιλάω για σταυρούς κλπ...για το κτίριο που χτίστηκε από εργάτες, δυστυχώς, με λεφτά άμοιρων προβάτων αν δεχτούμε τον όρο ποιμήν που χρησιμοποιούν οι ταγοί τους...Ξέρουμε να καταστρέφουμε μεν αλλά ξέρουμε και να χτίζουμε όπως έλεγε η παλιά αφίσα...εμείς είμαστε που χτίσαμε ότι υπάρχει γύπω μας σήμερα...κι όχι τα κράτη και τ' αφεντικά...

από Gus 26/05/2007 1:19 πμ.


μπορει να καινε εκκλησιες οπως καινε την σημαια(για συμβολισμο),αρκει να μην εχουν κοσμο μεσα   :)  .Οσο για τους τυπαδες,ειναι σιγουρα παγανιστες,και αρκει να επισκεφθειτε αυτην εδω την σελιδα 
http://www.hellenicreligion.gr/   ,η οποια αναφερεται στην δραση των νεο12θειστων και μιλα με την ιδια ακριβως ορολογια.

από Σ@λάχ αντ ντιν 26/05/2007 3:20 πμ.


 Για δέστε και τη σελίδα τους., προφανώς έχουν επιρροές απ τον αναρχοκαπιταλισμό
(!) για αυτό και τα αρχικά τους , Α .Σ. είναι με αλφάδι και  το σήμα  του δολλαρίου αντίστοιχα.... Μάλλον τα χουμε μπλέξει....

από Χριστόφορος Κολόμβος 26/05/2007 4:23 πμ.


Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα. Πλάκα κάνουν οι άνθρωποι, κοροϊδεύουν τις θρησκείες και εσύ κάθεσαι και αναλύεις λέξη λέξη τι γράφουν για να βρεις αν είναι με τον ένα ή τον άλλο.

  για την εκκλησιαστικη μπιζνα? Δεν εναι μερος της ελευθερης αγορας κι αυτο?

από μαριζα 26/05/2007 6:08 πμ.


το video μάλλον λογοκρίθηκε γιατί δεν παίζει πια. Τα γλωσοφάγατε τα παιδιά! Υπάρχει άλλος τρόπος να βρεθεί?

από C.Anarchist 26/05/2007 9:20 πμ.


τους πήραν όλοι χαμπάρι. Δες εδώ που κάποιος πρόσεξε και μία άλλη λεπτομέρεια, που έχει στο blog τους:


 

Να σας πω κι ένα κόλπο για να μη σας καταλαβαίνουν ότι είστε "δήθεν": Γράφετε: "θέλουμε να προσλάβετε Γκουρού για να αναλάβει τον τομέα των ανατολικών θρησκειών, δωδεκαθεϊστή καθηγητή για να αναλάβει τον τομέα της πατρώας θρησκείας, καθώς και άθεο καθηγητή για να διδάξει το μάθημα της αθεΐας".

Ένας γνήσιος αναρχικός δεν θα έλεγε ποτέ ότι ο δωδεκαθεϊσμός είναι "η πατρώα θρησκεία". Μόνο ένας γνήσιος δωδεκαθεϊστής εκφράζεται έτσι. Είναι σαν να προσπαθεί ένας Χριστιανός να το παίξει άθεος ενώ παράλληλα λέει "ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός". 
Αμα θέλει να είναι παγανιστής ο άλλος, ας είναι, μην κάνει μαλακίες όμως στο όνομα της αναρχίας, τζιζ, φτου κακα. Ολα τα φασιστάκια, την ίδια όψη έχουν, δεν εξαιρούνται τα φασιστοπαγανιστάκια!

από @ 26/05/2007 10:49 πμ.


λίγο σατανισμός, λίγο σεξ, λίγο παγανισμός και χώσιμο στον χριστόδουλο, δυό μολώτωφ και λίγο ανώριμη αναρχική θεωρία και έτοιμη η προβοκάτσια.

ΟΥΤΕ ΘΕΟΙ, ΟΥΤΕ ΑΦΕΝΤΕΣ

Υ.Γ. να δω πως θα ξεπλέξει ο ΣΥΝ ο με το λιγκ που έχουν στο site του. Θα του ζητάν οι τηλε-εισαγγελείς δηλώσεις μεντανοίας

από δεν λέω 26/05/2007 11:39 πμ.


Αναρχοχριστιανοί, αναρχοκαπιταλιστές, αναρχοφασίστες αλήθεια όποιος θέλει βάζει ένα "αναρχο" μπροστά και γίνεται αναρχικός "τάδε";;;; Άντε ρε λαμόγια απο εδώ!
Οι αναρχικοί δεν καίνε εκκλησίες; Φυσικά και καίνε. Δες στον Ισπανικό εμφύλιο. Απλά δεν καλύτερο είναι σίγουρα όταν μπορείς να την κάνεις νοσοκομεία κτλ κτλ.

ΟΥΤΕ ΘΕΟΙ ΟΥΤΕ ΑΦΕΝΤΕΣ!
ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ...

από εγώ 26/05/2007 12:39 μμ.


σ  λέω ότι ούτε εσύ είσαι αναρχικός... Άκου εκεί , "αναρχικός και χριστιανός μαζί"...
Μας πρήξατα , δήθεν θεωρία με ολίγη από σέρλοκ χόλμς και ο καθένας να υποστηρίζει το μαγαζάκι του που έχει βαφτίσει και "αναρχικό" ή "εναλλακτικό" για να μαζέψει κι άλλα πρόβατα . Όλες οι θρησκείες έχουν αιματοκυλήσει τον πλανήτη και αποχαυνώσει εκατομμύρια ανθρώπους , με πρώτη , πιο σιχαμένη και πιο εγκληματική τον κωλο-χριστιανισμό.
Σκατά σε όλες τις θρησκείες.
Ούτε θεοί , ούτε αφέντες.

  έκτός και αν οι παγανιστές οικιοποιούνται κάτι που έκαναν άλλοι, και να σκεφτείς πως είχαν κατηγορήσει την νεολαία του ΣΥΝ.

από Deadeye 26/05/2007 8:28 μμ.


... είναι οι γνωστοί "αναρχοδικαστές" που αποφασίζουν ποιός είναι και ποιός δεν είναι αναρχικός. Λες και τους ρωτάει κανείς θα μου πεις...

  λογιώ λογιώ πικραμένοι, σα του λόγου σου

από Bakunina 26/05/2007 10:07 μμ.


Μη συγκρίνουμε τώρα την κατάσταση στην Ισπανία και την εκεί εκκλησία με τη δική μας κατάσταση εδώ. Εκτός των άλλων οι σύντροφοι εκεί δεν καίγανε ΜΟΝΟ εκκλησίες. Τα μεταλλάκια αυτά που νομίζουν ότι μας δουλεύουν, μόνο με εκκλησίες τα βάζουν... χαθήκανε οι τράπεζες, τα υπουργεία, τα αστυνομικά τμήματα, σε μια χώρα που οι τράπεζες ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ του κόσμου...
Και ασφαλώς δεν είμαστε "αναρχοδικαστές", δεν είμαστε όμως και ηλίθιοι και ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τα δήθεν. Είναι ΑΙΣΧΟΣ να καπηλεύεται την ιδιότητα του αναρχικού ένας προβοκάτορας - είτε είναι παγανιστής είτε σατανιστής είτε οτιδήποτε. Τουλάχιστον οι αναρχοχριστιανοί που είναι κατά της βίας, το ΦΩΝΑΖΟΥΝ ότι είναι χριστιανοί και δεν πάνε να το κουκουλώσουν. Οι παγάνες γιατί το κρύβουν, ντρέπονται που είναι παγάνες; Δεν πιστεύω... Το κάνουν για να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να κατηγορηθεί ο χώρος τους. Είναι πολύ εύκολο, να τα ρίχνουν όλα στους αναρχικούς... 

από χμμμ... 27/05/2007 3:34 πμ.


Ε ίμαι αναρχικός.
Μ' αρέσει να εκμεταλλεύομαι τους εργάτες, να βγάζω λεφτά απο τον ιδρώτα τους. Επίσης πιστεύω στον Θεό και σε μια καλή αστυνόμια. Όποιος πει ότι δεν είμαι αναρχικός είναι αναρχοδικαστής....!

Δεν πάει έτσι μάγκες... Αναρχικός σημαίνει κάποια πράγματα. Κάποια πράγματα τα οποία σε διαχωρίζουν απο τον φασίστα, τον αριστερό τον Χ και το Ψ! Όταν μου λες ότι είσαι καπιταλιστής και αναρχικός ή χριστιανός και αναρχικός εεε τι να κάνουμε δεν γίνεται! Δεν είναι θέμα δίκης.Είναι θέμα ότι αυτά τα πράγματα είναι έννοιες αντίθετες! Και καλώ λοιπόν αυτούς που μιλάνε για αναρχοδικαστές να μου "ορίσουν" ποιός είναι αναρχικός. Γιατί όπως ξανα είπα κάτι έχει αυτός ο "αναρχικός" που τον διαχωρίζει απο τον φασίστα, τον αριστερό ή τον οποιοδήποτε άλλο! Τι είναι αυτό το κάτι λοιπόν;

από ασδφ 27/05/2007 4:21 πμ.


Ο χριστιανικος αναρχισμος ,αποτελει ρευμα και συνιστωσα του αναρχισμου διεθνως(στην Ελλαδα ειναι μαλλον ανυπαρκτος) ειτε αυτο αρεσει σε μερικους ,ειτε οχι(.Μια βολτα στι βικιπαιδεια θα σας πεισει http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_anarchism ,οπως και μια ιστορικη ερευνα για τη δομη και τη λειτουργια των πρωτοχριστιανικων κοινοτητων,οπως και μια αναγνωση του Ευαγγελιου για το τι ειπε και τι επραξε ο Χριστος και οχι ο Χριστοδουλος,η Φωφω και ο Γιοσακης... ..Παρα τις επιμερους διαφορες τους ολα τα ρευματα του αναρχισμου(ας μη μιλησουμε για ''αναρχο''καπιταλισμο καλυτερα) εχουν το κοινο οτι αντιπαλευονται καθε μορφη εξουσιας και ιεραρχικης δομης.Τωρα πολλοι την εννοια του Θεου μπορει να την βλεπουν σαν μορφη εξουσιας και καταπιεσης,καποιοι οχι,αυτο ομως ειναι ζητημα προσωπικο του καθενος και υποκειμενικο..

Περιμενα παντως απο πολλους που θεωρουνται αναρχικοι να μην επιδεικνυουν τετοια μικρονοηκοτητα και να εχουν στο μυαλο τους ενα ηλιθιο στερεοτυπο.Μπορει καποιος να ειναι χριστιανος και να μην ''παει'' το Χριστοδουλο και την ομοιγυρη του, να μην ψηφιζει Καρατζαφερη,να μην υπερασπιζεται τα εγκληματα του Βυζαντιου,να κατεβαινει σε καμια πορεια βρε αδερφε.....Ισως να υπαρχουν και μερικοι με προσφορα στο κινημα διεθνως...Βλεπε Ρομερο στο Ελ Σαλβαδορ και λοιπους ιερεισ στη Λατινικη Αμερικη.

 

από SKATA STOYS FILELEY8EROUS 27/05/2007 5:12 πμ.


  O ANARXOKAPIALISMOS EINAI H PIO STIGNH K APAN8RWPI MORFI DIKTATORIAS......KAMIA ANOXI STA EPANASTatimena plousiopaida poy 8eloun na oikiopoih8oun thn anarxia o bakunin itan 100 tis ekato antikapitalistis parte to xampari kapitaloskila den exete 8esi stin anarxia pigainte stin anarxiki dap ndf.....eksw apo edw o ergatis kserei poly kala ti 8a pei kapitalistiki ekmetaleysi...stoys ex8rous tis an8rwpinis aksioprepeias kamia anoxi....

από ασδφ 27/05/2007 5:29 πμ.


Για να καταλαβει και ο τελευταιος ανιδεος ποσο ''αναρχικος΄΄ ειναι ο αναρχοκαπιταλισμος μπορουμε να παραθεσουμε το εξης διασκεδαστικο παραδειγμα:

Ενας πλουσιος καπιταλας(στοιχειο καθολα θεμιτο για την συγκεκριμενη κοσμοθεωρια),προφανως και θα θελει να προστατευσει την διολου ευκαταφρονητη περιουσια του...Επειδη ομως οι αναρχοκαπιταλιστες βαλλουν ΜΟΝΟ εναντια σε κρατος και οχι σε κεφαλαιο,τι θα κανει ο καπιταλας?Θα προσλαββει ιδιωτικη αστυνομια security,Μπορει να φτιαξει και ιδιωτικο στρατο..Γιατι οχι...Το γελιο(ή το τραγικο?)της υποθεσης ειναι οτι ο καπιταλας Β που ανταγωνιζεται τον καπιταλα Α,θα προσλαβει δικια του εταιρια security..Ειπαμε στον αναρχοκαπιταλισμο δε χωρανε κρατικα μονοπωλια σε στρατους αστυνομιες κλπ..Οποτε μπορουμε να φανταστουμε τι θα γινει οταν συναντηθει ο στρατος Α με τον Β...

Εναλλακτικα ας υποθεσουμε οτι μια εταιρια τροφιμων Α πραγει καρκινογονα τροφιμα..Επειδη ομως σε αυτο το καταπληκτικο συστημα δεν υπαρχει κρατικη/δημοσια υπηρεσια ελεγχου τροφιμων ,η εναλλακτικη λυση ειναι να δημιουργηθει μια ιδιωτικη υπηρεσια που θα ελεγχει τα τροφιμα...Πραγματικα μου φαινεται αδυνατον να φανταστω οτι η υπηρεσια δε τα παρει χοντρα για να βγαλει τα προιοντα της υπηρεσιας λαδι,και να τα τρωει ο καθε πικραμενος...

Τελικα πολυ γαματο συστημα ο αναρχοκαπιταλισμος...

 

από Deadeye 27/05/2007 10:23 πμ.


Αν αναρχία είναι η κοινωνία όπου όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες είναι εθελοντικές, δεν βλέπω πως μπορεί να συγκρουστεί με αυτό το γεγονός το ότι κάποιος διέπεται από χριστιανική ηθική. Από αυτά τα όλιγα που γνωρίζω, τα διδάγματα του χριστιανισμού δεν ενθαρρύνουν την αρπαγή της εξουσίας. Αν θυμάμαι καλά, κατά τας γραφάς, ο Ιησούς μιλούσε με τα χειρότερα λόγια για τους κληρικούς και τους πλούσιους. Αν θυμάμαι λάθος, διορθώστε με.
Τώρα βέβαια θα πουν τα παπαγαλάκια ότι η θρησκεία είναι υπεύθυνη για εκατομμύρια θανάτους ανά τον κόσμο, επομένως οι χριστιανοί είναι συνυπεύθυνοι. Είναι σαν να λέμε ότι οι σημερινοί Τούρκοι φέρουν ευθύνη για την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης. Και αυτά παρακαλώ είναι επιχειρήμα "ριζοσπαστικών", και ας είναι παρόμοιο με αυτά των ακροδεξιών. Ας μην γίνω και εγώ αναρχοδικασής τώρα γιατί θα σκούξουν οι πικραμένοι.
Ή μήπως ο Τολστόι ήταν ψευτοαναρχικός; Ή μήπως οι Τολστοϊανές αναρχοχριστιανικές κομμούνες στην Ρωσία ήταν και αυτές ψευτοαναρχικές; Δεν καταλαβαίνω με ποιό σκεπτικό βγάζετε την ετυμηγορία σας.
Και να πεις ότι είμαι και χριστιανός;

Για τον αναρχοκαπιταλισμό δεν μίλησα. Δεν με ενδιαφέρει. Ας εφαρμοστεί ωστέ να αποτύχει και να τελειώνουμε μια και καλή μαζί του.

  ειναι ανεκτικος απεναντι στην εξουσια αλλα οχι υποστηρικτικος. Αυτο σημαινει πως ενας χριστιανος μπορει καλλιστα να πιστευει πως η καλυτερη οργανωση της κοινωνιας ειναι η αναρχικη - αντι-ιεραρχικη. Μπορει λοιπον να μην χρησιμοποιησει βια προκειμενου να φτασει σ'αυτη την κοινωνια αλλα οχι μονο δε θα την εμποδισει να υπαρξει αλλα θα κανει οτι μπορει για να την εδραιωσει. Δεν υπαρχει ουσιαστικα καμια αντιφαση μεταξυ αναρχισμου και χριστιανισμου. Απο πουθενα δεν προκυπτει οτι για εναν χριστιανο το ιδανικο πολιτευμα θα επρεπε να ειναι η μοναρχια η ας πουμε η στρατιωτικη δικτατορια. Τα  πρωτα δημοκρατικα κινηματα ηταν (και τι αλλο θα μπορουσαν να ηταν αλλωστε σ'εναν χριστιανικο κοσμο) ηταν χριστιανικα οπως οι Levellers στην Αγγλια την εποχη του Κρομγουελ και πολλα χριστιανικα δογματα που ξεπηδησαν κυριως κατα το κινημα της Μεταρρυθμισης διακριθηκαν για τις οριζοντιες κοινωνικες τους δομες και για την πληρη περιφρονηση προς την εξουσια, π.χ. οι Κουακεροι. Η καθολικη εκπαιδευση (αλλο παραδειγμα) εχει τις ριζες της στην απορριψη της επισημης θρησκευτικης εξουσιας και στην προαγωγη της ατομικης μελετης της Βιβλου που για να γινει απαιτουσε εγγραμματους αναγνωστες.

Ας μας πουν οσοι θεωρουν χριστιανισμο και αναρχια ασυμβατες εννοιες σε τι ακριβως το ενα παρεμποδιζει το αλλο. Εκτος ενα μεσω της αναρχιας προωθουν τις δικες τους μικροεξουσιαστικες ορεξεις και οι βλεπουν καποιους απειθαρχους να τους χαλανε τη σουπα.

από ... 27/05/2007 12:47 μμ.


1 )Καταρχίν το πρόβλημα μου δεν είναι μόνο με τους παπάδες. Είναι με την λογική του Θεού και του Χριστιανού. Που είναι το πρόβλημα και οι αντιφάσεις λοιπόν:
2)Ο Χριστός είχε μιλήσει για βασιλεία του Θεού. Τώρα βέβαια ξέρω ο καθένας φέρνει την θρησκεία στα μέτρα του για να μπορεί να τα έχει καλά και με τον  δήθεν κύριο αλλά και με τον εαυτό του, ότι δεν είναι βασιλικός, οπότε θα αρχίσει τις γνωστές μπούρδες ότι το είπε έτσι για να τον καταλάβει τότε ο κόσμος κτλ κτλ.
3)Δεν είναι μόνο αυτό ώστε άντε και να δεχτώ ότι μίλησε έτσι για να τον καταλάβει ο κόσμος. Μέσα σε βιβλίο του χριστιανισμού, δεν θυμάμαι σε ποιό ακριβώς και δεν μιλάω για βιβλίο του χριστόδουλου αναφέρεται στους αγγελούς οι οποίοι υμνούν τον θεό. Στην αναρχιά το μόνο που μπορείς να "υμνείς" είναι η ζωή. Τώρα βέβαια μπορούμε να δώσουμε άλλη μια θρησκόληπτη απάντηση και να λυθεί το πρόβλημα όπως το ότι ο θεός είναι ζωή...!
4)Επιπλέον σε ένα άλλο απο αυτά τα βιβλία αναφέρεται ότι ο κύριος θα χωρίσει τα πρόβατα (τυχαίο άραγε ότι ακόμα και ο χριστός αναφερόταν στα.... πρόβατά του...;!!!!) αριστερά του και δεξιά του για να ξεκαθαρίσει με τους καλούς και τους κακού τρόπων τεινά. Ένα είδος μεγάλου μπάτσου δηλαδή. Δεν χρειάζεται να πω λοιπόν που βρίσκεται η αντίφαση με την αναρχία...!Τώρα βέβαια μπορούμε και πάλι να πούμε ότι και αυτό δεν είναι ακριβώς έτσι άλλα εμείς θα επιλέξουμε που θέλουμε να πάμε και έτσι να έχουμε για ακόμη μια φορά και την πιτά ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Βέβαια εξακολουθούμε να φέρνουμε τον χριστιανισμό στα μέτρα μας....!
5)Ακόμα και μια μικρή έρευνα για τους αγγέλους θα μας δείξει τον ρόλο τους:
"Γνωστά είναι και ονόματα αγγέλων: Μιχαήλ, Γαβριήλ και Ραφαήλ. Το κύριο έργο τους είναι η δοξολογία και ο αίνος προς τον Θεό και η επιτέλεση των εντολών του, η συντήρηση ου κόσμου και η σωτηρία του ανθρώπου."
Προφανός δεν χρειάζεται να δείξω της διαφορές με την αναρχία αλλά και πάλι επείδη πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να μου πει αυτά τα έγραψε άνθρωπος και δεν τα είπε ο χριστός εγώ ρωτάω λοιπόν τι είπε ο χριστός για τους αγγέλους ποιός ο ρόλος τους;
Γιατί αν ο ρόλος του θεού ή των αγγέλων κτλ κτλ είναι να μας προστατεύει τότε και πάλι έχω πρόβλημα γιατί αφενός ποιόν ακριβως προστατεύει, δηλαδή σε έναν ταξικό πόλεμο ποιόν θα προστατέψει και γιατί, και αφ' ετέρου αυτό λέγεται νταβατζιλίκι. Εκτός φυσικά και αν μας προστατεύει χωρίς να θέλει κάποιο αντάλαγμα που τότε και πάλι έχω πρόβλημα γιατί δεν κάνει καλά τη δουλειά του: Βλέπε παιδιά στην αφρική κ.α
6)Το χειρότερο όλων όμως είναι η ιδέα που λέει "Αν είσαι καλός θα πας στον παράδεισο αν όχι θα πας στην κόλαση". Αυτό είναι ότι πρέπει για να γίνεις ένα με τον καναπέ σου ώστε να μην κάνεις τίποτα κακό.

Αλήθεια τι θα κάνει ο θεός με έμενα που αφενός δεν πιστευώ σ' αυτόν, αντιθέτος διαφωνώ μαζί του;

του αναρχισμου ισχυει. Εξηγηται παραπανω. Χαρακτηριστικοs εκπροσωποs ηταν ο Τολστοι. Θυμαμαι στιs αρχεs του 90 μια ομαδα αναρχοχριστιανικη στην αθηνα νομιζω λεγοταν screaming for a change SFAC. Βεβαια ο αναρχοχριστιανισμοs δεν υφισταται σαν ρευμα πια oπωs μπορουσε να θεωρηθει παλιοτερα. αλλα ειναι αυτοδιαλυμενοs μεσα στο κυριο σωμα του αναρχισμου. Εξαλλου οπωs και να εχει το να πιστευει καποιοs καπου ειναι προσωπικη υποθεση.Παντωs αν και αθεοs μπορω να δεχτω τον αναρχοχριστιανισμο σαν ρευμα που εστω υπηρξε καποτε ακομα και τον νεοχίππικο μεταμοντερνο πριμιτιβισμο στον βαθμο που φαντασιωνεται εναν πρωτογονο κομμουνισμό.
Τον αναρχοκαπιταλισμο με καμια παναγια και με κανενα σατανα χαχαχαχαχχα
Αs ειμαστε σοβαροι.

να βγαινουνε βιντεο που να αυτοδιαφημιζεται "τρομοκρατικη οργανωση" να πεταει μολοτοφ να διατηρει blog και ολα αυτα δημοσια...

από Σπύρος_Μ. από imc editorial 27/05/2007 1:16 μμ.


Ο  καθένας/μια μπορεί να δημοσιεύει τις απόψεις  και τις δράσεις του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του και κρίνεται γι' αυτές. 

από 2cents 27/05/2007 1:24 μμ.


  ειτε αφορουν το μετα θανατον, ειτε αποτελουν δογματικα ζητηματα (οι αγγελοι και οι λειτουργιες τους) και δεν καταλαβαινω πως επηρεαζουν την πολιτειακη και κοινωνικη δομη των ανθρωπων. Η αληθεια ειναι πως τα δογματα περι ουρανου καθρεφτισαν το τι συνεβαινε στα μοναρχικα και αυτοκρατορικα επιγεια, και πολλες φορες επιστρατευτηκαν για να τα δικαιολογησουν. Ομως η μοναρχια στην ουσια βασιζοταν στις κοινωνικοοικονομικες δομες και φυσικα οταν αυτες μεταβληθηκαν η μοναρχια κατερρευσε μαζι με τον φεουδαλισμο χριστιανικοτατα. Τωρα περα απο το οτι ολα αυτα δεν τα ειπε ο Χριστος χρηζουν επισης ερμηνειας και οντως ερμηνευτηκαν ποικιλοτροπως πολιτειακα απο τους ιδιους τους χριστιανους. Η βασιλικου χαρακτηρα προνομιακοτητα του Θεου δεν συνεπαγεται πως καποιος θνητος νομιμοποιειται να παιζει αυτο το ρολο και να θετει εαυτον υπερανω των υπολοιπων. Αντιθετα μπορει να  σημαινει και να εγγυαται την  ισοτητα ολων των ανθρωπων απεναντι του επειδη ακριβως δεν υπαρχει αλλος 'βασιλιας' παρα ο Θεος και οποιος το παιζει τετοιος δεν ειναι παρα σφετεριστης και τσαρλατανος εξουσιαστης. Ο διαχωρισμος των προβατων αφορα επισης το μετα και δεν αφορα την πολιτικη αλλα δεν ειναι παρα η απονομη δικαιοσυνης που θα ακολουθησει. Ειναι κανεις εδω μεσα απο μας με την αδικια οποιουδηποτε ειδους? Δε νομιζω. . Τα ζητηματα της σωτηριας ειναι επισης δογματικα ζητηματα και εχουν δοθει ποικιλες απαντησεις. Το βασικο ειναι οτι παραμενουν αγνωστα. Η ποικιλια των ερμηνειων αυτο αποδεικνυει. Το μονο που μπορω εγω να πω ειναι οτι δε νομιζω να μπορει κανεις να ειναι εχθρος του Θεου χωρις να ειναι εχθρος του εαυτου του, και το εννοω μεσα στην καθημερινοτητα του, δεν εννοω μετα θανατον. 

από Χριστιανάναρχος 27/05/2007 1:36 μμ.


Φίλε μου δεν τον γνωρίζεις το Χριστιανισμό. Βασιλεία, άνοιξε ένα λεξικό να δεις τι θα πει γιατί ΕΚΤΟΣ από το πολίτευμα, έχει και μεταφορική σημασία.
3. Ο Θεός, είναι η πηγή της ζωής, γι' αυτό και τον υμνούν οι άγγελοι. Έχει τόση ομορφιά, τόση αγαθότητα τόσο μεγαλείο, που δεν μπορείς να μην τον υμνήσεις όταν τον δεις, κι αυτοί τον βλέπουν. Είναι η πηγή κάθε καλού και κάθε ομορφιάς που υπάρχει εδώ, και τα εκδηλώνει αυτά σε άπειρο βαθμό. Δηλ. σε βαθμό που δεν φαντάζεσαι.
4. Τα πρόβατα, είναι αυτά που ζουν όλα μαζί κοινοτική ζωή και είναι άκακα ζώα. Τα ερίφια, είναι αυτά που τρέχουν μόνα στα βουνά χωρίς να συνδέονται με τα άλλα του είδους τους και με κάθε ευκαιρία σε κουτουλάνε. Είναι μια κοινωνία ΑΤΟΜΩΝ. Η επιλογή των ζώων αποτελεί παράδειγμα για τύπους συμπεριφοράς. Μην μπερδεύεις τον Δημιουργό που έπλασε τα πλάσματα και τα χωρίζει ανάλογαμε το είδος τους, με τον μπάτσο που απλά κάποιος τον διόρισε να βάζει τάξη στην κοινωνία ώστε να διατηρούνται στην εξουσία αυτοί που έχουν προνόμια και να καταπιέζουν τους άλλους που δεν έχουν. Άλλα τα μάτια του λαγού, άλλα της κουκουβάγιας.
5. Ταξική ματιά έχεις εσύ, δεν έχει ο Θεός. Όπως δεν έχει κι ένας πατέρας που αγαπά όλα ταπαιδιά του το ίδιο, και πονάει και γι΄ αυτά που καταπιέζονται από τα άλλα και γι' αυτά που καταπιέζουν - γιατί το να καταπιέζεις είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ και ΞΕΠΕΣΜΟΣ από την ουσία της ανθρώπινης φύσης, όπως την έφτιαξε ο Θεός.
6. Αυτό με τον καναπέ γιατί το λες; Καλό δεν σημαίνει αποχή από το κακό. Το καλό είναι ενέργεια, είναι δράση, και δεν έχει καμμιά σχέση με τον καναπέ ούτε με τις παντόφλες.
Με σένα ο Θεός θα κάνει ό,τι κάνει με όλους: Θα σε αγαπά, και θα σου χτυπά την πόρτα, μέχρι ν' ακούσεις και να του ανοίξεις.
Κοίτα βρε από πού ξεκινήσαμε και τι φτάσαμε να λέμε...

  κανεις δεν μπορει να το ξερει. Και τι νοημα εχει? Ποικιλες απαντησεις εχουν δοθει τοσο θεωρητικα οσο και απο τηνιδια την εμπειρια. Ταξικοι αγωνες (και) με χριστιανικη σημαια εχουν πετυχει και αλλοι τοσοι εχουν αποτυχει οπως το ιδιο και χωρις χριστιανικη σημαια τοσο εναντιον χριστιανων οσο και μη. Εχει παιξει κανενα ρολο ο Θεος σ'αυτο? Αγνωστο. Το θεμα ειναι πως ο καθενας μας κανει οτι του υπαγορευει η συνειδηση του, χριστιανικη η μη και πως ο ταξικος πολεμος ειναι δρομος για την αναρχικη κοινωνια κι οχι αυτοσκοπος και η αναρχια η ιδια. Το ερωτημα ειναι αν μπορει ενας χριστιανος να ειναι αναρχικος και τουμπαλιν.

 

από έναν αναρχοάπλυτο 27/05/2007 1:57 μμ.http://aycu16.webshots.com/image/17135/2004632820361795387_rs.jpg


http://aycu08.webshots.com/image/16047/2000619475413535015_rs.jpg


http://aycu32.webshots.com/image/18071/2000650990529205863_rs.jpg


Δυσκολεύομαι να καταλάβω τις διαφορές του αναρχοχριστιανισμού απο τον αναρχοκαπιταλισμό. Μάλλον είμαι βλάκας. 

από 2cents 27/05/2007 2:09 μμ.


ας πληρωνονται οι παπαδες απ'τις μπιζνες τους.


  δηλαδη ταυτιζεις τον χριστιανισμο με τον καπιταλισμο?

  ...αλλά κι εσύ ρε φίλε είσαι χριστιανός :/

από @ 27/05/2007 5:01 μμ.


πολυ απλα δινετε βημα σε αμφιβολου λογικηs, πολιτικηs και προελευσηs "ομαδεs" .
Δεν ειναι λογοκρισια αυτο. Αυτοπροστασια του μεσου ειναι. Ειναι το ιντυ το μεσο για καθε ειδουs καμμενο ?

από άλλος 27/05/2007 8:41 μμ.


 _άλλο η θρησκεία και άλλο η εκκλησία. επίσης άλλο το περιεχόμενο της παλαιάς και άλλο της καινής διαθήκης. μπορείς να είσαι χριστιανός και να μη σχετίζεσαι καθόλου με την εκκλησία. μπορείς να ακολουθείς χριστιανική ηθική και να έχεις το θεό μέσα σου. δεν χρειάζεται να εκδηλώνεις δημόσια την πίστη σου γιατί αυτό μπορεί να είναι μια υποκρισία. Μπορεί να μην έχεις μπει ποτέ σε εκκλησία και να μην έχεις ακολουθήσει κανένα τελετουργικό καιο θεός να σου μηλίσει. Ο θεός μπορεί να τους αγγαλιάσει όλους και δικαίους και αδίκους. Η ουσία του θεου είναι η αγάπη και τότε θα αγγαλιάσει τον εγγληματία και τον αθώο. κανένας δεν πάει σε καμία κόλαση εκτώς από αυτή που φτιάχνει ο ίδιος για τον εαυτό του. Η κρίση και η τιμωρία της κόλασης είναι μια κατασκευή των παπάδων. Ο παράδεισος είναι μια κατάσταση που μπορείς να βρεθείς άμεσα. Γενικά μπορεί να είσαι ένθεος και να είσαι και αναρχικός γιατι δεν αναγνωρίζεις καμιά εξουσία που ασκείται από άνθρωπο πάνω σε άνθρωπο. Η εκκλησία και το κράτος είναι τα δύο μεγάλα κακά. Με αυτά δεν έχει καμία σχέση ο Θεός που μπορεί να φωτίζει μέσα μας_

από άκουσον 29/05/2007 3:30 πμ.


θα μας μιλήσουν τώρα και οι χριστιανοί για αναρχία!

άντε σε λίγο θα βγουν και τίποτα αναρχο ναζί να μας πουν πως και αυτοί ειναι μέρος της θεωρίας της αναρχίας.... 


Η αναλογια ανάμεσα σε χριστιανισμό και ναζισμό είναι τουλάχιστον αδόκιμη.... μαλλον δεν παρακολουθείς όλα όσα γράφονται παραπάνω... και αν υπάρχει ένθεος αναρχισμός μάλλον θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που σε απασχολεί ανάμεσα σε όσα συμβαίνουν γύρω μας... να σου υπενθυμίσω να μη συσχετίζεις την εκκλησία (και τα εγγλήματα της) με την προσωπική πίστη??? η μήπως να βάλουμε για τον έλεγχο των συνειδήσεων και karma police που λέει και το τραγούδι... ;-)

από nick 29/05/2007 1:32 μμ.


  Η χριστιανική ηθική δεν είναι αντίθετη από την αναρχική.Η αλληλοβοήθεια και η αλληλεγγύη είναι βασικά στοιχεία και των δύο.Η αναρχία δεν είναι ένα δογμα ούτε μία ιδεολογία που δεν μπορείς να παρεκλίνεις από αυτή.Μπορείς να πάρεις κάποιες ιδέες εκφρασμένες από Μπακούνιν,Κροπότκιν,Προυντόν και να προσθέσεις σε αυτές κάποιες δικές σου(οικολογικές,χριστιανικές).Άρα δεν μπορώ να καταλάβω πού είναι το κακό στο να αποκαλείται κάποιος "αναρχοχριστιανός".Αυτό για την ανθρώπινη πτυχή του χριστιανισμόυ.Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το πώς ένας αναρχικός συμμερίζεται την θεική πλευρά του χριστιανισμού.Πώς ένας άνθρωπος με ελεύθερες και προοδευτικές ιδέες,που πιστεύει στην ελευθερία και στην ισότητα δέχεται την ιδέα της ύπαρξης ενός θεού που ελέγχει τα πάντα?Πώς γίνεται να πιστεύει ότι υπάρχουν άγγελοι,ότι ο Χριστός έκανε θαύματα και ότι όταν πεθάνουμε,άλλοι θα πάνε στην κόλαση και άλλοι στον παράδεισο?Άλλο πράγμα ο χριστιανισμός σαν ιδεολογία και τρόπος ζωής και άλλο ως θρησκεία.

από ... 29/05/2007 1:45 μμ.


  και πιστη σε παραγματα ανεπιδεκτα αποδειξης γιατι αν αποδεικνυονταν δε θα μιλαγανε για πιστη αλλα για επιστημη. Οποιος θελει πιστευει κι οποιος δε θελει οχι.

από σδσδ 29/05/2007 4:14 μμ.


 Καταρχήν προς το παιδί που μίλησε για αναρχοναζί το είπα και πριν. Έχουν βγει κάτι τύποι λένε ότι είναι αναρχοφασίστες. Ήταν κάποτε γραμμένο και στο μοναστηράκι. Αυτό λέω ο κάθε παλαβός βάζει ένα αναρχο μπροστά και γίνεται αναρχο"τέτοιος"! Όσο γι' αυτόν που λέει άλλο η καινή και η παλαιά και άλλο ο παπάς και το ένα και το άλλο. Αυτό λέω και εγώ. Ο καθένας φτιάχνει τον Χριστιανισμό στα μέτρα του για να τα έχει με όλους καλά. Λοιπόν τελικά και εγώ είμαι χριστιανός. Ο Θεός είναι ομοφυλόφιλος και αναρχικός. Επίσης δεν είναι αρχηγός που τον υμνούνε αλλά συνδιαμορφώνει με τους αγγέλους για το πως θα βοηθήσει εμάς στον ταξικό πόλεμο. Όταν το βρουν θα καλέσουν σε συνέλευση στο κάτω Πολυτεχνείο και θα έρθει να προτείνει τρόπο δράσης. Άλλωστε έτσι δεν έγινε στο μυστικό δείπνο; Αυτό ήταν ο λόγος συνάντησής τους. Να βρουν λύση για τον ταξικό πόλεμο. Αλλά ήταν ο ασφαλιτάκος ο Ιούδας και τους ρουφιάνεψε!
Ναί ναί... τελικά είμαι χριστιανός!

ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΑΣ Γ.... ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ!!


  οτι η θεσμοθετημενη κρατικη και εξουσιαστικη θρησκεια κοβει και ραβει ανεκαθεν τον χριστιανισμο στα μετρα της κι ενας λογος ειναι αυτος που λες δηλαδη 'για να τα εχει με ολους καλα'.

από ΑΝΑΡΧΟΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ 30/05/2007 8:53 μμ.


ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΟ ΑΝΑΡΧΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ
ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ

από άλλος 30/05/2007 8:59 μμ.


διαφώτησε μας αναρχοπαγανιστή γιατί το φυσιολατρικό δωδεκάθεο είναι α) πιο αναρχο-δημοκρατκό και β) πιο ενδιαφέρον;;;

από Αθεος(Εντελως) 30/05/2007 9:47 μμ.


αναρχοδημοκρατικο,γιατι αφηνει τον ανθρωπο ελευθερο με ελευθερη βουληση,δεν του θετει ηθικους περιορισμους(τουλαχιστον παραλογους),δεν εχει παπαδες.Ειναι πιο ενδιαφερον γιατι εχει τεραστια ποικιλια θεων που εχουν να κανουν με ολα τα συμβαντα της φυσης,περικλειει την αισθηση του παραμυθιου και ακομη και οι θεοι του εχουν ανθρωπινη συμπεριφορα

από άλλος 30/05/2007 10:29 μμ.


_έχεις σκεφτεί οτι αυτός που είναι ένθεος μπορεί να είναι πληρως ελεύθερος γιατί αυτο που πράτει το πράττει όχι λόγο καταναγκασμού από κάποιο κανόνα ή φόβο αλλά γιατί αυτό βγαίνει αβίαστα από μέσα του??? Έχεις σκεφτεί οτι μπορεί να μην είναι υπό την εξουσία του θείου αλλά ένα με το αυτό?? Έχεις σκεφτεί οτι δεν έχει ανάγκη κανένα παπά γιατί έχει αδιαμεσολάβητη σχέση με το θείο??? Έχεις σκεφτεί οτι οι παράλογοι περιορισμοί αφορούν τον δογματισμό της εκκλησίας?? Έχεις σκεφτεί οτι η σχέση του με τη φύση χαρακτηρίζεται από πληρότητα και η οποία μπορεί να περιλαμβάνει από την ελάχιστη μέχρι τη μέγιστη εκδήλωση της?? Έχεις σκεφτεί οτι την αίσθηση του παραμυθιού μπορεί να την διατηρεί συνεχώς και η οποία μπορεί να είναι ελλάσονα σε σχεση με την εκστατικότητα που του δίνει μια μυστικιστική εμπειρία??? .....τώρα για τα υπόλοιπα περι ποικιλίας θεών, θεών με ανθρώπινη συμπεριφορά κλπ είναι καλά για αυτόν που τα πιστεύει.... τελικά το πράγμα μπορεί να μην είναι όπως φαίνεται διατυπωμένο μέσα από τον κυρίαρχο λόγο (της εκκλησίας συμπεριλαμβανομένης)... με λίγη καλή διάθεση και ανοιχτότητα προς τον άλλο ίσος είναι πιο εύκολο να τον κατανοήσεις... και στην τελική ίσος να βρίσκεται περισσότερο κοντά σου απο οτι αρχικά νομίζεις...

από Αθεος(εντελως) 30/05/2007 10:53 μμ.


καμια αδιαμεσολαβητη και ελευθερη θρησκεια,και ξερεις γιατι?Γιατι αυτη σου την σχεση με το θειο,την δημιουργησε στο κεφαλι σου ο περιγυρος σου και οι γονεις σου με την βαφτιση σου στα 2 σου χρονια.Επισης,αυτο το θειο σου εμαθαν οι παπαδες οτι υπαρχει.Αν ειχες γεννηθει χωρις την πλυση εγκεφαλου που εχεις δεχτει,δεν θα εβρισκες πουθενα την πληροτητα που βρισκεις (μεσω του θεου),ενω δεν θα ειχες την αναγκη να πιστεψεις στον θεο.

από ΑΝΑΡΧΟΜΑΖΟΧΙΣΤΗΣ 30/05/2007 10:58 μμ.


αναρχοπαγανιστη ασε τις σεξιστικές καραμέλες περι μαζοχισμού και γύρνα στο lifestyle wicca-οικολογία-veganοκοινόβιο (βάλε και λίγο πριμιτιβισμο μεσα μιας κι έχει γίνει και της μόδας) κλείσου στον  εαυτούλη σου και στην θρησκευτικές σου αναζητήσεις και γράψε την κοινωνία εκεί που δεν πιάνει η μαύρη μελάνη.

Αναρωτιέμαι τι σχέση έχει η  θρησκεία (είτε φυσιολατρική είτε χριστιανική είτε καταναλωτική είτε λενινιστικη) με την ελευθερία και την δημοκρατία... Μόνο και μόνο που πιστεύεις σε θεούς (είτε είναι άλλοι θεοί - θρησκοληψία - είτε είναι ο εαυτούλης σου - ατομικισμός ) το μόνο που καταφέρνεις είναι να ψάχνεις κάπου να υποταχθείς, επειδή σου έχει χωθεί καλά στο μυαλό ότι χρειάζεσαι κάποιον ειδικό ή κάποια ηθική να αποφασίζει για τα θέματα που αφορούν εσένα και το κοινωνικό σύνολο.

από ΑΝΑΡΧΟΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ 31/05/2007 11:47 πμ.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,Ο ΕΡΩΤΑΣ,Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,Ο ΜΥΘΟΣ
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ,ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΘΕΊΑ
ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ = ΕΞΟΥΣΙΑ
Εχεις δει κανένα Χριστιανό να γελοιποιεί τους Θεούς και τους Αγίους του;;
-> Αντιγνώση

http://www.greekbooks.gr/web/book/details.aspx?ProductID=109132

Η Αναρχία στην Αρχαιότητα

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=663453από ΑΝΑΡΧΟΜΑΖΟΧΙΣΤΗΣ 31/05/2007 4:16 μμ.


"Οι πολιτισμοί που καταστράφηκαν ολοκληρωτικά και αφανίστηκαν από το πρόσωπο της γης δέχτηκαν επιδρομές από ορδές βαρβάρων. Όπως ο Μυκηναϊκός από τους Δωριείς και ο Χαναανικός από τους Εβραίους. "

Μάλιστα... Για μία ακόμη φορά αποδυκνείεται περίτρανα ότι οι Εβραίοι είναι ο ταξικός εχθρός ενώ οι Έλληνες οι υπέρμαχοι της ελευθερίας και της δημοκρατίας...ας σοβαρευτούμε καλύτερα.... Λιακόπουλο μου θυμίζουν αυτά, εθική συνείδηση παρέα με κοινωνικές ευαισθησίες και αντι καπιταλισμό. (ενδεχομένως και λίγο κκε)
Το γεγονός ότι στην αρχαία αθήνα ύπηρξε μια μορφή αυτόνομου καθεστώτος για κάποιο χρονικό διάστημα δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι  συνέβη επειδή επικρατούσε ο πολιτισμός των Ελλήνων. Δεν έχει να κάνει με φυλετικά ή εθνικά χαρακτηριστικά, απλά συνέβει.

 υ.γ. επίσης δεν τίθεται ζήτημα θρησκευτ ικής "πάλης" (ανάμεσα σε παγανισμό και χριστιανισμό) ,  ούτε θέμα εκκλησία εναντίον θρησκείας.
Ούτε παγανιστικά κοινόβια ούτε τολστοϊστικές ηλιθιότητες. πάλι καλά που δεν έχει  γίνει της μόδας η μαλακία σε τόσο μεγάλο βαθμό και οι θρησκευόμενοι του χώρου είναι σχετιά λίγοι...

 συνεχιστηκε και κατα τη διαρκεια του Μεσαιωνα γιατι η λαικη ψυχη δεν αλλαξε.  Καρναβαλιστικες παρωδιες της λειτουργιας γινονταν απο τους ιδιους τους παπαδες και μεσα στην εκκλησια με ζωομορφες μεταμφιεσεις, αθυροστομια κλπ, μορφες χιουμορ που περασαν στις διαφορες μορφες δραματος της εποχης τα miracles και τα morality plays.

Ως ενα μικρο παραδειγμα, η λεγομενη Αμφιβολια του Ιωσηφ, ειναι χαρακτηριστικο ολων των English cycles (,μεγαλης διαρκεις φεστιβαλ που αναπαριστουσαν ολοκληρη τη ζωη του Ιησου και καποιες φορες ολη την ιστορια απο τη δημιουργια ως τη δευτερα παρουσια), οπου Ιωσηφ εγκαταλειπει τη Μαρια οταν του ανακοινωνει οτι ειναι εγκυος πιστευοντας οτι τον κερατωσε. Παρ'οτι βεβαια φυσικα στο τελος τα πραγματα αποκαθιστανται, μεχρι τοτε, το εργο ενσωματωνει κωμικα την ενστικτωδη και αυθορμητη αντιδραση καθενος μας στο ακουσμα για πρωτη φορα της αμωμου συλληψης, οτι δηλαδη η εγκυμονουσα παρθενα δεν μπορει να ειναι παρα μια παπαρια και απλα η μικρη Μαρια πηδηχτηκε με καποιον πιτσιρικα (Αγγελος) και τα φορεσε στο γερο Ιωσηφ.

 Η κατ'εξοχην βεβαια κωμικη φιγουρα στο θρησκευτικο θεατρο του Μεσαιωνα ειναι το Κακο, ο Διαβολος.

Υπηρχε βεβαια η αντιληψη οτι ο ιδιος ο Χριστος δε γελασε ποτε επειδη δεν αναφερεται κατι τετοιο στα Ευαγγελια. Ομως και τα ιδια τα ευαγγελια ειναι γραμμενα και με χιουμορ (ο Πιλατος γινεται καπου μια κωμικη φιγουρα) .

Τρελες παρωδιες επισης της Ρωμαιοκαθολικης Εκκλησιας και του Παπα εκαναν οι Προτεσταντες στα νεωτερα χρονια, διακωμωδωντας τα ιεροτερα μυστηρια βεβηλωνοντας εικονες αγιων κλπ.

Οσο για το οτι οι Αρχαιοι εφερναν τους θεους στα μετρα τους, ε, νομιζω πως ακριβως και σ'αυτο ειναι μια προοδος ο χριστιανισμος. Εκει ο Θεος δε μεταμφιεζεται απλα σε ανθρωπο οπως εκαναν οι θεοι του Δωδεκαθεου αλλα γεννιεται και ζει κανονικα ως ανθρωπος.  Ο Χριστος ο ιδιος ελεγε πως ειναι γιος του ανθρωπου. Αλλα ακομα κι ετσι παλι ολοι τον φερνουν ακομα πιο πολυ στα μετρα τους. Ολοι δεν ελεγαν  'χριστουλη μου' επικαλουμενοι τον Χριστο με υποκοριστικο?

Οπως ειπε κι ο Μαρξ ενα χριστιανικο κρατος (δεν ειμαι με το κρατος απλα ως επιβεβαιωση οτι ορισμενα πραγματα δεν ειναι τοσο ασυμβιβαστα οσο φαινονται) ειναι ενα αθεο, αγνωστικιστικο κρατος, ενω το κρατος που θελει να λεγεται χριστιανικο δεν ειναι χριστιανικο.

από ΑΝΑΡΧΟΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ 31/05/2007 8:18 μμ.


1.Α ναρχομαζοχιστή
Και οι Δωριείς τί ητανε;;

Διάβασε πρώτα το βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου
και μετά θα δεις τη διαφορά
ΠΟΛΥΘΕΙΑΣ και ΜΟΝΟΘΕΙΑΣ
ΠΟΛΥΑΡΧΙΑΣ και ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ

2.Ο Αριστοφάνης διακωμωδούσε ανοιχτά τους θεούς του

Κανένας Χριστιανός δε θα μπορούσε να το κάνει δημόσια
χωρίς να αφοριστείΑπ'το βιβλιο της Ζωγραφου εχω διαβασει αρκετο αλλα οχι ολοκληρο. Γιατι δε μου λες εσυ τις διαφορες αφου το εχεις διαβασει?

Ο Αριστοφανης καλα εκανε και διακωμωδουσε. Ξερω ομως επισης πως στην πολυθειστικη Αθηνα ο Σωκρατης αυτοκτονηθηκε για εισαγωγη καινων δαιμονιων και πως στο κλιμα εναντιον του συνεβαλε και η διακωμωδηση του στις Νεφελες απο τον Αριστοφανη (που κατα τ'αλλα ειναι γαματος συγγραφεας και δεν ευθυνεται ασφαλως  αυτος για οτι εγινε).

Για την διακωμωδηση των θειων επι χριστιανισμου ειπα μερικα πραγματα.

Εχεις εντυπωση οτι κατα την περιοδο του καρναβαλιου τη γλυτωνε τιποτα?

Αυτο που δεν ξερω ειναι σε ποσες θρησκειες οποιος θελει να βρισει να εχει το ελευθερο και αυθορμητα να βριζει οτι εχει ο ιδιος ιερο οπως γινεται με τους χριστιανους που εχουν τις χριστοπαναγιες ψωμοτυρι (και καλα κανουν, οικειοτητα δειχνει) ανα πασα στιγμη και αδιακριτως χωρις να τρεχει τιποτα.

Στη διακωμωδηση θα κολλουσανε?

από σιγά με το στόμα σου... 29/09/2007 12:35 μμ.


Σου επιστρέφουν τους χαρακτηρισμούς!

Τουλάχιστον οι παγανιστές έχουν και γηϊνη,οικολογική συνείδηση σε αντίθεση με κάτι χριστιανούς που και στο σπορ της οικοπεδοφαγίας επιδίδονται και αντι-περιβαλλοντιστές είναι (αν κρίνουμε από παλιές και πρόσφατες ενέργειες παπάδων και Ιεράς Συνόδου...)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License