ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΜΥΛΛΕΡΟΥ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

post image

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΜΥΛΛΕΡΟΥ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ

Την Τρίτη 29 Μάη,στις 6 το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις -5 διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ κλπ- περικύκλωσαν το κτίριο της κατάληψης Μυλλέρου και Γερμανικού στον Κεραμεικό και απέκλεισαν τη γύρω περιοχή με κλούβες και περιπολικά και βανάκια. Ακολούθησε μαζική εισβολή των μπάτσων στην κατάληψη και σύλληψη τριών συντρόφων που βρίσκονταν μέσα. Η επιχείρηση εκκένωσης διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες με τους μπάτσους να ψάχνουν εξονυχιστικά το κτίριο και να σημαδεύουν με τα όπλα τους συλληφθέντες που κρατούνταν στην αυλή του κτιρίου. Να θυμίσουμε ότι η εκκένωση επαπειλούνταν εδώ και ένα μήνα, όταν ο Δήμος Αθηναίων στον οποίο ανήκει το κτίριο αποφάσισε να προχωρήσει στην καταστολή της κατάληψης στα πλαίσια της "ανάπλασης"- εμπορευματοποίησης της ευρύτερης περιοχής του Κεραμεικού. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εισβολή της αστυνομίας, έξω από την κατάληψη συγκεντρώθηκαν καταληψίες και αλληλέγγυοι. Στις 12 το μεσημέρι κι ενώ οι συλληφθέντες κρατούνταν στη ΓΑΔΑ, ύστερα από μήνυση του Δήμου σε βάρος τους, εκατό αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Δήμου Αθηναίων στη Λιοσίων, απέκλεισαν την είσοδο, κρέμασαν πανό, έγραψαν συνθήματα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την πλ. Βικτωρίας. Το απόγευμα, 60-70 αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια όπου παραπέμπονταν οι τρεις συλληφθέντες. Ύστερα από την άμεση κινητοποίηση δεκάδων συντρόφων και τις κινήσεις αλληλεγγύης που ακολούθησαν τη βίαιη εκκένωση, ο Δήμος αναγκάστηκε να αποσύρει τελικά τη μήνυση. Ο εισαγγελέας άσκησε αυταπάγγελτη δίωξη η οποία κι αυτή εκρεμμεί, οπότε οι τρείς σύντροφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μέσα στις σύγχρονες συνθήκες έντασης της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, όξυνσης της κρατικής καταστολής και του κοινωνικού ελέγχου, οι κατειλημμένοι κοινωνικοπολιτικοί χώροι, ως ορατές εστίες συνάντησης, ζύμωσης, συλλογικοποίησης και αντίστασης, βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρο της καταστολής.

Από την κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη 37 στην Κυψέλη, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους καταληψίες της Μυλλέρου και Γερμανικού, αναγνωρίζοντας πως κάθε χτύπημα σε έναν κατειλημμένο κοινωνικοπολιτικό χώρο αποτελεί ένα πλήγμα απέναντι σε κάθε συλλογικό χώρο αντίστασης και ευρύτερα απέναντι σε όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια στην εξουσία του κράτους και των αφεντικών, ενώ στοχεύει στην αποτροπή δημιουργίας νέων αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων αντίστασης και στον κοινωνικό εκφοβισμό.

Απέναντι στην ένταση της κερδοσκοπίας και της καταστολής, να ορθώσουμε την αλληλεγγύη μας, να επεκτείνουμε τους αυτοοργανωμένους χώρους αντίστασης, να εντείνουμε τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ\

 

 

Πρωτοβουλία συντρόφων
από την κατάληψη Λ.Καραγιάννη 37
29/05/07

 

Εικόνες:


 

MAΥΡΗ ΣΗΜΑΙΑ, Αναρχικό Δελτίο Αντιπληροφόρησης και Δράσης νο 45, Aπρίλης 2007

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

H άνευ προηγουμένου καταστολή του Ungdomshuset, μιας κατάληψης που υπήρχε για 24 χρόνια στην Κοπεγχάγη, είναι η σημαντικότερη στιγμή της αναμέτρησης των καταλήψεων στέγης και κοινωνικών κέντρων με το κράτος τις δυο τελευταίες δεκαετίες στην Ευρώπη, αλλά δεν είναι και η μοναδική στις μέρες μας. Αντιθέτως, στα πλαίσια μιας γενικότερης επίθεσης του κράτους και του κεφάλαιου για την επιβολή νέων συνθηκών εκμετάλλευσης και καταπίεσης στην κοινωνία, επίθεση η οποία αυξάνει διαρκώς σε ένταση, οι καταλήψεις δέχονται επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη είτε για την εκκένωσή τους είτε για τον έλεγχό τους.

Στην Eλλάδα, παρά τις κατασταλτικές επιθέσεις που κατέστρεψαν μια σειρά καταλήψεις, οδήγησαν άλλες στην εγκατάλειψη ενώ λειτουργούν κι αποτρεπτικά στην δημιουργία καινούργιων, οι καταλήψεις εξακολουθούν παρόλα αυτά να υπάρχουν και να γίνονται καινούργιες. Στην Αθήνα, οι καταλήψεις Λέλας Καραγιάννη 37 και Villa Amalias, δυο από τις παλιότερες καταλήψεις στην Ευρώπη, γιορτάζουν τα 19 και 17 χρόνια τους αντίστοιχα, ενώ επιχειρούνται διαρκώς νέα εγχειρήματα, όπως η κατάληψη στέγης Μυλλέρου και Γερμανικού σε κτίριο του Δήμου Αθηναίων η οποία ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου 2006 από ομάδα νέων καταληψιών αντιμετωπίζοντας εξαρχής την απειλή της καταστολής, και η κατάληψη στο κτήμα και την οικία Πραποπούλου στο Πολύδροσο Χαλανδρίου η οποία ξεκίνησε από κατοίκους της περιοχής το Δεκέμβρη του 2006.

Στη Θεσσαλονίκη, οι καταλήψεις Terra incognita και η Φάμπρικα Υφανέτ (η μεγαλύτερη κατάληψη που έγινε ποτέ στην Ευρώπη) συνεχίζουν γράφοντας νέες σελίδες στην μακριά ιστορία των καταλήψεων στην πόλη, ενώ πολύ δημιουργικές καταλήψεις υπάρχουν και σε άλλες πόλεις όπως η Κατάληψη Ματσάγγου στο Βόλο, η Κατάληψη Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο και η Rossa Nera στα Χανιά.

Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο κι αναπάντητο το ότι μέσα από συνεχή δημοσιεύματα για τους σχεδιασμούς του υπουργού δημόσιας τάξης Β. Πολύδωρα και της ΕΛ.ΑΣ είναι ολοφάνερο ότι οι καταλήψεις βρίσκονται άμεσα στο στόχαστρο της καταστολής.

Γι αυτό και είναι επιτακτική η εκδήλωσης της αλληλεγγύης και της κινηματικής υποστήριξης των καταλήψεων απέναντι στην καταστολή.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ !

καταληψίες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License