ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Η κατάληψη της οδού Μυλλέρου και Γερμανικού στο Μεταξουργείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε στις 20-08-06 με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου ανοιχτού κοινωνικού χώρου. Μια κατάληψη που θα στέγαζε ‘διάφορες ανησυχίες και στόχους’ καθώς και τους βιολογικούς φορείς τους, βάζοντας ως βάση την ισότιμη επικοινωνία, χωρίς ιεραρχίες και κατάλοιπα όπως η ιδιοκτησία και κάθε είδους καταπίεση, και σεβόμενοι την διαφορετικότητα του καθενός.
    Το κτίριο αυτό ανήκει στο δήμο Αθηναίων και για 15 περίπου χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο. Από την ημέρα που το κτίριο τελεί υπό κατάληψη, οι αρχές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ‘ανάπλασή’ του. Επίσης τον τελευταίο καιρό οι καταληψίες αντιμετώπιζαν έντονες απειλές εκκένωσης του κτιρίου και συνάμα πριν περίπου ένα μήνα η κατάληψη δέχθηκε επίθεση από ‘βαλτούς’ παρακρατικούς. Στις 29-05-07 5 διμοιρίες μπάτσων χωρίς να υπάρχει προειδοποίηση προς τους καταληψίες από το δήμο, εκκένωσαν το κτίριο προσάγοντας 3 άτομα.
    Η επίθεση αυτή του κράτους όσον αφορά την  εκκένωση της Μυλλέρου και γερμανικού για εμάς είναι ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ των επιθέσεων απέναντι στους αυτόνομους χώρους. Ενδεικτικά αναφέρουμε την εκκένωση-κατεδάφιση προ 7 μηνών της κατάληψης Santa Barbara στα Πατήσια, την επικείμενη εκκένωση της κατάληψης Υφανέτ στη Θεσσαλονίκη, σε τοπικό επίπεδο τη σκόπιμη γαργάρα των ΜΜΕ για τις υποτιθέμενες αξιοποιήσεις των κατειλημμένων κτιρίων του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο και της Rosa Nera στα Χανιά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο του Ungdomshuset (κατειλημμένος χώρος επί 25 χρόνια στη Δανία).Για μας όλα τα παραπάνω βρίσκονται κάτω από το πρίσμα της μηδενικής ανοχής του κράτους απέναντι σε οποιοδήποτε κομμάτι επιλέγει να αντισταθεί. Βλέπε προφυλακίσεις καταστολή εξεγερμένων φυλακισμένων, ωμή βία σε διαδηλωτές (φοιτητές συνταξιούχους κ.α.) και η λίστα δεν τελειώνει.
    Εδώ και 2 χρόνια έχουμε επιλέξει ως μέσο για να εκφράσουμε την άρνηση μας απέναντι στη μίζερη καθημερινότητα των τσιμεντοπόλεων την κατάληψη του εγκαταλελειμμένου κτιρίου των παλιών εστιών του ΤΕΙ Ηρακλείου. Προσπαθούμε να αυτοοργανώσουμε τις ζωές μας συλλογικά με προτάγματα όπως η αλληλεγγύη, η αντιιεραρχία, η ισότητα και ο σεβασμός. Γι’ αυτό το λόγο τασσόμαστε αντιμέτωποι σε κάθε προσπάθεια καταστολής των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων.


ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΥΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ                                                           Αυτοδιαχειριζόμενη Εστία

από touristas 30/05/2007 5:50 μμ.


pouthena kanenas xartis me tis katalipseis stegis paneladika i kamia lista twn ktiriwn upo katalipsi wste na exoume mia eikona posa ktiria einai upo katalipsi. Yparxei periptwsi na uparxei katalipsi dipla apo to spiti mas kai distixws na min gnwrizoume gi aftin wste na kanoume sxesis me ta paidia kai na ta voithame opote afta mas xreiazonte..

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License