Σχετικά με τους τραμπουκισμούς της ΕΑΑΚ - Ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ

Την αναδημοσιεύω γιατί συμφωνώ απόλυτα με το περιεχόμενό της! Μπράβο ρε παιδιά!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Σχετικά με τους τραμπουκισμούς της ΕΑΑΚ

Η OAKKE καταδικάζει τον ομαδικό ξυλοδαρμό του γραμματέα της νεολαίας ΣΥΝ Τζανακόπουλου από μέλη της ΕΑΑΚ που στην ουσία καλύφθηκαν πολιτικά από το φορέα τους. Αυτός ο ξυλοδαρμός κορύφωσε τη βία που ασκήθηκε το προηγούμενο διάστημα από την ΕΑΑΚ σε βάρος του μετωπικού εκλογικού σχήματος «Αριστερή Ενότητα»(ΑΡ.ΕΝ.) της Νομικής σχολής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το πολιτικό μόρφωμα έχει καταγγελθεί για βίαιες συμπεριφορές απέναντι σε φοιτητές. Αντίθετα τα θύματα της συγκεκριμένης επίθεσης όσο αρνητική και να είναι η γενική τους πολιτική γραμμή δεν έχουν κατηγορηθεί για τραμπουκισμούς σε βάρος φοιτητών.

Η ΕΑΑΚ είναι βασικά ένας μηχανισμός βίας στην υπηρεσία της πιο αντιδραστικής μερίδας της άρχουσας τάξης, συγκεκριμένα του σοσιαλφασιστικού της πόλου ο οποίος έχει επικεφαλής του το ψευτοΚΚΕ και την κυρίαρχη ηγετική τάση του ΣΥΝ. Η ΕΑΑΚ κάνει συνήθως αυτό που το ψευτοΚΚΕ «κωλύεται» να κάνει λόγω της στρατηγικής συμμαχίας του με την ηγεσία της ΝΔ, αλλά και εκείνο που δεν μπορεί να κάνει και η ηγεσία του ΣΥΝ, από τη μια μεριά λόγω της αντίστοιχης συμμαχίας της με την παπανδρεική ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, και από τη άλλη εξ αιτίας των δημοκρατικών διαθέσεων μεγάλου μέρους της βάσης του ΣΥΝ. Αν η ΕΑΑΚ ανθίζει κυρίως μέσα στα Πανεπιστήμια είναι γιατί αυτός είναι ο μόνος κρατικός χώρος στον οποίο την πολιτική εξουσία έχει η συνδικαλιστική καθηγητική γραφειοκρατία του ψευτοΚΚΕ και του ΣΥΝ. Αλλά αυτή η εξουσία μπορεί να επιβληθεί μόνο με τη βία στους υπόλοιπους καθηγητές οπότε τα «ανεξάρτητα» μικροαστικά σχήματα της ΕΑΑΚ αποτελούν το ιδανικό εργαλείο άσκησης αυτής της βίας.

Έτσι εξηγείται γιατί η ηγεσία του ΣΥΝ δεν κατήγγειλε με ανακοίνωσή της τον τραμπουκισμό κατά του στελέχους του, αφήνοντας μόνη της τη νεολαία του να το κάνει, ενώ πρόσφατα η ίδια ηγεσία δεν είχε παραλείψει να απονείμει αγωνιστικά εύσημα στην ΕΑΑΚ.

Αυτοί που θεωρούν ότι η ΕΑΑΚ είναι επαναστατική όταν προπηλακίζει και ξεφτιλίζει καθηγητές ή όταν διαλύει πρυτανικά συμβούλια ή όταν δέρνει ΔΑΠίτες μέσα σε συνελεύσεις θα διαπιστώσουν στο μέλλον ότι αυτού του είδους η πολιτική είναι σοσιαλφασιστική και ότι το τερατάκι που πάχυνε από αυτήν όλο και περισσότερο θα θέλει να επιτίθεται σε φοιτητές και μάλιστα αριστερούς, με ή χωρίς εισαγωγικά. Ήδη αυτό εκφράζοντας τους ανομολόγητους πόθους των προστατών του, απαιτεί ανοικτά και με την απειλή βίας, να μην υπάρξει ποτέ τριτοβάθμιο φοιτητικό όργανο. Όσο πιο νωρίς σταματήσουνε οι φοιτητές αυτό το τραμπούκικο απόσπασμα τόσο το καλύτερο και για το όποιο φοιτητικό κίνημα και για τον όποιο πολιτικό δημοκρατισμό μέσα σε μια χώρα που τόσο πολύ μπερδεύει τον αριστερό αντικαπιταλισμό με τον φαιοκόκκινο.

   

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License