aνταπόκριση από πορεία για υφανετ (θεσσαλονικη)

δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης

Η  πορεία που είχε καλεστεί από την συλλογικότητα της κατάληψης Φαμπρικα Υφανετ βρήκε ανταπόκριση. 700 -800 άτομα και συλλογικότητες (με βάση συντηρητικούς υπολογισμούς) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αλληλεγγύη στην υφανετ. Η πορεία ξεκίνησε στις 7:20 από την καμάρα. κινήθηκε μέσω της εγνατίας έστριψε στην αγ. σοφίας τσιμισκί, δραγούμη όπου έκανε και μια μικρή στάση στο ύψος του λιμανιού. αυτή δεν ήταν μια τυχαία επιλογή μιας εκεί στεγάζονται τα γραφεία του κρατικού μουσείου συγχρονης τέχνης. στη συνέχεια πήρε την παραλίακή όπου μπροστα στην παλιά κατάληψη της λεωφόρου νίκης σκίστηκε ένα τεράστιο πανό που διαφήμιζε την μπιεναλε του μουσείου τεραστίων διαστάσεων (κάλυπτε όλη την προσοψη του κτιρίου) έπειτα έφτασε μέχρι και το λευκό πύργο από όπου και ανηφόρε μέσω της εθνικής αμύνης για να καταλήξει στην καμάρα.

τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν:
κατω τα χερια απο την υφανετ, μουσείο δεν θα γίνει κατάληψη θα μείνει.
10,100,1000 καταλήψεις εν'αντια σε ένα κόσμο οργανωμενης πλήξης.
την υφανετ δεν παιρνετε ούτε στο ονειρό σας, γιατί είμαστε απολίτιστοι για τον πολιτισμό σας
οι καταλήψεις είναι μονάχα η αρχήπόλεμο στα αφεντικά σε ολόκληρη τη γη.
+++

επιπλέον γενικότερα αντιεξουσιαστικά συνθήματα, όπως αλληλεγγύης στους κρατούμενους, στις νάρκες του έβρου στον πάτο του αιγαίου χτίζεται η ασφάλεια του κάθε ευρωπαίου, η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμο στο πόλεμο των αφεντικών, ελλα,αλλήνων αστυνομικών, ρουφιάνων δολοφόνω και βασανιστών.  κ.α  ας συμπληρώσει και  κανένας άλλος.

υπήρχε και πανό αλληλεγγύης στην κατάληψη μυλέρου και γερμανικου

από ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΥΦΑΝΕΤ 01/06/2007 12:05 μμ.


post image
- Φ-Υ-

Εικόνες:

από clopper 01/06/2007 12:20 μμ.


Πορεία αντιεξουσιαστών για την ΥΦΑΝΕΤ στη Θεσσαλονίκη

ΠΟΡΕΙΑπραγματοποίησαν, αργά το απόγευμα, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους καταληψίες της ΥΦΑΝΕΤ, καθώς και την αντίδρασή τους στην μετατροπή του συγκεκριμένου διατηρητέου, που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού, σε μουσειακό χώρο.

Συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία που κινήθηκε μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ι. Δραγούμη, Λεωφόρου Νίκης και Εθνικής Αμύνης, για να τερματίσουν στο σημείο από όπου ξεκίνησαν.

 

από ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΥΦΑΝΕΤ 01/06/2007 12:23 μμ.


post image
 -

Εικόνες:

από - 01/06/2007 2:55 μμ.


Παρόλο που η διαδρομή της πορείας ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην Καμάρα 1,5 ώρα (!) μετά την έναρξή της, ήταν αξιοσημείωτος ο παλμός της. Η κούραση δεν επιβλήθηκε στην δυναμική της πορείας και συνθήματα με ιδιαίτεη ένταση δεν σταμάτησαν να ακούγονται καθόλη την διάρκειά της. Και ειδικά προς το τέλος της διαδρομής της, όταν διέσχιζε το αστικό φαράγγι των πολυκατοικιών της Εθνικής Αμύνης, η φυσική αντήχηση των συνθημάτων που φωνάζονταν με παλμό πολλαπλασίαζε την έντασή τους και δημιουργούσε μια μαγική στιγμή, εκείνη την αίσθηση ότι ο κόσμος μάς ανήκει, ότι τίποτα δεν μας σταματά... Όλα συνεχίζονται... ΥΓ: Οι υπολογισμοί για 800 άτομα είναι μάλλον συντηρητικοί.

από διαδηλωση 01/06/2007 2:55 μμ.


  επισης ενα συνθημα που γραφτηκε στον τοιχο διπλα στην Καμαρα και ακουστηκε στην πορεια ηταν το
η αλληλενγύη το όπλο των στεκιων, καταληψη στις βιλες των αφεντικων
και μπροστα απο τη λεσχη αξιωματικων η παραλαγη
ελλας, ελληνων, αξιωματικων... με τη γνωστη συνεχεια

από κατάληψη για πάντα 01/06/2007 3:20 μμ.


Το Διαμερισμά σου είναι φυλακή, κατέλαβε το δίπλα για να χεις και αυλή

Και στους μπάτσους που ακολουθούσαν ...
Οι Μπατσοι είναι πάρα πολύ δειλοί, φέρανε μαζί τους την πυροσβεστική (ακολουθούσε πυροσβεστικό όχημα),
Η Τέχνη είναι νεκρή και έρχεται το βράδυ, κατάληψη στο σπίτι του Πάνου Ψωμιάδη...
και σαν απάντηση
Η τέχνη, η Τέχνη είναι ζωντανή φοράει άσπρα κράνη και μας ακολουθεί


ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License