Αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας συνέχεια - Χανιά

Κείμενο που μοιράζεται στα Χανια απο πρωτοβουλια αλληλεγγυων σε μεταναστες και προσφυγες (συμμετεχουν συλλογικοτητες και ατομα). Εχει πραγματοποιηθει ηδη μια μικροφωνικη και θα γινει αλλη μια αυριο Δευτερα, πριν την πορεια της Τριτης.

                     ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

   Την Παρασκευή 1/6/07 στο αστυνομικό "μέγαρο" Χανίων σημειώθηκε άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας που καταδεικνύει τόσο τον απάνθρωπο όσο και καταχρηστικό ρόλο των ένστολων κρατικών οργάνων. Συγκεκριμένα, Ιρακινός πρόσφυγας πήγε στο τμήμα για να καταθέσει αίτηση για πολιτικό άσυλο. Τον πρόσφυγα από το Ιράκ παρέπεμψε στα Χανιά η αρμόδια υπηρεσία Αθήνας, η οποία είχε αποφανθεί ήδη οτι το δικαιούται. Μάλιστα τον έστειλε συστημένο σε συγκεκριμένο γραφείο και αξιωματικό που θα έπρεπε να τακτοποιήσει την υπόθεση του. Λόγω της τυπικότητας της περίπτωσης του, δεν παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο του - γεγονός που στάθηκε προφανώς καθοριστικό για τις διαθέσεις των αστυνομικών υπαλλήλων απέναντι του. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να δεχθούν την αίτηση του βρίζοντας τον και στην παράκληση του να επικοινωνήσουν με Αθήνα, του πέταξαν τα χαρτιά του κατάμουτρα. Μη ανεχόμενοι άλλο την επιμονή του να τους ζητάει να σεβαστούν και να ικανοποιήσουν τα αυτονόητα δικαιώματα του, τον ξυλοκόπησαν άγρια. Τόσο μάλιστα σίγουροι αισθάνονται εκεί στην αστυνομία για την απόλυτη εξουσία που κατέχουν πάνω στα υπόλοιπα ανθρώπινα όντα, που δε δίστασαν και δε ντράπηκαν να τον πετάξουν ματωμένο έξω απο το κτήριο, γνωστοποιώντας μας οτι δεν χρειάζονται καν μια τυπική αιτία για να δέρνουν, ουτε καν να εφεύρουν μια για να τον συλλάβουν. Ο μετανάστης νοσηλεύθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί γνωμάτευσαν τον ξυλοδαρμό.
       Πρόκειται για ένα μόνο απο τα περιστατικά απρόκλητης και βάναυσης συμπεριφοράς το τελευταίο διάστημα μεσα στο αστυνομικό "μέγαρο" απέναντι σε μετανάστη, που μάλιστα βρισκόταν εκει για γραφειοκρατικούς λόγους, γεγονός που μας ανησυχεί ιδιαίτερα και για την μεταχείριση των εκει κρατουμένων, οι οποιοι συνήθως κρατούνται πάλι για λόγους που σχετίζονται με τα χαρτιά τους. Γιαυτό καταγγέλλουμε το νομικό πλαίσιο που αφορά στη μετανάστευση, το οποίο σκοπίμως κρατά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες/στριες σε καθεστώς ημινομιμότητας, ούτως ώστε να είναι διαρκώς εκτεθειμένοι /ες σε κάθε είδους εκμετάλλευση και αυθαιρεσία. Αυτό διευκολύνει και τον εγγενή ρατσισμό που διακρίνει τα σώματα ασφαλείας. Παρολαυτά, η προσωπική (των αυτουργών) και η θεσμική ευθύνη (της αστυνομίας) παραμένει και τους καθιστά υπόλογους στην κοινωνία και σε κάθε αξιοπρεπή και ελεύθερο άνθρωπο. Θα μας βρουν όλους απέναντί τους.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας
Τρίτη 12/6 στις 19:00 στην Δημοτική Αγορά (Χανιά)

από emp 10/06/2007 10:56 μμ.


einai kai foithtes mesa sth fash?
kala kanete pantws, xontrh kafrila twn mpatswn

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License