καταστολή σε κατάληψη στέγης στην αργεντινή

έξωση στο Padelai : καταστολή, τραυματίες και συλλήψεις

Με απολογισμό 57 συλλήψεις και δεκάδες τραυματίες η κυβέρνηση του Ibarra στο Μπουένος Αιρες πραγματοποίησε έξωση στις 25 του Φλεβάρη στο κτίριο Padelai, όπου ζούν εδω και περισσότερα από 20 χρόνια 500 άτομα, από τα οποία τα 200 είναι ανήλικοι. Κυκλοφόρησε στους δρόμους της πόλης το νέο ότι η κατάληψη στέγης έχει περικυκλωθεί από εκατοντάδες αστυνομικούς. Η αστυνομία βομβάρδισε τους κατοίκους με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες χωρίς να λάβει υπόψιν της ότι υπήρχαν παιδιά και γυναίκες έγγυες.

Μεταξύ των 57 συλληφθέντων υπάρχουν και άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν τις οικογένειες της κατάληψης. Συνέλαβαν και πυροβόλησαν έναν από την ομάδα βίντεο του imc argentina, ένας καμεραμάν της τηλεόρασης νοσηλεύται στο νοσοκομείο και συνέλαβαν μια συντρόφισσα του MTD αφού της έσπασαν μια κάμερα του imc agentina. Απαγορεύτηκε στα Μ.Μ.Ε. να μεταδίδουν απευθείας, λες και υπήρχε καθεστώς δικτατορίας.

Το κτίριο αυτό βρίσκεται στα εκατό μέτρα από το τουριστικό Plaza Dorrego και πριν την υποτίμηση κοστολογούνταν 20.000.000$. Σύμφωνα με το σχέδιο τουριστικών έργων σε αυτή τη ζώνη, θέλουν να μετατρέψουν το Padelai σε ξενοδοχείο ή πολυκατάστημα για τους τουρίστες.

Στην πόλη του Μπουένος Αιρες υπάρχουν 2.500 καταλήψεις στέγης και 200.000 άνθρωποι που ζούν στο δρόμο. Η κυβέρνηση συνέχεια καταφεύγει σε καταστολή εναντίον παιδιών και γυναικών για να "επανακτήσει" κτίρια εγκαταλελειμένα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Από τους 57 συλληφθέντες κάποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ κάποιοι κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής.

από Photo-δότης 27/02/2003 5:50 μμ.


post image
Σας έχω μια ωραία φωτογραφία για να πειστείτε! Λεζάντα People march during a protest 26 February 2003 in Buenos Aires, Argentina, against police violence on people the previous day during the forced eviction from a building. Some 200 police officers evicted 40 homeless families in an historic but condemned building in the San Telmo neighborhood as their home. Several people were reported injured by rubber bullets and some 50 people were arrested.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License