Διαδήλωση την Τετάρτη για τα βασανιστήρια στο Α.Τ. Ομόνοιας

Την Τετάρτη στο Πεδίο του Άρεως

 

Δελτίο τύπου

 

Διαδήλωση διαμαρτυρίας για τα βασανιστήρια

στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας

 

Οι μάσκες έπεσαν. Τα κυβερνητικά ψεύδη κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Το βίντεο της ντροπής που αποκάλυψε το Indymedia, απέδειξε όσα εδώ και καιρό είχαν καταγγείλει αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις: Το Α.Τ. Ομόνοιας είναι ένα κολαστήριο όπου τα βασανιστήρια και οι εξευτελισμοί είναι ο κανόνας. Όταν είχαν γίνει οι πρώτες καταγγελίες για τους πραίτορες-βασανιστές η κυβέρνηση έκανε λόγο για συκοφαντίες. Τώρα μιλάνε για μεμονωμένο περιστατικό. Όμως ξέρουμε καλά ότι τα αίσχη του Α.Τ. Ομόνοιας δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Ο άγριος ξυλοδαρμός του ψυχικά αρρώστου στην Καλλιθέα, το αντίστοιχο περιστατικό με τον Ιρακινό πρόσφυγα στα Χανιά, οι συνεχείς θάνατοι μεταναστών από «φυσικά αίτια» στα αστυνομικά τμήματα, η προφυλάκιση του φοιτητή με τα πράσινα παπούτσια όπως και αυτή του εργάτη Βασίλη Στεργίου, καθώς και ο αυταρχισμός σε βάρος του φοιτητικού κινήματος δείχνουν ότι η αστυνομική βαρβαρότητα είναι δομικό στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής. Η καταστολή είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα μιας πολιτικής λιτότητας και ρατσισμού. Και για αυτό ακρυβώς το λόγο η πολιτική ευθύνη για τα βασανιστήρια βαραίνει το Βύρωνα Πολύδωρα και την κυβέρνηση στο σύνολο της.

 Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και το Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων καλούν σε διαδήλωση προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας την Τετάρτη 20 Ιουνίου (συγκέντρωση 6:00 μμ, άγαλμα Αθηνάς, Πεδίο του Άρεως).

 

·        Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι βασανιστές αστυνομικοί

·        Να παραιτηθεί ο Βύρων Πολύδωρας

·        Να μπει φραγμός στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

·        Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για όλους τους μετανάστες.

 

Αθήνα 17/6/2007

 

Το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ

Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License