«Η πολλή δημοκρατία βλάπτει…»

Πρωτοφανείς δηλώσεις υπέρ της αστυνομικής βίας από τον αντινομάρχη Γ. Γεωργίου

 ε εποχές αλήστου μνήμης παραπέμπουν οι χθεσινές δηλώσεις του αντινομάρχη και στελέχους του κυβερνώντος κόμματος Γ. Γεωργίου, σχετικά με την προβολή των ξυλοδαρμών κρατουμένων σε αστυνομικά τμήματα. Μιλώντας στον «Άνεμο» ο κ. Γεωργίου χαρακτήρισε «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας καναλιών και δημοσιογράφων αυτά που είναι πρώτη είδηση για ξυλοδαρμό στα αστυνομικά τμήματα». Ο ίδιος, όμως, δεν αρκέστηκε στον σχολιασμό του τρόπου που αναδείχθηκε το θέμα και προχώρησε σε ένα παραλήρημα, αποκαλύπτοντας τη μέθοδο που ο ίδιος πιστεύει ότι θα πρέπει να απονέμεται η δικαιοσύνη. «Τόση ευαισθησία πια για τους κακοποιούς; Όλοι τόσο δημοκράτες είστε; Κι άμα έπεσε και μια στραβή, τι έγινε; Λίγες έπεσαν, παραπάνω έπρεπε να πέσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και φυσικά, κατά τον ίδιο, «η πολύ δημοκρατία βλάπτει. Τόση ευαισθησία πια για τους κακοποιούς; Όλοι τόσο δημοκράτες είστε»; Και συμπλήρωσε αμέσως μετά: «Αυτά που λέω, αυτά είναι και ούτε τα μασάω ούτε τα μαζεύω. Μας έχει βλάψει η πολύ δημοκρατία των παραθύρων των καναλιών, κάνοντας αναλύσεις κάθε μέρα. Σε ανθρώπους που μπορεί να είναι υπόδικοι του ποινικού κώδικα, τόση ευαισθησία σας κατέχει; Εμείς δηλαδή από πού είμαστε. Τι σας πείραξε, δηλαδή, που έπεσε μια αδέσποτη; Κακώς κατ’ εμέ που ο υπουργός τους έθεσε σε διαθεσιμότητα. Για ποιο λόγο, τι έκαναν, δεν κατάλαβα».
Το κρεσέντο του Γ. Γεωργίου συνεχίστηκε και μετά την παρέμβαση του πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, Αθ. Αθανασίου, ο οποίος υποστήριξε πως «η συμπεριφορά των αστυνομικών δεν ήταν η πρέπουσα, τους είχαν ήδη συλλάβει, για ποιο λόγο η βία και απορώ άνθρωποι σαν κι εσάς πώς εκφράζουν τέτοιες απόψεις».
«Έχει σημασία υπό ποίας συνθήκας πέφτει ξύλο, εδώ χτυπάμε τα παιδιά μας, τον κακοποιό θα σκεφθούμε», ήταν μεταξύ άλλων η απάντηση του αντινομάρχη.
Οι δηλώσεις του κ. Γεωργίου αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις και στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένου ότι εκτός από αντινομάρχης, είναι πρόεδρος της δεύτερης πολυπληθέστερης κομματικής οργάνωσης του νομού μας (Καλαμπάκα), και στέλεχος του πολιτικού γραφείου του Α΄ Προέδρου της Βουλής, Σωτ. Χατζηγάκη.
Πάντως, χθες, ο νομάρχης Τρικάλων, Ηλ. Βλαχογιάννης, απέφυγε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση της «Ε», λέγοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενο των επίμαχων δηλώσεων, γιατί ήταν κατ’ οδόν προς την Αθήνα, από όπου μετέβη στην Κίνα.
Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων, Ντ. Κοτρώνης καταδίκασε τα φαινόμενα βίας που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, λέγοντας πως «Η Δημοκρατία ποτέ δεν έβλαψε, αντιθέτως οφειλεί, διαμορφώνει χαρακτήρες και συνειδήσεις και τροφοδοτεί την κοινωνία με χρήσιμους κοινωνικούς λειτουργούς, όπως είναι το σύνολο των Αστυνομικών υπαλλήλων. Τα μεμονωμένα φαινόμενα βίας που παρακολουθήσαμε, τα καταδικάζουμε, τα απορρίπτουμε και περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων». Σχολιάζοντας, δε, τις δηλώσεις του Γ. Γεωργίου, ο κ. Κοτρώνης τις χαρακτήρισε «προσωπικές απόψεις που δεν εκφράζουν το σύνολο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ούτε βεβαίως τις απόψεις που εκφράζει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας», υπογραμμίζοντας πως για το θέμα έχει ήδη τοποθετηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Β.Π.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License