Καμπάνια Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο ενάντια στην Υποχρεωτική θητεία

Καμπάνια Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο ενάντια στον μιλιταρισμό και την υποχρεωτική θητεία

 

Όχι στο μιλιταρισμό-Όχι στην υποχρεωτική θητεία!

Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Προκήρυξη

Η κυβέρνηση του Καραμανλή ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εισαγάγει υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18, και εθελοντική στράτευση των γυναικών. Η κυβέρνηση της δεξιάς, ύστερα από τα νεοφιλελεύθερα μέτρα στην παιδεία, ήρθε να προσθέσει αυτό στην γενικότερη επίθεση που έχει εξαπολύσει στους νέους ανθρώπους.

Σήμερα, παρότι οι πόλεμοι δεν γίνονται με τους μεγάλους στρατούς, η κυβέρνηση προσπαθεί μέσω του θεσμού της υποχρεωτικής θητείας να ενισχύσει τον εθνικισμό, να έχει στρατεύσιμους για τις ανάγκες του πολέμου του Μπους, και για να δικαιολογούνται στα μάτια του κόσμου τα τεράστια κονδύλια που δίνονται για εξοπλισμούς.

Ο στρατός είναι ένας μηχανισμός που οδηγεί στη λογική της βίας, του μιλιταρισμού και της ιεραρχίας. Ο στρατός προάγει τον εθνικισμό και το ρατσισμό.

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο αγωνίζεται για να σταματήσουν οι πόλεμοι, για μια κοινωνία χωρίς στρατούς, και σαν πρώτος στόχος μπαίνει ο αγώνας για κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας.

Καλούμε κάθε νέο και κάθε νέα να στηρίξει την Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και να γίνει δραστήριος αντιπολεμικός ακτιβιστής.

Έλα μαζί μας! Πες όχι στο μιλιταρισμό-Όχι στην υποχρεωτική θητεία!

 

www.stop-the-war.gr

Η προκήρυξη σε pdf εδώ:

http://symmaxia-ypernomarxia.org/blog/wp-content/oxistomilitarismo.pdf

http://symmaxia-ypernomarxia.org/blog/wp-content/oxistomilitarismo1.pdf

Σε μορφή doc:

http://symmaxia-ypernomarxia.org/blog/wp-content/oxistomilitarismo.doc

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License