post image

Μερικές φωτό για το βουνό που περπατήσαμε εκατοντάδες φορές, και σίγουρα δεν θα το ξαναδούμε ποτέ ίδιο...

Όσο παιρνούν οι μέρες, το μίσος μεγαλώνει....

Εικόνες:

από εν@ς πολύ οργισμένος 29/06/2007 3:06 πμ.


post image
.

Εικόνες:

από inlovewithlife 29/06/2007 1:05 μμ.


Έχουμε πένθος σήμερα.

 

Μια απίστευτη καταχνιά έχει καλύψει όλη την Αθήνα. Μόρια στάχτης αιωρούνται παντού και επικάθονται στο έδαφος, σχηματίζοντας ένα μικρό άσπρο στρώμα. Μια έντονη μυρωδιά καμένου έχει απλωθεί σε όλη την πόλη και δυσκολεύει την αναπνοή.

 

Η Πάρνηθα δεν υπάρχει πια. Η καταστροφή του Δρυμού είναι ολοκληρωτική. Όταν η φωτιά ξεκίνησε προχθές από τα Δερβενοχώρια, οι πυροσβέστες επικεντρώθηκαν στην προστασία των κεντρικών πυλώνων της ΔΕΗ, που φέρνουν το ρεύμα από τη Βόρεια Ελλάδα στην πρωτεύουσα. Τυχόν καταστροφή τους θα άφηνε την Αθήνα χωρίς ρεύμα για μέρες και οι απώλειες σε ανθρώπους θα ήταν τρομακτικές. Έτσι όμως δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τη φωτιά, η οποία πέρασε μέσα στο Δρυμό.

 

Τα υπόλοιπα ανήκουν στην Ιστορία. Η φωτιά γρήγορα κατέκαψε όλο το πίσω μέρος του βουνού (τα δάση του οποίου ήταν δεκαπλάσια από αυτά που βλέπαμε από μπροστά) και μέσα σε ελάχιστο χρόνο πέρασε στα ανώτερα ελατοδάση, που καίγονται σαν σπίρτο, και έφτασε στην κορυφή. Τη χθεσινοβραδυνή εικόνα ενός πύρινου μετώπου από άκρη σε άκρη στην κορυφογραμμή δε θα μπορέσω να την ξεχάσω ποτέ. Μέχρι τώρα γίνεται μάχη, για να σωθούν τα τελευταία δάση της μπροστινής (από Αθήνα) μεριάς, γεγονός είναι πάντως ότι πλέον δεν έχει μείνει τίποτα.

 

Δε μπορώ να πιστέψω ότι ένα από τα ομορφότερα μέρη είναι πια παρελθόν. Έχω περπατήσει όλα τα μονοπάτια της Πάρνηθας, έχω κατασκηνώσει άπειρες φορές με φίλους/ες κάτω από τον έναστρο ουρανό της, έχω δει τα ποταμάκια και τα ελάφια της, έχω κάνει εκεί τα πρώτα βήματα, που με οδήγησαν να αγαπήσω το βουνό, την ορειβασία, την αναρρίχηση. Το σίγουρο είναι πως με την Πάρνηθα πέθανε και ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, μία απώλεια που δε θα μπορέσω ποτέ να αποκαταστήσω. Έτρεφα βέβαια αυταπάτες, όταν έβλεπα άλλα δάση να καίγονται και έλεγα ότι την Πάρνηθα δε θα την αγγίξουν ποτέ. Δεν είμαι κάποιο παιδί που του πήραν τη μπάλα του (το δάσος μοιράζεται άλλωστε πάντα σε όλους), είμαι απλώς κάποιος που ξέρει το μέγεθος αυτού που καταστράφηκε και το πόσο διαφορετική θα είναι η πόλη της Αθήνας (μικροκλίμα, ατμόσφαιρα, πλημμύρες, κανένα πράσινο κτλ) από εδώ και πέρα.

 

Την ίδια στιγμή που καταστρέφεται η Πάρνηθα καίγεται και όλη η υπόλοιπη χώρα. 200 εστίες φωτιάς υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα με μεγαλύτερες αυτές του Πηλίου και της Αγιάς. Ελπίζω πάλι στο πανέμορφο Πήλιο η φωτιά να μην έχει

 

Έχουμε πόλεμο σήμερα.

 

Ποιος φταίει για όλα αυτά; Οι εμπρηστές και οι καταπατητές; Οι πολιτικοί και οι Αρχές; Ο Μπους; Η γιαγιά μου; Κανείς; Τι μπορεί να κάνει κάποιον να προκαλεί μία τέτοια καταστροφή;

 

Κάτι τελικά φταίει. Και είναι υποκρισία να ρίχνουμε όλο το φταίξιμο στα ανθρωπάκια που λέγονται εμπρηστές και απλώς εκτελούν διαταγές. Οι κοινωνίες μας γίνονται όλο και πιο ασύμβατες με τη φύση. Ο τελευταίος καύσωνας, στον οποίο οφείλονται πολλές από τις πυρκαγιές που είναι τώρα σε εξέλιξη, είναι ένα φαινόμενο που ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα και οφείλεται στην κλιματική αλλαγή που οφείλεται στον καπιταλισμό. Η ασταμάτητη οικιστική ανάπτυξη, που καταστρέφει τα εναπομείναντα δάση της χώρας, προέρχεται από ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής που ενθαρρύνει αυτό το σύστημα, ένα τρόπο ζωής εχθρικό προς τη φύση και τον άνθρωπο.

 

Η ευθύνη λοιπόν για το κάψιμο των δασών είναι συλλογική και έχει ως αιτία το σύστημα. Ανήκει πρώτα στις τοπικές κοινωνίες που δεν περιφρούρησαν τον τόπο τους. Και από εκεί μοιράζεται σε όλη την κοινωνία, που παραμένει απαθής. Μπορεί οι άνθρωποι που χτίζουν τις βίλες και τις πισίνες μέσα στα καμένα να είναι οι κύριοι υπεύθυνοι. Αυτοί όμως είναι απλώς εκφραστές/εκτελεστές μιας νοοτροπίας περί ανάπτυξης και σχέσης του ανθρώπου με τη φύση, που διαπερνά τις ζωές όλων μας. Γι’ αυτό όταν βλέπουμε μια τεράστια βίλα στα καμένα της Πεντέλης λέμε τι μάγκας είναι αυτός που την έχει και πόσο θα θέλαμε να την έχουμε εμείς (έτσι λέει τουλάχιστον η πλειοψηφία του κόσμου).

 

Για τους «αυθαίρετους» με τις βίλες και τις πισίνες πιστεύω βαθιά ότι θα βοηθούσε να έβαζα μερικές μπόμπες και να τους τα έκαιγα έτσι για παραδειγματισμό. Δεν είναι όμως στη φύση μου η βία και δε θα μπορέσω ποτέ να το κάνω. Επίσης, αυτή η ατάκα «απειλούνται και σπίτια» που ακούω συχνά – πυκνά στην τηλεόραση την ώρα που καίγονται δάση με γεμίζει οργή. Προτιμώ να καίγονται σπίτια (ακόμη και το δικό μου) παρά δάση.

 

Από τους «Σουφλιάδες» πολιτικούς, που αναθεωρούν το Σύνταγμα, αποχαρακτηρίζουν δάση και νομιμοποιούν τα αυθαίρετα, αλλά και από την πολιτική γενικότερα, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Από τις Αρχές που τα «παίρνουν», για να εγκρίνουν τα εγκλήματα των πλουσίων με τις βίλες, που κάνουν δηλαδή καλά τη δουλειά, για την οποία συστάθηκαν, επίσης δε μπορούμε να αναμένουμε κάτι. Η αναστροφή της κατάστασης δεν πρόκειται ποτέ να έρθει από εκεί.

 

Τους προτείνω πάντως το εξής :

Να περάσουν ένα μέτρο, με το οποίο κάθε οικογένεια που θα αναδασώνει 10 δέντρα τη βδομάδα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στον τόπο της να έχει φοροαπαλλαγές ή άλλα τέτοια κίνητρα.

Επίσης, όλα τα σχολεία να κάνουν μια εκδρομούλα στα καμένα, έτσι για να μαθαίνουν τα παιδιά πως είναι ένα καμένο δάσος.

 

Η αναστροφή της κατάστασης θα έρθει μόνο αν πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Η ανάγκη για αυτό γίνεται όλο και πιο επιτακτική.

 

Και ένα στιχάκι από Μαχαιρίτσα :

 

Έλα να πάμε στα καμένα, δε μας χωράει πια το σπίτι

Έρχονται δύσκολες ημέρες, μουντζουρωμένες σα δευτέρες

Έρχονται φλόγες απ’ τα δάση και μια φωτιά να μας δικάσει

Μέσα στο πύρινο της χνώτο, από τον έσχατο στον πρώτο

 

 

 

από ενάς που θελει να κανει κατι 29/06/2007 2:17 μμ.


  εχω μια απορια για τη διαδικασια της αναδασωσης...

Υπαρχει περιπτωση αν μαζευτει μια παρεα να παει για αναδασωση να υπαρχει νομικο προβλημα?Σε φαση οτι ειναι παρανομο διχως αδεια κτλ...

Και επισης απο οσους εχουν εμπειρια....Τι θα χρειαζοταν ακριβως για κατι τετοιο?

από lotv 29/06/2007 3:21 μμ.


Έχοντας κάνει κάποτε αναδάσωση στην τότε πρόσφατα καμμένη πεντέλη (μετά μας κάψανε την αναδάσωση στην τελευταία φωτιά που άφησε το βουνό κρανίου τόπο) ξέρω ότι γενικά χρειάζεται να έχει περάσει κάποιο μηχάνημα που ανοίγει μεγάλους λάκους που βοηθάνε πάρα πολύ, χωρίς αυτό δεν ξέρω αν θα είναι πολύ εύκολο. Πάντως πριν ξεκινήσουμε μια πρωτοβουλία πρέπει να σιγουρευτούμε όχι τόσο για τα νομικά όσο για το τι φυτεύουμε, πότε το φυτεύουμε και που, ώστε να ειναι και η διαδικασία πετυχημένη. Σε κάποιο άλλο thread έβαλα το email μου (jim@verdelis.com) για να δημιουργηθεί τουλάχιστον μια πρώτη ενημέρωση για πιθανές δράσεις στην Πάρνηθα και σε πολύ λίγη ώρα πήρα κιόλας αρκετές απαντήσεις, αν θέλετε στείλτε και προφανώς ενημερώνετε για οτιδήποτε μάθετε και μέσα από το indymedia ή όποιον άλλο δίαυλο έχετε στη διάθεσή σας.

από στενοχωρημένος 29/06/2007 3:23 μμ.


 Να οργανωθεί μια δράση συστηματικά.Σίγουρα θα χρειαστούν πολλά χρόνια απλά αν υπάρξει ευαισθητοποίηση θα επιταγχυνθεί έστω και λίγο η διαδικασία.Όποιος ξέρει κάτι σχετικό ας το πει.Φαντάζομαι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα θέλουν να βοηθήσουν.

από Κνίτης 29/06/2007 3:25 μμ.


Οταν μια περιοχη κριθεί αναδασωτέα, το οποίο γίνεται άμεσα μετά την πυρκαγιά, τότε αναδασώνεται από όποιον μπορεί και ΠΟΤΕ από το κράτος/δημόσιο/οργανισμούς.....

από Bee 29/06/2007 4:11 μμ.


 http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?t=3213

από Μία πολύ πολύ οργισμένη 29/06/2007 4:43 μμ.


  Τ΄αποκαϊδια της αξιοπρέπειάς μας αιωρούνται πάνω από το λεκανοπέδιο. Παρακαλώ, αδέλφια,μην καταστείλουμε τούτη τη βίαιη θλίψη, μην την αφήσουμε κι αυτή να γίνει στάχτη. Να μην τον ξεχάσουμε τον πόνο μας, νάμαστε εκεί, στην Πάρνηθα, στο Πήλιο, σε ένα δυό χρόνια, του χρόνου τέτοια εποχή, όταν αρχίσουν τα οικοπεδάκια, όταν αρχίσουν να υψώνονται οι σκατοβιλάρες τους. Μια συμμορία είναι. ΟΛΟΙ. Εργολάβοι, καταπατητές, πολιτικοί της κυβερνοαντιπολίτευσης, επιχειρηματίες,ΔΕΗ, ΟΛΟΙ. Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι, εχθροί της ζωής,ΟΛΟΙ τους. ΟΛΟΙ Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή να διαπράξουν το ανοσιούργημα αυτό. Ολοι, η ίδια μαφία των ζόμπι, παραμόνευε. Όχι θα κάτσουν να σκάσουν.Σιγά μην περιμένουμε τις εκλογές για να περάσει το άρθρο 24. Τους σκατοπυλώνες τους, που μαλλώνουν και καλά τώρα, ποιανού αρμοδιότητα είναι η διαφύλαξη της καθαριότητας στη βάση τους (μέσα σε πυκνή βλάστηση πατούν λέει οι πυλώνες της ΔΕΗ. Και ποιος να το περίμενε, σε καύσωνα 45ο να πάρουν φωτιά τα ξερόκλαδα κάτω από τα καλώδια, έ, ποιος το περίμενε;Και, τί. Θα χαλάσουμε τη δουλειά των παιδιών, μεροκαματιάρηδες άνθρωποι οι εμπρηστές κι οι φτωχούληδες οι καταπατητές. ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΘΥΜΑΝΕΙ,να την οπλίσουμε. Επάνω τους αδέλφια, επάνω στα παραδόπιστα ζόμπι. Ας κρατήσουμε την οργή μας, αυτή θα μας δείξει το δρόμο. Αφανιστές της ζωής, σιχάματα, τά δάση που καίτε, η ζωή που κυνηγάτε θα γίνει ο τάφος σας. Μην αφήσουμε ούτε τοίχο να υψωθεί στα καμένα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Νάμαστε εκεί

από χτίστε τους 30/06/2007 12:04 πμ.


 Δεχτήκαμε την καταστροφή και την "αξιοποίηση" της Πεντέλης. Δεχθήκαμε την καταστροφή της Αττικής γής, απο τα Ολυμπιακά έργα και κάθε είδους "αξιοποίησης" και νομιμοποίησης των αυθαιρέτων για πολιτικό όφελος. Εκκενώσαμε τη συνείδηση μας για καθαρά προληπτικούς λόγους...Τέλος ...στους κανίβαλους της φύσης που ενδιαφέρονται μόνο για τις περιουσίες και τις ψήφους.

http://manosnik.blogspot.com/

από Losada 01/07/2007 12:48 πμ.


Ένας παράδεισος που χάθηκε  !

http://s10.photobucket.com/albums/a134/losada7/KATASTROFH2007/?start=all


από ekpaideutikos 02/07/2007 12:57 μμ.


post image
 Μην ανυσηχειτε, το μελλον μας ειναι προδιαγεγραμμενο αν δεν αντιδρασουμε. Σκιτσο του Σταθη απο το 19θ4

Εικόνες:

από exorgismenos 03/07/2007 6:22 μμ.


Δείτε όλο το βίντεο!
http://www.youtube.com/watch?v=7XHWGj6pd_w

από ΙΛΙΙΑ 03/07/2007 9:35 μμ.


 ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ το αρθρο απο το 2005 ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΤΙ.
Αραγε η τηλεανιχνευση στο ξεκινημα της πυρκαγιας και μετα στην ΑΠΟΤΡΟΠΗ  των καταπατητων δεν θα ηταν μια λυση?
Προσωοικα δεν πιστευω οτι επανερχεται το οικοσυστημα στην προτερη μορφη του μετα απο τετοιες καταστροφες.Πιστευω οτι η σωστη προληψη θα εσπαγε πολλα κοκκαλα...
Παραθετω απο http://www.mjourney.com/news/News_from_Greece/g/2092.GR_DIKTYO_MIKRODORYFORWN.html
12 δορυφόροι θα εποπτεύουν την επικράτεια     (25/9/05) Πηγή: Η Καθημερινή

Yπέρ της ανάπτυξης του συστήματος υψηλής τεχνολογίας το Kέντρο Mελετών Aσφάλειας

Tης Δωρας Aντωνιου

Tην ανάπτυξη ενός δικτύου μικροδορυφόρων τηλεανίχνευσης υψηλής τεχνολογίας, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών και μια σειρά από άλλες δυνατότητες, εξετάζει η χώρα μας. H σχετική επιστημονική πρόταση έχει ήδη υποβληθεί στο Kέντρο Mελετών Aσφάλειας (KEMEA) του υπουργείου Δημόσιας Tάξης, το οποίο έχει κατ' αρχήν τοποθετηθεί θετικά υπέρ της ανάπτυξης του συστήματος και μελετά τις επιμέρους παραμέτρους (κόστος, δυνατότητες, αξιοποίηση), προκειμένου να υποβάλει την τελική εισήγηση για την υλοποίηση του έργου.

Oπως αναφέρεται στη σχετική επιστημονική εισήγηση, οι δορυφόροι τηλεανίχνευσης κινούνται σε ύψος 400 έως 800 χιλιομέτρων, σε αντίθεση με τους υπάρχοντες τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους, όπως ο Hellas Sat 2, που κινούνται σε ύψος 36 χιλιάδων χιλιομέτρων. Eπιπλέον, ανάλογα με τις εφαρμογές, τη χρήση και τις δυνατότητες που θα έχουν, μπορούν να ζυγίζουν από μόλις 50 κιλά, με το βάρος τους να αυξάνεται, αναλόγως των συστημάτων που χρειάζεται να φέρουν για την εκπλήρωση των χρήσεων που επιλέγονται. Oι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι αντίθετα, έχουν βάρος πολλών τόνων.

Oι εφαρμογές που μπορεί να έχει το σύστημα μικροδορυφόρων, όπως περιγράφονται στην εισηγητική έκθεση, είναι οι εξής:

......


- Προστασία φυσικού περιβάλλοντος: δυνατότητα παρακολούθησης ακόμη και δασικών πυρκαγιών την ώρα που είναι σε εξέλιξη, καταγραφή συνεπειών από φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες ή σεισμοί.

- Προστασία των θαλασσών και ακτών με δυνατότητα παρακολούθησης ενδεχόμενης καταστροφής από γεωλογική μεταβολή, μέχρι και εντοπισμό παράνομης δόμησης στον αιγιαλό.


- Mετρήσεις ακριβείας ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου της γης, στοιχεία που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα για έρευνες της σεισμολογίας.


- Eθνικό κτηματολόγιο: άμεση καταγραφή κάθε ενδεχόμενης απόπειρας αλλαγής χρήσεων γης...


Oπως επίσης αναφέρεται στην επιστημονική εισήγηση, η ανάπτυξη και υλοποίηση του προγράμματος μπορεί να συγχρηματοδοτηθεί από την Eυρωπαϊκή Eνωση, μέσω ειδικών πόρων που προβλέπονται για ανάλογες εφαρμογές. Eπισημαίνεται, επιπλέον, ότι η δημιουργία μικρών δορυφόρων, με βάρος από 50 έως 100 κιλά, είναι χαμηλού κόστους. Δεν υπάρχει ακόμη εκτίμηση του συνολικού κόστους του προγράμματος, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσοι μικροδορυφόροι θα αναπτυχθούν. Eκτιμάται ότι η ανάπτυξη ενός συστήματος με περίπου 12 μικροδορυφόρους θα διασφαλίζει συνεχή «επόπτευση» της χώρας από αέρος, καθώς τη στιγμή που ο ένας θα φεύγει από τα όρια της χώρας, ο επόμενος θα εισέρχεται.από τουμπιώτης 05/07/2007 4:01 πμ.


Συμφωνώ με τον παραπάνω για το ότι η αναδάσωση χρειάζεται οργάνωση, προετοιμασία και γνώση σχετικά με το τι φυτεύεται, πού, και με τι υποστήριξη. Θυμάμαι όταν το 90κάτι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε καλέσει σε αναδάσωση στο Σέιχ Σου, είχαν ανεβεί στο βουνό όλες οι οικογένειες με τα παιδιά τους σε μια μέρα, τσαλαπάτησαν ότι είχε απομείνει από σπόρους στο έδαφος, έκαναν πικνίκ και άφησαν πίσω τους έναν τόνο σκουπίδια, ενώ παίρναν και τα προς αναδάσωση δενδρύλια μαζί τους, για να τα βάλουν στο μπαλκόνι τους. Και φωνάζανε τότε οι οικολόγοι, ότι χωρίς σωστή στρατηγική (όχι φιέστες του ενός απογεύματος) και υποστήριξη των νεοφυτεμένων δενδρυλίων δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Θέλει ειδική μελέτη και σπορά ενός συνδυασμού φυτών, που με φυσική επιλογή θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της σωστής ποικιλίας που θα αντέξει σε ένα τόσο ξερό και αφιλόξενο πλέον περιβάλλον, τελείως διαφορετικό από αυτό που υπήρχε πριν.
Έτσι κι έγινε. Πήγαμε με τη μαμά και το μπαμπά στο σπίτι μετά την αναδώση και από τότε βλέπω κάθε μέρα από μπαλκόνι μου την ίδια πλαγιά που είχαμε δει να τυλίγεται στις φλόγες, εξίσου μαύρη και ξερή.

 

Εγώ μένω στην περιοχή της Πάρνηθας. θα ήθελα να γνωρίζω πια είναι η δραστηριότητα όλων αυτών τον οργανώσεων πριν καεί το δάσος της Πάρνηθας που τόσο πολύ φαίνεται πως σας ενδιαφέρει τώρα.. Γιατί δεν στέλνανε μηνύματα και πριν αλλά και μετά από 1 χρόνο αλλά όλοι την θυμηθήκατε τώρα; Την έχετε περπατήσει ποτέ την Πάρνηθα; Τα ποτάμια και την περιοχή της Γκούρας την γνωρίζετε; Ευτυχώς μέσα στην ατυχία μας  εγώ μένω στην περιοχή της Φυλής που δεν επηρέασε από την φωτιά αλλά όπως την περπατήσαμε από την πίσω πλευρά επικρατή το χάος Κρανείου τόπος. Δεν έχω δει κάποια έστω ενημέρωση στον Δήμο μας και γενικότερα κάπου όλων αυτών τον καιρό από κάποια οργάνωση που πονάει τώρα και οδύρεται; Τώρα σας έπιασε το ενδιαφέρων; Όλοι λέτε ότι ήταν ο τελευταίος πνεύμονας της Αττικής. Τότε τι μέριμνα υπήρχε από εσάς αφού ήταν το μόνο που μας είχε απομείνει και τώρα με τα λεγόμενα σας είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα και ήρθε το τέλος του κόσμου ή μήπως δεν μας το παρουσιάζουν όλοι έτσι. Όλοι συμφωνούμε ότι έγινε πολύ μεγάλο λάθος της Πυροσβεστικής που ήταν πάρα πολύ εύκολο να την σταματήσουν την φωτιά στο πίσω μέρος τις Πάρνηθας ( ας μην κρίνω της απαντήσεις του Αρχηγού της Πυροσβεστικής που είπε ότι εμπόδιζαν οι πυλώνες τις ΔΕΗ, λές και το Δάσος πήγαινε κατά την ροή των πυλώνων και δεν υπήρχε δεξιά και αριστερά από αυτές, άσε που τον διέψευσε και η ΔΕΗ λέγοντας πως όταν υπάρχει τέτοιο θέμα αμέσως οι πυλώνες τίθενται εκτός λειτουργίας αυτόματα)  στην περιοχή των Δερβενοχωρίων που ήταν και πολύ αραιή η βλάστηση και από την στιγμή που μπήκε η φωτιά στην Πάρνηθα τότε δεν την σταμάταγε τίποτα και ουσιαστικά σταμάτησε από μόνη της και κανείς δεν την έσβησε αφού βγήκε στο μπροστά μέρος της περιοχής του Μενιδίου στο Μοντν Παρνές και έφτασε στα σπίτια των Θρακομακεδώνων. Από τα γραφεία σας και από την τηλεόραση δεν γίνετε δουλειά και όλοι ξέρουμε να λέμε διάφορα αλλά εσείς που πονάτε τόσο πολύ για την Πάρνηθα δεν σας είχα δει ποτέ και πουθενά τόσα χρόνια (ειδικοί του κολ….  Που κάνετε τους έξυπνους αφού δημιουργηθεί το πρόβλημα και το θεωρείτε ειδικότητα σας αλλά χωρίς να έχετε κάνει κάτι πριν για να το αποτρέψετε) . Μιλάτε για τόσες ελλείψεις και ότι δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες. Τι είχατε κάνει για αυτό εσείς. Που είχατε επισημάνει τον κίνδυνο αυτών για να σωθούν και όλα τα ζώα που βρίσκονταν στην περιοχή; Γιατί δεν στέλνατε τόσα mail όλων αυτών τον καιρό να έρθουμε στο πλευρό σας όλος ο κόσμος και να πούμε ρε παιδία έχουν δίκιο οι άνθρωποι φωνάζουν και δεν τους ακούει κανείς ή κάτι τέλος πάντων να φανεί ότι πρέπει αν λάβουμε κάποια μέτρα για το θέμα. Όλοι μιλάνε για τον Δρυμό της Πάρνηθας την στιγμή που αν ρωτήσεις κάποιον τι σημαίνει Δρυμός μετρημένοι στα δάχτυλα θα ξέρουν τι σημαίνει και που είναι τα όριο του Δρυμού. Οι περισσότεροι ξέρουν την Πάρνηθα όταν πάνε βόλτα για να πηδήξουν την κοπέλα τους ή να πάνε σε καμία ταβέρνα να φάνε ή για το καζίνο.  Ποιος ασχολήθηκε με την Πάρνηθα τον Υμηττό την Πεντέλη τόσο καιρό και πονάει και κλαίει όλος ο κόσμος τώρα και λέει έτσι έπρεπε να γίνει ή αλλιώς όλοι είναι ειδικοί αλλά κανένα ειδικός δεν μας λέει αφού με αυτό που έγινε και έτσι όπως μας λέτε έρχεται η συντέλεια του κόσμου ( και αλλά πολλά πράγματα, μόνο για την Αποκάλυψη δεν μας είπαν και πως είναι κάποιο κακό σημάδι και πλησιάζει η μεγάλη στιγμή);

Λοιπών καλό το παραμύθι σας αλλά δεν έχει Δράκο. Η Πάρνηθα έγινε ότι έγινε και ξέρουμε τι θα επακολουθήσει.

 

 

Πολλά ακούω για αναδάσωση και καταπάτηση.

Ουσιαστικά όλοι όσοι φωνάζουν Ναι να γίνει άμεσος αναδάσωση και θα πάμε όλοι και όλοι μαζί και τέτοια. Από όλους εσάς που τα λέτε αυτά αν αύριο έλεγε κάποιος ξεκινάει η αναδάσωση όλοι αύριο το πρωί στην Πάρνηθα να ξεκινήσουμε, το 20% θα πήγαινε και οι άλλοι θα είχαν την γκριμάτσα του τύπου ποιος πάει αύριο με αυτήν την ζέστη για αναδάσωση δεν πάω για καφεδάκι να αράξω καλύτερα ή μήπως θα παίζει και κανένα γκομενάκι εκεί πάνω στην Πάρνηθα και γίνει καμιά γνωριμία καλή.

Αλλά λέω άντε και ξεκινάει η αναδάσωση και έχει και πολύ κόσμο.

Από την προηγούμενη εμπειρία από άλλες καταστροφές από Πυρκαγιές σε Δάση, πάνε βάζουν γύρω στα 2000, 3000 άντε 5000 δεντράκια και πάει και η τηλεόραση και λένε όλοι μπράβο έγινε αναδάσωση.

Παιδία έχει δει κανείς την έκταση τις καταστροφής  στο πίσω μέρος της  Πάρνηθας. 100000 (εκατό χιλιάδες ) δεντράκια να  βάλεις σε όλο το δάσος ξέρεις πως θα φαίνονται, ένα μικρό πράσινο πραγματάκι με μια γωνία επιπλέων αλλά στο γενικό χάος ούτε που θα φαίνεται η διαφορά, υπάρχει ή δεν υπάρχει αναδασωμένη περιοχή. Επομένως μην λέτε πράγματα ανούσια που δεν γίνονται η δεν αποφέρουν αποτέλεσμα.   

 

 

 

Θέμα καταπάτηση γης και θα τους κάνουμε και θα τους δείξουμε ( όλοι μάγκες γίναμε ξαφνικά)

Σχετικά με καταπάτηση δεν χρειάζεται να βγάλουμε φωτογραφίες να δούμε να κάνουμε και παραμύθια. Η έκταση που έχει καεί είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Η προσοχή χρειάζεται στην περιοχή βόρεια των θρακομακεδώνων ( εκεί που σταμάτησε η φωτιά) για να μην ανέβουν τα σπίτια σιγά σιγά προς τα πάνω, πράγμα που είναι και λίγο δύσκολο γιατί είναι εκτεθειμένη η περιοχή σε όλη της Αθήνα και ότι καινούριο ξεπροβάλει μέχρι και στην Γλυφάδα θα μπορεί να το διακρίνει κάποιος από την βεράντα του σπιτιού του. Η άλλα περιοχή είναι η περιοχή των Δερβενοχωρίων ( εκεί που ξεκίνησε η Φωτιά). Τα Δερβενοχώρια είναι μια περιοχή με 5 χωριουδάκια περίπου. Η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια της περιοχής Στεφάνη. Εκεί είναι το σχεδόν σίγουρο ότι κάτι θα σκαρώσουνε γιατί είναι και βατή περιοχή για τους κατοίκους εκεί και σίγουρα έχει ανοίξει η όρεξη κάποιον, αλλά και επειδή περιπλέκετε το θέμα γιατί κάποιες εκτάσεις που έχουν καταστραφεί ανήκουν με συμβόλαια σε κατοίκους της περιοχής που όμως δεν είχαν δικαίωμα από τον νόμο να κάνουν κάτι όσο υπήρχαν πεύκα αλλά τώρα δια μαγείας…… τα κτήματα τους από πευκόπυκνα δέντρα έγιναν πεδιάδες και πέφτουν τα σάλια κάποιον.

Άλλωστε αν δείτε που έχει φτάσει η φωτιά ‘είναι ακριβός στα όρια με τις μάντρες τον σπιτιών, σαν να μην υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος στην περιοχή με λίγο νερό να καταβρέξει να γλιτώσει τουλάχιστον 1 , 2 πεύκα.

Σε όλη την άλλη καμένη περιοχή δεν υπάρχει περίπτωση καταπατήσεις εκτός αν είναι κανένας που θέλει να χτίσει στην μέση του πουθενά μέσα στο χάος της Πάρνηθας μακριά  από την επικοινωνία με τον κόσμο και επαφή από χωματόδρομο 2 ώρες μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς Νερό, Φως Τηλέφωνο που και να θέλει να φωνάξει κάποια βοήθεια να μην μπορεί να τον ακούσει κανείς αφού στην περιοχή δεν πιάνει και κανένα κινητό τηλ.                

 

Λοιπών όπως αναφέρω και παραπάνω, καλό το παραμύθι σας αλλά δεν έχει Δράκο. Αυτό για τους υποτιθέμενους ειδικούς που ξέρουν τα πάντα κατόπιν εορτής. Πιστεύει κανείς πως τους ενδιαφέρει πραγματικά; Καμία επιχορήγηση  μου μυρίζει και γλείφονται όλοι στις Τηλεοράσεις και προμηνίουν την συντέλεια του κόσμου και ξεσηκώνουν τον κόσμο. Με τους σεισμούς πάλι τα ίδια δεν είχαμε. Είχαν βγει όλοι οι ειδικοί, ο ένας έλεγε πως είναι καλύτερος και πιο αποτελεσματικός από τον άλλον μέχρι που βγήκαν τα μαχαίρια για τα καλά και αποκαλύφθηκε ότι ο πατέρας είχε βάλει στην δουλειά και τον γιό και πως όλοι διεκδικούσαν επιδότηση από Ελλάδα και Εξωτερικό.    
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License