Νεο-παλαιο-σταλινο-ζαχαριαδικοί.

Δώρο στους ακραιφνείς και γνήσιους σταλινοζαχαριαδικούς για ..τις επαναστατικές τους θέσεις σχετικά με τους συμμάχους τους στην περίοδο του πολέμου και αμέσως μετά.

Θαυμάστε ...σταλινική σκέψη που την πασάρισαν  για Μαρξισμό-Λενισμό (!)  όλοι στην ηγεσία του ΚΚΕ την περίοδο του πολέμου και αμέσως μετά...και την αναμασάναι (περίφανα!!!) οι διάφοροι στο ιντυ...ΓΝΗΣΙΟΙ σταλινο-ζαχαριαδικοί, ακόμα και σήμερα!

      ΜΙΑ  ΚΑΘΙΣΤΕΡΗΜΈΝΗ  ΚΡΙΤΙΚΗ.

Στην νέα φάση της δήθεν αποσταλινοποίησης στα νέα  συμφερόντα της Χρουτσωφικής γραφειοκρατίας, τα ΚΚ όλου του κόσμου και αυτά που πήγαν ενάντια στην πολιτική των άλλων σταλινο-μαοϊκών της Κίνέζικης γραφειοκραστίας, προσάρμωσαν την πολιτική τους με αυτήν της Ρωσίας, η οποία προώθησε την αντι-προσωπολατρία "ξεχαίζοντας" τον αρχιπατέρα στάλιν ( σαν αποδιοπομπαίο τράγο ότι ντε και καλλά ΟΛΑ τα κακά τα έκανε αυτός...από μόνος του!!!!) οι ρώσοι και οι εκάστοτε πατερούληδες -στάλινούληδες σε χώρες που υπείρχαν ΚΚ πχ Ζαχαριάδης και η τότε ηγεσία του ΚΚΕ.
Η γραφειοκρατία εξελίσεται και σαν τον χαμελέοντα φιάχνει νέα ιστορία με νέες, η παλιές αλήθειες, συχνά παρμένες από τους τοτεινούς θανάσιμους εχθρους π.χ. Τροτρσκιστές.
Κάτι τέτοιο έκαναν και οι δήθεν αντισταλινικοί-αντιζαχαριαδικοί  της Κ. Ε του ΚΚΕ στην απόφαση του 8ου Συνεδρίου τον Αύγουστο τουν1961...που δεν ξεχνάει όμως να λιβανίζει και τον στάλιν και τον ζαχαριάδη κατά διαστήματα από τον Ριζοσπάστη.

   " Η  Κ.Ε του ΚΚΕ έτρεφε αυταπάτες σχετικά με τους πραγματικούς σκοπούς των ιμπεριαλιστών για τη χώρα μας. Δεν είχε καθαρή προοπτική και σαφή αντίληξη των σχεδίων των 'Αγγλων ιμπεριαλιστών που προετοίμαζαν επίμονα την αποκατάσταση της προπολεμικής τους κυριαρχίας στην Ελλάδα και την παλινόρθωση της εξουσίας της ολιγαρχίας....Δεν αντιμετώπισε  Μαρξιστικά-Λενιστικά το πρόβλημα της εξουσίας. Έκανε απαράδεκτες υποχωρίσεις απέναντι στους Άγγλους ιμπεριαλιστές και την ντόπια αντίδραση με τις συμφωνίες Λιβάνου, Γκαζέρτας, Βάρκιζας."
 (Απο τις αποφάσεις του 8ου συνεδρίου του ΚΚΕ τον Άύγουστο του 1961).

Να τι έγραφε όμως  η "Κομμουνιστική Επιθεώρηση"(όργανο του ΚΚΕ της κατοχής το Μάρτη του 1943), όταν μαζί με τους εγγλέζους και τους έλληνες καπιταλιστές προετοίμαζαν την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς που τ΄ άχαν κανονίσει οι 3 μεγάλοι του τότε κόσμου, Στάλιν-Τσώρτσιλ -Τρούμαν, η Ελλάδα να πέσει με το μέρος των καπιταλιστών. Όλοι που αντιδρούσαν  σ' αυτό τους εκτελούσαν σαν... προδότες και πράχτορες του φασισμού. Χιλιάδες ανώνυμοι αγωνιστές κομμουνιστές εκτελλέστηκαν, με πρωτοπόρους όλους τους τροτσκιστές και τους παλαιο-αρχειομαρξιστές.

Για να δούμε τι έγραφαν για τους τροτσκιστές οι φίλοι των εγγλέζων ιμπεριαλιστών στην "Κομμ.Επιθεώρηση" τον Μάρτη του 1943: 
   Η  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ  ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ  ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ.(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
          ΚΑΙ  Η  ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΗ  5η ΦΑΛΑΓΓΑ:

 "Ετσι χαίρεται και εψυχώνεται κι' ο λαός μας τούτη την  περίοδο που ο πόλεμος έκλινε οριστικά την πλάστιγκα με το μέρος των συμμάχων, δηλαδή με το μέρος της λευτεριάς. Κι' όμως μέσα σ' αυτήν την έξαρση των ενθουσιασμών  και των ελπίδων,  έρχονται σαν τα μαύρα κοράκια οι πληρωμένοι τροτσκιστές και σκούζουν:

  "Ένα κύμα από ελπίδες έχει πλυμιρίσει το λαό με με αφορμή την νίκη των ¨Αγγλο-Αμερικάνων ιμπεριαλιστών στην Αφρική...
Όχι, οι άγγλοι και οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές κι' αν έρθουν, δεν θ' άρθουν  για να μας ελευθερώσουν. Σε συνενόηση με τους Έλληνες κεφαλαιοκράτες θα συνεχίσουν το έργο των Γερμανών και Ιταλών  ιμπεριαλιστών. Και θα ξανά φτιάξουν  το παλιό αστικό Ελληνικό κράτος, για να διαιωνίσουν τη σκλαβιά μας".
("Τροτκιστική 5η φάλαγγα", άρθρο στην "Κομμουνιστική"επιθεώρηση της κατοχής Μάρτης 1943.)

Ελάτε ρε τώρα εναπομείναντες σταλινο-ζαχαριαδικοί original  όμως και όχι δήθεν αντιζαχζαριαδικό-σταλινικοί του σημερινού ΚΚΕ που ναι μεν αλλά όμως, το παίζουμε και με τον στάλιν και με τον κρούτσεφ ...και με τις κυβερνήσεις  με ΜΠΑΤΣΟΚ-Ν.Δ.

Ανατροπέας.

από Hayy@m 29/06/2007 2:02 μμ.


 Επιτέλους γύρισες σε αυτά που ξέρεις. Τι τις θες εσύ τις κριτικές σε αναρχικούς, αυτόνομους και καστοριαδιακούς; Εκεί, στον φυσικό σου χώρο. Τι έγινε το 1924, τι έγραψε ο Χρουτσώφ το 52 και άλλά τέτοια ζητήματα που απασχολούν όλο τον σύγχρονο κόσμο.

από Ανατροπέας. 29/06/2007 4:33 μμ.


  Καλλά εσύ δεν θα στεναχωρηθείς λιγουλάκι από το μαρξιστικό πέσημο του τροτσκισμού, σε δεδηλωμένους εχθρούς  σαν τον πολιπήκοιλο σταλινισμό, που και οι δικοί σου (Καστοριαδικοί, @, αυτόνομοι) την πέφτουν στον τροτσκισμό;
Και ακόμα θα στεναχοριώνται και όλοι οι φασίστες που εμείς οι τροτσκιστές λέμε ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα πολιτικής ύπαρξης και οι σοσιαλδημοκράτες και όποιοι δημοκράτες, γιατί εμείς λέμε ότι μόνο η δικτατορία του προλεαριάτου θα γκρεμίσει όλο το καπιταλιστικό σύστημα και στη θέση του θα γίνει η αταξική κοινωνία...όποτε και όταν ανταποκριθούν οι ανάγκες και ανατροπής και ανάπλασς της αταξικής αυτής κοινωνίας.
Όλοι εσεις είσατε εχθροί της Σοσιαλιστικής Επανάστασης  και άσε ρε τα σάπια ότι παραμύθι είναι εχθροί  σου οι σταλινικοί, που εμείς τους ξεμπροστιάζουμε.με στοιχεία αδιάσηστα.
Ένοια σου και θα έρθει και η σειρά του κυρίου Καθηγητά της Σορβόνης...που κατέληξε από επαναστάτης  Τροτσκιστής στα κάτεργα της ακροναυπλίας, σε δηλωσία και εχθρό-σιγά σιγά και του τροτσκισμού και στο τέλος αναγνωρισμένος επίσημα (και με μισθό ) σαν διεθνή περσόνα ακαταλαβίστηκων και μπερδεμένων θεωριών που καταλείγουν σε αρεστές σε τύπους σαν και σένα αυτοανερούμενοελευθεριακόαυτόψυχοδελικόαναλύσεις..και στο τέλος ζήτω η βυζαντιονολογία.

Ανατροπέας.

από Μπάροουζ 29/06/2007 6:33 μμ.


Βρε Ανατροπέα, σου κάνει πλάκα ο Hayy@m κι εσύ την πέφτεις στον Καστοριάδη. Για'μένα καλά κάνεις και κριτικάρεις το σταλινισμό, έστω κι από την τροτσιστική σκοπιά και δεν έχει σημασία πόσο παλιά έγινε κάτι διότι η ιστορία έχει πάντοτε ενδιαφέρον.

Από 'κει και πέρα είναι λιγάκι άδικο να χαρακτηρίζεις τον Καστοριάδη "ακαταλαβίστικο" (πέραν των έργων του των σχετικών με ψυχολογία που είναι τα πιο "δύσκολα" αλλά έχουν ένα ενδιαφέρον, μικρότερο όμως, για'μένα, από τα πολιτικά) και πολύ περισσότερο "αυτοαναιρούμενο". Δηλαδή είναι τόσο κακό να έχει κανείς το θάρρος της κριτικής σε θεωρίες που κι ο ίδιος/α διατύπωνε παλιότερα και να εξελίσσει τη σκέψη του; Και δεν έγινε εχθρός ειδικά του τροτσκισμού αλλά επικριτής του μαρξισμού-λενινισμού γενικότερα και κυρίως του "υπαρκτού" σοσιαλισμού. Ότι υπήρξε από ένα σημείο και ύστερα περισσότερο θεωρητικός παρά πρακτικός "ανατροπέας" και έγινε γνωστός σε διανοουμενίστικους πανεπιστημιακούς κύκλους είναι αλήθεια αλλά δεν έπαψε ποτέ να πολεμά τον καπιταλισμό και την αστική "δημοκρατία", από τη σκοπιά του. Τόσοι και τόσοι, π.χ. ο Αντόρνο, γίνανε σε κάποια στιγμή της ζωής τους καθηγητές, αυτό δηλαδή αναιρεί οτιδήποτε έχουν πει και κάνει; Λες και δεν κάνουμε όλοι συμβιβαστικές επιλογές επιβίωσης μέσα στην ετερόνομη καπιταλιστική κοινωνία....

Άλλο να διαφωνείς με το θεωρητικό του έργο (αποδεκτό) κι άλλο να προσπαθείς να μηδενίσεις τη θεωρητική συνεισφορά του μέσω της αμαύρωσης του ατόμου του λόγω κάποιων αμφιλεγόμενων επιλογών στη ζωή του.
Κάτι που κάνουν συστηματικά και άλλοι σε άλλα θρεντ.

από χαχαχα 29/06/2007 6:52 μμ.


  ρε Ανατροπέα, εσυ πριν κανά-δυο χρόνια, σε άλλη συζήτηση, δεν έλεγες πως για τις δηλώσεις δεν ειναι καταδικαστέος κανείς γιατί λόγω συνθηκών, πίεσης, βασανιστηρίων κτλ, κτλ., κατανοητό το ανθρώπινο του πράγματος:

από Hayy@m 29/06/2007 9:09 μμ.


 Aυτό ακριβώς λέω και εγώ. Τι θες τους Καστοριάδηδες τους σιτουασιονίστηδες και τους άλλους... κουλτουριαρέους;  Τασκένδη και ξερό ψωμί.

 Nα σου θυμήσω το κομμάτι για το οποίο ο φίλος σου ο Τσινάσκι με κατηγόρησε... για οππορτουνισμό(!!!).

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=615277
από @@@@ 29/06/2007 9:29 μμ.


Oι τροτσκιστές συνεργάζονταν με τους ναζί;Eγώ τροτσκιστής δεν είμαι αλλά η μαλακία έχει και τα όρια της!Εδώ κόβονται άλλα κι άλλα,τέτοιες ελεινές συκοφαντίες γίνετε να μένουν ανέπαφες;Εκτός αν παραμένουν για να γίνετε ευρύτερα γνωστό πόσο μπορεί να καεί ένας εγκέφαλος.
Ακροαριστερέ πήγαινε να δεις τπτ φώτο απο τα γκούλαγκ που έστελναν οι σταλινικοί ομοιδεάτες σου τους αγωνιστές για να καταλάβεις πως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τα νταχάου που αναφέρεις.....

από πραγματικός ακροαριστερός 29/06/2007 9:31 μμ.


μήπως σε κανα άσυλο για κούτβηδες με αλτσχάιμερ? Μήπως η ΚΕ του ΚΚΕ που υμνούσε τους εγγλέζους ήταν τροστσιστική φράξια ενάντια στο Ζαχαριάδη? Σταλινάτζα, θα σε έλεγα επικίνδυνο αντεπαναστάτη αλλά οι μέρες που ήσασταν επικίνδυνοι έχουν περάσει κάτι δεκαετίες τώρα. Ο σταλινισμός πέθανε -η ιστορία αποφάνθηκε! Κάποιοι σαν και σενα που όχι μόνο αρνείστε να το καταλάβετε αλλά μιλάτε με το θράσος της εποχής του "πατερούλη", η θέση σας είναι στο ψυχιατρείο... 

από @@@@ 29/06/2007 9:33 μμ.


"Σκατά στο λάκκο λοιπόν των δοσίλογων ταγμασφαλιτών-τροτσκιστών." Αυτό δεν είναι άξιο κοψίματος;Αν εγώ πω "σκατά στον τάφο του Τσουτσουβή" δεν θα με κόψετε στο δευτερόλεπτο;Το να βρίζουμε τους σφαγιασθέντες τροτσκιστές αγωνιστές απο την εγκληματική οργάνωση της ΟΠΛΑ είναι θεμιτό;

από πραγματικός ακροαριστερός 29/06/2007 9:42 μμ.


γιατί αν δεν είναι σε άσυλο για κούτβηδες αλλά σε κάποια  "ακροαριστερή" οργανωση θα ήθελα σφόδρα να μάθω ποια είναι

από Ηayy@m 29/06/2007 9:56 μμ.


 τι σημαίνει "φυσικός ηγέτης του ΚΚΕ". Δηλαδή ήταν εκ γενετής γονιδιακά προγραμματισμένος για γ.γ. ;

από Παπα-Αλαβάνος 29/06/2007 10:29 μμ.


  Η ομάδα του Χρουστσιώφ έχαιρε της εμπιστοσύνης του Στάλιν μερικούς μήνες πριν το θάνατό του.

Τουναντίον, με το Μπέρια, σχεδίαζε τον κατατρεγμό στελεχών, όπως ο Μολότωφ, τον οποίο έπαψε από υπουργό εξωτερικών, ενώ τη γυναίκα του είχε εξορίσει ως συμμετέχουσα στην "κατασκευασμένη" σκευωρία των Εβραίων κατά της ζωής του, ο μεγάλος "πατερούλης".

Για την ιστορία ο Χρουστσιώφ την περίοδο της διαδοχής (από το Λένιν στο Στάλιν), ήταν προσκείμενος στον ΤΡΟΤΣΚΥ.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ !

Πού τα βρήκα όλα αυτά ?

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, στις πρωτογενείς πηγές. Μία από αυτές είναι η ΠΡΑΒΔΑ, η εφημερίδα που κάποτε εξέδιδε ο ΣΤΑΛΙΝ.

από Hayy@m 29/06/2007 10:37 μμ.


Όταν τα λέγανε αυτά οι αναρχικοί ο Τρότσκι έλεγε για "συμμορίτες" και παντελόνια καμπάνες. Όταν ο Μαχνό έπαιρνε τα κεφάλια των τσεκάδων ήταν "αντεπαναστάτης". Τώρα λοιπόν τι κλαίγεστε; Στο κάτω κάτω εσείς δεν τους στηρίζατε 60 χρόνια; Αυτοί σας σφάζανε και σεις μιλάγατε για "εκφυλισμένο εργατικό κράτος".

από σοβαρέψου 29/06/2007 10:46 μμ.


δεν έχω ακούσει ποτέ κανένα σταλινικό να λέει ότι ο Χρουστσώφ ήταν με τον Τρότσκι, που ανακάλυψες εσύ τέτοια παγκόσμια αποκλειστική "είδηση"?
Ο Χρουστσώφ πολέμησε  σε ηλικία 24 χρόνων όπως και εκαττομμύρια άλλοι στον εμφύλιο στον κόκκινο στρατό. Αυτό εννοείς ότι ήταν με τον Τρότσκι?  Ο Χρουστώφ εμφανίστηκε σε κάπως σημαντική θέση της κομματικής ιεραρχίας μετά το '30 http://en.wikipedia.org/wiki/Nikita_Khrushchev

από Hayy@m 29/06/2007 10:53 μμ.


After the war, Khrushchev was given a series of political assignments and received his first formal training in Marxism at a Technical College. After graduation he was appointed to a political post in Ukraine, where Lazar Kaganovich, a protege of Joseph Stalin, was head of the Communist Party. Khrushchev joined Kaganovich in supporting Stalin in his power struggles against Leon Trotsky and Nikolai Bukharin. With Stalin's success, Khrushchev's career soared. In the 1930s Khrushchev was promoted from one political position to the next, until finally, in 1935, he became second in command of the Moscow Communist Party. In Moscow, Khrushchev oversaw construction of much of Moscow's subway system, and in 1939 he became a full member of the Politburo. 

από ιερά συμμαχία 29/06/2007 11:07 μμ.


ενάντια στον Τροτσκισμό

από Παπα-Αλαβάνος 29/06/2007 11:14 μμ.


  στη δικτυκή αγγλική έκδοση της σημερινής (καπιταλιστικής ΠΡΑΒΔΑ), http://english.pravda.ru

Σε άρθρο Ρώσου δημοσιογράφου, ψάχνοντας, γενικά, για το τί έχει καταχωρήμενο η ιστορική ΠΡΑΒΔΑ, με την σημερινή καπιταλιστική ιδιοκτησία, για τη Σοβιετική Ενωση τα χρόνια της Επανάστασης.

Οντως ο Χρουστσιώφ, εμφανίζεται φίλα προσκείμενος με τις ιδέες του Τρότσκυ, στα νιάτα του. Δεν ήταν ο μόνος εκείνη την εποχή. Οι μέθοδοι πειθούς του "πατερούλη" μετέστρεψαν πολλούς. Δεν έχω πρόχειρο το link, αλλά, όταν  το διάβασα, ξεράθηκα ...

Πώς επιβίωσε, ώστε να γίνει ο Κομματικός υπερασπιστής του Στάλινγρκαντ απένατι στους Ναζί εισβολείς και κατοπινός ευνοούμενος του Στάλιν (λίγους μήνες πριν το θάνατό του), μόνο η το Κόμμα ξέρει...

από Hayy@m 29/06/2007 11:18 μμ.


ποιός ενδιαφέρεται σήμερα (2007) για τροτσκισμούς και σταλινισμούς; Aρχαιολογική συζήτηση κάνουμε...

...

από @ 29/06/2007 11:26 μμ.


 etsi etsi!pesta hayyam!o monos pou menei panta epikairos einai o trotskismos!:-D

από @ 29/06/2007 11:27 μμ.


akuro, o anarxismos ithela na pw:P

από Hayy@m 29/06/2007 11:27 μμ.


από ότι γνωρίζω για τον Χρουτσώφ, μου φαίνεται τελείως απίθανο. Ακόμα και στην "μυστική έκθεση" τα χώνει στον Τρότσκι.


Ρε Hayy@am  γιτί το κάνεις αυτό; Οσάκις ό άλλος σου παραθέτει αδιάσειστα ντοκουμέντα για κάτι το συγκεκριμένο, εσύ ή δεν απαντάς, ή ξεφεύγεις με διάφορα πχ για τα φαρδιά μπατζάκια των χωρικών-ναυτών, ή καλαμπουρίζεις  για τις... κρυφές ιδιότητες του ναπολέοντα-τρότσκι, αν έκλασε, αν του κλέψανε τον ρουμπινέ του μπάνιου  στο τραίνο και τι μλκες είμαστε γιατί για 60 χρόνια μας σφάζανε οι σταλινικοί και εμείς χαιρόμσατε.
Για την θέση των σταλινικών και των τροτσκιστών στην περίοδο του Β/ Ιμπεριαλιστικού Πολέμου, μπορείς να συμβάλεις σε κάτι;

Ανατροπέας.

από Παπα-Αλαβάνος 29/06/2007 11:33 μμ.


  η Αριστερά είναι διασπασμένη σε άπειρα σχήματα με πρόσχημα την "ορθή" διαδοχή του Λένιν, ή τη μεγαλοσύνη του, πάλαι ποτέ, υπαρκτού σοσιαλισμού.

Όλοι αποδέχονται το Λένιν, αλλά διαφοροποιούνται όσον αφορά στο Στάλιν και στον Τρότσκυ.

Το μεγαλύτερο ανέκδοτο αποτελούν οι Τροτσκιστές, αφού αριθμούν πάνω από 10! οργανώσεις στην Ελλάδα (από ένα έως 300 άτομα εκάστη, μάλιστα, αλληλομισούμενες μεταξύ τους!).

Τα απολιθώματα του Σταλινισμού-Ζαχαριαδισμού (βλέπε φυλλάδα για την ανασύνταξη του ΚΚΕ), δεν είναι τυχαίο που αρθρώνουν λόγο την ίδια περίοδο που, φαίνεται να , παίρνει ¨κεφάλι" ο χερ Καρατζαφέρης.

Οι Εθνικοσοσιαλιστές του ΛΑ.Ο.Σ. έχουν πολλές ομοιότητες με τους Εθνικομπολσεβίκους (νέο φρούτο από σύγχρονη Ρωσία), συνδιάζοντας το λαϊκισμό με την ισχυρή θέληση ενός "πατερούλη ηγέτη", που σώζει τον ταλαίπωρο λαό από τα δεινά του.

από πραγματικός ακροαριστερός 29/06/2007 11:52 μμ.


τότε δεν θα υπήρχε ζήτημα. Ο Τρότσκι ήταν πρόεδρος του Σοβιέτ Πετρούπολης στην επανάσταση το 1905, ήταν ο δεύτερος σε ψήφους ελάχιστα κάτω από τον Λένιν στην εκλογή Κ.Ε. από το συνέδριο των μπολσεβίκων λίγο πριν την επανάσταση (παρόλο που μόλις είχε μπεί στο κόμμα), ήταν ο πρόεδρος του Σοβιέτ Πετρούπολης και στρατιωτικός επικεφαλής της εξέγερσης του Οκτώβρητου 17, ήταν ο αρχιστάτηγος του νικφόρου κόκκινου στρατού στον εμφύλιο πόλεμο. Από την άλλη ο Στάλιν ήταν σχεδόν παντελώς άγνωστος στις πλατιές μάζες και δεκατεύον στέλεχος στο μπολσεβίκικο κόμμα (πίσω από Ζηνόβιεφ, Κάμενεφ, Μπουχάριν, Σβερντλοφ κ.ά.)
Το ζήτημα είναι ποια τάξη και ποια συμφέροντα εκπροσωπούσε ο καθένας. Ο Τρότσκι είχε ένα μεγάλο πρόβλημα: μπορεί να ήταν δημοφιλής στις μάζες αλλά γινόταν όλο και πιο μισητός στην ανερχόμενη γραφειοκρατία γιατί ζητούσε θυσίες, διαρκείς επαναστάσεις και επέκταση της επανάστασηης μέσω της Κομμουνιστικής Διεθνούς, ξαναζωντπανεμα της εργατικής δημοκρατίας μετά την καταστροφή του πολέμου κλπ. κλπ. Γενικά δεν άφηνε τους γραφειοκράτες ήσυχους να απολαύσουν τα ανερχόμενα προνόμιά τους. Αυτή ακριβώς ήταν η δύναμη που οδήγησε τον Στάλιν στην εξουσία. Αν ο Τρότσκι ήθελε να μπει επικεφαλής της γραφειοκρατίας, να της κάνει τα χατίρια και να διεκδικήσει να γίενι αυτός Στάλιν στη θέση του Στάλιν δεν θα υπήρχε δύναμη να τον σταματήσει. Σε σημαντικό βαθμό την ίδια δυσκολία είχαν και τα υπόλοιπα στελέχη των μπολσεβίκων της επαναστατικής εποχής. Για παράδειγμα ο Ζηνόβιεφ φλέρταρε με τη γραφειοκρατία αλλά ταυτόχρονα εξακολουθούσε να παραμένει επαναστάτης. Μόνο έναν άνθρωπο μέσα στην ηγεσία των μπολσεβίκων η γραφειοκρατία θεώρησε "δικό της άνθρωπο", τον Στάλιν. Γι' αυτό επικράτησε και γι' αυτό όσο ενίσχυε την εξουσία του, περασε από λεπίδι όλη την παλιά φρουρά του μπολσεβίκικου κόμματος.

ΥΓ Αν είναι επίκαιρη η συζήτηση μπορούμε να συγκρίνουμε ποια ρεύματα στην αριστερά παγκόσμια ενισχύοντια και ποια εξαφανίζονται ή να δούμε τις πολιτικές εκδόσεις της τελευταίας δεκαετίας και να κάνουμε σύγκριση ανάμεσα σε τροτσκιστικές ή τροτσκίζουσες, σταλινικές ή σταλινίζουσες, αναρχικές ή αναρχίζουσες και να δούμε ποιες θεωρεί ο κόσμος που διαβάζει επίκαιρες...

ΥΓ2 Συγνώμη που βγαίνω εκτός θέματος Ανατροπέα από το 40-45 αλλά indy είναι αυτό, πετάγεται ο καθένας και λέει ότι θέλει, κάποια μπορεί να αγνοηθούν αλλά και κάποια πράγματα δεν πρέπει να περνάνε αναπαντητα

από Παπα-Αλαβάνος 30/06/2007 12:13 πμ.


  Τα πράγματα καμιά φορά ερμηνεύονται σύμφωνα με τις επιθυμίες μας και όχι με την πραγματική τους ιστορική διάσταση.

Παράδειγμα : http://www.revolutionarydemocracy.org/rdv3n1/khrnl.htm

(Φιλοσταλινικοί κομμουνιστές από την ΙΝΔΙΑ, αναλύουν το ξεπεσμό της μεγάλης σοσιαλιστικής πατρίδας που υπερασπίστηκε ο Λένιν και ο Στάλιν, απέναντι στους απατηλούς Μπουχάριν. Τρότσκυ και ... Χρουστσιώφ !)

Χαρακτηριστικό απόσπασμα :

Ever since its foundation the Russian Social Democratic Workers' Party contained an element (the Mensheviks) who held that there could be a Socialist phase in Russia only after capitalism had been fully developed. What was this if not an attempt by the bourgeoisie to affirm its power? This theory was supported by A. Bogdanov, Trotsky and Bukharin and was to be the foundation for the economic policies upheld by Yaroshenko and by Khrushchev and his followers. Naturally each had different political motivations but all were convinced that they were Marxist, even though they were not as history was to show. What was at the root of their deviations? Their theoretical base. They had embraced Communist ideology but they were 'carriers' of the age-old ideology of exploitation.

Μην έχεις καμία αμφιβολία. Αν είχε επικρατήσει ο Τρότσκυ δεν θα ήταν λιγότερες οι εκκαθαρίσεις εσωκομματικών αντιπάλων, και, ίσως, να  ήταν γρηγορότερος ο δρόμος για το πισωγύρισμα στον καπιταλισμό.

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 12:18 πμ.


στην επιεικώς απαράδεκτη, από όλες τις απόψεις (περιεχομένου, ύφους, σύνταξης, ειρμού) δημοσίευσης του κυρ. Ανατροπέα. Ανατροπέα στιγμιαία έγινα ο νεροκουβαλητής σου. Εχυσα νερό στο αντιδραστικό μύλο του τροτσκισμού. Ντροπή μου.

Για την ταμπακιέρα, θα μιλήσετε; Τί ακριβώς προσέφερε ο τροτσκισμός στο προλεταριακό κίνημα στη χώρα μας;

Συμφωνώ, η θέση της ΚΟΜΕΠ που παραθέτει ο Ανατροπευς είναι εξόχως οπορτουνιστική εως αντεπαναστατική. Το ΚΚΕ όμως δεν ήταν μόνο ο συντάκτης της ΚΟΜΕΠ ή τα υψηλά στελέχη του κόμματος.

Το ΚΚΕ ήταν μια μικρή ομάδα διανοουμένων όταν ανέλαβε τα ηνία της ο κούτβης Ζαχαριάδης. Μια ομάδα συγκρίσιμη αριθμητικά (και μόνο) με αυτή του Αρχείου. Στην πορεία όμως ειδικά το 31-36 το ΚΚΕ ηγήθηκε της ταχείας επαναστατικού ανόδου των μαζών, μαζικοποιήθηκε, ανοίχτηκε στην κοινωνία, έκανε την υπόθεση της επανάστασης λαμπρή υπόθεση του εν Ελλάδι προλεταριάτου (διανοείται να ισχυριστεί κανείς από σας το αντίθετο),

ενώ το Αρχείο παρέμεινε μικρή σέκτα με θέσεις πολιτικές όχι απλώς οπορτουνιστικές αλλά άκρως αντεπαναστατικές και ουκ ολίγες φορές για πέταμα. Υπενθυμίζω την θέση των Αρχείων ότι η δικτατορία του Παγκάλου ήταν αστικοδημοκρατική επανάσταση!!!.

Και μες στο πόλεμο το ΚΚΕ έγινε το μαζικότερο κόμμα της Ελλάδας (και  σε επιρροές και σε διαθεσιμότητες, και σε μέλη και στελέχη), καθοδηγώντας τον αγώνα της απελευθέρωσης, που ξεπουλούσαν οι έλληνες μπουρζουάδες. Οταν το Αρχείο πεισματάρικα ενάντια στη ζωή καλούσε σε ντεφαιτισμό!!!

Επαναλαμβάνω, για την ταμπακιέρα θα μιλήσετε;
Τί έχει προσφέρει ο τροτσκισμός στο κίνημα, να πιάσουμε το ελληνικό:
ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ

ΥΓ: για την διγλωσσία-υποκρισία του Ανατροπέα όσον αφορά τους δηλωσίες. Φίλε παραπάνω που την επισήμανες. Η διγλωσσία είναι βασικό συστατικό των τροτσκιστών.
Στη χούντα του Μεταξά οι μόνοι Τροτσκιστές που είχαν ως θέση αρχής ότι και μέχρι το θάνατο δεν πρέπει να λυγίσουν και να σπάσουν, να υπογράψουν δήλωση, ήταν οι τροτσκιστές της Ακροναυπλίας που επηρεάζονταν από τους κομμουνιστές του ΚΚΕ.

Ολοι οι υπόλοιποι Τροτσκιστές έσπαγαν και το σπάσιμό τους το εκμεταλλευόταν η ασφάλεια για να σπάσει τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, να εξαρθρώσει τον παράνομο μηχανισμό του κόμματος, να ξεφτιλίσει τους κομμουνιστές στα μάτια των εργαζομένων, να δείξει στους εργαζόμενους ότι ο αγώνας, η αντίσταση στη χούντα του μεταξά είναι μάταιος

. Το ΚΚΕ όμως επειδή ακριβώς ήταν επαναστατικό κόμμα, διαπαιδαγώγησε  τα μέλη του ενάντια  στις δηλώσεις, ενάντια στα σπασίματα. Εν αντιθέσει με τους τυχοδιώκτες τροτσκιστές που έσπαγαν με το πρώτο χτύπημα.

φιλάκια

κάποιο φεγγάρι στο Νταχάου; Δεν αναφέρομαι μόνο σε έλληνες τροτσκιστές. Ξέρετε πολλούς; Εγώ κανέναν

αλλά πραγματικά με κάνεις και απορώ με αυτά που γράφεις. Πιστέυω ότι γράφω κατανοητά ελληνικά. Λέω ότι αν ο Τρότσκι ήθελε να γίνει Στάλιν στη θέση του Στάλιν θα έπρεπε να μπει επικεφαλής της γραφειοκρατίας και να υπερασίσει τα προνόμιά της και τότε δεν θα μπορούσε να τον σταματήσει κανείς. Και φυσικά αν το έκανε αυτό θα έκανε τα ίδια με τον Στάλιν.
Αλλά λέω ότι δεν το έκανε! Γιατί ο Τρότσκι ήταν επαναστάτης πάση θυσία, ακόμα κι αν αυτό τον οδήγησε κάποια στιγμή να τον κυνηγάνε οι αστοί και οι σταλινικοί όλου του κόσμου. Τί δεν καταλαβαίνεις από αυτό που λέω?

κούτβης; Ενα προλεταριόπαιδο ήταν που από παράνομο συνδικαλισμό στο λιμένα της Ινσταμπούλ, έφτασε να χτίζει κομμουνιστικές όβες σε όλη την Ελλάδα. Η αστυνομία συνεχώς τον κυνηγούσε για τη δράση του. Οταν ανέλαγε τα ηνία του ΚΚΕ, είχε στο ενεργητικό του 6 αποδράσεις!!! Και ακριβώς γιατί ήταν άξιος αγωνιστής, συνεπής κομμουνιστής επιλέγηκε από πιτσιρικάς, από το προλεταριακό κράτος της ΕΣΣΔ, για να καταρτιστεί περισσότερο.

Και η φυλακή βεβαίως δεν πτόησε ποτέ τον Κούτβη μας, που τόσα χρόνια φυλακή που έκανε αυτός από πιτσιρικάς ως τα τριάντα του, δεν έχει κάνει ο μέσος τροτσκιστής σε όλον τον πλανήτη.

Αλήθεια, πόσο χρόνια έκανε φυλακή ο Τρότκσι;

Λιγα τα λόγια
σας για τον κούτβη Ζαχαριάδη.

ΥΓ: κάτι τελευταίο:
Ο Τρότσκι, αφού ήταν τόσο μεγάλος επαναστάτης, όπως λέτε, πώς ζούσε ανέμελα-νόμιμα στο καπιταλιστικό Μεξικό, ρε παιδιά;
Ποιος τον συντηρούσε για να χύνει τη χολή του στην ΕΣΣΔ; ε;


  On Lenin’s death (1924) titular power passed to a triumvirate consisting of Stalin, Lev Kamenev (Trotsky’s brother-in-law), and Grigori Zinoviev. Advocating world revolution, Trotsky came into increasing conflict with Stalin’s plans for “socialism in one country.” Trotsky enjoyed great prestige as a revolutionary leader and had followers in the army and state administration, but Stalin effectively controlled the party machine. The triumvirate, although shaky, firmly opposed Trotsky.

(από : http://www.bartleby.com/65/tr/Trotsky.html)

Αν και ο γαμπρός σου σε έχει για τα "μπάζα", σου φταίει ο Στάλιν ?

Ο ίδιος ο Λένιν θεωρούσε ακατάλληλο τον Τρότσκυ να διαχειριστεί τη συνέχεια της επανάστασης. Τον θεωρούσε απόλυτο, αυταρχικό, ανίκανο να συνθέσει τις διαφορετικές απόψεις.

Ούτε τον άξεστο Γεωργιανό θεωρούσε κατάλληλο. Άλλο αν αυτός αποδείχτηκε "μάγκας" από τα πράγματα.

ΥΓ : Επειδή έχω ζήσει από κοντά ελληνική (κατά φαντασία μαζική) Τροτσκιστική οργάνωση, έχω να πω : Τί να κάνεις τους εχθρούς, όταν έχεις τους πρώην συντρόφους ?

 


από τον οπορτουνισμό

Για απάντησέ μου ρε καρντάσι.

Η στρατιωτικοποίηση των συνδικάτων ποιανού θέση ήταν; Του Τρότσκι δεν ήταν. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΘΕΣΗ ΕΞΟΧΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ;;;

Η θέση του Τρότσκι που διατυπώθηκε εν μέσω του εμφυλίου και του λεγόμενου "πολεμικού κομμουνισιμού", δηλαδή του έκτακτου καθεστώτος που έλαβε η σοβιετική εξουσία για την απόκρουση των ιμπεριαλιστικών στρατών, σε οικονομικό έδαφος βεβαίως εξόχως κρατικο-καπιταλιστικό και ουχί σοσιαλιστικό
η θέση του Τρότσκι λέγω
ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ:
 ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ήταν σοσιαλισμός!

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗ, ΘΕΣΗ ΕΞΟΧΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ;;;

Τί σημαίνουν όλα αυτά; Οτι ο Τρότσκι επεδίωκε να κερδίσει την πλειοψηφία του κόμματος
αντλώντας στήριξη ΣΤΑ ΠΙΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ.

Αντιθέτως ο Στάλιν έκανε πολιτική αρχών και κατόρθωσε όχι απλώς να συντρίψει ιδεολογικά και πολιτικά (έγινε μειοψηφία ο Τρότσκι και οι οπαδοί του στο κόμμα)
τον ΑΡΧΙ-ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ Τρότσκι,
που άλλαζε θέσες σαν τα πουκάμισα,

αλλά να καταπολεμήσει, στο μέτρο του δυνατού τα καθυστερημένα μέλη και να διευρύνει τους αντι-γραφειοκράτες στο κόμμα.

Εξού και τα οικονομικά θαύματα του σοσιαλισμού :
ΕΚΒΙΟΜΗΑΝΙΣΗ-ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΟΠΟΙΗΣΗ
και βεβαίως:
ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

υγ: ρε συ καρντάσι άσε τους αναγνώστες σου να αποφασίσουν αν εσύ είσαι πραγματικός και εγώ τζούφιος. Τέτοια οίηση ποια εσείς οι Τροτσκιστές. Πολύ αλαζόνες είστε ρε παιδάκι μου

από πραγματικός ακροαριστερός 30/06/2007 12:50 πμ.


ήταν ο Πουλιόπουλος που τουφεκίστηκε μαζί με άλλους τροτσκιστές το 41. "Επηρεαζόταν από το ΚΚΕ" ο Πουλιόπουλος, ένας από τους πιο σημαντικούς θεωρητικούς του μαρξισμού (και όχι μόνο στην Ελλάδα)? (εκδόσεις των έργων του συνεχίζοντια μέχρι σήμερα, κανα βιβλίο του Ζαχαριάδη έχεις δει να εκδίδεται τα τελευταία 20 χρόνια?)
Τί έχει κάνει ο τροτσκισμός στην Ελλάδα? Απάντηση: Ιδρυσε το επαναστατικό ΚΚΕ με επικεφαλής τον Πουλιόπουλο. Όταν το ΚΚΕ κυριάρχησε (όχι λόγω πολιτικής αλλά λόγω κύρους της μαμας Ρωσίας), οι τροτσκιστές πορειδοποιουαν ότι τα εθνικοπατριωτικά και αντιιμπεριαλιστικά στάδια του ΚΚΕ οδηγούν στην ήττα και στη σφαγή του κινήματος της εθνικής αντίστασης. Στα Ιουλιανά ήταν με την κλιμάκωση του κινήματος και της γενικής απεργίας για να πέσει ο βασιλιάς και η δεξιά όταν το ΚΚΕ καλούσε για επιστροφή στην κοινοβουλευτική ομαλότητα και εκτιμούσε ότι "δεν υπάρχει κίνδυνος δικτατορίας στην Ελλάδα). Συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και παλεψε για την γενική απεργία όταν το ΚΚΕ έλεγε την εξέγερση "έργο προβοκατόρων". Πώς σου φαίνονται αυτά για συνεισφορά του τροτσκισμού στο επαναστατικό κίνημα στην Ελλάδα?

Στο πρώτο σου κείμενο μας είπες "σκατά στους τάφους μας". Για πες μας σε ποια "ακροαριστερή" οργάνωση ανήκεις που σκοπεύει αν γίνει ποτέ γεγονός η Δευτέρα παρουσία του σταλινισμού να μας καθαρίσει? Να ξέρουμε από ποιους θα πάμε βρε παιδί μου...

Είδες ρε φιλάρα ( τες πά)  Hayy@am ,αναβίωσες την σταλινοζαχαριαδική σχολή των κούτβηδων. ¨Οπως και αυτοί κι' εσύ κάνεις το ίδιο. Κάνεις κριτική σε άσχετα, ατεκμηρίωτα και ακαλέσθητα σχόλια.
Ο υποτιθέμενος ακροαριστερός(;) ΣΑΚΕ-ΟΑΚΚΕ τέλος πάντων κάποιος τριτοπεριοδικός σταλινοζαχαριαδικός, κοπανάει το ίδιο ταμπούρλο.
Κατηγορεί τους τροτσκιστές έτσι ξεκάρφωτα, ενώ εμείς ότι και να λέμε παραθέτουμε γραπτά στοιχεία.  ΟΧΙ δικά μας, αλλά τις περισσότερες φορές δικά τους.
Κάντε ρε και σείς το ίδιο, αν μπορείτε. Ιδ' άλως αμέτε στις σταλινικοζαχαριαδικές σας τρύπες.
Έτσι κι αλειώς ποιός ασχολείτε με σταλινικο-ζαχαριαδικούς σήμερα; Ακόμα και σύ λες ότι η θέση της ηγεσίας του Κ ΚΕ στον πόλεμο, ήταν οπορτουνισμός.
Α! Ρε τυχερέ! Για να τ' όλεγες κάπου την περίοδο αυτή και θα σ' ούλεγα εγώ τη σφαίρα θα άρπαζες στο σβέρκο, αφού θα σε είχαν γυρίσει για φτύσιμο, με μια ταμπελάρα στη πλάτη ΝΑ ...με το συμπάθειο! και που σίγουρα θα έγραφε : "Είμαι προδότης"

Απάντα με ντοκουμέντα γραφτά ρε. Αν δεν έχεις, μπορείς να βγάλεις το σκασμό και άντε γειά.

Ανατροπέας.

από ακρο-αριστερός νέτος-σκέτος 30/06/2007 12:59 πμ.


κάνεις ένα ΒΑΣΙΚΟ ΛΑΘΟΣ
το ΚΚΕ του Πουλιόπουλου χτίστηκε ακριβώς κάτω από την επιρροή του φάρου της επανάστασης.
Το πρόβλημα ήταν αυτό ακριβώς για το ΚΚΕ του Πουλιόπουλο. Οτι παραπέρα δεν μπορούσε να αναπτυχθεί, μέχρι εκεί.

Ο Ζαχαριάδης, σαν μαρξιστής ηγέτης, του έδωσε βάσεις θεωρητικές, πολιτικές, προγραμματικές και το κόμμα ορθοπόδησε,
στέριωσε μες στον εργατόκοσμο, στη φτωχολογιά των πόλεων και κωμοπόλεων. Το ΚΚΕ του Πουλιόπουλου ήταν μια σέκτα, το ΚΚΕ του Ζαχαριάδη είχε μπει στη βουλή

Και οι βάσεις αυτές που έφερε ο κούτβης Ζαχαριάδης στο κόμμα ευδοκίμησαν αργότερα, στον πόλεμο, όταν το ΚΚΕ ηγήθηκε του εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου, που η έκβασή του θα έκρινε ένα νέο παλλαικό πολιτισμό της λευτερίας,χειραφέτησης για τον εργάτη της Ελλάδας.

υγ: δεν είναι και τόσο πρέπον να μου ζητάς εξηγήσεις για θέσεις από τις οποίες λογοκρίθηκα από τη ΣΟ του ινδυ-μέδιου. Για να ξαναλογοκριθώ;
Μόνο με τις πλάτες της ΣΟ μπορείς να κάνεις αντιπαράθεση ατιμούλη;
ε;
Εκτός από αλαζών είσαι και δειλος


από Παπα-Αλαβάνος 30/06/2007 1:04 πμ.


  Ο Πουλιόπουλος εκτελέστηκε το 1944 στην Καισαριανή, προσπαθώντας μέχρι την τελευταία στιγμή να πείσει τους Γερμανούς φαντάρους (προλετάριους) να "ανανήψουν".

Ότι έκαναν και πολλοί ΝΤΕΦΕΤΙΣΤΕΣ τροτσκιστές στην κατοχή. Κάποιοι τόλμησαν και πύκνωσαν τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης. Αλλοι προτίμησαν τον "ντεφετισμό" και άλλοι τη μισαλλοδοξία.

Μνημειώδες παραμένει στην ιστορία το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Μήτσου Γιωτόπουλου (παλαιού αρχεομαρξιστή και πατέρα του εγκλείστου στον Κορυδαλλό Γιωτόπουλου) προς το στρατηγό των εθνικών δυνάμεων, μετά τη συντριβή του δημοκρατικού στρατού στο Γράμμο και το Βίτσι, για τη νίκη του επί των "σταλινοφασιστών".

Η μισαλλοδοξία έκανε πολλούς Τροτσιστές να συνεργαστούν με την άρχουσα τάξη. Πολλά παραδείγματα στις ΗΠΑ, όπου στελέχωσαν κυβερνητικούς μηχανισμούς προπαγάνδας κατά της ΕΣΣΔ και τη CIA.

από πραγματικός ακροαριστερός 30/06/2007 1:15 πμ.


Ε  όσο νάναι έχει μια διαφορά να είσαι ηγέτης που έχεις βγεί μέσα στις μάχες του κινήματος (στην αντιπολεμική δράση μέσα στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία του ελληνικού στρατού ενάντια στην Τουρκία το 22, στην υπεράσπιση του διακιώματος των Μακεδόνων στην αυτοδιάθεση) και να είσαι επικεφαλής στην μπολσεβικοποίηση του ΚΚΕ και στην αποδοχή του από την Τρίτη Διεθνή όπως ήταν ο Πουλιόπουλος. Και είναι λίγο διαφορετικό να σε διορίζει "ηγέτη" στο ΚΚΕ η σχολή "στελεχών" ΚΟΥΤΒ της σταλινικής γραφειοκρατίας στη Ρωσία. Είναι η διαφορά ηγέτη από υπάλληλο αν καταλαβαίνεις...

Παρόλο το κόψιμο από τη ΣΟ του πρώτου σου σχολίου (εγώ τους είπα να σε αφήσουν να βλέπουν οι νεώτεροι τί εστί σταλινοζαχαριαδισμός), τα πιο σημαντικά σου "επιχειρήματα" τα επανέλαβα "σκατά στους τάφους μας" κλπ. και δεν βλέπω να απαντάς πια "ακροαριστερή" οργάνωση τα πρεσβεύει. Επιστρεφω στην αρχική μου εκτίμηση ότι μάλλον είσαι για το ψυχιατρείο...

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 1:19 πμ.


να μιλήσουμε με στοιχεία. Ορίστε τι γράφει ο Πουλιόπουλος για τους αρχειομαρξιστές, τους έλληνες τροτσκιστές της ελλάδας, τους γνήσιους ε, αυτούς που ο πατερούλης Τρότσκι έχωσε στη Διεθνή του, όχι τον Πουλίοπουλο που είχε αρχίσει να καταλαβαίνει τι μούτρο ήταν ο Τρότσκι και του έκανε αντιπολίτευση:

<<Για το Αρχείο η ανάδειξη στην εξουσία του αντιδραστικού στρατιωτικοκαπιταλιστικού συγκροτήματος Κονδύλη - Μεταξά - Τσαλδάρη - Λοβέρδου στις 6 Μαρτίου ήτανε μια… "ανατροπή της κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας" από τους μικροαστούς που "έσερναν ξοπίσω τους τις εργατικές μάζες στον αγώνα για δημοκρατικές ελευθερίες και για οικονομικές απαιτήσεις κατά της κεφαλαιοκρατίας. Υπό ορισμένες αναλογίες (η 6η Μαρτίου) υπήρξε μια Φεβρουαρινή Επανάσταση"! ("Πάλη των Τάξεων" 6-4-1993). Δηλαδή μια αστική δημοκρατική επανάσταση σαν τη ρωσική του Φλεβάρη 1917, που έφερε ύστερα τον Κερένσκι στην εξουσία. Αν οι σταλινικοί βλέπουνε μια αστικοδημοκρατική επανάσταση να έρχεται, το Αρχείο την είδε κιόλας συντελεσμένη στα 1933 με επικεφαλής το ένα από τα στρατιωτικοπολιτικά συγκροτήματα της ελληνικής μπουρζουαζίας! Και οι δυο καλούνε το προλεταριάτο για την "ολοκλήρωσή" της. Το Αρχείο έχει τραβήξει κιόλα τις λογικές συνέπειες του νέου αστικοδημοκρατικού προσανατολισμού του: κάλεσε κι αυτό την προλεταριακή τάξη για την "εθνικοποίηση των ξένων εταιριών" ("Πάλη των Τάξεων", σειρά άρθρα Σεπτέμβρη 1932 - Μάρτη 1933) και ακόμα για ενιαίο μέτωπο "κατά της κεφαλαιοκρατίας" με τις διάφορες αντιδραστικές μερίδες των λεγόμενων "Αγροτικών Κομμάτων" Σοφιανόπουλου, Χατζηγιάννη, Μυλωνά, που όπως και η πείρα σε λιγοστούς μήνες τόδειξε ήταν απλά βοηθητικά εξαρτήματα των δυο αστικών συγκροτημάτων, στηριγμένα σε εκμεταλλευτικά στοιχεία του χωριού και σε αγοραία ψευτοριζοσπαστική δημαγωγία. ………
Οι πράξεις αυτές και τα συνθήματα αυτά βρίσκονται ολότελα πάνω στο ίδιο αντικομμουνιστικό πνεύμα του συνόλου της παλιότερης ιστορικής δράσης του Αρχείου. Από τα 1923: "όχι μόνο παθητική μα και εχθρική στάση απέναντι σε κάθε πολιτική και συνδικαλιστική δράση των εργατών" (Εγκύκλιο του Αρχείου 1928), - μόρφωση, όχι δράση σε περίοδο μεγάλων πολιτικών και οικονομικών αγώνων του προλεταριάτου, - συστηματική καλλιέργεια του μίσους ενάντια σε κάθε επαναστατική οργάνωση, χτύπημα, και με τρομοκρατικά μέσα, και διάσπαση της επαναστατικής πτέρυγας στο συνδικαλιστικό κίνημα, διάλυση ένοπλη συνεδρίων της τελευταίας, - μασονικός απολυταρχικός τρόπος οργάνωσης. Αργότερα: "Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν έχουν σκοπόν την επιβολήν καλύτερου κοινωνικού καθεστώτος" (κοινή διακήρυξη εργατοκαπήλων, ρεφορμισμού και Αρχειομαρξισμού, "Πάλη των Τάξεων" 24-4-1933) >>

Παντελής Πουλιόπουλος
<<Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική επανάσταση στην Ελλάδα σελ. 75 εκδόσεις Εργατική Δημοκρατία>>
 

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 1:25 πμ.


με διασκεδάζεις αφάνταστα. Μόνο που σου ξεφεύγουν αλήθεις ρε φίλε. Γιατί είσαι τόσο αφελής πολιτικά;

Υπάλληλος βρε μασκαρά ο Ζαχαριάδης; Τόσο αμόρφωτος είσαι; Οταν ο Ζαχαριάδης οργάνωνε όβες και απεργίες σαν νεολαίος από την Ινσταμπούλ μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, οι τροτσκιστές πίνανε γαλατάκι διαβάζοντας Μαρξ.

Α και κάτι άλλο. Ο Πουλιόπουλος ευδοκίμησε σαν επαναστάτης στο ΚΚΕ, όχι εκτός ΚΚΕ. ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ
ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΥ!!!

Ο Πουλιόπουλος έχει ιστορία ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΩ ΚΚΕ.


από ακρο-αριστερός 30/06/2007 1:30 πμ.


1ον. ότι  θεωρούσαν αστική χούντα του Πάγκαλου επαναστάτική!!! Τρομεροί επαναστάτες οι  Αρχείοι

2ον. ότι  δεν ασχολούνταν με τον συνδικαλισμό, με την μαζική πολιτική πάλη τις περιόδους της ανόδου του κινήματος. Αντιθέτως οργάνωναν τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια σε όσους πάλευαν στο μαζικό κίνημα

3ον ότι εντόπιζαν συμμάχους στα αστικά-δήθεν αγροτικά κόμματα της ολιγαρχίας!!!

Ανατροπέα, έχεις να πεις κάτι;;;
Συγκρίνεται βρε αρχηγούλη μας το απόσπασμα της ΚΟΜΕΠ που μας πέταξες,

με τα αποσπάσματα των Αρχείων, σε οπορτουνισμό;;
ε;

Θέλετε και άλλες αποδείξεις για το ποιον του τροτσκισμού; Θα γελοιοποιηθείτε.

Ακου ρε για να μαθαίνεις. Από τους 300 προβοκάτορες του Ρουφογάση που είχαν μπει στο πλυτεχνείο (έτσι δεν λέγανε οι νεο-σταλινικοί της Πανσπουδαστικής στο φύλλο 8 νομίζω;) ΌΛΟΙ οι 18 ισοβίτες τροτσκιστές ήταν μέσα.
Σε ένα σύνολον από 20 ισοβίτες σε όλη την περίοδο της χούντας οι 18 ήταν οι ... άγνωστοι προβοκάτορες του Ρουφογάλη τροτσκιστές.
Να ρίξω ονόματα; Όλοι στο σύλογο φυλακισθέντων στη ΧΟΎΝΤΑ ΤΟ ΞΑΊΡΟΥΝ.
Δεν ξαίρω για το Νταχάου για να σου πω την ιδιαίτερη περιποίηση των γραμματέων των ΕυρωπαϊκώνΚΚ κομμάτων, πώς ΟΛΟΙμτη γλείτωσαν καιμπως ελευθερώθηκαν και με Εγγλέζικες Ντακότες τους κουβάλισαν άρον-άρον για να κόψουν τον δρόμο στους τροτσκιστές που μαζί με το λαό κρέμαγαν τους φασίστες και είχαν καταλάβει στην Ιταλία τουλάχιστον 2.000 εργοστάσια από ένοπλα συμβούλια εργατών.
Στο Μπούχεβαλντ όμως μια ομάδα τροτσκιστών έβγαζαν παράνομα διακυρίξεις, προκυρίξεις μέσα στο στρατόπεδο. Νομίζω ότι όλους τους εκτέλεσαν στο τέλος
Κάπου έχω την  ιστορία αυτή που ακόμα και μέσα στα ΚΖ των ναζιστών, οι μπολσεβίκοι τροτσκιστές δεν το έβαζαν κάτω.
Εμείς οι τροτσκιστές πάντα βγάζαμε το καπέλο,σε όποιον αγωνιστή όποιας τάσης του κινήματος  έρθει σε κόντρα, ή γίνει θύμα και κρατίσει "παλικαρίσια" στάση εμπρός στον ταξικό εχθρό. Και τα μέλη του ΚΚΕ ήταν σε συντριπτική πλοιονότητα από τους τροτσκιστές.
Τι κομμουνιστική υθική είχε ο Μπελογιάννης που τον είχαν για τουφέκι στο στρατοδικείο το 1953( περίπου...) και οι πάνσοφοι σταλινοζαχαριαδικοί ηγέτες τον έλεγαν  ρουφιάνο της ασφάλειας!
Και μάλιστα έλεγε ότι το κόμμα κάνει λάθος και εγώ δεν εναντιώνομαι στο κόμμα.
Και να δείς ότι επίσημα ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί η αλήθεια και η καταδίκη της τότε ηγεσίας επίσημα ,όπως λέει η συνρτοφός του  Έλλη Παπά.

Ρε γνήσιε σταλινοζαχαριαδικέ και ΣΑΚΕ- ΟΑΚΕ τριτοπεριοδικέ δήθεν ακροαριστερέ.

Ανατροπέας.

 

 

από πραγματικός ακροαριστερός 30/06/2007 1:35 πμ.


στους αρχειομαρξιστές (που ο μόνος λόγος που τους δέχτηκε ο Τρότσκι ήταν γιατί είχαν σημαντική εργατική βάση). Όμως το υπόλοιπο βιβλίο από όπου αναφέρεις το απόσπασμα αναφέρεται σε κριτική στο σταλινικό ΚΚΕ και στον κούτβη Ζαχαριάδη. Συμφωνείς και με αυτή την κριτική σταλινικό απομεινάρι "ακροαριστερέ"? Θα πρότεινες να το διαβάσει κάποιος για να δει τα "ντοκουμέντα" όπου ο Πουλιόπουλος "αντιπολιτευόταν" τον Τρότσκι?

ποιος στη χάρη σου; :-)),
ότι ο Πουλιόπουλος εκτελέστηκε από Ιταλούς φασίστες και όχι στην Καισαριανή. Τώρα για τη χρονολογία θα σε γελάσω.
Πάντως  τουλάχιστον αυτός, στις ριπές των αυτομάτων,
 αναφώνησε ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ
όχι ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΙ-ΟΠΟΡΤΟΥΝΑΣ ΤΡΟΤΣΚΙ.

αλήθεια, τί λέτε να αναφώνησε ο Τρότσκι στο πέσιμο του παγοθραύστη;
Οχι, μη σε παρακαλώ, σε ικευτεύω,
κάτι τέτοιο σίγουρα.

Φαντάσου πάντως τι του θα του είχε κάνει του παληκαριού για να τον αποτελειώσει με παγοθραύστη!!!

αλήθεια την απορία θα μου τη λύσετε
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΒΑΛΑΓΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΚΜΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΤΣΚΙ
το εκμαγείο ήταν το ΤΟΤΕΜ ενα πράγμα του αντισταλινισμού;;
χαχαχαχα

από πραγματικός ακροαριστερός 30/06/2007 1:58 πμ.


ίδρυσαν το ΚΚΕ. Επαναστάτες έγιναν στους αγώνες μετά το 1920 μέσα στο ΣΕΚΕ τον πρόδρομο του ΚΚΕ, που περιλάμβανε και κεντριστές τύπου Κορδάτου. Ο Πουλιόπουλος ήταν ο πρώτος γραμματέας στο μπολσεβικοποιημένο ΚΚΕ το 1924. Αμέσως μετά πήγε φυλακή γιατί το επαναστατικό ΚΚΕ υπεράσπιζε το διαίωμα των μακεδόνων στην αυτοδιάθεση. Όταν βγήκε από τη φυλακή είχαν αναλάβει ήδη οι Ζηνοβιεφικοί Χαιτάς και Ευτυχιάδης. Προς το 1928 (αν ξέρω καλά) η σταλινική Κομιτνέρν διόρισε γραμματέα τον κούτβη Ζαχαριάδη και ο Πουλιόπουλος διαγράφτηκε. Ο Πουλιόπουλος έγινε επαναστάτης χτίζοντας το επαναστατικό ΚΚΕ, όχι στο σταλινικό ΚΚΕ που υποτάχτηκε στο ρεφορμισμό των λαικών μετώπων και της εθνικής ενότητας και που ο Πουλιόπουλος κατήγγειλε το ρεφορμισμό αυτού του κόμματος από το 1934 με το βιλίο του "Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα"

Όταν έλεγες "σκατά στο λάκο μας", εξαιρούσες τον Πουλιόπουλο? Σταλινάτζα πάρτο απόφαση, ηεποχή που ότι έλεγε το ΚΚΕ ήταν "η αλήθεια" και κανένας δεν τολμούσε να φέρει αντίρηση έχει τελειώσει μερικές δεκαετίες τώρα.  Αν αυτά που λες στο indy στοιχειωδώς βγεις και τα πεις δημόσια σε κάποιο χώρο, σοβαρά μιλάω ότι θα καταλήξεις ψυχειατρειο...

το απαύγασμα του τροτσκιστικού οπορτουνισμού.
 Μπορώ να σου πω ότι είναι  και ότι πιο συνεκτικό και μεστό από όλα τα τροτσκιστικά συγγράμματα που έχω συναντήσει. Συμπεριλαμβανομένων και των βιβλίων του Τρότκσι. Το συστήνω ανεπιφύλακτε σε όλους να το διαβάσουν.  Σε αυτό αποδεικνύεται περίτρανα η επιπολαιότητα και η ανικανότητα των τροτσκιστών να δουν πόσο απατεώνας ήταν ο Τρότσκι.

Χαρακτηριστικά επισημαίνω τα εξής 3 στοιχεία , στα οποία πιστεύω πρέπει να επικεντρωθεί ένας αναγνώστης του:

---Οτι ο Πουλιόπουλος θεωρεί το βιβλίου του Λένιν "Ιμπεριαλισμός" μια μικρή μπροσουρίτσα!!!!!!!!!!! έναντι μάλιστα του αντιστοίχου βιβλίου της Ρόζας που βρίθει ανακριβειών και λαθών που ολόσωστα καταπολέμησε ο Λένιν και όχι μόνο (και ο Στάλιν) όσο ζούσε. Ο Πουλιόπουλος μάλιστα θαυμάζει την ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΛΑΘΕΜΕΝΗ από την ίδια τη ζώη άποψη της Ρόζας: ότι ο ιμπεριαλισμός θα πέσει σαν ώριμο-υπερσαπισμένο φρούτο, επειδή δεν θα έχει τι να συσσωρεύσει
!!!----> η υποτίμηση αυτή του ιμπεριαλισμού του Λένιν δεν είναι τυχαία
βολεύει όλους τους τροτσκιστές γιατί δεν μπορούσαν ποτέ να αντιμετωπίσουν την θέση του Λένιν ότι: ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ο νόμος της ανισόμετρης ανάπτυξης αποκτά απόλυτη ισχύ, οπότε είναι δυνατή η οικοδόμηση του σοσιαλισμού σε μια ξεχωριστά παρμένη χώρα

---το αναμάσημα της στείρας αντιπολιτευτικής μιζέριας του Τρότσκι για τις ήττες των επαναστάσεων σε Κίνα και Γερμανία, αποκρύβοντας βέβαια τις θέσεις του ΣΤάλιν διατπυπωμένες στα ΑΠΑΝΤΑ στις οποίες εξουδετερώνει τον Τρότσκι

---την παραποίηση της θέσης του Εγκελς για το Αγροτικό Ζήτημα.
ΠΡώτον, ο Εγκελς γράφει χαρακτηριστικά ότι πρέπει να αφήσουμε τον φτωχό αγρότη πάνω στη γη του για να σκεφτεί την υπεροχή του σοσιαλισμού έναντι της μικρής εμπορευματικής παραγωγής.
 Οτι βεβαίως το εργατικό κόμμα δεν θεωρεί προοδευτικό το ξερίζωμα του φτωχού αγρότη, όπως ο Πουλιόπουλος, και
επιδιώκει την βαθμιαία συνένωση του φτωχού αγρότη στο σοσιαλισμό μέσω της συμμαχίας του φτωχού αγρότη με την εργατική τάξη, κάτω από την ηγεμονία της τελευταίας.


---και βέβαια η θέση του Πουλιόπουλου για άμεση σοσιαλιστική επανάσταση, που έρχεται σε αντίθεση με όλα τα στοιχεία που παραθέτει, για τις παραγωγικές σχέσεις στην Ελλάδα !!!!
Εδώ είναι το γελοίο του πράγματος. Ο Ζαχαριάδης μπορεί να είχει υστερήσεις στο πρόγραμμά του, ο πυρήνας του προγράμματος ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ,
η εργατική τάξη έπρεπε να συνδεθεί με αγροτική (φτωχή και μεσαία) για να προχωρήσει η επανάσταση, να μετεξελιχθεί σε ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Ο πόλεμος  ευνοούσε ακριβώς αυτό το "στάδιο" , αυτή την καμπή της επανάστασης Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ που ένωσε όλη τη φτωχολογιά υπό την ηγεμονία του προλεταριάτου ενάντια στους ξεπουλημένους-ξενόδουλους αστούς. Το επόμενο βήμα ήταν η σοσιαλιστική επανάσταση. ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΑΝΑΚΟΠΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ, ΤΗ ΒΑΡΚΙΑΖΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.

Ο Ζαχαριάδης φρόντισε την ανασύνταξη των δυνάμεων για την αντεπίθεση, ανεπιτυχώς μεν αλλά την επεδίωξε,τ ο 46-49.

ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

από πραγματικός ακροαριστερός 30/06/2007 2:04 πμ.


τι φάρμακα σου δίνουν?

  Ο Παντελής Πουλιόπουλος εκτελέστηκε στις 6 Ιούνη του 1943, μαζί με άλλους 105 κρατούμενους, στο Νεζερό της Λάρισας, ως αντίποινα για την ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Κούρνοβου από τον ΕΛΑΣ, από Ιταλούς καραμπινιέρους.

Μνημειώδης ήταν ο λόγος του προς τους καραμπινιέρους του εκτελεστικού αποσπάσματος. Αυτοί αρνούμενοι να πιάσουν τα όπλα, ανταποκρνόμενοι στο κάλεσμά του να δείξουν "διεθνιστική αλληλεγγύη σε αντιφασίστες πατριώτες", ανάγκασαν τους αξιωματικούς να αναλάβουν την εκτέλεση.

(Βλέπε βιογραφία http://www.sansimera.gr/archive/biographies/show.php?id=260&name=Pantelis_Pouliopoulos) και

http://www.marxists.org/ellinika/archive/pouliop/index.htm)

Κρατούσε κριτική στάση στο ΚΚΕ και όντως ο Τρότσκυ προτίμησε να εντάξει τους Αρχειομαρξιστές στη Διεθνή Αριστερή Αντιπολίτευση από τη δική του οργάνωση (εξέδιδε το περιοδικό "Σπάρτακος").

Πιό κάτω απόσπασμα από γραπτό του (http://www.marxists.org/ellinika/archive/pouliop/works/1941/06/defence.htm): ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΣΣΔ! ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Γράφτηκε: Ιούλης 1941
Online Έκδοση: Ελληνικό Αρχείο Παντελή Πουλιόπουλου, Μάης 2003
HTML Markup: Αντώνης Μεγρέμης για το Αρχείο των Μαρξιστών στο Internet, 2003

......

Χωρίς την υποχώρηση αυτή θάταν αδύνατο στους ιμπεριαλιστές φασίστες και δημοκράτες, να επιβάλουνε στον κόσμο τη νέα ανθρωποσφαγή, 20 χρόνια μετά την άλλη. Η επανάσταση δεν μπόρεσε να προλάβει τον πόλεμο. Συστηματική για πολλά χρόνια η σοσιαλπροδοσία του Σταλινισμού και της Σοσιαλδημοκρατίας διέλυε την πρωτοπορία και φαρμάκωνε με τον εθνικισμό τις μάζες. Οι αλληλοδιάδοχες επιτυχίες της Αντίδρασης ως τώρα θα ήταν αδύνατες δίχως την εγκληματική πολιτική του Κάιν - Στάλιν. Αυτή βοήθησε το Χίτλερ ν΄ ανέβει το 1933 και να δημαγωγήσει το γερμανικό προλεταριάτο με τη ληστεία των Βερσαλλιών που την υπεράσπισε με λύσσα η σταλινική διπλωματία ως τα 1939. Αυτή με το σταλινοχιτλερικό σύμφωνο του 1939 βοήθησε τον πάνοπλον ιμπεριαλισμό του 3ου Ράιχ να βάλει την Ευρώπη κάτω από το σιδερένιο τακούνι του. Το ματωμένο σκοινί που τώρα θέλει να σφίξει ο Χίτλερ στο λαιμό του σοβιετικού προλεταριάτου το έχει από καιρό ετοιμάσει με απέραντη τύφλα ο ίδιος ο Στάλιν. Τα γεγονότα τώρα θα μας δείξουν σε τι βαθμό μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη του πολέμου ή γραφειοκρατική κατάπνιξη της σοβιετικής δημοκρατίας, οι άλλοι τυχοδιωκτισμοί της σταλινικής πολιτικής ως τώρα, ο αποκεφαλισμός του Κόκκινου Στρατού, η συστηματική εξόντωση των ηρώων της παλιάς μπολσεβίκικης φρουράς, η παραμέληση στις μεταφορές, στην ποιοτική βελτίωση της παραγωγής κλπ.

......

Αγαπούσε το Στάλιν πολύ !!!!!!

 

 

 

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 2:12 πμ.


 για ρώτα τον ρεμπερσκερ-αγά μας Ανατροπέα,
να σου πει για το καμάρι των ομογάλακτών του για το εκμαγείου του μεγάλου εκλιπόντος (μη χέσω).
Κάποτε μάλιστα, το 80 αν δεν κάνω  λάθος,  τους το είχαν κλέψει κάτι Κνίτες,  και είχαν βγάλει και καταγγελία!!! χαχα


από ακρο-αριστερός 30/06/2007 2:19 πμ.


να δει την έκβαση του πολέμου.

Τελικά η γραφειοκρατία συνέτριψε τους ΝΑΖΙ. τσ τσ τσ.!!!

Ετσι είναι αυτά. Ο τροτσκισμός είχε πεθάνει. Αναβίωσε πολύ μα πολύ αργότερα από τον ρεβιζιονισμό, την αστικοποίηση των πάλαι ποτέ κομμουνιστικών κομμάτων.

Και βέβαια ακόμη και σήμερα, είναι τόσο τυφλοί (από τον οπορτουνισμό) οι τροτσκιστές
που θεωρούν τα αστικά κόμματα που φέρουν τον ψευδεπίγραφο τίτλου "κομμουνιστικό"
ως εργατικά κόμματα!!!
Το σημερινό ΚΚΕ, πολύ εργατικό κόμμα!!!

( πως την τελική κίνηση στο Mortal Combat) o λόγος στον αντι-τροτσκιστή Λένιν:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ«Για το σύνθημα των ενωμένων πολιτειών της Ευρώπης» Σόσιαλ Ντεμοκράτ 23 Αυγούστου 1915
(άπαντα-Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή τόμος 26ος σελ 359- 363) 

«…Ωστόσο το σύνθημα των Ενωμένων Πολιτειών του κόσμου, σαν αυτοτελές σύνθημα, είναι αμφίβολο αν θα ήταν σωστό, πρώτο γιατί συγχωνεύεται με το σοσιαλισμό, δεύτερο γιατί θα μπορούσε να προκαλέσει τη λαθεμένη ερμηνεία ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ, τη λαθεμένη ερμηνεία για τη στάση αυτής της χώρας απέναντι στις υπόλοιπες...
Η ανισόμετρη οικονομική και πολιτική ανάπτυξη είναι απόλυτος νόμος του καπιταλισμού. Από δω βγαίνει πως είναι δυνατή η νίκη του σοσιαλισμού στην αρχή σε λίγες ή ακόμη ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΧΑ, ΧΩΡΙΣΤΑ ΠΑΡΜΕΝΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ...» 

οι επισημάνσεις και τα κεφαλαία αφιερωμένα στον "πραγματικό ακροαριστερο", που

εξαπατήθηκε από τον τροτσκισμό. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση
 Γράφει ο Τρότσκι το 1915 για τον Λένιν:

«Το μοναδικό κάπως συγκεκριμένο ιστορικό επιχείρημα που είναι αντίθετο με το σύνθημα των Ενωμένων Πολιτειών διατυπώθηκε στην εφημερίδα «Σοσιαλδημοκράτης» που έβγαινε στην Ελβετία (τότε το κεντρικό όργανο των μπολσεβίκων όπου ακριβώς δημοσιεύτηκε το παραπάνω άρθρο του Λένιν) στην παρακάτω φράση: «Η ανισόμετρη οικονομική και πολιτική ανάπτυξη είναι απόλυτος νόμος του καπιταλισμού». Από εδώ ο «Σοσιαλδημοκράτης» έβγαλε το συμπέρασμα, ότι ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ  και ότι συνεπώς δεν είναι ανάγκη να εξαρτούμε τη δικτατορία του προλεταριάτου σε κάθε ξεχωριστό κράτος από τη δημιουργία των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης … »  

Ο Λένιν θεωρούσε ότι με το πέρας της ΝΕΠ η Ρωσσία θα ήταν σοσιαλιστική!!!

Ποιός τα γραφε αυτά; Ο ΛΕΝΙΝ


Σε λόγο του στην ολομέλεια του Σοβιέτ της Μόσχας στα 1922, ο Λένιν λέει:
«Από σήμερα κιόλας ο σοσιαλισμός δεν είναι ζήτημα μακρινού μέλλοντος, ή ένα κάποιο αφηρημένο σχήμα ή ένα κάποιο εικόνισμα. Σχετικά με τα εικονίσματα διατηρούμε την παλιά, πολύ κακή γνώμη μας. ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΜΠΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΜΑΣ   και δω πρέπει να δούμε πως θα βάλουμε σειρά. Να ποιο είναι το καθήκον των ημερών μας, να ποιο είναι το καθήκον της εποχής μας. Επιτρέψτε μου να τελειώσω, εκφράζοντας την πεποίθηση πως όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό το καθήκον, όσο καινούργιο κι αν είναι σε σύγκριση με το προηγούμενο καθήκον μας, και όσες δυσκολίες κι αν μας παρουσιάζει, θα εκπληρώσουμε όλοι μαζί, αν όχι αύριο, όμως μέσα σε λίγα χρόνια, με κάθε θυσία, αυτό το καθήκον, έτσι που από τη Ρωσία ΤΗΣ ΝΕΠ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΡΩΣΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ

 

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 2:35 πμ.


Το 1923, ο Λένιν έγραφε στη μπροσούρα του «για τον συνεταιρισμό»
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ
ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΡΩΣΣΙΑ

 
«Πραγματικά η εξουσία του κράτους πάνω σε όλα τα μεγάλα μέσα παραγωγής, η εξουσία του κράτους στα χέρια του προλεταριάτου, η συμμαχία αυτού του προλεταριάτου με τα πολλά εκατομμύρια τους μικρούς και τους πολύ μικρούς αγρότες, η εξασφάλιση της καθοδήγησης της αγροτιάς από αυτό το προλεταριάτο κλπ, μήπως όλα αυτά δεν είναι ό,τι χρειάζεται για να χτίσουμε τον συνεταιρισμό και μόνο με το συνεταιρισμό που πρώτα τον μεταχειριζόμασταν σαν μικρομπακάλικο και που από ορισμένη άποψη έχουμε το δικαίωμα να τον μεταχειριζόμαστε κατά τον ίδιο τρόπο και σήμερα στις συνθήκες της ΝΕΠ, ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ; Αυτό δεν είναι ΑΚΟΜΑ ανοικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας, είναι όμως Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ.  

Στο «στρατιωτικό πρόγραμμα της προλεταριακής επανάστασης» (Σεπτέμβριος 1916 – τόμος 30ος, σελ 131 – 143) ο Λένιν γράφει:

«… Δεν πρέπει να αφεθούμε να μας εξαπατούν με τα λόγια. Η έννοια «υπεράσπιση της πατρίδας», για παράδειγμα, είναι σε πολλούς μισητή, γιατί με αυτήν οι ανοιχτοί οπορτουνιστές και οι καουτσκιστές καλύπτουν και κρύβουν την ψευτιά της αστικής τάξης στο σημερινό ληστρικό πόλεμο.  Αυτό είναι γεγονός. Απ΄ αυτό όμως δεν προκύπτει ότι πρέπει να ξεμάθουμε να σκεπτόμαστε τη σημασία των πολιτικών συνθημάτων. Το να αναγνωρίζει κανείς την «υπεράσπιση της πατρίδας» στο σημερινό πόλεμο, σημαίνει ότι τον θεωρεί «δίκαιο», ανταποκρινόμενο στα συμφέροντα του προλεταριάτου – και τίποτε μα τίποτε παραπάνω, γιατί η εισβολή δεν αποκλείεται σε κανέναν πόλεμο. ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΑΝΟΗΣΙΑ ΝΑ ΑΡΝΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ «ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ», από μέρους των καταπιεζόμενων λαών, στον πόλεμό τους ενάντια στις ιμπεριαλιστικές 7μεγάλες Δυνάμεις ή από μέρους του νικηφόρου προλεταριάτου στον πόλεμό του ενάντια σε οποιονδήποτε Γκαλιφέ του αστικού κράτους…
…Όμως αυτή η ίδια η εποχή δεν μπορεί παρά να γεννήσει και να θρέψει κατανάγκη και την πολιτική του αγώνα ενάντια στην αστική τάξη, και γι’ αυτό και τη δυνατότητα και το αναπόφευκτο, πρώτο, ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝ, δεύτερο ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, τρίτο ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ… >>


από ακρο-αριστερός 30/06/2007 2:40 πμ.


άντε τώρα καλόν ύπνο γιατί τα πολλά ντοκουμέντα που ζητούσες
 θα σου έκατσαν βαριά στο στομάχι.

φιλάκια αγιάτρευτοι οπορτουνιστές

από Παπα-Αλαβάνος 30/06/2007 2:44 πμ.


  γιατί φτάσαμε στον Γκορματσώφ, τον Γιέλτσιν και τον Πούτιν, αφού περάσαμε από τον "πατερούλη", το συνεχιστή της ΝΕΠ.

Η κατάρρευση δεν ήρθε από τη μιά μέρα στην άλλη. Ο Κρουστσιώφ είχε την εύνοια του "πατερούλη", λίγους, μόλις, μήνες πριν το θάνατό του. Και, όμως, τον αποκαθήλωσε και δήλωσε αλλαγή γραμμής πλεύσης.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ.

(Για αυτό λεγόταν "υπαρκτός", απείχε από το ιδεατό ζητούμενο).

 

από Hayy@m 30/06/2007 2:49 πμ.


και σε κάποιον τόμο θα υπάρχει και κανα τσιτάτο που θα ταιριάζει με τις θέσεις μας. Παρόλα αυτά στο Κρεμλίνο είναι τώρα... ο Πούτιν (δικό μας παιδί βέβαια ως πρώην KGB αλλά....)

:P

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 2:50 πμ.


δεν χρειάζεται υπερασπιστές και δη δικολάβους-σοφιστές τροτσκιστές.

Τώρα ό,τι και να σου πω για τον Χρουτσοφ δεν θα σε μεταπείσω. Εσύ να πιστεύεις ότι είχε την εύνοια του Στάλιν, εγώ θα πιστεύω ότι στο Χρουτσώφ ανατέθηκε ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΚΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ο ρόλος της αποσταλινοποίησης δηλαδή των πρώτων μέτρων αστικοποίησης της σοσιαλιστικής ΕΣΣΔ.

Ανεξάρτητα από αυτό ο Στάλιν ακολούθησε κατά γράμμα ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙ Ο ΛΕΝΙΝ. Για σένα αυτό μπορεί να μην είναι σοσιαλισμός, Για μένα είναι.

Για τους Τροτσκιστές όμως ο Στάλιν δεν είναι συνεχιστής του ΛΕΝΙΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ. η μάλλον κρατούν από τον Λένιν ό,τι θέλουν, όπως θέλουν για την στείρα αντιπολίτευση στον Στάλιν.

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 3:04 πμ.


για τους τροτσκιστές (αγύρτης για όλους τους άλλους)
Ανατροπέας

<<Τι κομμουνιστική υθική είχε ο Μπελογιάννης που τον είχαν για τουφέκι στο στρατοδικείο το 1953( περίπου...) και οι πάνσοφοι σταλινοζαχαριαδικοί ηγέτες τον έλεγαν  ρουφιάνο της ασφάλειας!>>

ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΝΑΤΡΟΜΠΕΑ

στοιχεία-ντοκουμέντα (ανευ των οποίων δεν μιλάτε εσείς οι τροτσκτές sic!!!)
ΕΧΕΙ ΡΕ ΑΡΧΙ-ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΑ??? ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΡΕ!!! ΤΩΡΑ

που θαρρείς ότι είσαι ο τρισμέγιστος φωστήρας που φτιάχνει και νήματα στο ίντυ
για να απευθύνεται ο θρασύτατος στα "σταλινο-ζαχαριαδικό-"-απομεινάρια!!!

Απομεινάρι ολκής.

Το ξέρεις βρε χαμένε, ότι το μετά την καθαίρεση του Ζαχαριάδη, οι ρεβιζιονιστές του ψευδεπίγραφου ΚΚΕ αποκαλούσαν  ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ του μαοϊκούς ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΙΑ??

Γιατί ο Μπελογιάννης ήταν επαναστάτης-σταλινικός; ε;

Καλά έγραφα πριν για τους... λάκκους.

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 3:08 πμ.


υπονομευτές, οπορτούνες στα δύσκολα, είσασταν και είστε μια ζωή.

Αισχροί.

Τιμή στους Οπλατζήδες.από Hayy@m 30/06/2007 3:10 πμ.


"πράκτορας του FBI" (!!!) ήταν ο Μπλουμίδης....

από Παπα-Αλαβάνος 30/06/2007 3:11 πμ.


 

И.Сталин и Л.Берия

ZIL

Russia

ZIL (once known as ZIS) has been in business since 1936, and it's built limousines for decades. Bulletproof ZILs served Stalin, as well as Lavrenti Beria, his notorious secret police chief.


μπες στο κόπο να το μάθεις και να το πεις σωστά:

πράκτορας της Ιντέλιτζενς Σέρβις (nowadays called also ΜΙ6, you know). Ποιο FBI ρε δύσμοιρε; :-)) χαχα

και δεν χαρακτηρίστηκε αδίκως έτσι από το ΚΚΕ. Γιατί; Μα γιατί έστειλε επιστολή στην ασφάλεια!!! για να πάρει τη θέση του μελλοθάνατου Μπελογιάννη!!!

Να πω ότι ήταν κάποιος αφελής, χθεσινός, πρωτάρης αγωνιστής. Οχι ήταν ο πολύπειρος Πλουμπίδης.

Σκέψου ρε φίλε να βάζεις σήμερα γκαζάκια με κάτι φιλαράκια σου, να  πιάνουνε μόνο εσένα, να αναλαμβάνεις την ευθύνη και ξαφνικά να βγαίνει στις εφημερίδες την επομένη ότι κάποιος γνωστός για τον φακελό του, έχων ταλαιπωρήσει τα αρχάς στο παρελθόν , στέλνει επιστολή για να πάρει τη θέση σου!!!

Εσύ, μετά των συντρόφων σου που θα βρίσκονται εκτός φυλακής, δεν θα διερωτηθείτε ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

Σκέψου τώρα ότι δεν είσαι απλός γκαζάκιας αλλά αρχι-μπουρλοτιέρης εν καιρώ παρανομίας, χούντας, πλην όμως μαζικού κινήματος και συμβαίνει το ίδιο. Δεν θα αρχίσουν να μπαίνουν ψύλλοι στα αφτιά των συντρόφων σου ότι κάποιος λύγισε, έσπασε και τα έκανε πλακάκια με την ασφάλεια;

Σκέψου τώρα ότι αυτουνού του κάποιου - συντάκτη τέτοιος επιστολής, γνώριμου σύντροφου σου, του έχει ανατεθεί ταυτόχρνα ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
να διαπραγματευτεί, σε συνθήκες παρανομίες, με ένα νόμιμο τμήμα μια οργάνωσης που έχει και οπορτουνιστικά-καιροσκοπικά-ρεφορμιστικά στοιχεία. (βλέπε ΕΔΑ)

Τότε τί κάνεις εσύ, Τί κάνουν οι σύντροφοί σου; Οταν μου απαντήσεις πειστικά, θα έχεις λύσει και το γρίφο του "πράκτορα Πλουμπίδη"

και μετά θα μιλήσουμε για τους άλλους πράκτορες


των ΝΑΖΙ αντίστοιχη (και όλως τυχαίως ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ) της προπαγάνδας των Εγγλέζων για τους δήθεν μαζικούς τάφους εθνικοφρόνων υπό των "χασαπαραίων"  ΕΑΜιτών, κομουνιστοσυμμοριτών..

Η λίμο όμως που κολλάει; Με τί θα κυκλοφορούσε ρε ο ηγέτης της ΕΣΣΔ με Ζάσταβα ή Λαντα;

Ελεος, τώρα λαϊκιστές μου. Η λίμο σας μάρανε :-).

Γιατί δεν δείχνεις και το βαγόνι του Στάλιν; Αυτό το ατσάλινο ντε, με το οποίο όργνωνε νυχθημερόν την ΕΣΣΔ για να επιβλέπει την δουλειά του κόμματος, του κράτους, ε;;

Οσον αφορά στην αμφίεση των αδελφών και συναδέλφων Μαρξ. Χμ... διαθέτετε τρομερό χούμορ.
Αναρχικοί δεν είστε; ΑΡΑ Της ήσσονος προσπάθειας. Αρα δεν μπορείε και να αξιοποιείσετε την απεραντοσύνη της αποτελεσματικότητας του "ελαφρού ιππικού", όπως αποκαλούσε ο Στάλιν, την σάτιρα.

Είστε σε καλό δρόμο, πάντως,
Keep Walking

xaxaxa

από Hayy@m 30/06/2007 4:32 πμ.


Ούτε FBI ούτε Ιντέλιτζενς Σέρβις. Σκέτος "πράκτορας της Ασφάλειας" ο μακαρίτης. Κάτι σαν εμάς τος αναρχικούς δηλαδή...

από μ@υρος όφις 30/06/2007 4:40 πμ.


νόμιζα ότι οι κνιτες είχαν παραδεχτεί την μ... τους με τον Πλουμπίδη

από Hayy@m 30/06/2007 4:43 πμ.


ανήκει σε κάποια μαοϊκή σεχτα πιο... ΚΚΕ από το ΚΚΕ :)

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 4:44 πμ.


ακροαριστερός είμαι ρε, δεν είμαι Κνίτης. ATIA (δεν λέω ούφο γιατί η ΣΟ θα με κόψει)

από Ηayy@m 30/06/2007 4:45 πμ.


 είναι μια μικροαστική συνήθεια που λέγεται χιούμορ. Που να καταλάβεις εσύ σταλινικός άνθρωπος...

a

από a 30/06/2007 4:59 πμ.


K ala ontws i limo einai gia gelia (an kai prepi na DIAVASEIS TI LEZANTA).

TO thema einai oti esi pou les"o igetis tis essd me ti tha kikloforouse me lada i  zastava", ksana diavase to kai pes mou pos niwthis otan milame gia ena sosialistiko kathestos...

Nomizw oti inai EMFANES ayto pou thelw na pw....

από Ηayy@m 30/06/2007 5:03 πμ.


Να σε βοηθήσω. Πάρε βαθιά ανάσα και διάβασε την παρακάτω παράγραφο προσεκτικά

Ούτε FBI ούτε Ιντέλιτζενς Σέρβις. Σκέτος "πράκτορας της Ασφάλειας" ο μακαρίτης. Κάτι σαν εμάς τους αναρχικούς δηλαδή...

Κατάλαβες τώρα; Πάμε παρακάτω...
 

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 5:06 πμ.


ο Στάλιν όλο κι όλο ένα δυαράκι είχε περιουσία και μια ντάτσα για τα καλοκαίρια. Οταν πέθανε (ήταν τον σκότωσαν) στην ντάτσα του 2 ζευγάρια μπότες βρήκαν και μερικές αλλαξιές ρούχα, την στολή του δηλαδή. Και μου λες τώρα για πλούτη.

Η λίμο σε μάρανε, ηγέτης κράτους ήταν ρεεεεεεε.
Ξεκολλάτε με το λαϊκισμό

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 5:09 πμ.


Τέλμαν, ή τον ίδιο τον Στάλιν που να αποκαλούσε τους αναρχικούς ασφαλίτες!!!

Ισα-ίσα ο Στάλιν έγραψε ολόκληρη μπροσούρα (Σοσιαλισμός ή αναρχισμός) στην οποία επέπληττε όσους εκ των συντρόφων του δεν έκαναν αυστηρά κινηματική κριτική στο αναρχικό ρεύμα της Ρωσσίας αλλά μετέρχονταν οπορτουνιστικών επιχειρημάτων (βλέπε προβοκατορολογία) για να χτυπήσουν τους αναρχικούς

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 5:15 πμ.


και σύγκρινέ την με τις κατά καιρούς κατάπτυστες-προβοκατορολογικές αναλύσεις για το αναρχικό ρεύμα εν ΕΛΛΑΔΙ της ανισταλινικής ΚΟΜΕΠ του αστικού ΚΚΕ.

Και πίστεψέ με δεν χαρίζεται στους αναρχικούς είναι αμείλικτος. Ομως αναφέρεται στη διαφορά των 2 ρευμάτων ιστορικά, στην ριζική διαφορά αντίληψης για την τακτική, στον κοινό παρανομαστή για την συντριβή του αστικού κράτους, και βεβαίως στη διαφορά για το ζήτημα της εξουσίας μετά την επανάσταση

από Hayy@m 30/06/2007 5:25 πμ.


 συγνώμη αλλά την έχω διαβάσει. Έτσι είναι όπως τα λες

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 5:25 πμ.


δεν είσαι επιπόλαιος μικροαστάκιας
γιατί λές ότι ανήκω
σε ""κάποια μαοϊκή σεχτα πιο... ΚΚΕ από το ΚΚΕ "" πόθεν βγάζεις το συμπέρασμά σου;;;

Εγώ σαν κομμουνιστής θεωρώ ότι η κινηματική κριτική και όχι η προβοκατορολογία οικοδομεί πραγματική-κομμουνιστική-επαναστατική συνείδηση, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΘΕΜΙΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΖΩΟΓΟΝΝΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ
εσύ όμως

σαν -δεν-ξέρω-γω-τι θεωρείς ότι το τσουβάλιασμα και η γενίκευση (και μάλιστα η επίπολαιη, η αβίαστη), αυτά δηλαδή τα οποία εσύ αποδίδεις στους υποτιθέμενους σταλινικούς, μάλιστα στον ίδιο τον Στάλιν,
είναι
απολύτως θεμιτή στο πρόσωπό μου, εκ μέρους σου, γιατί απλώς και μόνο αποκαλώ τον εαυτό μου σταλινικο!!!. Ξέρω-ξέρω το κουράζω, ε;

Μπράβο ρε μπαγάσα. Ουσιαστικά μετέρχεσαι "σταλινικές" πρακτικές,

Να σε βοηθήσω, φίλε Χαρρυμ αυτές οι πρακτικές δεν έχουν πατρότητα, ούτε πιστοποιητικά γνησιότητας. Ανήκουν στους πάσης φύσεως καιροσκόπους, οπορτουνιστές.

Αλλά βλέπεις οι πάσης φύσεως καιροσκόποι έχουν βαλθεί να τις ταυτίσουν
με ό,τι πιο ζωντανό, προοδευτικό, ελιδοφόρο υπήρξε ιστορικά στην ανθρώπινη ιστορία: ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥτηςΕΣΣΔ  επί Στάλιν και των ταυτόχρονων κομμουνιστικών κινημάτων στις υπόλοιπες χώρες

από Ηayy@m 30/06/2007 5:35 πμ.


 το αντλώ από το γεγονός ότι το ΚΚΕ "αποκατέστησε" έστω και κατόπιν εορτής τον Πλουμπίδη.


ΥΓ:Δεν με λένε Χάρρυ αλλά Χαγιάμ. Δηλαδή... ούτε Χαγιάμ με λένε αλλά... τες πα

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 5:46 πμ.


αποκατάσταση και σούπα μου πες.
οτι ο Πλουμπίδης έβαζε στο τραπέζι της εκλογικής συμφωνίας με την ΕΔΑ την διάλυση του παράνομου μηχανισμού και την διάχυση του ΚΚΕ στην ΕΔΑ, δε σου λέει τίποτα.

Εδώ ρε χαγιαμ σήμερα γίνονται πολύ μικρότερη σημασίας πουστιές ανάμεσα σε συλλογικότητες, και βγαίνουν αμέσως τα μαχέρια της ασφαλιτολογίας, της πρακτορολογίας.

Ασε ρε τώρα. Θες πρόσφατα παραδείγματα. Ενα σωρό. Βγαίνει ο ένας να καταγγείλει τις γραφειοκρατικές πουστιές του άλλου, και επειδή ο άλλος είναι υψηλό στέλεχος κόμματος, βγάνει όλο το κομμα και αποκαλεί ασφαλίτη τον καταγγέλοντα

βγαίνει ένας από συλλογικότητα (αντεξουσιαστική λέμε τώρα) και πετάει δεξια και αριστερά λάσπες για έναν συντροφό του άλλης συλλογικότητας ότι συνεργάζεται με ασφάλεια και γίνεται της καριόλας.

και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Και συ μου λες τώρα γιατί δεν "αποκαταστώ" τον πλουμπίδι.
Η "αποκατάσταση" για μένα είναι το λίγοτερο.
Το περισσότερο κρύβεται στην ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΠΟΥΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ
με την ηγεσία της ΕΔΑ. Η ηγεσία του ΚΚΕ χρησιμοποίησε την πρακτορολογία για να σταματήσει τον  Πλουμπίδη. Λάθος. Αλλά από την άλλη, αν ο Πλουμπίδης έλεγχε τον μηχανισμό στην Αθήνα, πώς αλλιώς να τον σταματούσε

στην εγκληματική πορεία του, την στιγμή που κόσμος καθημερινά κινηματικός πέθαινε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΥΓΙΖΕΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, περιμένοντας, υπομένοντας, ότι θα χαράξει μια άσπρη μέρα για το κίνημα, ότι θα έρθουν καλύτεροι καιροί και θα πάρουν εκδίκηση για ήττα του 49; ε;


από ακρο-αριστερός 30/06/2007 5:47 πμ.


φ φφ

από Ανατροπέας. 30/06/2007 10:26 πμ.


Καλλά από τόσους πρώην σταλινοζαχαριαδικούς   δεν θα υπάρξει και ένας να συνεχίζει να λέει αυτά που λέει;
Η ιστορία όμως τον original σταλινισμό και τον φασισμό τους πέταξε στα κοπροδοχεία της.
Ούτε εξουσίες εχουν, ούτε κρατικές σχολές ΚΟΥΤΒ και Γκαίμπελς , ούτε ΚΖ και φούρνοι και Γκλούλακ..και ΟΠΛΑ.
Είναι ξεβράκωτοι απ΄όλα αυτά και αντί για απέραντο ανθρώπινα τρόμο, μας προσφέρουν αυθόρμητο και αύθονο βρωμόγελο.
Νάσαι καλλά ρε εναπομείναντα αλλά να το πω όμως ORIGINAL  σταλινοζαχαριαδικέ καιμτιτοπεριοδικέ,

Ανατροπέας.  
 

από πραγματικός ακροαριστερός 30/06/2007 12:07 μμ.


1. Γιατί ο Τρότσκι δεν πήρε την εξουσία? Απάντησα και παραπάνω και ο ΠαπαΑλαβάνος παρόλο που δεν μπορέι να το καταλάβει, με το απόσπασμα που παραθέτει επιβεβαιώνει την απάντησή μου:
" On Lenin’s death (1924) titular power passed to a triumvirate consisting of Stalin, Lev Kamenev (Trotsky’s brother-in-law), and Grigori Zinoviev. Advocating world revolution, Trotsky came into increasing conflict with Stalin’s plans for “socialism in one country.” Trotsky enjoyed great prestige as a revolutionary leader and had followers in the army and state administration, but Stalin effectively controlled the party machine. The triumvirate, although shaky, firmly opposed Trotsky."

Αυτό είπα και εγώ, ότι η διαμάχη δεν ήταν μεταξύ προσώπων αλλά μεταξύ προγραμμάτων και διαφορετικών ταξικών συμφερόντων. Ο Τρότσκι υπεράσπιζε την εργατική επανάσταση και ο Στάλιν την ανερχόμενη γραφειοκρατία. Ο Κάμενεφ και ο Ζηνόβιεφ άργησαν λίγο αλλά το 1927 κατάλαβαν και αυτοί τον κίνδυνο της γραφειοκρατίας και ενώθηκαν με τον Τρότσκι στην ενωμένη αντιπολίτευση ενάντια στη σταλινική γραφειοκρατία. Έχασαν γιατί η εργατική τάξη ήταν αδύναμη και διαλυμένη για να μπορέσει να επιβληθεί στην κυρίαρχη πια γραφειοκρατία. Αν ο Τρότσκι ήθελε να πάρει την εξουσία το 1924, θα μπορούσε να το κάνει πολύ εύκολα και χωρίς να κάθεται να γράφει άρθρα επί αρθρων, οργανώνοντας απλά ένα πραξικόπημα του κόκκινου στρατού. Αλλά για να το κάνει αυτό έπρεπε να υπηρετήσει τα συμφέροντα της γραφειοκρατίας και μόνο έτσι θα εμενε στην εξουσία και έτσι θα γινόταν Στάλιν στη θέση του Στάλιν. Αντί γι' αυτό διάλεξε να ρθεί σε σύγκρουση με την γραφειοκρατία του κομματικού και κρατικού μηχανισμού όχι γιατί ηταν "αντεξουσιαστής" αλλά γιατί ήταν προλεταριακός μαρξιστής επαναστάτης.


2.Προφανώς ο "ακροαριστερός" είναι γραφική περίπτωση. Αλλά κάποια από αυτά που λέει επαναλαμβάνονται αυτούσια στην κριτική του σημερινού ΚΚΕ στο "οπορτουνιστικό ρεύμα του τροτσκισμού" (βλέπε τελαευαία ΚΟΜΕΠ του 2006, δυστυχώς το ΚΚΕ ακόμα δεν την έχει ανεβάσει στο ιντερνετ για να κάνω παραπομπή). Απαντάω λοιπόν στα περί "σοσιαλισμού σε μια μόνη χώρα" και στο αν ο λένιν είχε την παραμικρή σχέση με αυτή τη θεωρία.
Στο άρθρο του Λένιν "για το σύνθημα των ενωμένων πολιτειών της ευρώπης" http://www.marxists.org/ellinika/archive/lenin/works/1915/08/23/use.htm
μπορούμε να διαβάσουμε επίσης και άλλα αποσπάσματα όπως αυτό:
"Οι Ενωμένες Πολιτείες του Κόσμου ( και όχι της Ευρώπης μόνο) είναι η κρατική μορφή της ενοποίησης και της ελευθερίας των εθνών που εμείς συνδέουμε με τον σοσιαλισμό - για την ολική εξαφάνιση του κράτους ,συμπεριλαμβανομένου καί του δημοκρατικού. Ως ξεχωριστό σύνθημα, εντούτοις, το σύνθημα των Ενωμένων Πολιτειών του Κόσμου θα ήταν μετά βίας σωστό, πρώτον, επειδή συγχωνεύεται με τον σοσιαλισμό' δεύτερον, επειδή μπορεί να ερμηνευθεί λανθασμένα και να σημαίνει ότι η νίκη του σοσιαλισμού σε μια μόνη χώρα είναι αδύνατη, και μπορεί επίσης να δημιουργήσει εσφαλμένες αντιλήψεις ως προς τις σχέσεις μιας τέτοιας χώρας με τις άλλες."

Από αυτό μπορεί κανείς αν θέλει να αντιμετωπίζει τον Λένιν όπως την αγία γραφή να βγάλει το συμπέρασμα ότι σοσιαλισμός= ενωμένες πολιτείες του κόσμου!

Η πραγματικότητα είναι πολύ απλή. Η θεωρία του σοσιαλισμού σε μια μόνη χώρα εμφανίστηκε από τον Στάλιν μετά το θάνατο του Λένιν. Αν είχε εμφανιστεί το 1915 όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι σταλινικοί θα το είχαν "παρατηρήσει" και ο Λένιν και ο Τρότσκι και δεν θα ήταν μαζί στη Ρώσικη επανάσταση αλλά θα σκοτώνονταν από το 1915 ήδη για τον "σοσιαλισμό σε μια μόνη χώρα".

Αν διαβάσει κανείς όλο το άρθρο (καθώς και το απόσπασμα του Τρότσκι που παρατίθεται παραπάνω), αυτό για το οποίο γινόταν η συζήτηση ήταν μήπως το σύνθημα αυτό προκαλέσει σύγχιση στο πραγματικό γεγονός ότι η επανάσταση και η δικτατορία του προλεταριάτου πολύ φυσικά δεν θα επικρατήσει ταυτόχρονα παντού αλλά θα ξεκινήσει σε μια χώρα και θα επεκταθεί στις άλλες στην πορεία. Προφανώς ούτε ο Λένιν και ο Τρότσκι φαντάζονταν ότι μερικά χρόνια μετά, κάποιοι θα επαιρναν μερικές τέτοιες ξεκομμένες φράσεις και θα έφτιαχναν μια καινοφανή θεωρία, πλήρως αντίθετη με τον διεθνισμό και την ασυμφιλίωτη μάχη ενάντια στον "πατριωτισμό" που χαρακτήριζαν την πολιτκή του μπολσεβίκικου κόμματος.
Αν κανείς διαβάσει έστω και μερικά από τα έργα του Λένιν από το ξέσπασμα του Α' Παγκόσμιου μέχρι το θάνατό του, πρέπει να είναι σταλινικός κρετίνος για να μην καταλαβαίνει ότι "ο σοσιαλισμός σε μια χώρα" ήταν μια πλήρης ανατροπή της πολιτικής του Λένιν.
Παραθέτω μόνο ένα απόσπασμα:
 "Ο ιμπεριαλισμός είναι η παραμονή της σοσιαλιστικής επανάστασης του προλεταριάτου. Από το 1917 και δω αυτό επιβεβαιώθηκε σε παγκόσμια κλίμακα" Λένιν, Ιούλης 1920, στον πρόλογο της επανέκδοσης του βιβλίου του για τον ιμπεριαλισμό.

Τα "στάδια" που θα προηγούνταν της σοσιαλιστικής επανάστασης και ο "σοσιαλισμός σε μια μόνη χώρα" είναι η σταλινική ανατροπή του μπολσεβικισμού που οδήγησε στην εξουσία της γραφειοκρατίας μέσα στη Ρωσία και στην υποταγή των ΚΚ στην αστική τάξη στις υπόλοιπες χώρες από τη δεκαετία του 30 και μετά._

από ... 30/06/2007 3:28 μμ.


Όχι μόνο πολιτική συζήτηση δε γίνεται (βοηθούν πολύ σε αυτό ο ακρο-αριστερός και ο Hayam) αλλά γράφονται και σιχαμένες προσβλητικές αθλιότητες. Δεν αρχίζουμε να κόβουμε τίποτα;

ο  "ακρο-αριστερός" χρησιμοποιεί επιχειρήματα και όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει, ντοκουμέντα.
Εμενα τα ντοκουμέντα αυτά που προξενούν-γεννούν προβληματισμούς για τον Λένιν και την αντιπαράθεση του με τον Τρότκσι σε μια σειρά ζητημάτων όπως η δυνατότητα της οικοδόμησης του σοσιαλισμού σε μια χώρα. Δεν τα είχα υπόψη μου.
Ο "πραγματικός ακροαριστερός" τα διαψεύδει;
Από την πλευρά των Τροτκσιστών που παρενέβησαν σε αυτό το thread, δεν έχω δει ακόμη πειστικά επιχειρήματα, μόνο κραυγές.
Και μάλιστα ένα χυδαίο ρεπερτόριο ύβρεων, όπως "χρειάζεται ψυχιαιτρείο",  "γραφική περίπτωση" κτλ... με τα οποία βέβαια νομίζουν ότι θα καλύψουν το κενό της επιχειρηματολογίας του.
Τέσπα, περιμένω κάποιο σοβαρό Τροτσκιστή να απαντήσει για την γνησιότητά των λεγομένων του Λένιν που παράθεσε ο "ακρο-αριστερός".
Κι αυτός ο σοβαρός Τροτκσιστής δεν λέγεται ούτε "πραγματικός ακροαριστερός", πολλώ δε μάλλον ο παραληρηματικός Ανατροπέας, που είναι μια γραφική περίπτωση καφενόβειου ιντυμίντια.

όπως ας πουμε "σκατά στους λάκους των ταγματαλητών τροτσκιστών"! Φοβερό ντοκουμέντο πράγματι...

Λεει ο "Νίκος": "Εμενα τα ντοκουμέντα αυτά που προξενούν-γεννούν προβληματισμούς για τον Λένιν και την αντιπαράθεση του με τον Τρότκσι σε μια σειρά ζητημάτων όπως η δυνατότητα της οικοδόμησης του σοσιαλισμού σε μια χώρα. Δεν τα είχα υπόψη μου."
Μάθε λοιπόν ότι αυτά τα "ντοκουμέντα" δηλαδή αυτές οι μερικές ξεκομένες φράσεις του Λένιν χρησιμοποιούνται δεκαετίες τώρα από την εποχή της επικράτησης του σταλινισμού μέχρι και σήμερα που τα αναπαραγει ο "ακροαριστερός" όπως και το ΚΚΕ. Ξέρεις γιατί? Γιατί στους 50+ τόμους των απάντων του Λένιν δεν έχουν βρει όσο κι αν έψαξαν παρά αυτές τις πέντε φράσεις που δήθεν δικαιώνουν τη θεωρία του "σοσιαλισμού σε μια μόνη χώρα".

Αυτές λοιπόν οι φράσεις λες ότι σου "προξενούν-γεννούν προβληματισμούς για τον Λένιν και την αντιπαράθεση του με τον Τρότκσι σε μια σειρά ζητημάτων όπως η δυνατότητα της οικοδόμησης του σοσιαλισμού σε μια χώρα."

Μα δεν υπήρχε ούτε και υπήρξε ποτέ καμιά τέτοια διαμάχη ανάμεσα στο Λένιν και τον Τρότσκι! Ας ξεκόψουμε μια φράση από το "ντοκουμέντο" : "Ως ξεχωριστό σύνθημα, εντούτοις, το σύνθημα των Ενωμένων Πολιτειών του Κόσμου θα ήταν μετά βίας σωστό, πρώτον, επειδή συγχωνεύεται με τον σοσιαλισμό".
 
Τι συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε από αυτό? Προφανώς ότι ενωμένες πολιτείες του κόσμου (δηλαδή νίκη της επανάστασης και του σοσιαλισμού σε όλο τον κόσμο ) συγχωνεύεται με τον σοσιαλισμό!
Δυο ενδεχόμενα συμπεράσματα είναι δυνατά:
α) ο Λένιν ήταν τρελλός αφού στο ίδιο άρθρο ονομάζει σοσιαλισμό την παγκόσμια επικράτησή του σε όλο τον κόσμο και σε άλλο σημείο μιλάει για τη δυνατότητα νίκης του σοσιαλισμολύ σε μερικές ή και σε μια μόνο χώρα.
β) Ο Λένιν δεν ήταν τρελός και δεν μίλαγε για την σταλινική θεωρία του "σοσιαλισμού σε μια μόνη χώρα" που ανακαλύφτηκε το 1924 μετά το θάνατο του Λένιν. Ότι το θέμα του Λένιν σε αυτό το άρθρο δεν είναι "ο σοσιαλισμός σε μια μόνη χώρα"  αλλά μπορεί να είναι πιθανώς αυτό που λέει και ο ...τίτλος του: το σύνθημα των ενωμένων πολιτειών της Ευρώπης!!! (διάβασέ το όλο αφού "δεν τα ξέρεις αυτά τα ντοκουμέντα", υπάρχει το λινκ παραπανω).

Δεν ξέρω εσύ αλλά εγώ καταλήγω προς το δεύτερο ενδεχόμενο ότι ο Λένιν δεν ήταν τρελλός. Στην περίοδο εκείνη όλοι οι επαναστάτες το κόσμου και μέχρι την περίοδο που η Γ'Διεθνής έπεσε στα χέρια της σταλινικής γραφειοκρατίας είχαν την αποψη ότι η επανάσταση είναι μια παγκόσμια διαδικασία που προφανώς ξεκινάει σε μια ή σε λίγες χώρες και στη συνέχεια επεκτείνεται (και αν διαβάσεις το συγκεκριμένο άρθρο του Λένιν γι' αυτό το ζήτημα μιλάει).
Που και που το πρώτο βήμα προς το σοσιαλισμό δηλαδή η επανάσταση και η κατάληψη της εξουσίας από το προλεταριάτο, αναφερόταν και σαν σοσιαλισμός με την έννοια ότι η επαναστατική κυβερνηση θα έπαιρνε από την πρώτη μέρα σοσιαλιστικά μέτρα (διάλυση στρατου και αντικατάστασή του από την εργατική πολιτοφυλακή, απαλλοτρόίωση των βιομηχανιών και των τραπεζών κ.ο.κ.) Αλλά το προχώρημα του σοσιαλισμού στον πραγματικό σχεδιασμό της οικονομίας και στην σταδιακή απονέκρωση του κράτους, ήταν για τον Λένιν και τον Τρότσκι και για όλη την Τρίτη Διεθνή, ζήτημα μακροχρόνιου αγώνα για την παγκόσμια επανάσταση και τον παγκόσμιο σχεδιασμό μιας σοσιαλιστικής οικονομίας. Γι' αυτό και δεν υπήρξε καμμιά διαμάχη ανάμεσα σε Λένιν και Τρότσκι για "τον σοσιαλισμό σε μια μόνη χώρα", αντίθετα ο Τρότσκι βρέθηκε δίπλα δίπλα με τον Λένιν σε όλη τη διάρκεια της Ρώσικης επανάστασης και του εμφυλίου πόλέμου και διεθνώς ήταν οι πιο επιφανείς επαναστάτες ηγέτες (τον Στάλιν  οι πλατύτερες μάζες στη Ρωσία και πολύ περισσότερο στον υπόλοιπο κόσμο άρχιζαν να ακούν το όνομά του μετά το 1922)
Η θεωρία του "σοσιαλισμού σε μια μόνη χώρα" του Στάλιν ήταν πλήρης ανατροπή της γραμμής της παγκόσμιας επανάστασης των Λένιν, Τρότσκι. Η "θεωρία" αυτή έλεγε ότι μια χώρα μπορεί με τις δικές της δυνάμεις, σε απομόνωση (βλ. Αλβανία) ή σε "ειρηνική συνύπαρξη" με τον διεθνή καπιταλισμό, μπορεί να οικοδομήσει το σοσιαλισμό να καταργήσει τις τάξεις και να φτιάξει μια αυτάρκη κομμουνιστική κοινωνία. Όλη αυτή η ουτοπία το μόνο που χρησίμευε ήταν στη γραφειοκρατία ώστε αντί για τις "περιπέτειες" της παγκόσμιας επανάστασης, να κοιτάξει να αυξήσει την εκμετάλευση των εργατών και τα προνόμιά της, να κάνει διπλωματικές κολληγιές με τις άλλες καπιταλιστικές χώρες, και να αυξάνει την οικονομική δύναμη της κρατικοπαπιταλιστικής ΕΣΣΔ.  Η θεωρία του "σοσιαλισμού σε μια μόνη χώρα" δεν είχε καμιά σχέση ούτε με τον Λένιν, ούτε με το σοσιαλισμό ούτε στη ρωσία ούτε πουθενά.


 Ρε Νίκο κτλ, την επόμενη φορά θα σου γράφω  κείμενα γεμάτα κυρίλα, σωστά ορθογραφικά, μπάς και απαντήσεις εσύ επί τέλους στα λάθη,  στις προδοσίες και τα ψέματα του σταλινοζαχαριαδισμού, που με αδιάσειστα ντοκουμέντα, αντιπαραβάλουν οι τροτσκιστές. 
Εκτός αν θέλεις να σου γράφω, όπως έγραφαν μερικοί σταλινικοί "λόγιοι", στο μέσο-πόλεμο.
Έχεις ακούσει ασφαλώς τους μαλιαρό-λαϊκούρες σταλινικούς , οι οποίοι κλείνανε ραντεβού στην οδόν αλογοβάστα (ιπποκράτους!), ή στο άγαλμα του Μπίθα του Κοτρώνα ( άγαλμα του Κωλοκοτρώνη!) και πολλά άλλα., για χοντρά γέλια να πούμε.

Ανατροπέας.


Ανατροπέας.
Ο Δεατζής πάντως ισχυρίζεται ότι τα 3-4 ντοκουμέντα που μας πλάσαρε ο "ακρο-αριστερός" είναι μια σταγόνα στην όαση των κειμένων του Λένιν, που δεν δέχονται τον "σοσιαλισμό σε μια χώρα". Μπορώ να βρω μερικά από αυτή την όαση; Μόνο μερικά. Εχετε; Κείμενα του Λένιν εννοώ, όχι του Τρότσκι για τον Λένιν.

Και δεν με λένε ούτε Πέτρο, ούτε Λυσιέν. Νικόλα με φωνάζουνε. Μην βλέπεις παντού διώκτες Ανατροπέα μου. Οσον αφορά τα εμετικά, θανατολαγνικά που ανταλάσσετε μεταξύ σας τροτσκιστές-σταλινικοί ελάχιστα με ενδιαφέρουν.

Εγώ ντοκουμέντα αναζητώ. Εχετε; Η απλώς λιβανίζετε τον Τρότσκι;


να μελετάς σωστά τον μαρξισμό και βεβαίως να κάνεις αντιπαράθεση σοβαρή και όχι να υποτιμάς την αντίπαλη πλευρά, απαξιώνοντάς την.

α) για το σύνθημα "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης"

Η βασική διαφορά του Λένιν με τον Τρότκσι στο σύνθημα των "Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης" είναι η εξής:

Καραρχήν, ο Λένιν θεωρεί ότι το σύνθημα αυτό είναι οπορτουνιστικό γιατί προκαλεί σύγχυση στους εργάτες όσον αφορά την δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης (βλέπε αντιδραστική ολοκλήρωση της ΕΕ σήμερα) στον καπιταλισμό. Αρα δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε στον καπιταλισμό. Αλλά όταν με το καλό ξεσπάσει η επανάσταση στην Ευρώπη και οικοδομηθεί ο σοσιαλισμός.

Κατά δεύτερον, ο Λένιν θεωρεί ότι το σύνθημα αυτό προεξοφλεί την αδυναμία οικοδόμησης του σοσιαλισμού σε μια μόνο χώρα. Και αυτό κατά τον Λένιν είναι λάθος, γιατί ο σοσιαλισμός σε μια χώρα είναι δυνατόν να οικοδομηθεί σε συνθήκες Ιμπεριαλισμού. Δηλαδή σε συνθήκες όπου η ανισόμετρη ανάπτυξη αποκτά απόλυτη ισχύ, ο ενδοιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός οξύνεται κατακόρυφα και μπορεί να αξιοποιηθεί από ένα προλεταριακό κράτος για να οικοδομήσει τον σοσιαλισμό.

Εχω διαβάσει κείμενα του Τρότκσι (αν δεν κάνω λάθος προδομένη επανάσταση ή υπόθεσή μου) στα οποία ο ίδιος ο Τρότσκι δεν αποδέχεται την απόλυτη ισχύ της ανισόμετρης ανάπτυξης στα πλαίσια του Ιμπεριαλισμού και μάλιστα την αποδίδει στην σταλική γραφειοκρατία. Ομως, αυτό είναι ψέμα μεγάλο. Εχω διαβάσει τον Ιμπεριαλισμό και μπορώ να βρω τον νόμο της ανισόμετρης ανάπτυξης που πρώτος υιοθετεί ο Λένιν. Πρωτύτερα και από τον Στάλιν.

β) Για την παγκόσμια επανάσταση
Τώρα όσον αφορά την παγκόσμια επανάσταση. Ούτε οι σταλινικοί, στα γραπτά τους, αλλά και στις πράξεις τους, είναι ενάντια στην παγκόσμια επανάσταση. Δεν θεωρούν δηλαδή ότι η οικοδόμηση του σοσιαλισμού σε μια χώρα αντιπαρατίθεται στην παγκόσμια εξάπλωση της επανάστασης. Και εγώ διερωτώαι γιατί να υπάρχει αντίθεση σε αυτά τα δύο.

Δηλαδή δεν μπορεί να εξαπλώνεται η παγκόσμια επανάσταση και ταυτόχρονα να οικοδομείται ο σοσιαλισμός σε χώρες που απαλλάχτηκαν από τα καπιταλιστικά δεσμά, ένεκα επαναστάσεων;


από Νίκος 30/06/2007 11:27 μμ.


γιατί στην πράξη η επανάσταση μετά τον ΒΠΠ εξαπλώθηκε από το 1/6 της Ρωσσίας (το εκφυλισμένο γραφειοκρατικά εργατικό κράτος της ΕΣΣΔ κατά τον Τρότκσι), στο 1/3 του κόσμου.

Στην Κίνα δεν έγινε επανάσταση; Στην Αλβανία δεν έγινε; Στην Γιουγκοσλαβία δεν έγινε; Εγινε,  αλλά υπήρξε αντιπαράθεση με την σταλινική ΕΣΣΔ. Οι σταλινικοι κάνουν λόγο για παλινόρθωση, οι τιτικοί για απεγκλωβισμό από την γραφειοκρατία, Αντε πες στη Ρουμανία, την Πολωνία, Βουλγαρία, την Ουγγαρία και στη Ανατολική Γερμανία δεν έγιναν επαναστάσεις. Αλλά υπήρχαν όμως κομμουνιστικά ισχυρά κινήματα που στο παρελθόν έκαναν επαναστάσεις. Βλέπε Μπελα-Κουν Ουγγαρία, βλέπε Δημητρόφ Βουλγαρία και αλλού

από Νίκος 30/06/2007 11:35 μμ.


ότι δεν υπήρξε ποτέ αντιπαράθεση Λένιν - Τρότσκι μετά την επανάσταση, οσον αφορά την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, χωρίς κατ' ανάγκη να έχει εξαπλωθεί η επανάσταση στην Ευρώπη,
δε σημαίνει ότι δεν διαφωνούσαν Λένιν και Τρότσκι.

Ισως να σημαίνει (που μάλλον αυτό είναι από ότι φαίνεται από τα ντοκουμέντα) ότι ο Τρότσκι έκρυβε τη διαφωνία του. Και την θυμήθηκε μετά το θάνατο του Λένιν, όταν έχασε την εξουσία από τον Στάλιν, για καθαρά αντιπολιτευτικούς-υπονομευτικούς λόγους.

από Νίκος 30/06/2007 11:37 μμ.


ντοκουμένα του καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του θανατολάγνου, άκρως ερειστικού "ακρο-αριστερού".
δεν χρειάζεται να τα γράψετε, μόνο σελίδες ή παραγράδους από τα άπαντα και τα βρίσκω μόνος μου να τα διαβάσω

από ΔΕΑτζής 01/07/2007 12:17 πμ.


άρθρα πολεμικής του λένιν ενάντια στη σταλινική θεωρία του "σοσιαλισμού σε μια μόνη χώρα"? Μα δεν υπήρχε τέτοια θεωρία πριν το 1924 για της κάνει πολεμική είτε ο Λένιν είτε ο Τρότσκι. Δεν ετίθετο τέτοιο ζήτημα τότε από κανέναν (οικοδόμησης του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού σε μια χώρα σε απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο),  ελληνικά μιλάω. Αν ζητάς τσιτάτα που μιλάνε για την παγκόσμια επανάσταση και πως η Ρωσία "χωρίς την επανάσταση στη Γερμανία είναι χαμένη" και άλλα τέτοια, μπορείς να βρεις πάμπολλα στα έργα του Λένιν. Πιο πάνω αναφέρεται ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον πρόλογο στον ιμπεριαλισμό : "Ο ιμπεριαλισμός είναι η παραμονή της σοσιαλιστικής επανάστασης του προλεταριάτου. Από το 1917 και δω αυτό επιβεβαιώθηκε σε παγκόσμια κλίμακα" Λένιν, Ιούλης 1920, στον πρόλογο της επανέκδοσης του βιβλίου του για τον ιμπεριαλισμό.
Στο ίδιο το άρθρο για το σύνθημα των ενωμένων πολιτειών της Ευρώπης ο Λένιν γράφει: "Ως εκ τούτου, η νίκη του σοσιαλισμού είναι πιθανή πρώτα στις διάφορες ή ακόμα και σε μια καπιταλιστική χώρα μόνο.Αφού έχει απαλλοτριώσει τους καπιταλιστές και έχει οργανώσει τη δική του σοσιαλιστική παραγωγή, το νικηφόρο προλεταριάτο εκείνης της χώρας θα εγερθεί ενάντια στον υπόλοιπο κόσμο-τον καπιταλιστικό κόσμο-ελκύοντας στον αγώνα του τις καταπιεσμένες τάξεις άλλων χωρών,προκαλώντας εξεργέρσεις σε εκείνες τις χώρες ενάντια στους καπιταλιστές, και σε περίπτωση ανάγκης χρησιμοποιώντας ακόμα και ένοπλη δύναμη ενάντια στις εκμεταλλεύτριες τάξεις και τα κράτη τους."
Από αυτό δεν είναι καθαρό ότι ένα εργατικό κράτος δεν μπορεί να ζήσει ούτε σε απομώνοση ούτε σε "ειρηνική συνύπαρξη" με τον καπιταλισμό (η δυνατότητα απομόνωσης ή ειρηνικής συνύπαρξης ήταν ακρογωνιαίοι λίθοι της σταλινικής θεωρίας για "σοσιαλισμό σε μια χώρα").
Αν δε σου αρκούν αυτά πάρε και διάβασε Λένιν , ειδικά από την περίοδο του 1914 και μετά που πολεμούσε με τον σοσιαλπατριωτισμό και θα δεις ότι για τον Λένιν, όπως και για τον Τρότσκι και για όλη την Κομμουνιστική διεθνή, η επανάσταση (και πολύ περισσότερο ο σοσιαλισμός σε προχωρημένο στάδιο) ήταν μια παγκόσμια διαδικασία που ξεκινούσε από τη δικτατορία του προλεταριάτου σε κάποιες χώρες με στόχο την επέκτασή της παγκόσμια. Να κάτσω να κοιτάω τα άπαντα τώρα για να βρίσκω φράσεις του Λένιν που μιλάνε για παγκόσμια επανάσταση και να σε παραπέμπω σε βιβλία, λυπάμαι δεν θα μπω σε αυτό τον κόπο.

ΥΓ. Σε καμιά από τις άλλες χώρες που αναφέρεις δεν έγινε εργατική επανάσταση ούτε εγκαθίδρυσε το προλεταριάτο τη δικτατορία του. Ο Μαρξ, ο Λένιν, ο Τρότσκι και όλοι οι μαρξιστές μιλούσαν για την εξουσία της εργατικής τάξης, δεν μιλούσαν για εξουσία που θα την κέρδιζαν κάποιοι άλλοι για "χάρη" της εργατικής τάξης (με τα τανκς του ρώσικου στρατού ή με αγροτικά αντάρτικα)

επιβεβαιώνει λαμπρά τον Στάλιν όχι τον Τρότκσι

κοίτα προσκετικά:
<<Ως εκ τούτου, η νίκη του σοσιαλισμού είναι πιθανή πρώτα στις διάφορες ή ακόμα και σε μια καπιταλιστική χώρα μόνο.Αφού έχει απαλλοτριώσει τους καπιταλιστές και έχει οργανώσει τη δική του σοσιαλιστική παραγωγή, το νικηφόρο προλεταριάτο εκείνης της χώρας θα εγερθεί ενάντια στον υπόλοιπο κόσμο-τον καπιταλιστικό κόσμο-ελκύοντας στον αγώνα του τις καταπιεσμένες τάξεις άλλων χωρών,προκαλώντας εξεργέρσεις σε εκείνες τις χώρες ενάντια στους καπιταλιστές, και σε περίπτωση ανάγκης χρησιμοποιώντας ακόμα και ένοπλη δύναμη ενάντια στις εκμεταλλεύτριες τάξεις και τα κράτη τους."

τί γράφει ο Λένι:, αφού έχει απαλλοτριώσει του καπιταλιστές ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ(------>
ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ---->
ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ)
το νικηφόρο προλεταριάτο εκείνης της χώρας θα εγερθεί ενάντια στον υπόλοιπο κόσμο-τον καπιταλιστικό κόσμο-ελκύοντας στον αγώνα του τις καταπιεσμένες τάξεις άλλων χωρών, κτλ...

Ο Λένιν είχει την ίδια άποψη με τον Στάλιν. Το ζητούμενο είναι είχε δίκιο ο Λένιν;

Ο Τρόκτσι ψεύδεται σίγουρα. Με τα ως τώρα ντοκουμέντα που έχουν πέσει στο τραπέζι, σίγουρα.


το ζητούμενο είναι τελικά αν ο Λένιν και ο Στάλιν είχαν άδικο

και ο Τρότσκι δίκιο. Πάντως ο Τρότκσι λέει διαφορετικά πράγματα από τον Λένιν.

Φαντάζομαι ότι έχεις και άλλα ντοκουμέντα και όχι μόνο αυτό που με επιβεβαιώνει; :-)

και ο Τρότσκι επεδίωκε να εξαπατήσει τους διάφορους δυσαρεστημένους-καθυστερημένους εργάτες για να χτίσει το δικό του μαγαζί ενάντια στη Διεθνή και τα σταλινικά ΚΚ;

Επισημαίνω, ολα τα ντοκουμέντα μέχρι στιγμής αυτό δείχνουν

<<η δυνατότητα απομόνωσης ή ειρηνικής συνύπαρξης ήταν ακρογωνιαίοι λίθοι της σταλινικής θεωρίας για "σοσιαλισμό σε μια χώρα">>;

Αφού το '36 το εργατικό κράτος ολοκλήρωσε την σοσιαλιστική του παραγωγή, όπως λέει ο Λένιν και
μετά τον ΒΠΠ επέκτεινε την επανάσταση, η βοήθησε στην επέκτασή της στον 1/3 του κόσμου.
Πώς απομονώθηκε.

Την μόνη ειρηνική συνύπαρξη που ξέρω να υιοθετεί ο Στάλιν, είναι η τακτική  της ειρηνικής συνύπαρξης μετά τον ΒΠΠ, όταν η επανάσταση έχει εξαπλωθεί στο 1/3 του κόσμου, οπότε

τότε η ειρηνική ανάπτυξη του κινήματος στην Δυτική Καπιταλιστική Ευρώπη, και η ειρηνική (χωρίς εξωτερικές επεμβάσεις) οικοδόμηση του σοσιαλισμού στις Λαϊκές Δημοκρατίες,
την στιγμή μάλιστα που ξυπνούσε ο τρίτος κόσμος (Καμπότζη, Αφρική, Ασία , Μέση Ανατολήκτλ...)
θα οφελούσε μόνο το σοσιαλιστικό στρατόπεδο.
Εχω άδικο.
θα μου πεις έχω άδικο γιατί το 1/3 του πλανήτη δεν ήταν δικτατορία του προλεταριάτου αλλά "παραμορφωμένο γραφειοκρατικά κράτος", οκ, αλλά και έτσι να ήταν πάλι δεν θα οφελούσε το προλεταριάτο;

Μήπως τελικά είχε δίκιο ο Στάλιν και οι σταλινικοί;

το γραφειοκρατικά παραμορφωμένο εργατικό κράτος
δεν το χρησιμοποίησε πρώτος ο Τρότσκι,

αλλά ο Λένιν!!! ναι, ο Λένιν. Δεν το ξέρατε;

Μόνο που το ισχυριζόταν για την περίοδο της ΝΕΠ.
Από την ΝΕΠ μέχρι το '36 συνέβησαν ριζικές αλλαγές στην ταξική σύνθεση του πρώην "γραφειοκρατικά παραμορφωμένου εργατικού κράτους"

Το '36, στις αρχές των μεγάλων εκκαθαρίσεων,  το 90% της κρατικής διοίκησης ήταν γόνοι εργατών,
 απόφοιτοι των κόκκινων πανεπιστημίων.

Αρα φίλε Δεατζή η ΕΣΣΔ το '36 έπαψε να είναι γραφειοκρατικά παραμορφωμένο εργατικό κράτος.

Ηταν σκέτο εργατικό κράτος

τελικά ρε Τρότσκες όλη η θεωρία σας είναι μια πλάνη. Αναθεωρείστε γρήγορα. Αν το κίνημα βρεθεί πάλι στα πάνω του η θεωρία σας που σήμερα προπαγανδίζεται νυχθημερόν μέσω των αστικών ΜΜΕ, θα καταρρεύσει εν μια νυκτί στη συνείδηση των εργατών.
Που σαι Ανατροπέα, μήπως βρήκες ευκαιρία επειδή ο "ακροαριστερός" είναι αθυρόστομος να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια; Γιατί από ότι βλέπω σε ισοπέδωσε.

από ΔΕΑτζής 01/07/2007 1:16 πμ.


έγραφε (σε ελεύθερη απόδοση όπως το θυμαμαι) : "ποιος κυβερνάει την οικονομία, οι εργάτες ή οι γραφειοκράτες? Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα καθεστώς κρατικού καπιταλισμού με έντονες γραφειοκρατικές παραμορφώσεις". Ακολούθησε ο "πολεμικός κομμουνισμός" και μετά η ΝΕΠ που έδωσε τα περιθώρια στην αγορά να αρχίσει να συνυπάρχει με τον κρατικό σχεδιασμό. Αυτά θεωρούσε ο λένιν "οικοδόμηση του σοσιαλισμού"? Η απάντηση είναι και ναι και όχι. Είχαν απαλλοτροιωθεί οι καπιταλιστές και είχαν αρχίσει απόπειρες οικονομικού σχεδιασμού, ενώ παράλληλα η εργατική εξουσία των σοβιέτ είχε εκφυλιστεί κάτω από το βάρος της πείνας και του εμφυλίου και η μόνη ελπίδα ήταν η επέκταση της επανάστασης στη Δύση.
Ο Λένιν στο παραπάνω απόσπασμα, όταν μιλούσε να "οργανώσει την δική της σοσιαλιστική παραγωγή" εννοούσε απλά να πάρουμε το κουμάντο στην οικονομία από τους καπιταλιστές και να αρχίζουμε να τη σχεδιάζουμε. Δεν μιλούσε για τίποτα δεκαετίες "σοσιαλιστικής οικοδόμησης." Τι σκατά την έφτιαξαν την Κομμουνιστική Διεθνή οι μπολσεβίκοι κια γιατί την διέλυσαν οι σταλινικοί το 1940? Δεν βλέπεις την τεράτια διαφορά στόχων όσον αφορά την πεέκταση της επανάστασης?
Τί εννοούσε ο Λένιν με τη φράση που σου ανέφερα λές εσύ, ότι θα περάσουμε μερικές δεκαετίες "σοσιαλιστικής οικοδόμησης" (όπου ο καπιταλιστικός κόσμος θα μας έχει αφήσει στην ησυχία μας) και κάπου 20-30 χρόνια μετά θα σταθούμε ενάντια στον διεθνή καπιταλισμό? Μα μετά μερικές δεκαετίες κάποιος από τους "πάνσοφους σοβιετικούς ηγέτες" κύρηξε την "κατάργηση των τάξεων" και τον "κομμουνισμό"! (δεν θυμάμαι αν ήταν ο Στάλιν ή κάποιος από τους διαδόχους του)
Η παγκόσμια φύση του καπιταλισμού, η παγκόσμια αλληλεξάρτηση των παραγωγικών δυνάμεων δηλαδή, επιβάλει την παγκόσμια φύση του σοσιαλισμού: αυτή είναι μια απλη μαρξιστική άλήθεια. Οι σταλινικοί όχι μόνο δεν έβαλαν στόχο την επέκταση της επανάστασςη αλλά αντίθετα ταυτόχρονα με "τον σοσιαλισμό σε μια χώρα" δηλαδη στη Ρωσία, "ανακάλυψαν" ότι καμιά άλλη χώρα δεν ήταν έτοιμη για τον σοσιαλισμό αλλά έπρεπε να περάσει κάποια αστικοδημοκρατικά στάδια πρώτα που να αναπτυχθούν οι παραγωγικές δυνάμαεις. Με λίγα λόγια έπρεπε κάθε χώρα (από την ελλάδα μέχρι το ...πριγκηπάτο του Μονακό) να φτιάξει τη δική της αεροπορική βιομηχανία κ.ο.κ. για να είναι ώριμη για σοσιαλισμό. Αντίθετα η καθυστερημένη οικονομικά Ρωσία μπορούσε να φτάσει μέχρι και τον κομμουνισμό μόνη της!

τον σταλινισμός κάνεις σοβαρά δεξιά λάθη αρχών.

λες: <<Ο Λένιν στο παραπάνω απόσπασμα, όταν μιλούσε να "οργανώσει την δική της σοσιαλιστική παραγωγή" εννοούσε απλά να πάρουμε το κουμάντο στην οικονομία από τους καπιταλιστές και να αρχίζουμε να τη σχεδιάζουμε.>>

Οταν οι μαρξιστές μιλάνε για οργάνωση της σοσιαλιστικής παραγωγής,
εννοούν τον σοσιαλισμό,
δεν εννοούν: <<να πάρουμε το κουμάντο στην οικονομία από τους καπιταλιστές>>!!!??? ε??

Το συμπέρασμά αυτό είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ από μέρους σου, στην πρεμούρα σου να στηρίξεις τον Τρότσκι. Είναι εμφανές
 ο 1923, ο Λένιν έγραφε στη μπροσούρα του «για τον συνεταιρισμό»

 
«Πραγματικά η εξουσία του κράτους πάνω σε όλα τα μεγάλα μέσα παραγωγής, η εξουσία του κράτους στα χέρια του προλεταριάτου, η συμμαχία αυτού του προλεταριάτου με τα πολλά εκατομμύρια τους μικρούς και τους πολύ μικρούς αγρότες, η εξασφάλιση της καθοδήγησης της αγροτιάς από αυτό το προλεταριάτο κλπ, μήπως όλα αυτά δεν είναι ό,τι χρειάζεται για να χτίσουμε τον συνεταιρισμό και μόνο με το συνεταιρισμό που πρώτα τον μεταχειριζόμασταν σαν μικρομπακάλικο και που από ορισμένη άποψη έχουμε το δικαίωμα να τον μεταχειριζόμαστε κατά τον ίδιο τρόπο και σήμερα στις συνθήκες της ΝΕΠ, ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ; Αυτό δεν είναι ΑΚΟΜΑ ανοικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας, είναι όμως Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ. >>

Ερχονται όλα αυτά που έλεγε ο Λένιν πριν το θάνατό του, σε καμία αντίθεση με αυτά που έπραξε ο Στάλιν , με την εκβιομηχάνιση και την κολεκτιβοποίηση;
οχι

Ο Λένιν λοιπόν ήταν σταλινικός!!!! χαχα Εκεί καταλήγουμε. Αφησέ το Δεατζή μου σίγουρα ο Τρότσκι είχε διαφορετική άποψη από τους Λένιν-Στάλιν.

Αλλωστε ο Τρότσκι πάντα είχε, μέχρι το '17 διαφορετική άποψη από τους Λένιν-Στάλιν, γι αυτό και ήταν μενσεβίκος κι όχι μπολσεβίκος.

επειδή με "κατατροπώσατε" αποχωρώ. Η ιστορία θα δείξει (έχει δείξει δηλαδή ήδη εδώ και μερικές δεκαετίες αλλά κάποιοι δεν εννοουν να καταλάβουν. Δεν πειράζει ευτυχώς δεν τους ακούει κανείς πια -εξαιρείται το ΚΚΕ που εξακολουθεί να είναι υπολογίσιμο απομεινάρι του σταλινισμού). Αντε καλό βράδυ...

εσείς οι τροτσκιστές όταν δεν έχετε επιχειρήματα, απαξιώνετε τους άλλους και λακίζετε;

Τεσπα αν σε "κατατροπώσαμε", τόσο απλά, φαντάσου πόσο εύκολα θα σε "κατατροπώσουμε" και στο real life, οταν το κίνημα θα αρχίσει να ασχολείται σοβαρά με το παρελθόν του.

Ο τροτσκισμός τελικά είναι μια πολύ απλοϊκή σύλληψη που καταρρίπτεται αμέσως από την ιστορία και την ίδια τη ζωή.

από ΔΕΑτζής 01/07/2007 1:41 πμ.


"εμείς οι τροτσκιστές" έχουμε κι άλλο οπουρτουνιστικό κουσούρι: ...νυστάζουμε κι όλας!

από ΔΕΑτζής 02/07/2007 1:42 μμ.


1. Μετά την επανάσταση του 1905, οι ρεφορμιστές κάθε είδους είχαν την άποψη ότι η επανάσταση στη Ρωσία θα είναι αστική και συνεπώς η ηγεσία της επανάστασης θα ανήκει στην αστική τάξη. Στο επαναστατικό στρατόπεδο που αρνιόταν ότι η αστική τάξη της Ρωσίας μπορέι να παίξει επαναστατικό ρόλο ενάντια στον Τσαρισμό, υπήρχαν δυο απόψεις:
α)Η άποψη του Λένιν που μίλαγε για "δημοκρατική δικτατορία του προλεταριάτου και της αγροτιάς" (βλ. στο έργο του "Δυο τακτικές της σοσιαλδημοκταρίας στη Ρώσικη επανάσταση"). Αυτή η "δημοκρατική δικτατορία" θα έπαιρνε αστικοδημοκρατικά μέτρα (απαλλοτροίωση τσιφλικάδων και ευγενών και μοιρασμα της γης στους αγρότες, κατάργηση της μοναρχίας, δημιουργία συντάγματος και κοινοβουλευτικής δημοκρατίας κλπ.). Μετά από αυτή τη δικτατορία ο Λένιν αφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο η αστική τάξη να μπορούσε να βρεθεί στην εξουσία για μακρό χρονικό διάστημα και το προλεταριάτο στην αντιπολίτευση, όπου θα προετοιμναζόταν για τη σοσιαλιστική επανάσταση που θα ακολουθούσε αφού κυριαρχούσε πρώτα ο καπιταλισμός στην μισοφεουδαρχική Ρωσία.
β) Η άποψη του Τρότσκι για "διαρκή επανάσταση". Η άποψη αυτή έλεγε ότι όταν το προλεταριάτο βρεθεί στην εξουσία με την υποστήριξη της αγροτιάς δεν μπορεί να περιοριστεί σε αστικοδημοκρατικά μέτρα όπως αυτά που έλεγε ο Λένιν, αλλά θα είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει ακόμα παραπέρα σε μέτρα "σοσιαλιστικής οικοδόμησης"! (δηλ. απαλλοτροίωση των μεγάλων βιομηχανιών, των τραπεζών, των μεταφορών και επικοινωνιών και να αρχίσει να βάζει ένα σχέδιο εργατικού ελεγχου και σχεδιασμού πάνω στους βασικούς τομείς της οικονομίας). Ο Τρότσκι βεβαια αντιλαμαβανόταν ότι μια χώρα από μόνη της (και ειδικά η μισοφεουδαρχική Ρωσία) δεν μπορούσε να "οικοδομήσει το σοσιαλισμό" αλλά πίστευε ότι αυτό θα γίνόταν μέσω της διεθνούς βοήθιεας της προλεταρικαής επάνστασης στις πιο ανεπτυγμένες καπιταλιστές χωρες (που θα έπαιρνε ώθηση από την Ρώσικη επανάσταση).

2. Με το ξέσπασμα του Β' Παγκόσμιου πολέμου και με την ανάλυση του ιμπεριαλισμού σαν το ανώτατο στάδιο του παγκόσμιου καπιταλισμού, ο Λένιν αρχίζει να αναθεωρεί εν μέρει τη στάση του για τη Ρώσικη επανάσταση και να τη βλέπει σαν μέρος της παγκόσμιας προλεταριακής επανάστασης.  Με το ξέσπασμα της πρώτης Ρώσικης επανάστασης το Φλεβάρη που ανέτρεψε τον Τσάρο και ανέλαβε η προσωρινή αστική κυβέρνση, ο Λένιν προσχωρεί πλήρως στην αντίληψη ότι ανάμεσα στο αστικοδημοκρατικό στάδιο και στο σοσιαλιστικό στάδιο της επανάσταση δεν υπάρχει καμιά μακροχρόνια περίοδος καπιταλιστικής ανάπτυξης αλλά αντίθετα η προλεταριακή επανάσταση γίνεται άμεσο καθήκον. Στα "Γράμματα από μακρυά", στις "θέσεις του Απρίλη" και σε όλα τα έργα του εκείνης της περιόδου (βλ. άπαντα τομος 31 εκδόσεις Σύγχρονη εποχή), ο Λένιν μιλάει για άμεση κατάληψη της εξουσίας από το προλεταριάτο σαν το πρώτο βήμα της παγκόσμιας προλεταριακής επανάστασης και τσακώνεται με τα μέλη της Κ.Ε. των μπολσεβίκων (ανάμεσά τους και ο Στάλιν) που έδιναν μισουποστήριξη στην προσωρινή κυβέρνηση του Κερένσκι.
Για παράδειγμα στο άρθρο του "τα καθήκοντα του ΣΔΕΚΡ στη Ρώσικη επανάσταση" (σελ.72) που γράφτηκε πριν ακόμη φτάσει στη Ρωσία, τελειώνει ως εξής:
 "Ζήτω η Ρώσικη Επανάσταση!- Ζήτω η παγκόσμια εργατική επανάσταση που άρχισε!"
Όταν έφτασε στη ρωσία και βγήκε από το βαγόνι, στον σταθμό τον περίμεναν χιλιάδες εργάτες και στρατιώτες. Η Πράβδα (υπό τον Στάλιν) δεν αναδημοσίευσε όλο το λόγο του (ο Στάλιν ήταν αντίθετος με την κατάληψη της εξουσίας από τους εργάτες όπως προείπα) αλλά γράφει ένα πολύ μικρό ρεπορτάζ. Σε αυτό αναφέρεται:
"ο σ. Λένιν χαιρέτησε το επαναστατικό ρωσικο προλεταριάτο και τον επαναστατικό ρώσικο στρατό, που μπόρεσαν να απελευθερώσουν όχι μόνο τη Ρωσία από τον τσαρικό δεσποτισμό, αλλά και που έκαναν την αρχή της κοινωνικής επανάστασης σε διεθνή κλίμακα"

3.
Καμιά συζήτηση για "σοσιαλισμό σε μια μόνη χώρα" δεν υπήρχε τότε γιατί πολύ απλά αυτή η σταλινική θεωρία εμφανίστηκε μόνο μετά το θάνατο του Λένιν. Όλα τα έργα του Τρότσκι και ειδικά αυτά για τη διαρκή επανάσταση εκδίδονταν μαζικά από τα επίσημα τυπογραφεία του σοβιετικού κράτους και ούτε ο Λένιν ούτε ο Στάλιν ούτε κανένας διατύπωσαν ποτέ την παραμικρή υπόνοια ότι "παρεκλίνουν" από την επίσημη γραμμή του  μπολσεβίκικου κόμματος. Στο 4ο συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς Νοέμρης -Δεκέμβρης 1922 (το τελευταίο που παραβρέθηκε ο Λένιν αν και ήδη άρρωστος), στην "Απόφαση για τη Ρώσικη επανάσταση" αναφέρεται το εξής:
"Το 4ο παγκόσμιο συνέδριο υπενθυμίζει στους εργάτες όλου του κόσμου ότι η προλεταριακή επανάσταση δεν θα μπορέσει ποτέ να νικήσει στο εσωτερικό μιας και μόνης χώρας, αλλά στο διεθνές πλαίσιο, σαν παγκόσμια προλεταριακή επανάσταση." (Αποφάσεις 4ο Συνεδρίου διεθνούς, εκδόσεις Πρωτοποριακή βιβλιοθήκη, σελ 44)

4. Η θεωρία του Στάλιν για "σοσιαλισμό σε μια μόνη χώρα" εμφανίζεται μετά τον θάνατο του Λένιν γύρω στο 1924. Ο Στάλιν, ενώ το 1917 αμφισβητούσε τη δυνατότητα σοσιαλιστικής επανάστασης στη Ρωσία, το 1924 "ανακάλυψε" ότι η ρώσικη οικονομία μπορεί να προχωρήσει με αυτάρκεια στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού, στην απονέκρωση του κράτους και στον κομμουνισμό μόνη της! Αυτή η θεωρία όπως ξαναείπα δεν είχε καμιά σχέση με τον μαρξισμό αλλά βόλευε την ανάδειξη του Στάλιν σε ηγέτη της ανερχόμενης γραφειοκρατίας, αφού της υποσχόταν προνόμια και "ησυχία" σε αντίθεση με τις "περιπέτειες της διαρκούς και της παγκόσμιας επανάστασης.
Ταυτόχρονα με την ξαφνική "ανακάλυψη" ότι η "ανώριμη"  για σοσιαλισμό Ρωσία του 1917(σύμφωνα με τον Στάλιν), το 1924 ήταν "ώριμη" ακόμη και για κομμουνισμό (πάλι σύμφωνα με τον Στάλιν), η σταλινική γραφειοκρατία συνέχισε σε νέες "ανακαλύψεις". "Ανακάλυψε" ότι εκτός από τη Ρωσία, καμιά άλλη χώρα στον κόσμο δεν ήταν "ώριμη για σοσιαλισμό"! Η σοσιαλιστική επανάσταση απαλήφτηκε σαν άμεσος στόχος από τα ΚΚ και την Γ' Διεθνή και στη θέση της μπήκαν αστικοδημοκρατικά, αντιιμπεριαλιστικά κλπ. στάδια, όπου μαζί με "προοδευτικούς αστους και μικροαστους", η εργατική τάξη έπρεπε να στηρίξει την "ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας" σε κάθε χώρα ώστε να μπορεί κάποτε στο μακρυνό μέλλον να γίνει "οικονομικά ανεξάρτητη και ώριμη για τον σοσιαλισμό".
Αυτό ήταν το δεύτερο σκέλος της πολιτκής που πρόσφερε ο Στάλιν στη γραφειοκρατία, γιατί επέτρεπε στην εξωτερική πολιτική της Μόσχας να κάνει κοληγιές με τις δυτικές καπιοταλιστικές χώρες, εξασφαλίζοντας στις δυτικές άρχουσες τάξεις ότι τα ΚΚ αυτών των χωρών δεν προωθούν την σοσιαλιστική επανάσταση αλλά την στήριξη σε αστικές κυβερνήσεςι (Λαικά μέτωπα κλπ.)
Η πολιτική αυτή της σταλινικής γραφειοκρατίας μπήκε σε πλήρη εφαρμογή τη δεκαετία του 30, όταν η γραφειοκρατία επικράτησε πλήρως μέσα στο κόμμα και στο κράτος, τσάκισε κάθε δυνατότητα αντίστασης των εργατών και αγροτών και μακέλεψε όλη την παλιά φρουρά του μπολσεβίκικου κόμματος. Οι θεωρίες του Στάλιν ήταν η θεωρητική "τεκμηρίωση" του χτισίματος του κρατικού καπιταλισμού στη Ρωσία και της μετατροπής των ΚΚ διεθνώς σε υπηρέτες της εξωτερικής πολιτικής της σταλινικής γραφειοκρατίας. Ο σταλινισμός όχι μόνο δεν είχε καμιά σχέση με τον Λενινισμό και τον μπολσεβικισμό αλλά αντίθετα ήταν η πιο αντεπαναστατικη άρνησή του.

  • Η διαρκής επανάστασης είναι ένα κακέπτυπο της μεταξέλιξης της επανάστασης από αστικοδημοκρατική σε σοσιαλιστική που διατύπωναν Μαρξ-Εγκελς-Λένιν-Στάλιν.
  • Και οι Μαρξ-Εγκελς συμμετείχαν σε αστικοδημοκρατικές επαναστάσεις (1848) προτείνοντας ως στατηγική λύση για το προλεταριάτο, τη δημοκρατική δικτατορία του λαού (στο λαό βάλε και τμήμα της αστικής τάξης, των μικροαστών και βεβαίως τους εργάτες), ενάντια στα κατάλοιπα της αριστοκρατίας και φεουδαρχίας. Προφανώς, σύμφωνα με τους τροτσκιστές και οι Μαρξ-Εγκελς ήταν οπορτουνιστές.
  • Η δυνατότητα της οικοδόμησης του σοσιαλισμού σε μια χώρα ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ (ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ) ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ
  • Το '17 ο Τρότσκι αποδέχτηκε πλήρως το πρόγραμμα των μπολσεβίκων, δεν αποδέχτηκαν οι μπολσεβίκοι το πρόγραμμα του Τρότσκι. Η Διεθνής στα χρόνια του Λένιν δεν ασχολήθηκε με τον επαναστατικό κυβερνητισμό (λαική δικτατορία) γιατί οι θέσεις αυτές ήταν ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ-ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ για τους μπολσεβίκους από το 1905.
  •  Ο Τρότσκι ποτέ δεν έβαλε ζήτημα αναμόχλευσης των παλιών θέσεων με προοπτική την ανατροπή τους. Γιατί δεν τον έπαιρνε. Θα διαφραφόταν πάραυτα από το κόμμα.

σε σοσιαλιστική στη Ρωσσία,
η ζωή επιβεβαίωσε λαμπρά τους μπολσεβίκους και διέψευσε περίτρανα για άλλη μια φορά τον μισο-μενσεβίκο (χαρακτηρισμός που ο απέδωσε ο ίδιος ο Λένιν στον) Τρότσκι.

Ο Τρότκσι ζητούσε άμεσα ΚΥΒΕΡΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ.

Μόνο που η επανάσταση του Φλεβάρη του 17 ήταν αστικοδημοκρατική και έφερε στην εξουσία την δικτατορία του λαού (σοβιετ εργατών και αστικό κοινοβούλιο).
Του ξέφυγε του Τρότκσι ένα ολόκληρο στάδιο.

Ο πόλεμος ήταν αυτός που αφύπνισε τις τεράστιες μάζες των μικροαστών στην επανάσταση του Φεβρουαρίου και οι τρομακτικές συνέπειές του στην κοινωνία της Ρωσσίας, απαιτούσαν την γρήγορη-εξέλιξή της σε ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.
Οπότε και ο Λένιν διατυπώνει τις Θέσεις του Απρίλη για σοσιαλιστική επανάσταση και όλη η εξουσία στα εργατικά σοβιέτ..

Το 1905 δεν υπήρχε η τρομακτική ταχύτητα-εξέλιξη που έφερνε ένας ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ στην επανάσταση.

Οι μπολσεβίκοι τότε είχαν δίκιο να πιστεύουν ότι η δικτατορία του λαού, για την οποία πάλευαν μέσω της επανάστασης, θα ήταν μακροχρόνια.

-----
μετά τη λήψη της εξουσίας από τους μπολσεβίκους το '17, ο Τρότσκι ουδέποτε, του Λένιν εν ζωή παρόντος, έθεσε ζητήματα ενάντια στο πρόγραμμα των μπολσεβίκων.

----

όσον την Ευρώπη 3η Διενής σε όλες τις χώρες της Βορειο-Δυτικής Ευρώπης  (βλέπε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία) θεωρούσε ως στρατηγική την ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,
στη Βουλγαρία επίσης το ενιαίο πέρασμα στην λαϊκή δημοκρατία, την βασική μορφή της δικτατορίας του προλεταριάτου σε χώρες όπου το προλεταριάτο ήταν μια μειοψηφία στον πληθυσμό της χώρας.


αλλά ο Λένιν ενάντια στος "παλιούς μπολσεβίκους" (μεταξύ των οποίων και ο Στάλιν)! Και ο Τρότσκι συμφώνησε φυσικά αφού το νέο πρόγραμμα των μπολσεβίκων ταίριαζε απόλυτα με τις προηγούμενες θέσεις του....
Η μόνη σοβαρή διαφωνία του Τρότσκι με τους μπολσεβίκους ήταν στο ζήτημα του κόμματος και του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Αυτό ο Τρότσκι παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος πριν μπει στο μπολσεβίκικο κόμμα. Ο Λένιν έγραφε ότι "από τότε που ο Τρότσκι κατάλαβε το λάθος του για το κόμμα, δεν υπάρχει καλύτερος μπολσεβίκος από αυτόν"! 
Όλες οι άλλες θέσεις του Τρότσκι ταυτίζονταν με τους μπολσεβίκους και μάλιστα η θεωρία της διαρκούς επανάστασης έγινε με τις θέσεις του Απρίλη του Λένιν επίσημη θέση και των μπολσεβίκων (έστω και χωρίς άμεση αναφορά στον Τρότσκι αφού όταν γράφτηκαν οι θεσεις του Απρίλη ο Τρότσκι ήταν ακόμα εξόριστος και εκτός μπολσεβίκικου κόμματος).
Ρε σταλίνες ντοκουμέντα δεν θέλατε? 4 σημεία αναφέρω με ντοκουμέντα, πέστε μου σε ποιο από αυτά τα ντοκουμέντα λέω ψέμματα?

Καταρχάς, αντιπαρέρχομαι τον χαρακτηρισμό :"Σταλίνα", εν αντιθέσει με εσένα έχω επιχειρήματα και δεν μένω στις κραυγές και τις εντυπώσεις, όπως κάνει π.χ. ο παραληρηματικός, καφενόβειος Ανατροπέας.

Δεν μου έχεις καταθέσει ούτε ένα ντουκουμέντο.
Η μάλλον μου κατέθεσες ένα, αλλά την πάτησες, γιατί σε αυτό ο Λένιν θεωρεί ότι πρώτιστο επαναστατικό καθήκον κάθε πρόλεταριακού κράτους είναι οργανώσει την σοσιαλιστική παραγωγή και έπειτα να απευθυνθεί με αξιώσεις στους εργάτες των άλλων χωρών να ακολουθήσουν την επανάσταση!!!!χαχα

Αλήθεια που ακριβώς γράφει ο Λένιν (θέλω τόμο, σελίδα, παράγραφο) ότι "ο Τρότκσι έγινε ο καλύτερος μπολσεβίκος", αφού προσωρινώς ανένηψε και δέχτηκε πλήρως το μπολσεβίκικο πρόγραμμα; ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΣ ΜΟΥ.

Και κάτι τελευταίο. Γιατί προσπερνάς ότι στη Ρωσσία έγινε αστικοδημοκρατική επανάσταση;
Θα μπορούσε να γίνει σοσιαλιστική επανάσταση χωρίς την αστικοδημοκρατική του Φλεβάρη του '17 και βεβαίως χωρίς την δημοκρατική επανάσταση του '05 που δίδαξε τις μάζες και η οποία έδωσε στη ζωή τα πρώτα σοβιέτ;;;
Φαντάζομαι το ξέρεις ότι τα σοβιέτ πρωτο-εμφανίστηκαν το '05.

Ολα αυτά ο Τρότσκι τα έσβησε με μια μονοκοντυλιά. Οι μπολσεβίκοι όμως όχι.


ότι καμία σχέση δεν έχουν με τα φληναφήματα του Τρότσκι περί άμεσης εργατικής κυβέρνησης παντού και πάντα.

Ο Λένιν χαρακτηρίζετι το στάδιο της αστικοδημοκρατικής επανάστασης τελειωμένο, η αριστοκρατία συνετρίβη, η εξουσία πέρασε όμως στην αστική τάξη.

Πλέον τα πιο αστικοδημοκρατικά-προωθημένα αιτήματα για την επίλυση των συνεπειών του πολέμου : ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, η εξέλιξη της επανάστασης σε σοσιαλιστική.

Αυτή είναι η διαρκής θεωρία της επανάστασης των Μαρξ-Εγκελς-Λένιν-Στάλιν.

Η θεωρία του Τρότσκι τον οδήγησε το '05 στους μενσεβίκους που θεωρούσαν ότι ο ηγεμόνας της αστικοδημοκρατικής επανάστασης πρέπει να είναι η αστική τάξη και όχι το προλεταριάτο.

από Τσινάσκι 04/07/2007 2:33 πμ.


αν και προσωπικώς δεν θεωρώ (κρίνοντας και από την Κριτική του Πρόγραμματος της Γκότα αλλά και από την ιστορική πείρα) ότι ο Σοσιαλισμός είναι ένα τελειωμένο σύστημα, περισσότερο είναι η κατώτερη φάση της κομμουνιστικής κοινωνίας που βάζει σε διαφορετική βάση την κουβέντα.

ένα απόσπασμα:
http://www.edu.uoc.gr/~poreia/articles/28ax.htm

Το Μάη του 1924 ο Στάλιν υποστήριζε ακόμη τη μαρξιστική άποψη: «Για τη συντριβή της αστικής τάξης δε φτάνουν οι προσπάθειες μιας χώρας αυτό αποδείχτηκε απ’ την ιστορία της επανάστασής μας. Οι προσπάθειες μιας χώρας, για την τελική νίκη του σοσιαλισμού, για την οργάνωση της σοσιαλιστικής παραγωγής, ιδιαίτερα σε μια αγροτική χώρα όπως η Ρωσία, δεν επαρκούν για κάτι τέτοιο, απαιτούνται οι προσπάθειες των προλετάριων των αναπτυγμένων χωρών»

Στα τέλη του 1924 και συγκεκριμένα το Δεκέμβρη στο άρθρο του «Ο Οκτώβρης και οι τακτικές των Ρώσων κομμουνιστών» κάνεις τροφή 180 μοιρών και υποστηρίζει: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία ότι η παγκόσμια θεωρία μίας ταυτόχρονης νίκης της επανάστασης στις κυριότερες χώρες της Ευρώπης, η θεωρία ότι η νίκη του σοσιαλισμού σε μια μόνη χώρα είναι ανέφικτη, αποδείχτηκε ότι είναι τεχνητή, όχι βιώσιμη θεωρία. Η εφτάχρονη ιστορία της προλεταριακής επανάστασης στη Ρωσία δε μιλά υπέρ, μα ενάντια σ’ αυτή τη θεωρία» (Όλα τα σχετικά αποσπάσματα του Στάλιν, από το βιβλίο του Φερνάντο Κλαουντίν – Η κρίση του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, εκδόσεις Γράμματα, 1981).

.από το απόσπασμα που σου παραθέτει ο Τροτσκιστής. Δεν μπήκες βέβαια στον κόπο να το βρεις στα άπαντα Στάλιν, ε; Και μάλιστα ο Τρότσκιστής σου σκόπιμα παραποιεί μια πρόταση. Δες και θα καταλάβεις.

Γράφει ο Στάλιν στην πρώτη εκδοση της μπροσούρας "για τις βάσεις του λενινισμού"
και στην μπροσούρα "Οκτωβριανή Επανάσταση και η τακτική των ρώσσων κομμουνιστών (Δεκέμβρης 1924)

<<
Με το να γκρεμίσεις όμως την εξουσία της αστικής τάξης και με το να εγκαθιδρύσεις την εξουσία του προλεταριάτου σε μια χώρα, δε σημαίνει ακόμα ότι εξασφαλίζεις την πλήρη νίκη του σοσιαλισμού. Εχεις ακόμα μπροστά σου το κύριο καθήκον του σοσιαλισμού: την οργάνωση της σοσιαλιστικής παραγωγής. Μπορεί όμως να λυθεί αυτό το καθήκον, μπορεί να επιτευχθεί η οριστική νίκη του σοσιαλισμού σε μια χώρα χωρίς τις κοινές προσπάθειες των προλετάριων μερικών προχωρημένων χωρών; Οχι, είναι αδύνατο. Αυτό μας το δείχνει η ιστορία της επανάστασής μας.>>

Και τώρα έρχεται καπάκι η πρώταση από το απόσπασμα που παραθέτει ο Τροτσκισής σου, μόνο που ο κύριος άλλαξε μια λεξούλα.

Ο Στάλιν γράφει:
<<Για την ανατροπή της αστικής τάξης αρκούν οι προσπάθειες μιας χώρας. >>

Ο Τροτσκιστής σου τί γράφει;

<<Για τη συντριβή της αστικής τάξης δε φτάνουν οι προσπάθειες μιας χώρας>>

και έπειτα << αυτό αποδείχτηκε απ’ την ιστορία της επανάστασής μας. Οι προσπάθειες μιας χώρας, για την τελική νίκη του σοσιαλισμού, για την οργάνωση της σοσιαλιστικής παραγωγής, ιδιαίτερα σε μια αγροτική χώρα όπως η Ρωσία, δεν επαρκούν για κάτι τέτοιο, απαιτούνται οι προσπάθειες των προλετάριων των αναπτυγμένων χωρών»


Θα μου πεις οκ, και αν βγάλουμε το δε; Αν βγάλουμε το δε, φίλε Τσινάσκι τότε αλλάζουν κάποια πολύ βασικά πράγματα.

Ο Τρότσκι την ίδια εποχή (Δεκέμβρη 1924) έλεγε ότι όχι μόνο δεν είναι δυνατή η πλήρης νίκη του σοσιαλισμού σε μια χώρα ( η οργάνωση δηλαδή της σοσιαλιστικής παραγωγής σε σχέση με την οριστική-τελική νίκη, που είναι η εξασφάλιση όλων των όρων για καμία επιστρφή στον καπιταλισμό) αλλά και ότι η δικτατορία του προλεταριάτου σε μια χώρα δε μπορεί <<να ανθέξει στη συντηρητική Ευρώπη>>!!!!!

Φαντάσου για πόσο σοσιαλδημοκρατική του Τρότσκι τοποθέτηση μιλάμε!!!
Αν κάνουμε επανάσταση να περιμένουμε τις υπόλοιπες χώρες να εξεγερθούν άμεσα γιατί αλλιώς πάει η επαναστατική μας εξουσία!!! Οτι ακριβώς έλεγαν οι σοσιαλδημοκράτες του 2 1/2 Διεθνούς ενάντια στους μπολσεβίκους.

Και αλήθεια τί ακριβώς σημαίνει φίλτατε Τσινάσκι, "συντηρητική Ευρώπη"; Δηλαδή υπάρχει συντηρητική και προοδευτική καπιταλιστική Ευρώπη για τον κύριο Τρότσκι;
Για σκέψου τα όλα αυτά
--------------

Τώρα για την ταμπακιέρα
αυτή η διατύπωση του Στάλιν είναι ανεπαρκής, ο ίδιος το παραδέχεται στην πασίγνωση μπροσούρα του "ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΥ".

Σε αντίθεση με τον Τρότσκι ο Στάλιν έκανε αυτοκριτική αμείλικτη.
( Κάποια στιγμή θα σας πετάξω και την αυτοκριτική που έκανε ότι ο ίδιος άργησε, όχι όμως καθοριστικά για την επανάσταση, να αντιληφθεί ότι ο Λένιν είχει δίκιο με τις θέσες του Απρίλη---->ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ)

Σε τί συνίσταται λοιπόν η ανεπάρκεια της διατύπωσης εκμέρους του Στάλιν;

Ο λόγος στον ίδιο τον Στάλιν.

<< Σε τί συνίσταται η ανεπάρκεια αυτής της διατύπωσης;
Η ανεπάρκειά της συνίστασται στο γεγονός ότι συνδέει σ' ένα ζήτημα δυο διαφορετικά ζητήματα: το ζήτημα για την δ υ ν α τ ό τ η τ α της ανοικοδόμησης του σοσιαλισμού με τις δυνάμεις μια χώρας, στο οποίος πρέπει να δωθεί καταφατική απάντηση, και το ζήτημα για το αν η χώρα της δικτατορίας του προλεταριάτου μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της α  π ό λ υ τ α   ε ξ α σ φ α λ ι σ μ έ ν ο από μια επέμβαση, και συνεπώς από την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος, χωρίς την νικηφόρα επανάσταση σε μια σειρά άλλες χώρες, στο οποίο πρέπει να δωθεί αρνητική απάντηση.
Δε μιλώ πια για το γεγονός ότι η διατύπωση αυτή μπορεί να δόσει αφορμή να σκεφθεί κανείς πώς είναι αδύνατη η οργάνωση της σοσιαλιστικής κοινωνίας με τις δυνάμεις μιας χώρας, πράγμα που φυσικά δεν είναι σωστό.>>

Ικανοποιημένος φίλε Τσινάσκι;

από Νίκος 04/07/2007 3:44 πμ.


άλλο οριστική-τελική νίκη του σοσιαλισμού σε μια χώρα που μπορεί να εγγυηθεί μόνο αν η επανάσταση και ο σοσιαλισμός έχουν πραγματοποιηθεί σε μια σειρά από χώρες

κι άλλο πλήρης νίκη του σοσιαλισμού, που σημαίνει πραγματοποίηση του σοσιαλιστικού τρόπου παραγωγής δηλαδή της συντριβής του αστικού τρόπου παραγωγής σε μια χώρα..

από Νίκος 04/07/2007 3:58 πμ.


π λ ή ρ ο υ ς και ο ρ ι σ τ ι κ ή ς- τ ε λ ι κ ή ς  νίκης του σοσιαλισμού
συναντάται σε όλο το έργο του ακριβολόγου... ΛΕΝΙΝ!!!

Πεδίον "δόξης λαμπρόν", να το διαψεύσετε τροτσκιστές μου.

από προβοκάτορας 04/07/2007 2:24 μμ.


  Να κάνω μια πρόταση: Ξεχωριστό ιντιμίντια άθενς αρχαίας ιστορίας.
Απ'τον πατερούλη-στάλιν ως τον ξεπερασμένο παππούλη του σοσιαλισμού τρότσκι.
Να ανατεθεί δε η αρχισυνταξία στον μέγα ιστορικό Τσινάσκι και σ'έναν σταλινικό εξ αδιαιρέτου.οι γραφές! Αφού κατά βάθος είμαι σίγουρος είσαι περίεργος να μάθεις την αλήθεια. Γι αυτό και σίγουρα διάβασες ολόκληρό το νήμα ατιμούλη, για να κάνεις την πρότασή σου.

Τσινάσκι περιμένω σχόλιό σου, κατά το βράδυ θα αναρτήσω τα μαργαριτάρια που ο Τρότσκι έγραφε εκείνη την εποχή της αντιπαράθεσης για την "συντηρητική" Ευρώπη.

φτου... τα λέμε


διαβάστε πως τον ξεμπροστιάζει παραπάνω ο σταλίνας "Νίκος"

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License