Νεο-παλαιο-σταλινο-ζαχαριαδικοί.

Δώρο στους ακραιφνείς και γνήσιους σταλινοζαχαριαδικούς για ..τις επαναστατικές τους θέσεις σχετικά με τους συμμάχους τους στην περίοδο του πολέμου και αμέσως μετά.

Θαυμάστε ...σταλινική σκέψη που την πασάρισαν  για Μαρξισμό-Λενισμό (!)  όλοι στην ηγεσία του ΚΚΕ την περίοδο του πολέμου και αμέσως μετά...και την αναμασάναι (περίφανα!!!) οι διάφοροι στο ιντυ...ΓΝΗΣΙΟΙ σταλινο-ζαχαριαδικοί, ακόμα και σήμερα!

      ΜΙΑ  ΚΑΘΙΣΤΕΡΗΜΈΝΗ  ΚΡΙΤΙΚΗ.

Στην νέα φάση της δήθεν αποσταλινοποίησης στα νέα  συμφερόντα της Χρουτσωφικής γραφειοκρατίας, τα ΚΚ όλου του κόσμου και αυτά που πήγαν ενάντια στην πολιτική των άλλων σταλινο-μαοϊκών της Κίνέζικης γραφειοκραστίας, προσάρμωσαν την πολιτική τους με αυτήν της Ρωσίας, η οποία προώθησε την αντι-προσωπολατρία "ξεχαίζοντας" τον αρχιπατέρα στάλιν ( σαν αποδιοπομπαίο τράγο ότι ντε και καλλά ΟΛΑ τα κακά τα έκανε αυτός...από μόνος του!!!!) οι ρώσοι και οι εκάστοτε πατερούληδες -στάλινούληδες σε χώρες που υπείρχαν ΚΚ πχ Ζαχαριάδης και η τότε ηγεσία του ΚΚΕ.
Η γραφειοκρατία εξελίσεται και σαν τον χαμελέοντα φιάχνει νέα ιστορία με νέες, η παλιές αλήθειες, συχνά παρμένες από τους τοτεινούς θανάσιμους εχθρους π.χ. Τροτρσκιστές.
Κάτι τέτοιο έκαναν και οι δήθεν αντισταλινικοί-αντιζαχαριαδικοί  της Κ. Ε του ΚΚΕ στην απόφαση του 8ου Συνεδρίου τον Αύγουστο τουν1961...που δεν ξεχνάει όμως να λιβανίζει και τον στάλιν και τον ζαχαριάδη κατά διαστήματα από τον Ριζοσπάστη.

   " Η  Κ.Ε του ΚΚΕ έτρεφε αυταπάτες σχετικά με τους πραγματικούς σκοπούς των ιμπεριαλιστών για τη χώρα μας. Δεν είχε καθαρή προοπτική και σαφή αντίληξη των σχεδίων των 'Αγγλων ιμπεριαλιστών που προετοίμαζαν επίμονα την αποκατάσταση της προπολεμικής τους κυριαρχίας στην Ελλάδα και την παλινόρθωση της εξουσίας της ολιγαρχίας....Δεν αντιμετώπισε  Μαρξιστικά-Λενιστικά το πρόβλημα της εξουσίας. Έκανε απαράδεκτες υποχωρίσεις απέναντι στους Άγγλους ιμπεριαλιστές και την ντόπια αντίδραση με τις συμφωνίες Λιβάνου, Γκαζέρτας, Βάρκιζας."
 (Απο τις αποφάσεις του 8ου συνεδρίου του ΚΚΕ τον Άύγουστο του 1961).

Να τι έγραφε όμως  η "Κομμουνιστική Επιθεώρηση"(όργανο του ΚΚΕ της κατοχής το Μάρτη του 1943), όταν μαζί με τους εγγλέζους και τους έλληνες καπιταλιστές προετοίμαζαν την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς που τ΄ άχαν κανονίσει οι 3 μεγάλοι του τότε κόσμου, Στάλιν-Τσώρτσιλ -Τρούμαν, η Ελλάδα να πέσει με το μέρος των καπιταλιστών. Όλοι που αντιδρούσαν  σ' αυτό τους εκτελούσαν σαν... προδότες και πράχτορες του φασισμού. Χιλιάδες ανώνυμοι αγωνιστές κομμουνιστές εκτελλέστηκαν, με πρωτοπόρους όλους τους τροτσκιστές και τους παλαιο-αρχειομαρξιστές.

Για να δούμε τι έγραφαν για τους τροτσκιστές οι φίλοι των εγγλέζων ιμπεριαλιστών στην "Κομμ.Επιθεώρηση" τον Μάρτη του 1943: 
   Η  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ  ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ  ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ.(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
          ΚΑΙ  Η  ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΗ  5η ΦΑΛΑΓΓΑ:

 "Ετσι χαίρεται και εψυχώνεται κι' ο λαός μας τούτη την  περίοδο που ο πόλεμος έκλινε οριστικά την πλάστιγκα με το μέρος των συμμάχων, δηλαδή με το μέρος της λευτεριάς. Κι' όμως μέσα σ' αυτήν την έξαρση των ενθουσιασμών  και των ελπίδων,  έρχονται σαν τα μαύρα κοράκια οι πληρωμένοι τροτσκιστές και σκούζουν:

  "Ένα κύμα από ελπίδες έχει πλυμιρίσει το λαό με με αφορμή την νίκη των ¨Αγγλο-Αμερικάνων ιμπεριαλιστών στην Αφρική...
Όχι, οι άγγλοι και οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές κι' αν έρθουν, δεν θ' άρθουν  για να μας ελευθερώσουν. Σε συνενόηση με τους Έλληνες κεφαλαιοκράτες θα συνεχίσουν το έργο των Γερμανών και Ιταλών  ιμπεριαλιστών. Και θα ξανά φτιάξουν  το παλιό αστικό Ελληνικό κράτος, για να διαιωνίσουν τη σκλαβιά μας".
("Τροτκιστική 5η φάλαγγα", άρθρο στην "Κομμουνιστική"επιθεώρηση της κατοχής Μάρτης 1943.)

Ελάτε ρε τώρα εναπομείναντες σταλινο-ζαχαριαδικοί original  όμως και όχι δήθεν αντιζαχζαριαδικό-σταλινικοί του σημερινού ΚΚΕ που ναι μεν αλλά όμως, το παίζουμε και με τον στάλιν και με τον κρούτσεφ ...και με τις κυβερνήσεις  με ΜΠΑΤΣΟΚ-Ν.Δ.

Ανατροπέας.

από Hayy@m 29/06/2007 2:02 μμ.


 Επιτέλους γύρισες σε αυτά που ξέρεις. Τι τις θες εσύ τις κριτικές σε αναρχικούς, αυτόνομους και καστοριαδιακούς; Εκεί, στον φυσικό σου χώρο. Τι έγινε το 1924, τι έγραψε ο Χρουτσώφ το 52 και άλλά τέτοια ζητήματα που απασχολούν όλο τον σύγχρονο κόσμο.

από Ανατροπέας. 29/06/2007 4:33 μμ.


  Καλλά εσύ δεν θα στεναχωρηθείς λιγουλάκι από το μαρξιστικό πέσημο του τροτσκισμού, σε δεδηλωμένους εχθρούς  σαν τον πολιπήκοιλο σταλινισμό, που και οι δικοί σου (Καστοριαδικοί, @, αυτόνομοι) την πέφτουν στον τροτσκισμό;
Και ακόμα θα στεναχοριώνται και όλοι οι φασίστες που εμείς οι τροτσκιστές λέμε ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα πολιτικής ύπαρξης και οι σοσιαλδημοκράτες και όποιοι δημοκράτες, γιατί εμείς λέμε ότι μόνο η δικτατορία του προλεαριάτου θα γκρεμίσει όλο το καπιταλιστικό σύστημα και στη θέση του θα γίνει η αταξική κοινωνία...όποτε και όταν ανταποκριθούν οι ανάγκες και ανατροπής και ανάπλασς της αταξικής αυτής κοινωνίας.
Όλοι εσεις είσατε εχθροί της Σοσιαλιστικής Επανάστασης  και άσε ρε τα σάπια ότι παραμύθι είναι εχθροί  σου οι σταλινικοί, που εμείς τους ξεμπροστιάζουμε.με στοιχεία αδιάσηστα.
Ένοια σου και θα έρθει και η σειρά του κυρίου Καθηγητά της Σορβόνης...που κατέληξε από επαναστάτης  Τροτσκιστής στα κάτεργα της ακροναυπλίας, σε δηλωσία και εχθρό-σιγά σιγά και του τροτσκισμού και στο τέλος αναγνωρισμένος επίσημα (και με μισθό ) σαν διεθνή περσόνα ακαταλαβίστηκων και μπερδεμένων θεωριών που καταλείγουν σε αρεστές σε τύπους σαν και σένα αυτοανερούμενοελευθεριακόαυτόψυχοδελικόαναλύσεις..και στο τέλος ζήτω η βυζαντιονολογία.

Ανατροπέας.

από Μπάροουζ 29/06/2007 6:33 μμ.


Βρε Ανατροπέα, σου κάνει πλάκα ο Hayy@m κι εσύ την πέφτεις στον Καστοριάδη. Για'μένα καλά κάνεις και κριτικάρεις το σταλινισμό, έστω κι από την τροτσιστική σκοπιά και δεν έχει σημασία πόσο παλιά έγινε κάτι διότι η ιστορία έχει πάντοτε ενδιαφέρον.

Από 'κει και πέρα είναι λιγάκι άδικο να χαρακτηρίζεις τον Καστοριάδη "ακαταλαβίστικο" (πέραν των έργων του των σχετικών με ψυχολογία που είναι τα πιο "δύσκολα" αλλά έχουν ένα ενδιαφέρον, μικρότερο όμως, για'μένα, από τα πολιτικά) και πολύ περισσότερο "αυτοαναιρούμενο". Δηλαδή είναι τόσο κακό να έχει κανείς το θάρρος της κριτικής σε θεωρίες που κι ο ίδιος/α διατύπωνε παλιότερα και να εξελίσσει τη σκέψη του; Και δεν έγινε εχθρός ειδικά του τροτσκισμού αλλά επικριτής του μαρξισμού-λενινισμού γενικότερα και κυρίως του "υπαρκτού" σοσιαλισμού. Ότι υπήρξε από ένα σημείο και ύστερα περισσότερο θεωρητικός παρά πρακτικός "ανατροπέας" και έγινε γνωστός σε διανοουμενίστικους πανεπιστημιακούς κύκλους είναι αλήθεια αλλά δεν έπαψε ποτέ να πολεμά τον καπιταλισμό και την αστική "δημοκρατία", από τη σκοπιά του. Τόσοι και τόσοι, π.χ. ο Αντόρνο, γίνανε σε κάποια στιγμή της ζωής τους καθηγητές, αυτό δηλαδή αναιρεί οτιδήποτε έχουν πει και κάνει; Λες και δεν κάνουμε όλοι συμβιβαστικές επιλογές επιβίωσης μέσα στην ετερόνομη καπιταλιστική κοινωνία....

Άλλο να διαφωνείς με το θεωρητικό του έργο (αποδεκτό) κι άλλο να προσπαθείς να μηδενίσεις τη θεωρητική συνεισφορά του μέσω της αμαύρωσης του ατόμου του λόγω κάποιων αμφιλεγόμενων επιλογών στη ζωή του.
Κάτι που κάνουν συστηματικά και άλλοι σε άλλα θρεντ.

από χαχαχα 29/06/2007 6:52 μμ.


  ρε Ανατροπέα, εσυ πριν κανά-δυο χρόνια, σε άλλη συζήτηση, δεν έλεγες πως για τις δηλώσεις δεν ειναι καταδικαστέος κανείς γιατί λόγω συνθηκών, πίεσης, βασανιστηρίων κτλ, κτλ., κατανοητό το ανθρώπινο του πράγματος:

από Hayy@m 29/06/2007 9:09 μμ.


 Aυτό ακριβώς λέω και εγώ. Τι θες τους Καστοριάδηδες τους σιτουασιονίστηδες και τους άλλους... κουλτουριαρέους;  Τασκένδη και ξερό ψωμί.

 Nα σου θυμήσω το κομμάτι για το οποίο ο φίλος σου ο Τσινάσκι με κατηγόρησε... για οππορτουνισμό(!!!).

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=615277
από @@@@ 29/06/2007 9:29 μμ.


Oι τροτσκιστές συνεργάζονταν με τους ναζί;Eγώ τροτσκιστής δεν είμαι αλλά η μαλακία έχει και τα όρια της!Εδώ κόβονται άλλα κι άλλα,τέτοιες ελεινές συκοφαντίες γίνετε να μένουν ανέπαφες;Εκτός αν παραμένουν για να γίνετε ευρύτερα γνωστό πόσο μπορεί να καεί ένας εγκέφαλος.
Ακροαριστερέ πήγαινε να δεις τπτ φώτο απο τα γκούλαγκ που έστελναν οι σταλινικοί ομοιδεάτες σου τους αγωνιστές για να καταλάβεις πως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τα νταχάου που αναφέρεις.....

από πραγματικός ακροαριστερός 29/06/2007 9:31 μμ.


μήπως σε κανα άσυλο για κούτβηδες με αλτσχάιμερ? Μήπως η ΚΕ του ΚΚΕ που υμνούσε τους εγγλέζους ήταν τροστσιστική φράξια ενάντια στο Ζαχαριάδη? Σταλινάτζα, θα σε έλεγα επικίνδυνο αντεπαναστάτη αλλά οι μέρες που ήσασταν επικίνδυνοι έχουν περάσει κάτι δεκαετίες τώρα. Ο σταλινισμός πέθανε -η ιστορία αποφάνθηκε! Κάποιοι σαν και σενα που όχι μόνο αρνείστε να το καταλάβετε αλλά μιλάτε με το θράσος της εποχής του "πατερούλη", η θέση σας είναι στο ψυχιατρείο... 

από @@@@ 29/06/2007 9:33 μμ.


"Σκατά στο λάκκο λοιπόν των δοσίλογων ταγμασφαλιτών-τροτσκιστών." Αυτό δεν είναι άξιο κοψίματος;Αν εγώ πω "σκατά στον τάφο του Τσουτσουβή" δεν θα με κόψετε στο δευτερόλεπτο;Το να βρίζουμε τους σφαγιασθέντες τροτσκιστές αγωνιστές απο την εγκληματική οργάνωση της ΟΠΛΑ είναι θεμιτό;

από πραγματικός ακροαριστερός 29/06/2007 9:42 μμ.


γιατί αν δεν είναι σε άσυλο για κούτβηδες αλλά σε κάποια  "ακροαριστερή" οργανωση θα ήθελα σφόδρα να μάθω ποια είναι

από Ηayy@m 29/06/2007 9:56 μμ.


 τι σημαίνει "φυσικός ηγέτης του ΚΚΕ". Δηλαδή ήταν εκ γενετής γονιδιακά προγραμματισμένος για γ.γ. ;

από Παπα-Αλαβάνος 29/06/2007 10:29 μμ.


  Η ομάδα του Χρουστσιώφ έχαιρε της εμπιστοσύνης του Στάλιν μερικούς μήνες πριν το θάνατό του.

Τουναντίον, με το Μπέρια, σχεδίαζε τον κατατρεγμό στελεχών, όπως ο Μολότωφ, τον οποίο έπαψε από υπουργό εξωτερικών, ενώ τη γυναίκα του είχε εξορίσει ως συμμετέχουσα στην "κατασκευασμένη" σκευωρία των Εβραίων κατά της ζωής του, ο μεγάλος "πατερούλης".

Για την ιστορία ο Χρουστσιώφ την περίοδο της διαδοχής (από το Λένιν στο Στάλιν), ήταν προσκείμενος στον ΤΡΟΤΣΚΥ.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ !

Πού τα βρήκα όλα αυτά ?

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, στις πρωτογενείς πηγές. Μία από αυτές είναι η ΠΡΑΒΔΑ, η εφημερίδα που κάποτε εξέδιδε ο ΣΤΑΛΙΝ.

από Hayy@m 29/06/2007 10:37 μμ.


Όταν τα λέγανε αυτά οι αναρχικοί ο Τρότσκι έλεγε για "συμμορίτες" και παντελόνια καμπάνες. Όταν ο Μαχνό έπαιρνε τα κεφάλια των τσεκάδων ήταν "αντεπαναστάτης". Τώρα λοιπόν τι κλαίγεστε; Στο κάτω κάτω εσείς δεν τους στηρίζατε 60 χρόνια; Αυτοί σας σφάζανε και σεις μιλάγατε για "εκφυλισμένο εργατικό κράτος".

από σοβαρέψου 29/06/2007 10:46 μμ.


δεν έχω ακούσει ποτέ κανένα σταλινικό να λέει ότι ο Χρουστσώφ ήταν με τον Τρότσκι, που ανακάλυψες εσύ τέτοια παγκόσμια αποκλειστική "είδηση"?
Ο Χρουστσώφ πολέμησε  σε ηλικία 24 χρόνων όπως και εκαττομμύρια άλλοι στον εμφύλιο στον κόκκινο στρατό. Αυτό εννοείς ότι ήταν με τον Τρότσκι?  Ο Χρουστώφ εμφανίστηκε σε κάπως σημαντική θέση της κομματικής ιεραρχίας μετά το '30 http://en.wikipedia.org/wiki/Nikita_Khrushchev

από Hayy@m 29/06/2007 10:53 μμ.


After the war, Khrushchev was given a series of political assignments and received his first formal training in Marxism at a Technical College. After graduation he was appointed to a political post in Ukraine, where Lazar Kaganovich, a protege of Joseph Stalin, was head of the Communist Party. Khrushchev joined Kaganovich in supporting Stalin in his power struggles against Leon Trotsky and Nikolai Bukharin. With Stalin's success, Khrushchev's career soared. In the 1930s Khrushchev was promoted from one political position to the next, until finally, in 1935, he became second in command of the Moscow Communist Party. In Moscow, Khrushchev oversaw construction of much of Moscow's subway system, and in 1939 he became a full member of the Politburo. 

από ιερά συμμαχία 29/06/2007 11:07 μμ.


ενάντια στον Τροτσκισμό

από Παπα-Αλαβάνος 29/06/2007 11:14 μμ.


  στη δικτυκή αγγλική έκδοση της σημερινής (καπιταλιστικής ΠΡΑΒΔΑ), http://english.pravda.ru

Σε άρθρο Ρώσου δημοσιογράφου, ψάχνοντας, γενικά, για το τί έχει καταχωρήμενο η ιστορική ΠΡΑΒΔΑ, με την σημερινή καπιταλιστική ιδιοκτησία, για τη Σοβιετική Ενωση τα χρόνια της Επανάστασης.

Οντως ο Χρουστσιώφ, εμφανίζεται φίλα προσκείμενος με τις ιδέες του Τρότσκυ, στα νιάτα του. Δεν ήταν ο μόνος εκείνη την εποχή. Οι μέθοδοι πειθούς του "πατερούλη" μετέστρεψαν πολλούς. Δεν έχω πρόχειρο το link, αλλά, όταν  το διάβασα, ξεράθηκα ...

Πώς επιβίωσε, ώστε να γίνει ο Κομματικός υπερασπιστής του Στάλινγρκαντ απένατι στους Ναζί εισβολείς και κατοπινός ευνοούμενος του Στάλιν (λίγους μήνες πριν το θάνατό του), μόνο η το Κόμμα ξέρει...

από Hayy@m 29/06/2007 11:18 μμ.


ποιός ενδιαφέρεται σήμερα (2007) για τροτσκισμούς και σταλινισμούς; Aρχαιολογική συζήτηση κάνουμε...

...

από @ 29/06/2007 11:26 μμ.


 etsi etsi!pesta hayyam!o monos pou menei panta epikairos einai o trotskismos!:-D

από @ 29/06/2007 11:27 μμ.


akuro, o anarxismos ithela na pw:P

από Hayy@m 29/06/2007 11:27 μμ.


από ότι γνωρίζω για τον Χρουτσώφ, μου φαίνεται τελείως απίθανο. Ακόμα και στην "μυστική έκθεση" τα χώνει στον Τρότσκι.


Ρε Hayy@am  γιτί το κάνεις αυτό; Οσάκις ό άλλος σου παραθέτει αδιάσειστα ντοκουμέντα για κάτι το συγκεκριμένο, εσύ ή δεν απαντάς, ή ξεφεύγεις με διάφορα πχ για τα φαρδιά μπατζάκια των χωρικών-ναυτών, ή καλαμπουρίζεις  για τις... κρυφές ιδιότητες του ναπολέοντα-τρότσκι, αν έκλασε, αν του κλέψανε τον ρουμπινέ του μπάνιου  στο τραίνο και τι μλκες είμαστε γιατί για 60 χρόνια μας σφάζανε οι σταλινικοί και εμείς χαιρόμσατε.
Για την θέση των σταλινικών και των τροτσκιστών στην περίοδο του Β/ Ιμπεριαλιστικού Πολέμου, μπορείς να συμβάλεις σε κάτι;

Ανατροπέας.

από Παπα-Αλαβάνος 29/06/2007 11:33 μμ.


  η Αριστερά είναι διασπασμένη σε άπειρα σχήματα με πρόσχημα την "ορθή" διαδοχή του Λένιν, ή τη μεγαλοσύνη του, πάλαι ποτέ, υπαρκτού σοσιαλισμού.

Όλοι αποδέχονται το Λένιν, αλλά διαφοροποιούνται όσον αφορά στο Στάλιν και στον Τρότσκυ.

Το μεγαλύτερο ανέκδοτο αποτελούν οι Τροτσκιστές, αφού αριθμούν πάνω από 10! οργανώσεις στην Ελλάδα (από ένα έως 300 άτομα εκάστη, μάλιστα, αλληλομισούμενες μεταξύ τους!).

Τα απολιθώματα του Σταλινισμού-Ζαχαριαδισμού (βλέπε φυλλάδα για την ανασύνταξη του ΚΚΕ), δεν είναι τυχαίο που αρθρώνουν λόγο την ίδια περίοδο που, φαίνεται να , παίρνει ¨κεφάλι" ο χερ Καρατζαφέρης.

Οι Εθνικοσοσιαλιστές του ΛΑ.Ο.Σ. έχουν πολλές ομοιότητες με τους Εθνικομπολσεβίκους (νέο φρούτο από σύγχρονη Ρωσία), συνδιάζοντας το λαϊκισμό με την ισχυρή θέληση ενός "πατερούλη ηγέτη", που σώζει τον ταλαίπωρο λαό από τα δεινά του.

από πραγματικός ακροαριστερός 29/06/2007 11:52 μμ.


τότε δεν θα υπήρχε ζήτημα. Ο Τρότσκι ήταν πρόεδρος του Σοβιέτ Πετρούπολης στην επανάσταση το 1905, ήταν ο δεύτερος σε ψήφους ελάχιστα κάτω από τον Λένιν στην εκλογή Κ.Ε. από το συνέδριο των μπολσεβίκων λίγο πριν την επανάσταση (παρόλο που μόλις είχε μπεί στο κόμμα), ήταν ο πρόεδρος του Σοβιέτ Πετρούπολης και στρατιωτικός επικεφαλής της εξέγερσης του Οκτώβρητου 17, ήταν ο αρχιστάτηγος του νικφόρου κόκκινου στρατού στον εμφύλιο πόλεμο. Από την άλλη ο Στάλιν ήταν σχεδόν παντελώς άγνωστος στις πλατιές μάζες και δεκατεύον στέλεχος στο μπολσεβίκικο κόμμα (πίσω από Ζηνόβιεφ, Κάμενεφ, Μπουχάριν, Σβερντλοφ κ.ά.)
Το ζήτημα είναι ποια τάξη και ποια συμφέροντα εκπροσωπούσε ο καθένας. Ο Τρότσκι είχε ένα μεγάλο πρόβλημα: μπορεί να ήταν δημοφιλής στις μάζες αλλά γινόταν όλο και πιο μισητός στην ανερχόμενη γραφειοκρατία γιατί ζητούσε θυσίες, διαρκείς επαναστάσεις και επέκταση της επανάστασηης μέσω της Κομμουνιστικής Διεθνούς, ξαναζωντπανεμα της εργατικής δημοκρατίας μετά την καταστροφή του πολέμου κλπ. κλπ. Γενικά δεν άφηνε τους γραφειοκράτες ήσυχους να απολαύσουν τα ανερχόμενα προνόμιά τους. Αυτή ακριβώς ήταν η δύναμη που οδήγησε τον Στάλιν στην εξουσία. Αν ο Τρότσκι ήθελε να μπει επικεφαλής της γραφειοκρατίας, να της κάνει τα χατίρια και να διεκδικήσει να γίενι αυτός Στάλιν στη θέση του Στάλιν δεν θα υπήρχε δύναμη να τον σταματήσει. Σε σημαντικό βαθμό την ίδια δυσκολία είχαν και τα υπόλοιπα στελέχη των μπολσεβίκων της επαναστατικής εποχής. Για παράδειγμα ο Ζηνόβιεφ φλέρταρε με τη γραφειοκρατία αλλά ταυτόχρονα εξακολουθούσε να παραμένει επαναστάτης. Μόνο έναν άνθρωπο μέσα στην ηγεσία των μπολσεβίκων η γραφειοκρατία θεώρησε "δικό της άνθρωπο", τον Στάλιν. Γι' αυτό επικράτησε και γι' αυτό όσο ενίσχυε την εξουσία του, περασε από λεπίδι όλη την παλιά φρουρά του μπολσεβίκικου κόμματος.

ΥΓ Αν είναι επίκαιρη η συζήτηση μπορούμε να συγκρίνουμε ποια ρεύματα στην αριστερά παγκόσμια ενισχύοντια και ποια εξαφανίζονται ή να δούμε τις πολιτικές εκδόσεις της τελευταίας δεκαετίας και να κάνουμε σύγκριση ανάμεσα σε τροτσκιστικές ή τροτσκίζουσες, σταλινικές ή σταλινίζουσες, αναρχικές ή αναρχίζουσες και να δούμε ποιες θεωρεί ο κόσμος που διαβάζει επίκαιρες...

ΥΓ2 Συγνώμη που βγαίνω εκτός θέματος Ανατροπέα από το 40-45 αλλά indy είναι αυτό, πετάγεται ο καθένας και λέει ότι θέλει, κάποια μπορεί να αγνοηθούν αλλά και κάποια πράγματα δεν πρέπει να περνάνε αναπαντητα

από Παπα-Αλαβάνος 30/06/2007 12:13 πμ.


  Τα πράγματα καμιά φορά ερμηνεύονται σύμφωνα με τις επιθυμίες μας και όχι με την πραγματική τους ιστορική διάσταση.

Παράδειγμα : http://www.revolutionarydemocracy.org/rdv3n1/khrnl.htm

(Φιλοσταλινικοί κομμουνιστές από την ΙΝΔΙΑ, αναλύουν το ξεπεσμό της μεγάλης σοσιαλιστικής πατρίδας που υπερασπίστηκε ο Λένιν και ο Στάλιν, απέναντι στους απατηλούς Μπουχάριν. Τρότσκυ και ... Χρουστσιώφ !)

Χαρακτηριστικό απόσπασμα :

Ever since its foundation the Russian Social Democratic Workers' Party contained an element (the Mensheviks) who held that there could be a Socialist phase in Russia only after capitalism had been fully developed. What was this if not an attempt by the bourgeoisie to affirm its power? This theory was supported by A. Bogdanov, Trotsky and Bukharin and was to be the foundation for the economic policies upheld by Yaroshenko and by Khrushchev and his followers. Naturally each had different political motivations but all were convinced that they were Marxist, even though they were not as history was to show. What was at the root of their deviations? Their theoretical base. They had embraced Communist ideology but they were 'carriers' of the age-old ideology of exploitation.

Μην έχεις καμία αμφιβολία. Αν είχε επικρατήσει ο Τρότσκυ δεν θα ήταν λιγότερες οι εκκαθαρίσεις εσωκομματικών αντιπάλων, και, ίσως, να  ήταν γρηγορότερος ο δρόμος για το πισωγύρισμα στον καπιταλισμό.

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 12:18 πμ.


στην επιεικώς απαράδεκτη, από όλες τις απόψεις (περιεχομένου, ύφους, σύνταξης, ειρμού) δημοσίευσης του κυρ. Ανατροπέα. Ανατροπέα στιγμιαία έγινα ο νεροκουβαλητής σου. Εχυσα νερό στο αντιδραστικό μύλο του τροτσκισμού. Ντροπή μου.

Για την ταμπακιέρα, θα μιλήσετε; Τί ακριβώς προσέφερε ο τροτσκισμός στο προλεταριακό κίνημα στη χώρα μας;

Συμφωνώ, η θέση της ΚΟΜΕΠ που παραθέτει ο Ανατροπευς είναι εξόχως οπορτουνιστική εως αντεπαναστατική. Το ΚΚΕ όμως δεν ήταν μόνο ο συντάκτης της ΚΟΜΕΠ ή τα υψηλά στελέχη του κόμματος.

Το ΚΚΕ ήταν μια μικρή ομάδα διανοουμένων όταν ανέλαβε τα ηνία της ο κούτβης Ζαχαριάδης. Μια ομάδα συγκρίσιμη αριθμητικά (και μόνο) με αυτή του Αρχείου. Στην πορεία όμως ειδικά το 31-36 το ΚΚΕ ηγήθηκε της ταχείας επαναστατικού ανόδου των μαζών, μαζικοποιήθηκε, ανοίχτηκε στην κοινωνία, έκανε την υπόθεση της επανάστασης λαμπρή υπόθεση του εν Ελλάδι προλεταριάτου (διανοείται να ισχυριστεί κανείς από σας το αντίθετο),

ενώ το Αρχείο παρέμεινε μικρή σέκτα με θέσεις πολιτικές όχι απλώς οπορτουνιστικές αλλά άκρως αντεπαναστατικές και ουκ ολίγες φορές για πέταμα. Υπενθυμίζω την θέση των Αρχείων ότι η δικτατορία του Παγκάλου ήταν αστικοδημοκρατική επανάσταση!!!.

Και μες στο πόλεμο το ΚΚΕ έγινε το μαζικότερο κόμμα της Ελλάδας (και  σε επιρροές και σε διαθεσιμότητες, και σε μέλη και στελέχη), καθοδηγώντας τον αγώνα της απελευθέρωσης, που ξεπουλούσαν οι έλληνες μπουρζουάδες. Οταν το Αρχείο πεισματάρικα ενάντια στη ζωή καλούσε σε ντεφαιτισμό!!!

Επαναλαμβάνω, για την ταμπακιέρα θα μιλήσετε;
Τί έχει προσφέρει ο τροτσκισμός στο κίνημα, να πιάσουμε το ελληνικό:
ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ

ΥΓ: για την διγλωσσία-υποκρισία του Ανατροπέα όσον αφορά τους δηλωσίες. Φίλε παραπάνω που την επισήμανες. Η διγλωσσία είναι βασικό συστατικό των τροτσκιστών.
Στη χούντα του Μεταξά οι μόνοι Τροτσκιστές που είχαν ως θέση αρχής ότι και μέχρι το θάνατο δεν πρέπει να λυγίσουν και να σπάσουν, να υπογράψουν δήλωση, ήταν οι τροτσκιστές της Ακροναυπλίας που επηρεάζονταν από τους κομμουνιστές του ΚΚΕ.

Ολοι οι υπόλοιποι Τροτσκιστές έσπαγαν και το σπάσιμό τους το εκμεταλλευόταν η ασφάλεια για να σπάσει τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, να εξαρθρώσει τον παράνομο μηχανισμό του κόμματος, να ξεφτιλίσει τους κομμουνιστές στα μάτια των εργαζομένων, να δείξει στους εργαζόμενους ότι ο αγώνας, η αντίσταση στη χούντα του μεταξά είναι μάταιος

. Το ΚΚΕ όμως επειδή ακριβώς ήταν επαναστατικό κόμμα, διαπαιδαγώγησε  τα μέλη του ενάντια  στις δηλώσεις, ενάντια στα σπασίματα. Εν αντιθέσει με τους τυχοδιώκτες τροτσκιστές που έσπαγαν με το πρώτο χτύπημα.

φιλάκια

κάποιο φεγγάρι στο Νταχάου; Δεν αναφέρομαι μόνο σε έλληνες τροτσκιστές. Ξέρετε πολλούς; Εγώ κανέναν

αλλά πραγματικά με κάνεις και απορώ με αυτά που γράφεις. Πιστέυω ότι γράφω κατανοητά ελληνικά. Λέω ότι αν ο Τρότσκι ήθελε να γίνει Στάλιν στη θέση του Στάλιν θα έπρεπε να μπει επικεφαλής της γραφειοκρατίας και να υπερασίσει τα προνόμιά της και τότε δεν θα μπορούσε να τον σταματήσει κανείς. Και φυσικά αν το έκανε αυτό θα έκανε τα ίδια με τον Στάλιν.
Αλλά λέω ότι δεν το έκανε! Γιατί ο Τρότσκι ήταν επαναστάτης πάση θυσία, ακόμα κι αν αυτό τον οδήγησε κάποια στιγμή να τον κυνηγάνε οι αστοί και οι σταλινικοί όλου του κόσμου. Τί δεν καταλαβαίνεις από αυτό που λέω?

κούτβης; Ενα προλεταριόπαιδο ήταν που από παράνομο συνδικαλισμό στο λιμένα της Ινσταμπούλ, έφτασε να χτίζει κομμουνιστικές όβες σε όλη την Ελλάδα. Η αστυνομία συνεχώς τον κυνηγούσε για τη δράση του. Οταν ανέλαγε τα ηνία του ΚΚΕ, είχε στο ενεργητικό του 6 αποδράσεις!!! Και ακριβώς γιατί ήταν άξιος αγωνιστής, συνεπής κομμουνιστής επιλέγηκε από πιτσιρικάς, από το προλεταριακό κράτος της ΕΣΣΔ, για να καταρτιστεί περισσότερο.

Και η φυλακή βεβαίως δεν πτόησε ποτέ τον Κούτβη μας, που τόσα χρόνια φυλακή που έκανε αυτός από πιτσιρικάς ως τα τριάντα του, δεν έχει κάνει ο μέσος τροτσκιστής σε όλον τον πλανήτη.

Αλήθεια, πόσο χρόνια έκανε φυλακή ο Τρότκσι;

Λιγα τα λόγια
σας για τον κούτβη Ζαχαριάδη.

ΥΓ: κάτι τελευταίο:
Ο Τρότσκι, αφού ήταν τόσο μεγάλος επαναστάτης, όπως λέτε, πώς ζούσε ανέμελα-νόμιμα στο καπιταλιστικό Μεξικό, ρε παιδιά;
Ποιος τον συντηρούσε για να χύνει τη χολή του στην ΕΣΣΔ; ε;


  On Lenin’s death (1924) titular power passed to a triumvirate consisting of Stalin, Lev Kamenev (Trotsky’s brother-in-law), and Grigori Zinoviev. Advocating world revolution, Trotsky came into increasing conflict with Stalin’s plans for “socialism in one country.” Trotsky enjoyed great prestige as a revolutionary leader and had followers in the army and state administration, but Stalin effectively controlled the party machine. The triumvirate, although shaky, firmly opposed Trotsky.

(από : http://www.bartleby.com/65/tr/Trotsky.html)

Αν και ο γαμπρός σου σε έχει για τα "μπάζα", σου φταίει ο Στάλιν ?

Ο ίδιος ο Λένιν θεωρούσε ακατάλληλο τον Τρότσκυ να διαχειριστεί τη συνέχεια της επανάστασης. Τον θεωρούσε απόλυτο, αυταρχικό, ανίκανο να συνθέσει τις διαφορετικές απόψεις.

Ούτε τον άξεστο Γεωργιανό θεωρούσε κατάλληλο. Άλλο αν αυτός αποδείχτηκε "μάγκας" από τα πράγματα.

ΥΓ : Επειδή έχω ζήσει από κοντά ελληνική (κατά φαντασία μαζική) Τροτσκιστική οργάνωση, έχω να πω : Τί να κάνεις τους εχθρούς, όταν έχεις τους πρώην συντρόφους ?

 


από τον οπορτουνισμό

Για απάντησέ μου ρε καρντάσι.

Η στρατιωτικοποίηση των συνδικάτων ποιανού θέση ήταν; Του Τρότσκι δεν ήταν. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΘΕΣΗ ΕΞΟΧΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ;;;

Η θέση του Τρότσκι που διατυπώθηκε εν μέσω του εμφυλίου και του λεγόμενου "πολεμικού κομμουνισιμού", δηλαδή του έκτακτου καθεστώτος που έλαβε η σοβιετική εξουσία για την απόκρουση των ιμπεριαλιστικών στρατών, σε οικονομικό έδαφος βεβαίως εξόχως κρατικο-καπιταλιστικό και ουχί σοσιαλιστικό
η θέση του Τρότσκι λέγω
ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ:
 ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ήταν σοσιαλισμός!

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗ, ΘΕΣΗ ΕΞΟΧΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ;;;

Τί σημαίνουν όλα αυτά; Οτι ο Τρότσκι επεδίωκε να κερδίσει την πλειοψηφία του κόμματος
αντλώντας στήριξη ΣΤΑ ΠΙΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ.

Αντιθέτως ο Στάλιν έκανε πολιτική αρχών και κατόρθωσε όχι απλώς να συντρίψει ιδεολογικά και πολιτικά (έγινε μειοψηφία ο Τρότσκι και οι οπαδοί του στο κόμμα)
τον ΑΡΧΙ-ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ Τρότσκι,
που άλλαζε θέσες σαν τα πουκάμισα,

αλλά να καταπολεμήσει, στο μέτρο του δυνατού τα καθυστερημένα μέλη και να διευρύνει τους αντι-γραφειοκράτες στο κόμμα.

Εξού και τα οικονομικά θαύματα του σοσιαλισμού :
ΕΚΒΙΟΜΗΑΝΙΣΗ-ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΟΠΟΙΗΣΗ
και βεβαίως:
ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

υγ: ρε συ καρντάσι άσε τους αναγνώστες σου να αποφασίσουν αν εσύ είσαι πραγματικός και εγώ τζούφιος. Τέτοια οίηση ποια εσείς οι Τροτσκιστές. Πολύ αλαζόνες είστε ρε παιδάκι μου

από πραγματικός ακροαριστερός 30/06/2007 12:50 πμ.


ήταν ο Πουλιόπουλος που τουφεκίστηκε μαζί με άλλους τροτσκιστές το 41. "Επηρεαζόταν από το ΚΚΕ" ο Πουλιόπουλος, ένας από τους πιο σημαντικούς θεωρητικούς του μαρξισμού (και όχι μόνο στην Ελλάδα)? (εκδόσεις των έργων του συνεχίζοντια μέχρι σήμερα, κανα βιβλίο του Ζαχαριάδη έχεις δει να εκδίδεται τα τελευταία 20 χρόνια?)
Τί έχει κάνει ο τροτσκισμός στην Ελλάδα? Απάντηση: Ιδρυσε το επαναστατικό ΚΚΕ με επικεφαλής τον Πουλιόπουλο. Όταν το ΚΚΕ κυριάρχησε (όχι λόγω πολιτικής αλλά λόγω κύρους της μαμας Ρωσίας), οι τροτσκιστές πορειδοποιουαν ότι τα εθνικοπατριωτικά και αντιιμπεριαλιστικά στάδια του ΚΚΕ οδηγούν στην ήττα και στη σφαγή του κινήματος της εθνικής αντίστασης. Στα Ιουλιανά ήταν με την κλιμάκωση του κινήματος και της γενικής απεργίας για να πέσει ο βασιλιάς και η δεξιά όταν το ΚΚΕ καλούσε για επιστροφή στην κοινοβουλευτική ομαλότητα και εκτιμούσε ότι "δεν υπάρχει κίνδυνος δικτατορίας στην Ελλάδα). Συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και παλεψε για την γενική απεργία όταν το ΚΚΕ έλεγε την εξέγερση "έργο προβοκατόρων". Πώς σου φαίνονται αυτά για συνεισφορά του τροτσκισμού στο επαναστατικό κίνημα στην Ελλάδα?

Στο πρώτο σου κείμενο μας είπες "σκατά στους τάφους μας". Για πες μας σε ποια "ακροαριστερή" οργάνωση ανήκεις που σκοπεύει αν γίνει ποτέ γεγονός η Δευτέρα παρουσία του σταλινισμού να μας καθαρίσει? Να ξέρουμε από ποιους θα πάμε βρε παιδί μου...

Είδες ρε φιλάρα ( τες πά)  Hayy@am ,αναβίωσες την σταλινοζαχαριαδική σχολή των κούτβηδων. ¨Οπως και αυτοί κι' εσύ κάνεις το ίδιο. Κάνεις κριτική σε άσχετα, ατεκμηρίωτα και ακαλέσθητα σχόλια.
Ο υποτιθέμενος ακροαριστερός(;) ΣΑΚΕ-ΟΑΚΚΕ τέλος πάντων κάποιος τριτοπεριοδικός σταλινοζαχαριαδικός, κοπανάει το ίδιο ταμπούρλο.
Κατηγορεί τους τροτσκιστές έτσι ξεκάρφωτα, ενώ εμείς ότι και να λέμε παραθέτουμε γραπτά στοιχεία.  ΟΧΙ δικά μας, αλλά τις περισσότερες φορές δικά τους.
Κάντε ρε και σείς το ίδιο, αν μπορείτε. Ιδ' άλως αμέτε στις σταλινικοζαχαριαδικές σας τρύπες.
Έτσι κι αλειώς ποιός ασχολείτε με σταλινικο-ζαχαριαδικούς σήμερα; Ακόμα και σύ λες ότι η θέση της ηγεσίας του Κ ΚΕ στον πόλεμο, ήταν οπορτουνισμός.
Α! Ρε τυχερέ! Για να τ' όλεγες κάπου την περίοδο αυτή και θα σ' ούλεγα εγώ τη σφαίρα θα άρπαζες στο σβέρκο, αφού θα σε είχαν γυρίσει για φτύσιμο, με μια ταμπελάρα στη πλάτη ΝΑ ...με το συμπάθειο! και που σίγουρα θα έγραφε : "Είμαι προδότης"

Απάντα με ντοκουμέντα γραφτά ρε. Αν δεν έχεις, μπορείς να βγάλεις το σκασμό και άντε γειά.

Ανατροπέας.

από ακρο-αριστερός νέτος-σκέτος 30/06/2007 12:59 πμ.


κάνεις ένα ΒΑΣΙΚΟ ΛΑΘΟΣ
το ΚΚΕ του Πουλιόπουλου χτίστηκε ακριβώς κάτω από την επιρροή του φάρου της επανάστασης.
Το πρόβλημα ήταν αυτό ακριβώς για το ΚΚΕ του Πουλιόπουλο. Οτι παραπέρα δεν μπορούσε να αναπτυχθεί, μέχρι εκεί.

Ο Ζαχαριάδης, σαν μαρξιστής ηγέτης, του έδωσε βάσεις θεωρητικές, πολιτικές, προγραμματικές και το κόμμα ορθοπόδησε,
στέριωσε μες στον εργατόκοσμο, στη φτωχολογιά των πόλεων και κωμοπόλεων. Το ΚΚΕ του Πουλιόπουλου ήταν μια σέκτα, το ΚΚΕ του Ζαχαριάδη είχε μπει στη βουλή

Και οι βάσεις αυτές που έφερε ο κούτβης Ζαχαριάδης στο κόμμα ευδοκίμησαν αργότερα, στον πόλεμο, όταν το ΚΚΕ ηγήθηκε του εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου, που η έκβασή του θα έκρινε ένα νέο παλλαικό πολιτισμό της λευτερίας,χειραφέτησης για τον εργάτη της Ελλάδας.

υγ: δεν είναι και τόσο πρέπον να μου ζητάς εξηγήσεις για θέσεις από τις οποίες λογοκρίθηκα από τη ΣΟ του ινδυ-μέδιου. Για να ξαναλογοκριθώ;
Μόνο με τις πλάτες της ΣΟ μπορείς να κάνεις αντιπαράθεση ατιμούλη;
ε;
Εκτός από αλαζών είσαι και δειλος


από Παπα-Αλαβάνος 30/06/2007 1:04 πμ.


  Ο Πουλιόπουλος εκτελέστηκε το 1944 στην Καισαριανή, προσπαθώντας μέχρι την τελευταία στιγμή να πείσει τους Γερμανούς φαντάρους (προλετάριους) να "ανανήψουν".

Ότι έκαναν και πολλοί ΝΤΕΦΕΤΙΣΤΕΣ τροτσκιστές στην κατοχή. Κάποιοι τόλμησαν και πύκνωσαν τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης. Αλλοι προτίμησαν τον "ντεφετισμό" και άλλοι τη μισαλλοδοξία.

Μνημειώδες παραμένει στην ιστορία το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Μήτσου Γιωτόπουλου (παλαιού αρχεομαρξιστή και πατέρα του εγκλείστου στον Κορυδαλλό Γιωτόπουλου) προς το στρατηγό των εθνικών δυνάμεων, μετά τη συντριβή του δημοκρατικού στρατού στο Γράμμο και το Βίτσι, για τη νίκη του επί των "σταλινοφασιστών".

Η μισαλλοδοξία έκανε πολλούς Τροτσιστές να συνεργαστούν με την άρχουσα τάξη. Πολλά παραδείγματα στις ΗΠΑ, όπου στελέχωσαν κυβερνητικούς μηχανισμούς προπαγάνδας κατά της ΕΣΣΔ και τη CIA.

από πραγματικός ακροαριστερός 30/06/2007 1:15 πμ.


Ε  όσο νάναι έχει μια διαφορά να είσαι ηγέτης που έχεις βγεί μέσα στις μάχες του κινήματος (στην αντιπολεμική δράση μέσα στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία του ελληνικού στρατού ενάντια στην Τουρκία το 22, στην υπεράσπιση του διακιώματος των Μακεδόνων στην αυτοδιάθεση) και να είσαι επικεφαλής στην μπολσεβικοποίηση του ΚΚΕ και στην αποδοχή του από την Τρίτη Διεθνή όπως ήταν ο Πουλιόπουλος. Και είναι λίγο διαφορετικό να σε διορίζει "ηγέτη" στο ΚΚΕ η σχολή "στελεχών" ΚΟΥΤΒ της σταλινικής γραφειοκρατίας στη Ρωσία. Είναι η διαφορά ηγέτη από υπάλληλο αν καταλαβαίνεις...

Παρόλο το κόψιμο από τη ΣΟ του πρώτου σου σχολίου (εγώ τους είπα να σε αφήσουν να βλέπουν οι νεώτεροι τί εστί σταλινοζαχαριαδισμός), τα πιο σημαντικά σου "επιχειρήματα" τα επανέλαβα "σκατά στους τάφους μας" κλπ. και δεν βλέπω να απαντάς πια "ακροαριστερή" οργάνωση τα πρεσβεύει. Επιστρεφω στην αρχική μου εκτίμηση ότι μάλλον είσαι για το ψυχιατρείο...

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 1:19 πμ.


να μιλήσουμε με στοιχεία. Ορίστε τι γράφει ο Πουλιόπουλος για τους αρχειομαρξιστές, τους έλληνες τροτσκιστές της ελλάδας, τους γνήσιους ε, αυτούς που ο πατερούλης Τρότσκι έχωσε στη Διεθνή του, όχι τον Πουλίοπουλο που είχε αρχίσει να καταλαβαίνει τι μούτρο ήταν ο Τρότσκι και του έκανε αντιπολίτευση:

<<Για το Αρχείο η ανάδειξη στην εξουσία του αντιδραστικού στρατιωτικοκαπιταλιστικού συγκροτήματος Κονδύλη - Μεταξά - Τσαλδάρη - Λοβέρδου στις 6 Μαρτίου ήτανε μια… "ανατροπή της κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας" από τους μικροαστούς που "έσερναν ξοπίσω τους τις εργατικές μάζες στον αγώνα για δημοκρατικές ελευθερίες και για οικονομικές απαιτήσεις κατά της κεφαλαιοκρατίας. Υπό ορισμένες αναλογίες (η 6η Μαρτίου) υπήρξε μια Φεβρουαρινή Επανάσταση"! ("Πάλη των Τάξεων" 6-4-1993). Δηλαδή μια αστική δημοκρατική επανάσταση σαν τη ρωσική του Φλεβάρη 1917, που έφερε ύστερα τον Κερένσκι στην εξουσία. Αν οι σταλινικοί βλέπουνε μια αστικοδημοκρατική επανάσταση να έρχεται, το Αρχείο την είδε κιόλας συντελεσμένη στα 1933 με επικεφαλής το ένα από τα στρατιωτικοπολιτικά συγκροτήματα της ελληνικής μπουρζουαζίας! Και οι δυο καλούνε το προλεταριάτο για την "ολοκλήρωσή" της. Το Αρχείο έχει τραβήξει κιόλα τις λογικές συνέπειες του νέου αστικοδημοκρατικού προσανατολισμού του: κάλεσε κι αυτό την προλεταριακή τάξη για την "εθνικοποίηση των ξένων εταιριών" ("Πάλη των Τάξεων", σειρά άρθρα Σεπτέμβρη 1932 - Μάρτη 1933) και ακόμα για ενιαίο μέτωπο "κατά της κεφαλαιοκρατίας" με τις διάφορες αντιδραστικές μερίδες των λεγόμενων "Αγροτικών Κομμάτων" Σοφιανόπουλου, Χατζηγιάννη, Μυλωνά, που όπως και η πείρα σε λιγοστούς μήνες τόδειξε ήταν απλά βοηθητικά εξαρτήματα των δυο αστικών συγκροτημάτων, στηριγμένα σε εκμεταλλευτικά στοιχεία του χωριού και σε αγοραία ψευτοριζοσπαστική δημαγωγία. ………
Οι πράξεις αυτές και τα συνθήματα αυτά βρίσκονται ολότελα πάνω στο ίδιο αντικομμουνιστικό πνεύμα του συνόλου της παλιότερης ιστορικής δράσης του Αρχείου. Από τα 1923: "όχι μόνο παθητική μα και εχθρική στάση απέναντι σε κάθε πολιτική και συνδικαλιστική δράση των εργατών" (Εγκύκλιο του Αρχείου 1928), - μόρφωση, όχι δράση σε περίοδο μεγάλων πολιτικών και οικονομικών αγώνων του προλεταριάτου, - συστηματική καλλιέργεια του μίσους ενάντια σε κάθε επαναστατική οργάνωση, χτύπημα, και με τρομοκρατικά μέσα, και διάσπαση της επαναστατικής πτέρυγας στο συνδικαλιστικό κίνημα, διάλυση ένοπλη συνεδρίων της τελευταίας, - μασονικός απολυταρχικός τρόπος οργάνωσης. Αργότερα: "Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν έχουν σκοπόν την επιβολήν καλύτερου κοινωνικού καθεστώτος" (κοινή διακήρυξη εργατοκαπήλων, ρεφορμισμού και Αρχειομαρξισμού, "Πάλη των Τάξεων" 24-4-1933) >>

Παντελής Πουλιόπουλος
<<Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική επανάσταση στην Ελλάδα σελ. 75 εκδόσεις Εργατική Δημοκρατία>>
 

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 1:25 πμ.


με διασκεδάζεις αφάνταστα. Μόνο που σου ξεφεύγουν αλήθεις ρε φίλε. Γιατί είσαι τόσο αφελής πολιτικά;

Υπάλληλος βρε μασκαρά ο Ζαχαριάδης; Τόσο αμόρφωτος είσαι; Οταν ο Ζαχαριάδης οργάνωνε όβες και απεργίες σαν νεολαίος από την Ινσταμπούλ μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, οι τροτσκιστές πίνανε γαλατάκι διαβάζοντας Μαρξ.

Α και κάτι άλλο. Ο Πουλιόπουλος ευδοκίμησε σαν επαναστάτης στο ΚΚΕ, όχι εκτός ΚΚΕ. ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ
ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΥ!!!

Ο Πουλιόπουλος έχει ιστορία ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΩ ΚΚΕ.


από ακρο-αριστερός 30/06/2007 1:30 πμ.


1ον. ότι  θεωρούσαν αστική χούντα του Πάγκαλου επαναστάτική!!! Τρομεροί επαναστάτες οι  Αρχείοι

2ον. ότι  δεν ασχολούνταν με τον συνδικαλισμό, με την μαζική πολιτική πάλη τις περιόδους της ανόδου του κινήματος. Αντιθέτως οργάνωναν τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια σε όσους πάλευαν στο μαζικό κίνημα

3ον ότι εντόπιζαν συμμάχους στα αστικά-δήθεν αγροτικά κόμματα της ολιγαρχίας!!!

Ανατροπέα, έχεις να πεις κάτι;;;
Συγκρίνεται βρε αρχηγούλη μας το απόσπασμα της ΚΟΜΕΠ που μας πέταξες,

με τα αποσπάσματα των Αρχείων, σε οπορτουνισμό;;
ε;

Θέλετε και άλλες αποδείξεις για το ποιον του τροτσκισμού; Θα γελοιοποιηθείτε.

Ακου ρε για να μαθαίνεις. Από τους 300 προβοκάτορες του Ρουφογάση που είχαν μπει στο πλυτεχνείο (έτσι δεν λέγανε οι νεο-σταλινικοί της Πανσπουδαστικής στο φύλλο 8 νομίζω;) ΌΛΟΙ οι 18 ισοβίτες τροτσκιστές ήταν μέσα.
Σε ένα σύνολον από 20 ισοβίτες σε όλη την περίοδο της χούντας οι 18 ήταν οι ... άγνωστοι προβοκάτορες του Ρουφογάλη τροτσκιστές.
Να ρίξω ονόματα; Όλοι στο σύλογο φυλακισθέντων στη ΧΟΎΝΤΑ ΤΟ ΞΑΊΡΟΥΝ.
Δεν ξαίρω για το Νταχάου για να σου πω την ιδιαίτερη περιποίηση των γραμματέων των ΕυρωπαϊκώνΚΚ κομμάτων, πώς ΟΛΟΙμτη γλείτωσαν καιμπως ελευθερώθηκαν και με Εγγλέζικες Ντακότες τους κουβάλισαν άρον-άρον για να κόψουν τον δρόμο στους τροτσκιστές που μαζί με το λαό κρέμαγαν τους φασίστες και είχαν καταλάβει στην Ιταλία τουλάχιστον 2.000 εργοστάσια από ένοπλα συμβούλια εργατών.
Στο Μπούχεβαλντ όμως μια ομάδα τροτσκιστών έβγαζαν παράνομα διακυρίξεις, προκυρίξεις μέσα στο στρατόπεδο. Νομίζω ότι όλους τους εκτέλεσαν στο τέλος
Κάπου έχω την  ιστορία αυτή που ακόμα και μέσα στα ΚΖ των ναζιστών, οι μπολσεβίκοι τροτσκιστές δεν το έβαζαν κάτω.
Εμείς οι τροτσκιστές πάντα βγάζαμε το καπέλο,σε όποιον αγωνιστή όποιας τάσης του κινήματος  έρθει σε κόντρα, ή γίνει θύμα και κρατίσει "παλικαρίσια" στάση εμπρός στον ταξικό εχθρό. Και τα μέλη του ΚΚΕ ήταν σε συντριπτική πλοιονότητα από τους τροτσκιστές.
Τι κομμουνιστική υθική είχε ο Μπελογιάννης που τον είχαν για τουφέκι στο στρατοδικείο το 1953( περίπου...) και οι πάνσοφοι σταλινοζαχαριαδικοί ηγέτες τον έλεγαν  ρουφιάνο της ασφάλειας!
Και μάλιστα έλεγε ότι το κόμμα κάνει λάθος και εγώ δεν εναντιώνομαι στο κόμμα.
Και να δείς ότι επίσημα ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί η αλήθεια και η καταδίκη της τότε ηγεσίας επίσημα ,όπως λέει η συνρτοφός του  Έλλη Παπά.

Ρε γνήσιε σταλινοζαχαριαδικέ και ΣΑΚΕ- ΟΑΚΕ τριτοπεριοδικέ δήθεν ακροαριστερέ.

Ανατροπέας.

 

 

από πραγματικός ακροαριστερός 30/06/2007 1:35 πμ.


στους αρχειομαρξιστές (που ο μόνος λόγος που τους δέχτηκε ο Τρότσκι ήταν γιατί είχαν σημαντική εργατική βάση). Όμως το υπόλοιπο βιβλίο από όπου αναφέρεις το απόσπασμα αναφέρεται σε κριτική στο σταλινικό ΚΚΕ και στον κούτβη Ζαχαριάδη. Συμφωνείς και με αυτή την κριτική σταλινικό απομεινάρι "ακροαριστερέ"? Θα πρότεινες να το διαβάσει κάποιος για να δει τα "ντοκουμέντα" όπου ο Πουλιόπουλος "αντιπολιτευόταν" τον Τρότσκι?

ποιος στη χάρη σου; :-)),
ότι ο Πουλιόπουλος εκτελέστηκε από Ιταλούς φασίστες και όχι στην Καισαριανή. Τώρα για τη χρονολογία θα σε γελάσω.
Πάντως  τουλάχιστον αυτός, στις ριπές των αυτομάτων,
 αναφώνησε ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ
όχι ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΙ-ΟΠΟΡΤΟΥΝΑΣ ΤΡΟΤΣΚΙ.

αλήθεια, τί λέτε να αναφώνησε ο Τρότσκι στο πέσιμο του παγοθραύστη;
Οχι, μη σε παρακαλώ, σε ικευτεύω,
κάτι τέτοιο σίγουρα.

Φαντάσου πάντως τι του θα του είχε κάνει του παληκαριού για να τον αποτελειώσει με παγοθραύστη!!!

αλήθεια την απορία θα μου τη λύσετε
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΒΑΛΑΓΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΚΜΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΤΣΚΙ
το εκμαγείο ήταν το ΤΟΤΕΜ ενα πράγμα του αντισταλινισμού;;
χαχαχαχα

από πραγματικός ακροαριστερός 30/06/2007 1:58 πμ.


ίδρυσαν το ΚΚΕ. Επαναστάτες έγιναν στους αγώνες μετά το 1920 μέσα στο ΣΕΚΕ τον πρόδρομο του ΚΚΕ, που περιλάμβανε και κεντριστές τύπου Κορδάτου. Ο Πουλιόπουλος ήταν ο πρώτος γραμματέας στο μπολσεβικοποιημένο ΚΚΕ το 1924. Αμέσως μετά πήγε φυλακή γιατί το επαναστατικό ΚΚΕ υπεράσπιζε το διαίωμα των μακεδόνων στην αυτοδιάθεση. Όταν βγήκε από τη φυλακή είχαν αναλάβει ήδη οι Ζηνοβιεφικοί Χαιτάς και Ευτυχιάδης. Προς το 1928 (αν ξέρω καλά) η σταλινική Κομιτνέρν διόρισε γραμματέα τον κούτβη Ζαχαριάδη και ο Πουλιόπουλος διαγράφτηκε. Ο Πουλιόπουλος έγινε επαναστάτης χτίζοντας το επαναστατικό ΚΚΕ, όχι στο σταλινικό ΚΚΕ που υποτάχτηκε στο ρεφορμισμό των λαικών μετώπων και της εθνικής ενότητας και που ο Πουλιόπουλος κατήγγειλε το ρεφορμισμό αυτού του κόμματος από το 1934 με το βιλίο του "Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα"

Όταν έλεγες "σκατά στο λάκο μας", εξαιρούσες τον Πουλιόπουλο? Σταλινάτζα πάρτο απόφαση, ηεποχή που ότι έλεγε το ΚΚΕ ήταν "η αλήθεια" και κανένας δεν τολμούσε να φέρει αντίρηση έχει τελειώσει μερικές δεκαετίες τώρα.  Αν αυτά που λες στο indy στοιχειωδώς βγεις και τα πεις δημόσια σε κάποιο χώρο, σοβαρά μιλάω ότι θα καταλήξεις ψυχειατρειο...

το απαύγασμα του τροτσκιστικού οπορτουνισμού.
 Μπορώ να σου πω ότι είναι  και ότι πιο συνεκτικό και μεστό από όλα τα τροτσκιστικά συγγράμματα που έχω συναντήσει. Συμπεριλαμβανομένων και των βιβλίων του Τρότκσι. Το συστήνω ανεπιφύλακτε σε όλους να το διαβάσουν.  Σε αυτό αποδεικνύεται περίτρανα η επιπολαιότητα και η ανικανότητα των τροτσκιστών να δουν πόσο απατεώνας ήταν ο Τρότσκι.

Χαρακτηριστικά επισημαίνω τα εξής 3 στοιχεία , στα οποία πιστεύω πρέπει να επικεντρωθεί ένας αναγνώστης του:

---Οτι ο Πουλιόπουλος θεωρεί το βιβλίου του Λένιν "Ιμπεριαλισμός" μια μικρή μπροσουρίτσα!!!!!!!!!!! έναντι μάλιστα του αντιστοίχου βιβλίου της Ρόζας που βρίθει ανακριβειών και λαθών που ολόσωστα καταπολέμησε ο Λένιν και όχι μόνο (και ο Στάλιν) όσο ζούσε. Ο Πουλιόπουλος μάλιστα θαυμάζει την ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΛΑΘΕΜΕΝΗ από την ίδια τη ζώη άποψη της Ρόζας: ότι ο ιμπεριαλισμός θα πέσει σαν ώριμο-υπερσαπισμένο φρούτο, επειδή δεν θα έχει τι να συσσωρεύσει
!!!----> η υποτίμηση αυτή του ιμπεριαλισμού του Λένιν δεν είναι τυχαία
βολεύει όλους τους τροτσκιστές γιατί δεν μπορούσαν ποτέ να αντιμετωπίσουν την θέση του Λένιν ότι: ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ο νόμος της ανισόμετρης ανάπτυξης αποκτά απόλυτη ισχύ, οπότε είναι δυνατή η οικοδόμηση του σοσιαλισμού σε μια ξεχωριστά παρμένη χώρα

---το αναμάσημα της στείρας αντιπολιτευτικής μιζέριας του Τρότσκι για τις ήττες των επαναστάσεων σε Κίνα και Γερμανία, αποκρύβοντας βέβαια τις θέσεις του ΣΤάλιν διατπυπωμένες στα ΑΠΑΝΤΑ στις οποίες εξουδετερώνει τον Τρότσκι

---την παραποίηση της θέσης του Εγκελς για το Αγροτικό Ζήτημα.
ΠΡώτον, ο Εγκελς γράφει χαρακτηριστικά ότι πρέπει να αφήσουμε τον φτωχό αγρότη πάνω στη γη του για να σκεφτεί την υπεροχή του σοσιαλισμού έναντι της μικρής εμπορευματικής παραγωγής.
 Οτι βεβαίως το εργατικό κόμμα δεν θεωρεί προοδευτικό το ξερίζωμα του φτωχού αγρότη, όπως ο Πουλιόπουλος, και
επιδιώκει την βαθμιαία συνένωση του φτωχού αγρότη στο σοσιαλισμό μέσω της συμμαχίας του φτωχού αγρότη με την εργατική τάξη, κάτω από την ηγεμονία της τελευταίας.


---και βέβαια η θέση του Πουλιόπουλου για άμεση σοσιαλιστική επανάσταση, που έρχεται σε αντίθεση με όλα τα στοιχεία που παραθέτει, για τις παραγωγικές σχέσεις στην Ελλάδα !!!!
Εδώ είναι το γελοίο του πράγματος. Ο Ζαχαριάδης μπορεί να είχει υστερήσεις στο πρόγραμμά του, ο πυρήνας του προγράμματος ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΣΩΣΤΟΣ,
η εργατική τάξη έπρεπε να συνδεθεί με αγροτική (φτωχή και μεσαία) για να προχωρήσει η επανάσταση, να μετεξελιχθεί σε ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Ο πόλεμος  ευνοούσε ακριβώς αυτό το "στάδιο" , αυτή την καμπή της επανάστασης Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ που ένωσε όλη τη φτωχολογιά υπό την ηγεμονία του προλεταριάτου ενάντια στους ξεπουλημένους-ξενόδουλους αστούς. Το επόμενο βήμα ήταν η σοσιαλιστική επανάσταση. ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΑΝΑΚΟΠΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ, ΤΗ ΒΑΡΚΙΑΖΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.

Ο Ζαχαριάδης φρόντισε την ανασύνταξη των δυνάμεων για την αντεπίθεση, ανεπιτυχώς μεν αλλά την επεδίωξε,τ ο 46-49.

ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

από πραγματικός ακροαριστερός 30/06/2007 2:04 πμ.


τι φάρμακα σου δίνουν?

  Ο Παντελής Πουλιόπουλος εκτελέστηκε στις 6 Ιούνη του 1943, μαζί με άλλους 105 κρατούμενους, στο Νεζερό της Λάρισας, ως αντίποινα για την ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Κούρνοβου από τον ΕΛΑΣ, από Ιταλούς καραμπινιέρους.

Μνημειώδης ήταν ο λόγος του προς τους καραμπινιέρους του εκτελεστικού αποσπάσματος. Αυτοί αρνούμενοι να πιάσουν τα όπλα, ανταποκρνόμενοι στο κάλεσμά του να δείξουν "διεθνιστική αλληλεγγύη σε αντιφασίστες πατριώτες", ανάγκασαν τους αξιωματικούς να αναλάβουν την εκτέλεση.

(Βλέπε βιογραφία http://www.sansimera.gr/archive/biographies/show.php?id=260&name=Pantelis_Pouliopoulos) και

http://www.marxists.org/ellinika/archive/pouliop/index.htm)

Κρατούσε κριτική στάση στο ΚΚΕ και όντως ο Τρότσκυ προτίμησε να εντάξει τους Αρχειομαρξιστές στη Διεθνή Αριστερή Αντιπολίτευση από τη δική του οργάνωση (εξέδιδε το περιοδικό "Σπάρτακος").

Πιό κάτω απόσπασμα από γραπτό του (http://www.marxists.org/ellinika/archive/pouliop/works/1941/06/defence.htm): ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΣΣΔ! ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Γράφτηκε: Ιούλης 1941
Online Έκδοση: Ελληνικό Αρχείο Παντελή Πουλιόπουλου, Μάης 2003
HTML Markup: Αντώνης Μεγρέμης για το Αρχείο των Μαρξιστών στο Internet, 2003

......

Χωρίς την υποχώρηση αυτή θάταν αδύνατο στους ιμπεριαλιστές φασίστες και δημοκράτες, να επιβάλουνε στον κόσμο τη νέα ανθρωποσφαγή, 20 χρόνια μετά την άλλη. Η επανάσταση δεν μπόρεσε να προλάβει τον πόλεμο. Συστηματική για πολλά χρόνια η σοσιαλπροδοσία του Σταλινισμού και της Σοσιαλδημοκρατίας διέλυε την πρωτοπορία και φαρμάκωνε με τον εθνικισμό τις μάζες. Οι αλληλοδιάδοχες επιτυχίες της Αντίδρασης ως τώρα θα ήταν αδύνατες δίχως την εγκληματική πολιτική του Κάιν - Στάλιν. Αυτή βοήθησε το Χίτλερ ν΄ ανέβει το 1933 και να δημαγωγήσει το γερμανικό προλεταριάτο με τη ληστεία των Βερσαλλιών που την υπεράσπισε με λύσσα η σταλινική διπλωματία ως τα 1939. Αυτή με το σταλινοχιτλερικό σύμφωνο του 1939 βοήθησε τον πάνοπλον ιμπεριαλισμό του 3ου Ράιχ να βάλει την Ευρώπη κάτω από το σιδερένιο τακούνι του. Το ματωμένο σκοινί που τώρα θέλει να σφίξει ο Χίτλερ στο λαιμό του σοβιετικού προλεταριάτου το έχει από καιρό ετοιμάσει με απέραντη τύφλα ο ίδιος ο Στάλιν. Τα γεγονότα τώρα θα μας δείξουν σε τι βαθμό μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη του πολέμου ή γραφειοκρατική κατάπνιξη της σοβιετικής δημοκρατίας, οι άλλοι τυχοδιωκτισμοί της σταλινικής πολιτικής ως τώρα, ο αποκεφαλισμός του Κόκκινου Στρατού, η συστηματική εξόντωση των ηρώων της παλιάς μπολσεβίκικης φρουράς, η παραμέληση στις μεταφορές, στην ποιοτική βελτίωση της παραγωγής κλπ.

......

Αγαπούσε το Στάλιν πολύ !!!!!!

 

 

 

από ακρο-αριστερός 30/06/2007 2:12 πμ.


 για ρώτα τον ρεμπερσκερ-αγά μας Ανατροπέα,
να σου πει για το καμάρι των ομογάλακτών του για το εκμαγείου του μεγάλου εκλιπόντος (μη χέσω).
Κάποτε μάλιστα, το 80 αν δεν κάνω  λάθος,  τους το είχαν κλέψει κάτι Κνίτες,  και είχαν βγάλει και καταγγελία!!! χαχα


από ακρο-αριστερός 30/06/2007 2:19 πμ.


να δει την έκβαση του πολέμου.

Τελικά η γραφειοκρατία συνέτριψε τους ΝΑΖΙ. τσ τσ τσ.!!!

Ετσι είναι αυτά. Ο τροτσκισμός είχε πεθάνει. Αναβίωσε πολύ μα πολύ αργότερα από τον ρεβιζιονισμό, την αστικοποίηση των πάλαι ποτέ κομμουνιστικών κομμάτων.

Και βέβαια ακόμη και σήμερα, είναι τόσο τυφλοί (από τον οπορτουνισμό) οι τροτσκιστές
που θεωρούν τα αστικά κόμματα που φέρουν τον ψευδεπίγραφο τίτλου "κομμουνιστικό"
ως εργατικά κόμματα!!!
Το σημερινό ΚΚΕ, πολύ εργατικό κόμμα!!!

( πως την τελική κίνηση στο Mortal Combat) o λόγος στον αντι-τροτσκιστή Λένιν:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ«Για το σύνθημα των ενωμένων πολιτειών της Ευρώπης» Σόσιαλ Ντεμοκράτ 23 Αυγούστου 1915
(άπαντα-Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή τόμος 26ος σελ 359- 363) 

«…Ωστόσο το σύνθημα των Ενωμένων Πολιτειών του κόσμου, σαν αυτοτελές σύνθημα, είναι αμφίβολο αν θα ήταν σωστό, πρώτο γιατί συγχωνεύεται με το σοσιαλισμό, δεύτερο γιατί θα μπορούσε να προκαλέσει τη λαθεμένη ερμηνεία ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ, τη λαθεμένη ερμηνεία για τη στάση αυτής της χώρας απέναντι στις υπόλοιπες...
Η ανισόμετρη οικονομική και πολιτική ανάπτυξη είναι απόλυτος νόμος του καπιταλισμού. Από δω βγαίνει πως είναι δυνατή η νίκη του σοσιαλισμού στην αρχή σε λίγες ή ακόμη ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΧΑ, ΧΩΡΙΣΤΑ ΠΑΡΜΕΝΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ...» 

οι επισημάνσεις και τα κεφαλαία αφιερωμένα στον "πραγματικό ακροαριστερο", που

εξαπατήθηκε από τον τροτσκισμό. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση
 Γράφει ο Τρότσκι το 1915 για τον Λένιν:

«Το μοναδικό κάπως συγκεκριμένο ιστορικό επιχείρημα που είναι αντίθετο με το σύνθημα των Ενωμένων Πολιτειών διατυπώθηκε στην εφημερίδα «Σοσιαλδημοκράτης» που έβγαινε στην Ελβετία (τότε το κεντρικό όργανο των μπολσεβίκων όπου ακριβώς δημοσιεύτηκε το παραπάνω άρθρο του Λένιν) στην παρακάτω φράση: «Η ανισόμετρη οικονομική και πολιτική ανάπτυξη είναι απόλυτος νόμος του καπιταλισμού». Από εδώ ο «Σοσιαλδημοκράτης» έβγαλε το συμπέρασμα, ότι ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ  και ότι συνεπώς δεν είναι ανάγκη να εξαρτούμε τη δικτατορία του προλεταριάτου σε κάθε ξεχωριστό κράτος από τη δημιουργία των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης … »  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License