Νέες επιχειρήσεις κατά του FARC

«Οι νέες επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων κατά διαταγή του Προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των αιχμαλώτων και είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανάλογες αιματηρές συγκρούσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 11 αιχμαλώτους στις 18 Ιούνη»,

Νέες επιχειρήσεις κατά του FARC

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

«Οι νέες επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων κατά διαταγή του Προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των αιχμαλώτων και είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανάλογες αιματηρές συγκρούσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 11 αιχμαλώτους στις 18 Ιούνη», προειδοποίησε ο Ραούλ Ρέγιες, ηγετικό στέλεχος των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων (FARC) της Κολομβίας σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Noticias Uno.

Ο Ρέγιες επαναβεβαίωσε τη θέληση των FARC για μία ανθρωπιστική ανταλλαγή των αιχμαλώτων με τους 500 περίπου πολιτικούς κρατούμενους αντάρτες, με το όρο να υπάρξει η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, ενώ αποκάλυψε ότι στις επιχειρήσεις που αρνείται επισήμως η κυβέρνηση της Κολομβίας και υποτίθεται έχουν ως στόχο τη διάσωση των αιχμαλώτων συμμετέχουν από κοινού όχι μόνο μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στις επιχειρήσεις που κόστισαν τη ζωή στους 11 βουλευτές.

Τέλος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι FARC ήρθαν σε επαφή με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (CICR) για να παραδώσουν τα πτώματα των 11 περιφερειακών βουλευτών που σκοτώθηκαν στις 18 Ιούνη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της CICR, Ιβ Χέλερ, προσθέτοντας ότι η κολομβιανή κυβέρνηση συμφώνησε επίσης για την επιστροφή των πτωμάτων.

από Ριζοσπάστη

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License