Δυστηχημα με 3 νεκρους διασωστες, στο Σολτ Λεικ Σιτυ των ΗΠΑ

Νεκροι εργαζομενοι στις ΗΠΑ

Αναπάντεχη τροπή στις έρευνες
Τρεις διασώστες νεκροί προσπαθώντας να φτάσουν στους έξι παγιδευμένους ανθρακωρύχους

ΑΠΕ
Βαρύ είναι το κλίμα στην περιοχή όπου βρίσκεται το ορυχείο μετά το δυστύχημα με τους τρεις διασώστες Σολτ Λέικ Σίτι


Τραγική τροπή πήραν οι έρευνες για την ανεύρεση των έξι ανθρακωρύχων που έχουν παγιδευτεί σε ορυχείο στην Γιούτα όταν τρεις διασώστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν το σημείο όπου εγκλωβίστηκαν οι έξι. Άλλοι έξι διασώστες τραυματίστηκαν.

Το περιστατικό συνέβη όταν ,εξαιτίας μιας μετατόπισης πετρωμάτων μέσα στο βουνό κατέρρευσαν τα τοιχώματα της σήραγγας που κατασκεύαζαν. Πολλά παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί τις προηγούμενες μέρες για να διακόψουν προσωρινά τις εργασίες.

Μετά το δυστύχημα οι έρευνες σταμάτησαν και οι υπεύθυνοι τόνισαν ότι πρέπει να λάβουν απόφαση για το αν θα συνεχιστούν οι έρευνες.

«Είναι ένα πολύ σκληρό πλήγμα μετά από όλα όσα έχουμε περάσει» δήλωσε στο CNN η δήμαρχος της γειτονικής πόλης Χάντιγκτον.

Οι έξι ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί από τις 6 Αυγούστου όταν παγιδεύτηκαν σε στοά σε βαθιές 450 μέτρων σε ένα παρόμοιο ατύχημα. Οι προσπάθειες των προηγούμενων ημερών από τα συνεργεία διάσωσης δεν απέδωσαν μεν σημεία ζωής αλλά δεν έχει αποκλειστεί κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μην ζουν αφού στη στοά υπάρχει ακόμα οξυγόνο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License