Λογοκρισια σε blogs υποψηφιων βουλευτων

Λογοκρισια!!!

Οι υποψηφιοι βουλευτες Ροδοπης, με την ανακοινωση της ημερομηνιας των εκλογων αποφασισαν να ανοιξουν ο καθενας τους απο ενα blog, για να εχουν "αμεση επικοινωνια με τον απλο πολιτη". Τα blogs αυτα ειναι τα εξης:

http://tsetine.blogspot.com
http://babasidis.blogspot.com

Καποιοι bloggers μπηκαν στα εν λογω blogs, και αφησαν σχολια που απ'ότι φαινεται δεν αρεσαν στους 2 πολιτικους [ή εστω στους συνεργατες τους] με αποτελεσμα να διαγραφουν τα σχολια. Εγινε επισης και καταγγελια στο http://press-gr.blogspot.com

H αντιδραση ολων μας σε αυτην την περιπτωση λογοκρισιας θα ειναι η καλυτερη απαντηση μας.

Περί Ελευθερίας του Διαδραστικού/Διαδικτυακού Λόγου και Διαλόγου

(περίληψη Σχεδίου Νόμου για την Οικολογία της Γνώσης και της Έκφρασης)

1. Σε όλους τους (δημόσια προσβάσιμους) χώρους του Διαδικτύου ΚΑΘΕ είδος λογοκρισίας να απαγορεύεται, εκτός εάν (αποδεδειγμένα) συμβαίνει λόγω υβριστικής ή συκοφαντικής (ή με άλλον τρόπο μη-αποδεκτής σύμφωνα με το Νόμο) προσωπικής έκφρασης.

2. Η ακραία κατάχρηση του δικαιώματος για “moderation” (ιδιωτική λογοκρισία) ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΙΜΟ λόγο (δηλαδή χωρίς να υπάρχει αποδεδειγμένη υβριστική ή συκοφαντική συμπεριφορά του λογοκριμένου) να ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ (στο μέλλον), ακριβώς όπως και η ακραία υβριστική ή συκοφαντική συμπεριφορά.

3. ΟΛΕΣ οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματος περί Ελευθερίας του Τύπου να τηρούνται, αλλά ΕΠΙΣΗΣ να επεκτείνονται με εκσυγχρονισμό των αναφορών στα Νέα Διαδραστικά Μέσα.

4. Λόγω των προηγουμένων (ιδίως το 1), σαν λογική και νομική συνέπεια, ΚΑΝΕΝΑ ΓΡΑΠΤΟ δεν πρέπει να αλλοιώνεται ή να σβήνεται από πουθενά, παρά μόνο (εντελώς περιστασιακά) να παρεμποδίζεται η δημόσια εμφάνισή του (αν είναι υβριστικό ή συκοφαντικό ή με άλλον τρόπο παράνομο).
Σημείωση: ΚΑΘΕ είδους λογισμικό για δημόσιες συζητήσεις (forum και blog) οφείλει -επομένως- να κρατάει ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΛΟΓΟΥ (διασταυρωμένα με αντίγραφα ασφαλείας στην εταιρεία που παρέχει το διαδικτυακό χώρο) ώστε ΟΛΑ τα κείμενα (όλων των πολιτών) να αποτελέσουν ΝΟΜΙΜΑ και επαληθεύσιμα ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ανεπίδεκτα κάθε είδους παραποίησης, διαγραφής η φθοράς.

5. Κάθε παράνομο “πετσόκομα κειμένου” (χωρίς να σωθεί αντίγραφο) θα πρέπει να απαγορευτεί ρητώς και να τιμωρείται (σε μία μελλοντική κοινωνία) ποινικά. Εν κατακλείδι: Η ελεύθερη έκφραση των απόψεων ΚΑΘΕ πολίτη σε ΟΛΕΣ τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ (FORUM και BLOG) πρέπει να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ (και ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ), αφού αποτελεί και την ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ της (δικτυωμένης ή και… άμεσης) Δημοκρατίας του Μέλλοντός μας.

(τέλος πρότασης νόμου)

Στα προηγούμενα, παρέλειψα αμιγώς προσωπικά στοιχεία και απόφυγα (όπως είδατε) κάθε προσωπικό χαρακτηρισμό. Όμως, η… ειρωνεία της μοίρας είναι πως το προηγούμενο “σχέδιο νόμου” ΗΔΗ… ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ(!!!) σε… γνωστό δημοφιλές blog, που ανήκει σε …γνωστό μέλος ημών των Οικολόγων-Πράσινων που είναι μάλιστα και  σε λίστα υποψηφίων του κόμματός μας σε μεγάλη περιφέρεια. Όμως… ΔΕΝ θα αναφερθώ άλλο σε αυτόν τον άνθρωπο, γιατί το θέμα ΔΕΝ είναι καθόλου “προσωπικό”, αλλά θεσμικό, πολιτικό και πολιτιστικό. Αφορά ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ελευθερίες και δικαιώματα στο μέλλον κάθε κοινωνίας.

Αν δεν δω ανταπόκριση σε αυτή την πρόταση (και… άρση της Λογοκρισίας της στο εν λόγω blog ΑΜΕΣΩΣ) θα αποχωρήσω και από το κόμμα αυτό (με ΠΟΛΥ μεγάλη μου λύπη), διότι:

* ΔΕΝ είναι… ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ΕΚΦΡΑΣΗΣ !
* ΜΟΝΟ υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια επιτρέπεται να λογοκρίνονται.
* ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν να είναι εκλογικός υποψήφιος (του κόμματός μας) άνθρωπος που… ασελγεί σε βάρος αυτών των Θεμελιακών Αρχών.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στο blog μου (ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ… λογοκριμένο -όπως και εγώ ο ίδιος- από το… προαναφερθέν “άλλο blog”): http://omadeon.wordpress.com

(υπογραφή, κλπ.)

Υ.Γ. Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε και στο Forum των Οικολόγων-Πράσινων (το βλέπετε με κλικ ΕΔΩ).

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License