Το ΚΚΕ και ο Μίκυ Θεοδωράκης ενισχύουν τις θεωρίες συνωμοσίας

Επιστροφή στον πολιτικό Μεσαίωνα

Το ΚΚΕ που πάντα είχε κληρονομημένη ροπή στη συνωμοσιολογία, αφού πάντα φταίγανε οι ξένοι και συγκεκριμένα οι Δυτικοί, από κοντα και ο Μίκυ, ρίχνουν λάδι στη φωτιά της πιό χυδαίας κινδυνολογίας πως κάποιες μυστηριώδεις σατανικές δυνάμεις πυρπολούν τη χώρα. Η επέλαση του ανορθολογισμού δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για τη χώρα μας. Δίνουν έτσι άλλοθι στον πρωθυπουργό που δίνει τη μάχη να αποκρούσει επικοινωνιακά τους εισβολείς, φορώντας στρατιωτικό μπουφανάκι μες στο κατακαλόκαιρο. Κάθε χρονιά ξεσπούν χιλιάδες πυρκαγιές με υπεύθυνη τη ΔΕΗ, ξεμωραμένες γριές, παιδάκια, καπνιστές, οικοπεδοφάγους, πυρομανείς ψυχοπαθείς. Αν οι συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και οι άνεμοι το επιτρέψουν, φουντώνουν όπως κακή ώρα τώρα. Η αυθαίρετη δόμηση, η ανεπαρκείς υποδομές πυρόσβεσης, μια πυροσβεστική με εποχιακή επάνδρωση χωρίς μέσα, η αποδόμηση της Δασικής Υπηρεσίας, τα εύφλεκτα σκουπίδια, η ασυνενοησία των υπηρεσιών και η ανικανότητα φουντώνουν τη φωτιά. Όποιος φουντώνει τη νοσηρή λαϊκή φαντασία για σατανικά κέντρα, ξένους πράκτορες, κουκουλοφόρους αναρχικούς, ή εξωγήινους που μας απειλούν , τροφοδοτεί τον πολιτικό Μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει η ΝΔ, όπως παλιότερα και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, για την εκλογική της επιβίωση..

από είσαι απλά γελοίο συνασπιστήρι 29/08/2007 12:02 μμ.


Την Δυτική Πελοπόννησο την κάψανε μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, κυρίως πολυεθνικές, είτε το θέλεις είτε όχι. Αυτό λέει το ΚΚΕ αλλά εσύ που θαυμάζεις την ΕΕ αποκλείεται να το αποδεχτείς. Φάε τώρα στη μάπα την πολιτική της ΕΕ και άσε μας εμάς να συνομωσιολογούμε.

 


ΓΙΑΤΙ η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτουν τα επιχειρηματικά σχέδια και άσε καλύτερα τις γριούλες που τους κάηκε το σπίτι...

από Kαρίγιο 29/08/2007 1:05 μμ.


Κύριοι, απόντος του Αθνάρ απαντώ εγώ.

α) Κανείς δεν είπε πως ο Θεοδωράκης ανήκει στο ΚΚΕ.

β)Ο ΣΥΝ δια του προέδρου Ν.Κωνσταντόπουλου έδωσε μάχη για τη σωτηρία του Καιάφα από τα σχέδια τουριστικής εκμετάλευσης του ΠΑΣΟΚ

γ)αν δεν έχετε καταλάβει την κινδυνολογία την προωθεί η ΝΔ.

δ)αυτά τα αστεία σενάρια που προωθούνται από ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς δεν εξηγούν τις πυρκαγιές σε εκατοντάδες άλλα σημεία που δεν άπτονται της Δ.Ελλάδας.

από γέρος 29/08/2007 1:12 μμ.


Το σοβαρό σενάριο είναι ότι οι γριές επαναστάτησαν στην Δ. Ελλάδα, κάνανε κοινωνική και πολιτική συμμαχία με τους βοσκούς και άρχισαν να σκορπούν τον όλεθρο κόβοντας τα καλώδια από τους στύλους της ΔΕΗ.

Το αστείο σενάριο είναι ότι υπάρχουν επιχειρηματικά σχέδια για την περιοχή.

Δεν χρειαζόταν καν να μας το πεις.
Το είχαμε καταλάβει απ' την αρχή ότι το δεύτερο δεν έστεκε με τίποτε...

από Ντολόρες Ιμπαρούρι 29/08/2007 2:10 μμ.


Καρίγιο μην απαντας σε κουφούς. Εσύ απάντησες βήμα προς βήμα σε όσα έγραψαν και αυτοί απαντούν άλλα λόγια να αγαπιώμαστε. Έχουν όμως δίκιο. Σκοτεινά συμφέροντα άδειασαν τις υδατοδεξαμενές στην αρχαία Ολυμπία και έκαναν σαμποτάζ στο σύστημα πυρόσβεσης. Επίσης έχουν δίκιο όταν ισχυρίζονται ότι η καμμένη γη αποτελεί κράχτη για τους τουρίστες. Εξ άλλου είναι τόσο σθεναρή η αντίσταση της ΝΔ στα σχέδια της τουριστικής αξιοποίησης που οι επιχειρηματίες δεν είχαν άλλη λύση από το να βάλουν φωτιά για να την αναγκάσουν να υποχωρήσει, αλλιώς τα δάση θα παρέμεναν στα χέρια του λαού.. Τα λέει και ο Μίκυ Μάους στην εφημερίδα της Γιάννας.

από κάστορ(ας) 29/08/2007 2:11 μμ.


πεταχτήκανε αναμένα τσιγάρα ταυτόχρονα σε όλη την Πελοποννησο την ίδια μέρα; Την μέρα που έκανε όχι την περισσότερη ζέστη αλλά φύσαγε περισσότερο;

Σοβαρευτείτε!

Δεξιούς στο μυαλό και ΠΑΣΟΚους στη βιτρίνα τους θεωρούσα πάντα. Άλλωστε η παλιά τους πρόεδρος δίνει τώρα τη μάχη της με το ΠΑΣΟΚ, περιμένοντας και τους υπόλοιπους.

Αυτοί οι "συνεργάτες" του ΣΥΡΙΖΑ όμως, δεν ντρέπονται καθόλου που τώρα βγαίνουν και λένε ότι οι βοσκοί και οι γριές καίνε την Ελλάδα;
Θα μου πείτε εδώ δεν ντράπηκαν να πάνε με αυτούς που στήριξαν το Μάαστριχτ, εδώ θα κωλώσουν...

Αυτό λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ΚΚΕ φταίνε οι τρομοκράτες.

από κόκκινη αλεπού 29/08/2007 2:38 μμ.


..για το σοβαρό σενάριο, όπως μας δίνει ο Ν. Φίλης στη χτεσινή ΑΥΓΗ, υιοθετώντας τις εξηγήσεις της Ελευθεροτυπίας. Ένοχες και οι αλεπούδες που έπιασε φωτιά η γούνα τους και τρέχοντας να γλυτώσουν δημιουργούσαν νέες εστίες φωτιάς σε αποστάσεις 2-3 χιλιομέτρων. Μα τον Αλλάχ, δεν πρόκειται για ανέκδοτο. Το έγραψε χτες η Αυγούλα που απορρίπτει τις επιχειρηματικές "συνομωσίες" για να ρίξει το φταίξιμο στο ζωϊκό βασίλειο. Φυσικά κανένας δεν τόλμησε να το πει αυτό στην Ηλεία, γιατί ακόμα θα έτρεχε....

από γέρος 29/08/2007 2:39 μμ.


ΑΥΤΟ λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Αλαβάνου

"Είναι προφανές για εμάς ότι μόλις υπάρξουν οι συνθήκες - ζέστη, δυνατός αέρας, έλλειψη βροχών - τότε έχουμε μία ανάπτυξη των φαινομένων και των κινδύνων πυρκαγιών. Και φυσικά, αυτές οι συνθήκες δίνουν δυνατότητες και στους εμπρηστές να δράσουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, με βάση τις πυρκαγιές που έχουν υπάρξει και εξιχνιαστεί, πρώτη αιτία αριθμητικά στις πυρκαγιές είναι οι πυλώνες της ΔΕΗ. Δεύτερη αιτία είναι η αμέλεια, η οποία, συνήθως, συνδέεται με την αυθαίρετη δόμηση. Τρίτη αιτία είναι οι βοσκοί."

από γέρος 29/08/2007 2:43 μμ.


"...αυτές οι συνθήκες δίνουν δυνατότητες και στους εμπρηστές να δράσουν."

Δυνατότητες λοιπόν υπάρχουν.
Αν τις εκμεταλλεύονται;;;;
Ποιός να ξέρει;

Θα ρωτήσουμε την πυροσβεστική: Εκτός από γριές κι από βοσκούς, έχει συλλάβει και κανένα εμπρηστή, που πάει και λίγο πιο οργανωμένος;

από καμμένος 29/08/2007 2:50 μμ.


Δυστυχώς είναι τραγική αλήθεια. Βέβαια  νομίζω ότι είναι υπερβολή να μιλάμε για χιλιόμετρα, μάλλον πρόκειται για μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Ασχέτως αυτού όμως οι ευθύνες παραμένουν, απλώς όλοι οι εμπλεκόμενοι ψάχνουν για δικαιολογίες.

Απόδειξη του πόσο δεν ισχύει τίποτα από αυτά που λέει η κυβέρνηση, είναι το ότι δεν έχει καν ενιαία γνώμη -όπως γίνεται συνήθως σε περιόδους κρίσης, που βγαίνουν όλοι και λένε το ίδιο ποιηματάκι- αλλά ακόμα και για τα συνομωσιολογικά σενάρια, άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος.

από ΕΛΕΟΣ 29/08/2007 4:13 μμ.


  ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΓΡΙΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΨΗΝΑΝ ΨΩΜΙ, ΒΟΣΚΟΥΣ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΕΠΟΥΔΙΤΣΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΣΟΡΡΥ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΙΑΣ!!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΠΟΣΑ ΧΑΖΑ ΘΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ!!!!!!!

Έχετε καταπιεί αμάσητα τα παραμύθια της Δεξιάς για τους σατανικούς εμπρηστές.

Απλώς έχετε διαφορετική αντίληψη για το ποιοί είναι οι "κακοί εμπρηστές".

Πραγματικός εμπρηστής είναι η έλλειψη πρόληψης και δασικής πολιτικής. Από μια εστία μπορεί να μεταφερθεί (μέσω του φαινομένου της κάφτρας) η φωτιά όχι εκατοντάδες μέτρα αλλά χιλιόμετρα μακριά. Τα διεθνή στοιχεία όπως από κύπρο και καλιφόρνια δείχουν ότι μόνο το 10% των πυρκαγιών οφείλονται σε εμπρησμό.

Συνεχίστε να πιστεύετε τα παραμυθάκια του Πολύδωρα και της Μπακογιάννη...

 

 

από σαχλες 29/08/2007 6:26 μμ.


Πείτε μου δηλ. πώς γίνεται όλο το σκηνικό με τη συνωμοσιολογία απ'τη μια κι απ'την άλλη τις εξής συλλήψεις για εμπρησμό:
-Μια γρια 77 -ένα μπάρμπα 67 -δυο 11χρονα -ένα σιδερά που έκανε οξυγονοκόλληση -ένα συνεργείο οικοδόμων και τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που έφτιαχναν...
Α, κι ένα λωλο-κεφαλληνιό που πήγε να βοηθήσει στην ηλεία και τις έφαγε...Δεν ήξερε δε ρώταγε; (Αλήθεια τι γίνεται με τον δύστυχο αυτόν;)

Φοβερό σχέδιο πάντως...Το ΚΚΕ δίνει στη νουδούλα έξοδο κινδύνου για τις πολυδώρειες παράνοιες...
 

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=754612

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΡΕΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΩΤΙΣΤΗΤΕ ΛΙΓΟ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΑΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ  ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ  21 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΤΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟ Κ.... ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ  ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ?ΔΕΝ ΘΑ  ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΚΑΡΑΜΝΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΨΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΝΔ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ?

από γέρος 29/08/2007 8:55 μμ.


Τα παραμυθάκια του Πολύδωρα και της Μπακογιάννη μιλάνε για τρομοκρατία και αναρχικούς που καίνε τον άγνωστο στρατιώτη.
Απ' την άλλη το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για γιαγιάδες και βοσκούς που μεράκλωσαν με τον αέρα και τα καίνε. Αυτό επιλέγεις κι εσύ αγαπητέ που δεν συνομωσιολογείς, απλά επιλέγεις "κινηματικό" δρόμο του καψίματος των δασών (Δεκάδες γριούλες, βοσκοί και καπνιστές ενάντια στα δάση)

Οι υπόλοιποι λέμε το απλό:
Όταν η αγροτική οικονομία καταστρέφεται, όταν η γη καίγεται, η αξία της γης μειώνεται, η απελπισία των κατοίκων μεγαλώνει, οι περιβαλλοντικές ανησυχίες και οι αντιδράσεις καταλαγιάζουν, οι επενδυτές έρχονται ως μάνα εξ ουρανού στην κατεστραμένη οικονομία και γη. Εσείς τουλάχιστο που φωνάζετε για την αναθεώρηση του άρθρου 24 θα έπρεπε να είσαστε πιο ψυλλιασμένοι ότι το κεφάλαιο ενδιαφέρεται για γη και προφανώς θα είσασταν, αν οι προεκλογικές σας υποχρεώσεις δεν σας έλεγαν άλλα...

Όσο για τους τουρίστες που δεν έρχονται σε καμένη γη, σε πληροφορώ ότι πριν λίγο βγήκε στην τηλεόραση ένας πρόεδρος ξενοδόχων ή κάτι τέτοιο και είπε ότι σχεδόν καμία ακύρωση δεν έγινε! Τώρα που καίγονται όλα, μαύρισε ο τόπος, η ΝΔ χτυπιέται για αναρχικούς που την έχουν πέσει στο κράτος, υπάρχουν 64 νεκροί κλπ. δεν έγινε σχεδόν καμία ακύρωση!!!!

Καλά αυτά δεν τα λογαριάζετε.
Το ότι υπάρχει μια συνέχεια στον κρατικό μηχανισμό δεν το δέχεστε; Τόσο βλάκες ή ΠΑΣΟΚοι είσαστε που πιστεύετε ότι διαλύθηκε το κράτος από τη ΝΔ και δεν μπορεί να σβήσει πιά τις πυρκαγιές; Καλά το Φούρλα και τον Κοη ποιός τους έβαλε εκεί που είναι ξέρετε; Μήπως το ΠΑΣΟΚ; Για ψάχτε το. Αλλά ακόμη κι αν άλλαξε τα πάντα η ΝΔ (από πρόσωπα, γιατί από νόμους δεν έχουμε και πολλές διαφορές ε;) κι έφερε τα πάνω κάτω: Πιστεύετε εσείς ότι η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού είναι θέμα ενός ή 5 ανίκανων γραφειοκρατών; Τόσο βαθιά φτάνει η κριτική σας για την πολιτική του κράτους απέναντι στα δάση;

Κάθεστε και κοιτάτε ποιές συλλήψεις έγιναν!
Καλά είσαστε άπαικτοι!!
Δεν μου λες ρε φίλε:
Από κάτι εκατοντάδες πυρκαγιές έπιασαν "μια γριούλα, ένα οικοδόμο κι ένα λωλό-Κεφαληνιό", κι εσύ έβγαλες συμπερασμα για το όλο το σκηνικό; Καλά βρε Ηρακλή Πουαρώ, δεν σου πέρασε απ' το μυαλό ότι αυτοί οι τρεις ήταν οι πιο εύκολοι "στόχοι" για να παρουσιάσουν και έργο, αφού είναι εξ' αμελείας και άρα δεν είχαν πάρει κανένα μέτρο αυτο-προστασίας;

Αν θέλετε να τσιμπήσετε καμιά ψήφο κατηγορώντας το ΚΚΕ για σύμπλευση με τη δεξιά, καλά το σκέφτεστε. Όλο και κάποιος ΠΑΣΟΚος θα τσιμπήσει απ' τον δήθεν αντιδεξιό αγώνα.
Αν όμως όντως ψάχνετε τι συναίβει, είσαστε για κλάματα.

από Θαπατέρο 29/08/2007 11:49 μμ.


H αγροτική γη οπου κάηκε δεν είναι παραθαλάσσια για να έχει κάποια αξία. Θα πάνε οι επενδυτές στα καμμένα βουνά της Ζαχάρως να κάνουν ξενοδοχεία. Δε σφάξανε!

Αλλά μέσα στην συνομωσιολογική θολούρα ο καθένας πετάει ότι του ΄ρθει στο κεφάλι και νομίζει ότι έκανε το πεναστατικό του καθήκον και την είπε στα "τσιράκια" του κεφαλαίου. Κούνια που σας κούναγε...

από \\ 30/08/2007 12:20 πμ.


για όλα ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ, όπως εύστοχα έχει παρατηρήσει

ο Δήμος Μούτσης.Ξυπνάτε το χάλι του δημόσιου τομέα φταίει, κατά κύριο λόγο, οι ιδιαίτερεςκλιματολογικές συνθήκες και η αμέλεια των τοπκών αρχόντων να πάρουν στοιχειώδημέτρα πρόληψης και να ευαισθητοποιήσουν τους ντόπιους για τον πιθανό κίνδυνο.Φωτιές έχουν ανάψει στη Σικελία, το 2005 μεγάλες καταστροφές έγινανστην Πορτογαλία, καίγεται η Δαλματία, Αλβανία, Βουλγαρία.Αν θα εμφανιστού επιτήδειοι ή ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες να αγοράσουνφτηνή γη, είναι έπακόλουθο της καταστροφής και όχι, απαραίτητα,η γενεσιουργός αιτία της καταστροφής.

   

από &%&%&% ? 30/08/2007 12:32 πμ.


Γιατί δεν μπορείτε να αποδεχτείτε ότι φταίνε ΚΑΙ αυτά για τα οποία

μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΙ αυτά για τα οποία μιλά το ΚΚΕ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ,μαζί και ανάλογα με την περίπτωση. ενώ αντιθέτως δεν φταίνε καθόλου αυτά για τα οποία μιλάει η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Αλλά βέβαια έχετε τις μικροκομματικές έριδες. Χάϊντε, χαϊντε....

από ανώνυμος καλλιτέχνης-παλιός στο ίντυ 30/08/2007 12:57 πμ.


αμφισβητείς το σύστημα... μάλιστα.

Ολες οι μεγάλες και πολλές φωτιές συμβαίνουν πάντε καλοκαίρι, με υψηλές θερμοκρασίες, υψηλά μποφόρ και χαμηλή υγρασία.

Γιατί; Ο συνωμοσιολόγος, ακόμη και ο υγιής, αυτός που πιστεύει ότι δεν πρέπει να δέχεται αμασητί τα λόγια της εξουσίας των ΜΜΕ, κοιτόντας το εξωτερικό, το επιφαινόμενο, δίχως να εμβαθύνει στην ουσία του δασικού προβλήματος, απαντά :
<<
Μα γιατί τότε είναι ευνοϊκές να αναπτυχθούν και τότε σπεύδουν οι πολυεθνικές, οι οικοπεδογάφοι να κάνουν το έργο του εμπρησμού, το έργο της οικοπεδοποίησης, της καταπάτησης, να αγοράσουν φτηνή γη -κοψοχρονιά και να θησαυρίσουνε μετά κτλ... κτλ.>>.

 • Το γεγονός ότι τα δάση της χώρας ήταν γεμάτα ξερά χόρτα, ειδικά σε αυτά της Ηλείας και ένα τσιγαράκι, μια σπίθα από εξάτμιση μηχανής (κι όμως έχει συμβεί πάμπολλες φορές περίοδο θερισμού, χωράφια να καίγονται από σπινθήρες εξατμήσεων γεωργικών μηχανημάτων-κομπίνες) μπορεί να πυροδοτήσει σε συνθήκες καύσωνα, υψηλών μποφόρ μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά, δεν σας απασχολεί;
 • Το γεγονός ότι το δίκτυο των καλωδίων και μετασχηματιστών, κουτιών της ΔΕΗ περνάει μέσα από δάση πυκνής βλάστησης , και ότι συντηρείται αραιά και που δεν σας προβληματίζει; Για την πυργακιά στην Πάρνηθα π.χ. ευθυνόταν πρόβλημα στο δίκτυο της ΔΕΗ. Τόσο γρήγορα το λησμονήσατε;
 • Το γεγονός ότι η φωτιά  είναι ζωή - υγεία για τα δάση, γιατί  ολοκληρώνει το κύκλο του αζώτου, δεν το έχετε ακούσει, δεν το έχετε διαβάσει; Οτι ο άνθρωπος πρέπει να παρεμβαίνει σε αυτά συστηματικά, κόβοντας τα ξερά δέντρα και χόρτα, συλλέγοντας το ρετσίνι, δημιουργόντας δασικούς δρόμους, βάζοντας ακόμα και ελεγχόμενες φωτιές το χειμώνα , για να αντικαταστήσει τον φυσικό μηχανισμό της φωτιάς, δεν το ξέρετε; Τί έχει γίνει απ΄ όλα αυτά; Τίποτα, τα δάση αφήνονται στην μοίρα τους.
 • Το ότι κάθε χωριό συντηρεί και μια παράνομη χωματερή- βραδυφλεγή βόμβα δεν το έχετε δει με τα μάτια σας, δεν το ξέρετε;
 • Το γεγονός ότι μια φωτιά αν αφεθεί  και δεν περιοριστεί τις πρώτες ώρες μπορεί , σε τέτοιες συνθήκες όπως της Παρασκευής, μπορεί να λάβει τεράστιες-τρομακτικές διαστάσεις θαρρείτε ότι οφείλεται σε εμπρηστές;
 • Το γεγονός ότι ένα πύρινο μέτωπο δεκάδες χιλιομέτρων  που μπορεί ακόμη και να  περάσει  τον Αλφειό  από την μια όχθη στην άλλη ,  δεν σας φαίνεται φυσιολογικό μέσω του αέρα π.χ. να μπορεί να επεκταθεί σε άλλες περιοχές και να δημιουργήσει άλλες εστίες;
 • Το γεγονός ότι τα φλεγόμενα ζώα αυτών των περιοχών που πλήττονται από τη φωτιά σπεύδουν να απομακρυνθούν σε αποστάσεις χιλιομέτρων δημιουργώντας δευτερογενείς εστίες, που τα ΜΜΕ βαπτίζουν πρωτογενίες δεν σας φαίνεται φυσιολογικό;
Αφήστε την συνωμοσιολογία και αποκαλύψτε στον κόσμο ότι η πραγματική αιτία αυτών των φαινομένων,  είναι η εγκατάλειψη των δασών στην τύχη τους γιατί οι δαπάνες για δασοπροστασία-δασοπονία κρίνονται από το κεφάλαιο και το κράτος του αντι-παραγωγικές.

Φτάνει πια με την καραμέλα των εμπρηστών. Οι εμπρηστές υπάρχουν, αλλά δεν είναι η βασική - κύρια αιτία των πυρκαγιών. Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Οι εμπρηστές είναι η μόνιμη επωδός στο στόμα των υπευθύνων για να συκγαλύψουν το μεγάλο έγκλημα της έλλειψης δαπανών για προστασία του περιβάλλοντος.

από κομμουνιστής 30/08/2007 12:59 πμ.


Για αυτούς που λένε ότι είναι βλακεία ο ισχυρισμός ότι μπήκαν από τα κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα πάνω στην γη.

Μια απλή ματιά σε δρόμους ονόματι Ιονία οδός και τον καινούργιο δρόμο Κορίνθου Καλαμάτας που έχουν σχεδιαστεί τελεσίδικα θα σας κάνει να σωπάσετε.

Επίσης, ξέρετε κάτι που λέγεται αγροτουρισμός? Εδώ μέχρι και η γιαγια μου ονειρεύεται πλούτη από ξενώνες στο χωριό. Ας ρωτήσετε πόσα βγάζουν στα Ζαγοροχώρια από κάτι θύματα Αθηναίους που τους πουλάνε ΜΥΖΗΘΡΑ για χρυσάφι και το τρώνε με ευχαρίστηση.

Επίσης για τον χρόνο, η εκτίμησή μου είναι ότι δεν βλέπουν να ψηφίζεται με ευκολία οι νόμοι γαι την γη, λόγω των πολιτικών εξελίξεων και ο φόβος της μη αυτοδυναμίας, και επιτάχυναν προς εφαρμογή τα εδώ και χρόνια αποφασισμένα σχέδια που υπάρχουν.

Βεβαίως θα υπάρχουν και οι συνιθισμένς όπως κάθε χρόνο φωτιές.

Λυπάμε που κάποιοι χωρίς να σκεφτούν μαρξιστικά σπεύδουν να αποδεχτούν αστικές γνώμες όπως αυτές τις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ(συγνώμη ΣΥ.ΡΙΖ.Α! Να ζήσουν οι γιαλαντζί του Μάαστριχτ. Αλήθεια δηλαδή τις γκρούπες τις κρατάγατε  και κάνατε "υπερεπαναστατικές" κριτικές προς το Κόμμα ώστε κατασταλλάξετε εκεί?Μπράβω!)

από ανώνυμος καλλιτέχνης-παλιός στο ίντυ 30/08/2007 1:04 πμ.


οι βοσκοί βάζουνε φωτιές, αυτό δεν είναι παραμύθι. Οι φωτιές εξασφαλίζουν χορτάρι για τα πρόβατά τους, στις καμμένες δασικές εκτάσεις. Αυτό συμβαίνει αιώνες τώρα.

Και πάλι όμως δεν ευθύνονται κάποιοι βοσκοί γι αυτή την καταστροφή. Η ευθύνη ανήκει στην εγκατάλειψη των δασών.

Επιπλέον, 2 βασικά μέτωπα υπήρξαν στην Ηλεία. Και τα 2 δεν οφείλονται σε επιτήδειους εμπρηστές αλλά σε εμπηστές εξ-αμελείας. Η φωτιά εξαπλώθηκε γιατί εγκαταλείφθηκε στη τύχη της. Ολα τα άλλα περί εστιών που γεννήθηκαν την νύχτα, είναι μετά συγχωρήσεως παπάρες ολκής. Μέτωπα χιλιομέτρων δημιουργούν εστίες δευτερογενείες για την πλάκα.


από ανώνυμος καλλιτέχνης-παλιός στο ίντυ 30/08/2007 1:11 πμ.


η συνωμοσία δεν χωρεί και πολύ στον μαρξισμό γιατί δεν του προσφέρει απολύτως τίποτα.

Είναι γελοίο να υπερασπίζεσαι ότι οι κυβερνώντες ενός αστικού κράτους μετατρέπονται σε "νέρωνες" και σβήνουν ή συναινούν στο σβήσιμο μιας περιοχής από τον χάρτη για να φτιάξουν τεράστια έργα , τεραστίων συμφερόντων σαν την Ιονεία οδό

Επιτέλους, η Αττική Οδός και η Εγνατία δεν φτιάχτηκαν σε αποκαϊδια, μια χαρά χαρακτηρίστηκαν περιοχές μη δασικές  και βγήκαν οι μπουλντόζες χωρίς  φωτιές και με ελάχιστη αντίδραση. Το ίδιο θα συνέβαινε και με την Ιονεία.

 
 
 

της αττικής οδού ντε, δεν πέρασε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ μέσα από το δάσος παρόλες τις διαμαρτυρίες, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.Η Εγναντία δεν πέρασε από τη Δοδώνη? Εκεί γιατί δεν μπήκε καμιά φωτιά να ανοίξει το δρόμο? Τις φύλαγαν για την Ιοανία οδό?

Είπαμε οι θεωρίες συνωμοσίας είναι εύκολες, αλλά σε τελική ανάλυση παίζουν το παιχνίδι της δεξιάς αντίδρασης.

από ανώνυμος καλλιτέχνης-παλιός στο ίντυ 30/08/2007 1:33 πμ.


των δήθεν κομμουνιστών, σίγουρα συνωμοσιολόγων-προβοκατρολόγων-πρακτορολόγων

καπιταλιστικά συμφέρονται που λυμαίνονται τη γη και εποφθαλμιούν φιλέτα κοψοχρονιά βάζοντας φωτιές, υπάρχουν.

Ομως κάθε καλοκαίρι υπάρχει ένας γαμημένος μέσος όρος πυρκαγιών ανά ημέρα που δεν οφείλεται σε εμπρηστές.

Αλλά στην έλλειψη δαπανών για δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση.

Και αυτός ο γαμημένος μέσος-όρος διογκώνεται, καλή ώρα τώρα, όταν τα δάση εγκαταλείπονται στην μοίρα τους.

Και όταν περάσει ένα συγκεκριμένο κατώφλι, όπως πέρασε την παρασκεύη, τότε τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα από τους μηχανισμούς καταστολής-δασοπυρόσβεσης του αστικού κράτους, τότε χάνει η μάνα το παιδί το παδί τη μάνα

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μπίζνες στα αποκαΐδια
 • Η κυβέρνηση ομολόγησε ότι τα προγράμματα ανασυγκρότησης ουσιαστικά αφορούν προτάσεις για χρυσοφόρες επενδύσεις στις καμένες περιοχές
 • Ο «Ρ» αποκαλύπτει ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δρομολογούσαν την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων στις περιοχές της Ηλείας και της Μεσσηνίας πολύ καιρό πριν τις καταστροφικές πυρκαγιές
Η επόμενη μέρα για τις πυρόπληκτες περιοχές και τους κατοίκους τους θα ξημερώσει με δραματικά προβλήματα. Στη φωτογραφία ο όρμος του Κατάκολου όπως φαίνεται από την αρχαία Ολυμπία την ώρα της φωτιάς
Επενδυτικά προγράμματα και σχέδια για την Πελοπόννησο από ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, κοινοπραξίες και ομίλους που είχαν υποβληθεί στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και είχαν τύχει της αποδοχής τους μετά βαΐων και κλάδων, αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ».

Τα σχέδια αυτά αφορούν στους νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας. Εκεί, όπου πολύ καιρό πριν σβηστούν από το χάρτη ολόκληρες περιοχές με δάση, δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες, σπίτια, το μεγάλο κεφάλαιο με τις ευλογίες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχε δρομολογήσει χρυσοφόρες μπίζνες.

Για το τι πρόκειται να γίνει σε αυτές τις περιοχές, μια πρώτη γεύση έδωσε χτες ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Μιλώντας σε στελέχη του υπουργείου του, κάλεσε τους επιχειρηματίες να υποβάλουν προτάσεις για το Σχέδιο Ανασυγκρότησης των κατεστραμμένων περιοχών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα υπάρξουν και συμπράξεις δημόσιου - ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα είπε: «Πρέπει να καταρτιστεί το συντομότερο δυνατόν το Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης των Πληγεισών Περιοχών. Εδώ οι κατευθύνσεις είναι οι εξής: Πρώτον, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μέσα από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, τι δυνατότητες υπάρχουν για μεταφορά πόρων από προγράμματα τα οποία δεν έχουν μεγάλη απορροφητικότητα. Το δεύτερο είναι μέσα από τις ενισχύσεις των ιδιωτικών επενδύσεων: Τι δυνατότητες υπάρχουν μέσα από τον επενδυτικό νόμο να δώσουμε προτεραιότητα στις αιτήσεις από τις πληγείσες περιοχές. Να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν μέσα από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ώστε να γίνουν κοινωνικές υποδομές κατά προτεραιότητα σε αυτές τις περιοχές».

Η απόληξη του όρους Λάπιθας στη λίμνη Καϊάφα
Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση με την οποία επισημαίνει ότι τα έργα της δημόσιας υλικοτεχνικής υποδομής και κοινωνικής υποδομής πρέπει να γίνουν με χρήματα από το κράτος και την πλουτοκρατία χωρίς μετακύληση των εξόδων στις πλάτες του λαού με άμεσους ή έμμεσους φόρους και μισθούς λιτότητας. Επιπλέον, με ανακοίνωσή του το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε επισημάνει ότι η χρηματοδότηση των μέτρων μπορεί να γίνει από φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου. Από τη διακοπή της χρηματοδότησης των ιδιωτικών ομίλων με βάση τον αναπτυξιακό νόμο, οι οποίοι ενέχονται στην τσιμεντοποίηση και την αλλαγή του χαρακτήρα της χρήσης γης. Και από τη διεκδίκηση νέων προσανατολισμών στην αξιοποίηση πόρων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς και του Εθνικού Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 - 2013.
Πληθώρα προτάσεων

Εδώ και αρκετό καιρό, η «Αγροτουριστική ΑΕ» (σ.σ. ιδρύθηκε το 2001 και εποπτεύεται από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης) προωθεί 7 «αναπτυξιακά προγράμματα» έχοντας ως σύνθημα: «Αγροτουρισμός ίσον τουρισμός 12 μήνες το χρόνο». Από το Γενάρη του 2005 μέχρι και το Μάη του 2006 είχαν απευθυνθεί στην εταιρεία «Αγροτουριστική ΑΕ» περίπου 600 ενδιαφερόμενοι - υποψήφιοι επενδυτές, με κύριο ενδιαφέρον στις περιφέρειες Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, 134 έδειξαν ενδιαφέρον για επενδύσεις σε περιοχές της Πελοποννήσου και 98 για τη Στερεά Ελλάδα. Η πλειοψηφία των προτεινόμενων επενδύσεων αφορά σε καταλύματα, πολλά εξ αυτών συνδυασμένα με επισκέψιμο αγρόκτημα και παραγωγή ή και διάθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων, παραδοσιακά καφενεία ή εστιατόρια, αναπαλαιώσεις παραδοσιακών κτιρίων.

Η λιμνοθάλασσα στον Καϊάφα μετά τη φωτιά. Λίγες μέρες πριν την καταστροφή παρουσιάζονταν επενδυτικά σχέδια
Στο πρόγραμμα δράσης της «Αγροτουριστικής» εξέχουσα θέση έχει η περιφέρεια Πελοποννήσου. Και μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο την «προώθηση καινοτομικών δράσεων στους τομείς της Αγροτικής Οικονομίας και του Εναλλακτικού Τουρισμού».

Ας δούμε πώς παρουσιάζει το σχέδιο η ίδια η «Αγροτουριστική»: «Η Αρχαία Ολυμπία, οι δρόμοι του Παυσανία, οι άθλοι του Ηρακλή, βυζαντινά και ενετικά μνημεία, φύση απαράμιλλης ομορφιάς και αντιθέσεων θα συναντήσει ο επισκέπτης στη διαδρομή που χαράσσει η "Αγροτουριστική Α.Ε." στην Πελοπόννησο. Ξεκινώντας από την Αρχαία Ολυμπία και καταλήγοντας στην Κόρινθο, τέμνοντας οριζόντια την Πελοπόννησο η Αγροτουριστική σε συνεργασία με την Περιφέρεια προτείνει εναλλακτικές διαδρομές στον περιηγητή - ταξιδιώτη γεμάτες από εμπειρίες ζωής».


ΗΛΕΙΑ
Επίσκεψη επιχειρηματιών λίγες μέρες πριν τη φωτιά

Λίγες ώρες πριν οι καταστροφικές φλόγες ξεκινήσουν να καίνε τα δάση και τα χωριά της Ηλείας, μια ιδιαίτερα «σημαντική επιχειρηματική επίσκεψη» λάμβανε χώρα στις περιοχές που σήμερα έχουν γίνει πλέον στάχτη.

Πρόκειται για τους εκπροσώπους του πολυεθνικού επιχειρηματικού ομίλου «World Trade Center Group» και Αμερικανούς επενδυτές, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στην περιοχή, έπειτα από πρόσκληση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλείας.

Ο όμιλος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, εκπροσωπήθηκε σε υψηλότατο επίπεδο, από τον αντιπρόεδρό του, David H. Lee, ενώ συνοδευόταν από τον Γ. Ταμπάκη, γενικό διευθυντή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στις ΗΠΑ, τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου Κορέας και μια σειρά εκπροσώπους κατασκευαστικών ομίλων, με κατεύθυνση τις ξενοδοχειακές υποδομές.

Η ομάδα των επενδυτών επισκέφτηκε το λιμάνι του Κατάκολου, ολόκληρη την περιοχή της Ζαχάρως και τη λίμνη Καϊάφα, την αρχαία Ηλιδα, ενώ δεν παρέλειψαν φυσικά να επισκεφτούν και την αρχαία Ολυμπία. Οι ξένοι επενδυτές κατά τη διήμερη επίσκεψή τους - η οποία καλύφθηκε εκτενώς και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τον τοπικό Τύπο - μεταξύ 22 και 23 Αυγούστου - πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, τον υφυπουργό Οικονομικών Χρ. Φώλια, τον πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων κ. Κοκκώση.

Μεγαλεπήβολα σχέδια...

Τα σχέδιά τους, πραγματικά ...μεγαλεπήβολα για την ...ανάπτυξη της περιοχής, όπως ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού του Κατάκολου, ώστε να έχει μεγαλύτερες δυνατότητες ελλιμενισμού πλοίων, το στήσιμο μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή, ακόμη και την κατασκευή Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στην αρχαία Ολυμπία. Η σκέψη για την κατασκευή ενός τέτοιου τσιμεντένιου μεγαθηρίου, στον ιερό χώρο του ελληνισμού, από μόνο του συνιστά ύβρη τέτοιου μεγέθους, που οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών θα έπρεπε να την αποκλείσουν εξαρχής, πριν καν αυτή διατυπωθεί. Αντίθετα, όμως, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλείας, Αγγ. Αγγελόπουλος, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στις 22 Αυγούστου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιος που θα πει να μη γίνει. Οποιος το κάνει θα τον καταγγείλω για μικροπολιτική, αφού θέλει να πάει την Ηλεία πίσω»...

Την επόμενη μέρα, οι ξένοι επιχειρηματίες έδωσαν συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασαν πιο συγκεκριμένα το τι θέλουν να κατασκευάσουν στην περιοχή. Είπε, λοιπόν ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου: «Η πρώτη φάση της κατασκευής περιλαμβάνει τα οικοδομήματα σχετικά με το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου, το οποίο είναι το κτίριο μαζί με την υποδομή για το συνεδριακό κέντρο. Το δεύτερο είναι κατασκευές και οικοδομήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη φιλοξενία, όπως είναι οι ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και εκτάσεις για γκολφ».

Οι επενδυτές συνέδεσαν το ενδιαφέρον τους για την περιοχή, τόσο με τη νέα εθνική οδό Αθηνών - Καλαμάτας, αλλά και με τον δυτικό οδικό άξονα της Πελοποννήσου και την Ιόνια Οδό, αφού όπως είπαν όλα αυτά τα έργα που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε θα ξεκινήσουν σύντομα να κατασκευάζονται, θα φέρουν την περιοχή πιο κοντά στην Αθήνα αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα, τα Βαλκάνια και μελλοντικά με την Κεντρική Ευρώπη.

Οπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, η κατασκευή όλων των παραπάνω προϋποθέτει την ύπαρξη τεράστιων εκτάσεων γης, φυσικά αποχαρακτηρισμένων ως προς τη χρήση τους. Διότι πολυτελή ξενοδοχεία, τσιμεντένιοι ουρανοξύστες, γήπεδα γκολφ, και οποιοδήποτε άλλο τερατούργημα σκοπεύουν να χτίσουν στην περιοχή, φυσικά και δεν μπορούν να χτιστούν, ούτε ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, ούτε σε βοσκοτόπια και φυσικά ούτε ανάμεσα στα, καμένα πια, πυκνά δάση της Ηλείας...


ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Η «επένδυση - μύθος»...
Κάποια απ' τα πιο όμορφα φυσικά τοπία της Μεσσηνίας, δίνονται στους ιδιώτες
Χαρακτηρίστηκε ως «επένδυση "μύθος"», η οποία «αλλάζει τον ελληνικό τουριστικό χάρτη». Μια απ' τις μεγαλύτερες τουριστικές ιδιωτικές επενδύσεις συνολικά στη χώρα, ύψους 325 εκατ. ευρώ, πραγματοποιείται αυτή την περίοδο, στη ...Μεσσηνία. Σε έναν απ' τους νομούς, που δέχτηκαν απ' τα ισχυρότερα πλήγματα στις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισαν, από το Μάρτη του 2007 (!) στη Βουλή, να ξεκινήσει το περίφημο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) Μεσσηνίας, κυρώνοντας τα τέσσερα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας ΤΕΜΕΣ ΑΕ και το οποίο θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβρη του 2009.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Την 1/3/2007, ήρθε στη Βουλή σχέδιο νόμου με θέμα την ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο της ΝΔ (3299/2004), ένα «φιλόδοξο» επενδυτικό σχέδιο στη Μεσσηνία, η ΠΟΤΑ. Σύμφωνα με αυτό, θα γίνουν συνολικά:

 • Εξι ξενοδοχειακές μονάδες, των 5 αστέρων.
 • Συνεδριακό κέντρο 1.200 θέσεων.
 • Κέντρο ...θαλασσοθεραπείας και αθλητικό κέντρο.
 • Δύο γήπεδα γκολφ.

Σε πρώτη φάση θα γίνουν τα τέσσερα ξενοδοχεία και το σύνολο της έκτασης που θα εκμεταλλευτεί ο ιδιώτης θα είναι 2.740 στρέμματα. Συνολικά, το πρόγραμμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της νομαρχίας Μεσσηνίας, «θα αναπτυχθεί σε δύο παραλιακές εκτάσεις με πρόσωπο άνω των 1.000 μέτρων στην παραλία η κάθε μία (Κόλπος Σφακτηρίας, Ιόνιο Πέλαγος) στις περιοχές Πύλου και Ρωμανού Μεσσηνίας». Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους δήμους Γαργαλιάνων, Νέστορος και Πύλου. Οι πρώτοι δύο δήμοι, επλήγησαν από τις πυρκαγιές...

Τώρα αρχίζουν οι «μπίζνες» πάνω στα καμένα

Eurokinissi

Η εταιρεία που ανέλαβε να φτιάξει την ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, είναι οι «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας» (TEMES ΑΕ). Το συνολικό κόστος, όπως σημειώσαμε είναι 325 εκατ. ευρώ. Το κράτος θα επιχορηγήσει από αυτά τα 146 εκατ. ευρώ, δηλαδή 45% επί του συνόλου της επένδυσης! Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα παραπάνω δεν αποτελούν παρά μέρος ενός ευρύτερου επενδυτικού σχεδιασμού της εταιρείας, ύψους 1 δισ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι, όπως διαφημίζεται στην ιστοσελίδα της νομαρχίας Μεσσηνίας, «στη Β' Φάση θα κατασκευαστούν και τα επιτρεπόμενα μη αμιγώς τουριστικά έργα (παραθεριστική κατοικία) συνολικής επιφάνειας 17.500 τ.μ. στην περιοχή Ρωμανού και 40.000 τ.μ. στην περιοχή Πύλου». Δηλαδή, και άλλες εκτάσεις θα περιέλθουν στη χρήση του μεγαλοεπενδυτή...

Σε αυτή την ...επένδυση, συμφώνησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ερίζοντας μάλιστα για τη ...μητρότητα του έργου. Ο ΣΥΝ, αν και διαφώνησε, στην πραγματικότητα δεν τάχτηκε κατά της επένδυσης. Μόνο το ΚΚΕ είχε σαφή θέση κατά της επένδυσης.

Ο εισηγητής της ΝΔ, επί του νομοσχεδίου Θεοδ. Καράογλου είχε πει: «Εάν αυτή η τεράστια επένδυση συνδυαστεί με τα σημαντικότατα έργα υποδομής που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται στο Νομό Μεσσηνίας και στην ευρύτερη περιοχή, όπως για παράδειγμα τα έργα που έχουν γίνει ή γίνονται στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολη - Καλαμάτα και η ένταξή του στα διευρωπαϊκά δίκτυα αυτοκινητοδρόμων, η Ιόνια οδός Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα Μεσσηνίας, που πρόσφατα είχαμε εξαγγελίες από τον αρμόδιο Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, τότε όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι τα οφέλη για το Νομό Μεσσηνίας θα είναι πολλαπλασιαστικά στην απασχόληση, μιας που δημιουργούνται, τουλάχιστον, δύο χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Π. Κατσιλιέρης, ήταν εξίσου αποκαλυπτικός: «Η ΠΟΤΑ Μεσσηνίας έρχεται να ικανοποιήσει την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων τουριστικών προορισμών σε μια περιοχή στην Πελοπόννησο και ειδικότερα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο». Μάλιστα, σε μεγάλο μέρος της ομιλίας του, έκανε ...αξιόλογες προσπάθειες να πείσει πως το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που πρώτο είχε προτείνει να γίνει αυτή η επένδυση! Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ το ξεκίνησε το έργο από το 1997 και πως αυτό ήταν που το ενέταξε στο Β' ΚΠΣ...

Κοιτάξτε, αν εσείς θέλετε να γίνεστε ρεζίλι ρίχνοντας την ευθύνη στις περίφημες γριούλες, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Να ξέρετε πάντως ότι ο τελευταίος σοβαρός (για μένα) άνθρωπος στο ΣΥΝ αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, ο Λαφαζάνης, χτες κράτησε τις αποστάσεις του από τις μαλακίες Αλαβάνου και είπε ότι δεν ξέρει αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού ή όχι.

Εσείς (και μιλάω για το ΣΥΝ που προφανώς έβαλε και τη δημοσίευση), βασιλικότεροι του βασιλέως, έρχεστε και λέτε πράγματα που ακόμη και οι ΠΑΣΟΚοι δεν τολμούν να τα πουν εύκολα (π.χ. για "ξεμωραμένες γριές"). Πρόβλημά σας, απλά ελπίζω να κρατήσετε σταθερή γραμμή και να μην αρχίσετε να κάνετε τις γνωστές κωλοτούμπες σας απ' το κράξιμο που (σίγουρα) θα φάτε αν τα πείτε αυτά και παραέξω.

Μόνο μια παράκληση:
Από τη στιγμή που δείχνετε τόσο μεγάλη ευαισθησία μη τυχόν και κατηγορήσουμε άδικα το μεγάλο κεφάλαιο, παρακαλώ να δείξετε την μισή από αυτή και να μη γράφετε ψέμματα περί ταύτισης του ΚΚΕ με το Καρατζαφέρη, το Παπαθεμελή και τη ΝΔ. Επίσης ο Θοδωράκης το ξέρετε ότι δεν εκπροσωπεί το ΚΚΕ.
Παρόλα αυτά θα πρέπει να διαλέξετε: Ή είναι ξεμωραμένος ΚΚΕς κλπ. κλπ. ή είναι κεφάλαιο για την Ελλάδα και πάει λέγοντας. Όχι όταν έρχεται σε καμιά συναυλία σας να κάνετε κωλοτούμπες και άμα πει κάτι που δεν σας αρέσει, ξαφνικά να μεταμορφώνεται σε απαίσιο ΚΚΕ.
Το να είσαι γλοιώδης έχει και τα όριά του...

από γερομπισμπίκης 30/08/2007 11:23 πμ.


Η κριτική είναι ταυτόχρονα σε Παπαρήγα-Θεοδωράκη που και οι 2 συνεργάστηκαν με τη ΝΔ το 1989.

Επιμένεις ότι υπάρχιε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ σχέδιο. Εσύ εκτίθεσαι καλύπτοντας την ανικανότητα της κυβέρνησης.

Μήπως μας κάνει επίθεση και η Αλ Κάιντα;;;

χα χα χα

....ένα σημερινό δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Διαχωρίζεται από τη ΔΕΗ ο κλάδος των ΑΠΕ
Στόχος της εταιρείας είναι η δυναμική επέκταση στην αναπτυσσόμενη αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Της Xρυσας Λιαγγου

Tο σχέδιο σύμβασης για την απόσχιση του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ενέκρινε χθες η έκτακτη γενική συνέλευση της ΔEH. H απόσχιση του κλάδου και η μεταβίβασή του στη θυγατρική ΔΕΗ Ανανεώσιμες συνδέεται με τον στόχο της ΔEH για δυναμική επέκταση στην αναπτυσσόμενη αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μέσα από ένα ευέλικτο οργανωτικό σχήμα που θα διευκολύνει την επιχειρηματική συνεργασία με τρίτους, για την υλοποίηση του φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος που προβλέπει την κατασκευή και λειτουργία 1.540 MW από AΠE μέχρι το 2014. Mε την υλοποίηση του επενδυτικού αυτού σχεδίου συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ, η ΔEH στοχεύει σε μερίδιο αγοράς 22% το 2014 έναντι 8,1% σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό η ΔEH Aνανεώσιμες έχει συνάψει πρόσφατα συνεργασίες με την EDF Energies Nouvelles για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 122 MW και με την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων 35 MW. Eχει επίσης υποβάλει αιτήσεις στη PAE για την αδειοδότηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 140 MW.

Eνδιαφέρον για κοινή δράση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει εκφραστεί προς τη ΔEH από το σύνολο σχεδόν των μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα αλλά και από ντόπιους ομίλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γαλλική εταιρεία EDF Energies Nouvelles, θυγατρική του κρατικού γαλλικού κολοσσού παραγωγής ηλεκτρισμού, έχει απευθύνει πρόταση στη ΔEH για την από κοινού κατασκευή και λειτουργία αιολικών πάρκων, υδροηλεκτρικών, φωτοβολταϊκών συστημάτων και βιομάζας συνολικής ισχύος 300 MW. H EDF διαθέτει το πιο επιθετικό και φιλόδοξο πρόγραμμα στην Eλλάδα που στοχεύει στη λειτουργία 1.000 MW συνολικά το 2010.

H ισπανική CESA, εταιρεία με δυναμική παρουσία στην Eλλάδα που στοχεύει στην ανάπτυξη 1.100 MW, έχει καταθέσει πρόταση στη ΔEH για την από κοινού κατασκευή και λειτουργία 500 MW από αιολικά πάρκα. H ιταλική ENEL προτίθεται να συνεργαστεί με τη ΔEH AΠE για την υλοποίηση του έργου «Mήλος» (γεωθερμία).

H Eλληνική Tεχνοδομική, εξέφρασε ενδιαφέρον συνεργασίας με τη ΔEH για την παραγωγή συνολικής ισχύος 600 MW από αιολικά πάρκα. H CITY SOLAR προτίθεται να συνεργαστεί για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων συνολικής ισχύος 60 MW, η OPMAT INTL για την ανάπτυξη έργων γεωθερμίας ισχύος 112 MW στη Mήλο, Nίσυρο και Λέσβο.

H διοίκηση της ΔEH AΠE μελετάει το σύνολο των προτάσεων για να καταλήξει στις πλέον αποτελεσματικές συνεργασίες για την επίτευξη του στόχου εγκατάστασης και λειτουργίας 1.540 MW το 2014.

Κατά τα άλλα τα βουνά δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τα επιχειρηματικά συμφέροντα!

Λες και μέχρι τώρα είχε κανένας πρόβλημα να εγκαταστήσει αιολικά πάρκα στις κορυφές των βουνών, και χρειαζόταν οι φωτιές για να ανοίξει ο δρόμος.. Δεκάδες αιολικά πάρκα έχουν ήδη εγκατασταθεί χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά αυτό είναι ασήμαντη λεπτομέρεια για τους συνωμοσιολόγους Κάπου αλλού διάβαζα ότι  τωρα η ΔΕΗ σττις καμμένες βουνοπλαγίες της Ηλείας θα εγκαταστήσει φωτοβολταικά πάρκα, άρα τίποτα δεν είναι τυχαίο. Βέβαια τα φωτοβολταικά δεν εγκαθίστανται σε βουνοπλαγιές αλλά αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρεις για τους συνωμοσιολόγους. Σιγά-σιγά μες στην θολούρα τους οι συνωμοσιολόγοι εμφανίζονται να είναι και εναντίον των ΑΠΕ. Τελικά κινούνται στην ίδια λογική με την δεξιά.

ΥΓ Γέρο, πιστός στις θεωρίες συνωμοσίας ανακαλυψες ότι όσοι διαφωνούν με αυτές είναι στον σύριζα. Το κακό σου τον καιρό, αλλά τι να περιμένες κανείς από ένα δήθεν μαρξιστή - συνωμοσιολόγο της κακιάς ώρας....


Αγαπητέ @ προσπάθησα να σε διαχωρίσω με αυτή μου τη φράση:
"Εσείς (και μιλάω για το ΣΥΝ που προφανώς έβαλε και τη δημοσίευση), βασιλικότεροι του βασιλέως, έρχεστε...μπλα μπλα"

Και η προσπάθειά διαχωρισμού, δεν ήταν γιατί πιστεύω ότι εσύ δεν λες βλακείες, αλλά γιατί πιστεύω ότι δεν έχεις σκοπιμότητα, απλά λες αυτά που πιστεύεις. Οι άλλοι έχουν (εκλογικές) σκοπιμότητες, οπότε τους βάζω σε άλλη κατηγορία (μέχρι και το "βρώμικο 89" θυμήθηκε ο ΠΑΣΟΚος πιο πάνω...).

Από εκεί και πέρα η οπτική σου, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι εντελώς κοντόφθαλμη ακόμη και για τις ΑΠΕ μιλώντας, όμως δεν θα πιάσω τώρα κουβέντα γι αυτό και sorry.
Μόνο δυό λόγια γενικού περιεχομένου:
Δεν ξέρω αν το έχεις σκεφτεί ποτέ, αλλά κάποια πράγματα που είναι πάρα πολύ θετικά (όπως οι ΑΠΕ π.χ.), μπορεί να μετατραπούν σε αρνητικά (αν π.χ. τα χειριστείς σαν εμπόρευμα και μόνος στόχος σου είναι να τ' αρπάξουν κάποιοι), όπως και το ανάποδο.
Πολύ κλασσικό παράδειγμα θετικού φαινομένου που μετατράπηκε σε αρνητικό είναι π.χ. το φαινόμενο του θερμοκηπίου: Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι αυτό που κρατά ζωντανό τον πλανήτη (αλλιώς η θερμοκρασίες θα ήταν στο -20). Όταν όμως αυξήθηκαν ανεξέλεγκτα τα αέρια του θερμοκηπίου όπως σήμερα, δημιουργείται υπερθέρμανση και πρόβλημα.
Κάπως έτσι λειτουργούν όλα τα πράγματα..Οπως έλεγε και ο Λένιν αν θυμάμαι καλά, "Κάθε τι, μπορεί σε συγκεκριμένες συνθήκες να μετατραπεί στο αντίθετό του".
Αυτό το τελευταίο δεν σε αφορά μιας και μάλλον γραμμένο τον έχεις το Λένιν, όμως τα προηγούμενα σκέψου τα λίγο.

Ιδίως με αυτά που έγραψες για το φαινόμενο του θερμποκηπίου δείχνεις ότι δεν έχεις καμία επαφή ούτε με την οικολογία, ούτε καν με την πραγματικότηταα.....

από γέρος 30/08/2007 12:36 μμ.


Για εξήγησέ μου λοιπόν, κατέχεις που κατέχεις τη γνώση, μην τη κρατάς μόνο για την πάρτη σου.
Πιστεύεις ότι π.χ. εδώ: http://www.physics4u.gr/faq/greenhouse.html, λέει ψέμματα; (Η αναφορά είναι πρόχειρή, απλά το έβαλα στο google)

Εξήγησέ μου, στο κάτω κάτω μπορεί να είμαι γέρος, αλλά μ' αρέσει να μαθαίνω...

όταν λέμε φαινόμενο του Θερμοκηπίου ενοούμε δύο διαφοερτικά πράγματα

α)Το φυσικό φαινόμενο του θερμοκηπίου, το οποίο δεν είναι ούτε θετικό, ούτε αρνητικό, ούτε σχετίζεται με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Είναι μια φυσική διαδικασία η οπία δεν παρατηρείται μόνο στον πλανήτη Γη αλλά και σε άλλους πλανήτες (πχ τον Άρη). Αντίστοιχα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για "φαινόμενο του οξυγόνου" (χωρίς το οποίο δεν θα υπήρχε ζωή στη Γη) κλπ. Λυπάμαι που στο  λέω αλλά όταν λες "Πολύ κλασσικό παράδειγμα θετικού φαινομένου που μετατράπηκε σε αρνητικό είναι π.χ. το φαινόμενο του θερμοκηπίου" πρόκειται για βλακεία τεραστίων διαστάσεων. Το φυσικό φαινόμενο του Θερμοκηπίου είναι μια διαδικασία που παρατηρείται σε όλους τους πλανήτες που έχουν ατμόσφαιρα.

β)Το ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου, το οποίο προκαλεί τις κλιματικές αλλαγές και την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας.Το οποίο  σχετίζεται άμεσα με την ανθρώπινη δραστηριότητα  και κυρίως με την παραγωγή ενέργειας.   

 

 

 

από γέρος 30/08/2007 2:38 μμ.


Ώστε το..."φυσικό φαινόμενο του θερμοκηπίου" δεν σχετίζεται με την ανθρώπινη δραστηριότητα! Ξέρεις, το ότι δεν προέρχεται από ανθρώπινη δραστηριότητα δεν σημαίνει ότι δεν σχετίζεται με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Ο άνθρωπος στους -20 δεν θα υπήρχε ξέρεις. Ούτε δέντρα, ούτε ζώα, ούτε τίποτε, πέρα ίσως από κάποια βακτήρια. Άρα...κάποια σχέση θα υπάρχει.

Πέραν τούτου η φύση δεν διαχωρίζει το διοξείδιο που προέρχεται από τον άνθρωπο και το διοξείδιο που προέρχεται από τα ηφαίστεια π.χ., και λέει "αυτό είναι ανθρωπογενές και το άλλο φυσικό. Με το πρώτο έχω πρόβλημα ενώ με το δεύτερο ούτε κρύο ούτε ζέστη"!
Το ότι κάποιοι κάνουν αυτό το διαχωρισμό που λες, δεν χαλά το εννιαίο του συστήματος άνθρωπος φύση, ούτε γίνεται γι αυτό το λόγο ο διαχωρισμός από όποιους γίνεται. Το φαινόμενο είναι το ίδιο είτε προέρχονται τα αέρια του θερμοκηπίου από βιομηχανίες είτε προέρχονται π.χ. από μαζικές εκρήξεις ηφαιστείων (όπως γινόταν παλιά). Το διοξείδιο της βιομηχανίας θα λειτουργήσει μαζί με το διοξειδιο του ηφαιστείου, όχι το καθένα μόνο του. Το καταλαβαίνεις αυτό ή χρήζει περαιτέρω εξήγησης;

Τέλος πάντων, έχεις πολύ βασικά προβλήματα κατανόησης του κόσμου. Αναμενόμενο αυτό, απλά δεν περίμενα σε τόσο μεγάλο βαθμό είναι αλήθεια.
Δεν έχει νόημα πάντως μια τέτοια κουβέντα, όσο για το ποιός εκτίθεται, θα μου επιτρέψεις να έχω την δική μου άποψη.

από @ 30/08/2007 2:41 μμ.


Πήγαινε στον  ...Άρη  τότε να βρείς ανθρώπους, αφού δεν μπορεί να καταλάβεις τη διαφορά....


"Πέραν τούτου η φύση δεν διαχωρίζει το διοξείδιο που προέρχεται από τον άνθρωπο και το διοξείδιο που προέρχεται από τα ηφαίστεια π.χ., και λέει "αυτό είναι ανθρωπογενές και το άλλο φυσικό. Με το πρώτο έχω πρόβλημα ενώ με το δεύτερο ούτε κρύο ούτε ζέστη"! 

Άλλη μια βλακεία τεραστίων διαστάσεων. Οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες ΑΝΑΤΡΠΟΥΝ την φυσική  ισσοροπία του περιβάλοντος και επηρεάζουν το φυσικό φαινόμενο του θερμοκηπίου. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις?

 

από γέρος 30/08/2007 3:12 μμ.


...ανατρέπει μόνη της τις ισορροπίες, δεν έχει ανάγκη τον άνθρωπο.
Όταν λες "το περιβάλλον βρίσκεται σε ισορροπία", αυτό είναι μια πολύ σχετική έννοια σε βάθος χρόνου. Στην ιστορία του ο πλανήτης έχει περάσει από τον απόλυτο πάγο (όλη η γη παγωμένη) στο κλίμα που έχουμε σήμερα, χάρις το φαινόμενο του θερμοκηπίου που προκάλεσαν τα αέρια των ηφαιστείων. Ανέτρεψε λοιπόν τις ισορροπίες ο πλανήτης από μόνος του, χωρίς καν να  υπάρχει άνθρωπος. Στο μέλλον μπορεί με κάποιο τρόπο να ξανανανατρέψει τις ισορροπίες από μόνος του (όπως το έχει κάνει στο παρελθόν), δε πα να χτυπιέται κάτω ο @ και ο κάθε @.

Απλά το όλο πρόβλημα είναι ότι ο άνθρωπος (αν και δεν είναι σωστός σαν όρος) με τις δραστηριότητές του, ουσιαστικά αυτο-υπονομεύεται, αφού ο ίδιος πια προκαλεί μια κλιματική αλλαγή που πιθανά να καθυστερούσε πάρα πολύ (χιλιάδες χρόνια) χωρίς την δική του επέμβαση.

Έχεις μια αδυναμία να σκεφτείς ως ενιαίο σύστημα το σύστημα άνθρωπος-φύση. Μέσα στο κεφάλι σου είμαι σίγουρος ότι είναι έντονα αποτυπωμένο το "κακός άνθρωπος-καλή φύση". Όμως η φύση όπως και ο άνθρωπος δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή.
Όσο προσπαθείς να εξηγήσεις με αυτούς τους όρους τα φαινόμενα, τόσο θα χάνεις τη μπάλα και θα τα βάζεις με τις γριές...

από @ 30/08/2007 6:32 μμ.


Οι ισσοροπίες στη φύση αλλάζουν σταδικακά σε βάθος χιλιετιών (ούτε καν αιώνων).

Το ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι υπόθεση δεκαετιών.

Καμία σχέση το ένα με το άλλο.

από εεγδφγδφ 30/08/2007 6:35 μμ.


To KKE δεν λέει οτι τις φωτιές τις έβαλαν οι ξένοι παλιοψεύτη. Θα πρέπει να ντρέπεσαι.

από fonaklas 31/08/2007 1:25 πμ.


Σκέψεις για το ποια πρέπει να είναι η στάση της Αριστεράς, κεμενάκι στο kambi.wordpress.com

από ! 31/08/2007 10:43 πμ.


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η Ν.Δ. - 25/10/2002

Η απογοητευτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος της χώρας εξ αιτίας της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής, όπως αναφέρεται, είναι το θέμα επερώτησης προς τον Υπουργό Γεωργίας, που κατέθεσε χθες στη Βουλή η Ν.Δ. Την επερώτηση υπογράφουν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κώστας Καραμανλής και όλοι οι βουλευτές του κόμματος.
Μεταξύ άλλων, στην επερώτηση αναφέρονται:
«Τα ήδη γνωστά αδιέξοδα στον αγροτικό τομέα οξύνονται και διευρύνονται. Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις καίριες επισημάνσεις μας ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι υπηρεσίες στήριξης του αγρότη είναι σε κατάσταση κομματικής αιχμαλωσίας και διάλυσης. Χάνονται και γενικότερα δεν αξιοποιούνται αποδοτικά οι κοινοτικοί πόροι. Το κόστος παραγωγής αυξάνεται ανεξέλεγκτα. Τα αγροτικά προϊόντα, δεν διατίθενται με ικανοποιητικούς όρους για τους παραγωγούς, ενώ οι τιμές που πληρώνει ο καταναλωτής είναι διογκωμένες. Υπάρχει συνεχής μείωση του αγροτικού εισοδήματος. Υπάρχει μείωση του οικονομικά ενεργού αγροτικού πληθυσμού. Εγκαταλείπεται η περιφέρεια....
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να εγκαταλείπεται και να ερημώνει η ύπαιθρος, αφού το αγροτικό επάγγελμα δεν είναι πλέον ελκυστικό για τους νέους και η αγροτική δραστηριότητα απαξιώνεται όλο και περισσότερο. Ενδεικτική της κατάστασης αυτής είναι η παρατηρούμενη μείωση του οικονομικά ενεργού αγροτικού πληθυσμού περίπου κατά 40.000 ετησίως, αφού σε κάθε τρεις αγρότες που εγκαταλείπουν τον αγροτικό τομέα αντιστοιχεί μόνο ένας αντικαταστάτης. Οπως επίσης και η γήρανση του αγροτικού πληθυσμού που απεικονίζεται εύγλωττα στα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, ο μέσος όρος ηλικίας των αγροτών είναι τα 57 έτη. Περίπου ο μισός αγροτικός πληθυσμός (το 47%) είναι άνω των 55 ετών."

εδω η ν.δ ως αντιπολιτευση κανει λογω για την απαξιωση της αγροτικης παραγωγης απο το πασοκ ενω ξερουμε οτι η ιδια πολιτικη εχει ακολουθηθει και απο την ιδια.

παρουσιαζεται βεβαια ως ενα ''φυσικο φαινομενο΄΄ που ειρθε απο τον αρη ,οπως τωρα περι ασυμετροβλακιες και δεν λεει για το ποιος εφτασε τον αγροτικο πληθυσμο σε αυτη την εξαθλιωση απο τη κρητη μεχρι τους δυσμοιρους καπνοπαραγωγους της Θρακης ολα αυτα τα χρονια και βεβαια καμια αναφορα στην κοινη αγροτικη πολιτικη που ακολουθειται απο την Ε.Ε. τοσα χρονια και εφαρμοζεται απο τις κυβερνησεις νδ-πασοκ.

αυτη λοιπον η απαξιωση των αγροτικων εδαφων δεν ειναι ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

το να αναλυσεις τα πραγματα και ολες τις συνισταμενες ειναι προτερημα για εναν μαρξιστη.

Απλως αυτο που δεν καταβαινεται ειναι οτι το ΚΚΕ ειναι ενα κομμα ιστορικο οχι μονο συναισθηματικα, αλλα πλεον εχει και μια τεραστια εμπειρια, για αυτο μη σας κακοφαινεται που μπορει και εχει μια τετοια καλη αναλυση αμεσως στα πραγματα

ειναι παρον ολες αυτες τις δεκαετιες στα μικρα-τοπικα και μεγαλα προβληματα του λαου και μπορει να συσωρευσει μεσο της οργανωσης του εμπειρια απο την ροδο μεχρι την κερκηρα και απο την κρητη μεχρι τον εβρο ολα αυτα τα χρονια.γιατι οσο σοφοι και διαβασμενοι να ειναι 10-15 ατομα δεν μπορουν με την εμπειροκρατικη τους αντιληψη να φτασουν στη σωστη αναλυση, ειναι αρκετα κατανοητο αυτο π.χ. οτι και να εχω διαβασει για την αγροτικη καλιεργεια δεν μπορω να εχω ΣΩΣΤΗ αποψη για τα καπνα στη Θρακη αμα δεν εχω ακουσει τον ιδιο τον καπνοπαραγωγο

Τελοσπαντων, στους κουκουεδες δεν εκαναν εντυπωση αυτα που εγιναν γιατι απλα εδω και 1 χρονο σε μονιμη βαση διαβαζουμε στο στο Ριζοσπαστη για την μεταβιβαση των ακινητων του Ε.Ο.Τ. στη αγροτουριστικη Α.Ε. και τι προκεται αυτη η Α.Ε.Διαβαζουμε και ενημερωνομαστε για τους νομους που μας κλευουν και καταπατουν τη λαικη γη και το ποιοα ειναι τα σχεδια του κεφαλαιου και των πολυεθνικων.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΝΦΩΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΕΙΡΙΑ ΜΑΣ  

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΕΙΡΙΣΜΟ.ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


από ... 31/08/2007 10:45 πμ.


καινουρια εφημεριδα ειναι αυτη;

Δεν ξέρω αν αυτά που λέει στο blog τα υιοθετεί το ΜΕΡΑ ή όχι. (Είναι blog του ΜΕΡΑ;)
Αν πάντως τα υιοθετεί, συγγνώμη αλλα δεν νομίζω ότι ξεφεύγει και πολύ από το πλαίσιο του "ντε και καλά διαχωρισμού επειδή έχουμε εκλογές".

Λέει κάποια στιγμή:
"Είναι ένδειξη της αδυναμίας της Αριστεράς το φλερτ με σενάρια συνομωσίας.

Δεν είναι τυχαίο που το ΚΚΕ πρώτο έσπευσε να μιλήσει για “οργανωμένο σχέδιο” (και άσ’ τους να ψάχνονται…). Μπροστά στην κυριαρχία του φόβου από την ίδια τη φυσική καταστροφή αλλά και από τη κρατική τρομοκρατία και τρομοϋστερία, ένα κομμάτι της Αριστεράς πρόθυμα έρχεται να συνεισφέρει στον τρόμο και επί της ουσίας να συγκαλύψει. Είναι ιστορικά κατοχυρωμένο πως όταν η Αριστερά μιλά για πράκτορες και συνομωσίες και όχι για τάξεις και συμφέροντα, έχει χάσει το μπούσουλα (καταρχάς του μαρξισμού). Επίσης καθώς η φράση «οργανωμένο σχέδιο» επιδέχεται πολλές ερμηνείες(κάποιες θα συμφωνούν και με τα γραφόμενά μου, όπως οργανωμένο σχέδιο αναθεώρησης του άρθρου 24), όταν αυτή διαδίδεται μαζικά και τηλεοπτικά, θα κυριαρχεί πάντα η χειρότερη."


Θα ξεχάσω που παρακάτω λέει:

"Άραγε δεν είναι αφέλεια να πιστεύει κάποιος ότι ενώ έχουμε μια ιστορία πολλών αιώνων με πολέμους με κέντρο την ιδιοκτησία, αυτοί που κάνουν τους πολέμους να έχουν ενδοιασμούς στο να καίνε δάση ή και ανθρώπους;"


Τέλος πάντων ρε παιδιά αποφασίστε:

Ή η φωτιά μπήκε από τους στύλους της ΔΕΗ και γιαγιάδες όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ή μπήκε από συμφέροντα. Δεν μπορεί απ' την μία να κατηγορείτε το ΚΚΕ για πρακτορολογία επειδή μιλά για συμφέροντα κι αμέσως από κάτω να λέτε "αφελή" όποιον πιστεύει ότι τις φωτιές δεν τις έβαλαν συμφέροντα!!

Δηλαδή που διαφοροποιείστε εσείς από το ΚΚΕ;

Στο ότι τα συμφέροντα αυτά δεν έβαλαν οργανωμένα τη φωτιά, αλλά το καθένα "αυτόνομο" συμφέρον έβαζε τη δική του;

Αυτή είναι η "φοβερή" σας διαφοροποίηση;

Κατά τη γνώμη μου η έκταση των πυρκαγιών όμως και το μέγεθος της καταστροφής δείχνουν οργάνωση, αλλά έλεος, δεν είναι εκεί το θέμα..Κανείς δεν ξέρει το αστυνομικό μέρος της υπόθεσης, δηλαδή το πως οργανώθηκε, από ποιούς, με ποιό τρόπο κλπ. μπήκαν οι πυρκαγιές.

Το πολιτικό θέμα είναι ότι εδώ γίνεται μια επιχείρηση συγκάλυψης από τους 3 (ναι, είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα), με αναρχικούς, γιαγιάδες και βοσκούς. Εδώ επιχειρείται να συγκαλυφθούν τα συμφέροντα αποδίδοντας τις φωτιές είτε σε αναρχικούς, είτε σε τρομοκράτες, είτε σε βοσκούς και γιαγιάδες και κατά ένα μικρό ποσοστό σε οικοπεδοφάγους που απλά όμως είχαν μια "φιλική συμμετοχή" στο γενικό χαμό των πρακτόρων και των βοσκών!


Κανείς δεν μιλά για την εμπορευματοποίηση της γης και για τα τεράστια συμφέροντα που είχαν κάθε λόγο να θέλουν φτηνή γη. Κανείς δεν μιλά για τα σχεδόν έτοιμα  από πριν "σχέδια ανάπλασης"!! Όποιος μιλά γι αυτά είναι συνωμοσιολόγος! Ακόμη κι αν κάποιος από αυτούς μιλήσει για εεε.."κάποια" συμφέροντα, τα ανεξαρτητοποιεί από την πυρκαγιά, λες και τα συμφέροντα κάθονται και περιμένουν με αγωνία για το αν η κυρά-Μαρία θα φτιάξει κόλυβα ή όχι!!! Θα τρελαθούμε εντελώς!!
Και νασου τώρα και το ΜΕΡΑ να συμμετέχει στο γενικό πάρτυ, κατηγορώντας το ΚΚΕ για πρακτορολογία.
Μπράβο παιδιά. Ωραία λογική...

Άσχετα όμως με το θέμα των πυρκαγιών, θα ήθελα να πω δύο λόγια σχετικά με το πως εγώ βλέπω τις "συνομωσιολογίες", μιας το θέμα παίζει πολύ τον τελευταίο καιρό:

Καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε τη λεξούλα αυτή όπου να 'ναι και για π(κ)λάκα. Συνωμοσιολόγος είναι αυτός που προσπαθεί να εξηγήσει κάποια γεγονότα με διάφορες απιθανότητες, που δεν έχουν καμία λογική και επιστημονική βάση, που παραποιούν και αλλοιώνουν την πραγματικότητα ή χρησιμοποιούν ένα πολύ μικρό κομμάτι της που ταιριάζει στις φαντασιώσεις που θέλει να πλασσάρει. Αυτό κάνουν οι διάφοροι συνωμοσιολόγοι.


Παράδειγμα:

Το να πει κάποιος ότι τον Αλιέντε τον έριξε η CIA δεν είναι συνωμοσιολογία. Ακόμη και αν δεν το είχε παραδεχτεί η CIA (πράγμα που έχει κάνει πλέον) και πάλι δεν θα ήταν συνωμοσιολογία.

Άσχετα με το αν έχει αποδειχθεί επισήμως κάτι ή όχι, αν μια εκτίμηση είναι γειωμένη στην πραγματικότητα, αν δεν βασίζεται αντιεπιστημονικά δεδομένα, είναι εκτίμηση και όχι συνωμοσιολογία. Αλίμονο αν θα έπρεπε κάθε φορά να δεχόμαστε την κυρίαρχη άποψη/προπαγάνδα για τα γεγονότα, μόνο και μόνο για να μη μας πουν "συνομωσιολόγους"!!! Τι θα λέγατε δηλαδή σείς; Ότι τον Αλιέντε τον ανέτρεψε το Πινοτσετικό κίνημα ή ότι του την έδωσε ένα πρωί του Πινοτσέτ και είπε "θα τον πηδήξω το πούστη";


Από εκεί και πέρα (π.χ.), αν δεχθούμε ότι τον Αλιέντε τον σκότωσε ουσιαστικά η CIA,  υπάρχει "αντιμαρξιστική θεώρηση";

Ναι, κατά τη γνώμη μου υπάρχει:

Ο αντιμαρξιστικός τρόπος σκέψης θα έλεγε "τι κρίμα, αν η κακή CIA δεν σκότωνε τον καλό Αλιέντε, αν δεν επενέβαινε στη Νικαράγουα, αν, αν....ο κόσμος θα ήταν καλύτερος"

Το παραπάνω σίγουρα ισχύει, όμως είναι αντιμαρξιστικό γιατί η σκέψη σου σταματά σ' ένα αόριστο "καλό" και "κακό", χωρίς να τα εντάσεις μέσα στις διαδικασίες της ταξικής πάλης.

Ένας μαρξιστικός τρόπος σκέψης για μένα θα ήταν: Ποιοί ήταν οι παράγοντες  (κοινωνικοί και πολιτικοί) που οδήγησαν στην επιτυχία του ιμπεριαλισμού; Ποιά πολιτική πείρα αντλεί το εργατικό και λαϊκό κίνημα από το άδοξο τέλος μιας πολύ σημαντικής προσπάθειας;; Και ναι, εκεί εμπλέκονται και οι τάξεις, και τα συμφέροντα και ο ιμπεριαλισμός και όλα.

Όμως δεν σημαίνει ότι είσαι αντιμαρξιστής επειδή λες ότι "τον Αλιέντε τον έφαγε η CIA", ούτε μειώνεις τις ευθύνες του Πινοτσέτ επειδή εμπλέκεις τη CIA!!!!!!

Έλεος δηλαδή!!


Τέλος να πω και κάτι σχετικά με το κείμενο με το οποίο συμφωνώ:

Λέει κάποια στιγμή:

"Σε κάθε κοινωνία σε κάθε στιγμή η σχέση άνθρωπος- φύση επαναπροσδιορίζεται στη βάση της σχέσης άνθρωπος- άνθρωπος."

Νομίζω ότι είναι πολύ σωστό και περίπου αυτό εννοούσα πιο πριν όταν έγραψα "Απλά το όλο πρόβλημα είναι ότι ο άνθρωπος (αν και δεν είναι σωστός σαν όρος) με τις..."

Όμως πριν είχαμε πιο "αρχαϊκά" προβλήματα: Ακόμη δεν είχαμε σταθεροποιήσει καν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αν είναι ένα που επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες ή 2-3 διαφορετικά και ανεξάρτητα μεταξύ τους...


Υποτίθεται ότι το ΚΚΕ μιλάει για οργανωμένο σχέδιο που το οργάνωσε το μεγάλο κεφάλαιο. Δηλαδή μαζεύτηκαν οι κατασκευαστικές εταιρίες, οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι και είπαν θα κάψουμε την μισή Πελοπόννησο και την Εύβοια (για κάποιον μυστήριο λόγο άφησαν απέξω την κεντρική και βόρεια Ελλάδα καθώς και τα νησιά. Λέτε να τα λυπήθηκαν? ). Αφού το αποφάσισαν εκπόνησαν και το οργανωμένο σχέδιο (τον νέο ΑΣΠΙΔΑ)  χτίζοντας ..."τοπικές οργανώσεις" εμπρηστών! Στρατολόγησαν στο σχέδιό τους όλους τους μικρούς οικοπεδοφάγους, όλους τους βοσκούς που ψάχνουν για βοσκοτόπια, όλους τους τρελλαμένους, ακόμα και γριούλες που βράζουν κόλυβα για ξεκάρφωμα για να μην καταλάβουμε το οργανωμένο σχέδιο του μεγάλου κεφαλαίου (που να καταλάβει το μεγάλο κεφάλαιο ότι το ΚΚΕ δεν μασάει σε τέτοια και ότι θα τους "αποκάλυπτε"). Αφού τους στρατολόγησαν και τους μοίρασαν σε "τοπικές οργανώσεις", τους εκπόνησαν και "σχέδιο δράσης". Πρώτα επιτίθεται η "τοπική" τάδε στην Πάρνηθα, στον Υμητό και το Αίγιο, ώστε να τραβηχτούν οι δυνάμεις μακρυά από την Ηλεία. Μετά γίνεται το μεγάλο κόλπο όπου με μόλις τρεις εστίες (δυο σε Ηλεία και μία στη Λακωνία) μπορείς να κάψεις όλη την Πελλοπόνησο, ενώ ταυτόχρονα βάζουν μια ακόμα τέτοια  εστία και στην Εύβοια. Συγκεντρώνουν σε αυτές τις τέσσερις εστίες όλες τις υπερσύγχρονες και μαγικές δυνάμεις του κεφαλαίου (ίσως να έχουν ανακαλύψει υπερσύγχρονα όπλα που τους παρείχε η CIA ώστε οι οι φωτιές αυτές να αντέχουν στο ...νερό και ίσως να φουντώνουν και με το νερό!) ώστε να μην μπορούν να σβήσουν με τίποτα ακόμα και μετά από 8 μέρες, ενώ ταυτόχρονα βάζουν δεκάδες εστίες της πλάκας για αντιπερισπασμό στην υπόλοιπη Ελλάδα οι οποίες όμως σβήνονται εύκολα.

Και επειδή αυτά τα γελοία δεν στέκονται με τίποτα το μόνο που μένει είναι το "οργανωμένο σχέδιο" που απαλλάσει ουσιαστικά την διάλυση του κρατικού μηχανισμού και την κυβέρνηση, και επιπλεόν της επιτρέπει να μιλάει για πιο "ρεαλιστικά" οργανωμένα σχέδια "τρομοκρατών".

Πριν μερικά χρόνια πεθαναν στη Γαλλία δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από τον κάυσωνα. Ποιο οργανωμένο σχέδιο το προξένησε αυτό? Μήπως (λέω μήπως γιατί εγώ δεν πιάνω πουλιά στον αέρα όπως η Παπαρήγα) έφταιξε η διάλυση του συστήματος υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών?


Το μόνο οργανωμένο σχέδιο του μεγάλου κεφαλαίου που υπάρχει είναι αυτό που λέγεται "λιγότερο κράτος-περισσότερα κέρδη" ή αλλιώς νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός. Και αυτό το σχέδιο εκπονείται εδώ και χρόνια συστηματικά και η κυβέρνηση του Καραμανλή είναι μπροστάρης σε αυτή την πολιτική. Αν υπήρχε "οργανωμένο σχέδιο" του μεγάλου κεφαλαίου ρε ΚΚΕδες, ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος να υλοποιηθεί είναι μέσω του  "συλλογικού καπιταλιστή" δηλαδή μέσω της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού (αστυνομίας, πυροσβεστικής, στρατού, αγροφυλάκων κλπ). Είναι δυνατόν να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο του μεγάλου κεφαλαίου και να ζητάτε από την κυβέρνηση που το υλοποίησε να αντιδράσει με οργανωμένο σχέδιο εναντίον των φίλων της καπιταλιστών?

Η απλή αλήθεια είναι η εξής: τα συνομοσιολογικά σενάρια είναι  συνήθης τρόπος με τον οποίο σκέφτονται οι ΚΚΕδες. Η ηγεσία του ΚΚΕ νομίζει αφελώς ότι έτσι θα τραβήξει δεξιούς και ακροδεξιούς που αρέσκονται και αυτοί στη συνομωσιολογία. Όμως το πιο βασικό  για την ηγεσία του ΚΚΕ είναι να βγάλει λάδι την κυβέρνηση που υλοποίησε με πάθος την πολιτική του λιγότερου κράτους και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης ώστε να διώξει τις ευθύνες από πάνω της. Πιστεύει αφελώς το ΚΚΕ ότι απαλλάσοντας την κυβέρνηση θα εμποδίσει το ΠΑΣΟΚ να ωφεληθεί από αυτή την ιστορία. Αλλά άμα πείσετε κανέναν πασόκο να σας ψηφίσει με το επιχείρημα του "οργανωμένου σχεδίου" γράψτε μου...

από γέρος 31/08/2007 12:07 μμ.


Μας είπε ο "μαρξιστής":
"...άμα πείσετε κανέναν πασόκο να σας ψηφίσει με το επιχείρημα του "οργανωμένου σχεδίου" γράψτε μου..."

Έτσι μπράβο, πες μας λοιπόν ότι με την τακτική σας σκοπεύετε να ψήσετε κανένα ΠΑΣΟΚο που την ψάχνει για αντιδεξιό αγώνα που δεν κάνει ο Γιωργάκης.
Γιατί το είπα εγώ πιο πριν (Θυμίζω: "Αν θέλετε να τσιμπήσετε καμιά ψήφο κατηγορώντας το ΚΚΕ για σύμπλευση με τη δεξιά, καλά το σκέφτεστε. Όλο και κάποιος ΠΑΣΟΚος θα τσιμπήσει απ' τον δήθεν αντιδεξιό αγώνα.")
αλλά πιθανά να θεωρήθηκε "θεωρία συνωμοσίας" κι αυτό...

Όσο για τον καύσωνα στη Γαλλία, γίνεσαι πραγματικά αστείος: Ξέρεις και τσουνάμι είχαμε στην Ινδονησία, αλλά δεν βγήκε το ΚΚΕ να μιλήσει για μεγάλα συμφέροντα που ταρακούνησαν το έδαφος.
Αλλά τα είπαμε: Άμα είσαι οπορτουνιστάκος και κυρίως αν έχεις βγει στη γύρα  να ζητιανέψεις καμιά ψήφο, όχι μόνο πράκτορες και καύσωνες, αλλά και τσουνάμια φορτώνεις στο ΚΚΕ....

για να πλήξει την Νέα Δημοκρατία και τον Καραμανλή που είναι οι πιο ορκισμένοι εχρθοί του μεγάλου κεφαλαίου!!!!

Ναι θέλουμε να κερδίσουμε ψήφους και επιρροή και μέλη στην Αριστερά από το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γίνεται μόνο αμα λες την αλήθεια ότι για τις φωτιές φταίει η πολιτική του "λιγότερου κράτους-περισσότερα κέρδη" που εφάρμοσε η ΝΔ και που εφάρμοσε και το ΠΑΣΟΚ στο παρελθον και θα εφαρμόσει και στο μέλλον. Τους λέμε ότι όποιος είναι με τα κέρδη δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός στην προστασία των δασών, στην υγεία, στην παιδεία, στη λιτότητα κλπ. κλπ. Θέλουμε να πείσουμε ότι αντιπολίτευση στο σύστημα μπορεί να είναι η Αριστερά και οι αγώνες σαν αυτοί των φοιτητών και των δασκάλων που πρέπει να κλιμακωθούν και ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε καν για αντιπολίτευση δεν κάνει. Εσύ τι προτείνεις? Να μην διεκδικούμε κόσμο από το ΠΑΣΟΚ προς την Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ λέω εγώ αλλά και το ΚΚΕ να ανέβει δεν με χαλάει)? Να αφήνουμε τον ψοφοειδή Γιωργάκη να παριστάνει ότι κάνει αντιπολίτευση?

Ο Αλαβάνος λοιπόν αγορίνα μου (το έγραψα και πριν αυτολεξεί), είπε για καύσωνες, είπε για βοσκούς, είπε για τη ΔΕΗ, είπε για τους αμελείς και είπε ότι όλη αυτή την κατάσταση είναι δυνατόν να την εκμεταλλευτεί και κανένας οικοπεδοφάγος.

Όταν λες τα παραπάνω, τότε υπεύθυνοι για το κάψιμο του δάσους δεν είναι τα συμφέροντα, ούτε η πολιτική του "λιγότερου κράτους":
Υπεύθυνοι είναι οι βοσκοί κλπ. και στην χειρότερη περίπτωση για την κυβέρνηση η ανοργανωσιά του κράτους!!!
Το θέμα λοιπόν για σένα δεν είναι πολιτικό αλλά διοικητικό!
Όπως φυσικά και για τους ΠΑΣΟΚους!
Η δασοκτόνα πολιτική λοιπόν για σένα, στην πιο "προωθημένη" περίπτωση, εξαντλείται στο ότι το κράτος δεν δίνει λεφτά στην πυροσβεστική να κάνει τη δουλειά της. Εξαντλείται στο ότι το κράτος δεν προσλαμβάνει αρκετούς δασοπυροσβέστες. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν συμφέροντα που επωφθαλμιούν τη γή!
Πουθενά δεν μπαίνει η επιχειρηματικοποίηση της γης, όλα αυτά είναι άσχετα!
Οι δασοπυροσβέστες, τα λεφτά στην πυροσβεστική κλπ. είναι για να προσέχουν τις γιαγιάδες και τους βοσκούς!
Τόσο γελοίοι είστε!!

Ο βοσκός που θέλει να έχει το κοπάδι του βοσκοτόπους μπορεί να βάλει φωτιά στο δάσος. Έχει συμφέρον βλέπεις.
Ο επιχειρηματίας που θέλει να φτιάξει κέντρο εμπορίου αποκλείεται!!!!!
Όσο για το να οργανώσει; Ούτε να το σκέφτεσαι!!!
Βοσκός είναι στο κάτω κάτω;
Αξιοπρεπής επιχειρηματίας είναι!!!!!

Σα δε ντρέπεστε, λέω γω τώρα.

Ψήφους είναι λογικό να ζητάς αφού κατεβαίνεις στις εκλογές.
Το να γλύφεις όμως δεξιά κι αριστερά, το να κολλάς δίπλα στο ΠΑΣΟΚ μπας και τσιμπήσεις τίποτε, το να ανακαλύπτεις όπως ο Αλαβάνος χθες το κίνημα των μπλόγκερς (!!) μπας και γυρίσει κανένας από εκεί και σε κοιτάξει, είναι γλοιώδες και πολιτικά απαράδεκτο.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για σας...

Υγ: Μαρξιστάκο να εύχεσαι να βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ήδη ο Παπαδημούλης κι ο Αλαβάνος ετοιμάζονται, αρκεί το ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει το πρόγραμμά σας. Θα έχουμε μεγάλο πανηγύρι σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία...

από μαρξιστής (ΔΕΑτζής) 31/08/2007 1:05 μμ.


δεν ξέρεις ότι εμείς οι μή ΚΚΕδες είμαστε και λίγο "διεφθαρμένοι"?

Λοιπόν
1. Τσογλάνι Κνίτη μάθε να μιλάς καλύτερα
2. Ο Αλαβάνος είπε ότι οι θεωρίες συνωμοσίας χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση για να καλύψει τις ευθύνες της. Σύμφωνα με την ελληνική γλώσσα αυτό σημαίνει ότι φταίει η κυβέρνηση και όχι οι βοσκοί και οι γριούλες.
3. Στο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν και διάφορες άλλες δυνάμεις. Επομένως θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αυτά που λέει ο Αλαβάνος αλλά και αυτά που λέω και εγώ (για την ακρίβεια η οργάνωσή μου γιατί δεν τα βγάζω από την κούτρα μου)
4. Εγώ λέω λοιπόν ότι φταίει η πολιτική του "λιγότερου κράτους-περισσότερα κέρδη". Στο δεύτερο σκέλος -"περισσότερα κέρδη"- περιλαμβάνεται η εμπορευματοποίηση και η παράδοση της γης στο κεφάλαιο. Και ο βασικός οργανωτής αυτής της πολιτικής του κεφαλαίου είναι η κυβέρνηση και το αστικό κράτος, όχι κάποιο αόρατο "οργανωμένο σχέδιο" εμπρηστών. Εγώ δεν ζητάω από την κυβέρνηση του κεφαλαίου να απαντήσει "με οργανωμένο τρόπο" στο μεγάλο κεφάλαιο. Το ΚΚΕ ζητάει από την κυβέρνηση να γίνει αντικαπιταλιστική δύναμη!

Έχεις να απαντήσεις τίποτα σε αυτά?

από γέρος 31/08/2007 1:26 μμ.


Το ξέρω γιατί υπέγραψες σαν "μαρξιστής" και όχι σαν "μαρξίστρια".
Έχετε μια φοβερή ευαισθησία σε αυτά εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και σε οτιδήποτε αφορά τη βιτρίνα και όχι την ουσία, οπότε ήμουν σίγουρος για το φύλο σου.

1. Έτσι απαντάω κι αν δεν σου αρέσει να μη μου απευθύνεις το λόγο.

2. Το ότι κατηγορείτε την κυβέρνηση το δέχομαι. Σου είπα εγώ όχι; Και το ΠΑΣΟΚ την κατηγορεί όμως, όπως και το ΚΚΕ, (απλά κατηγορεί και το ΠΑΣΟΚ, αν δεν σε πειράζει). Ο Αλαβάνος όμως δεν είπε μόνο αυτό που έγραψες. Είπε και αυτά που έγραψα εγώ, που δείχνουν φανερά την άποψή του. Όσο κι αν δεν το θες, αυτός είναι ο αρχηγός σου. Το να κάνεις τη πάπια όπου δεν σε βολεύει είναι λίγο...υπευκφυγή, πως να το πω.

3. Το ΣΥΡΙΖΑ τον εκπροσωπεί ο Αλαβάνος. Είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν το θυμάσαι. Εσύ με αυτά που λες τώρα εκπροσωπείς τη ΔΕΑ, χρεώνεσαι όμως το ΣΥΡΙΖΑ είτε το θες είτε όχι. Δεν φταίω εγώ αν το σύστημα εκπροσώπησής σας είναι λίγο περίπλοκο. Προφανώς θα το κάνατε έτσι για να αποφύγετε τη γραφειοκρατία του ΚΚΕ.

4. Εσύ μπορεί να μιλάς για "εμπορευματοποίηση και παράδοση της γης στο κεφάλαιο", όμως δεν δέχεσαι ότι έχει καμία σχέση αυτό με την φωτιά.
Άρα;   
Ως τι το αναφέρεις;
Ως γεγονός αξιοσημείωτο;
Επίσης καταργείται η κοινωνική ασφάλιση σου λέω εγώ. Έχει σχέση με τη φωτιά;
Όση έχει και η εμπορευματοποίηση της γης, στα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού, του λίγότερου κράτους κλπ κλπ!
Αυτό μας λες!
Και περιμένεις και σοβαρή κουβέντα...

από κόκκινη αλεπού 31/08/2007 1:38 μμ.


Ο ιστορικός υλισμός (τον οποίο υποτίθεται ότι αποδέχεσαι και κατέχεις) διδάσκει ότι πίσω από τις ανθρώπινες ενέργεις πρέπει να αναζητούμε εκείνες τις υλικές κινητήριες δυνάμεις που μετατρέπονται σε υποκειμενικά κίνητρα στα μυαλά των ανθρώπων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε 2 πιθανότητες:
1. Οι πυρκαγιές οφείλονται στο συνδυασμό τυχαίων περιστατικών (οι γιαγιάδες με τα κόλλυβα...και οι αλεπούδες) με τα "ακραία καιρικά φαινόμενα". Όταν απέναντι σε αυτά βρίσκεται το αστικό κράτος που παραδοσιακά και νομοτελειακά (πέρα δηλ . από τα ψευτοιδεολογήματα του "κοινωνικού κράτους" που αρέσουν τόσο στον αγαπημένο σου ΣΥΝ) στόχο έχει να υπηρετεί τη συνολική αναπραγωγή του κοινωνικού κεφαλαίου, το αποτέλεσμα είναι η παντελής αδυναμία να προστατέψει τα λαϊκά συμφέροντα και τη ζωή.
2. Ο μαρξισμός όμως απαιτεί να ψάχνουμε πιο βαθιά τα πράγματα. Να αναζητάμε πίσω από τα τυχαία περιστατικά και από τις ενέργειες του αστικού κράτους τα συγκεκριμένα κάθε φορά συμφέροντα και στοχεύσεις του μονοπωλιακού καπιταλισμού. Αλλιώς θα καταλήξουμε, όπως κάνεις εσύ, σε μια γενική καταδίκη του "νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού" (αλήθεια, υπάρχει ή μπορεί να υπάρξει άλλος καπιταλισμός σήμερα;) και της πολιτικής του "λιγότερου κράτους". Στόχος μας τότε θα είναι η κυβέρνηση, και όχι ο καπιταλισμός (και για να είμαστε και σωστοί μαρξιστές: ο μονπωλιακός καπιταλισμός, ο ιμπεριαλισμός), που πρωτοστατεί στη "διάλυση του κρατικού μηχανισμού". Και η εναλλακτική λύση, όπως την πρότεινε χτες και ο πρόεδρος σου Αλαβάνος, θα είναι να παλέψουμε ενάντια στον "άγριο καπιταλισμό", προφανώς για έναν "ήρεμο" καπιταλισμό, μια κοινωνία με τον "άνθρωπο πάνω από τα κέρδη" (αλλά με τα κέρδη παρόντα).
Το ΚΚΕ αποκαλύπτει καθημερινά όλα εκείνα τα μονοπωλιακά συμφέροντα που εξυπηρετούνται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, από την αλλαγή στη χρήση γης που σηματοδοτούν οι πυρκαγιές (δες παραπάνω). Τώρα το αν τα συμφέροντα αυτά έχουν εκ των προτέρων ένα συνολικό σχέδιο ή το σχέδιο αυτό προκύπτει στην πορεία, αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο. Πάντως είναι τουλάχιστον αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι ένα κομβικό σχέδιο του μεγάλου κεφαλαίου μπορεί να υλοποιηθεί μόνο διαμέσου του αστικού κράτους. Το αστικό κράτος θα παίξει το ρόλο του στην προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων (με την πολιτική του - που συνεχίζεται αδιατάραχτη και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ - και με τους μηχανισμούς του), αλλά είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα χαράξουν το δρόμο.
ΥΓ1. Για "μαρξιστής" καταφεύγεις πολύ εύκολα σε προβοκάτσιες: το ΚΚΕ ποτέ δε ζήτησε από την κυβέρνηση " να αντιδράσει με οργανωμένο σχέδιο εναντίον των φίλων της καπιταλιστών". Στοιχεία....
ΥΓ2. Με ενδιαφέρον παρατηρώ ότι ως γνήσιος ΣΥΡιζικός "μαρξιστής" λείπει από τα γραφόμενα σου κάθε αναφορά στις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Λες και οι κυβερνήσεις του δεν προωθούσαν τις ίδιες πολιτικές του "λιγότερου κράτους" και του "νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού".

από "μαρξίστρια" και Λενινιστής και ΔΕΑτζής 31/08/2007 2:58 μμ.


Προς γέρο

1. Αφού έτσι γουστάρεις να μιλάς μπορώ να σου απαντήσω στο ίδιο ύφος: είναι φανερό ότι τον έχεις μικρό (και δεν σου σηκώνεται καν αφού είσαι γέρος) και έχεις κομπλεξ γι' αυτό γιατί η καπιταλιστική ηθική που αποδέχεσαι πλήρως ως σταλινικός απαιτεί να τον έχεις μεγάλο...

2.Σου απάντησα ήδη

3. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εκρποσωπούν όλοι όσοι μιλάνε ώς ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλαβάνος έχει τη μερίδα του λέοντος στην εκπροσώπηση, αλλά για ρώτα τον αν συμφωνεί σε όλα με τις τοποθεησεις ΔΕΑτζήδων ή άλλων στις τηλεοράσεις που μιλάνε ώς εκρπόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και ρώτα κυρίως τον Παπαγιαννάκη πως αισθάνεται για τις εκπροσωπήσεις του ΣΥΡΙΖΑ από ακροαριστερούς. Για περισσότερα βλ. εδώ
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=753660#756108

4. Η εμπορευματοποίηση της γης έχει σχέση με κάποιους από τους εμπρησμούς, όχι με τις ΔΥΟ (αριθμός 2) φωτιές που κάνουν βόλτες σε όλη την Πελλοπόνησο εδώ και 8 μέρες!

Προς "κόκκινη αλεπού"
 1. Συμφωνώ

2.Όχι δεν μπορεί να υπάρξει  φιλολαϊκός και αντινεοφιλελευθερος καπιταλισμός σήμερα (γιατί από το '50-τέλη '70 υπήρξε καπιταλισμός που έδινε και παραχωρήσεις και οι διαχειρηστές αυτών των παραχωρήσεων και της καταστολής κάθε εξεγερτικής πολιτικής από τα κάτω ήταν τα μεγάλα -τότε- σταλινικά και ευρωκομμουνιστικά ΚΚ χέρι χέρι με τη σοσιαλδημοκρατία -το ίδιο έκανε και το ΚΚΕ στην Ελλάδα). Επομένως παλεύοντας ενάντια στον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό σήμερα μπορώ να μιλήσω με όσο κόμσο οργανωμένο κια ανοργάνωτο έχει αυταπάτες και να του μιλήσω για την επανάσταση και τον σοσιαλισμό. Αν βάζω σαν προϋπόθεση την επανάσταση και το σοσιαλισμό (σιγά μην το ΚΚΕ έχει στόχο την επανάσταση αλλά λέμε τώρα...) για να παλέψω μαζί με όποιον θέλει να παλέψει στους αγώνες ενάντια στα νεοφιλελεύθερα μέτρα τότε κάθομαι στη γωνιά μου και περιμένω να αυξηθούν οι ψήφοι μου (αν ας πούμε το ΚΚΕ πάρει 1% παραπάνω τότε θα πάψουν να μπαίνουν φωτιές, η πολιτική του "λιγότερου κράτους" θα σταματήσει και επίσης είναι πιθανό οι καπιταλιστές να το σκάσουν από τη χώρα ενόψει της απειλής κατάληψης της εξουσίας από τους "κομμουνιστές"!).

3. Η Παπαρήγα είπε ότι "απένταση στο οργανωμένο σχέδιο χρειάζεται οργανωμένη απάντηση". Τί εννοούσε ο ποιητής? Ότι θα καταστείλουν τις φωτιές "τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ"? Που απευθύνεται αυτή η προτροπή αν όχι στην κυβέρνηση του μεγάλου κεφαλαίου που την καλεί να τα βάλει με το "οργανωμένο σχέδιο" του μεγάλου κεφαλαίου? Στην καλύτερη περίπτωση η κατηγορία προς την κυβέρνηση είναι ότι είναι ανοργάνωτη. Είπε ποτέ το ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση του μεγάλου κεφαλαίου βάζει τις φωτιές? (γιατί αν το μεγάλο κεφάλαιο βάζει τις φωτιές και η κυβέρνηση του μεγάλου κεφαλαίου δεν συμμετέχει σε αυτό το οργανωμένο σχέδιο έχουμε ένα "μικρό πρόβλημα" στην μαρξιστική αντίληψη για το ρόλο του κράτους στην κοινωνία - λέτε η κυβέρνηση του Καραμανλή να είναι "θύμα" του μεγάλου κεφαλαίου για να χάσει τις εκλογές?)

Βρε συ είσαι ταλέντο! Στη Πάνια πήγες; Δεν τα χάνει αυτή κάτι τέτοια....

Πάντως δεν είσαι για τίποτε παραπάνω.
Όχι τουλάχιστον πριν μάθεις τι σημαίνει η λεξούλα "εκπροσωπώ".
Στο βάζω για homework.

από "μαρξίστρια" και Λενινιστής και ΔΕΑτζής 31/08/2007 3:41 μμ.


Όσο για το "χιούμορ" σου έχω εμπιστοσύνη στους αναγνώστες του indy ότι θα το εκτιμήσουν αναλόγως...

από Πουαρό 31/08/2007 11:38 μμ.


Το οργανωμένο σχέδιο των πυρκαγιών το οργάνωσε το μεγάλο κεφάλαιο για να ρίξει την ...φιλολαϊκή (και πατριωτική βεβαίως βεβαίως) κυβέρνηση Καραμανλή!!!

Παρατηρώ τρομερή ταύτιση απόψεψν μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ. Δεν είναι απίθανο να συνδράμει το ΚΚΕ σε περίπτωση που η ΝΔ δεν καταφέρει να πάρει αυτοδυναμία.

Ο εκπρόπωπος του WWF μόλις τώρα είπε ότι τα καιρικά φαινόμενο συνέβαλαν στην καταστροφή σε συνεργασία με την αδράνεια του κυβερνητικού μηχανισμού.

Το ΚΚΕ ανακάλυψε οικοπεδοφάγους στις χαράδρες του Ταΰγετου! Το σνεράριο του Καρατζαφέρη ότι πρόκειται περί επίθεσης από τους Τούρκους είναι τουλάχιστον πιο πιστευτός.

από ασε ρε 01/09/2007 12:22 μμ.


εκτιμησης της καταστασης για το σκοπο των πυρκαγιων απο τον ΣΥΡΙΖΑ ριχνοντας τα ολα στην προληψη,δειχνει την ανικανοτητα ισως και τον φοβο να κατηγορησουν ανοιχτα για το συστημα που τους τρεφει ,και μαλιστα αρκετα καλα,φοβουμενοι ακομα και τις αντιδρασεις πολλων ψηφοφορων που συσπειρωνουν αυτη τη στιγμη...Ολα τα αλλα ειναι για προεκλογικη πολωση μετα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ....

 Αν σε συστήνει ο Γιακουμάτος κι η Παπακώστα για ανώτερο αξιωματικό τι άλλο να είσαι εκτός από άχρηστος; Πχ τώρα καίει τρεις μέρες η φωτιά στην Αρκαδία και ο μεγαλύτερος πυροσβεστικός στόλος στην Ευρώπη δεν μπορεί να τη σβήσει. Χωρίς τον στρατηγό άνεμο κιόλας....Φέτος το 50% των αξιωματικών της ΠΥ αποστρατεύτηκε. Αντ'αυτών , οι Γιακουμάτιοι εκλεκτοί. Δεν είναι πασόκικο επιχείρημα αυτό, είναι η αλήθεια. Οι νεοδημοκράτες είναι οι πιο άχρηστοι απ'όλους, σ'όλον τον κόσμο. Τερμα.

από ασε ρε 01/09/2007 1:15 μμ.


για να μην κατηγορηθω η προληψη ΠΑΝΤΟΤΕ ηταν ανυπαρκτη.....

από κόκκινο φάντασμα 01/09/2007 4:23 μμ.


Για να εκτιμήσουμε την "αξιοπιστία" του εκπροσώπου του εκπροσώπου της WWF στην Ελλάδα, παραθέτω το 6ο όνομα από το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ που ανακοινώθηκε χτες.
 
6. Κουβέλης Σπύρος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.

Μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγροτική / Περιβαλλοντική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Reading στη Μ. Βρετανία.

Επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης WWF και πρόεδρος της Μεσογειακής του ομάδας, την περίοδο 1995-1997. Διεύθυνε το MedWet στην Αθήνα, πρωτοβουλία της Συνθήκης Ramsar για τους Μεσογειακούς Υγρότοπους (2001 - 2007).

Εργάζεται σε σχέδιο δράσης του Ο.Η.Ε. για την εφαρμογή στρατηγικής αειφόρου ανάπτυξης στη Μεσόγειο.

Παρακαλούμε όχι άλλη "αειφόρο" ανάπτυξη για την Ηλεία και για όλη την Ελλάδα!!!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License