Eυεργετική παρέμβαση της ΕΕ στα εσωτερικά της Ελλάδας

Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην τροποποίηση του άρθρου 24 του Συντάγματος

ΣΤΟΠ στην αναθεώρηση του 24 ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο

Ευρωφρένο στη δασοκτονία

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΗ

Ηχηρό ράπισμα δέχτηκε ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής από τη χθεσινή απόφαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία συνιστάται, με αυστηρό τρόπο, στην ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην τροποποίηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.

Η έγκριση του σχετικού ψηφίσματος από τη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωβουλευτών όλων των πολιτικών ομάδων αποτελεί κόλαφο για τις επιλογές του πρωθυπουργού, που, ως γνωστόν, ηγήθηκε της κοινοβουλευτικής προσπάθειας για αναθεώρηση του άρθρου.

Στοπ στα αυθαίρετα

Με το ψήφισμά του, το Ευρωκοινοβούλιο απαιτεί να καταδικαστεί κάθε πρακτική νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών σε προστατευόμενες περιοχές και σε περιοχές στις οποίες δεν επιτρέπεται γενικά η δόμηση και ζητεί να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια μείωσης της προστασίας των δασών μέσω τροποποιήσεων του Ελληνικού Συντάγματος (άρθρο 24).

Με την απόφαση αυτή, η Ευρωβουλή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην ελληνική κυβέρνηση ότι, στην περίπτωση που υπάρξει τροποποίηση του εν λόγω άρθρου, δεν αποκλείεται, όπως διευκρίνιζαν διπλωματικές πηγές στο Στρασβούργο, να μη δοθούν στους πληγέντες από τις πυρκαγιές τα κοινοτικά κονδύλια που έχουν ήδη προβλεφθεί.

Διαμάχη

Το άρθρο 24 βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης μεταξύ της ομάδας των Σοσιαλιστών και των Ευρωλαϊκών.

Η διαμάχη κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψήφισης του κοινού ψηφίσματος της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, όταν οι ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος (και εκείνων της Ν.Δ. συμπεριλαμβανομένων) δεν υποστήριξαν τροπολογία της ομάδας των Πρασίνων, με την οποία ζητούνταν να σταματήσει κάθε προσπάθεια τροποποίησης του άρθρου 24.

Το γεγονός κατήγγειλε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδης και επιβεβαίωσε στην «Ε» ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Ι. Βαρβιτσιώτης, που διευκρίνισε ότι «στην απόφασή του αυτή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα οδηγήθηκε επειδή θεώρησε ότι η υπερψήφιση της τροπολογίας θα συνιστούσε ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας-μέλους της Ε.Ε.».

Η υπερψήφιση, όμως, της σχετικής τροπολογίας από όλες τις υπόλοιπες πολιτικές πτέρυγες του Ευρωκοινοβουλίου και η προσυμφωνημένη ανάγκη, το ψήφισμα για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα να τύχει της ομόφωνης έγκρισης της ολομέλειας, ανάγκασαν το σύνολο των ευρωβουλευτών του Λαϊκού Κόμματος να ακολουθήσουν το ρεύμα της πλειοψηφίας και να συνηγορήσουν στα εξής:

«Τα κράτη-μέλη πρέπει να διασφαλίσουν ότι όλες οι καμένες δασικές εκτάσεις θα συνεχίσουν να είναι δάση και θα περιληφθούν σε προγράμματα αναδάσωσης.

Να μην επιτραπεί καμία αλλαγή όσον αφορά τη χρήση της γης.

Να καταδικαστεί κάθε πρακτική νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών σε προστατευόμενες περιοχές και σε περιοχές, που δεν επιτρέπεται γενικά η δόμηση και ζητείται να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια μείωσης της προστασίας των δασών μέσω τροποποιήσεων του Ελληνικού Συντάγματος (άρθρο 24)».

Κτηματολόγιο

Με το ψήφισμα, ζητούνται περισσότερα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τα κράτη-μέλη και την Κομισιόν, απορρίπτονται οι θεωρίες περί «ασύμμετρης απειλής», καθίσταται υποχρεωτική η σύνταξη Κτηματολογίου για τα κράτη-μέλη και ζητείται από την Επιτροπή η άμεση και όσο το δυνατόν ευέλικτη κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί ακόμη τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας αντίδρασης για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Ως προς τα αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών, η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου υπογραμμίζει ότι αυτή «είναι αποτέλεσμα ενός αριθμού παραγόντων, στους οποίους συγκαταλέγονται η αλλαγή του κλίματος, ο ανεπαρκής ορισμός και η ανεπαρκής φροντίδα των δασών, ο συνδυασμός φυσικών αιτίων και ανθρώπινης αμέλειας αλλά και οι ανθρώπινες εγκληματικές δραστηριότητες, παράλληλα με την ανεπαρκή εφαρμογή των νόμων που απαγορεύουν την παράνομη οικοδόμηση σε καμένες εκτάσεις».

Συνεπίκουρος της απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου ήταν και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης, που, μιλώντας για λογαριασμό του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, επεσήμανε: «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει Δασολόγιο και Κτηματολόγιο, στην οποία, μάλιστα, επιχειρείται να μειωθεί η προστασία του δάσους με την αναθεώρηση του άρθρου 24. Είναι η χώρα που έχει 2 εκατομμύρια αυθαίρετα, αρκετά απ' αυτά μέσα σε καμένες δασικές εκτάσεις, που παίρνουν ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, ύστερα από ψηφοθηρικές τροπολογίες των κυβερνήσεων».


sisour@otenet.gr


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/09/2007

από >> 06/09/2007 11:35 πμ.


απλά οδηγίες προς τους Τοπάρχες να μη το παρακάνουν και εξεφτείζονται στα μάτια του κόσμου.

Διαφορετικά πως θα περάσουν τα μέτρα 'ανάπλασης" που ετοιμάζονται να κάνουν , μετατρέποντας την Ελληνική ύπεθρο σε ένα τεράστιο ξενοδοχείο και τον Ελληνα αγρότη σε "roomletατζή" η ξενοδοχουπάλληλο...

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ... όπως λέει και η Φάνη Πετραλιά .. εθελοντές batler και οσφυοκάμπτες

από Ευρωπαίος δημοκράτης 06/09/2007 12:56 μμ.


Ακόμα και αν είναι "οδηγίες προς τους Τοπάρχες", πάντως πρόκειται για ευεργετικές οδηγίες.

από Maria Seferou 06/09/2007 1:29 μμ.


Το άρθρο 24 του Συντάγματος, ακόμη κι αν δεν αναθεωρηθεί προς το χειρότερο, είναι ήδη διάτρητο. Να τι λέει η παράγραφος 1 του εν λόγω άρθρου που αφήνει ανοιχτή την αλλαγή χρήσης γης σε καμένες ή μη καμένες δασικές εκτάσεις:

"1. Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. Για τη διαφύλαξή του το Κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων. Η σύνταξη δασολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους. Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός αν προέχει για την Εθνική Oικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον."
 Μ' άλλα λόγια, οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης δασικής έκτασης μπορεί να δικαιολογηθεί ως επιβαλλόμενη για λόγους Εθνικής Οικονομίας!΄

Αλήθεια, γιατί δεν έχει γίνει ακόμη σύνταξη δασολογίου; Πώς χρησιμοποίησε ο κ. Λαλιώτης τα χρήματα που έδωσε η ΕΕ για δασολόγιο και κτηματολόγιο; Πού πήγαν; Γνωρίζει κανείς;  

από κάστορ(ας) 06/09/2007 1:43 μμ.


προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ισχυρού  και ενός ανίσχυρου. Το θέμα δεν είναι να υάρχουν ευεργέτες και φιλάνθρωποι αλλά πραγματική λαϊκή κινητοποίηση στην Ελλάδα.

από . 06/09/2007 1:53 μμ.


Κάθε συμπαράσταση στο θέμα αυτό είναι καλοδεχούμενη. Ειδικά όσον αφορά την Ευρώπη, οι χώρες της δυτικής Ευρώπης είναι πολύ ευαισθητοποιημένες σε αυτά τα ζητήματα και ακόμα και οι πιό αντιδραστικές ομάδες στις χώρες αυτές είναι περιβαλλοντικά πιο ευαίσθητες από το μέσο αριστερό στην Ελλάδα.
Σε αυτές τις χώρες πχ είναι αδιανόητο 100.000 άνθρωποι να πίνουνε νερό με εξασθενές χρώμιο (ΒΑ Αττική) ή να χτίζονται ολόκληρες πόλεις μέσα σε δάση όπως οι Θρακομακεδόνες και η Ιπποκράτειος πολιτεία.

Είναι πολύ ευχάριστο λοιπόν που βγήκε αυτό το ψήφισμα από το Ευρωκοινοβούλιο, να κοιτάξουμε να το αξιοποιήσουμε όσο μπορούμε προκειμένου να σώσουμε ότι μπορούμε, και να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη που είναι πολύ ευαίσθητη σε τέτοια θέματα, και το τι λέγεται στην Ευρώπη το μετράνε πολύ εδώ.
Επίσης κάποιοι ας αποβάλουνε για λίγο αυτήν την αριστερίλα.

Άρα άκυρη η λογική του κάστορ(α).

Το Ευρωκοινοβούλιο είναι ένα εν πολλοίς διακοσμητικό όργανο που βγάζει κυρίως ψηφίσματα. Δεν έχει καμία ουσιαστική εξουσία. Σε αντίθεση με το εθνικό καπιταλιστικό κράτος της Ελλάδας που έχει πολύ πραγματικές εξουσίες, νομικά και ουσιαστικά.

Το ψήφισμα του ε/κ ευνοεί και πάντως δεν παρεμποδίζει την ανάπτυξη του όποιου κινήματος.

από Giannis apo Souidia 06/09/2007 3:47 μμ.


Το ψήφισμα για τις πυρκαγιές και η θέση του ΚΚΕ

Associated Press

Στο απυρόβλητο αφήνει τις πραγματικές αιτίες των δασικών πυρκαγιών που σημειώνονται στη χώρα μας, το σχετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το οποίο εκφράζεται μεταξύ άλλων η αντίθεση στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, ενώ κάνει λόγο για την προστασία του περιβάλλοντος και της Αρχαίας Ολυμπίας. Ας δούμε, αναλυτικά, τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ σχετικά με το ψήφισμα.

  • Το ΚΚΕ θεωρεί ότι βασική αιτία των πυρκαγιών είναι η εμπορευματοποίηση της γης και η ένταξη των δασών στην οικονομία της αγοράς, που αποτελούν βασική αναπτυξιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η αιτία αυτή δεν αναφέρεται καθόλου στο ψήφισμα, αλλά παραπλανητικά και αποπροσανατολιστικά αναφέρονται κυρίως άλλες αιτίες, όπως η αλλαγή του κλίματος, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η ανθρώπινη αμέλεια, η ανεπαρκής εφαρμογή των νόμων κ.ο.κ.

Οι πυρκαγιές στη χώρα μας δεν οφείλονται κυρίως σε ανθρώπινη αμέλεια, αλλά σε συνειδητούς εμπρησμούς που προωθούν την πολιτική εμπορευματοποίησης της γης και των δασών. Η πραγματικότητα αυτή επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά στοιχεία της Δασικής Υπηρεσίας, που λένε ότι το 62% των πυρκαγιών οφείλονται σε εμπρησμούς και το 38% από τυχαία γεγονότα. Επιβεβαιώνεται επίσης από το γεγονός ότι τις χρονιές που γίνονται εκλογές οι πυρκαγιές υπερδιπλασιάζονται, επειδή τα κόμματα του δικομματισμού υπόσχονται νομιμοποίηση των παράνομων αλλαγών στη χρήση της δασικής γης, για να υφαρπάξουν ψήφους.

Οσον αφορά στην ανεπαρκή εφαρμογή των νόμων που απαγορεύουν την παράνομη οικοδόμηση σε καμένες εκτάσεις, επισημαίνουμε ότι στη χώρα μας νόμιμα έχουν οικοδομηθεί καμένες και μη δασικές εκτάσεις.

  • Το ΚΚΕ συμφωνεί με τη χρησιμοποίηση πόρων του ταμείου αλληλεγγύης και άλλων χρηματοδοτικών κοινοτικών μέσων. Ομως το ψήφισμα δε ζητά πλήρη αποζημίωση των πληγέντων κατοίκων των καμένων περιοχών, αλλά την «ανακούφισή» τους, έννοια στην οποία μπορούν να ενταχθούν και τα ψίχουλα της ελληνικής κυβέρνησης.
  • Το ΚΚΕ διαφωνεί με τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού άμεσης επέμβασης, επειδή τέτοιοι μηχανισμοί εντάσσονται σε λογικές ασύμμετρων απειλών, στις οποίες η ΕΕ έχει εντάξει και τις φυσικές καταστροφές. Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και άλλων περιβαλλοντικών προβλημάτων, υπεύθυνοι θα πρέπει να είναι οι μηχανισμοί κάθε κράτους που θα ενισχύονται αν χρειαστεί από αντίστοιχους μηχανισμούς άλλων κρατών, όχι μόνο της ΕΕ, αλλά και τρίτων, όπως έγινε και στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα.
  • Για την αναχαίτιση της μείωσης του πληθυσμού στην ύπαιθρο, που θα φυλά τα δάση, το ψήφισμα προτείνει «νέες διαφοροποιημένες πηγές εισοδήματος για τον αγροτικό πληθυσμό, ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές, και να αναπτύξουν τις απαραίτητες εκσυγχρονιστικές υποδομές, ούτως ώστε να ελκύσουν βιώσιμο τουρισμό και βιώσιμες υπηρεσίες στις αγροτικές περιοχές». Με απλά λόγια, προτείνεται σαν λύση η νέα ΚΑΠ και ιδιαίτερα το κεφάλαιο της «διαφοροποίησης» για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, ο οποίος εμπορευματοποιεί τα δάση.
  • Στο ψήφισμα υπάρχει μεγάλη ασάφεια στον τρόπο λειτουργίας της Εθελοντικής Δράσης Πολιτικής Προστασίας, με κίνδυνο ο εθελοντισμός να λειτουργεί αυτόνομα, σε σχέση με την αντίστοιχη αρμόδια κρατική υπηρεσία, και σε ορισμένες περιπτώσεις, μέσω του εθελοντισμού και ορισμένων μη κυβερνητικών οργανώσεων, να κρύβονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Το ΚΚΕ πιστεύει στον εθελοντισμό, ο οποίος θα είναι ενταγμένος στο γενικότερο σχεδιασμό της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας. Ο εθελοντισμός αυτός σε καμία περίπτωση δε θα απαλλάσσει από τις ευθύνες της την αρμόδια κρατική υπηρεσία, η οποία θα έχει την ευθύνη αξιοποίησης και του εθελοντισμού.

«Οι παρατηρήσεις μας αυτές, όπως και άλλες ουσιαστικές προτάσεις μας, που απορρέουν από τη γενικότερη θέση του κόμματός μας για το περιβάλλον - τονίζει στο «Ρ» ο Γ. Τούσσας - δεν περιέχονται στο ψήφισμα, γι' αυτό το ΚΚΕ απείχε από την ψηφοφορία».

«Το ΚΚΕ - καταλήγει ο Γ. Τούσσας - αγωνίζεται ενάντια στις δασοκτόνες συνταγματικές αλλαγές που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την αναθεώρηση του άρθρου 24 και συνεχίζει η ΝΔ με την προτεινόμενη νέα αναθεώρηση. Γι' αυτό δεν μπορούσε παρά να ψηφίσει τη σχετική παράγραφο του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου, παρά την αντίθεσή του στις δυνατότητες παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε θεμελιακά εσωτερικά ζητήματα της χώρας».

από Καρκάνης Δημήτρης 14/09/2007 1:58 μμ.


Τελικά αυτή είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Γενικό ξεπούλημα και εκμετάλλευση όλων των κατεστραμμένων περιοχών. Το περιβάλλον είναι μια έννοια που δεν είναι άμεσα εκμεταλλεύσιμη. Θα χρειαστεί 50 (σύμφωνα με τις επιστημονικές εκτιμήσεις) χρόνια για την φυσική αναδάσωση των περιοχών που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές. Θα χρειαστούν από την άλλη μια τριετία για την ανοικοδόμηση πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, που θα καθιστούν την Πελοπόννησο λάφυρο των ξένων συμφερόντων και της ασύστολης κρατικής ασυδοσίας στην οποία η Νέα Δημοκρατία οδηγεί την χώρα. Μερικοί το φωνάζουν εδώ και καιρό. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

από Μαρία Κασάπη Ζωντανού 17/09/2007 3:21 μμ.


Γεια σας,

πρώτη φορά σας διαβάζω και χαίρομαι πολύ για τις πληροφορίες που παίρνω. Πραγματικά, δε γνώριζα πώς θα ήταν δυνατό να "ξαναδιαβαστεί" το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, μέχρι που διάβασα το ενδιαφέρον μήνυμα του ...apo ti souidia.

Προσωπικά, δεν συμφωνώ με την πάγια αντιδραστική τακτική του ΚΚΕ σε ο,τιδήποτε μπορεί να αποτελέι απόφαση της οργανωμένης διακυβέρνησης του τόπου είτε αυτό λέγεται κυβέρνηση είτε λέγεται Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα πλαίσια της ευρύτερης Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία καλώς ή κακώς ανήκουμε.

Αν το ΚΚΕ δε γούσταρε το ψήφισμα, γιατί δε χρησιμοποίησε τα νόμιμα μέσα της εκπροσώπησής του στο ευρωκοινοβούλιο για να υποστηρίξει άλλες θέσεις; Δεν είναι δυνατό, η μόνη διέξοδος να είναι η αυτοδικία κι ο εθελοντισμός, ούτε αυτά τα δυο αντικαθιστούν ένα οργανωμένο κράτος πρόνοιας.

Δυο λόγια για την άκρα δεξιά στάση της Κυβέρνησης που, δυστυχώς, και εν πλήρει συνηδήσει, επανεξελέξαμε: για την τετραετία που μόλις πέρασε το καταλαβαίνω οι Έλληνες να ψηφίσουν με γνόμωνα  μια νέα κυβέρνηση πολλά υποσχόμενη, η οποία θα έκοβε την επαναλαμβανόμενη ιστορία της διακυβένησης της χώρας από το γερασμένο ΠΑΣΟΚ. Όμως, η πραγματικότητα απέδειξε ότι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, κι η χώρα μας εγλοβισμένη σα μεσοσπονδύλιος δίσκος ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ όχι μόνο δεν έκανε καλύτερα τα πράγματα αλλά αποφάσισε, ως νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, στην οποία ο λαός εξασφάλισε την αυτοδυναμία, να κάνει τη λεγόμενη "συνταγματική μεταρρύθμιση". Με ποια κριτήρια και για ποιους σκοπούς θα γινόταν δεν γνωρίζουμε, αν και τίποτα δεν έμεινε κρυφό, οι γνώστες της πολιτικής και του Συντάγματος, αλλά και οι απλοί πολίτες σύντομα κατάλαβαν το βρώμικο παιχνίδι που παίχτηκε: άνοιξαν οι πόρτες για την ισοπέδωση του δημόσιου ακπαιδευτικού συστήματος (βλ. αλλάγή άρθρου 16) αλλά και για τη μετατροπή ενός χώρου ανταλλαγής ιδεών και καλλιέργειας της ελεύθερης σκέψης σε εργοστάσιο τήρησης ωραρίων και αστυνοιμικής επιτήρησης...

Έβαλαν χέρι μέχρι και στη βασική πηγή της εξασφάλισης ποιότητας ζωής και βιωσιμότητας σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες: στο άρθρο 24, το οποίο απαγορεύει τη νομιμοποίηση παράνομων κτισμάτων σε δασικές και δημόσιες περιοχές....

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, έδειξαν ακόμη και στο προεκλογικό επικοινωνιακό τους παιχνίδι την απροκάλυπτη κυνικότητά τους με συνθήματα όπως

"Ειδικός Εισηγητής της Ν.Δ. στη διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος" (Γκιουλέκας, Κωνσταντίνος, 2007 Τώρα: ώρα Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Νέα Δημοκρατία, 20 σσ.)

ή

 "Ήμουν παρών στο Κοινοβούλιο στηρίζοντας το έργο της κυβέρνησης στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που αναλάμβανε για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά..." (Ιωαννίδης Γιάννης, Νέα Δημοκρατία: δύναμη μεταρρύθμισης: ασυμβίβαστη πορεία με όραμα και προοπτική, Θεσσαλονίκη, Νέα Δημοκρατία, φυλλάδιο.)

Επομένως, οι αφελείς που ξαναέδωσαν τη λαϊκή ενολή στη ΝΔ, παίζουν με το μέλλον του τόπου, χάριν των προσωπικών συμφερόντων και της κοντόφθαλμης λογικής που ορίζει κάποιος πολιτευόμενος που χρησιμοποιεί δόλια μέσα για να ευνοήσει τους πιθανούς ψηφοφόρους του και να αδικήσει έτσι την πλειοψηφία, να είναι πιο οφέλειμος από κάποιον ή καόπιους που αγωνλιζονται για ένα παραγματικό Κράτος Πρόνοιας.

Το καλό είναι ότι συνεχίζουν να υπάρχουν στη Βουλή πολλά κόμματα, αλλά και το γεγονός ότι ο Ελληνικος Λαός άρχισε να ξυπνάει. "Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία" όπως έλεγε κι ένας Έλληνας ποιητής, δε θυμάμαι το όνομά του δυστυχώς, αλλά θα το ψάξω.....

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License