Αμέσως Ξεκινά Η Οικοπεδοποίηση στην Ηλεία

Η φράση "όπου ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος" έχει καταντήσει το συντομότερο ανέκδοτο των ημερών.

Η φράση "όπου ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος" έχει καταντήσει το συντομότερο ανέκδοτο των ημερών.

Η οικοπεδοποίηση και οίκηση των δασών και των Δρυμών της Ηλείας ήδη άρχισε. Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, όπως ανακοινώνει παρακάτω, συνάπτει συμφωνία για την κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων σε έκταση 2.5 εκατομμυρίων τ.μ. στο Δήμο Ζαχάρως. Η παρακάτω ανακοίνωση δεν αφήνει αυταπάτες τόσο στο ποιος τελικά βάζει τις φωτιές όσο και στο τι θα μετατραπούν σε ελάχιστο χρόνο τα δάση μας, αν δεν αντιδράσουμε.
Ανακοίνωση από Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ
Η Κ.Ε.Δ., στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Οικονομικών μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έγιναν στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ηλείας, καταβάλει την μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση διαδικασιών αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων που εμπίπτουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζαχάρως, με τρόπο συμβατό στις επιθυμίες και ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Για το λόγο αυτό η Διοίκηση της ΚΕΔ προχωρά την Τετάρτη 12.09.07 στην υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου σύμφωνα με τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους 12 μήνες με τον Δήμο Ζαχάρως. Η συνεργασία αφορά στην ταχεία ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων σε δημόσιο ακίνητο συνολικής έκτασης 2.593.041,80 μ² και στη σύνταξη προγράμματος αξιοποίησης 780 ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου. Το 75% των εσόδων που θα προκύψουν από τις εκμεταλλεύσεις αυτές θα αποδίδονται στο Δήμο Ζαχάρως. Ο Δήμος, με τη διαχείριση των επενδύσεων αυτών, στοχεύει στη βελτίωση και ενδυνάμωση της
αυξανόμενης τουριστικής κίνησης, μέσω της δημιουργίας τουριστικών εγκαταστάσεων υψηλής ποιότητας και χώρων αναψυχής. Τα οφέλη που θα προκύψουν για το Δήμο και την ευρύτερη κοινωνία του Νομού Ηλείας θα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση του εισοδήματος και οι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, που θα δημιουργηθούν στην περιοχή. Τέλος, η Προγραμματική Σύμβαση απαλλάσσει το Δήμο Ζαχάρως από την υποχρέωση καταβολής οιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος για την εκμετάλλευση των ακινήτων του Δημοσίου που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο για τα έτη 2006 και 2007. Η συμφωνία αυτή είναι αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης και ενδιαφέροντος του Δημοσίου για τις πληγείσες περιοχές και τους κατοίκους τους. Εκ της Διοικήσεως


Η παρακάτω είδηση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πατρίς» της Ηλείας την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007. Φαίνεται μετά την καταστροφική πυρκαγιά όλες οι δυσκολίες ξεπερνιούνται και προχωράει γρήγορα η «ανάπτυξη» της περιοχής

 

Παραχωρούνται 2650 στρ. στον δήμο Ζαχάρως

 

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, προκειμένου σήμερα το πρωί να υπογράψει σύμβαση με την ΚΕΔ, η οποία, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του θα αφορά την παραχώρηση 2650 στρεμμάτων στο δήμο στην παραλιακή ζώνη της περιοχής, για μελλοντική εκμετάλλευση.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Χρονόπουλος, με την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, θα μπορέσει ο δήμος να αναπτύξει σε εκείνο το μεγάλο τμήμα, που τόσα χρόνια είχε δεμένα τα χέρια, υποδομές τουρισμού που θα βοηθήσουν την περιοχή.   Ο κ. Χρονόπουλος αναφερόμενος στην εν λόγω σύμβαση τόνισε ότι πρόκειται για την παραχώρηση 2650 στρεμμάτων στην παραλιακή ζώνη, στο δήμο για εκμετάλλευση για τα επόμενα 70 χρόνια, προκειμένου να αναπτυχθούν εκεί ξενοδοχεία και ότι άλλο επιτρέπεται από τη νομοθεσία καθώς επρόκειτο για περιοχή ΖΟΕ και natura.  Παράλληλα ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι τα έσοδα θα αποδίδονται το 75% στον δήμο και το 25% στην ΚΕΔ.

Ωστόσο ο κ. Χρονόπουλος επεσήμανε «η προσπάθεια για το συγκεκριμένο έργο, είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό αλλά λόγω διαφόρων δυσκολιών που αντιμετωπίζαμε δεν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.  Πλέον με προσωπική παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δούκα αυτό θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα.  Ήδη από την περασμένη Πέμπτη, πέρασε στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔ και σήμερα υπογράφεται η σύμβαση».


Βιογραφικό Σημείωμα Προέδρου


Ο Καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου είναι παντρεμένος με 3 παιδιά. Είναι διδάκτωρ της Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Βοστόνης. Έχει Master of Arts στην Οικονομική Θεωρία από το North Eastern University της Βοστόνης. Είναι πτυχιούχος της πρώην ΑΣΟΕΕ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει λάβει υποτροφίες από τα Πανεπιστήμια North Eastern, Boston University και επελέγη για το πρόγραμμα ανταλλαγών της AIESEC.

Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και διδάσκει Δημόσιες Επιχειρήσεις και Ιδιωτικοποιήσεις, Οικονομική της Εκπαίδευσης και των Ανθρωπίνων Πόρων, Διεθνείς Οργανισμοί και Μορφές Οικονομικής Συνεργασίας και Ειδικά Θέματα της Ελληνικής Οικονομίας.

Επαγγελματική εμπειρία:  Πρόεδρος Δ.Σ των Ολυμπιακών Αερογραμμών (2004 – 2006), Μέλος Δ.Σ. της ΕΤΒΑ Α.Ε., της ΕΤΒΑ LEASING S.A., της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Λουξεμβούργο (1993-1998) και Γενικός Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κ.Μητσοτάκη (1992 – 1993).  Διατέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (Ο.Α.Ε.). Την περίοδο 1988-1990 ήταν Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων όπως και εντεταλμένος σύμβουλος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Υπήρξε επίσης Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ. Την περίοδο 1976-1977 υπήρξε Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (επί Υπουργίας κ. Γ. Ράλλη).

Έχει συμμετάσχει και παρουσιάσει εργασίες σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια, έχει συγγράψει επιστημονικά βιβλία και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά όπως και στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Τέλος, έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια των Η.Π.Α., Μ. Βρετανίας και Ρωσίας.

http://www.ked.gr/website/index.php?MDL=pages&Alias=MENU_20_10_10

Βρε παιδιά , ειλικρινά με κάθε επιφύλαξη , κάποιος γνωστός μου "σφύρηξε" μια , ενδεχόμενα, ενδιαφέρουσα πληροφορία. Ο γνωστός μητσοτακέϊκος "κοριός" (1993) Μαυρίκης που διεκδικεί 350 στρέμματα ( με τουρκικά φιρμάνια ιδιοκτησίας )στη θέση Καρακοβούνι στον Υμηττό ( όπου "μπήκε" φωτιά τον Ιούλιο )ήταν τότε ( στις παρακολουθήσεις απο ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών το 1993 )συνεργαζόμενος με τον ¨νυν¨ πασοκικό δήμαρχο Ζαχάρως. Μπορεί να ψάξει κανείς τις εφημερίδες της εποχής ; Να διαψεύσει η να επιβεβαιώσει ; Στον Υμηττό θέλουν την "ήπια" ( βέβαια "αειφόρο" ) ανάπτυξη . Το ίδιο και στην Ζαχάρω... Το 2007 εμφανίσθηκαν ξαφνικά κάποια περίεργα στοιχεία της φύσης ( μην ξεχνάμε την "ξηρασία" που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου ...) και λύνουν ( με τις "αυτοαναφλέξεις" ) το πρόβλημα της οικοπεδοποίησης και των δύσκολων απαλλατριώσεων στις πληγήσες περιοχές. Παράλληλα λύθηκε με μιας και το αίτημα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που ζητά την εγκατάλειψη των "παραδοσιακών" καλλιεργειών ( σταματά και τις επιδοτήσεις από το 2013 ) και την ανάπτυξη νέων "ανταγωνιστικών" προϊόντων ( ας πούμε "σπαράγγια" και "μανιτάρια" που τρώνε οι "Ευρωπαίοι" και "βιοκαλλιέργειες" που ζητά ο "ΔΟΛ"... ). Τι κρίμα και μόλις ( τον Μάϊο του 2007 ) είχαμε υπογράψει συμφωνία για να εισάγει η Κίνα μεγάλες ποσότητες ελληνικού λαδιού. Βέβαια το ελληνικό λάδι δεν χρειάζεται. Η Ε.Ε. μπορεί να το εισάγει και από την Ιταλία-Ισπανία και κυρίως και απο τις συνδεδεμένες χώρες της Ευρωμεσογειακής "συνεργασίας" ( Βόρεια Αφρική - Μαρόκο κ.λ.π. ) . Τώρα ας ασχοληθούν οι αγρότες της Πελοποννήσου με τα φύκια , το ηλεκτρονικό εμπόριο και την "ήπια-αειφόρο τουριστική ανάπτυξη"... Ασύμετρη απειλή για τους λαούς υπάρχει. Και είναι πάντα τα συμφέροντα του μεγάλου ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου , τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών κρατών και οι υπηρέτες τους , οι άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών. Κατακαημένη κρατικοδίαιτη "Αριστερά" ( Ορθόδοξη και Αναθεωρητική ) συνέχισε να καταγγέλεις την "διαχειριστική ανικανότητα" του "αναποτελεσματικού" Κράτους που θα το κάνεις καλλίτερο ... Συνέχισε να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις κύρια Αλέκο Αλαβάνο το τι εννοούσε ο Επίτροπος της Ε.Ε. , Φρατίνι ( "αστός" αυτός , άνθρωπος της "ρήξης" εσύ !!! ) , όταν προειδοποίησε για μια " νέας μορφής τρομοκρατία " που αποσκοπεί στο "REAL ESTATE" και στην καταστροφή των οικονομικών και πολιτιστικών υποδομών συγκεκριμένων χωρών...

από sweetsmoke 13/09/2007 2:56 μμ.


...του πυροσβέστη περί θητείας του Χρονόπουλου στην ΚΥΠ και εμπλοκή του στις υποκλοπές μαζί με τον αρχικοριό Μαυρίκη επιβεβαιωνεται και από πολλά άτομα εδω στην Ηλεία. Δυστυχώς δεν έχω κάποιο δημοσίευμα επιβεβαίωσης.

post image

Πρώτη αντίδραση ΚΕΔ σχετικά με την Ηλεία στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (15/9/2007).

Θαυμάστε πώς η "ανάπτυξη" έχει κύριο μέλημα την "προστασία" των περιοχών NATURA!

Σημειώνω ότι η ΚΕΔ αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει το πλήρες κείμενο της παραχώρησης πριν τις εκλογές (βλ. σχετικό Δελτίο Τύπου Π.Ο. στις εφημερίδες της 14ης/9).

Εικόνες:


Τα 2 δελτία τύπου της Κτηματικής Εταιρείας δημοσιεύονται στην

http://www.ked.gr/website/index.php?MDL=pages&Alias=MENU_60_40

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License